פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום כרוני בעצם
    דותן
    01/01/2010

במהלך פעילות מבצעית בשכם לפני שנתיים נפצעתי קשה ממטען צד.
    שבר מורכב בטיביה+ תסמונת מדור קשה+קיבוע פלטה .
    במשך שנה אני סובל (כנראה ) מזיהום כרוני בעצם שמתבטא בהוצאת פצע מוגלתי על הצד הדורסלי של השוק.
    אין חום , צילומי הרנטגן תיקנים וגם בדיקת המיפוי עצמות לא הראתה על סימני של מיוחדים של זיהום, אך בכול מקרה הייתי בהבחנה נוספת במרפאת טראומה אורתפדית בתל השומר שם נאמר לי שהזיהום נובע כנראה בגלל הפלטה- אבל כרגע אין שום מצב להוציא אותה, כי אם רגל כמו שלי זה רק יכול להחמיר, ובנוסף קונטרוקצית הפלטה נותנת תמיכה ויציבות סביב איזור הברך.
    כדי לסגור את הפצע הלכתי למרפאת פצעים בתל השומר שם טופלתי במשך חודש בחבישות שונות , הפצע להפתעתי נסגר לחלוטין אך חזר אחרי ימים ספורים מה שמאשש שמדובר אכן ממשהו שמגיע מאזור הפלטה.
    כרגע אני אובד עצות תקוע במלכוד מאידך אי אפשר לנתח אותי וטיפול שמרני לא עוזר לי, מצד שני קראתי המון על המחלה שלי ואני מבין שזה רק עניין של זמן עד שאני אחטוף שם זיהום אקוטי בכול העסק.
    האם יש מה לעשות? קראתי מאמרים שונים על טיפולים בתא לחץ אך הבנתי שאלה בעיקר משלמים את הטיפול הסדור והמקובע של ניתוח+אנטיביוטיקה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום כרוני בעצם

הוספת תגובה

• זיהום כרוני

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

ישנה סבירות במידה ומדובר במוקד מזוהם שללא הרחקה של הגורם המזוהם הפצע לא יסגר לעולם ולכן יש מקום לחשוב על המרה של הקיבוע הפנימי בקיבוע חיצוני כגון איליאזרוב ואזי יש סיכוי לפצע להחלים ולעצם להתחזק נא לפנות לאחד המומחים בתחום זה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI של ברך שמאל
    חנה ב.
    01/01/2010

שלום רב,
    אני בת 56 ללא עבר או הווה ספורטיביים,מזה חודש ימים אני סובלת קשות מכאבים עזים בברך שמאל. עשיתי מיפוי עצמות, CT ו- MRI.
    להלן ממצאי ה- MRI מסוף השבוע:
    "הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות P.D עם דיכוי שומןבמישורים סגיטלי וקורונלי, DESS במישור
    אקסיאלי, ובסדרת 3D TRUFI בחתכים צפופים של 1.5 מ"מ מכוונים לסחוס הפירקי
    במישור הקורונלי. הבדיקה השוותה לבדיקת מיפוי עצמות .

התוויה קלינית: חשד ל- AVN .

ממצאים: באספקט התיכון והקדמי של הקונדיל המדיאלי מודגם נגע שטוח קורטיקאלי
    בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי עם בצקת לשדית
    נרחבת סביבו, ללא מעורבות של הקורטקס המכסה. התהליך מתאים במאפייניו
    ובמיקומו ל- SONK .
    הסחוס הפירקי מודגם תקין.
    הרצועה הצולבת והרצועות הקורטלריות הדגמו תקינות.
    המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית."

לא הצלחתי להבין מהרופא את משמעות : " התהליך מתאים במאפייניו ובמיקומו ל- SONK .
    וכן את המשמעות "החשד ל- AVN."

אודה להסבר של שתי התופעות האילה ומשמעותן.

תודה,
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI של ברך שמאל

הוספת תגובה

• תשובה?

חנה ב.
    07/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכזבה מהתעלמות הפורום משאלתי

חנה ב.
    15/01/2010

עברו שבועיים מפנייתי ולא עזרה גם תזכורת

גם לא יודעים/לא רוצים זו תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברך

ד''ר זאב פלדברין
    17/01/2010

האבחנה של AVN ו SONK למעשה מדובר על תופעה דומה שבה יש הפרעה של אספקת דם לעצם. מדובר במאין אוטם של העצם הגורם לשינוים אופינים וכאבים. המשמעות של המלים שזה ראשי תבות של ביטוי מסוים שמשמעו הפרעה באספקת דם לעצם . לגבי הטיפול נא לפנות לרופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ציפורן חודרנית
    יעל
    01/01/2010

שלום רב,
    בני בן ה 13 צריך לעשות ניתוח לציפרני רגליו.
    מאחר ומדובר על הרדמה מקומית, האם יש אפשרות להיות נוכחת בזמן הניתוח ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ציפורן חודרנית

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר יחזקאל טיטיון
    03/01/2010

תלוי היכן הניתוח מבוצע ואם המנתח מסכים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות לחייל בן 18.5
    ליאת
    01/01/2010

בוקר טוב אבקש אסבר לתוצאות בדיקה
    תאור בדיקה:
    קיימות קליטות מעט מוגברות ב lt tibiotalar goint
    ובאספקט התחתון lt taltantal teberosity
    בtmt goint מספר 1,5 מימין
    ובmtp goint מספר 1 מימין
    קליטות מוגברות בברך משמאל וב lt facroiliac region
    סיכום:
    קליטה ב: calcaneus
    משמאל- plantar sasci itis
    שאר הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים אלרטריטיים
    מציעים קורלציה קלינית ורדיולוגית

הילד סובל מכאבים בכף הרגל ונפיחויות משמעותיות ברגל
    תודה מראש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות לחייל בן 18.5

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    03/01/2010

זה מסוג המקרים שלא ניתן לתת להם תשובה ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות העזר.
    פנו לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריכם.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באגן
    ארז
    31/12/2009

שלום.
    בתי בת 17.5 שברה את האגן בעצם הפוביס לפני כמעט שלושה שבועות.
    כתוצאה מכך יש תזוזה מינמלית של העצם כ-10 מ"מ.
    המקרה קרה בגרמניה ולאחר שבוע בב"יח שם והתלבטות גדולה אם לנתח חזרנו
    לארץ ללא ניתוח. בארץ הגענו לבי"ח תל השומר ולאחר כמה ימים היא שוחררה הביתה.
    היום בביקורת עלה שוב נושא הניתוח וההחלטה הועברה אלינו.
    רציתי לדעת באיזה מצבים יש חובה לנתח ומה הסיכוי מול הסיכון בניתוח?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באגן

הוספת תגובה

• שבר באגן

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

לפי התיאור לא ברור האם יש חובה לנתח חווה לנתח כאשר יש חוסר יציבות של טבעת האגן כאשר יש פגיעה עצבית ועוד סיבוכים שלא עלינו . לגבי סיכוני הניתוח הרי יש סיכונים מסיכונים שונים ולא זה המקום לפרט . יש מקום להתיעץ עם המנתח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרונים
    יורם
    31/12/2009

לאנשים עם כאבי גב תחתון, באיזה מזרון כדאי להשתמש?
    מזרון קשה ?
    מזרון קפיצים ?

תודה,
    יורם

לקביעת תור
    סגירה
    מזרונים

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

רצוי מזרון נוח יציב שאינו שוקע ושומר על גב יציב עם תמיכה טוב לאורך כל הלילה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבוע של הקרסול
    קרן
    31/12/2009

שלום רב,

רציתי להתייעץ לגבי קיבוע של כף הרגל.
    לפני 8 חודשים עברתי תאונת דרכים. היה לי שבר פתוח בטיביה ושבר בקרסול.
    לצערי לא אוכל ללכת ללא קיבוע של הקרסול עקב פגיעה קשה בו.
    הרופא רוצה לעשות קיבוע של הקרסול.
    רציתי לקבל מידע לגבי ההגבלות שיהיו לי לאחר הקיבוע.
    הרופא המליץ לי לקנות קיבוע חיצוני של הקרסול בכדי שאוכל להרגיש כיצד תהיה ההליכה שלי כאשר יקבעו לי את הקרסול.
    רציתי לדעת גם האם הקיבוע החיצוני באמת מקביל לקיבוע הפנימי?

אשמח אם תעזור לי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    קיבוע של הקרסול

הוספת תגובה

• קיבוע

ד''ר יחזקאל טיטיון
    03/01/2010

קיבוע חיצוני פחות נוח מפנימי אבל מדמה את התחושה.
    הרעיון הכלייי הוא שהקרסול לא יזוז אבל לא יהיו כאבים. כמובן שזה משנה את צורת ההליכה אך ניתן לטפל בכך ע"י התאמת נעליים עם סוליות מיוחדות (Rocker).

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בברך
    אורה
    31/12/2009

הבת שלי נפלה ממדרגות בבית ספר וקיבלה מכה ליד הברך בצילום האורטופד לא ראה שבר או פריקה אבל בפענוח של הצילום רשום: " דפורמציה מינימלית ביאזור לטרלי של מטאפיזה פרוקסימלית של טיביה" מישהו יכול לעזור לי בהסבר האם זה נובע מהנפילה או שזה לא קשור?
    תודה
    אורה

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בברך

הוספת תגובה

• פציעה בברך

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

מאחר ולא אובחן שבר קרוב לודאי שמדובר בממצא מקרי ללא חשיבות כמובן שללא בדיקה של הצילום לא ניתן לתת תשובה חכמה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון שמקרינים לירך ולבטן
    ללא תיווך
    31/12/2009

אני אמורה לעבור בדיקת CT בעוד שבוע בגלל כאבי גב תחתון שמקרינים לישבנים, לירך, ואפילו גורמים למעין הרגשת צביטות בבטן תחתונה. עלי לציין שבעת עמידה או הליכה הכאב פוחת והוא מורגש ביתר שאת כשאני יושבת או בשכיבה.
    קיבלתי מרשם ל אטופן 600 מ"ג אבל מפחיד אותי לקחת מינון כזה. האם הפחד שלי מוצדק ואם אתם ממליצים לקחת תרופה זו, כיצד להימנע מפגיעה במערכת העיכול?
    בינתיים רציתי לדעת גם האם מישהו שמע על כמוסות טיבעיות שנקראות סיאטיקה - שקראתי עליהן באינטרנט - ומיועדות להקלה על כאבי גב תחתון - עד כמה יכולות לעזור אם בכלל? בעוד יומיים אני מסיימת טיפול בכדור אטרבין ואני מפחדת שעד הבדיקה הכאבים יחזרו במלא עוזם. האם מותר להשתמש באטופן מייד כשנגמר טיפול באטרבין?

תודה מראש

הוספת תגובה

• טיפול באתופן

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

מינון של 600 מג הינו טיפול מקובל במסגרת ההתויות ואין חשש ממינון זה במידה ומשקל הגוף הוא תקין ואין התוית נגד . במידה ובכל זאת יש רגיות בקיבה כמובן שמלבד לקיחת הכדור לאחר האוכל ניתן לקחת מגן לקיבה כדוגמת כדור גסטרו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים ביותר בירףך בהריון
    רונית
    31/12/2009

בת 30, בהריון בשבוע 25+ 5 לאחר טיפולי IVF. בחודש השלישי להריוני התחלתי לסבול מנימול בירך רגל שמאל. הנימול הלך והתחזק ולאט לאט הרגל ההחלה הרגל לכאוב החל מתחילץת הירך ועד לברך. כיום הגיע למצב של כאבים בלתי נסבלים כל שעות היום ובעיקר בליליה, המלווים בדקירות וצריבות כאשר הרגל רדומה 100% מהזמן. בשבועיים האחרונים הצטרפו גם כאבים ודקירות עזות בשד שמאל. אורתופד שבדק טען שיש לחץ כבד של הרחם על הגב, המקרין על הרגל, ורופא הנשים ציין שהדבר אינו מאשר לי לקיחת תרופות כלשהן או פיזיותרפיה. הסבל הוא נוראי ואני לא ישנה בלילות מהכאבים.

מה עשויה להיות הבעיה והאם יש פתרון כלשהו המותר בזמן הריון?

רוב תודות,
    רונית

הוספת תגובה

• כאבי גב בהריון

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

לפי התיאור קרוב לודאי מדובר בלחץ על עצב כל שהוא . ישנה אפשרות גם לפריצת דיסק ,בהריון לא רצוי לבצע בדיקת CT אך ניתן לאחר בדיקה גופנית מדוקדקת לבצע בדיקת MRI .
    יש להתיעץ עם מומחה לעמוד השדרה לגבי טיפולים שונים הדבר תלוי באבחנה במידה וזו תעשה יהיה קל יותר להחליט על הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר פרק ירך
    מירי
    31/12/2009

שלום רב,
    כתבתי קודם לכן וענה לי ד"ר חגי שאינו יודע על איזו זריקה חדשה שיצאה לכאבים לאנשים שסובלים משבר פרק ירך.
    אז אם אכן אין זריקה כזאת כפי שצפיתי בטלביזיה ובפרסום שלה.
    מה עושים שלאימי בת ה62 יש כאבי תופת ברגל יש לה פלטינה עשתה ניתוח בשבר פרק ירך אחרי נפילה בשנת 2001 האם צריך להחליף שוב החלפת פרק ירך לאחר 8 שנים או שזה מוקדם?
    אנחנו ממש חסרי אונים כי היא נוטלת תרופות ללא סוף וזה הורס לה את הקיבה.
    אני מעוניינת לדעת מה עושים במצבים כאלה. האם החולים לאחר ניתוח כזה כל חייהם סובלים מכאבים? קשה לה אפילו לדרוך על הרגל של הניתוח . ביצעו צילום ולא ראו כלום בצילום,
    כל רופא שהיא הולכת אליו אומר לה לקחת עוד ועוד כדורים. ניסתה את כולם.
    מה הפתרון?
    יש כזה בכלל?

אודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר פרק ירך

הוספת תגובה

• שבר בפרק הירך

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

לאחר שבר בפרק הירך אין סיבה לסבול מכאבים עזים במידה והכול תקין . הכאב מצביע שיש בעיה כל שהיא. להגיע לאבחנה ללא בדיקה וללא צילומים בלתי אפשרי אין סיכוי שבפורום מסוג זה ניתון לעזור לך. תמוה הדבר שהיית אצל רופאים אשר לא הגיע לאבחנה מוסכלת והמליצו רק על כדורים. המלצתי לגשת לרופא בכיר שעוסק בניתוחי החלפה של פרק הירך ( ניתן למצא באתרי האינטרנט השונים ) ואני בטוח שניתן יהיה לעזור לאימך. אין סיבה לחיות עם כאבים כפי שאת מתארת . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר חזקים
    ליטל
    31/12/2009

שלום.אני בת 22.
    אני תקופה ארוכה(שנה +) סובלת מלחצים בראש(למעלה)וכאבי ראש אחוריים מאד כואבים+כאבי צוואר חזקים.ובחילות מדי פעם..
    עשיתי את כל הבדיקות האפשריות:בדיקות דם,תפקוד בלוטת המגן,,בדיקות עיניים,א.א.ג,בדיקת אורטופד,פיזיוטרפיה,צילום רנטגן עמוד שדרה צווארי,צילום סינוסים,eeg והכל יצא תקין!.
    כמו כן,הייתי אצל ניורולוג שביצע בדיקה גופנית והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
    ממה יכולים לנבוע כאבי ראש אחורייםם?האם כאבים מסוג זה יכולים לנבוע מצוואר?משרירים?ממתח?(למרות שהצילום רנטגן ע.ש.צ יצא תקין?

אודה לחוות דעתך.תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר חזקים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

לדעתי כאבי ראש עזים כפי שתארת לא נובעים מעמוד השדרה בצוואר רצויה התיעצות עם נוירולג המתמחה בכאבי ראש . לא כל נוירולוג יתאים . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר במפרק כף היד
    אילנה
    30/12/2009

שלום,
    סבתא שלי נפלה ושברה את מפרק כף היד. שמו לה גבס עד מעל המרפק כי זזה לה העצם או משהו כזה.
    העניין הוא שאיפה שהגבס נגמר כף היד- אז היד ממש נפוחה וסגולה. עבר כבר שבוע מאז שהיא שברה את היד וזה ממש נראה לא טוב.
    זה אמור להיות בצבע כחול סגול ונפוח? יש מצב שהגבס לוחץ לה על היד.?
    או שזה בסדר גמור?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר במפרק כף היד

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    31/12/2009

אחרי שבר נורמלי שתהיה נפיחות ניכרת, סגול כחול וכל מיני צבעים. אבל! - חשוב להפעיל את האצבעות מלא - אגרוף ואח"כ יישור מלא. לפעמים נוצר לחץ בגבס ולה מאד! כואב, לפעמים אפילו האצבעות נרדמות. זה המצב לחזור לחדר המיון כדי לבדוק שאכן יש לחץ גבוה ואז - צריך לפתוח את הגבס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת מיפוי עצמות
    ליאת
    30/12/2009

שלום רב
    ממצאי מיפוי עצמות שערכתי עקב כאבים ונפיחות בברך הינם: "קיימת קליטה מוגברת באספקט מדיאל של טיביאל פלטו מימין - מתאימה לנזק במיניסקוס מדיאלי בברך ימין. קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בברך ימין - יתכן סינוביטיס."
    הייתי מעוניינת לדעת מה הכוונה ומהם אופציות הטיפול, האם יש צורך ניתוחי או שקיימים אמצעים אחרים? בברכה והמון תודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

מיפוי עצמות הנה בדיקת עזר בלבד ולצורך אבחנה יש צורך בבדיקה גופנית מדויקת .
    לפי המיפוי יש לך נזק למניסקוס הפנימי וסינוביטיס- כלומר דלקת של הרקמה שמזינה את הברך .
    אופציות הטיפול כמו בכל מקר יש אופני לטיפול שמרני וקימת אופציה לטיפול ניתוחי נא להתיעץ עם הרופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיווץ ומתיחת שריר
    אירית
    30/12/2009

שלום,
    ברצוני לדעת מה ההבדל בין כייוץ שריר ומתיחת שריר ומתי משתמשים בחימום/קירור על שריר או איזור כואב ?
    תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כיווץ ומתיחת שריר

הוספת תגובה

• פגיעה בשרירים

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

מתיחת שריר קורית בדרכ באמצע פעילות מאומצת שבה השריר נמתח מעבר ליכולתו הפיסיולגית . כיווצי שרירים קורים בדרך כלל לאחר פעילות גופנית מאומצת בתקופת ה RECOVARY . ישנם גם כיווצי שרירים שקורים בשעות הלילה כגון MUSCLE CRAMP מסיבות מטבוליות שונות .
    שתי האמצעים מועילים גם חימום וגם קירור כאשר נבדקה היעילות סתבר שהחימום יותר נעים אך הקירור יותר יעיל . בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה