פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת התעלה הקרפלית ונימול קשה
    אור
    21/01/2010

שלום ,

לאחר בדיקת EMG תקינה הרופא אמר שלא מדובר בבעיה אוטופדית.

יחד עם זאת קראתי בפורום אינטרנטי כי התסמונת לא תמיד ניתנת לזיהוי על ההתחלה.

מה אמינותה של הבדיקה ובכלל האם נכון ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CTS

ד''ר יונה יניב
    25/01/2010

הבדיקה בדכ"ל מהימנה. אבל היא "בדיקת עזר" - עוזרת בהחלטה לאחר!!! הבדיקה הקלינית והסיפור הרפואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול
    אור
    21/01/2010

האם דלקת בגיד יכולה לגרום לנימול / הרדמות כפות הידיים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נימול

הוספת תגובה

• גיד/עצב

ד''ר יונה יניב
    25/01/2010

לא
    נימול בא מפגיעה/לחץ על עצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI
    ליזי
    21/01/2010

הממצאים בMRI ברך שלי הם:
    במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
    7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
    מודגם דלדול של הסחוס הפירקי המכסה את הקונדיל הפמורלי המדיאלי.
    מודגם קרע אלכסוני בקרן הקדמית של המיניסקוס הלטרלי.
    מודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
    7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
    מודגם הפיקה שמור.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.

כאבי חזקים ביום ובלילה, תנועותי מוגבלות, נפיחות בברך ובשוק.

האם יש חשד למשהו ממאיר? האם המצב מצריך ניתוח?

עדיין לא עשיתי CT מאחר והאורטופד בחופשה.

אודה מאד על תגובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI

הוספת תגובה

• תוצאות בדקית MRI

ד''ר זאב פלדברין
    29/01/2010

לא ניתן לדון בתוצאות ה MRI מבלי להסתכל על הצילומים .
    לפי התיאור מדובר בתהליך ציסטי שפיר אך כאמור רצוי בדיקה על ידי אורטופד מטפל לגבי מהות הממצא והמשך טיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי מיפוי עצמות ואני ספורטאית....
    יסמין
    21/01/2010

בממצאים כתוב:
    "קיימת קליטה מעט מוגברת מוקדית במדור פטלו- פמורלי מימין- יכול להתאים ל- CMP.
    קיימת קליטה מוגברת באספקט לטרלי של שוק דיסטלי משמאל (יתכן בפיבולה) טראומה? אחר? מציע המשך בירור רדיולוגי."
    מה זה אומר? בבקשה בבקשה זה חשוב לי אני לא רוצה לעשות לעצמי נזק גרוע יותר

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי

ד''ר זאב פלדברין
    29/01/2010

זה אומר שיש לבצע צילומים מכוונים לאזורי הקליטה ובדיקה של אורטופד מטפל. מדוב בתגובה לעומס שום דבר לא מסוכן אך כואב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגורה ליישור הגב
    rkoblast
    20/01/2010

שלום.
    כיום בשוק יש מוצר שנקרא בשם "חגורה לישור הגב" הפטנט במוצר הוא לשמור על עמידה זקופה.
    רציתי לדעת,אם מוצר מסוג זה מזיק לגב,או שהוא רק יכול להועיל?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חגורה ליישור הגב

הוספת תגובה

• חגורה ליישור הגב

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

שלום,
    השמניה המיישרת את הגב הוא מוצר עתיק יומין.
    לא משומש בצורה נירחבת בגלל חוסר נוחות. התנוחה של כפיפה קדימה של הכתפיים, מתבצעת עקב הרגל או נוחות, וברגע ששמים שמיניה קיים מתח רב על הכתפיים לאחור. הדבר גורם לעיתים לנמנום ונמלול של האצבעות והידיים עקב לחץ ומתיחה של העצבים העוברים מתחת לשמיניה.
    בקיצור, הנסיון אינו מראה הצלחות רבות עם שמיניה. אולם אין הדבר פוסל נסיון ללבוש אותה.
    לאחר השמיניה תמיד עוזרת. לזה שמשווק ומוכר אותה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• os peroneus longus pain
    אבי
    20/01/2010

ד"ר שלום רב ,

לאחר תקופה ארוכה מאוד של כאבים עזים בקרסול שמאל הופנתי לצילום +us של קרסול שמאל .הממצאים על פי הרופא שבדק הייטב וביסודיות : "רגישות לטרלית של הקובואיד ויותר על פני איזור העצם הססמואידית של גיד PL משמאל " .

הרופא הסביר לי שיש לי כנראה דלקת בעצם שיושבת מתחת לעצם הקוביה ועצם זו קיימת "רק" בכ- 20 % מהאוכלוסיה .

המלצתו: פיזיוטרפיה , מדרסים וייתכן אף זריקת סטרואידים בביקורת הבאה .

אם תוכל להסביר לי מעט יותר על עצם זו והאם היא מועדת לבעיות ,האם זה מסוג הפגיעות שאורכות זמן? אני הולך הליכות ספורטיביות יחסית מרובות ומושבת כרגע מפעילות זו .

האם ניתן לעשות עוד משהו להאצת ההחלמה? האם הפיזיוטרפיה עוזרת בד"כ לסוג פגיעה זו?

אודה על כל אינפורמציה בנושא כי הכאב קשה מנשוא ,מטריד ומגביל מאוד אף בהליכה רגילה .

נ.ב

הכאב לא הגיב לארקוקסיה 90 מ"ג למשך עשרה ימים .כמו כן ,גם לקיחת ליריקה קבועה - לצורך שיכוך כאבי פריצת דיסק -לא מועיל לעניין הקרסול (לא כאב נוירופטי כנראה) .

מצטער על אריכות הבקשה .

לקביעת תור
    סגירה
    os peroneus longus pain

הוספת תגובה

• כאבים בגידים הפרונאליים

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

שלום אבי.
    כפי שאתה מתאר, נראה כי הכאב בעיקר על הגיד הפרונאלי. לדעתי המצאות העצם הסזמואידית הוא ממצא מיקרי. ההפך הוא הנכון, המצאות העצם מורידה מהחיכוך של הגיד באזור המצאותו.
    כאבים כגון אלה יכולים להיות קשורים לעיתים לבעיה בתנועתיות בין העצמות בחלק האחורי של כף הרגל ומתח מוגבר בגידים הפרונאליים.
    מצב זה ניקרא Tarsal coalition ויש לשלול המצאות בעיה זו אצלך.
    שווה בדיקה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת MRI ארטרוגרפיה של הכתף
    איתי
    20/01/2010

ד"ר שלום רב,
    לאחר כאבים בכתף שנבעו מפעילות אינטנסיבית, הופניתי לבדיקת MRI ארטרוגרפיה ולהלן התוצאות:

מודגמים שינויים ניווניים במפרק ה- A/C
    מודגם נוזל בבורסה הסוב-אקרומיאלית.
    מודגם קרע חלק של המשטח הסינוביאלי של גיד הסופרה ספינטוס קרוב אל אזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 7 מ"מ בציר הסגיטלי(חתכים סגיטלים 6-7 סדרה 6) ובקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ( חתכים קורונלים 9-11 סדרה 4).

שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים.
    גיד הביצפס מודגם שמור.
    הלברום מודגם תקין.
    ללא עדות לנזק SLAP.
    הקפסולה הודגמה שמורה.
    מודגמים אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות.

ראוי לציין שהכאבים התחילו לפני כ-4 חודשים ואז נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד אשר הודגם בה קרע חלקי של 0.3 מ"מ בסופרה ספינטוס ולפי ה MRI זה החמיר עם הזמן וגם הכאבים החמירו והפיזיוטרפיה לא עזרה.

חשוב לי להדגיש שאני מרותק לכיסא גלגלים ולכן אני פעיל מאוד בידיים מאשר בן אדם ממוצע וזאת הסיבה שהקרעים רק מחריפים והמצב בכתף הולך ומחמיר כי אין לכתף מנוחה וגם לא יכולה להיות לה מנוחה עקב התלות שלי בידיים להמשל עצמאותי.

בעקבות מצבי המליצו לי לעבור ניתוח כי אחרת זה רק ילך ויחמיר.

אשמח להמלצתך לאחר שהבהרתי את התמונה המלאה הן של הבדיקה והן של מצבי הכללי.

תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• קרע בגיד המסובב

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

שלום איתי.
    אכן עקב שימוש בעיקר בידיך וכתפיך לצורך ניידות, מפרקי הכתפיים עוברים בלאי מוקדם יותר מאדם רגיל. הבלאי בא לידי ביטוי בשינויים הניווניים במפרק אקרומיו-קלביקולרי (AC) שהוא המפרק העליון מעל הכתף המחבר את עצם הבריח לעצם השיכמה. אם קיימת בליטה גרמית לכיוון מטה במפרק זה יתכן וזה הגורם נזק המחמיר בגיד השרוול המסובב.
    באופן כללי יש לחזק את שאר השרוול ללא להגיע לנקודות המכאיבות.
    לא מספיקה רק הפעילות שאתה עשה להניע את הכסא. יש לחזק את כל השרוול בצורה שיטטית. ואז ירד קצת העומס והנזק מהשינויים הניווניים החותכים את השרוול מלמעלה.
    מאידך אתה זקוק לידיך עכשו ומהר. ולכן יתכן מאד שניתוח ארתרוסקופי קטן של שיוף המפרק ה- AC יכול לפתור את הבעיה.
    גש למנתח כתפיים שיבדוק וימליץ.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי מהבדיקה אצל הרופא אשמח לייעוץ

איתי
    24/01/2010

שלום רב,
    לארח המלצתך הלכתי למנתח כתף והוא המליץ לי להזריק "כרבולת התרנגולת" וגם לעשות טיפולים בגלי הלם למשך 3 חודשים.
    אשמח להמלצתך?
    האם מצבי הכללי כן מצריך ניתוח בגלל הניידות שליי בכיסא גלגלים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD (במובן האורטופדי)
    הדס
    19/01/2010

שלום.

בספטמבר 2009 נפלתי על בליטה או בור קטן במדרכה. בירור אורטופדי ראשוני העלה שישנו נקע בקרסול.

מספר חודשים לאחר מכן, מכיוון שעדיין היו לי כאבים בקרסול, פניתי שוב לאורטופד. לאחר שראה את הצילומים בשני הקרסוליים, הפנה אותי ל-CT קרסוליים לשם בירור חשד ל-OCD.

תוצאות הCT היו:

"פגם קורטיקלי קטן בתלוס לטרלי עליון שמאלי, מתאים ל-OCD קטן.
    פרט לנ"ל, המבנה הגרמי שמור, לא נצפה שבר.
    המרווחים הפרקיים נראים תקינים, פרט לפתיחה לטרלית קלה דו"צ של המשטח הטיביו-תלרי, קרוב לוודאי תנוחתית.
    הודגם נוזל בכמות קטנה קדמיתלפסציית שרירי הקרסוליים התחתונים, בשומן התת-עורי, יותר משמאל. לקורלציה קלינית ומעקב על-קולי.
    "

אשמח להסבר בנוגע למושג OCD ולמשמעות התוצאות הנ"ל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    OCD (במובן האורטופדי)

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

אשמח לשמוע מהו המובן שאיננו אורטופדי של OCD.
    המובן האורטופדי הוא :
    osteo-chondral-fracture בתרגום חפשי : שבר גרמי סכוסי.
    המשטח המפרקי של כל עצם מצופה בסכוס המחליק על הסכוס של המשטח המפקרי של העצם שממולו. בעת חבלה (או לעיתים גם באופן ספונטני שאיננו יודעים מה הסיבה) מפגע המשטח המפרקי, ויש פגיעה גם בסכוס וגם בעצם שמתחתה. פגמים כאלה לעיתים קשים לריפוי ולעיתים יש להכנס למפרק בניתוח טלסקופי (ארתרוסקופיה) ולבצע פעולה של הטריה של המשטחים כדי שיתחברו. לעיתים ניתן לטפל גם ללא ניתוח.
    יש לגשת לאורטופד שיבדוק את הממצאים וינחה אותך כיתד להמשיך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    רועי
    19/01/2010

ד"ר שלום,
    סבתי, כבת 83, סובלת מזה כשבועיים וחצי מכאבים קשים בברך שמאל, המגבילים מאוד את תפקודה היומיומי. עד לפני כן, לא סבלה מהברכיים אף פעם. הכאב בעיקר בהליכה - אך גם במנוחה. ובשינויי תנוחה. עברה לפני כשבוע צילום עם אבחנה של אוסטאוארטריטיס, וקיבלה לאחר מכן הזרקה של דפומדרול לברך - אך ללא הטבה משמעותית עד כה. לציין שבשל אסטמה קשה, נוטלת גם מזה כ-5 ימים פרדניזון במינון של 40 מ"ג בכדורים.
    השאלות שיש לי הן: 1. האם בהעדר תגובה עד כה לסטרואידים, יש מקום לניסיון עם חומצה היאלורונית? כמה זמן צריך לחכות אחרי ההזרקה של הדפומדרול?
    2. הבנתי שקיימים מגוון תכשירים של החומר הנ"ל- עם הבדלים בשיטת ההפקה שלו (כרבולת או הנדסה גנטית), והבדלים במשקל המולקולרי, וכן במס' ההזרקות שנדרשים. מניסיונך - איזה תכשיר הכי מומלץ, בהנחה שהשיקול הכספי לא רלבנטי?
    3. מצאתי גם פרסום של נעליים מיוחדות ("אפוס") וכן מערכת היוצרת שדה חשמלי הנקראת ביוניקייר, המשפיעה לטובה על הכאבים והסחוס. האם מניסיונך טיפולים אלו יעילים?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

שלום רועי.
    נראה כי עשית מחקר יפה והעלת כמה מהפתרונות הטובים הניתנים לטיפול באוסטאוארטריטיס של הברכיים.
    אילו היה פיתרון בית ספר לא היו כל כך הרבה שיטות טיפול.
    ריבוי השיטות מראה כי אין שיטה אחת שעובדת עבור כולם.
    השיטה היחידה שאין עליה עוררין היא כי פעילוות גופנית והפעלה של המפרק גורם לירידה בכאבים אצל רוב המטופלים. (גם זה לא ב- 100%)
    לכן קשה לכוון לשיטה אחת וכל אחד ינסה את הכיוון שהרופא שמטפל בו מאמין , ובו יש לו את הנסיון הטוב ביותר, ועל זה ילך.
    מצטער שלא ניתן לכוון אותך טוב יותר.
    עשה כחכמתך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד ימין עקב פריצת דיסק
    לימור
    19/01/2010

אני סובלת מכאבים ביד ימין מזה מספר שבועות.בבדיקת אמ.אר.אי התגלהתה פריצת דיסק.
    האם טיפול פיזיוטרפי יכול לגרום להפסקת הכאבים ביד והאם היא תחזור לתפקד כבעבר

הוספת תגובה

• כאבי יד

ד''ר יונה יניב
    20/01/2010

בדיקת רופא צריכה לודא אם אכן הכאבים הם עקב בלט דיסק צווארי! או לא. לא ציינת במכתבך באיזה גובה הדיסק ולכן לא ברור אם הכאב מקורו שם או ביד עצמה.
    את הטיפול יש כמובן להתאים לבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על גיד האיכלס
    miri
    19/01/2010

הרופא משער שיש לי קרע בגיד האיכלס, האם יש טעם לעשות צילום אולטראסאונד, בנוסף לצילום הרנטגן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על גיד האיכלס

הוספת תגובה

• קרע בגיד האכילס

ד''ר זאב פלדברין
    19/01/2010

כן מומלצת בדיקת USבשאלה של קרע באכילס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים או משהו אחר...
    דוד
    19/01/2010

אני מתאמן במכון כושר כבר מספר שנים. מדי מספר חודשים אני מבצע תנועה לא נכונה שכתוצא הממנה נתפס לי שריר ואז אני לוקח כדור
    בשבוע שעבר לאחר אימון חשתי כאבים ביד ימין, יותר נכון בכתב ימין. בעת שאני מרים את היד אני מרגיש כאב. כבר שבוע אני לא מבצע מאמץ פיזי אבל זה לא חולף... מה זה בדיוק? איזה טיפול מתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים או משהו אחר...

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד''ר יונה יניב
    20/01/2010

נשמע כמו דלקת גיד עקב עומס אבל צריך להבדק אצל אורתופד כדי לודא שזו אכן הבעיה ואז יותאם הטיפול הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת SEVERE בעקבים
    ישראל
    19/01/2010

בני בן 13.5 חש בכאבים רק במאמץ ואובחנה מחלת SEVERE. אנו מתלבטים האם יש צורך במדרסים לתקופה קצרה, מכיוון שהבנו שהבעיה חולפת מאליה וצריך רק להמתין כ2-3 חודשים, בייחוד כאשר אינו סובל מכאבים בשיגרה.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת SEVERE בעקבים

הוספת תגובה

• SEVER"S OSTEOCHONDROSIS

ד''ר זאב פלדברין
    19/01/2010

יש המלצה למידרסים אם לא מידרסים שלמים אזי לפחות עקבונים מסיליקון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת רצועה בכף הרגל
    שקד לאונר וקס
    18/01/2010

אדון/גברת נכבד/ת!

לפני כשלוש שבועות בעת ריצה סובבתי את הרגל, ומייד החלו כאבים עזים וקושי לעשות פעולה של דריכה על כף רגל שמאל.
    למחרת הגעתי למחלקת תאונות שם האורתופד ערך הדמיה ברנטגן וקבע "נקע בכף הרגל".
    הנ"ל הנחה אותי לנוח, לחבוש המקום ולעסות.
    בתחילת השבוע הגעתי אל הסתכלות, שם הומלץ לי לרכוש תחבושת מיוחדת לייצוב הקרסול, לעשות אמבטיות במי מלח ולמרוח 'טראומיל'. אגב אני כבר בקושי סובל מכאבים.

והנה העניין/הבעיה:

שמתי לב שכף הרגל אותה נקעתי (שמאל), נראית שטוחה יותר כאילו יש לי פלאטפוס. באופן רגיל (ובהשוואה לרגל ימין) יש לי קשת מאוד גבוהה.

האם השינוי בצורת הרגל יעלם עם הזמן? או שאולי קיים טיפול פיזיותרפי לשיקום צורת המדרס?

אם לא, האם עלי להתאים מדרסים?

אעריך תשובתך בהקדם,
    אני תלמיד שמינית במסלול אימונים להכנה לגיוס וחושש להמשיך אימוני הריצה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחת רצועה בכף הרגל

הוספת תגובה

• שינוי בצורת כף הרגל

ד''ר זאב פלדברין
    19/01/2010

באם כף הרגל הפכה לפתע לשטוחה מדובר קרוב לודאי בקרע ברצועות ולא רק בנקע בדר"כ הקשת לא חוזרת אלא אם מתקנים את הרצועה בניתוח . מוזר הדבר שהכאבים כמעט חלפו כי כאשר יש קרע בדר"כ לוקח הרבהיותר זמן
    רצויה בדיקה של מומחה כף רגל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב תחושתי באגודל
    דורי בתיה
    18/01/2010

העצב לא היה פגוע קודם לנפילה. איך אוכל לדעת האם הוא ניקרע כתוצאמ מהנפילה? האם יש משהו שאפשר לעשות להחזרת התחושה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצב תחושתי באגודל

הוספת תגובה

• עצב

ד''ר יונה יניב
    19/01/2010

אם לא נחתכת כנראה שהעצב לא נחתך גם הוא. אין מה לעשות בנוגע לחסר התחושה מלבד להמתין, בשלב זה. יש להיות במעקב רפואי, לפעמים! יש צורך בניתוח לבדוק את העצב, כמובן תלוי איזה עצב וכמה זמן חלף מהפגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה