מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי להריון לאחר שכחת גלולה - לקחת פוסטינור?קרין11/03/2016
היי, אני נוטלת גלולות (פליים) באופן קבוע כבר שנתיים. הייתי כרגיל בהפסקה של שבוע, ביום הראשון לאחר ההפסקה לקחתי כרגיל גלולה (בשעה 22:00), אך ביום למחרת בלילה קיימתי יחסי מין מלאים (גמירה בפנים) ושכחתי באותו ערב לקחת גלולה. נזכרתי לאחר יותר מ12 שעות ולקחתי בצהריים את הגלולה. באותו יום לקחתי גלולה כרגיל בשעה 10:00.
האם כדי לי לקחת פוסטינור על אירוע כזה? כיצד להתנהל? ידוע בערך מהם הסיכויים להריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון לאחר שכחת גלולה - לקחת פוסטינור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/03/2016לא יודעת לומר לך סכויים באחוים אבל ממליצה לקחת פוסטינור בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשה דחופה מאוד.........עזרה10/03/2016
בדיקת אגן קטן
סיבת הבדיקה:שגרה
חודש וחצי לאחר קיסרי
דימום חזק לאחר לידה
גישת הבדיקה וגינלית
רחם/דוגלס
מנח הרחם אחורי
גודל הרחם מ"מ 69×48×70
רקמת רחם תקין
רירית הרחם :
בעובי: 15.2 מ"מ
תיאור הרירית: סדירה:הד קו אמצע
רירית מעובה באיזור חיבור גוף הרחם לצוואר הרחם נצפה תוכן היפואקוגני 20*17 מ"מ .נצפו מעט זרימת דם דימום
דוגלס:מעט נוזל
שחלה ימנית הודגמה בגודל : מ"מ 20×29 מ"מ
מבנה:מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית:
הודגמה בגודל מ"מ 23× 38× מ"מ
מבנה:מספר זקיקים קטנים
נמצא זקיק בגודל :19.5 מ"מ.
והרופאה אמרה לי שנישאר לי כמות גדולה של דם שלא יצאה ורציתי לדעת האם זה מסוכן ומה זה יכול להיות?!
האם יכול להיות שזה מחזור שצריך לצאת?!או חלילה שלייה נישארה?!או שזה קרה לי בגלל הכדורים שנתנו לי לכיווץ הרחם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בבקשה דחופה מאוד......... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/03/2016התיעצי עם הרופאה המטפלת בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה גלברטה שאלה בנוגע אופן הטיפולדנה10/03/2016
שלום, יש לי קנדידה גלברטה. קיבלתי במרשם קומאגיס קרם, וקראתי בעלון שלא להשתמש בו בגרד מסביב לאיזור איבר המין. זה אומר שלא ניתן להשתמש בו למריחה כמו טבע קוטן למשל? והאם נהוג לרשום גם פרוטוציד, כי גם רצלו לא ראיתי שכתוב שזה משמש לקנדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה גלברטה שאלה בנוגע אופן הטיפול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/03/2016ניתן למרוח קומאגיס באבר המין החיצוני
לגבי קנדידה גלברטה צריך לתת טיפול מכוון אנטיפטריתי לנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנה השמנהלולי09/03/2016
שלום,
5 חודשים מאז ששמתי מירנה לראשונה.
מאז עליתי 5-6 ק"ג, מחזורים מתמשכים כשבוע-10 ימים, כאבי ראש.
ועכשיו כבר שבוע שבטן נפוחה כמו בהריון.
האם יכול להיות קשר למירנה?
אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה השמנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2016יכול להיות. עשי בדיקת שתן לשלול הריון
ופני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן - הפסקת טיפול באנטיביוטיקהדלקת08/03/2016
שלום,
לפני כשבוע התחלתי לחוש בסימפטומים של דלקת בדרכי השתן (צריבה במתן שתן, השתנה תכופה וכו' - אני כבר מכירה את הסימפטומים כי הדלקות האלה חוזרות אצלי הרבה לצערי). קיבלתי אנטיביוטיקה דיספטיל, שעזרה לי במקרים הקודמים, אך הפעם לאחר 3 ימים לא חל כל שיפור ואף היתה החמרה. הלכתי לרופא והוא אמר שכנראה שהחיידק עמיד, הפנה אותי לתרבית שתן ואמר שאני יכולה להפסיק את הטיפול משום שכנראה אין בו טעם. היום, יומיים אחרי שהפסקתי את הטיפול, התרבית יצאה שלילית! עם זאת הכאבים עדיין קיימים. האם עלי לחזור ולהשלים את שני ימי הטיפול שנותרו? (סה"כ הייתי אמורה לקחת את האנטיביוטיקה 5 ימים). או שכבר מאוחר מדי? ואם כן מה אפשר לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - הפסקת טיפול באנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2016פני והתיעצי עם רופא המשפחה שמטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון מסוג מינס - תחילת נטילת הגלולותאנונימי08/03/2016
שלום
התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון
נאמר לי ע״י הגינקולוגית שצריך להתחיל את הגלולות ביום הראשון למחזור.
המחזור (בו הייתי אמורה להתחיל את הגלולות) התעכב לי ולאחר שלושה ימים שהתעכב במקום מחזור היו לי כתמים חומים.
לאחר יומיים כאלו קיבלתי מחזור, והתחלתי לקחת את הגלולות.
המחזור הפסיק לי לאחר יום אחד.
האם זה מעיד על כך שלא התחלתי לקחת בזמן?
האם אני מוגנת בכל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון מסוג מינס - תחילת נטילת הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2016הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה דיי דחופה אשמח ותענועזרה08/03/2016
שלום..אני בשבוע ה7 לאחר לידה בניתוח קיסרי..ולאחר הלידה היה דימומים ואז היה ממש בקטנה כאילו זה ניפסק ואז פיתאום התחיל לי בשבוע 4-5 ממש דם בצבע אדום ובכמויות ממש ועכשיו זה ניגמר ונתנו לי גם כדוורים להתכווצות הרחם..עכשיו שאלתי היא כזאת..איך אני יכולה לדעת אם זה מחזור או דימום?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלה דיי דחופה אשמח ותענו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2016אם את לא מניקה כנראה שזה מחזור. אבל בכל מקרהפני לבקורת אצל רופא הנשים שלך והתאמת אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון הריוני ללא הריון, הגיוני?שוש08/03/2016
אני מבקשת לדעת האם יכול להיות מופרש הורמון הריוני כשהאישה לא בהריון? באילו מקרים זה קורה? מתבטא בכאב וגרד בשד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה הורמון הריוני..................... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2016לא סיפור אופיני של גרד וכאב בשד
התיעצי עם רופא מטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפות מה לעשות...............................שרון07/03/2016
שלום ,
בעקבות גירוד מציק , מרחתי על שפתי הפות כמות גדולה של משחת פולידין , הגירוד עבר ולא חזר אבל נותרתי עם עור כאילו קשה ומכווץ, אני מרגישה שהפולידים הרס לי את הרקמה
מה עליי לשים והאם יש סיכוי בכלל להחזיר את ה הרקמה לקדמותה
עברו כבר חודשיים ואין שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפות מה לעשות............................... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016פני לבדיקת רופא הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בפות לליאורה
שרון08/03/2016גברת ליאורה ללכת לבדיקה אצל רופא נשים זה כולם פה יודעים , את לא פה בשביל לרשום לנו את זה אם את לא מקצועית או אין לך כוח תפני את הפורופ לאחרים , את עושה לעצמך פרסום שלילי
רשמתי לך במפורש שהיובש הוא ממשחת הפולידין
לא צריך לראות או לשמוע שוב ממני הרי התשובה לא קשורה למראה
ראיתי שזה אופי התשובות שלך פה- אומר הרבה עלייך בתור רופאה ובעצם גם בתור בנאדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת הקדים בעת נטילת גלולות לפנות לרופא?נוי07/03/2016
צהריים טובים,
אני נוטלת גלולות הרמונט באופן קבוע כבר 5 שנים.
נותרו לי 3 גלולות לקחת וקיבלתי וסת - המחזור הוקדם לי בערך ב4-5 ימים.
ייתכן מצב כזה בעת לקיחת גלולות?
אני צריכה לסיים את נטילת הגלולות למרות הוסת?
רק מציינת שפספסתי 2 גלולות במהלך החודש ונטלתי אותן עם הגלולה של יום למחרת (אם זה תקין).
תודה רבה,
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת הקדים בעת נטילת גלולות לפנות לרופא? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016יכול להיות שהשיכחה של שתי הגלולות יצרה קצת בעיות במחזור. המשיכי את הגלולות כסדרן ותראי מה קורה בחודש הבא
במידה ושוב יגיע דימום שלא במועדו פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה באמצעות ציטוטקבעל הדעה06/03/2016
שלום רב,
בת זוגי עברה הפלה מבחירה, באמצעות מיפיג'ן וציטוטק. גיל ההריון בעת ההפלה-6 שבועות.
ב-5 ימים הראשונים החל ממתן הציטוטק היה דימום כבד וקבוע. לאחר מכן שבוע של אדמומיות בלבד, ללא דימום.
לאחר 10 ימים ממתן הציטוטק, ניגשנו לגניקולוג, כפי שקבענו טרם ההפלה, לקבוע האם ההפלה הצליחה. הגניקולוג ביצע אולטראסאונד וקבע כי ההפלה הצליחה והרחם נקי.
העניין המטריד הוא שהחל מ-12 ימים לאחר מתן הציטוטק התחדש הדימום, וכעת הוא כבד כמו בהתחלה, כולל יציאת קרישי דם.
השאלה- האם הדבר סביר, והאם סביר שהגניקולוג קבע שהרחם נקי במצב בו אנו רואים שישנו כעת דימום הכולל קרישי דם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה באמצעות ציטוטק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016חיזרו לרופא הנשים לבדיקה ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הפסקת גלולות ושיעורע06/03/2016
הפסקתי לקחת גלולות לפני כחמישה - שישה חודשים. התכהה לי השיער מעל השפה והופיע לי מעט שיעור פנים. יש לי גם פצעונים. כמובן שאעשה בדיקות הורמונליות בימים הקרובים, אבל בהנחה שיהיה תקין ושזה בעקבות הפסקת הגלולות, ברצוני לדעת מה האופציות שלי. אני מאוד לא רוצה לחזור לקחת גלולות, אני גם מאוד מפחדת שאם אחזור לקחת גלולות ואפסיק שוב, זה יקרה שוב. האם המצב הפיך או שאני חייבת התערבות קוסמטית? ואם הוא הפיך, האם זה יכול להשתפר עם הזמן או שרק אם אקח אחזור לקחת גלולות? אציין שוב שאני מאוד לא רוצה לחזור לקחת גלולות. האם יש דרך אחרת לטפל בנושא מעבר להתערבות קוסמטית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הפסקת גלולות ושיעור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016כאמור ברור הורמונלי חשוב
בכל מקרה פני גם לרופא עור להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת להריון בעקבות ירידת יעילות הגלולהליאור06/03/2016
התחלתי חפיסה חדשה של גלולות. אני לוקחת את הגלולות ב21:00. בגלולה מספר 5 עד 8 חוויתי שלשולים בבקרים ולפעמים בלילות. כלומר אני די בטוחה שכל ה״אירועים״ התרחשו שעות מאוחרות מידי אחרי לקיחת הגלולה או ממש לפני. קיימתי יסמי מין בגלולה מספר 9. יש סכנה להריון?
נ.ב
למרות שביום גלולה מספר 5 אני לא זוכרת אם שלשלתי אחרי או לפני לקיחת הגלולה. צריכה עזרה.. ממש מפוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת להריון בעקבות ירידת יעילות הגלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016תלוי אם זה היה שלשול חד פעמי או התקף של שלשולים קשים
אם יש חשש שהגלולה לא נספגה קחי את גלולת היום שלאחרי אם מזמן קיום יחסי מין עברו פחות מ3 ימים והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריון ומשתמשת במקלוני ביוץ....רומי06/03/2016
היי אני משתמשת במקלות ביוץ לבירור הביוץ בדקתי מהיום 11 וזה תמיד הראה לי פס ביקורת עבה והפס השני דק יותר ככה במשך שבועיים אני אמורה לקבל מחזור מחר וב3 הימים האחרונים מופיעים לי 2 פסים מאוד חזקים בבדיקת ביוץ איך ייתכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להיכנס להריון ומשתמשת במקלוני ביוץ.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016יכול להיות שהמחזור שלך יתעכב בשבועיים אם הסימון הוא עכשיו. המתיני ותראי מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר יחסים עם התקן מירנהמיכל05/03/2016
בת 28 בריאה אחרי שתי לידות רגילות. ב20.12.15 התחלתי להשתמש בהתקן מירנה. לאחר כשבועיים מהחדרת ההתקן התחילו דימומים אשר פסקו לפני שבועיים. רופא נשים בדק את הדימומים וקישר אותם להתקן.
כבר שלוש פעמים כמה שעות לאחר קיום יחסים מופיעה הפרשה דמית אשר נעלמת כעבור מספר שעות.
האם יש לקשר זאת להתקן? יש לציין שמעולם זה לא קרה לפני החדרת ההתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר יחסים עם התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/03/2016אם הדימום מופיע אחרי יחסי מין יכול להיות שהחוט של ההתקן יוצר גירוי בצווואר הרחם בזמן האקט המיני
חיזרי שוב לרופא הנשים לבדיקת הצוואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)