מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרימולוט נור ושתיית ייןדיאנה09/03/2013
שלום! אני טסה לחופשה עוד עשרה ימים וקיבלתי את הכדורים האלו
האם מותר לשתות יין עם הכדורים? אמרו לי שזה לא מומלץ רציתי לשמוע דעת מומחה
תודה רבה!77* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור ושתיית יין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2013אין בעיה עם כוסית יין ליום לא באותו זמן שבו את לוקחת את ההורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס ויובש נרתיקייעל08/03/2013
שלום,
התחלתי ליטול גלולות מינס מזה כשבועיים. התחלתי לחות יובש נרתיקי ודימומים קלים (גם לאחר תם הוסת).
שאלתי היא האם תופעות לוואי אלו לרוב חולפות לאחר תקופת הסתגלת (בעיקר היובש הנרתיקי), או שכדאי למהר להחליף לסוג אר של גלולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס ויובש נרתיקי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2013הדימומים אמורים לחלוף היובש לא ולכן כדאי שתחליפי לגלולות עם מינון אסטרוגני יותר גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש ראשון של גלולותדנה08/03/2013
שלום
התחלתי לקחת minesse ביום הראשון של המחזור לפני 17 יום מאז אני חווה דימומים קלים כל יום , היה הפסקה בדימום של יומיים תוך כדי לקיחת הכדורים
והיום קיבלתי מחזור בלי להגיע לכדורי דמה , האם זה תקין ?
האם צריך להמשיך כרגיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש ראשון של גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2013התעלמי מהדימום זה יכול לקרות בחודשיים הראשונים לנטילת כל גלולה אם ימשיך בחודש השלישי תצטרכי להחליף גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשושי07/03/2013
צהריים טובים. בתי בת 12 ו-5 חודשים. הופנתה לאולטרסאונד עקב כאבי בטן באזור הטבור ושמאל. בבדיקה, בשחלה ימנית, ניצפו זקיק בגודל 11 מ"מ + זקיקים קטנים, רירית רחם 5.2 מ"מ ללא נוזל בדוגלס. בתי עדיין לא קיבלה וסת מעולם. האם המשמעות היא שמחזור ראשון קרוב? האם יתכן שהכאבים נובעים מכך? שחלה שמאלית תקינה, ללא זקיקים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013לא קשור לדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםורד07/03/2013
יש ליבעיה, כמעת אחרי כל יחסי מין מתחילים לי דימומים. מה זה יכול להיות?
המחזור האחרון ניגמר לפני שבוע. לפני יומיים היה לי קשר עם גבר והדימום חזר. מה לעשות? אני נרשמתי לרופא שבוע הבא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013טוב עשית. צריך בדיקה רפואית כולל בדיקה של צוואר הרחם לבדוק מדוע את מדממת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון במהלך שימוש באמצעי מניעהסיוון07/03/2013
שלום
הרופאה שלי אמרה לי שאמצעי מניעה כמו "סיאנה" ודומיה משאירים אחוז קטן להריון,
השאלה שלי-אם אכן מישהי נכנסת להריון בזמן שהיא משתמשת באמצעי מניעה,האם ההריון יהיה מסוכן או שהזריקה\תרופה לא תשפיע על ההריון עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון במהלך שימוש באמצעי מניעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013בכל הגלולות למיניהן יש 1 % של כשלון והריון. אחן סכנה בהריון עם הגלולות או הזריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! בבקשה בבקשה תשובה מהירה!!!שלי06/03/2013
אני עם טבעת נוברינג שעכשיו יצאה לי מבלי שהרגשתי במקלחת בזמן קיום יחסי מין.
אני ממש ממש בלחץ, בבקשה ענו לי מהר, אני לא יודעת אם להכניס את הטבעת בחזרה, שכן היא נפלה על רצפת האמבטיה!! בנוסף נחשפה למים חמים והבנתי שזה לא מומלץ..!!
האם יחסי המין היו מוגנים?? בבקשה ענו לי מהר!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! בבקשה בבקשה תשובה מהירה!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013מותר להוציא טבעת ל3 -4 שעות ליום.ואין היעילות שלה נפגמת
לגבי מים חמים לא יודעת לענות לך תלוי כמה זמן היתה חשיפה וכמה חמים....צרי קשר עם החברה המיצרת לשרות לקוחות
אם יש ספק החדירי טבעת אחרת חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה - מעוניינת לדלג על וסת אחתאיריס06/03/2013
שלום רב,
אני נוטלת גלולות קלייר, ומתחילה מחר חפיסה חדשה.
יש לי בעוד כחודש מבחן גדול מאוד, והוא נופל על ימי הווסת שלי.
משום שהוסת שלי מלווה במגירנה, אני רוצה "לדלג" על הווסת הצפויה באופן מתוכנן.
איך הדבר מתבצע בגלולות "קלייר"?
הרי ב4 הימים האחרונים נוטלים גלולות שונות (2 ללא פרוג'סטרון, 2 ללא חומר פעיל כלל).
האם להתחיל חפיסה חדשה ביום ה25? (היום בו אמורים לקחת את הגלולה הראשונה ללא הפרוג'סטרון?)
תודה רבה מראש!
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - מעוניינת לדלג על וסת אחת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013נסי להוריד את 4 גלולות אחרונות אלו עם פרוגסטרון בלבד והלא פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת חודשית למניעת הריוןANAT06/03/2013
היי, יש לי כמה שאלות בנוגע לטבעת שמחדירים לנרתיק אחת ל 3 שבועות והיא מונעת הריון, אני ממש רוצה להשתמש בה אבל יש לי כמה שאלות:
1) האם היא יקרה יותר מאמצעי מניעה אחרים? מדבקות, גלולות וכו'...
2) מה הסיכונים שלה?
בנוסף, אני רוצה לשתף שאני לא יודעת איך להחדיר אותה, אני לא יודעת להחדיר טמפון ובטוחה שגם את הטבעת יהיה לי קשה להחדיר, האם תקלת במקרה בו אישה פנתה לרופאת נשים על מנת שתחדיר לה אותה? או שזה לא קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת חודשית למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013בדרך כלל הממלצות להחדרת טבעת הן לנשים שיודעות להחדיר טמפונים. את יכולה לנסות ולבקש מרופאת נשים שתדריך אותך. הטבעת יותר יקרה מאשר חלק מהגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר -גלולות ואנטיביוטיקהאורנה06/03/2013
שלום רב,
אני נוטלת גלולות (פמינט) באופן קבוע כבר כמעט ארבע שנים ואני יודעת כי אין ליטול את הגלולות יחד עם האנטיביוטיקה - לכן השאלה:
ב-21 לחודש אני אמורה לעשות ניתוח להסרת משקפיים ולאחריו ליטול אנטיביוטיקה. זה יקרה בסוף השבוע השני לגלולות.
כעת אני בשבוע ההפסקה - עליי לא להתחיל חפיסה חדשה או להפסיק עם תחילת מתן האנטיביוטיקה ?
אשמח לתשובה מהירה שכן כבר ביום שבת הקרוב עליי להתחיל חפיסה חדשה.
תודה רבה לעונים.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר -גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013תלוי איזה אנטיביוטיקה ולכן אל תפסיקי המשיכי כרגיל מקסימום אם את מקיימת יחסי מין הוסיפי קונדומים באותו חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!שאלה06/03/2013
ב 18.2 הייתי אמורה להתחיל חפיסה של גללות אסטל אחרי הפסקה של שבוע ושכחתי לקחת בשלושה ימים הראשונים ואז לקחתי איזה שלושה ימים והפסקתי שוב והמחזור הופיע לי היום והגללוה ההאחרונה היית אמורה להיות ב 10.3 מתי לקחת מחדש?ומתי אפשר לעשות סקס מוגן?אני רוצה לציין שהמחזור שלי מופיע בהפסקה של השבוע יום לפני שאני לוקחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013התחילי את הגלולות היום עם היום הראשון של המחזור אבל בגלל כל הבלגן שעשית השתמשי בקונדומים ב 3 שבועות ראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון אגיסטנהדנה06/03/2013
שלום,
הרופא נשים שלי אמר לי שכדאי לי להוריד את רמת ה-ph של הסבון שאני מתקלחת איתו לרמה שפחות מ-5. (כלומר 4.5 או 3.5).
רציתי לדעת האם מומלץ להשתמש בסבון אגיסטנה, סבון אינטימי רמת ph=3.5.
כי יש האומרים שזה לא טוב/בריא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון אגיסטנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013יכולה לנסות למרוח חיצונית ולראות איך את מרגישה איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מדומה וכניסה להריוןדנה06/03/2013
אני בת 21 ונוטלת גלולות באופן קבוע.
הבנתי שהגלולות יוצרות מחזור מדומה ואין בעצם ביוץ,
השאלה שלי האם יכול לקרות מצב שאני אכנס להריון בגלל טעות כלשהי בלקיחת הגלולות
ועדיין לקבל מחזור מדומה? (ובעצם אני לא אדע שאני בהריון כי מבחינתי כן קיבלתי מחזור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מדומה וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013יכול לקרות אבל לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס בזמן הריוןדור06/03/2013
בת זוגתי סובלת מחרדה עמוקה ודיכאון קליני ומטופלת כבר מס שנים בLorivan (שתי גלולות ביום), לא מזמן נודע לנו שהיא בהריון ובעקבות הדבר רמות החרדה החריפו.
הפסיכיאטר שמטפל בה העביר אותה לקלונקס לפני מס ימים אבל מקריאה קצרה נראה שיש ספקות לגבי ביטחונה בזמן ההריון, במיוחד בשליש הראשון.
האם יש סיבה לחשש ובמדיה ויש לאן יש לפנות לצורך איזון המרשמים שלה ?
תודה מראש
-דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס בזמן הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/03/2013קלונקס לא מומלץ בתחילת הריון .מציעה לה לפנות לרופא פסיכיאטור המתמצא בטיפול בנשים בהריון ( באיכילוב יש מרפאה פסיכיאטרית מיוחדת לנשים בהריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןליאת06/03/2013
שלום,
עברתי הפלה נדחית עם 4 כדורי ציטוטק לפני שבוע. שק ההריון יצא ונותר רק קריש דם אחד בגודל 12 מ"מ. האם אני יכולה לעשן כעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2013נראה לי שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)