מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצקות ברגלייםאריה ש.12/01/2010
אמא שלי יש לה בצקות ברגליים אחרי שאושפזה שבועיים בבית חולים ושוחררה לאחר שלא גילו כלום,היא פנתה לרופא פרטי שעשה לה בדיקת דופלר ורידים וגילה שבכל רגל יש וריד מנופח שגורם לבעיה.במקום שהדם יחזור הוא יורד למטה.אמא שלי צריכה לעבור ניתוח לפי דבריו במכשיר אנדו לייזר שהוא הסביר שזה הוצאת וריד דרך חוט מחט.השאלה היא פשוטה האם זה הפתרון היחידי והדבר הנוסף האם עושים את הניתוח הזה בבית החולים הממשלתיים והיכן.תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת אי ספיקת ורידים ברגליים
ד''ר חגי אמיר13/01/2010שלום אריה.
קודם כל אתחיל ואומר כי השאלה שלך מופנית לפורם הלא מתאים שכן מי שעוסק עם בעיות של אי ספיקה של ורידי הרגליים הם רופאי כלי דם ולא אורטופדים.
לשאלתך, מבצעים ניתוחים אלה בכל יחידת כלי דם בבתי החולים הציבוריים בהתאם לצורך. כדאי להגיע למרפאת כלי דם באחד חבתי החולים הגדולים ולשאול עצתם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני וגדילהאלון12/01/2010
שלום רציתי לדעת בבקשה עד איזה גיל גברים מפסיקים לגבוה.
והאם אימוני כח במשקולות אכן פוגעים בהתפתחות ואם כן עד איזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הצמיחה בזכרים
ד''ר חגי אמיר13/01/2010שלום אלון,
כל העצמות בגוף האדם גדלות לאורך בשלבי הגדילה השונים. העצם גדלה בדרך כלל מהקצה שלה. קיימת פלטה סכוסית בקצה העצם במשם היא גדלה ומתגרמת. כשהפלטה "ניסגרת" הווה אומר שלא רואים יותר בצילום רנטגן את האזור הסכוסי כי כולו התגרם, הרי שהצמיחה לאורך של אותה עצם הסתיימה.עקרונית את גיל הגדילה המדויק של כל אחד ניתן לבדוק על ידי צילומי רנטגן של מספר עצמות בגוף. ולפי קצב "סגירת" הפלטות הסכוסיות של הגדילה ניתן לדעת מהו "גיל העצמות" של הילד. לכל אחד יש קצב גדילה משלו. באופן כללי ניתן לומר כי בנים ממשיכים בצמיחה עד גיל 17-18, ובנות עד גיל 14-16. יש הטועני םכי ניתן לראות עדיין צמיחה לגובה בבנים לעיתים עד גילך 21.
כל פעילות מוגזמת פוגעת בתפקוד הנורמלי של הגוף. גם משקולות, יש להתאמן בצורה חכמה ואחראית ולא בצורה מוגזמת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתסמונת התעלה הקרפליתאלון11/01/2010
שלום,
קראתי קצת על הניתוח באינטרנט והבנתי שמה שעושים זה לחתוך את הרצועה כדי לשחרר את הלחץ.
האם הרצועה מתחברת מחדש ? זה שחותכים אותה לא הורס משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת התעלה הקרפלית
ד''ר יונה יניב11/01/2010הרצועה מתחברת מחדש עם צלקת מגשרת ודקה, כך שהכיסוי על העצב והגידים דק יותר ממקודם. לפעמים יש כאב כתוצאה מכך כאשר נשענים על היד אבל הגוף מסתגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר יונה יניביצחק11/01/2010
האים את מקבלת לשיפצורים אצלך האצבע שלוש מטריפה אותי לאחר שניקטעה לי כרית האצבע ובוצע לי ניתוח ברמב"ם לפני כשלוש שנים ,האים תוכלי לעזור לי ? כדי שלא אצא מדעתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיעה
ד''ר יונה יניב11/01/2010אפשר ל"שפצר" (-: אבל יכול להיות שהסמפטומים יחזרו ואז - שוב ל"שפצר"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בכתף - מספר שאלותאפרת10/01/2010
שלום,
אני בת 68, סובלת מזה חודשים מכאבים בכתף החמירו לאחרונה. האבחנה שקיבלתי על ידי שני רופאים לאחר צילום כתף ו US הינה שחיקה של הסחוס שגורמת לדלקת בכתף (שינויים ארטרים ACJ בכתף). ההמלצה לטיפול היתה מעט שונה.
רופא ראשון המליץ לי להזריק (בפעם השניה) זריקה בשם דפומדרול וכן לשקול זריקת HYLURONIC ACID (כרבולת?).
בביקור אצל הרופא השני, הומלץ לי על זריקת דפומדרול ואם לא יהיה שיפור לשקול ניתוח ארטוסקופי לכתף.
אציין כי עברתי סדרת טיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו.
מס' שאלות:
1. האם יש הבדל בין שני סוגי זריקות הקורטיזון?
2. האם זריקת הכרבולת יכולה לסייע במקרה כזה?
3. האם ניתן לבצע בדיקות נוספות (לדברי הרופאים MRI לא יתן מידע נוסף) לוודא אבחנה?
תודה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות בשם הזריקה
אפרת12/01/2010שם הזריקה שהמליץ הרופא השני היא דיפרוספן ולא כפי שכתבתי בהודעתי.
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקה לכתף
ד''ר חגי אמיר14/01/2010שלום אפרת.
משתמשים היום בעיקר בשני מוצרים להזרקה במפרקים, דפומדרול ודיפרוספאן.
שני החומרים הם ניגזרות של חומרים סטרואידיים שהינם נוגדי דלקת חזקים מאד. בתוצרים אלו התרופה באה בצורה קריסטאלית. הדבר אמור לאפשר לחומר שמוזרק "להתקע" בתאים ובריקמה בה החומר מוזרק ולהישאר ולפעול בעיקר שם ופחות באופן סיסטמי בכל הגוף.
מעשית החומר מתפרק וניספג גם לדם ומשפיע על אברים מרוחקים בגוף, ולא רק במפרק המוזרק.
הדפומדרול נישאר בצורתו הקריסטאלית יותר זמן מתפרק לאט יותר ולכן מתחיל את השפעתו מאוחר יותר (כ- 12-24 שעות לאחר ההזרקה, והשפעתו נמשכת למשך כשבועיים. לעומתו הדיפרוספאן כולל שני חומרים פעילים ברמת התמוססות שונה. האחד מתמוסס תוך כ- 6 שעות , ומסיים את פעולתו תוך כ- 24 שעות , והשני מתמוסס תוך כ- 12 שעות ומסיים השפעתו תוך כ- 3 -5 ימים. הייתרון של הדיפרוספאן הוא שפעולתו מתחילה מהר, פחות כואב בהזרקה ומסיים פעולתו יחסית מהר, בנוסף הוא ותיק וזול. הדפומדרול יקר יותר, השפעתו מתחילה מאוחר ונמשכת זמן רב יותר, וכן לעיתים גורם לכאבים ותגובה דלקתית במקום ההזרקה בגלל המבנה הקריסטאלי שלו.
חומצה היאלורונית מוזרקת למפרקים עם אוסטאוארטריטיס במטרה להוריד כאב. בחלק מהמקרים זה עוזר, בחלקם לא. לא הייתי ממליץ להתחיל עם זה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד ו-C.T.Sאלון10/01/2010
שלום,
אני באמצע שנות העשרים ולפני שבע שנים סבלתי משבר ברדיוס דיסטלי עם אנגולציה דורסלית של כף יד שמאל בעקבות נפילה שנבלמה על יד שמאל. הצילומים שנערכו אז מראים שהשבר התחבר בצורה מלאה בעמדה טובה. מאז סובל מכאבים באים הולכים, תחושת נימול מדי פעם, הקרנה של כאב לכיוון הכתף, קצת חולשה בכף היד, כאב וחוסר תחושה אחרי נשיאת דברים כבדים וכו'. נאמר לי בעבר שזה אופייני לשבר כמו שהיה ושלוקח כמה נשים עד שכל האיזור מחלים לחלוטין והכאבים יעברו. כל התופעות האלו החריפו בתקופה האחרונה ולכן פניתי לבירור רפואי.
פניתי לרופא והוא חשד שמדובר בדלקת בגיד. אולטרסאונד לא מצא כלום למעט עיבוי של גיד FCR ברמת המפרק הרדיוקרפלי ושינוי היפואקואי במרקם. הרופא הפנה אותי ל-MRI ובתוצאות של הבדיקה נמצא פרגמנט גרמי במעבר בין הרדיוס ללונטה ונמצאו שני גנגליונים בשני חלקים של שורש כף היד באספקט הפלמרי ומהצדדים של התעלה הקרפלית.
לדברי הרופא התלונות מתאימות ל-CTS והפנה -EMG. אמר שהפרגמנט הגרמי לא קשור לתלונות אבל בלחיצה על האיזור אכן כאב מאוד. אמר שכנראה יהיה צריך לעשות ניתוח. אמר שבעקרון יש שלוש אופציות ניתוחיות - אפשר לנסות לנקז את הציסטות ולחכות, לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה או לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה וגם להוציא את הגנגליונים.
יש לי כמה שאלות:
הרופא אמר שאין אופצייה זעיר-פולשנית. האם אכן אין כזו ? במידה ויש, האם יש לה גם חסרונות ? האם יש טעם לשחרור הלחץ בתעלה והשארת הגנגליונים ?
שאלתי את הרופא אם הממצאים קשורים לשבר שהיה והוא אמר שלא בטוח שיש קשר וגם אם כן אז יהיה קשה להוכיח. אבל דווקא כשקראתי באינטרנט אז ראיתי ששבר כמו שהיה לי (COLLES) ידוע בתור גורם שכיח לתסמונת. גם לגבי הגנגליונים קראתי שהם נוטים להופיע במפרק לאחר חבלה.האם אכן אין קשר או קשר שיהיה קשה להוכיח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב11/01/2010לחץ על העצב בתעלה הקרפלית יכול להגרם משבר רדיוס דיסטלי אבל הסימפטומים מופיעים במהלך השבועות הראשונים. אם הופיעו לאחר ההחלמה (מס' חדשים) אזי ייתכן והם אינם קשורים.
יש אופציה זעיר- פולשנית - בארתרוסקופיה אבל היא מבוצעת באופן פרטי בלבד - לא ב"סל"
אם פותחים את התעלה אין צורך בניקוז הגנגליונים. (לציין שניקוז הגנגליונים מלווה בכמעט 100% של חזרה). ניקוז הגנגליונים לבד לא יוריד את הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ורגל עכב "איבוד"סחוסיםאנה10/01/2010
אמי סובלת מזה שנים מבעיה של ניוון הגב יש צניחה של האגן חוסר סחוסים היא לא מסוגלת ללכת יותר מכמה צעדים ומתחיל הכאב , במרפאת כאב לא מוצאים פתרון מלבד טרמדקס או זריקות אפידורל, האורטופדית הימליצה על מדבקה נרקוטית, שנים היא מטופלת אצל כירופרטק יש הקלה לזמן קצר ולפעמים אין הקלה ,יש המלצה לעשות ניתוח בגב כדי להרים את האגן ולעשות מעין תמיכה האם כדי? אימי כבר לא מאמינה שמשהוא יעזור לה. בתודה מראש אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד סחוסים
יעקב זיתון06/12/2010היתה לי בעיה רצינית של איבוד סחוסים כולל בעיות בגב תחתון
עשיתי טפול משולב של הורמון גדולה +טסטטוסטרון והבעיה ניפתרה באופן מלא
כאילו לא היתה בעיה כלל
יעקב זיתון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרסול בזמן מאמץאבירן10/01/2010
שלום דר
אני בן 32 ,אדם בריא ועוסק בספורט חובבני ,כדורגל בעיקר.
לפני 3 חודשים סובבתי את הקרסול והיה לי כאבים חדים בכף הרגל בזמן מאמץ(באותו יום שזה קרה בקושי יכולתי ללכת..) ,כלומר ריצה ,סיבובים חדים עם הרגל וכיו"ב ,לאחר זמן מה הלכתי לאורטופד ולאחר בדיקת כף הרגל והקרסול ונאמר לי שאין לי שום דבר למרות שלא נשלחתי לצילום אבל בכל זאת הרופא רשם לי מגן קרסול\כף רגל של MALLO TRAIN ואמר לי לשחק כדורגל עם הגרב הזו .
בינתיים העדפתי לתת לרגל מנוחה של כחודש :
לאחר כחודש של חוסר פעילות עם הרגל הכאב עבר לחלוטין ואז חזרתי לשחק ,אומנם לא חוויתי כאבים חדים כפי שקרה לי בפעם הראשונה שהשביתו אותי,אבל עדיין באיזור הקרסול חזרו כאבים קטנים בזמן סיבובים עם הרגל ,ואני נוטה יותר לחוש צעדים וקפיצות ואף קצת חולשה ושבריריות בתנועות חדות באזורים העליונים של כף הרגל..ויש לי הרגשה שזה לא עבר ואולי יחמיר אם אמשיך לשחק למרות שהבנתי שאני יכול להמשיך.....הכאב הוא בייחוד באזור שמתחת ל 2הגו'לות באזור כף הרגל ולעיתים גם קצת מאחורי כף הרגל, ושם יש לי רגישות,ביום יום אני פחות מרגיש ,למעשה גם כשאני רץ רגיל אני כמעט ולא מרגיש ,אבל אני מרגיש בבעיה בזמן משחק .
1) היות והבעיה מופיעה רק בזמן משחק ,האם עליי להפסיק לשחק כדי לא להחמיר את המצב ? ומנגד לעסוק בריצה או במכשירי סקי בחדר כושר המוזיזים את כף הרגל בתנועות שאינם חדות ?
2) כדי להימנע שוב מחוסר פעילות של כחודש האם אני יכול בינתיים לעסוק בריצה או במכשירי רגליים בחדר כושר (כדוגמת מכשיר הסקי\סטפר) ?
3) האם יש תרגילים לחיזוק או תחבושות מיוחדות מלבד MALLO TRAIN ?
מה עליי לעשות ?
תודה מראש
אביחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול.
ד''ר יחזקאל טיטיון11/01/20101) היות והבעיה מופיעה רק בזמן משחק ,האם עליי להפסיק לשחק כדי לא להחמיר את המצב ? - בשלב זה עד שתדע מה הבעיה כן. הפסק.
ומנגד לעסוק בריצה או במכשירי סקי בחדר כושר המוזיזים את כף הרגל בתנועות שאינם חדות ? - כנ"ל. המנע עד סיום הבירור.
2) כדי להימנע שוב מחוסר פעילות של כחודש האם אני יכול בינתיים לעסוק בריצה או במכשירי רגליים בחדר כושר (כדוגמת מכשיר הסקי\סטפר) ? - לא עד סיום בירור.
3) האם יש תרגילים לחיזוק או תחבושות מיוחדות מלבד MALLO TRAIN ? - בהחלט יש אך לא ניתן להסביר בפורום. יש לפנות בעניין זה לפיזיוטרפיה.
מה עליי לעשות ? - לפנות לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך, לבדיקה ויעוץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הקרסולאורח09/01/2010
שלום,
אני בן 30. מזה שנתיים שאני סובל מכאבים באיזור הקרסול. הכאבים התחילו באיזור הגיד האחורי אחרי הליכות ארוכות ובבוקר אחרי שינה. לאחרונה התחילו כאבים בצד הימני של הקרסול בדיוק מתחת לפיקה וגם בצד השני. בנוסף ישנה רגישת תמידית באיזור העקב.
האבחון הוא דלקת כרונית בגיד כאשר הפזיוטראפיסטית אמרה לי שיש לי צניחה בקשת ברגל ולכן הכאבים. ניסית טיפול תרופתי קונבנציונאלי וטיפול בגלי קול קצרים אך זה לא עזר.
כרגע שלחו אותי לעשות מדרסים ביו מכאנים.
האם ישנו מקום בו אוכל לקרוא יותר על הבעיה שלי ועל הדרכים לפתרון? כיצד אוכל לדעת היכן הכי טוב לעשות את המדרסים מכל המכונים שישנם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון11/01/2010עניתי לך במסגרת פורום אחר שלי תאורך לא ניתן להגיע לאבחנה ולהציע טיפול. אין מנוס מבדיקה מסודרת ובחינת בדיקות עזר. פנה לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפק תוצאות הפענוחאבי08/01/2010
אימי בת 55 עברה צילום רנטגן עקב כאבים במרפק תוצאות הפענוח הם
צ.ברכיים בעמידה בלי ממצא רנטגני
צ.מרפק ימין דיסימלציה חלקית של אפופיזיס של קונדילוס פנימי של עצם הזרוע פרט לכך בלי שינוים
מה פיענוך זה בדיוק אומר בשפה פשוטה האם יש איזה שהוא בעיה רצינית
תודה רבה לך על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מרפק
ד''ר יונה יניב09/01/2010כנראה לא העתקת נכון, או שיש טעות בכתיבת המילים בפיענוח כי עדיין אין לי מוזג מה יש באפיקונדיל המדיאלי במרפק. אני גם לא יודעת היכן כאוב לאמך ובעקבות מה הכאבים או מתי הם מופיעים. לכן לא אוכל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק עקום אחרי ניתוחיםא08/01/2010
שלום, כתוצאה מנפילה ישנה בה פרקתי את המרפק (180 מעלות) ואחרי 2 ניתוחים נותרתי עם מרפק עקום, יכולת כיפוף כמעט מלאה
מה האחוזי הצלחה בניתוח ?
מה הסיכוי לפגיעה בעצב ולהחמרת המצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב09/01/2010אני יודעת על המרפק שלך שיכול להתכופף מלא, אבל לא יודעת לגבי יציבות המפרק, האם נבדקה והאם אתה יודע? מה יכולת היישור שלו? ואיזה ניתוח עליך לעבור? אילו ניתוחים כבר עברת? בן כמה אתה? מתי היתה הפריקה ומתי היו הניתוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפק
א11/01/2010לגבי יציבות מעולם לא דיברו איתי, יכולת יישור מלאה (נראה שלא בגלל שהזוית לא ישרה)
עברתי ניתוח ראשון בגיל 8 להחזרת המרפק למקום, ניתוח שני בגיל 10 - נסיון להחזיר את המרפק למיקום המושלם, היה זיהום ואולי בגלל זה נכשל, כל הניתוחים כללו פלטינות, בן 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפק
ד''ר יונה יניב12/01/2010לפי גילך בזמן הפגיעה - כנראה היה שבר ולא פריקה. עדיין אין לי מושג איזה ניתוח הומלץ לך ולמה. אם אין לך שום הפרעה, אין צורך בכלל בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק ביד שמאלחסוי08/01/2010
שלום רב,
הנני בן 21 סובל משיתוק Erb's palcy ביד שמאל, אני עושה הרבה ספורט ופיזוטרפיה, לא מזמן ראיתי מכשיר על אדם אחר(על הרגל) עם אני לא טועה מחברת נס שנותן פולסים חשמלים, למרבה תדהמתי ששמתי אתו על היד באילתור ראיתי שהוא מגביר לי זרמים ביד ואני יכול לעשות תנעות שלא יכלתי לעשות בעבר, היד המשותקת מאוד קטנה.
האם מכשיר כזה יכול לעזור לי ?
איפה קונים מכשיר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר נסס
ד''ר יונה יניב09/01/2010יש מכשיר דומה ליד. אבל מה שהוא עושה - הוא נותן זרם חשמלי לשרירים וכך מפעיל אותם. הוא לא עוזר לך לתת הוראה עצבית לשרירים. נותנים אותו כאשר רוצים למנוע דלדול שרירים עקב בעיה עצבית שאמורה לחלוף. לדוגמא - חתך של עצב שנתפר וצפוי שיחזור לפעול בעוד חצי שנה-שנה - עד לחזרתו לפעילות השרירים אותם מעצבב יכולים להדלדל וכשיחזור לפעילות, לא יהיה כמעט שריר לעבוד עליו. בעזרת הפולסים מהמכשיר - שומרים על השריר -פחות או יותר- עד לחזרת העצב.
לכן לדעתי, אין מקום לטיפול עם המכשיר במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שברי מאמץאיציק08/01/2010
התגייסתי לפני חודשיים וחצי ליחידה קרבית ואני שומע על הרבה מאוד אנשים שסובלים משברי מאמץ לאחר תקופה של חמישה חודשים והאמת שאין כל כך מה לעשות במצב שבו כבר נוצרים השברים אז רציתי לדעת אם יש איזשהן פעולות שאפשר לעשות כדי למנוע את השברים?
שמעתי שצריכת כדוריות סידן עוזרות .רציתי לדעת אם זה מומלץ לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון11/01/2010כדורי סידן לא עוזרים.
מדרסים בולמי זעזועים יכולים לעזור ובעיקר, אימון לפי סרגל מאמצים מושכל ימנע את העניין בד"כ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בכפות ידיים בלילהתמי07/01/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 39 ומזה כחצי שנה מתנפחות לי אצבעות הידיים עד כדי כאב במפרקים
וחוסר יכולת לקפל את האצבעות וכך מידי לילה כבר כחצי שנה.
בבירור ראומטולוגי לא נמצא דבר אקו לב רגיל תקין אך נכתב ההדמיה קשה ממנח אפיקלי
קיימת גם עייפות כללית במאמץ.
עברתי לפני שנה וחצי כריתה ושחזור שדיים עקב נשאות brca ולפני חצי שנה כריתת שחלות
לפני 8 חודשים היתה לי דלקת ריאותו וחודש אח"כ התחילה הבצקת
נבדק גם סוגים של מחלות כבד שונות מאחר והיתה עליה לתקופה מסויימת באנזימי כבד ולא נמצא
דבר וכרגע תפקודי הכבד במגמת ירידה ומבחינת עייפות אני מרגישה כבר טוב
רציתי לשאול האם זה יכול להיות מבעיה כלשהי בחוליות הצוואר או הגב?
מודה מראש לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
ד''ר יונה יניב07/01/2010אין קשר לבעית הצוואר והגב. אבל עייפות ובצקות - כדאי לבדוק תפקודי בלוטת התריס (תירואיד).
בנוסף, מאחר ועברת מנופאוזה בצורה חדה גם זו יכולה להיות סיבה. אז אם תפקודי בלוטת התריס תקינים כדאי לנסות טיפולים אלטרנטיבים למנופאוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה..
תמי07/01/2010יש לי אמנם תת פעילות בלוטת התריס אך היא מאוזנת .
אם אכן מדובר במעבר החד ממצב של הורמונים לחוסר הורמונים שגרם לתופעה
הכוונה היא לתחליפים להורמונים? האם דיקור יכול לעזור?
שוב , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות כף הידגליה06/01/2010
שלום
קורה לי במשך כל היום שיש לי מין עיקצוצים והירדמות של כף יד שמאל, על מה זה מצביע? מה זה בא להגיד לי? ומה עלי לעשות על מנת לבדוק את זה? בתודה ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
ד''ר יונה יניב07/01/2010חסרים הרבה נתונים - בן/בת כמה את/ה, מצב גופני כללי, הריון, מחלות נוספות, אילו אצבעות נרדמות ובאיזה מצבים, הכי כדאי - לפנות לאורתופד להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)