מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GBS בשתן בהריון ונטילת אנטיביוטיקהשאנונימית17/07/2017
שלום,
אני בשבוע 19 להריון והתגלה אצלי בתרבית שתן שבוצעה פעמיים GBS,בתרבית צמחו מעל 100,000, הרופא המליץ לחכות עם האנטיביוטיקה רק ללידה ובוריד , האם אין צורך לקחת אנטיביוטיקה פומית כעת ? מכיוון שבכמה מקומות באינטרנט מצאתי שכן היתה המלצה על אנטביוטיקה גם לפני הלידה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר ליאורה אברמוב22/07/2017אם החיידק היה מתגלה בנרתיק ההמלצה לא לטפל אבל אם בשתן הייתי מנסה קורס טיפול דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במטוטרקסאט בהריון חוץ רחמיאביטל16/07/2017
שלום, בתאריך 25.6 קיבלתי זריקת מטוטרקסאט נגד הריון חוץ רחמי שאובחן אצלי.
ביום מתן הזריקה רמת הבטא הייתה 8979.
ביום חמישי 13.7 הגעתי למיון עקב כאבים חזקים בבטן התחתונה, לחץ באזור פי הטבעת, סחרורות קשות,רעד בגוף וגלי חום.
התגלו אצלי קרישי דם בכמות בנונית באגן ומעט נוזל בבטן העליונה.
בוצע בדיקה של המוגלובין והוא נמצא יציב.
ביום האשפוז הבטא עמד על 486.
בחצוצרה הימנית ישנו ממצא אקוגני עגול במימדים 39*42 מ"מ.
ב15.7 שוחררתי מבית החולים לשבעה ימי מנוחה ולקחית משככי כאבים כמו אדויל.
השאלה שלי היא האם הגיוני שברמת בטא כמו שהייתה לי בפעם האחרונה שנבדקתי גודל עצם שאובחן כהריון בחצוצרה הוא בגודל תקין? מתי הוא אמור להיעלם?
האם הגיוני ששבוע לאחר קבלת הזריקה קיבלתי וסת?
מדוע נמצאים קרשיי הדם הללו ומה הכוונה נוזל בבטן עליונה והאם בגלל זה יש לי כאבים?
האם אין שום טיפול חוץ מלקיחת משככי כאבים?
במידה והכאבים לא עוברים אחרי שבוע האם עלי לחזור למיון?
האם רופא בקופת החולים יוכל לראות במוניטור שלו אם כל קרשי הדם והנוזל נעלמו? כמו כן גם הממצא? או שעלי לגשת שוב למיון?
אני יודעת שכרגע ועד סיום הטיפול אסור לקיים יחסי מין ולהרות במשך שלושה חודשים אך האם אני יכולה לאכול/לשתות הכל כולל אכילה בחות ושתיית אלכוהול?
תודה וסליחה על השאלות הרבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט
ד``ר ליאורה אברמוב22/07/2017מציעה לך להיות במעקב רופא נשים בקופח ולחזור על רמות בטא לראות שהן יורדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטת ברטולין ודרכי החלמהלימור16/07/2017
שלום, לפני כשבוע הופיעה בלוטה כגודל ענב באזור פתח הנרתיק מצד שמאל, לא היו כאבים מיוחדים אך כללה תחושת חוסר נוחות. למחרת הנפיחות ירדה אולם עדיין ניתן היה לחוש בבלוטה במישוש. על פי המיקום והתסמינים דובר בציסטה בבלוטת הברטולין. היום בזמן המקלחת ככל הנראה הציסטה התרקונה מעצמה, שכן הרגשתי הפרשה חריגה ואלסטית מאוד ולאחריה לא ניתן היה לחוש עוד בציסטה. שאלתי היא האם יש צורך בהימנעות מקיום יחסי מין מספר ימים לשם החלמה? כמו כן, האם יש צורך בבירור ומעקב אצל גניקולוג? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ברטולין
ד``ר ליאורה אברמוב22/07/2017אם אין אי נוחות או כאבים או תחושת דלקת והציסטה נעלמה לחלוטין את יכולה לקיים יחסי מין ולעקוב אחר הממצא אם הוא חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחכתי לקחת גלולה האם לקחת ״גלולה של היום שאחרי״?מאיה15/07/2017
אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין אחרי כמה שעות רני באה לקחת את הגלולה שלי ופתאום ראיתי ששכחתי לקחת אתמול גלולה יצא מצב שברביעי לקחתי וגם שכבנו חמישי לא לקחתי (לא שכבנו ) ושישי שכבנו אז שכחתי לקחת גלולה אחת ועברו כאילו 48 מגלולה לגלולה כמובן שישר שראיתי שחכתי לקחתי שתי גלולות האם אני צריכה גם פוסטינור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני אז אמורה להמשיך לקחת את הגלולות לפי הסדר או להפסיק כשאני לוקחת גם פוסטינור
מאיה15/07/2017איך אני אז אמורה להמשיך לקחת את הגלולות לפי הסדר או להפסיק כשאני לוקחת גם פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשר לאחר בדיקת קולוסקופיהדקלה15/07/2017
שלום, לאחר בדיקה פאפ לא תקינה עברתי היום בדיקת קולוסקופיה במהלכה לקחו 4 ביופסיות, במהלך הערב בבית הלכתי להתפנות ויצאה לי ממש חתיכת בשר בגודל של מפרק אחד של זרת פחות או יותר עטופה ברירית שקופה ודם חום.
אני שלושה חודשים אחריי לידה.
האם יכול להיות שהיה הריון מוקדם שלא ידעתי עליו שנפל?
האם יכול להיות שהגעתי לבדיקה הזו אצל רופא נשים והם ביצעו בדיקת שתן בתחילת הבעקור ולא ראו הריון?
* מצטערת על התמונה הלא סימפטית
יש סיבה אחרת שיצא כזה דבר אחריי הבדיקה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם לאחר ביופסיות
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017עשי מחר בדיקת דם להריון ותראי אם היית בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ימי מחזור חודשילינוי13/07/2017
רציתי לשאול בבקשה ברשותכם ולדעתכם
לגבי קשר ישיר בין מספר ימי המחזור בחודש לבין פוריות וכניסה להריון טבעי?
חייב להיות ימי מחזור מרובים מעלים את הסיכוי לכניסה להריון טבעי או שזה לא כל כך קשור? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן דימום
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017אין קשר בין מספר ימי דימום לפריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר וצ'יפ גנטינטלי13/07/2017
שלום,
אני בת 35, אני בשבוע 17.
היריון תקין בכל הבדיקות עד עכשיו (שקיפות וסקירה מוקדמת)
אני מתבלטת אם לבצע בשבוע הבא דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי
אודה לך שתיתן לי את ההבדלים בין דיקור וצ'יפ גנטי לעומת דנא עוברי.
מה כדאי לעשות? האם כדאי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לעומת צ'יפ
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017לא תשובה שניתן לתת באינטרנט
התיעצי עם הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולה פמינט מאוחר מדיבת-אל13/07/2017
שלום
אני נוטלת גלולות פמינט מספר חודשים פספספתי את גלולה מספר 19
נטלתי אותה כ13 שעות לאחר המועד
ואני ממשיכה לחפיסה הבאה ברצף
מתי אהיה מוגנת שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור בנטילת גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017שבועיים אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מוזר במחזור ועיכוב ביוץנוי13/07/2017
יש לי אחור במחזור , אמרו לי שיכול להיות עיכוב ביוץ , האם זה דבר שמסמל בהכרח על בעיה או שזה דבר שפשוט קורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017בהחלט יחכול לקרות כמו שיכול לקרות שחודש אחד לא יהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור של חמישה ימים לאחר איקקלומיןד``ר ליאורה אברמוב12/07/2017
היי, אני פוליציסטית וכרגע בסבב שלישי של איקקלומין, מרגישה כאילו עומדת לקבל כמה הרבה זמן אך המחזור לא מגיע, היום איחור של 5 ימים. ביצעתי בדיקת ביתית שיצאה שלילית. מה זה אומר? אחרי שני הניסיונות הקודמים כן קיבלתי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017איקקלומין מעכב ביוץ ויכול להיות שהביוץ שלך התעכב. עשי בדיקת שם לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רחם לאחר לידה?נוגה12/07/2017
שלום, אני בת 29 ויש לי ילד בן שנה. שוקלת 60 וגובה 1.55
החלטתי להתחיל לעשות כושר והבנתי שקשה לי לקפוץ ולעשות תרגילים מבלי להתאפק שיברח לי פיפי ( לפעמים יש טיפת בריחה).
אני מודעת לבעיית צניחת רחם אז רציתי לשאול אם המצב ישתפר ככל שאעשה את הספורט?
איזה טיפולים יש למצב כזה?או שזה פשוט מצב שלפעמים קורה ללא קשר להריון? אשמח אם בבקשה תפרט לי, אני רוצה ידע כללי עד שאגש לרופא הנשים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן וצניחת רחם
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017את צריכה לפנות לטיפול בפיזיותפריה של רצפת אגן בקשי הפניה מרופא נשים סתם כושר לא יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות תמידית באזור הנרתיקשי12/07/2017
פהיי,
בת 27 לא בהריון. לאחרונה אני כל הזמן מרגישה רטיבות באזור הנרתיק ולפעמים גם רואה בתחתונים מעין הפרשות שקופות שלא תמיד משאירות סימן בתחתונים. אני לא מרגישה שום דבר יוצא אלא רק הרגשות של רטיבות. האם זה תקין? האם יתכן שמדובר בטפטוף שתן ולא בהפרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שי12/07/2017איך בכלל מבחינים בין דליפה של ששתן להפרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטיבות
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017הדרך לאבחן היא מאוד פשוטה שימי טמפון אם הרטיבות נעלמת אלו הפרשות נרתיקיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין גלולות אין מחזורליאור12/07/2017
שלום רב.
אני בחורה בת 27.
קיבלתי מחזור לראשונה בגיל 13, לאחר מכן כשנה לא קיבלתי מחזור עד גיל 14.
מגיל 14 עד 16 היו לי המון בעיות, הייתה תקופה של כמה חודשים שלא קיבלתי מחזור ולאחר מכן היה לי מחזור כמעט שבוע אחר שבוע ואז עוד פעם תקופה שלא הייתי מקבלת.
בצעירותי אימי פנתה לרופא נשים והמליץ לנו להגיע אליו. הוא בדק אותי ואמר שאצטרך לקחת גלולות כדי שהמחזור שלי יהיה סדיר, כך היה.
בגיל 20 התחלתי להבין יותר את ההשלכה של לקיחת גלולות לגוף שלי והחלטתי להפסיק. לא קיבלתי לאחר מכן מחזור כשנה עד שחזרתי שוב לקחת גלולות מחוסר ברירה וחוסר הבנה.
בגיל 23 שוב נסתי ולאחר 8 חודשים שלא קיבלתי מחזור התייאשתי והלכתי לרופא מומחה בתחום שאמר לי שאני חייבת לקחת גלולות כדי שיהיה לי מחזור.
הוא אמר שאיני סובלת מתסמונת השחלות הפולציסטיות.
איני יודעת לאן ללכת ועם מי להתייעץ זה נושא מורכב ואני לא רוצה להיות תלויה בגלולות מבלי שאני יודעת מה הבעיה שלי.
מה היית ממליץ לעשות במקרה כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017שחלות פוליציסטיות משבשות מחזורים עד כדי אי קבלת מחזור. הטיפול בכך הוא אכן גלולות עד שתרצי להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות שפג תוקפןנועה12/07/2017
שלום. לוקחת גלולות פלורט. לאחרונה התחלתי להרגיש תסמינים פיזיולוגיים מוזרים, שניתן לקשרם להיריון אך גם לעוד הרבה דברים אחרים... הסתכלתי בחפיסה של הגלולות שנמכרו לי לפני כשבועיים וחצי וראיתי שהתוקף הוא מרץ 2017. התחלתי את החפיסה לפני שבועיים ומאז קיימתי יחסי מין. מה זה אומר לגביי? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שפג תוקפן
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017להערכתי את עדיין מוגנת אבל הוסיפי קונדומים עד סוף החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תשובת mriפיענוח mri11/07/2017
שלום רב
בצעתי mri בטן ואגן ערב הורמון אנדרוסטנדיון גבוה מאוד
(נעשו עוד כמה בדיקות לפני כמו טסט ואיסוף שתן יצאו תקינות)
יותר מאשמח לדעת מה אומר התשובה הסאת
צירפתי לכאן
תודה מראש נתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענות בדיקות
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2017לא מפענחים בדיקות באינטרנט פני לחרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)