מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות !! פספסתי את היום הראשון.שליקה27/02/2016
היי חזרתי לגלולות אחרי חצי שנה של הפסקה.
לא קניתי עדיין את הגלולות כי היה זמן עד שאני אצטרך לקבל.
משום מה הקדים לי המחזור ולא הספקתי לקנות כי היה שישי שבת קיבלתי יום שישי (26.2.16) אני אוכל לקנות רק יום ראשון 28.2.16 פספסתי את הגלולה של היום הראשון מה זה אומר ? מתי אני אוכל לקחת ולהיות מוגנת והשאלה החשובה אם אני אוכל לשלוט במחזור הבא.. הכוונה לדעת שבסיום חבילת הגלולות וביום השביעי להפסקה אני אקבל.. כמו כל פעם.?
אשמח להכוונה,תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות !! פספסתי את היום הראשון. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016א. בגלל שלא קלחת ביום הראשון למחזור את תהיי מוגנת רק אחרי שבועיים לקיחת גלולות מסודרת.
בלי קשר למתי שהתחלת את הגלולות בסיום חפיסה את עושה הפסקה של 7 ימים כרגיל וביום השמיני מתחילה חפיסה חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל לקחת כדורים לדחית המחזור?גל27/02/2016
שלום,
אני טסה לחופשה ומעונינת לדחות את המחזור שלי. קיבלתי מחזור ב- 7.2.16 בפעם האחרונה. אני מעונינת לדחות את המחזור של חודש מאי.
קיבלתי מהרופאה כדורים למניעת הריון ואמרה לי לקחת אותם ללא הפסקה. האם עליי להתחיל לקחת אותם מהמחזור של מרץ או של אפריל? היא רשמה לי 63 כדורים שזה לא מספיק לי עד אחרי החופשה אבל אמרה לי להתחיל לקחת אותם מהמחזור הבא שלי..
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל לקחת כדורים לדחית המחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016התחילי מאפריל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פעם ראשונה והקאות. האם מוגנת?מירה26/02/2016
היי, לקחתי גלולות בפעם הראשונה בחיי. את הגלולה הראשונה לקחתי מיד כשהתחיל המחזור. אבל 8 שעות לאחר מכן הקאתי. האם אני מוגנת עכשיו (שבוע לאחר מכן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פעם ראשונה והקאות. האם מוגנת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016סביר להניח שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה שניה יום לאחר קיום יחסיםעזרה26/02/2016
שלום,
יום לאחר קיום יחסי מין פספסתי את הגלולה ולקחתי אותה באיחור של 14 שעות. זאת הייתה הגלולה השניה בחפיסה (מליאן)
האם יש סיבה לדאגה? כיצד עלי להמשיך לפעול?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה שניה יום לאחר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016אם לא עברו יותר מ3 ימים קחי את גלולת היום שלאחרי והמשיכי את הגלולות כסדרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאת גלולה במהלך הלילה ממממממממממממלי26/02/2016
שלום אני לוקחת גלולות פליים והתחלתי חפיסה חדשה ואתמול לקחתי את הגלולה ב9וחצי רבע ל10 (בדרך כלל לוקחת ב7וחצי אבל לא הייתי בבית מניחה שזאת לא בעיה) בלילה ב2ורבע הקאתי פעמיים בהפרש של שעה. השאלה שלי אם לקחת היום בערב שתי גלולות ביחד? הכאבי בטן שיש לי לא ישפיעו על הספיגה של הגלולה? . איך אני אמורה לקחת גלולות היום בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאת גלולה במהלך הלילה מממממממממממ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016סביר להניח שהגלולה כבר נספגה אבל אם את רולה להיות בטוחה קחי בבקר עוד גלולה ובערב את הרגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקיחת גלולה
מלי10/03/2016תודה רבה על התשובה! מכיוון שראיתי את התשובה מאוחר יותר כלומר רק היום כבר יום למחרת לקחתי שתי גלולות ביחד בו זמנית. גניקולוג אמר לי שזה יכול לעשות לי דימום קל (לא היה לי). עכשיו אני מוגנת גם שלקחתי שתי גלולות ביחד לאורך כל החפיסה? כי הייתי עם חבר שלי לא הייתה חדירה אבל החומר של לפני נגע בי בשפתיים הפנימיות. לא הייתה חדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור!!! הצילווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!מאי26/02/2016
שלום..יש לי איחור במחזור של שבוע..אני השתמשתי בויבירטור לאחר שנגע בו הנוזל של הגבר בערך לאחר 12 שעות שעות..יש סיכוי להריון?? דרך אגב אני בתולה..או שזה נובע מזה שאני חולה כרגע..אני ממש מודאגת... עשיתי לפני כמה ימים אולטרסאונד והרופא אמר שאני צריכה לקבל אבל אי אפשר לדעת מתי..אפשר לסמוך על זה או שיש סיכוי להריון..תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור!!! הצילווווווווווווווו!!!!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016עשי בדיקת שתן לשלול הריון ותרגעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ו אנטיביוטיקה סיכוי ממש גבוה??יעל26/02/2016
אני כרגע עם דלקת בסינוסים לוקחת אוגמנטין וגלולות סרזט .
חבר שלי ישן אצלי ובבוקר ממש רצינו לשכב לא תכננו כלום או משהו כי אני עם אנטיביוטיקה ובסוף זה היה ללא קונדום לפחות מדקה בקושי והוא גמר בחוץ זה היה ממש מהר .אני על גלולות כבר חצי שנה .
האנטיביוטיקה לגמרי מפסיקה את ההשפעה של הגלולות ן? מה הסיכוי שאני יכנס מזה להריון? אני ממשיכה רגיל את הגלולות אתמול התחלתי את האנויביוטיקה.
האנטיביוטיקה זה בכלל לא משפיע הגלולות או שרק היעילות פותחת ?? מה הסיכוי בכמה שניות האלה שזה היה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ו אנטיביוטיקה סיכוי ממש גבוה?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016אי אפשר לתת לך אחוזים מדויקים על סבירויות. אבל אם הוא לא גמר בנרתיק הסבירות להריון נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורים קצרים, גלולות זואלי ודימום לאחר איחור בגלולותיעל26/02/2016
אני בת שלושים וחמש, אמא לשניים.
בחודשים האחרונים המחזורים שלי התחילו להתקצר ממחזורים של 30 יום ויותר ל26,25 יום, ללא שימוש בגלולות.
במחזור הקודם התחיל דימום קל מאד ביום ה25, שהפך למחזור רק ביום השלושים, ואז נמשך שישה ימים. במהלך מחזור זה התחלתי לראשונה לקחת גלולות זואלי, היתה לי תקווה שמלבד מניעת ההריון הגלולות גם תארכנה אותו, כי רק לפי ההנחיה רק כשמתחילים לקחת את גלולות הדמה שבחבילה מתחיל המחזור הבא.
השבוע אחרתי פעמיים לקחת את הגלולה ונטלתי כמה שעות אחרי.
היום הוא היום ה23 למחזור והתחילה הפרשה חומה בהירה.
האם זה תוצאה של השכחה? או שבגלל המחזורים המתקצרים? הרי גם בחודש הקודם היה לי דימום קל כמה ימים לפני המחזור.
ומה עלי לעשות עכשיו? (עם הרופא אוכל ליצור קשר רק ביום ראשון). להמשיך לקחת את הגלולות לפי הסדר? או שזה יכול להאריך את הזמן עד לקבלת המחזור בעוד שבוע וחצי? אולי כדאי להפסיק, לקבל מחזור, ואז להתחיל חבילה חדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים קצרים, גלולות זואלי ודימום לאחר איחור בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016המשיכי את הגלולות כרגיל. 3 חודשים ראשונים ללקיחת גלולות יכול להיות דימומים לא סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו גלולות לא משמינות ובטוחות בהנקה?אפרת25/02/2016
הי
אני בת עשרים ושמונה, אמא לארבעה ילדים,
אני רוצה לעשות מניעת הריון
בעבר, כשנטלתי נוורינג- זה השמין אותי מאוד. בשדיים, ובכלל.
יש לציין שבהמלצה רפואית כדי לדחות מחזור גם שילבתי פרימולוטנור,
אבל אני חושבת שההשמנה היתה גם קודם.
אילו גלולות בטוחות בהנקה ולא משמינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו גלולות לא משמינות ובטוחות בהנקה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016בהנקה מותר לקחת רק גלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד כמו סרזט או מיקרולוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת בדיקת הורמונים אשמח למענה בהקדםנינט25/02/2016
שלום אני בת 30. קיבלתי לעשות בדיקות דם לפרופיל הורמנלי. רציתי לשאול הייתי בצום משעה 20:30 בערב ובשעה 9:45 בבוקר ביצעו לי את הבדיקת דם . נאמר לי לעשות את הבדיקה כשאני במחזור ביום השלישי . האם הבדיקה תקינה למרות שהיתי בצום יותר מ 8 שעות?
יש לציין שקיבלתי מחזור ב 23.2 לפנות בוקר שזה עדיין אמצע הלילה של 22.2. ועשיתי את הבדיקת דם ב 25.2 עדיין הבדיקה היא אמינה? (אם זה בין היום השלישי ליום הרביעי של המחזור)? ויותר משמונה שעות של צום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת בדיקת הורמונים אשמח למענה בהקדם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור ממשיך למרות שאני לוקחת גלולותטל25/02/2016
אז ככה, אני על גלולות כבר שנתיים ואף פעם לא היתה בעיה במחזור כשלקחתי אותן...
התחלתי בגלל שהמחזור שלי היה ממש כבד והיתה לי אנמיה, ועם הגלולות הדימום היה קצר וקל יותר.
לפני חודש הייתי אצל רופא נשים שהמליץ לי לחבר חבילות כדי שיהיו לי פחות זמני מחזור ואני אאבד פחות דם (בגלל האנמיה), והקטע הוא שכבר קרה שמידי פעם חיברתי חבילות (גג שתי חבילות ברצף, לא יותר) והכל היה בסדר, ועכשיו משום מה אחרי שחיברתי 2 חבילות ועשיתי את ההפסקה של שבוע המחזור, התחלתי שוב לקחת גלולות והמחזור לא נפסק!! וזה לא כמו סתם שאריות של דם שלפעמים נשארות אחרי המחזור, אני ממש מרגישה אותו ממשיך כל הזמן... ואני לא מבינה למה?
אשמח לתשובה בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור ממשיך למרות שאני לוקחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2016פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה לא זוכרת מתי לקחתי גלולה אחרונה רביעי או חמישיsagit24/02/2016
אני לוקחת גלולות.
לקחתי אחרונה ביום רביעי או חמישי
אני לא זוכרת.
בגלל שאני לא זוכרת, לקחתי היום אחת (רביעי) האם יש סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה לא זוכרת מתי לקחתי גלולה אחרונה רביעי או חמישי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/02/2016אין סיכון בלקיחת גלולה אחת יותר מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין והתקן - הרגשה לא נעימהנורית23/02/2016
שלום, לאחרונה בעלי מתלונן כי בזמן קיום יחסי מין הוא מרגיש את ההתקן ששמתי בגוף ושזה לא נעים לו. הייתי אצל הרופא נשים שאמר שהכל תקין. מה יכול לגרום להרגשה של בעלי ומה עוד ניתן לבדוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין והתקן - הרגשה לא נעימה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/02/2016מה יכול לגרום להרגשה של בעלי ומה עוד ניתן לבדוק?
=== ההתקן עצמו או החוט של ההתקן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בוסטיבוליטיס באמצעות דקטקורטיעל23/02/2016
שלום,
אני בת 18 ולפני כשנה התחלתי לקיים יחסי מין עם בן זוגי , מאז ומתמיד היו לי כאבים בחדירה אשר הלכו והתחזקו והחמירו מפעם לפעם. בשבוע האחרון הלכתי לגניקולוג ולאחר ביצוע בדיקה מאוד מכאיבה , אבחן וסטיבוליטיס ורשם לי את המשחה דקטקורט לשימוש של פעמיים ביום למשך 14 יום.
כאשר קראתי את עלון המשחה ראיתי כי המשחה יעילה בטיפול בפטריות בעיקר, האם היא יעילה גם כן בטיפול בוסטיבוליטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בוסטיבוליטיס באמצעות דקטקורט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/02/2016דקטקורט מכילה מעט סטרואידים ולכן יש רופאים שממליצים עליה כטיפול בוסטיבוליטיס. ההצלחות שלה בשיפור המצב נמוכות אבל נסי לשבועיים ואם לא תהיה הקלה כדאי לפנות למרפאות שמטפלות בוסטיבוליטיס הטיפול בתסמונת הזו מורכב ממשחות שמקטינות רגישות עצבית מקומית בעור, משחות הורמונליות אם יש צורך, פיזיותפריה רצפת אגן, טיפול סקסולוגי רפואה משלימה לייזר מקומי ועד לניתוח במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופות שאני לוקחת פוגעות ביעילות הגלולות?מיכל22/02/2016
שלום, אני מיכל (22). אני לוקחת גלולות אסטל ובמקביל לוקחת את התרופות הבאות: סרוקואל (400 מ"ג), למוטריג'ין (200 מ"ג) וולבוטרין (300 מ"ג). האם התרופות הנ"ל פוגעות במידה מסוימת ביעילות הגלולות למניעת הריון או שאני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התרופות שאני לוקחת פוגעות ביעילות הגלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/02/2016תרופות פסיכיאטריות בעקרון לא פוגמות ביעילות הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)