מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספוס מחזור.דנה11/11/2012
היי,
אני בת 21, המחזור שלי סדיר, אף פעם לא היו לי בעיות איתו. פספסתי מחזור אחד וחשבתי לעצמי שאולי זה סתם מקרה אולי מלחץ או כל מיני סיבות אחרות לא מדאיגות במיוחד, אבל אתמול הייתי אמורה לקבל ועוד פעם, כלום!
אין סיכוי שזה היריון ואני כבר ממש נלחצת זה אף פעם לא קרה לי.
איך זה שאני לא מקבלת?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס מחזור. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/11/2012יש לפנות לרופא נשים לצורך ביצוע בירור מקיף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מדי גלולות...תמי11/11/2012
בטעות יצא שלקחתי 3 גלולות מעבר למה שאני צריכה. כמובן שברגע שגיליתי את זה הפסקתי ליטול, האם אני צריכה לחכות 7 ימים כרגיל או שאני צריכה להתחיל חפיסה חדשה ביום שבו כביכול הייתי צריכה להתחיל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מדי גלולות... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/11/2012תלוי כמובן בסוג הגלולות , באם מדובר בגלולות שאמורים להמתין רצוי במקרה זה להתחיל ליטול את החפיסה הבאה ביום הראשון של המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
תמי11/11/2012אני לוקחת מרסילון כבר כמה שנים..זו פעם ראשונה שזה קורה לי.
לא הבנתי מה התכוונת שאני צריכה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאני יודעת זה גלולות שלוקחים 21
ורד12/11/2012יום ואז 7 ימים יש הפסקה. אני לוקחת פמינט ואצלי זה ככה, וממה שאני יודעת אצלך זה אמור להיות אותו דבר. מה שהוא התכוון זה שאם את צריכה לעשות את ההפסקה של ה-7 ימים תעשי אותה בכל מקרה, ותחזרי לקחת את הגלולות ביום הראשון של המחזור, כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שהבנתם אותי..מההת
תמי13/11/2012אני לוקחת כבר כמה שנים טובות מרסילון. בטעות יצא שהחודש ערבבתי שתי חפיסות ויצא שבסהכ לקחתי 3 גלולת מעבר למה שהייתי צריכה, כך שבעצם לקחתי החודש24 גלולות.
השאלה שלי היא האם לעשות שבוע הפסקה ואז להתחיל חפיסה חדשה או בעצם להתחיל חפיסה חדשה אחרי 4 ימים??? (כי לקחתי עוד 3 גלולות..אז 7 פחות 3 זה 4)מקווה שעכשיו זה מובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוףג׳׳11/11/2012
שלום לכולם
אני שבועיים לאחר ניתוח שרוול וקיבלתי ווסת יומיים לאחר הניתוח ווסת שעדיין לא נגמר וזה די מתסכל, יש לציין שיש לי התקן מירנה האם זו הבעיה??? או שכל ההורמונים בגוף השתבשו בגלל הניתוח ( יש לציין שהמחזור אצלי אני בדרך! כלל טיפות ועכשיו כל התחבושת מלאה)
אודה לתשובה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/11/2012רצוי להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכה ביומיים של הרמונט- בחפיסה Iדבי11/11/2012
רציתי לשאול אם אוכל בגלל חופשה בשבוע הבא לקחת עוד 2 כדורים מהחפיסה הבאה כדי לדחות את המחזור ביומיים עד לאחר סיום החופשה או שזה "ישגע" את הגוף שלי ? לא קבלתי מחזור כבר קרוב לשנתיים: הריון + הנקה\סרזט, אני בחבילה ראשונה של הרמונט ברצף אחרי הסרזט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכה ביומיים של הרמונט- בחפיסה I - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/11/2012נראה שהרצף ההרומנאלי יכול בהחלו לשבש את סדירות המחזור אולם גם אם תעשי כך לא תהיה פגיעה ארוכת טווח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי מגלולותטלי11/11/2012
שלום אני החלפתי לפני 3 חודשים את הגלולות ממינס למליאן בהמלצת הרופאה עקב קבלת מחזור באמצע החפיסה. בכל אופן שמתי לב שכל פעם שאני מתחילה חפיסה חדשה ביום הראשון או השני של לקיחת הגלולות יש לי בחילה בערב ואפילו פעמיים הקאתי. בהתחלה חשבתי שזה סתם צירוף מקרים אבל עכשיו (פעם 4) זה כבר נראה לי די עקבי. אח"כ זה פשוט עובר. מה עושים עם התופעה והאם חייבים להחליף שוב גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2012חכי עוד חודש אם עדיין יהיו בחילות והקאות את צריכה שוב להחליף גלולות עד שתמצאי את הסוג שמתאים לך, אין שום בעיה בלהחליף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה מומלץריקי10/11/2012
אני מעונינת למנוע הריון למשך כמה שנים,האם מבחינה הורמונלית עדיף התקן מירנה על פני גלולות (את ההתקן מהסוג השני נסיתי בעבר וגרם לי דימומים בלי סוף, הרופאה אמרה לי שהמירנה אמור להתאים לי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה מומלץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2012שתי האופציות טובות, תלוי בהיסטוריה הרפואית שלך ובמצבך הגינקולוגי התיעצי עם רופאת הנשים שלך, אם אין גורמי סיכון ואת לא מעשנת ובגיל פחות מ25 את בהחלט יכולה להמשיך עם גלולות מאידך אם זה מפריע לך התלות בגלולות עברי להתקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותהילה10/11/2012
היי, אני בת 25 שנה וחצי לאחר לידה יש לי בזמן הביוץ כאבים בבטן התחתונה מה שלא היה לי לפני ההריון והתופעה החדשה שמופיעה אצלי זה ששלושה ימים לאחר הביוץ יש לי הפרשות טיפה חומות האם זה נורמלי???
חשוב לי לציין שלא הייתי בביקורת אצל הרופא נשים לאחר הלידה מפחדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2012התופעות שאת מתארת יכולות לקרות סביב ביוץ והן תקינות, אבל בלי שום קשר את חייבת להבדק אצל רופא נשים למעקב בדיקת צוואר הרחם ובדיקת רחם ושחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר וסתאירנה10/11/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יכול להיות קשר בין לחץ מתמשך לבין העדר וסת ?
אני בת 28, בריאה ועד עכשיו תמיד הייתה לי וסת סדירה (ללא גלולות) בשלושת החודשים
אני עוברת תקופה מאוד לחוצה והחודש זאת הפעם הראשונה שלא קיבלתי עדיין את הוסת.
רציתי לדעת מה עליי לעשות ? האם לחכות שזה יסתדר מעצמו או לגשת לבדיקות אצל
הרופא ?
תודה מראש, אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר וסת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012שלום רב,
ישנם סיבות רבות ומגוונות לאחור במחזור או העדר המחזור לתקופה . בינהם לחץ נפשי, סטס ועוד.
דבר ראשון - את חייבת להבדק על מנת לשלול סיבור שניתן לאבחן בבדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לשאול שאלהמיטל10/11/2012
אני בת 23 וקיבלתי מרשם לגלולות פמינט.רציתי לשאול האם גלולות גורמות לצמיחת שיערות ? אני עוברת טיפולי אפילציה להסרת שיערות ורציתי לדעת האם יש אפשרות שהגלולות יגרמו לצמיחת השיערות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לשאול שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012בד"כ זה לא קורה. את יכולה ליטול את הגלולות בביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלי10/11/2012
שלום,לפני חודשיים התחלתי להשתמש בגלולות בשם פמינט,לאחר שמדבקות אוורה,עשו לי הרבה תופעות לוואי.
למרות שהגלולות האלו אמורות להיות עם הרבה פחות הורמונים,הבטן שלי בזמן האחרון נפוחה מאוד כל הזמן,יש מה לעשות עם זה?יש גלולות פחות הורמונליות או שכולן ייגרמו לתופעות לוואי?
אגב,שמעתי שיש זריקה כל 3 חודשים למניעת הריון,האם יש לה תופעות לוואי?וכמה זה עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012דבר ראשון - תפני לבדיקה גינקולוגית.
אי אפשר להתאים גלולה לפי הפרמטרים הרפואים. אולי כאי לשנות את הגלולות שאת נוטלת. ממש לא מדובר על גלולה "חלשה" או "חזקה יותר".
אני אישית נגד הזריקה ל- 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ללא סיבהתמר10/11/2012
חולת כבד אוטואימוני בת 52, נוטלת כדורים המכילים סטרואידים וכדור לדיכוי מערכת החיסונית (פרדזינון ופורינטול).
שאלה: האם הכדורים הנ"ל עלולים לשבש את המחזור החודשי ולגרום לתופעות של דימום ללא סיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ללא סיבה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2012יכול להיות אבל את חייבת לפנות לבדיקת רופא נשים לשלילת סיבות גינקולוגיות לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתימנר10/11/2012
שלום לכם
אני מטופלת באיקאקלומין ואובטריל מזה חודשיים , יש לי שחלה פוליציסטית ועכשיו עומדת לעשות צילום רחם , לא הצלחתי להיכנס להריון ויתר לכך הלכתי למיון בגלל גירוי יתר שחלתי עם איחור במחזור ונפיחות חריגה בבטן והימוגלובין גבוה כאבים בבטן וקושי בנשימה, עשיתי הפסקה עכשיו עד שאקבל מחזור ואעשה צילום רחם שאילתי היא האם לשכול החלפת טיפול .? ואם בהכרח אני בסכנה כל הזמן לגירוי יתר שחלתי וצריכה מעקב קפדני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012את שואלת שאלה מאד פרובלמטית. לא נוכל להמליץ לך דבר משום שלא מקובל לתת טיפול "אינטרנטי". אני ממליץ לך לפנות למומחה בפוריות. גירוי יתר של השחלות יכולה להיות בעיה רפואית מאד משמעותית, לכן את חייבת להיות בטיפולו של רופא שממש מתמחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי שעות בחו"ל ונטילת גלולותמיaל10/11/2012
שלום,
אני טסה לחו"ל בעוד מספר שבועות. אני נוטלת בארבע השנים האחרונות גלולות יסמין.
הפרשי השעות בין ישראל ליעד הוא 7 שעות אחורה- בד"כ אני נוטלת את הגלולות בשעות הבוקר (בישראל). כיצד עלי להמשיך ליטול את הגלולות בחו"ל? כיוון ששעות הבוקר של שעון ישראל הן שעות הלילה ביעד, מה עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשי שעות בחו"ל ונטילת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012ליטול את הגלולות לפי שעון ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמישרית10/11/2012
אני בת 44 אם ל-2 לאחר ניתוחים קיסריים. לפני כ-חצי שנה לאחר חמש שנים הסירו לי את ההתקן ולאחר כחודש חזרתי על מנת לשים התקן חדש. אך ללא הצלחה הכאבים חזקים מנשוא והרופא אמר שצוואר הרחם שלי מאוד צר ולכן הוא מתקשה (ניסיתי כמה רופאים). מבקשת לדעת מהי הדרך הפחות כאובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/11/2012אפשר לבצע הרדמה מקומית בצוואר הרחם לפני שמחדירים את ההתקן. זי די פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - האם אני מוגנת?טוניה09/11/2012
שלום רב,
נטלתי גלולות מסוג יאז במשך שנה והפסקתי לפני 3 חודשים, ורציתי לחזור ליטול מחדש בוסת הקרובה, הייתי אמורה לקבל וסת החודש לפני יותר משבוע אך מסיבות שאינני יודעת (ביצעתי 2 בדיקות היריון והיו שליליות והיו לי כאבי מחזור) המחזור התעכב. לאחר התייעצות עם גניקולוג הוא המליץ להתחיל ליטול את הגלולות גם ללא וסת, מאחר ואינני בהיריון, ושאהיה מוגנת לאחר כמחצית החפיסה. נטלתי את הגלולה הראשונה אתמול וכשעתיים אחרי נטילתה החלו לי הפרשות בהירות מאוד שנראו כמו תחילת וסת, ובלילה התחזקו מעט להיות דימום קל מאוד בצבע אדום, היום לפני נטילת הגלולה השנייה במהלך כל היום היו לי הפרשות בצבע חום שנראו כמו סיום הוסת שלי בחודש רגיל. רציתי לדעת - האם היה מדובר במחזור קצר מאוד ושבמקרה נטלתי גלולה בתחילתו, והאם אהיה מוגנת כבר מתחילת החפיסה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסותכם, תודה!
טוניה10/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - האם אני מוגנת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2012מאחר ואי אפשר לדעת מה זה הדימום הזה עי כפי שהדריך אותך הרופא שלך והוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)