מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספוס גלולת קלייראילנית ס08/05/2014
שלום אני כרגע בגלולה ה21 בחפיסת קלייר ופתאום גיליתי שהיה לי פספוס של יום אחד השבוע האחרון כי לפני הייתי כן מסתכלת על כל יום וגם קיימתי השבוע יחסים האם הסיכוי להריון הוא גבוה?? בתודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולת קלייר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/05/2014יעילות הגלולות פחותה במקרים של החסרת גלולה, לא ניתן לתת מספר ססטיסטי אודות הסיכוי אולם הוא לא מאוד גבוה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HCG בטהמורן08/05/2014
שלום
עשיתי היום בדיקת HCG לראשונה וקיבלתי תוצאה של 524
ממה שהבנתי זה אומר שאני נכנסת לשבוע החמישי
אך עדיין אני לא יודעת מה זה אומר
מה המשמעות של התשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HCG בטה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/05/2014אנו לא מפענחים תשובות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על בדיקת בטאשרית08/05/2014
בדיקת בטא בוצעה 16 יום לאחר הביוץ. (שבוע 4+2)
(הביוץ אותר במדויק בעזרת מעקב זקיקים + בדיקות דם בשל-אי פריון,)
והתוצאה שהתקבלה: 2260
בדיקת אולטרסאונד בוצעה בשבוע 7, וקיים עובר יחיד.
שאלות:
1. ע"פ טבלאות הערך הרצוי לבטא לפי שבוע ההריון - זה נראה כערכים גבוהים מדי (וחריגים) האם זה נכון עובדתית?
2. האם זה יכול להראות על בעייה?
3. יש איזשהו רמז למין העובר בבטא גבוהה יותר? (שמעתי על מחקר שבטא בהריון בנות גבוה ב20%)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על בדיקת בטא - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/05/2014אנו לא מפענחים תשובות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שרית08/05/2014דוקטור,
לא ביקשתי פענוח בדיקות מעבדה,
אלא שאלתי מספר שאלות עקרוניות וממש לא ספציפיות.....
מה הערכים התקינים, האם ערך גבוה בעייתי וכו'
חבל שלא שמת לב
בכל אופן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמור08/05/2014
שלום ,
מזה כשלושה שבועות יצאו לי כארבע פצעים באזור פתח הנרתיק (לא בפנים).
לאחר בדיקה אצל רופא הוא אמר כי לפי מה שנראה לו זה נגעים של קונדילומה.
האם זה יכול להיות שאני אדבק בזה ? כי בעלי הוא הגבר היחידי ששכבתי איתו , ואנחנו כבר שנתיים ביחד.
הרופא עשה לי בדיקת פאף , ונתן לי הפניה לבדיקת קופולוקסיה (אולי לא רשמתי נכון).
ובנוסף הרופא הציע לי בכל זאת לעשות את הזריקה של צוואר הרחם , האם כדאי לעשות או שכבר מיותר וזה לא ישפיע ? (הכוונה חס ושלום שלא יפתחת משהו בעוד כמה שנים)
רציתי לדעת האם יש בזה סכנת חיים או פגיעה בפוריות שארצה להיכנס להריון ???
והאם השלוש פצעים שיש לי חייבים להסירם אם הם לא מפריעים לי או שאפשר להשאיר?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/05/2014האם זה יכול להיות שאני אדבק בזה ?
--- זה תמיד יתכן
רציתי לדעת האם יש בזה סכנת חיים או פגיעה בפוריות שארצה להיכנס להריון ???
--- לא
האם השלוש פצעים שיש לי חייבים להסירם אם הם לא מפריעים לי או שאפשר להשאיר?
--- לא נוכל לתת לך תשובה משום שלא בטוח במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף.דחוף08/05/2014
היי ד"ר, אחותי בת 23 וסובלת מזה כשלושה חודשים מכאבים בבטן התחתונה, עם נטייה לכיוון הרחם, היא מרגישה התכווצויות חזקות כמו שבזמן הביוץ, היא מתארת זאת ככאב משתק ממש. חשוב לי לציין שביקרה מספר פעמים אצל רופא נשים בגלל הבעייה הזאת, הוא נתן לה אנטיביוטיקה, זה לא עזר, היא חזרה אליו והוא שלח אותה לבדיקת תרבית ואין שום ממצא, בנוסף חשוב לי לציין שהיא חוסנה נגד וירוס הפפילומה לפני כשנה וגם ביצעה לפני כשבועיים את בדיקת הפאפ. אני מנסה לעזור לה אך הפכתי את כל האינטרנט ולא מצאתי כלום. אשמח מאוד לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/05/2014אני לא ממש רואה במה נוכל לעזור לאחותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילווומודאגתתת08/05/2014
דר בוקר טוב
האם יכול להיות מצב שדגדגן יכול להיתלש ממקומו?
יש לי בקושי ערלת דגדגן ושאני מרימה את העןרלה עד הסוף אני רואה כאילו ממש את תחילת הדגדגן מאיפה שהוא מתחיל וזה נראה כאילו הוא ממש בקושי תפוס
האם זה המבנה או שיש מצב שהוא יכול להיתלש?
בבקשה תרגיעו אותיייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילווו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014אין דבר כזה שהדגדגן נתלש ממקומו
תרגישי ומהר
הסתכלי בתמונות באינטרנט על מבנה הדגדגן או שתפני לרופא נשים להרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולהלי08/05/2014
היי, התחלתי חפיסה חדשה כרגיל (גלולות מינס) ושכחתי לקחת את הגלולה ביום השלישי, לאחר מכן המשכתי רגיל, האם אפשר לקיים יחסי מין כרגיל ואם לא אז מתי כן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014זקוקה לקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון וחיסון אדמתרבקה 8107/05/2014
שלום רב,
אני אחרי הריון ראשון ורוצה להתחיל את השני :)
עשיתי לפני כשבועיים וחצי חיסון אדמת ואני רוצה לדעת כמה זמן אחרי החיסון אני יכולה להכנס להריון.
הרופא המטפל אמר חצי שנה וממה שאני קוראת ומבינה לא חייבים אבל מומלץ כן לחכות 3 חודשים.
מה הנכון? מה כדאי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הריון וחיסון אדמת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014כ 3 חודשים אחרי החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד וגינאלי לא תקיןאבי 3107/05/2014
בת 30.בבדיקת אולטראסאונד וגינאלי עקב כאבי בטן תחתונה וביקורת אחר מעקב ציסטות שחלתיות שמופיעות מזה מס' שנים נכתב לי כך:
מבנה רחם במראה תקין. בחלקו הקדמי שרירן לא משמעותי שנראה גם בבדיקות קודמות. בשחלה ימנית נצפה מבנה ציסטי עכור עם מחיצה ובשחלה שמאלית נצפו 2 ציסטות עכורות עם מחיצות ואחת מהן נראית כמו אנדומטריומה. נכתב עוד כי נצפו מס' מוקדים אנדומטריים באגן וגם שבדוגלס היה נוזל חופשי.
יש לציין שאני לא מקיימת יחסים.
הבדיקה בוצעה ביום ה-5 למחזור כפי שהרופאה ביקשה. כעת הגיניקולוגית שלי בחופשת לידה דיברתי איתה טלפונית והיא רוצה שאחזור עוד חודש על האולטראסאונד. האם ממצאים אלו בעלי משמעות? מהי מידת הדחיפות בלגשת לרופא נשים אחר? האם רופא משפחה יכול לתת לי גם הפנייה לבדיקה זו או רק גיניקולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד וגינאלי לא תקין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014אם יש לך כאבי בטן עדיין פני בהקדם לבדיקת רופא נשים
אם הכאבים עברו אפשר להמתין כחודש לרופאה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר אוננותאניה07/05/2014
שלום בזמן האחרון אני מדממת לאחר אוננות זה דימום רציני לא כמה טיפות חשוב לי לציין שאני משתמשת בגלולות מיקרודיול ואין סיכוי שאני פוצעת את עצמי מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר אוננות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014לפנות לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מועד גלולותשירה07/05/2014
בןקר טוב
אני משתמשת בגלולות דיאנה 35 כבר קרוב ל 5 שנים.
את הגלולה הראשונה אני לוקחת ביום ראשון והאחרונה בחפיסה יוצאת ביום שבת ואני מקבלת מחזור ביום חמישי שאחרי.
רציתי לדעת אם יש אפשרות כלשהי לשנות את יום קבלת המחזור בהתחשב בכך שהמחזור הוא מלאכותי בעקבות הגלולות.
כלומר, במקום לקחת 21 גלולות לקחת פעם אחת עוד 2-3 גלולות ובכך לדחות את המחזור בכמה ימים (שלא יצא כל פעם על סופ"ש)?
מקווה שלא הסתבכתי בלהסביר את השאלה.
המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מועד גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2014אין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתמתי לץ06/05/2014
רשום שהתוצאות אמינות לאחר כמה ימים מקיום היחסים.אבל גם כשלוש ימים לפני המןעד של הווסת.
קיימתי יחסים שלוש שבועות בערך לפני מועד הווסת .עברו 4 ימים .האם יש טעם לעשות בדיקת הריון?היא תהיה מדויקת אפילו אם אני לא קרובה למועד הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב
לבנדר13/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2014לא הבנתי את השאלה למה התכוונת שעברו 4 ימים???
אם עברו 3 שבועות מקיום יחסי מין התשובה צריכה להיות אמינה כבר
אבל בכל מקרה כדאי לחכות למועד המחזור ואם לא יגיע אז לעשות את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וסידןרינת06/05/2014
שלום
יום אחד לפני המחזור אכלתי קופסא שלמה של קוטג'
למחרת קיבלתי מחזור ולא היו לי כאבי בטן שתמיד יש לי
האם יש קשר?? ייתכן שהסידן חיזק את הגוף כך שלא
היו התכווצויות???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וסידן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/05/2014האם יש קשר??
=== אין קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליקסאןנאנא06/05/2014
שלום רב,
אני בחודש שני להריון בשל נפיחות ברגל שמאל. הומלצתי להשתתמש בקליקסאן במינון של 60 פעמיים ביום.
האם המינון תקין?
האם הקליקסאן לא מזיק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליקסאן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/05/2014האם המינון תקין?
=== מדובר בשאלה מאד חשובה ובלי לדעת אין כל הפרטים לא נוכל לתת לך תשובה. את חייבל לברר את הכל עם הרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ומחזור לא סדירליז05/05/2014
שלום המחזור שלי לא סדיר מגיע בין 27-33 ימים בינתיים המחזור שאני צריכה לקבל לא מגיע וכבר עברו 33 ימים כמובן שקיימתי יחסי מין בשבוע הפוריות שלי( לא מצליחה לזהות מתי הביוץ) השאלה שלי האם יכול להיות שאני בהיריון? מתי לבדוק עם בדיקת היריון? יש לי גם הרבה רגעי עצבנות כמו לפני כל מחזור ויש לי מידי פעם צרבות מה עושים??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון ומחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/05/2014האם יכול להיות שאני בהיריון?
=== כן. את כבר יכולה לבצע בדיקת שתן או בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)