מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגת לגבי המחזור שמאחר כמעט חודשייםמודאגת22/02/2016
שלום, התחלתי לקחת גלולות בשביל סידור המחזור שבדרכ היה מאחר בשבועיים שלושה מאותו היום שההיתי אמורה לקבל. ובשביל מניעה הריון גם.
חודש לאחר הפעם האחרונה ששכבתי הפסקתי לקחת את היאז בגלל שהיו תופעות לוואי של מגרינות .
כאילו אחרי שקיבלתי את המחזור מהגלולות לא התחלתי חפיסה חדשה . ובחודש אחרין קיבלתי עצמאית. 26.12 זו היתה הפעם האחרונה. ומאז לא קיבלתי בחודש ינואר נכון לעכשיו. אני אמורה לדאוג?
מצבי תקין אני נוטלת ראקוטון במשך 4 חודשים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת לגבי המחזור שמאחר כמעט חודשיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016פני לרופא נשים שלך להערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט 10 מליגרם וגלולות סרזטיעל22/02/2016
אני לוקחת גלולות סרזט למניעת הריון.. אני אמורה להתחיל טיפול בכאבי ראש בתרופה אלטרולט למשך חודשיים ..האם זה יפגע ביעילות הגלולה והגלולה לא תשפיע יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט 10 מליגרם וגלולות סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר הפסקת גלולות הרמונט לאחר 15 שנהעדן22/02/2016
שלום,
לפני 3 שבועות הפסקתי גלולות במקביל התחלתי טיפול בכדורי SSRI מסוג לוסטרל.
אני חשה כאב בפטמות והן נראות אדומות ואף השד נראה קצת נפוח או שונה מהרגיל.
(בבדיקה גיניקולוגית לפני חודש הכל יצא תקין)
מלבד פטרייה שאיבחן רופא הנשים ונתן לי "קומאגיס" סטרואידי שעשה לי פריחה מטורפת וגירודים ואני מטפלת בזה בשמנים טבעיים.
מעבר לכך- שמתי לב שמסביב לשד צמחו כמו שערות קטנות שנראות כמו "קוצים" שיערה לפני שהיא מתחילה לצמוח.
האם זו תופעה רגילה להפסקת גלולות? אני ממש מפחדת שיצמחו לי שערות במקומות נוספים שלא היו קודם..
עדיין לא קיבלתי מחזור מאז הפסקת הגלולות...
אשמח לדעת אם התופעה תקינה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר הפסקת גלולות הרמונט לאחר 15 שנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016אלו תופעות תקינות יכול להיות שיבושים הורמונלים בחודשים הראשונים להפסקת הגלולות שיתייצבו עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע החודש עם הפרשות חומות כהותקוקי22/02/2016
שלום
אני בת 24 ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון כ-6 חודשים כבר.
המחזור האחרון היה בתאריך 31/1 וביום ראשון בתאריך 14/1 פתאום משום מקום היה לי דימום אדום בהיר בניגוב שנעלם אחרי שעה אולי והתחלף בהפרשות חומות כהות מאוד (בצבע כמעט שחור) מאז ועד היום ,כבר שבוע שיש לי הפרשות חומות שמעורבות בדם והן לא פוסקות.
איני יודעת בוודאות מתי היה הביוץ אבל לפי החישוב אני חושבת שהדימום וההפרשות התחילו קצת אחרי הביוץ.
יש לציין שדבר כזה עוד לא קרה לי,מה שכן קורה לי כל חודש זה ששבוע-שבוע וחצי לפני המחזור כבר מתחילות לי הפרשות חומות שמתכהות ככל שאני מתקרבת למחזור אבל אף פעם לא קרה לי הפרשות ודימום כזה באמצע החודש.
האם זה תקין? יכול להיות דימום השתרשות או שזה נמשך יותר מדי וזה לא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לציין שהמחזור שלי סדיר בדרך
קוקי22/02/2016כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום באמצע החודש עם הפרשות חומות כהות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016תתיעצי עם רופא הנשים שלך כדאי לעשות הערכה הורמונלית לגבי תקינות הביוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים למניעת מחזור לאחר ציסטה בשחלהיעלי22/02/2016
שלום.
יש לי עבר של ציסטה גדולה מאוד בשחלה.
הוציאו לי את הציסטה בניתוח פתיחת בטן, (ולא לפרוסקופיה, בגלל הגודל של הציסטה)
הייתי רוצה לשמוע על כדורים /גלולות מונעות מחזור, שאינם מסוכנים לאישה כמוני, ואינם עלולים לפתח ציסטות.
הומלץ לי על פרימולוט נור. האם אכן מותר לי להשתמש בהם? אם כן, על בסיס קבוע?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים למניעת מחזור לאחר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016חסר נתונים עליך ולכן פני לרופא הנשים שלך והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא הנשים שלי המליץ לי על פרימולוט
יעלי23/02/2016ולא היה מוכן לשמוע על כל כדור אחר.
כמו"כ הוא לא היה מוכן לתת לי אינפורמציה על כדור למניעת מחזור שניתן לקחת ברצף, ללא הפסקה.
איזה נתונים חסר? אני עם התקן נובה טי.
חצי שנה אחרי לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת בבקשה אשמח שתענו לי בהקדםאור22/02/2016
שלום רציתי לדעת אני בת 30.
לקחתי גלולות מליאן במשך תקופה לסידור מחזור לא היה לי מחזור סדיר בגלל שבבדיקה גניקולוגית מצאו לי שחלה פוליציסטית.
הפסקתי לאחרונה את הגלולות כי רציתי לבדוק אם המחזור ישוב לי בלי גלולות.
בינתיים התחילו לי פצעים וגרד נורא מציק בפנים ובגוף שלא נעלם. ואני מפחדת לחזור לקחת גלולות בגלל תופעות הלוואי שגרמו לי יובש נרתיקי וגם פחד לחשש שזה יכול לגרום לסרטן צוואר הרחם או סרטן השד כפי שמצויין בכתבות .
רציתי לשאול, האם ניתן לבצע בדיקות דם הורמונאליות בלי מחזור?
כי אני לא קיבלתי מחזור מה 15.12016 מאז שהפסקתי את הגלולות
איך אפשר לבדוק מה מצב ההורמונים שלי בגוף אם אין לי מחזור?
לקיחת דם במצב שאין מחזור יכולה להיות אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת בבקשה אשמח שתענו לי בהקדם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/02/2016פני לרופא הנשים שלך
אפשר לתת טיפול בפורגסטרון בטבליות ואז בזמן המחזור המלאכותי שיווצר לקחת לך בדיקות דם הורמונליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ חזקים , הרגשה של נפיחות ולחץמורן22/02/2016
שלום, בחודשים האחרונים התחילו לי כאבי ביוץ חזקים מאוד.
מעולם לא היה לי כאבי ביוץ.
תחושה של נפיחות וכאבי בטן תחתונה בתזוזה וישיבה.
במשך כול זמן הביוץ אני מרגישה את זה.
ובנוסף טופלתי באנטביוטיקה לפני חודש נגד כלמידיה.
האם יש קשר? ולמה זה קורה פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ביוץ חזקים , הרגשה של נפיחות ולחץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016יכול להיות
פני לרופא הנשים שלך לגבי אפשרויות לטפל ולהקל עליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת כרישי דם במחזור , בת 35, נוטלת גלולות מסוג גינרהאורית22/02/2016
אני בת 35 , נוטלת גלולות (גינרה )ברציפות כבר 12 שנה (למעט הריונות, 4) בחודשים האחרונים, כשאני מקבלת מחזור זה מלווה בכרישי דם ,דומים מאוד לכאלו של אחרי לידה . האם זה מסוכן? האם כדאי ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת כרישי דם במחזור , בת 35, נוטלת גלולות מסוג גינרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016פני לבדיקת רופא נשים ואולטלראסאונד גינקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה ודימומים לא סדיריםליאת22/02/2016
שלום רב,
אני בת 39 . יש לי התקן מירנה כבר 3.5 שנים.
יש לי תופעה של דימומים מועטים ( חומים) לא סדירים שיכולים להופיע בתדירות גבוהה ( כל שבועיים שלושה בערך) ואז יכולה להיות הפסקה של חודשיים בדימומים.
לפני כשנה וחצי בערך ביצעתי בדיקה של ההתקן + פאפ והכל נמצא תקין.
הרופא שבדק אותי אמר לי שזו יכולה להיות תופעה של מירנה .
רציתי לדעת האם תקין? יש לי תור לביקורת עוד חודש בערך.
תודה מראש על התשובה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה ודימומים לא סדירים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016תקין כנראה תופעת לואי של המירנה
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר טיפול בכדור דופסטוןמיקי22/02/2016
שלום רב, ביתי בת 16 מטופלת בפעם הראשונה בדופסטון בשל דימומים קשים במחזור שנמשך מעל לשבועיים הרופא רשם לה דופסטון לטיפול, מאחר ובזמן הטיפול היא חלתה בשפעת, היא שכחה לקחת 2-3 כדורים במהלך הטיפול היום לאחר כשבוע החלו להופיע טיפות קטנות של דם האם כדאי להמשיך ליטול דופסטון או להפסיק? תודה רבה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר טיפול בכדור דופסטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016שתמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר כניסה להריון אחרי 30 יוםרעות21/02/2016
האם כאשר קורה באופן חריג ביוץ מאוחר (אחרי 30 מהווסת האחרונה ) ניתן להכנס להריון עם אותו סיכוי כמו בביוץ רגיל? קראתי באיזה אתר שביוץ מאוחר זה למעשה ביצית זקנה ואז יש מצב שהיא לא יכולה להיות מופרת בצורה תקינה.... האם יש אמת בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מאוחר כניסה להריון אחרי 30 יום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016עד כמה שידוע לי אין שינוי בסיכוי להפריה גם אם ביוץ קורה יותר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pcr לאיבחון נגיף הפפילומה והקונדילומהעומר21/02/2016
שלום דוקטור
האם בדיקת pcr לאבחון פפילומה וקונדילומה היא בדיקת שתן ? איך היא מבוצעת בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pcr לאיבחון נגיף הפפילומה והקונדילומה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/02/2016האם בדיקת pcr לאבחון פפילומה וקונדילומה היא בדיקת שתן ?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה פרבום חיובי מלווה בצריבה גרד ואי נעימות בנרתיקנעמה21/02/2016
שלום,
לפני כחודשים ניגשתי לגניקולג לאחר צריבה גרד ואי נעימות בנרתיק ,לאחר בדיקה הרופא איבחן פיטרה ונתן לי טיפול מתאים.
לאחר שבועיים חזרו שוב כל התסמינים, צריבה אי נוחות וגרד, בדיקה נוספת אצל הרופא הראה שאין פתריה והכל נקי.
קיבלתי מרשם לפרוביוטיקה של אלטמן(וגינאלי) עזר חלקית.
נעשה לי בדיקת תרבית PCR, ובו נמצא אוראופלסמה פרבום חיובי.
אני מטופלת 5 ימים באנטיביוטקה מסוג דוקסילין 100 (טיפול למשך שבועיים), אך תחושת הצריבה והגרד לא נעלמו .
האם נורמלי להרגיש עדיין צריבה ?
מה עליי לעשות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה פרבום חיובי מלווה בצריבה גרד ואי נעימות בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/02/2016מה עליי לעשות?
--- אנחנו לא מטפלים דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדורי PRIMOLUT NOR בהריוןאלה21/02/2016
שלום, שמי אלה , בת 31, בריאה ומנסה בחודשים האחרונים להכנס להריון. עד לפני חודשיים המחזור שלי היה מאז ומעולם תקין ולפני חודשיים הפסיק. טרם ברור מדוע הספיק, מאחר ולא עשיתי שינוי דרמטי באורח החיים/ הייתי במתח/ דיאטה כלשהי וכדומה. הגיניקולוגית בבקה אותי ואמרה לי לקחת כדורים בשםPRIOMLUT NOR להבאת המחזור, בכדי שניתן יהיה לעשות בדיקות הורמולניות ובדיקות זקיקים. שבוע שעבר, על ידי בדיקת בעזרת מקלוני ביוץ (מספר פעמים, על ידי מספר חברות ) היה נראה כי אני מבייצת ולכן החלטתי לדחות את בדיקות הדם ואת לקיחת הכדורים ולנסות לתת לטבע לעשות את שלו. כ-5 ימים לאחר הביוץ עשיתי בדיקת דם לבדיקת הריון והיא יצאה שלילית, אולם אני מרגישה סימנים או של הריון/מחזור.. (נפיחות בשדיים). שאלותי: 1- האם ייתכן כי עשיתי את בדיקות הדם מוקדם מדי , לאחר ימי הביוץ ולכן התוצאה הראתה שלילי, ואולי היא חיובית ? עשיתי אותה 5 ימים לאחר הביוץ וקראתי שלעיתים זה יכול לקרות. 2- באם אני אולי בהריון ואקח כעת את הכדורים הנ"ל- האם זה יכו ללפגוע בהריון, באם יש התחלה שלו? לתשובה מהירה אודה, תודה רבה, אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כדורי PRIMOLUT NOR בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016בדיקת דם להריות תהיה חיובית כ 10 ימים לאחר ההפריה
כרגע אין טעם לקחת את הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות דחופות על כאבים,ויחסיםליטל21/02/2016
1. אני בת 18, וכבר חודשיים סובלת מכאבי בטן חזקים(כאבי מחזור ללא מחזור), וכאבי גב תחתון, ובכל הזמן הזה יוצאות לי הפרשות חומות עם גושי דם,מה זה יכול להיות? אני לא בהריון,בוודאות,כי כל פעם שאני מסיימת את חבילת הגלולות אני מקבלת מחזור.
2. לאחרונה אני כל הזמן רצה בדחיפות לשירותים לפיפי,ומרגישה כאילו יכול לברוח לי כל רגע,מה עושים כדי שזה יפסיק?
3. בכל פעם שאני וחבר שלי מקיימים יחסי מין יש כאבים חזקים בחדירה,ולוקח לזה כמה דקות לעבור עד שהאיזור מתרחב קצת.
בהתחלה שרק התחלנו לשכב זה לא היה ככה אף פעם. ממה זה נובע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות דחופות על כאבים,ויחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016יש מספר בעיות שונות ולכן קודם כל כדאי שתפני לרופא הנשים שלך לבדיקה גינקרולוגית אולטראסאונד ובדיקות שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)