מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת סיזוניק הגלולות הצהובותסיזוניק27/07/2017
היי אני לוקחת את הגלולה ״ סיזוניק״
ורציתי לדעת מה יקרה אם אדלג על הגלולות הצהובות ( שבהן כיביכול אני אמורה לקבל את המחזור)
אם לא אקח אותן ואמשיך לקחת את הגלולות הרגילות ( הכחולות )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלוג על הגלולות הצהובות
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2017את יכולה לצרף תי חפיסות ללא מחזור אך יש חשש שתתחילי לדמם באמצע החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל וכאב של התכווצות הרחם לאחר יחסי מיןלילך27/07/2017
שלום,
אני אמא לשלושה לידה טבעית. בת 38.5 עם התקן מירנה כבר כמעט 8 שנים - הראשון הוחלף לאחר 6 שנים בערך.
אני שמה לב כי לפעמים אני יש דימום קל קל לאחר קיום יחסי מין. ואתמול הרגשתי ממש התקבצות של הרחם אחרי שסיימנו. כאבים שחוויתי פעם אחרונה שהוציעו לי את המירנה. אני אחרי פפסמיר שיצא תקין - לפני חצי שנה אולי פחות. למה הדימום לאחר היחסים? האם עלי לבדוק דברים נוספים? ומה פשר הכאבים שחוויתי של התקבצות הרחם? אני סיימת "מחזור" לפי כשלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מגע מיני
ד``ר מיכאל פרידמן28/07/2017את חייבת להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות למחזור אי סדירענת זינגר27/07/2017
שמי ענת בת 45 קיבלתי מחזור ב 13/07 עד 21/07/17 . עד פה הכול תקין קבעתי תור לרופאת נשים בדקה אותי וטענה שיש לי ציסטה . אחרי הבדיקה קיבלתי שוב ואני מדממת כבר שבוע נוסף ואני לא רואה את סוף. הייתי שוב אצל הרופאה היט טוענת שזה שינוי הורמונאלי. אני ממש לא רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום לא סדיר
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2017קצת אמונה ברופאת הנשים שלך
סביר להניח שאם יש לך ציסטה זו הסיבה לדימום
אם הדימום ימשך חיזרי אליה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת גלולות באמצע החפיסהבתאל27/07/2017
ד"ר שלום רב. אני נוטלת מרסילון תקופה ארוכה. עקב תכנון חופשה החלטתי לצרוך 2 חפיסות ברצף ללא הפסקה כדי לדחות את המחזור. לאחר שהחלתי ליטול כבר 2 כדורים מהקופסא השניה(ללא הפסקה) חלו שינויים בתאריך החופשה ונאלצתי להפסיק מיד כדי שיגיע כבר המחזור..מה עלי לעשות עכשיו? ליטול אחרי 8 יום ממועד ההפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בנטילת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2017אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחזור או הריון?רייצל27/07/2017
הייתי אמורה לקבל מחזור לפני 5 ימים במשך 5 ימים יש לי הפרשות טיפה בניגוב חומות בנוסף יש לי את כל תסיני המחזור כאבי בטן שבאים והולכים כאבי ראש טיפה סחרחורות כאבים בחזה היו ממש חזקים ובאים ונעלמים כל פעם ... האם יש סיכוי להריון? או שזה הקדם וסת ? חשוב לציין שעשיתי ביופסיה חרוט לפני כחודשיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2017אם יש חשש מהריון עשי בדיקת שתן ביתית לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות כדי לקבל מחזוראנונימי26/07/2017
היי..
אני נוטלת גלולות מליאן וכרגע אני באמצע החפיסה השנייה ברצף- היום בערב לוקחת כדור מס 9 (לא רציתי לקבל בסופש כי אני חיילת)
רציתי לדעת אם אני יכולה להפסיק עכשיו כדי שיצא לי לקבל בתחילת שבוע כשאני בבסיס..
1. האם זה בכלל אפשרי?
2. כמה זמן הפסקה אני צריכה לעשות עד לכדור הבא?
3. האם אחכ אני ממשיכה קופסאות כרגיל?
4. מה לגבי ההגנה? האם אני עדיין מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017לא כדאי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלתה ציסטה בשחלה בבדיקה שגרתיתoulhourchemt26/07/2017
שלום רב
באולטרסאונג וגינלי שגרתי בשנות ה-20 המאוחרות התגלתה ציסטה. לא קיבלתי הסברים. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה פירוש העניין ומה לעשות?
אין לי כאבים.
תמונת הציסטה מצורפת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תוכלו להסביר לי מה פירוש העניין ומה לעשות?
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה ותוצאות הבדיקות השונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי לא הורמונאלילי26/07/2017
אני בת 22. לפני כ5 שנים גיליתי גושים שפירים בשד, אשר גדלים מתרבים, ולכן אני נמצאת במעקב כירורג. בהתאם לכך, אני מתעניינת בהתקנת התקן תוך רחמי לא הורמונלי. הבנתי שהתהליך כרוך בדימום מאסיבי וכאבים עזים, ואני חוששת. חשוב לי לדעת באיזה התקן מבין הסוגים השונים תופעות הלוואי הן הכי מתונות. האם הוא מורגש בעת קיום יחסי מין? האם קיים חשש שהוא יישלף החוצה? האם ניתן להשתמש בטמפון לאחר ההתקנה? האם עליי לוותר על פעילויות גופניות מסוימות? באיזה שלב של המחזור החודשי יש לבצע את ההתקנה? האם יש לבקש מראש מרשם רופא עבור רכישת ההתקן? או שאפשר להגיע לביקור רגיל אצל הגניקולוג ולבצע את ההתקנה מבלי הכנה מוקדמת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי הורמונלי
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017את חייבת לפגוש את הגינקולוג שלך ואתו לדון על הנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בלי גמירהיעל25/07/2017
היי,
אני בתולה והייתי עם מישהו שיצאתי איתו, לא קיימנו יחסים מלאים.
הוא עשה ביד וגמר ולאחר מכן ניגב הכל. ממש כמה דק אחכ הוא כמעט נכנס אלי, רק נגע לי בפתח הנרתיק פחות מהכיפה נכנס לתוכי ועצרתי כי לא רציתי. הייתי בזמן הביוץ כשזה קרה. המחזור מאחר לי ביומיים כבר ואני חוששת שנכנסתי להריון.
האם זה אפשרי? בנוסף לאחרונה הייתי נתונה תחת לחץ רב כך שאולי זו הסיבה לאיחור? בנוסף בשבוע האחרון החל לי גרד בנרתיק, אולי מדובר בפטרייה ואם כן ייתכן וזו הסיבה לאיחור המחזור?
אודה לעזרתכם הדחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017הסבירות להריון נמוכה אבל אם את בלחץ עשי בדיקת שתן לשלול הריון.
אם הגרד ממשיך פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה החלק החיצוני של הדגדגןפז24/07/2017
שלום. כשאני מסתכלת מלמעלה על הדגדגן שלי אני רואה ממש בליטה בולטת. האם זה אצל כל הנשים? אני יודעת שרוב הדגדגן הוא פנימי ובלתי נראה. מה הגודל של הדגדגן שכן צריך לראות כלפי חוץ?
סליחה על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל דגדגן
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017מה שאת מצליחה לראות זה רש הדגדגן שעטוף בעורלה. הגודל שלו בערך כגרגיר אפונה אבל יכול להיות יורת ופחות אינדבידואלי לכל אישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות כטיפול בכאבי מחזור ודימום קשה לנערהגולדי24/07/2017
בתי היא נערה בת 16 הסובלת מכאבי מחזור מאוד מאוד חזקים ומדימום ארוך ומסיבי שכנראה כתוצאה ממנו היא סובלת מהמוגלובין נמוך. רופאת הנשים המליצה על נטילת גלולות Qlair. מה דעתך? האם ישנן אופציות אחרות או שהגלולות הספציפיות האלה הן האופציה היחידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017יש מגוון נרחב של גלולות
היתרון של קלייר שהן מקטינות משמעותית את כמות הדימום במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות וכאבי מחזור
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017כל הגלולות עשויות להקל על כאבי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח נרתיק פטרייה חיובירוחמה23/07/2017
שלום, ביצעתי משטח נרתיק,
Vaginal culture תוצאה Positive
Fungal culture תוצאה Candida glabrata
Streptococcus gr B / שם אנטיביוטיקה Erythromycin / רגיש
Penicillin / Streptococcus gr B / רגיש
Tetracycline / Streptococcus gr B עמיד
כעיקרון אני סובלת וולוודיניה - כאב עצבי ושורף כל הזמן. (עקב אונס ע"י אדם שחולה במחלות מין וזיהומיות ויש לו טפילים נגעים ויבלות,
מנגיומות באיבר המין)
1. לפני האונס לא הייתה לי שום בעיה. האם Candida glabrata וStreptococcus gr B נגרמו מהדבקה מהתוקף?
2. בזמנו קיבלתי טיפול אנטביוטי מדוע Candida glabrata וStreptococcus gr B לא מתרפא?
3. מה ניתן לעשות לריפוי מוחלט?
אשמח לתשובה לשאלותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית חיובית
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017פני עם התוצאות לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח ווגינאלי
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017אנו לא מפענחים תוצאות מעבדה ובטח לא ממליצים על הטיפול זה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקחת לראשונה את גלולת סיזוניקגלולה סיזוניקק23/07/2017
היי, קיבלתי מהגניקולוג שלי מרשם לגלולת סיזוניק, אך שכחתי מתי אני אמורה לקחת את הגלולה בפעם הראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיזוניק
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017ביום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך שכחתי מתי אני אמורה לקחת את הגלולה בפעם הראשונה?
ד``ר מיכאל פרידמן26/07/2017ביום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ואי קבלת מחזורעדן23/07/2017
היי, נטלתי גלולות מסוג ״מליאן״ במשך ארבעה חודשים את תופעות הלוואי לא הפסיקו. רופא נשים המליץ לי להחליף את הגלולות לגלולות מסוג ״יאז״. אני נוטלת את הגלולות בשעה קבועה ובאופן רציף ולא שכחתי אפילו אחת. יכול להיות שזה עקב החלפת הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאז
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017בהחלט כן בכל מקרה עשי בדיקת שתן לשלול הרון אם את פעילה מינית ואם לא תקבלי מחזור בהמשך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמשת בזואלי ואין מחזוראוולין23/07/2017
סיימתי הנקה בחודש 11/16 והתחלתי להשתמש בזואלי, היום 23/7/17 בכל הזמן הזה הופיע לי מחזור פעמיים, ועוד כמה פעמים באמצע החפיסה היו לי קצת הפרשות חומות. לא בהריון. האם זה בסדר שאין מחזור הזה הרבה זמן? או עליי לפנות לרופא? לפני חצי שנה הרופא אמר לי שאחרי הנקה לא ידוע מתי אני אקבל מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי ומחזור
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2017עם הזואלי אין מחזור אצל הרבה נשים. וזו תופעה מוכרת.אם יש לך חששות פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)