מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופיל הורמונליn18/11/2012
שלום
עשיתי בדיקות דם ביום השלישי למחזור ולהלן התוצאות: רציתי לבדוק אם זה תקין או שיש אי איזון בהורמון מסוים?
ESTRADIOL (E-2) 216 pmol/L
TSH 3.59 mIU/L
LH 11.20 IU/L
FSH 6.20 IU/L
PROLACTIN 469.0 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 1.90 nmol/L
DHEA SULPHATE 4.29 µmol/L
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012בגדול תקין אבל רמות LH מעט גבוהות יחסית ל FSH דבר שיכול להעיד על חוסר איזון מסויםפני לרופא נשים שמכיר אותך וושלח אותך לבדיקות עם התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותטלי18/11/2012
שלום,
אני בת 23, לפני כ-3 שנים גילו לי שחלות פוליציסטיות, מאז אני מטופלת בגלולות הרמונט,ולפני כשנה רופא הנשים החליף לי את הגלולות לאורטוציקלן לאחר שטענתי בפניו כי המחזור שלי כבד, הרופא המליץ לי לעשות הפסקה בגלולות רק לאחר 3 חודשים וכך היה עד עכשיו. כעת, לאחר כשנה מהחלפת הגלולות, הנני סובלת מכאבי מחזור (דבר שמעולם לא היה לי) ומחזור כבד מאוד.
ממה זה נובע?
האם ניתן לטפל?
נ.ב.
לפני תחילת הגלולות המחזור שלי לא היה סדיר וממש דליל.
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012פני שוב לרופא הנשים אולי יש מקום להחליף לגלולות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר הסרת ההתקןליטל ציון18/11/2012
שלום רב
לפני 5 ימים הוסר ההתקן ברחמי בסוג מירנה , הרופא אמר שהמחזור יתחיל בעוד שבועיים ואז יש ליטול את הגלולה הראשונה
בפועל המחזור הגיע ביום שישי כשלושה ימים לאחר מכן והתחלתי לקחת את הגלולות
עד עכשיו לא הצלחתי להשיג את הרופא רק מחר
ולכן אני שואלת אותכם האם זה בסדר להתחיל את החבילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר הסרת ההתקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור דחוףףףףףףנירה17/11/2012
אים לקחתי פוסטינור חודש שעבר(אוקטובר) וקיבלתי מחזור באוקטובר שאלתי היא: האים חודש לאחר מכן הפוסטינור אמור לשבש גם כלומר הוא אמור לשבש גם את המחזור בחודש נובמבר? אני בדר"כ מקבלת כל 27-8 יום והיום לאחר 23יום התחילו לי דימומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור דחוףףףףףף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012כבר לא קשור לפוסטינור אלא אם כן הדימום באוקטובר היה דימום עקב פוסטינור ולא ממש מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעענבל17/11/2012
שלום רב,
לפני כחודש גיליתי פצע באיבר במין בקצה של אחת השפתיים קרוב מאוד לנקודת החיבור של המפשעה עם הרגל.הפצע היה עם נפיחות סביבו והפרשה מוגלתית.מרחתי פולידין באזור מספר ימים וזה נעלם.
כעבור חודש שוב פצע באותו אזור לא מגרד אך כשנגעתי בו עם הציפורן החל לדמם.פעם קודמת שזה קרה לבשתי תחתון סינתטי מעט לוחץ וגם הפעם.יתכן שזו הסיבה או שזו בהכרח מחלה כלשהי? יש לציין שאני בתולה.בכל אופן מה עלי לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012לא נראה לי משהו מדאיג אבל פני לרופא עור או רופא נשים שיסתכלו עלזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחלות הפוליציסטיות וגלולות....מירי17/11/2012
אני בת41 שנים. ידועה אצלי מגיל צעיר תסמונת השחלות הפוליציסטיות. יש לי 3ילדים לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית. כיום אני לא זקוקה לאמצעי מניעה כי לבעלי ספירת זרע אפסית.
בעבר היו לי מחזורים אחת ל3-4 חודשים ללא טיפול ולכן טופלתי בגלולות. בשנתיים האחרונות המחזורים אצלי מופיעים באופן ספונטני אחת לחודש וחצי לפעמים חודשיים- ללא טיפול .מבחינת משקל אז אני BMI31
מה ההמלצה הרפואית היום לאישה בגילי בנושא הגלולות? כלומר באופן כללי האם מומלץ לקחת גלולות בגילי ביגלל תסמונת השחלות הפוליציסטיות או עדיף שלא?כי לאחרונה כן מופיעים מחזורים באופן ספונטני.... . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחלות הפוליציסטיות וגלולות.... - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2012התייעצי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעזרה בבקשה17/11/2012
היי דוקטור מה שלומך הייתי רוצה להתייעץ איתך
אז ככה אני בת 19 חיילת הייתי נוטלת גלולות מליאן ולפני כשבעה חודשים הפסקתי כרגע אני בזוגיות כחצי שנה ואני רוצה לחזור לקחת גלולות רשמו לי גלולות בשם אמילי כיוון שאני חיילת והגלולות חינם הרופאה טוענת שההרכב זהה אך זו לא הבעיה. צריך להתחיל לי מחזור והיא אמרה ביום הראשון של המחזור להתחיל לטול את הגלולות ולאחר שבוע ימים אני מוגנת מהריון ואין צורך בהגנה נוספת מהריון .ליפני כמה ימים נידבקתי בשפעת ושמו לי אנטיביוטיקה ואני יודעת שזה פוגע ביעילות הגלולה אז השאלה היא האם כדאי להתחיל בתהליך נטילת הכלולות מחדש החודש בכל זאת או לחכות לחודש הבא או שפשוט להתחיל בכל זאת אבל אז מתי אני יהיה מוגנת ?אשמח לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012התחילי ביום הראשון של המחזור את אמורה להיות מוגנת מיד בגלל האנטיביוטיקה הוסיפי קונדומים לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לגלולותחסוי17/11/2012
היי שלום (:
יש לי כמה שאלות בקשר לגלולות (סורי על ברות)
אני מאוד סובלת במחזור כאבים ואני לא מסתדר עם המחזור שלי
ורציתי להתחיל לקחת גלולות
רציתי לשאול אם הוא צריך לבדוק אותי שם למטה?
שמעתי יש גלולה לשלושה חודשים יש אותה בארץ?
ואם אין אז אם הגלולה גורמת לפחות דימום?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בקשר לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012פני לרופא נשים שיבדוק אותך ויתאים לך גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
חסוי17/11/2012תודה (:
תוכלי לענות לי על השאלות שאני ידע פחות או יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם במחזוראבי16/11/2012
בת 29. בריאה בד"כ עם חשד לקרוהן ואנמיה שמטופלת ע"י עירויי ברזל בגלל בעיות ספיגה. בד"כ מחזורים סדירים.
מזה מס' שנים אני סובלת מקרישי דם די מאסיביים בזמן המחזור. ניגשתי למס' גיניקולוגים בעבר בגלל בעיות שונות אך כולם אמרו שלא ניתן לבדוק מכיוון שאני בתולה. עם הבעיה הזו עדיין לא ניגשתי. ביצעתי אולטראסאונד בטני אך מלבד ציסטה שהופיעה בשחלות ונעלמה עם הזמן לא ראו כלום.
רציתי לשאול מס' דברים:
1. האם צריך וניתן לבדוק זאת? ע"י אילו בדיקות ניתן לבדוק זאת?
2. האם זו תופעה מדאיגה?
3. האם לא ניתן לבדוק בתולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012אם אולטראסאונד לרירית רחם תקין הבדיקה הידנית לא תוסיף הרבה ולכן הטיפול צריך להיות הורמונלי להקטין דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירמולוט נור וגלולות מליאן בו זמניתשיר16/11/2012
שלום
אני מתחתנת בעוד חודש בע״ה. מכיוון שהיה לי דימום בין וסתי חודש שעבר ( על אף שאני נוטלת גלולות מליאן באופן קבוע כבר כמה שנים) הרופא נתן לי מרשם לפירמולוט נור ואמר לי לסיים חפיסת גלולות ולעדות את ההפסקה אבל לא במשך שבוע אלא ברגע שאני רואה דימום להתחיל את המליאן ולאחר 14 ימים ליטול בנוסף פעמיים ביום פירמולוט למשך 10 ימים.
שאלתי היא האם זה תקין ליטול גם גלולות מליאן וגם פירמולוט נור בו זמנית?? הבנתי שזה לא תקין.. אשמח לתשובה אני בלחץ ואמורה כבר להתחיל גלולות המחזור יגיע היום או מחר.
תודה רבה רבה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירמולוט נור וגלולות מליאן בו זמנית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012חיזרי אל הרופא והתיעצי איתו שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהעזרה בבקשה16/11/2012
היי דוקטור מה שלומך הייתי רוצה להתייעץ איתך
אז ככה אני בת 19 חיילת הייתי נוטלת גלולות מליאן ולפני כשבעה חודשים הפסקתי כרגע אני בזוגיות כחצי שנה ואני רוצה לחזור לקחת גלולות רשמו לי גלולות בשם אמילי כיוון שאני חיילת והגלולות חינם הרופאה טוענת שההרכב זהה אך זו לא הבעיה. צריך להתחיל לי מחזור והיא אמרה ביום הראשון של המחזור להתחיל לטול את הגלולות ולאחר שבוע ימים אני מוגנת מהריון ואין צורך בהגנה נוספת מהריון .ליפני כמה ימים נידבקתי בשפעת ושמו לי אנטיביוטיקה ואני יודעת שזה פוגע ביעילות הגלולה אז השאלה היא האם כדאי להתחיל בתהליך נטילת הכלולות מחדש החודש בכל זאת או לחכות לחודש הבא או שפשוט להתחיל בכל זאת אבל אז מתי אני יהיה מוגנת ?אשמח לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012קבלת תשובה במקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמיים בחודשחני16/11/2012
אני בת 48 .יש לי מחזור סדיר בדרך כלל.בחודש אוגוסט קיבלתי פעמיים בחודש ובאוקטובר שוב.ניגשתי לרופאת נשים היא עשתה לי בדיקת פפס ונוזל רירית הרחם.לאחר הבדיקה בערב היה לי דימום קל תוצאות הבדיקות בעוד חודש שאלתי היא מדוע פעמיים בחודש והאם יש לי משהוא ברחם.מצפה לתשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמיים בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012יכול להיול גם שינויים הורמונלים שיגרמו לדימומים לא סדירים.לא בהכרח הביופסיה תמצא משהו פתולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשלה של גניקולוגיתטלי16/11/2012
שלום,
לפני יומיים הייתי אצל הגניקולוגית על מנת לבצע בדיקה כללית (ו-pap) ובגלל גירוי והפרשות שהיו לי מספר שבועות לפני הזמנת התור אצלה. היא אמרה שלמרות שאיננה רואה דבר, היא תיתן לי מירשם שאוכל להשתמש בו במקרה הצורך. "כנראה" שהתבלבלה ונתנה לי מרשמים לחודש לגלולות שאני נוטלת שנים, במקום אותו כדור, או "נר" כפי שקראה לאותו טיפול לגירוי. בנוסף, היא אמרה שיש אפשרות לקנות את זה ללא מרשם באופן פרטי. האם ניתן לקנות טיפול מעין זה ללא מירשם? ואם כן, איך קוראים לזה? אכן התלוננתי עליה בקופה, ואין ביכולתי לקבוע אצלה תור בשנית ולחכות עוד מספר שבועות...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשלה של גניקולוגית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012כנראה זהכוונה לנר אגיסטן נגד פטריות. אם עברו לך ההפרשות והגרד המתיני עם הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת דלקת שתןשיר לוין15/11/2012
אני מבינה שדלקת שתן יכולה לעבור גם דרך יחסי מין. האם שימוש בקונדום יכול למנוע/להפחית הסכננה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת דלקת שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012לא בהכרח
תלוי אם יש לך נטיה שכזו או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,יעלי15/11/2012
בחודש האחרון התחלתי לקחת גלולות לראשונה.
יש לציין שהתחלתי ליטול אותן ביום הראשון של המחזור.
מאז עברו יותר משבועיים ואני סובלת ממעט דימומים,ולרוב-הפרשות חומות.
אני אמורה להיות מודאגת?או שאלו חלק מתופעות הלוואי של הגלולות? (יאז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012נורמלי דימומים לא סדירים ב2 חפיסות ראשונות של הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)