מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקורת אצל גניקולוגרוני22/06/2014
רציתי לדעת כל כמה זמן צריך ללכת לגניקולוג לביקורת אם נוטלים גלולות? ואיזה סוג בדיקה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת אצל גניקולוג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014כל שנה ועושים בדיקת רחם שחלות וצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור דחוף!!!דחוף!!!22/06/2014
שלום!
אני מתחנת ב 30.6 ולפי המחזור הקבוע שלי אני אמורה לקבל מחזור כמה ימים לפני החתונה(בערך ב28-30/6) לכן פניתי לרופאת נשים והיא נתנה לי מרשם לכדורים האלה ואמרה לי לקחת אותם 8 ימים לפני המחזור הצפוי (לפי המחזור של חודש קודם)
הבעיה היא שהמחזור שלי איחר וקיבלתי רק ב11.6 ולכן נראה לי שאני לא אמורה לקבל ביום של החתונה האם לקחת בכל מקרה כדורים או לא? כי אני לא יודעת אם פתאום המחזור יחזור להיות סדיר ואני אקבל פעמיים החודש או שבעקבות זה שלא לקחתי לפי הוראות הרופאה הכדורים יגרמו למים וכו' וביום של החתונה אני אהיה במחזור...
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014סביר להניח שהמחזור לא יגיע עכשיו בחתונה אבל אם את רוצה בכל זאת להיות בטוחה קחי מיום 15 למחזור את הכדורים עד אחרי החתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור - מה קורה?שואלת22/06/2014
שלום,
יש לי איחור של מעל לשבועיים במחזור ובדיקת דם שעשיתי בחמישי האחרון מראה שאני לא בהריון, פרוגסטרון 1.3, ו-TSH 1.01 (בטווח התקין).
ב-5 ימים איחור הופיע דימום קל יחסית של יומיים בלבד.. זה ממש לא היה כמו של מחזור (לא בעוצמה, לא בכמות ולא במשך הימים), אבל ביום הראשון היו לי קצת כאבי בטן. בכל שלב שבדקתי - בדיקת היריון (שתן) הייתה שלילית.
יש לציין שאני לאחר היריון ראשון תקין והמחזור שלי היה סדיר תמיד.
לפני כחודשיים הוצאתי את ההתקן T שהיה לי והחודש זו פעם ראשונה שמאחר לי בצורה כזו דרסטית ואני באמת לא מבינה למה וזה מדאיג אותי.
אני מנסה להיכנס להריון, ואני לא יודעת אפילו לחשב את ימי הביוץ בגלל שאני לא יודעת מה קורה אצלי.
אודה לעזרתכם (הרופא שלי נעדר לשבועיים ואני דואגת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - מה קורה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014אין כרגע מה לעשות אלא להמתין למחזור ולרופא. אם אינך בהריון הסיבה לאיחור היא הפרעה הורמונלית כנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס ליייימיואשתת21/06/2014
לפני שבוע כתבתי פה בפורום שכל בוואגינה שלי רדומה הכוונה הייתה גם על הדגדגןובימים האחרונים חזרה לי התחושה הבעיה שיש לי עכשיו רק בצד שמאל של הוואגינה (בדגדגן,שפתיים פנימיות,מתחת לשפתיים התחתונות ועד הכניסה לנרתיק (
כמו הרגשה של דקירות שהבן זוג שלי נוגע לי בדגדגן אני לא מצליחה להנות בכלל כי אני מרגישה כאילו הוא לקח סיכה ודוקר אותי חשוב לציין בחיים לא קרה לי דבר כזה כל זה התחיל אחרי פטריה שהייתה לי אבל היא כבר עברה לפני איזה חודש מה יכול להיותתתתתת שקורה?
לפני שהמקום נרדם הייתי אצל רופא נשים לפני המקום היה רדום והוא המליץ לי על משחת דיפרוסאליק ל10 ימים האם אני יכולה להתחיל טיפול?
ואני דבר אני אמורה לקבל מחזור האם ניתן להשתמש במשחה גם בוסת?האם זה יהיה אפקטיבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס ליייי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014אם את מחדירה טמפונים את יכולה להשתמש במשחה חיצונית בזמן המחזור
לגבי יעילות המשחה - לא יודעת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - מחזור משונה..רותם21/06/2014
אשמח לייעוץ.
הייתי אמורה לקבל מחזור סביבות ה-14-15 לחודש. המחזור איחר מעט וקיבלתי כביכול ב19. התחילו כאבי הבטן הרגילים והפרשות חומות(זה מה שמאפיין את תחילת המחזור שלי בדר"כ)
יש לציין שעם תחילת המחזור הנוכחי אני מתחילה לקחת גלולות.
הרופאה אמרה לי לקחת ביום הראשון של המחזור, כשאני בטוחה שזה המחזור.
לקחתי את הגלולה הראשונה יום אחרי שהחלו הדימומים החומים...הייתי בטוחה שזה המחזור גם בגלל הכאבים גם בגלל ההפרשות וגם בגלל התאריך.
הבעיה היא שמאז כבר שלושה ימים המחזור הוא לא ממש מחזור...הוא אמנם התחיל עם כאבים אבל ההפרשות חומות, גושיות ומעטות. כשבדקתי בשירותים ראיתי שבזמן מתן שתן יש כביכול זרם חלש של צבע אדום אבל הוא לא מופיע על התחבושת...
אני קצת מבולבלת...גם כי התחלתי כבר את הגלולות...אבל יותר גרוע מחשש להריון.
יחסי מין אחרונים קיימתי לפני שבועיים ואחרי שיטוט ברשת הבנתי שיש מן כתמי השתרשות בצבע חום שמופיעים שבועיים לאחר הקלטות...(יחסי המין היו מוגנים עם קונדום בלי שום תקלה)
מה הסיכוי שאלו באמת כתמי השתרשות האלו ולא המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - מחזור משונה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר החדרת התקןרעות מקובר21/06/2014
שלום רב,
אני בת 42, 10 ימים לאחר החדרת התקן NOVA T . מרגישה צריבה בנרתיק, לחץ בבטן התחתונה, הפרשות מוגברות (לא דמיות), לחץ במתן שתן, ולעתים ריח חריף של השתן במיוחד בבוקר.
מבדיקה אצל רופא נשים, ההתקן במקום ואין דלקת.
אשמח לדעת מה עליי לעשות?
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר החדרת התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014עשי בדיקת שתן לשלול דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותסי20/06/2014
שלום
האם ישנה בדיקה לאישה שיכולה לנבא עד איזה גיל ניתן להיות פוריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014לא הדבר היחידי שאולי קצת מרמז זה בדיקת דם להורמונים FSH אם הוא גבוה זה יכול להעיד על הזדקנות השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןרנא20/06/2014
שלום .. אני נוטלת כבר חודשיים גלולות יאז (yaz) למניעת הריון ובחפיסה השנייה כנראה לקחתי שתי טבליות באותו יום בטעות .. רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות כי סיימתי את החפיסה יום לפני המועד וקיבלתי מחזור בזמן האם להתחיל חפיסה כרגיל ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014התחילי את החפיסה החדשה יום קודם אסור לעשות הפסקה יותר מ7 ימים זה מוריד את יעילות הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהענבל20/06/2014
שלום יש לי התקן מירנה כבר שנה. הייתי מקבלת את הווסת כל חודשיים בערך וממש טיפה עכשיו לא קיבלתי כבר שלושה חודשים... ואמרו לי שזה נורמלי שהווסת נעלם אבל יש לי מעט סממני הריון חזה רגיש עצבנות ורגישות.. מעט בחילות מה הסיכוי שאני אכן בהריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014רב הסכוי שזה תופעות לואי של המירנה אבל אם יש חשש עששי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ווסתיאני20/06/2014
היי,
אני בת 27 עם מחזור סדיר ביותר (מגיע בדר"כ ביום ה - 26 או 27) כאשר לפעמים מופיע אצלי דימום סביב הביוץ (בעיקר אם אני עושה פעילות גופנית בעצימות גבוהה)
אציין שאיני נוטלת גלולות ועד לפני כחודש השתמשנו באמצעי מניעה חוסם.
יום אחרי הביוץ בחודש שעבר קיימנו יחסים בפעם הראשונה ללא אמצעי מניעה (מנסים להיכנס להריון).
לפני שבוע וחמישה ימים הופיע המחזור החודשי, הוא נגמר לאחר 5 ימים, אך כשבוע אחרי שהוא נגמר התחילו דימומים, בתחילה חשבתי שאלו הדימומים סביב הביוץ, אך הם נמשכים כבר שלושה ימים.
הדימום הוא מאוד חלש (לא מצריך פד) והוא נפסק לכמה שעות וממשיך. ללא כאבים.
חשוב לי לציין שלפני כחודש וחצי כחלק מתהליך הכנה להריון ביצעתי בדיקות רפואיות בהן משטח צוואר רחם (פאפ) וגם אולטרסאונד פנימי.
הבדיקות יצאו תקינות למעט שרירן שהתגלה ברחם (כנראה שהיה שם עוד קודם אך לא ביצעו לי אולטרסאונד פנימי מעולם עד לפני חודש וחצי) ופוליפ קטן בצוואר הרחם.
אציין כי דווקא החודש גם חזרתי לפעילות גופנית עצימה.
בנוסף, ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית.
1. האם יש קשר בין הדברים?
2. האם יכול להיות שיש קשר לחשיפה של הגוף פעם ראשונה לנוזל זרע? שינויים הורמונליים?
3. האם זה מצריך פנייה דחופה לרופא?
תודה על תשובתך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין ווסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014יכול להיות שינוי במחזורים ודימומים בגלל סטרס נפשי או פעילות מאומצת אם התופעה תחזור על עצמה גם בחודש הבא פני לרופא נשים ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לפני מחזורנטלי20/06/2014
שלום, הופיע לי דימום קל (כטיפה) שבוע לפני המחזור.
אציין כי לפני יומיים היה לי וירוס של בחילות והקאות ולקחתי כדור עבור הפסקת הבחילות.ישנה לי ציסטה בשחלה ימנית כבר שנתיים מאז שנכנסתי להריון.
האם זה סביר הופעת הדימום? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל לפני מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014אפשרי שציסטה תגרום לדימום לא הוירוס
פני לרופא נשים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה: מהם ערכי האסטרדיול הנוראני20/06/2014
הנורמליים שאמורים להיות אחרי לידה\בזמן הנקה?
אודה לתשובה בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה: מהם ערכי האסטרדיול הנור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014נמוכים וזה משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה לחזור לגודל הקודםשלי19/06/2014
ירדתי 2 וחצי קילו ב 3 שבועות וקטן לי החזה בכמעט שתי מידות.
העלתי את הכל בשבוע והחזה לא גדל בחזרה.
איך אפשר לגרום לו לחזור לגודל המקורי?
לא בא לי להשמין יותר ממה שהייתי לפני, זה לא פייר, במשקל שאני עכשיו החזה כבר היה גדול יותר. מה עושים? מי יכול לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה לחזור לגודל הקודם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014אין דרך להגדיל חזה למעט ניתוח ןאולי לקיחת גלולות שלפעמים מגדילה קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע החודששירי19/06/2014
שלום
אני לוקחת גלולות כבר שנה וחצי בערך והכל בסדר גמור
לפני חודשיים לקחתי 2 חפיסות ברצף ולאחר חודשיים קיבלתי מחזור כרגיל....התחלתי חפיסה חדשה ובאמצע החפיסה החלו לי דימומים מאוד מאוד קלים ומלווים בכאב מחזור....מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באמצע החודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014יכול לקרות דימום תחת גלולות אם ימשיך גם בחפיסה הבאה פני לרופא נשים לברור ולהחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות ומחזורמיה19/06/2014
שלום,
אחרי שנתיים וחצי של לקיחת גלולות פמינט הפסקתי בנטילת הגלולות.
לאחר סיום החפיסה האחרונה המחזור הגיע פעם אחת אבל מאז במשך 4 חודשים לא קיבלתי מחזור בכלל.
פניתי לרופא הנשים שאמר שזה בסדר ויתכן ונובע גם מהירידה במשקל במשך השנתיים האחרונות (בשנתיים האחרונות ירדתי כ7 ק"ג בצורה מבוקרת)
הרופא הפנה אותי לבדיקות דם הורמונליות ונתן לי דופסטון.
סיימתי את נטילת הדופסטון לפני כשבוע ועדיין לא קיבלתי מחזור,
האם יש סיבה לחשש? :(
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2014לא אבל חיזרי לרופא נשים שלך להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)