מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום ממושך לאחר מחזורמאיה01/08/2017
שלום,
אני לוקחת גולולות מינס כ10 חודשים. לפני 15 ימים קיבלתי מחזור שנמשך 4 ימים (בגלולות הדמו הלבנות), יומיים לאחר סיום המחזור התחיל דימום נוסף בטיפטופים שהתגבר לאחר כמה שעות. מאז הדימום עדיין ממשיך, כבר 9 ימים לא כולל המחזור.
אולי חשוב לציין שביום שלא היה דימום קיימתי יחסי מין עם בן זוגי, כרגיל לא כאב ולא היו בעיות מיוחדות.
לפני המחזור המדובר, דילגתי על גלולות הדמו, כלומר לקחתי 2 חפיסות ברצף בלי לקבל מחזור.
הדימום הזה בא והולך - לפעמים טיפות ולפעמים כמות גדולה...
בחודש האחרון היה לי לחץ נפשי יותר מתמיד.
לפני שלושה-ארבעה חודשים קרה משהו דומה (שבסוף הסתבר כפציעה בעקבות יחסי מין, רק שאז באמת כאב לי), עשיתי בדיקת פאפ ויצא תקין.
הגניקולוגית שלי בחופשה כך שחשבתי שבינתיים אוכל להיעזר כאן.
ציינתי את כול מה שחשבתי שיעזור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מה השאלה?
ד``ר מיכאל פרידמן01/08/2017אז מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום ממושך לאחר מחזור
מאיה02/08/2017מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש בגלולות יאזאילנה01/08/2017
היי,
אני בת 21, משתמשת בגלולת יאז כבר 3 שנים כמעט,בעקבות מחזור מאוד לא סדיר שיכל להגיע גם פעם ב3 חודשים. הייתי רוצה לעשות מהן קצת הפסקה.
האם בגלל השינוי בהורמונים אפשר לעלות במשקל גם כשמפסיקים עם הגלולות?
והאם כשאחזור לקחת אותן שוב יהיה ניתן לכוונן את המחזור כך שיתחיל לי קבוע בימי ראשון?
כשפניתי לרופא נשים שלי הוא אמר שכבר לא עושים כיום הפסקה עם הגלולות, וזה נשמע לי קצת תמוה. בכל זאת זה הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2017צודק הרופא שלך שאין שום הגיון בתחושה שהצריך"להתנקות מגלולות"
אין שום יתרון רפואי בבצוע הפסקה זמנית מגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד, צריבה ודקירהבש01/08/2017
שלום רב אני בת 44+נוטלת מזה שנה מיקרולוט ו 3 חודשים סובלת מכאבים בשד ימין ולפעמים בשמאל האם כדאי להפסיקה?
האם יש סיכוי להריון ? גם אחרי שנה של נטילה רצופה ?
נב. עשיתי ממוגרפיה ו אולטרסאונד והכל תקין .
מה כן יכול להיות הכאבים ? אנא חיזרו אלי בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשדיים
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017אם הכאבים לסרוגין בשתי השדיים הסיבה יכולה להיות הורמונלית. לאור גילך כדאי לפנות דבר ראשון לחירורג שד לבדיקת שדיים ואם תקין להתיעץ עם רופא נשים לגבי הפסקת המיקרולוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשנה שעברה עברתי הריון מולרי חלקיד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017
אני בת 40 בקרוב ובשנה שעברה עברתי הריון מולרי חלקי לאחר הגרידה הבטא עלתה ועברתי ו6 סביב טיפול במטוטרקסט בספטמבר זה יהיה שנה מתום הטיפול ואני ממש מטלבת לגביי הריון נוסף ......לפניי חמש שנים עברתי הפסקת הריון בשבוע 15 בגלל עובר לא תקין חשד לטריזומיה 13 הולופרוזנצפלי פולידקטילי,חיך ושפה שסועים. האים יש בדיקות מסוימות שמומלץ לעשות לאחר שניי הריונות כאילו מה הסכוי שהמולה תקרה שוב ומה הסיבה לשתיי תקלות כאילו ?יום נפלא תודה הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולה חלקית
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017כדאי לך לפנות לרופא הנשים שלך ולעשות איתו הערכת מצב
לגבי הריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחודשים האחרונים המחזור שלי הישתגעשירן01/08/2017
היי תמידי ההיתי מקבלת מחזור סביב ה14 לחודש ילדתי בקסרי ליפני שנה וחצי אחרי הלידה חזר לי המחזור באותו התאריך וב5 חודשים האחרונים אני מקבלת בתחילת החודש...
בחודש האחרון קיבלתי ב1.7 היה דימום של 4 ימיים וב28.7 קיבלתי שוב. אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור לאיחור הווסתגולי31/07/2017
ממתי צריך לקחת פרימולוט נור על מנת לאחר את הווסת הצפויה? האם נוטלים 2 כדורים ביחד ? או בוקר וערב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוטנור
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017בעיקרון נלקחות בקר וערב בערך שבוע לפני המחזור שאמור להגיע וממשיכים עד שרוצים מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ופצעי אקנהאלינור31/07/2017
שלום רב, הרופא נשים המליץ לי על גלולות זואלי. נטלתי את הגלולות למשך כשבועיים בערך ברצף וקיימתי יחסי מין מלאים שבהם בעלי גמר בפנים. לאחר כשבועיים קרוב למועד הווסת היה לי דימום יומיים ללא כאבי מחזור ואח״כ נעלם. מאז לא היה דימום והמחזור שלי מאחר בשבוע. יש סיכוי שאני בהריון או שזה לגיטימי שהמחזור מאחר בגלל השימוש בגלולות? דבר נוסף יש לי המון פצעי אקנה בפנים..גם יכול להיות בגלל הגלולות? כדאי להחליף לסוג אחר? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017גלולות זואלי יכולות לגרום לדימומים לא סדירים בחודש הראשון ללקיחתן ולאי הופעת מחזור בזמן הפסקתן.גם האקנה יכול להסתדר בחודש הבא. לגבי הריון אם יש חשש עשי בדיקת שתן ביתית
במידה ויהיו תופעות צלואי גם בחודש השני פני לרופא הנשים שלך לשקול החלפת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזואלי
אלינור02/08/2017תודה רבה על המענה, אבל לא הפסקתי לקחת את הגלולות..אני עדיין ממשיכה והמחזור עוד לא הופיע. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות יסמין ואי קבלת מחזורדנה31/07/2017
נטלתי גלולות יסמין במשך 10 שנים, לפני חודש הפסקתי בעקבות רצון להיכנס להיריון.
הייתי אמורה לקבל וסת לפני שבוע וחצי, אך לא קרה. בשלושה ימים האחרונים מופיע דימום קל בעת ניגוב, ולאחר קיום יחסי מין. האם זו הוסת?
בדיקת הריון יצאה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017דימוןם יכול לאחר מספר שבועות לאחר לקיחה ממושכת של גלולות. אבל בגלל שיש דימום בעקבות יחסי מין כדי לפנות לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפטריה האם לקחתשג30/07/2017
היי , לפני מספר ימים הייתי אצל גיניקולוג עקב תסמינים שהופיעו אצל בן הזוג שלי .אצלי לא הופיעו שום תסמינים לשום דבר . הרופא נתן לי בדיקות דם ושתן לעשות ובו זמנית לקחת 3 תרופות שהן פלוקנול , זידובל למשך 5 ימים ( שאותן כבר צרכתי) וקלוטרי למשך 3 ימים שאותה אני אמורה להתחיל לצרוך היום . הבדיקות חזרו עם התוצאות: urine culture - תרבית שלילית , go urine pcr- negative , vaginal culture- אין צמיחת שמרים , vaginal microscopy- משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית . לי נראה שאין שום פטרייה - השאלה שלי היא האם לצרוך את התרופה קלוטרי + כדור פלוקנול שאני עוד אצורה לקחת או האם אני יכולה להפסיק את הטיפול הנ״ל ? הרופא לא זמין היום ומחר לא יודעת אם אוכל לקבל ממנו תשובה עקב עומס רגיל במרפאה שלו . אשמח לעזרה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכולה להפסיק את הטיפול הנ״ל ?
ד``ר מיכאל פרידמן30/07/2017אנו לא נוטנים המלצות טיפוליות בהתכתבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במהלך קיום יחסים ללא כאביםד``ר ליאורה אברמוב30/07/2017
היי, בת 24, לפני כיומיים לאחר קיום יחסי מין הופיע דם טרי, הפסיק מיד. ללא כאבים.
הלכתי לרופאת נשים שבדקה את האזור, אמרה שכרגע אין צורך בבדיקות נוספות רק במידה והתופעה תחזור על עצמה. האם זאת המלצתך גם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת המלצתך גם כן?
ד``ר מיכאל פרידמן30/07/2017האם זאת המלצתך גם כן?
--- לא יכול לתת שום המלצה ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות בחצוצרה לאחר הריון חוץ רחמישירלי29/07/2017
שלום,
אני שלושה וחצי חודשים לאחר טיפול במטוטרקסט בשל הריון חוץ רחמי בחצוצרה הימנית. מאז ועד היום בבדיקות אולטרסאונד ישנו אותו ממצא, ללא שינוי או התכווצות, של 2 ס"מ. הבטא מאופסת מזה חודש וחצי.
האם הגיוני שישנן שאריות הריון חוץ רחמי 3.5 חודשים לאחר מטוטרקסט ועל אף שהבטא כבר מאופסת חודש וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות בהריון בחצוצרה
ד``ר ליאורה אברמוב01/08/2017כדאי להתיעץ עם רופא הנשים העוקב אחרי ההריון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להרות ממגע ידדניאלה28/07/2017
אני בת 43. יש לי שני ילדים מטיפולי פוריות (הזרעות). ניסיתי כשנתיים להיכנס להריון, גם הפעם בעזרת הזרעות ולא הצלחתי. בעלי ואני החלטנו להפסיק את הניסיונות ולהחזיר את ההתקן במחזור הקרוב. שילשום או אתמול הייתי אמורה להיות בביוץ. עשינו אתמול סקס אוראלי. לאחר שבעלי גמר הוא ניגב את אצבעותיו במגבון ולאחר מכן החדיר את אצבעותיו אל תוך הנרתיק שלי. שאלתי היא: מה הסיכוי שאהרה מכזו סיטואציה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ממגע ידני
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2017נמוך ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם שחלות פוליצסטיותסיון28/07/2017
שבת שלום,
אני בת 30 , לא בזוגיות, עם שחלות פוליצסטיות (באולטראסאונד וגינלי היה כתוב שיש זקיקים רבים בשתי השחלות) ורציתי לשאול מספר שאלות.
עד איזה גיל כדאי להתחיל לנסות להיכנס להריון ,עם זוגיות או בלעדיה. (אני רוצה זוגיות אבל גם מבינה שאם לא תיהיה אני עדיין רוצה ילדים).
יש טיפולים שממליצים עליהם במצב כזה? (כמו הקפאת ביציות)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות והריון
ד``ר מיכאל פרידמן28/07/2017עד איזה גיל כדאי להתחיל לנסות להיכנס להריון ,עם זוגיות או בלעדיה. (אני רוצה זוגיות אבל גם מבינה שאם לא תיהיה אני עדיין רוצה ילדים).
=== זאת שאלה פילוסופית או אני פשוט לא מבין אותה או הנוסח לא טוב.
יש טיפולים שממליצים עליהם במצב כזה? (כמו הקפאת ביציות)
--- כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
סיון28/07/2017הכוונה שלי היא עד מתי אפשר לדחות את התחלת הנסיונות ועדיין שיהיה סיכוי טוב להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה של גלולות ופוסטינוראלינה28/07/2017
קיימתי יחסי מין ב 21.7.2017 , החבר שלי לא השתמש בקונדום והוא גמר בתוכי, אני לוקחת גלולות דיאנה 35 ובגלל החשש שאכנס להיריון לקחתי פוסטינור ב23.7.2017 בשעה 21:30 וב 24.7 התחילה אצלי דלקת בדרכי השתן אז לקחתי אנטיביאוטיקה בשעה 10:00 בבוקר..המחזור שלי צריך להתחיל בשבוע הבא..השאלה שלי האם יש סיכוי שאכנס להיריון? והאם האטיביאוטיקה משפיעה על הגלולות שלקחתי לפני? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי האם יש סיכוי שאכנס להיריון?
ד``ר מיכאל פרידמן28/07/2017השאלה שלי האם יש סיכוי שאכנס להיריון?
=== לא חושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסות יאז למניעת מחזורטלי27/07/2017
היי אני משתמשת כבר שנתיים ומשהו בגלולות יאז.. בעבר טסתי לחופשה וחיברתי בין החפיסות על מנת לא לקבל את המחזור בזמן החופשה.
עכשיו אני נמצאת באותה סיטואציה שעליי לחבר את החפיסות שוב על מנת לא לקבל את המחזור בחופשה הקרובה ולדחות אותו בחודש... האם זה מסוכן? מכיוון שזו כבר לא הפעם הראשונה שעושה את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן?
ד``ר מיכאל פרידמן28/07/2017האם זה מסוכן?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)