מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת סחוס בברכייםשרון25/01/2010
שלום רב, אמי,בת 70 סובלת מכאבים חריפים בברכיים שנובעים משחיקת סחוס מסיבית. אחד הרופאים שפגשה,הפנה אותה לניתוח אבל היא רצתה לבדוק אלטרנטיבות נוספות לפני הבחירה בניתוח. שאלתי היא,האם ניתן לפתור בעיה כזו,בגיל כזה ע"י השתלת סחוס? ולמי כדאי לפנות בתחום? בברכה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת סחוס
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010ניתן להתיעץ עם דר' הנדל דוד מנהל המחלקה האורטופדית בבית חולים ולפסון יש לו מרפאה בראשון לציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת סחוס בברכייםשרון25/01/2010
שלום רב, אמי,בת 70 וסובלת מכאבים עזים במפרק הברך כתוצאה משחיקת סחוס מסיבית. לפני שיא פונה לניתוח,היא מעוניינת לבדוק אופציות נוספות לטיפול בבעיה. האם השתלת סחוס אפקטיבית במקרה של שחיקה מסיבית בסחוס? אשמח לדעת למי כדאי לפנות להתייעץ. בברכה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברכים
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010בגיל 70 עם שחיקת סחוס מסיבית הטיפול המומלץ הנו החלפת ברך במידה והיא יכולה ורוצה לעבור את הניתוח אין טיפולים אחרים אפקטיבים כל היתר הנו פליאטיבי וזמני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ביציבה (בין היתר...)מיקמיק25/01/2010
בקצרה... זה התחיל בחולשה ותנועות מעוותות בכפות הידיים (תחילה בשמאל ואח"כ בימין). האורטופד טוען למרפקי טניס. לא עזרה פיזיוטרפיה וגם לא חגורת מרפק. שרירי הידיים ממש חלשים והמצב מתדרדר.
לפני כשנתיים לערך החלתי לחוש בתחושה מוזרה של "חוסר תחושה" בישבן שמאל. משם התדרדרה הרגל למצב שאינני יכולה לסמוך עליה בהליכה, עליה/ירידה במדרגות וכו'. כשאני עומדת לעלות על המדרכה או לרדת ממנה אני עושה "חישוב" כדי להגיע אליה ברגל ימין. ממצב של עמידה להליכה אני צריכה לחשוב באיזו רגל להתחיל. זו כבר לא תנועה אוטומטית אלא מחושבת. כף רגל שמאל מוגבלת בתנועה, נפיחות סביב עצם הקרסול הפנימית. כשאני פונה ימינה או שמאלה לתוך חדר הסיבוב שאני עושה גדול יותר (מקווה שאתם מבינה את כוונתי). וכל זאת גם מפני ששריר השוק האחורי לא כ"כ מתפקד. השרירים לאורך רגל שמאל מרגישים מוזר וכואבים למגע. במהלך הליכה צד ימין נושא בכל העומס, וכל הגוף נוטה לצד ימין. אבל עכשיו כל התופעות האלו עברו גם לרגל ימין. וזה מפחיד!
במהלך התקופה הזו הדיבור שלי מבולבל ונוקשה. אני מתקשה להתנסח ולא רהוטה כבעבר. אני מתקשה להתרכז, כתב היד שלי גדול ומסורבל ועם הרבה טעויות כתיב. יש גם התדרדרות בזיכרון.
ביקרתי אצל שני נוירולוגים לפני די הרבה זמן, הם ערכו בדיקה פיזית פשוטה ללא מיכשור, ובעדינות הפנו אותי לפסיכולוג. אמצתי את המלצתם אך גם זה לא עוזר.
CT (או MRI) ראש שעשיתי לאחרונה יצא תקין לחלוטין.
צילום צוואר וגב תחתון מצביעים על מה שהכירופרקט מציין כצמצום של המרווחים בין החוליות שעלול לגרום ללחץ על העצבים.
מה עושים? בעיות מפרקים? דילול עצם?
מיקמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ביציבה ובתיפקוד
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010התיאור שלך מתאים לבעיה נוירולוגית ולא לבעיה אורטופדית ממליץ לחזור לבדיקה של נוירולוג העוסק בהפרעות תנועה יש במסגרת בתי החולים מרפאות מסוג זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה/אמבטיה עם רגל מגובסת ?אור24/01/2010
יכול להיות שיש פתרון יעיל לבעית השחיה או מקלחת עם רגל מגובסת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס
ד''ר יחזקאל טיטיון25/01/2010יש שקיות ניילון...
לא מתאים לשחיה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגיד אכילס כתוצאה מטרקיםמשה24/01/2010
שלום,
אני מטייל כרגע בדרום אמריקה לאחר מספר מועט של טרקים שכללו נשיאת משקל רב והרבה עליות וירידות החלו לי כאבים באיזור גיד אכילס בשתי הרגליים (בעיקר בחלק התחתון).
הכאב מופיע בהליכה בלבד והוא מתגבר ככל שאני הולך יותר-
בנוספ בארץ, טרם הטיול, הייתי רץ למרחקים ארוכים (20 קמ ויותר)
בעבר סבלתי מITB SYNDROM בשתי הרגליים
ראוי לציין שאני מטייל עם נעליים מקצועיות בעלות מדרסי גבס בהתאמה אישית.
פניתי ל2 רופאים במרפאה מקומית פה (בארגנטינה) ושניהם אמרו בבטחון רב שזה לא דלקת בגיד אכילס (אמרו שהוא לא קשה ולא נפוח אלה דלקת בחיבור התחתון שלו לעקב הם אמרו לי ליטול NSAID לקנות מדרסון הגבהה לעקב (קניתי ואני הולך עם זה) ולהתחיל בפיזותרפיה---ראו לציין לזכותם שהתחלתי פיזותרפיה באותו היום ואני עושה טיפול כל יום הכולל 5 דקות של ULTRASOUND בכל רגל;עוד מכשיר של תהודה מגנטית וזרמים חשמליים סהכ טיפול של שעה +ץ
כרגע לאחר כמה ימים של מנוחה וטיפול אחד אני מרגיש שיפור קל- הכאב מופיע בעיקר שאני הולך עם נעליים---בהבדל משמעותי- בנוספ כשאני הולך הרבה אני מרגיש שהכאב מתפשט מהחלק התחתון של הגיד לכולו-
בנוספ לטיפול שרשם לי הרופא אני מניח קרח כמה פעמים ביום למשך 10 דקות-
רציתי לשמוע ממך חוות דעת על איבחון הפציעה לאחר קריאת התיאור הנ¨ל (ברור לי שכיוון שאינך יכול לבצע את הבדיקה בעצמך אתה מוגבל)ץ
דעתך על הטיפול שניתן לי?--האם ישנם דברים נוספים שהייתה ממליצ לי לעשות כמו: מתיחות, תרגילי חיזוק, מישחות, עיסויים? וחשוב לא פחות זה איך אני מונע מפציעה שכזאת לחזור בשנית
אשמח לקבל הכוונה לטיפול על מנת שאחלים בהקדם האפשרי.
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון25/01/2010נשמע כי אתה מקבל טיפול טוב.
רצוי להוסיף לעניין תרגילי מתיחה לאכילס.
צריך להמנע ממאמצים מה לעשות...טרקים ארוכים עם משא כבד, לא מתאימים לך כרגע.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי המשך טיפול
משה27/01/2010שלום
תודה רבה על העזרה...לאחר שחקרתי רבות לגבי הפציעה מסתמן שהיא נקראת
Retro calcaeneal bursitis או ACHILLES BURSITIS
הייתי שמח לקבל המלצה ממך לגבי טיבו לפני שאני פועל לפיו.
אני מנסה להבין במקביל איך הפציעה נוצרה, ממה שהבנתי יעול לקרות ממס' סיבות:
1) נעליים - הנעליים שברשותי הן מהיקרות ומקצועיות ובנוספ אני נועל אותם עם מדרסי גבס בהתאמה אישית מה שכן עלול להיות בעיתי היא העובדה שאני נועל אותם כבר שנה בשימוש לא מאסיבי בכלל.
2) מעבר לנעלים גבוהות- עד תחילת הטיול הלכתי בארץ רק עם נעלי ספורט או סנדלים וכאן רק עם הנעליים הגבוהות.
3) הליכה לא נכונה- בטרקים שעשיתי עד עכשיו היו הרבה עליות, קראתי שמומלץ לעלות עליות בצעדים קטנים, ואני משום מה עשיתי בדיוק ההפך...ניצלתי את הכושר הטוב שלי ועליתי ממש מהר ובצעדים מאוד ארוכים שמבכינה ביומכנית זה מעלה את העומס על האכילסים.
4) חולשה וחוסר גמישות בשרירי התאומים והסוליה- בעקרון אני חושב שהרגליים שלי חזקות מהממוצע, עקב הריצות והאימונים שעשיתי טרם הטיול- מה גם שהקפדתי על מתיחות לאחר אימונים ולאחר טרקים.
בכל מקרה, לאחר שהעליתי בפניך את הנתונים,לפי הבנתי, אשמח לשמוע המלצתך:
לקנות נעליים חדשות? מדרסים חדשים? מהי הסבירות שזה נגרם כתוצאה מההליכה לא נכונה? לחזק את הרגליים טרם חזרתי לטייל?
אשמח לכל פיסת מידע ולהערכה מהניסיון שלך כמה זמן וכמה טיפולי פיזיותרפיה עלי לבצע טרם אוכל להמשיך הלאה?
מצטער על השאלות הרבות, אני מניח שאתה יכול להבין את מצבי הלא נעים.
תודה רבה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "זץ" חשמלי ליד הפיקה בעת יישוראבנר24/01/2010
שלום,
לעיתים בעת יישור הרגל (ללא עומס) אני מרגיש מעין "זץ" חשמלי ליד הפיקה, בערך במקום המתואר בציור המצורף.
קרה לי בעיקר בעת פילאטיס, בעת שכיבה על הגב ללא עומס גדול על הברכיים.
האם יש הסבר לתופעה זו?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זץ חשמלי
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010יתכן גירוי של אחת הרצועות באזור או גירוי של עצב תחושתי באזר זה . במידה וזה ממשיך נא לגשת להבדק אם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה אחרי הוצאת מתכות מהטיביהיהודה23/01/2010
שלום רב, אני אחרי הוצאת פלטינות מהטיביה, והייתי רוצה לדעת כמה זמן אני צריך לנוח לפני שאני חוזר לרוץ. האם בשלושה חודשים העצם חוזרת לחוזק המלא שלה?
תודה מראש,
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכות
ד''ר יחזקאל טיטיון25/01/2010הכל בהדרגה בגבול הכאב .
חזור לפעילות בזהירות.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חדשהילי23/01/2010
מס ' חודשים כואב לי מאחורי הברך בזמן שינוי תנוחה מכיפוף ליישור. מאד מפריע בלילה.
בת 60 - בריאה . יש טיפול או שכמו כל שאר כאבי השלד זה ישאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010במידה וזהמספר חודשים ולא חלף רצויה בדיקה של אורטוםדאולי מדובר בציסטה עש ביקר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ctיעל22/01/2010
שלום רב.
ביתי בת 20 -חיילת -ותפקידה הוא -מכונאית מטוסים ,כך שכל הזמן נדרשה לשאת משקל כבד. כבר ארבעה שבועות סובלת מכאבים קשים בגב תחתון +רגל ימין
היא קיבלה 2 זריקות וולטרן שהקלו במקצת על הכאב,כמו כן טופלה באטופן-שלא ממש עזר.
עדיין עם כאבים בתנועות מסוימות ,קשה לה לקום מישיבה ,וכשהיא הולכת -יש לה אח"כ כאבים
חזקים.
בצילום CT נמצא:
L1-2-אין עדות לבלט דיסק.
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולתיים.
L2-3 כנ"ל
L3-4:קיים בלט היקפי קל ללא לחץ על השק
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולתיים.
L4-5:קיים בלט היקפי קל ללא לחץ על השק
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולתיים
.
L5-S1:קיים בלט היקפי מרכזי ללא לחץ על השק.
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולתיים
סיכום: מספר בלטי דיסק במרווחים התחתונים כמתואר.
אודה לך אם תפענח את התוצאה. כיצד אפשר להקל לה על הכאב ?
(היא עושה פיזיוטרפיה במסגרת הצבא)
כמו כן האם היא תוכל לדעתך לחזור ולעשות עבודה פיזית -הרמת משאות ,גרירת מטוסים,
תידלוק מטוסים וכ"ו
(כרגע היא עושה באותו תחום בתפקיד פקידותי) האם לדעתך יש צורך בועדה רפואית?
ואם יש עילה לתביעת נזק ?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010בלטי ידסק כשלעצמם הנם ממצא מיקרי לחלוטין בבדיקות CT במידה ואין התאמה בינם לבין הקליניקה. הממצאים הנם ברובם טבעים לחלוטין ולא בהכרח פתולוגים . הטיפול הנה פייזוטרפיה ותרגול לחיזוק שרירי בטן וגב . לגבי החזרה לתפקיד צריך להחליט רופא היחידה לגבי תביעת נזיקין לדעתי בשלב זה עדין לא נגרם לה נזק כל שהוא כאבי גב כשלעצמם אינם נזק לגב .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלפות הברך\הפיקהיעל22/01/2010
שלום אני בת 17 והתברר לא מזמן כי יש לי גמישות יתר בחלק מחקלי בגוף ובברך בפרט הפיקות שלי לא ממש תקינות ועולות למעלה ברגל שמאל שלי ונשמעים קליקים איומים כאשר אני עולה במדרגות (הורידו לי פרופיל בצבא ל72 עקב זה ) הרופא המליץ על מדרסים ופיזוטרפיה וספורט אך אני המשכתי בשלי. לפני כשנה עשיתי תנועה חדה עם הברך ונדמה כי כמה מעצמותי בברך שמאל התחלפו וחזרו במהרה מה שהוביל לכאבי תופת אך לא להרבה זמן רק לכמה דקות. דבר זה קרה לי עוד פעם וגם כאב מאוד רק לכמה דקות. אתמול שוב עשיתי תנועה חדה ושוב העצמות "התחלפו" אך הפעם הכאב לא עבר ואני מתקשה מאוד בלזוז ובלכופף את הברך פחות מ90 מעלות ובישורה. כמו כן אני צולעת ולא הצלחתי לישון בכאבים ומשררירם שנתפסו לי בלילה ברגל שמאל חשוב לי להדגיש שבכל הפעמים זה קרה רק בברך שמאל למרות שגם הברך השניה "סובלת" מגמישות יתר ומפיקות שעולות. שאלתי היא האם התחלפות הפיקות \העצמות זה דבר רגיל ?והאם זה יעבור לי ?עוד כמה זמן ?או שזה יכול להיות בצקת בכלל? ומה עליי לעשות לחבוש בתחבושת אלסטית? אני מדברת על משהו זמני עד שאוכל ללכת לרופא אשמח אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010אין מצב של התחלפות העצמות לפי תיאורך יתכן ומודבר בתת פריקה של הפיקה . כן מגן וקרח יעזרו ויש צורך בבדיקה של הברך והחלטה על המשך טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךג22/01/2010
אני בן 30 ורץ מזה כחצי שנה, מספר פעמים בשבוע, כ - 10 ק"מ בכל פעם.
לפני כחודש התחילו אצלי כאבים לא ממש ממוקדים באזור הברכים, הם מופיעים אחרי ריצה
ולפעמים הם ממוקדים ממש בחלק הקדמי של הברך ונמשכים מספר ימים. הם מגיעים
תמיד מאזור הברך.
הלכתי לאורטופד הוא הזיז ונגע בברכים וקבע שמדובר בדלקת ולא בעיה בסחוס
ונתן לי לעשות פיזיותרפיה.
עשיתי אותה זה, בתחילה זה נעלם אבל מיד אחרי 3-4 ריצות התופעה חזרה.
האורטופד כתב : רגישות בגיד הפטלרי, אין מגלה ב ROM, ללא רגישות סדקים.
אבקש לשאול באופן עקרוני כמובן :
1. האם אבחנה כי הסחוס תקין ללא צילומים או סריקות היא אפשרית ?
2. מה יכול להיות הגורם לבעיה ?
3. האם מגן ברך יעזור וכיצד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010במידה והכאב חזר הרי יש מקום להשלים הברור על ידי צילומים ואולי בדיקות נוסופת
לא ניתן בודאות לדעת לגבי מצב הסחוס בבדיקה ידנית אם כי בדיקה זו מדויקת למדי לגבי הפיקה ונותנת אינדיקציה טובה
הגורם לבעיה קרוב לודאי העומס על הברך בעת הריצה . וכן מגן ברך יכול לעזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידטניסאי22/01/2010
אני סובל מכאבים בשורש כף היד מזה כמה חודשים. הכאב החל והתגבר תוך כדי משחק טניס. מצ"ב תוצאות הMRI. אני מודאג מאוד. מה הפירוש של "נגע תוך לשדי"? זה נשמע לי כמו הגרוע מכל.
התוצאות בקובץ המצורף. אנא עזרו לי לפענח אותם. אני מאוד מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות:
טניסאי22/01/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל, הקובץ לא עולה. להלן התוצאות:
טניסאי22/01/2010להלן ממצאי בדיקת MRI של שורש כף יד ימין
הבדיקה בוצעה בתאריך .14/01/2010
הטכניקה:
הבדיקה בוצעה בתהודות T1 במישור הקורונלי PD , עם דיכוי שומן במישור האקסיאלי ובסדרת GRE-T2 3D (MEDIC) במישור הקורונלי בחתכים צפופים של 0.4 מ"מ עם שחזורים סגיטלים ואקסיאלים. הבדיקה הושוותה לבדיקת מיפוי עצמות מתאריך .15.10.2009
התוויה קלינית: בירור כאבים
ממצאים:
במרכז עצם הקפיטט מודגם נגע תוך לשדי בעל אותות בעוצמה בינונית בסדרת T2 ,
בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 6 מ"מ. ללא עדות לבצקת לשדית סביבו
דרושה השוואה לצילומי שורש כף היד.
ה –TFC הודגם שמור.
הרצועות הסקאפולונטית והלונוטריקווטרלית הודגמו תקינות.
מודגמים אותות חריגים במרקם גיד ה ECU בגובה הזיז הסטילואידי של האולנה באורך כ-3 מ"מ ממצא העשוי להחשיד לקרע חלקי פוקאלי.
מודגם נוזל בכמות מינימלית במעטפת הגיד.
שאר הגידים המיישרים והגידים המכופפים מודגמים תקינים.
מבני התעלה הקרפלית והאולנרית הודגמו שמורים
סיכום:
כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא בCAPITATE
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010התיאור בעל אופי שפיר לחלוטין מה עוד שנדיר שבאזור זה יהיה משהוא מסוכן .
קרוב לודאי מדובר בתהליך ציסטי או גידול שפיר ללוטין . המשך מעקבעל ידי מומחה לכף יד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר יונה יניב25/01/2010הנגע בעצם נראה כחסר משמעות. ראשית יש להתאים למיקום הכאב ולבדיקה של הרופא!!! לפי תשובת הפיענוח נראה לי שהבעיה בגיד מישר שרש כף היד האולנרי - יש בו קרעים חלקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טניסאי28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוסליזי21/01/2010
ברצוני להבין מה זה:
"אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערבאת המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע"
בתודה מראש על תגובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אות חריג
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010תיאור ממצא זה אופיני לקרע אינטרסטיציאלי של המנסיקוס כלומר בתוך גוף המניסוקס יש כנראה קרע קטן שאין לו משמעות מיוחדת ולא ניתן לראותו בארטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחון..עמית21/01/2010
שלום לכולם,
אני שחקן כדורסל בן 22, לפני כשלושה חודשים החלו להופיע כאבים בעצם הצידית החיצונית של ברך ימין.
בדיקת אולטרא סאונד גילתה דלקת, ובמיפוי עצמות חשד לAVN או שבר מאמץ.
מאז אני במנוחה,ובבדיקת MRI הממצא היה בצקת תוך לשדית בקונדיל הפמורלי הלטרלי. כל השאר נמצא תקין, מלבד נוזלים בריבוי מתון בכמה אזורים של הברך. בהתייעצות עם אורטופד נאמר לי כי בצקת תוך לשדית היא שלב מקדים לAVN, והומלץ טיפול בתא לחץ ומנוחה בת 3 חודשים. שאלותיי:
א. האם בצקת תוך לשדית בהכרח תוביל לAVN או שהיא יכולה ליגרם מסיבות אחרות?
ב. האם הטיפול שהומלץ יעיל? האפם יש טיפולים נוספים?
ג. מה הגורם לבצקת מסוג זה? ומה גורם לAVN בגיל כ"כ צעיר?
תודה מראש, עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת תוך לשדית
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010הסיבה ההכי שכיחה לבצקת הנה חבלה ולא AVN . בדרכ הבצקת אינה מובילה ל AVN .
הטיפול המומלץ הנו מנוחה פייזוטרפיה ניתן לשלב עם טיפול תרופתי מסוים
בבצקת כשלעצמה אין אידניקצה לטיפול בתא לחץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באישיאסיונתן21/01/2010
קמתי היום עם כאב חזק בעצם הזנב, מסוגל ללכת אבל מתקשה לנוע בחופשיות, כשאני יושב לכמה דקות זה מחמיר, כשאני הולך ועומד זה משתפר, חימום המקום מסייע אבל רק לבערך חצי שעה. כמו כן כאב (חלש) בירך ימין. ממה שהצלחתי להבין כנראה מדובר באישיאס.
רציתי לדעת:
1. מה הטיפול המומלץ?
2. האם אפשר לקצר את זמן ההחלמה (הבנתי שמספר שבועות) או רק להפחית כאב (כדורים וכו')
3. הבנתי שזו בעיה שחוזרת ורציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי למנוע. אני יודע שהגורמים לזה הם בין היתר ישיבה ממושכת במחשב ואי פעילות גופנית (שזה תואם את המצב שלי), מה אפשר לעשות חוץ מלעשות פעילות גופנית ולשבת פחות במחשב כדי למנוע מזה לחזור (יותר אשמח לשמוע מה כן לעשות ופחות מה לא לעשות, כי את זה כבר הבנתי).
מצטער על ריבוי השאלות. מצפה לתשובה ותודה מראש, יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר זאב פלדברין29/01/2010הטיפול המומלץ הנו אנלגטיקה קלה . ניתן לשל טיפול פייזוטרפי באם יש כאים חזקים אזיגם נוגדי דלקת .
לגבי מניעה הדבר היחיד הידוןע כמונע הנה התעמלות כגון פלדנקריס או לצעירים יותר פילטיס או מחשבת הגוף . בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)