מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור לא סדיר וכניסה להריוןליטל22/05/2014
המחזור שלי לא סדיר בכלל.. יש חודש שהוא מגיע ויש חודשים שהוא יכול פשוט לא להופיע בכלל.. הווסת האחרונה שלי הייתה ב15.3 ועד היום לא קיבלתי. איך ניתן ככה להיכנס להריון? אני לא יודעת מתי אני מבייצת (אם בכלל) ועל ערכות ביוץ כבר הוצאתי מספיק כסף.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר וכניסה להריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2014ממיע לפנות לרופאמ פיריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסחסוי22/05/2014
התחלתי לקחת לראשונה גלולות מינס ביום ראשון האחרון. היום יום חמישי, אמנם הדימום פחת אבל עדיין אני ממשיכה לדמם בכמות גדולה יותר בזמן הזה לעומת מחזור ללא הגלולות. האם זה נורמלי? וכמה זמן זה אמור להמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2014יש להתייעץ ברופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- דחוףקרן22/05/2014
שלום,
אני לוקחת גלולות כבר מס' חודשים. לאחרונה עשיתי הפסקה של חודש ואני רוצה לחזור לקחת.
מתי אני אמורה לקחת את הכדור הראשון, ביום הראשון של המחזור או ביום השמיני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2014החל מהיום הראשון של המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאברותי22/05/2014
סבתי בת 57 ללא מחזור מגיל 50 לפני שנתים דימום קל וזהו לאחר שנה וחצי שוב דימום של שעה וזהו בבדיקה נאמר לה שהכל תקין אבל יתכן שזה ניוון של השחלות למה זה יכול ליקרות וכמה פעמים כשזה קורה עונים שזה ניוון אז מדוע זה יוצר דימום ועוד שאלה האם יכול להיות כאב מחזור רק בצד השמאלי של הבטן למטה ולא בכל הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/05/2014בכול מקרה של דימום יש לבצע בירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצףקארין21/05/2014
שלום, אני נוטלת גלולות פמינט למניעת הריון כ-4 חודשים,
לפני כמה ימים נגמרה לי החפיסה ורציתי לא לקבל אז המשכתי לחפיסה השנייה ברצף.
את החפיסה הראשונה הייתי נוטלת בשעה 7 בערב וכשהתחלתי את החפיסה השנייה הקדמתי את השעה ל1 בצהריים. אבל קיבלתי מחזור כרגיל כאילו עשיתי הפסקה. למה המחזור הגיע אם המשכתי לחפיסה השנייה ברצף? כשאסיים את החפיסה הזאת ואעשה שבוע הפסקה אני יקבל מחזור בשבוע ההפסקה או שזה יאחר לי בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014תקבלי מחזור כרגיל בשבוע הפסקה
לא ברור למה קבלתאבל יש נשים שמקבלות למרות שלוקחות ברצף.. חוסר מזל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שנמשכת כבר 10 שנים..לירון .ד.21/05/2014
שלום.. יש לי בעיה שמטרידה אותי ואף רופא לא מצא פתרון.. קיבלתי מחזור בגיל 13 והוא היה עם זרימה כבדה.. כעבור שנה הוא פתאום הפסיק וכל חודש שאני מקבלת מחזור יש רק כתמים חומים בתחתון.. עשיתי בשיקןת פאפס והכל היה תקין..מאותו הזמן שהמחזור הפסיק להיות תקין אני חייה עם הפרשות שלא מרפות.. (התחתון שלי ספוג במים. הגעתי למצב שאני כבר שמה טמפון כל הזמן כדי לא להרגיש את הרטיבות). ניסיתי מלא כדורים לפטריות ודלקות שרופאים הביאו לי. קניתי אפילו כמוסות שמחדירים לנרתיק אבל כלום לא עוזר.. מה אפשר לעשןת? אני כבר מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שנמשכת כבר 10 שנים.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014קשה לתת פתרונות דרך האינטרנט כשזו בעיה שעברה כל כך הרבה רופאים וטיפולים עד כה
צריך לבדוק ולהתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.נועה21/05/2014
שלום. יש לי כאב במגע ישיר בדגדגן בלבד. מומחים רבים הסתכלו על המקום באמצעות מקרוסקופים וכדומה ולא נמצא שום ממצא ולא הצליחו לזהות את מקור הכאב. הכאב נמשך 10 חודשים, וחשוב לציין כי המקום לא נראה אדום לא לבן ולא נפוח. החשש היחידי שלי הוא שמאחר ויש לי ליכן פלנוס בפה מזה שנתיים, אני חוששת שאולי מדובר בזה. 1.אם היה מדובר בליכן פלנוס, האם כעבור 10 חודשים הייתי צריכה לראות סימנים על העור באיבר המין שאופיניים למחלה? (במשך 10 חודשים אין שום סימן חיצוני מלבד כאב במגע ישיר בדגדגן). 2. מאחר ואין סימן חיצוני האם יש דרך לדעת בבדיקה במרפאה האם מדובר בליכן פלנוס (יש בעיה לעשות ביופסיה מאחר ומדובר בדגדגן עצמו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014ליכן צריך לראות במיקרוסקופ וכאב בלבד לא מאפיין ליכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע חיבור חפיסותסיון21/05/2014
שלום,
אני חיברתי 2 חפיסות יאז, בשבוע שלפני הכדורים הלבנים כל השבוע יש לי דימומים שלא פוסקים. אני לוקחת את הגלולות בכל יום ובאותה שעה ואין סיכוי ששכחתי לקחת. בעבר כבר חיברתי חפיסות ואף פעם עוד לא קרה לי.
בסוף השבוע אני צריכה לקחת את הלבנים השאלה שלי מה לעשות.
מה שבוע הבא אני אהיה שוב במחזור?
בחפיסה הבאה זה כבר יסתדר?
אשמח לתשובה בקדם
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באמצע חיבור חפיסות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014אם את לוקחת את הכדורים הלבנים הדימומים ימשיכו ויגיע ממש מחזור
אי אפשר לדעת מה יקרה בחפיסה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמילימור21/05/2014
התקנתי התקן תוך רחמי לפני כ-3 שנים אצל רופא נשים. זו הייתה פעם ראשונה שהתקנתי, ולא הייתי מעורה בסוגים. הבעיה היא שהרופא היה מפוזר ככל הנראה באותו רגע והוא לא זוכר בוודאות איזה התקן הוא שם לי. והיה בלבול אצלו ברישום. האם יכולה להיות בעיה עם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014לא. יש התקן עם נחושת ויש התקן עם הורמונים סביר להניח שאם לא צוין אחרת ואת מקבלת מחזור כל חודש הוא שם לך התקן עם נחושת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזט,דחוף.מרינה21/05/2014
שלום,
אני נוטלת את גלולת סרזט , הרופא ציין בפני שהיא לא תהיה אפקטיבית אילולא נוטלים אותה בשעה קבועה כל יום , בתקופה הקרובה אכנס לתקופת מבחנים והשעה שבעבר נטלתי אותה לא מתאימה לי כיום , שאלתי היא איך אני יכולה לשנות את מועד לקיחת הגלולה? כלומר ,האם עליי להפסיק את החבילה ולהתחיל אחת חדשה בשעה אחרת שאקבע או שאני יכולה החל ממחר לקבוע שעה קבועה ולדבוק בה?
וגם כמה חמור ליטול אותה בהפרשי שעות שונים ביום?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת סרזט,דחוף. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014צריך לקחת את הסרזט באותה שעה אחרת היא מאבדת את היעילות שלה. אם את רוצה לשנות שעות - אם את מקדימה בכמה שעות אין בעיה אם את דוחה ביותר מ3 שעות הגלולה לא יעילה ותצטרכי להוסיף קונדומים לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור לאחר פוסטינורפזית21/05/2014
שלום. לקחתי פוסטינור, וכשבועיים לאחר מכן קיבלתי מחזור (באיחור של כמה ימים). זה היה ב29.3 ומאז לא קיבלתי מחזור (לפי 3 בדיקות הריון- אני לא בהריון). בד"כ המחזור שלי מאחר בעד 3 ימים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור לאחר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014פוסטינור יכול לגרום לעכוב במחזור המתיני בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!מאיה21/05/2014
שלום,
היום לקחתי גלולה בשעה10:45 בטעות! בדרך כלל אני לוקחת את הגלולה בשעה 20:00 האם אצטרך היום בערב לקחת שוב גלולה? ומחר האם אני אוכל לחזור מחר לקחת בשעה הקבועה שלי ב20:00? תודה רבה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014אם הקדמת את לקיחת הגלולה בכמה שעות אין בעיה ואת יכולה ממחר להמשיך לקחת בשעה הרגילה. אם שכחת גלולה אתמול קחי היום עוד אחת בערב ומחר בשעה הרגילה
מעבר ל12 שעות איחור בלקיחת הגלולה היא מאבדת את השפעתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמורן21/05/2014
שלום..אני בת 22 המחזור האחרון שלי היה ב-6/4 .. החודש הזה התחילו לי ב6/5 לערך(אולי יום יומיים לפני)הפרשות חומות במשך כבר שבועיים עם מעט מאוד דם בניגוב.זה לא המחזור התקין שלי במיוחד לא שבועיים וזה עדיין קצת ממשיך,עשיתי בדיקת הריון דם+ביתית שניהם יצאו שלילית. הרופא שלח אותי לאולטרסאונד : נתוני הרחם הכל תקין הגבולות סדירים,נתוני שחלה ימינית ושמאלית תקינות.. דוגלס:נוזל בכמות קטנה סיכום:ניצפה מעט נוזל מסביב לרחם ושחלות. הבודקת אמרה שהכל תקין ושאין כלום ברחם חוץ ממה שציינתי בסיכום. מה זה יכול להיות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014יכול להיות הפרעה הורמונלית ולכן אין מחזור רגיל
חיזרי לרופא הנשים שלך עם התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נורשרית21/05/2014
בחודש שעבר התחלתי טיפול בפרימולוט נור כדי להסדיר מחזורים כבדים וארוכים במיוחד.
המינון שקיבלתי הוא 2 כדורים ליום, למשך 14 יום, לאחריהם יופיע מחזור ואז אני צריכה להתחיל סיבוב שני של פרימולוט.
הרופא שלי בחו"ל ואני לא זוכרת מתי אני צריכה להתחיל עם הסבב השני של הכדורים-
10 ימים לאחר תחילת המחזור או 10 ימים לאחר סיום המחזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/201410 ימים לאחר תחילת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורהשואלת21/05/2014
שלום,
אני משתמשת במדבקת אוורה. ביום שישי זה יום החלפת המדבקה. בד"כ ביום שישי בשבוע הרביעי של החודש אני מסירה את המדבקה ומקבלת מחזור באותו יום ואז מתחילה חודש חדש של מדבקות בשישי שבוע אח"כ.
במקרה ושישי האחרון היה השבוע הרביעי -שכחתי להוריד מדבקה בשישי והורדתי יומיים אח"כ - ביום ראשון ואז קיבלתי מחזור ביום שלישי, מתי להתחיל סט חדש של מדבקות?בשישיאו ראשון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2014המשיכי ביום ששי הרגיל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)