מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור דופסטון והתחלת גלולותדבורה11/07/2017
שלום, הרופא נתן לי לשתות כדור דופסטון 1ביום למשך 5 ימים ואז להתחיל גלולות כדי לסדר את המחזור . שתיתי דופסטון 4 ימים והיום זה אמור להיות היום האחרון שאני אמורה לשתות אותו וכבר קיבלתי מחזור בבוקר הרוקחת המליצה לי לקחת בשעה קבועה ככה שאני לוקחת בערב השאלה שלי היא אם לקחת את הכדור האחרון של הדופסטון או להתחיל גלולות? בגלל שאחת מתופעות הלוואי של הכדור הוא דימום אז אני לא יודעת עם מדובר במחזור למרות שכואבת לי הבטן ויש דימום קל. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017הפסיקי את הדופסטון וקחי כבר גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נוברינג אחרי הפסקה קטנהאלינה11/07/2017
שלום רב,
אני נוטלת נוברינג בד"כ אבל מכיוון שסיימתי קשר בזמן אחרון עשיתי הפסקה של שבועיים ויומיים ואז החלטתי לחזור לנוברינג כי הבנתי שלא בריא לעשות הפסקות אם יש סיכוי גדול שאכנס לקשר חדש בקרוב. הוצאתי נוברינג ביום שישי 02.06 כרגיל אחרי 3 שבועות ועד שהחלטתי לחזור לנוברינג עברו שבועיים ו3 ימים (שמתי שוב נוברינג ביום שני בלילה ה-19.06 ובעצם בדיוק אתמול היו 3 שבועות מאז ששמתי את הטבעת אחרי ההפסקה של שבועיים וקצת. האם עכשיו עליי לעשות רגיל שבוע הפסקה ולהמשיך כרגיל הלאה והאם אני עכשיו כבר מוגנת שוב? תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובההרינג
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017המשיכי כרגיל בטבעת החדשה את כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחיבת פצוע - "אחד על אחד"דנה11/07/2017
היי דוקטור,
אני חיילת, בהכשרה של גדוד ברדלס (אם לא שמעת עלינו זה גדוד חי"ר מעורב).
במסגרת מסלול ההכשרה מתרגלים סחיבת פצוע, מה שנקרא אחד על אחד, כלומר חייל/ת מרימ/ה חייל/ת וככה הולכים בערך 100 מטר, בהמשך אולי יותר.
האמת שזה ממש לא קל... לפעמים יוצא להרים מישהו שהוא אפילו קצת יותר כבד ממני.
השאלה שלי היא האם הדבר הזה מסוכן? האם אני צריכה לחשוש מדברים כמו צניחת רחם??? חשוב לי להיות לוחמת הכי טובה שאני יכולה אבל אני מפחדת להיפגע...
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחיבה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017נשיאת משקלים כבדים יכולה להחליש את שרירי רצפת אגן אבל לא בהכרח זה הסיבה היחידה יש נטיה גנטית ,לידות, ואי אפשר לנבא אם הסחיבות ישפיעו עליך בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרישיות דםסיון10/07/2017
שלום! מצורפת בדיקת דם אותה עשיתי לפני ניתוח כריתת כיס המרה... עברתי עד היום 2 ניתוחים קיסריים ואת ניתוח כיס המרה וכולם עברו בשלום. היום אני נוטלת גלולות סרזט ורוצה לדעת האם הבדיקות תקינות לאישה בגילי (36). לא מעשנת, לא סובלת מהשמנת יתר. או לחילופין, האם אלה הבדיקות שרופא הנשים צריך להפנות אותי לפני נטילת הגלולות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות דם
סיון10/07/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אלה הבדיקות שרופא הנשים צריך להפנות אותי לפני נטילת הגלולות?
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017אנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה וכאב עמום בעקבות לקיחת קלוטרישרון10/07/2017
שלום רב.
דקות לאחר החדרת טבליית קלוטרי לטיפול בפטריה, החלה צריבה שנמשכת כבר 12 שעות וגם תחושת לחץ באזור המפשעה. קיימת גם הפרשה לבנה עם מעט דם.. הכתמה. האם יש להפסיק מיד את השימוש בתרופה? או בכל ז ת להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש להפסיק מיד את השימוש בתרופה?
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017האם יש להפסיק מיד את השימוש בתרופה?
=== כן בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרזט ביוץ והריוןדנה09/07/2017
היי,
אני נוטלת סרזט כמה שנים (יש לי שני ילדים) ולפני שבועיים עשיתי הפסקה של שבוע עם הגלולות (לא הספקתי לקנות חדשות) באותו שבוע שכבתי עם בעלי פעמיים (גמר בחוץ) ועוד באותו שבוע התחילו לי כאבי מחזור חזקים שקישרתי לכך שאני עומדת לקבל כי לא לקחתי את הגלולות מספר ימים. לאחר כ7 ימים קניתי חפיסה חדשה והמשכתי ליטול כרגיל.. עברו מאז שבועיים ובימים האחרונים אני חשה רגישות גבוהה מאוד בפיטמות, חולשה ובחילות (אבל זה יכול להיות גם פסיכולוגי..)
הבנתי שאין ביוץ עם הגלולות האלו ולכן קשה לי להאמין שנכנסתי להריון מצד שני כיוון שאין לי מחזור אף פעם הרגישות הזו בחזה מאוד מוזרה לי (ומוכרת מהריונות קודמים) רציתי לדעת האם יתכן שהתופעות האלו שאני מרגישה יכולות לקרות בגלל שהגוף יצא מאיזון הורמונלי בגלל הפסקת הגלולות לשבוע? האם כן יש סיכוי שאני בהריון? ואם כן מתי אפשר לבדוק שהרי אין לי מושג אם היה ביוץ ומתי ואין לי מחזור..
אני מאוד לחוצה מהעניין ואשמח למענה בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כן יש סיכוי שאני בהריון?
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017האם כן יש סיכוי שאני בהריון?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק לאחר לקיחת אנטיביוטיקהספיר09/07/2017
היי, לפני כמעט שבועיים היתה לי דלקת באוזן שבעקבות זה הייתי צריכה לקחת אנטיביוטיקה למשך 5 ימים, בגלל האנטיביוטיקה התפתחה פטריה בנרתיק. לא רציתי לערבב את הנר עם האמטיביוטיקה אז חיכיתי שאני אסיים עם האנטיביוטיקה ואשים את הנר. בזמן שחיכיתי היו לי גירודים קשים והפרשות של הפטריה וכנראה שבגלל שלא טיפלתי בזמן האנטיביוטיקה זה פשוט גדל. שמתי 2 נרות של clotrimazole tablet 500 mg (לא נמצאת כרגע בארץ וזה מה שיש פה) הגרד עבר וכאילו אני כבר לא מרגישה כלום ועכשיו כמה ימים אחרי יש גרד ממש קל עד לא מורגש אבל עדיין יש הפרשות אומנם יותר שקופות אבל עדיין יש וגם קצת כאבי בטן כמו מחזור (אני שבוע וחצי שבועיים לפני הקבלת מחזור). אני באמץ מותשת מזה ולא יודעת מה לעשות כבר ואפילו גם מודאגת מהעניין, מה זה יכול להיות ומה עושים במצב כזה? תודה מראש, ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות ומה עושים במצב כזה?
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017לא ניתן לעשות אבחון אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- testomax-testorone שפג תוקפודוד הלוי09/07/2017
טסטומקס אשר פג תוקפו האם אינו יעיל או עלול להזיק?
השואל הוא גבר בן 80 פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטומקס אשר פג תוקפו האם אינו יעיל או עלול להזיק?
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017לא נוטלים שום תרופה עפ פג תוקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ושלפוחית בכניסה לנרתיקמודאגת09/07/2017
בת 47 ללא מחזור.לאחר גירוד ותחושת חום וכמו כוויה בנרתיק ותחושת תכיפות במתן שתן טופלתי באגיסטן ולאחריו בטבעקוטן וליקוויג'ל.
תוך כדי מריחה הרגשתי שתי שלפוחיות שקופות בפתח הנרתיק. התחושה היא שהן מגרדות וכבר נותרו שבוע וחצי לאחר גמר טיפול.
לחוצה ואשמח להשערה מה יכול להיות?
האם בעיקבות הטיפול או שזה הגורם לגרד?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום בעריה
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2017אני מתמחה במחלות העריה, אבל לא ניתן לבצע אבחון לפי התמונה במיוחד שהיו מטושטשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ, האם זה גם לנשים שאינן פעילות מיניתמירי08/07/2017
שלום,
אם מעולם לא קיימתי יחסי מין והתחסנתי נגד פפילומה
וילדתי לאחר טיפולי פוריות. :)
האם אני צריכה לעשות בדיקת פאפ?
או שזו בדיקה שנדרשות לעשות רק נשים שהן פעילות מינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2017מציעה כן לעשות בדיקה אחת לשנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות לאחר 14 גלולותד``ר ליאורה אברמוב08/07/2017
היי.
לפני חודשיים הפסקתי חבילת גלולות באמצע (לאחר 14 גלולות) וקיימתי יחסים לא מוגנים אחרי יומיים מהפסקת הגלולות. יומיים לאחר מכן קיבלתי מחזור. מאז לקחתי כבר עוד חבילה שלמה של גלולות וגם לאחריה קיבלתי מחזור. פתאום חשבתי על זה האם יש סיכוי שאני בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2017סביר להניח שאינך בהריון אם קבלת מחזור
בכל זאת אם את חוששת עשי בדיקת שתן לשלילת הריון ושללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיניזמוס ואבחון בבדיקה גניקולוגיתמירי08/07/2017
שלום ד"ר,
אני בת 40 וסובלת מוגיניזמוס.
לפני כמה שנים היו לי מחזורים כאלה: שבועיים דימום, שבועיים הפסקה (במשך כמה שנים)
נכנסתי להריון בהזרעה וזה חלף.
החודש היה לי דימום של שבועיים וחשבתי שנגמר אך אני ממשיכה לדמם. לא כמויות גדולות אבל ממשיכה.
כך שכולל המחזור אני כבר ב 3.5 שבועות של דימום.
לשאלתי:
האם באולטרסאונד וגינלי ניתן לבדוק כל מה שצריך כדי לאבחן את הבעיה?
אני מאוד מאוד מפחדת מבדיקה ידנית ובעיקר מפאפ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם באולטרסאונד וגינלי ניתן לבדוק כל מה שצריך כדי לאבחן את הבעיה?
ד``ר מיכאל פרידמן08/07/2017=== לאישה עם ווגיניזמוס אי אפשר בד:כ לבצע אולטרסאונד ווגינאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי זה יותר אפשרי
מירי09/07/2017שלום ד"ר,
כן הצלחתי בעבר לעשות אולטרסאונד וגינלי. כנראה מפני שזה גורם לי לפחות חרדה.
האם אפשר לאבחן הכל בבדיקה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות אסטל לקליירנוי07/07/2017
שלום,
ברצוני לדעת כיצד לעשות מעבר לגלולות חדשות(קלייר) מאסטל.
ביום רביעי הקרוב אסיים לקחת את הגלולה ה-21 של אסטל. במצב רגיל הייתי ממתינה שבוע, ואז מתחילה ליטול חפיסת אסטל חדשה. מתי עליי ליטול קלייר? לאחר השבוע המתנה, או יום לאחר הגלולה האחרונה של האסטל?
יש לציין שרופאת הנשים שלי אמרה לי משהו שונה ממה שכתוב בעלון ומכאן הבלבול. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי עליי ליטול קלייר? לאחר השבוע המתנה, או יום לאחר הגלולה האחרונה של האסטל?
ד``ר מיכאל פרידמן08/07/2017יש כמה אפשרויות לכן אני ממליץ ללכת לפי המלצת הגינקורלוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה שנשכחה עזרה בקשהלנה06/07/2017
היי
התחלתי חפיסה של יסמין ביום שני 3.7.17 ושכבתי עם מישהו ברביעי בבוקר אני כל יום לוקחת גלולה ב18 בערב וברביעי בערב שכחתי לקחת גלולה.
הגלולה שנשכחה לקחתי אוצו בחמישי בבוקר בסביבות 10. לקחתי את הגלולה של חמישי בזמן הרגיל ב18 בערב.
האם יש סיכוי להריון?
האם להמשיך את החפיסה כרגיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך את החפיסה כרגיל?
ד``ר מיכאל פרידמן08/07/2017האם להמשיך את החפיסה כרגיל?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור באמצע חפיסת גלולות מינסקרן06/07/2017
עברתי מגלולות סרזט לגלולות מינס. עשיתי את המעבר בלי הפסקה בין הגלולות ולא בזמן מחזור.
קיבלתי מחזור באמצע החפיסה של מינס(יש לציין שבאותו התאריך שקיבלתי מחזור עם גלולות סרזט בחודש שעבר) איך ממשיכים מכאן? להמשיך ליטול את הגלולולות כרגיל? ומה יהיה כשאגיע לגלולות הלבנות? אני לא רוצה לקבל מחזור פעמיים בחודש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך ליטול את הגלולולות כרגיל?
ד``ר מיכאל פרידמן08/07/2017כן הכל כרגיל לפי ההסבר של הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)