מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי רגליים עזים לאחר לידהאנדי ק20/03/2009
שלום רב! אני אמא לתינוקת בת חצי שנה ,בחודש התשיעי להריון התחלתי להרגיש כאבים ברגל שמאל לא משהו קבוע אבל הולך ובא. מידי פעם גם צלעתי .כאבים במפרק. לאחר הלידה כאבה לי הרגל השמאלית בעיקר וגם הימנית ובקושי יכולתי להזיז את רגל שמאל שלחו אותי לבצע בדיקת mri היות ובבית החולים האורטופד אמר שיתכן ויש לי טרנזיאנט אוסטופורוזיס ,ניגשתי לרופא של המרפאה שלי (אורטופד) שאמר שלדעתו זה avn,ביצעתי mri ובתוצאה רשום "שינויים בצקתיים והיפרמים דיפוזים סימטריים למידי בירכים הפרוקסימליות כולל ראשי ירכים דו צדדים בולט יותר משמאל עם תהליך היכול להתאים לAvn ".עם הזמן הצליעה עברה ויכולתי כבר יותר להזיז את הרגלים וללכת ללא קביים שהומלצו לי ע"י הרופא . הכאב הנקודתי אמנם עבר,אבל כאבי הרגליים העזים לא עוזבים אותי אלו כאבים שלא היו לי מעולם ,ביצעתי גם ב.ד לשלילת מחלה המטולוגית ,ולשלילת מחלת פרקים שלא הראו כלום ,עשיתי לפני כחודש מיפוי עצמות שלא מראה כלום ולכן הרופא שלי כבר לא יודע מה לומר היום אני לא הולכת בכבדות כמו לאחר הלידה ויכולה לתפקד יותר טוב אומנם אבל אין זה המצב ואפילו לא קרוב למה שהייתי אני ובעלי היינו רוצים כמובן עוד להיכנס להריון ומפחדים איך זה ישפיע אני לא יודעת למי לגשת ועם מי להתיעץ מה בעצם יש לי ולמה כואבות לי הרגליים כל כך תחושה של כאבים בעצמות כאבים פנימיים חזקים מאוד. שכחתי לציין שאני בת 35 ובקרוב אעשה שוב mri לבדוק מה השתנה בחצי שנה שעברה אני ממש עובדת עצות האורטופד של קופת החולים כיוון שהוא לא יודע מה יש לי בוודאות כל פעם אומר לי משהו אחר או שהוא לא יודע מה זה??! או שאולי כרגע אין לי כלום וכן היה בעבר וזה אולי יהווה לי בעיה בהריון הבא ??? או שלכשאזדקן אני אסבול מכאבים ...כל ההשארות הללו לא מועילות לי כהוא זה מבחינה נפשית כיוון שכרגע אני בת 35 שסובלת מכאבים חזקים ומאוד חוששת מהלוא נודע אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי לרופא שמתמחה בתחום הזה אולי ניתן לעשות בדיקות נוספות? אולי זה כן בריחת סידן ויש כדורים או תוספים שניתן לקחת ...ספורט אני לא יכולה לעשות ,לטפל בתינוקת שלי נורמלי גם אני לא יכולה בכלל כל ההתנהלות לא רגילה בגלל המצב תודה אנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברגליים לאחר לידה
ד''ר חגי אמיר01/04/2009אנדי שלום,
קודם כל מזל טוב להולדת הבת.
ניראה שאת סובלת ממצב הניקרא אוסטאופורוזיס או בצקת חולפת של הירכיים.
מופיע בדרך כלל לקראת סוף ההריון וחולף ספונטנית תוך מספר חודשים. סביר להניח כי עד שנה מהלידה הכאבים יהיו מאחרייך ותחזרי לפעילות רגילה.
ניתן להוריד חלק מהכאב על ידי ניתוח דקומפרסיה של העצם. - פשוט קודחים חור בעצם. לא ניתוח מסובך מדי וגם לא מקצר את זמן המחלה במיקרה הטוב מוריד מעט את הכאבים. לדעתי - לא מומלץ במיקרה שלך.
עוד קצת סבלנות.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת וספורטגליה20/03/2009
שלום! אני בת 21, ויש לי עקמת בגב, השאלה שלי אם זה מגביל אותי מבחינה מסוימת אם אני רוצה לירשם לחוג ספורט, פילאטיס , עיצוב וכ'ו. ועוד שאלה האם עבודה ממושכת על הרגליים כמו עבודה במסעדה, יכולה להזיק למצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר רון ארבל21/03/2009שלום, את יכולה לעשות הכל עם העקמת ועבודה על הרגליים לא גורמת להפרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגלרוז20/03/2009
שלום, לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח בקרסול עקב שבר. מאז אני סובלת מכאבים תמידיים, כולל בזמן מנוחה, וכן מגבלה של תנועה לצדדים. לאחרונה הסתבר שיש בצקת במפרק ושבר מאמץ. הומלץ לי לנתח לצורך טיפול בשבר, וקיבוע כף הרגל(לצמיתות), כך שלא יתאפשר לי להזיז אותה לצדדים, זאת כדי למנוע את הכאב. האם זה הפתרון היחיד האפשרי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל
ד''ר רון ארבל21/03/2009לא ניתן ע"פ תאורקך לדעת אם יש אופציות טיפוליות נוספות והאם הטיפול שהוצע לך הינו הנכון.
את(ה) חייב(ת) לההבדק ע"י מומחה לבעיות קרסול שגם יראה את בדיקות הדימות ויחליט על טיפול הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ברגל שמאל - לאחר CTיוסי20/03/2009
שלום, לפני כשלושה חודשים נקעתי בצורה חמורה את קרסול שמאל. לאחר חוסר טיפול בצבא נשלחתי לבסוף לCT ההממצאים כלדקמן : " קיים ממצא מתאים לשבר של הטוברוזיטי של הנביקולר עם יצירת פסוידו-ארטרוזיס בין הפרגמנט השבור לעצם עצמה. קיימת תפיחות היפודנסית של הרקמות הרכות בתוך ומסביב לקרסול. מסיבה זו לא ניתן לזהות את ה-ATFL". מה זאת אומרת ? אודה לדעתך המכובדת בנושא - האם עליי לנוח, האם אני צורך ניתוח ? אני דורך דריכה מלאה והולך עם צליעה ברגל. ללא יכולת קפיצה/ריצה וכו'. לפני כן יש לציין כי הייתי ספורטאי. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע ברגל
ד''ר רון ארבל21/03/2009ראשית טיפולי פזיוטרפיה יכולים רק לעזור לך וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.
באשר לנכיקולר, לעיתים עצם נוספת נראית כשבר וזו טעות. חייב מומחה לראות את הצילומים יחד עם הרגל ולקבל החלטה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ואי נוחות בכף יד ימיןיעל19/03/2009
השנה החלו אצלי כאבים ובעיקר אי נוחות בכף יד ימין בגלל שימוש בעכבר המחשב. האי נוחות היא בעיקר בכרית כף יד ימין היכן שאני מניחה את היד. קניתי משטח סילקון מיוחד, זה עזר קצת אבל לא מספיק.לפיעמים זה מחמיר ואני חייבת להפסיק את העבודה. מה אפשר לעשות כדי לשפר. אני בת 56 בריאה (חוץ מפיברומיאלגיה ומטופלת באלטרוקסין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבר
ד''ר יונה יניב22/03/2009ראשית ישנם סוגי עכברים בהם לא מניחים את כרית כף היד. בנוסף - ייתכן שמרפאה בעיסוק צריכה לבדוק כיצד את עובדת ובהתאם גם לשנות הרגלים, מנח יד והיא תוכל להמליץ על סוג העכבר המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשתי רגלייםjehu19/03/2009
לחברה שלי (בחול לכן אני כותבת) יש כאב בשתי הרגליים באזור העקב והרגל הקדמית, כאב עמום ומתמשך, הכאב כל הזמן,יש לה גם תחושת עייפות כללית למרות שהיא ישנה, היא עשתה בדיקת דם ולא היה משהו חריג יש לכם רעיון מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון19/03/2009זה יכול להיות בערך אין סוף דברים. כדי להגיע לאבחנה או קרוב לכך, יש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלויקולה ימין- עם תמונותעידן17/03/2009
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה!
לפני כתשעה חודשים עברתי תאונת דרכים בחו"ל, שברתי את עצם הבריח (קלויקולה ימין) וצלע.
עברתי ניתוח בארץ בקלויקולה ימין שלי, שמו לי פלטינה ושישה ברגים.
לאחר כחמישה חודשים עברתי ניתוח נוסף על מנת להוציא את המתכות מהגוף.
אני כארבעה חודשים "נקי" מברזלים אך הרגישות בכתף שלי נורא גבוהה, אני נורא מוגבל בתנועותיי ולפי דעתי הכתפיים אינן סימטריות
ואף בכתף המנותחת (לפי דעתי) ישנה איזושהי בליטה עגולה בולטת ובשניה אין.
אתמול מיהרתי למנתח שלי וסיפרתי לו על המצב והוא אמר שאני מדבר שטויות אבל דרשתי לבצע צילום רנטגן.
אני מצרף את תמונת הרנטגן של קלויקולה ימין שלי בהגדלה, ובצד התמונה למטה זוהי אותה התמונה מוקטנת.
אני רוצה שאחד מהדוקטורים שבאתר יבדקו את הצילומים ויגידו לי אם יש אמת בדבריי או שהמכה בתאונה גרמה לי להיות פרנואיד... (-:
אני ממש טרוד בכל הנוגע לכתף היפהיפיה שלי.... אז בבקשה מכם עזרו לי - תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה נמחקים כל הזמן הלינקים לתמונות
עידן18/03/2009או שמנהלי הפורום מוחקים אותם או שאין לי תשובה אחרת לכך. בבקשה מכם, לא יוכלו לעזור לי בפנייתי אם לא יהיו התמונות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם בריח
ד''ר רון ארבל21/03/2009אין לינק לתמונות ואנחנו לא מוחקים אותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בכף ידמיכל17/03/2009
אימי נותחה בכף ידה (CARPAL TUNNEL RELEASE)) לפני כחודש, ועדיין סובלת בנימנומים באצבעות, האם יש צורך בפיזיוטרפיה ( או לחילופין לחיצה על כדור גמיש) על מנת להחזיר את כף היד לפילות תקינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כף יד
ד''ר יונה יניב19/03/2009ל"נימנומים" אין קשר לפעילות היד. לאחר ניתוח לשחרור העצב יש להפעיל מיידית את היד. אם יש קשיים והיד נפוחה וכואבת יש לפנות לטיפול בפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. כעיקרון, לאחר ניתוח כזה העצב מתאושש לאיטו, תלוי כמובן כמה זמן היה לחוץ לפני הניתוח וכמה היה פגוע (ניתן לראות ע"פ בדיקת הEMG שעשתה לפני הניתוח. התופעה הראשונה שאמורה להעלם אלו ה"הירדמויות" הליליות והתאוששות העצב יכולה להמשך גם שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלויקולה ימין שליעידן16/03/2009
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה!
לפני כתשעה חודשים עברתי תאונת דרכים בחו"ל, שברתי את עצם הבריח (קלויקולה ימין) וצלע.
עברתי ניתוח בארץ בקלויקולה ימין שלי, שמו לי פלטינה ושישה ברגים.
לאחר כחמישה חודשים עברתי ניתוח נוסף על מנת להוציא את המתכות מהגוף.
אני כארבעה חודשים "נקי" מברזלים אך הרגישות בכתף שלי נורא גבוהה, אני נורא מוגבל בתנועותיי ולפי דעתי הכתפיים אינן סימטריות
ואף בכתף המנותחת (לפי דעתי) ישנה איזושהי בליטה עגולה בולטת ובשניה אין.
אתמול מיהרתי למנתח שלי וסיפרתי לו על המצב והוא אמר שאני מדבר שטויות אבל דרשתי לבצע צילום רנטגן.
אני מצרף את תמונת הרנטגן של קלויקולה ימין שלי בהגדלה, ובצד התמונה למטה זוהי אותה התמונה מוקטנת.
אני רוצה שאחד מהדוקטורים שבאתר יבדקו את הצילומים ויגידו לי אם יש אמת בדבריי או שהמכה בתאונה גרמה לי להיות פרנואיד... (-:
אני ממש טרוד בכל הנוגע לכתף היפהיפיה שלי.... אז בבקשה מכם עזרו לי - תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלביקולה
ד''ר יונה יניב17/03/2009לא ניתן להעלות את דף התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחקת סחוס בברכייםחיים16/03/2009
ד"ר שלום אני סובל משחיקת סחוסים בבירכיים עם כאבים שמחמירים יותר לאחר ביצוע הליכות בתדירות של כמעט יום יום, האם תחליף של רכיבה על אופני כושר יכולה להואיל למצב הבירכיים או אולי להזיק יותר לציין כי אני לאחר 2 צינטורים בלב וביצוע פעילות גופנית הינו חלק מטיפול בנושא תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על קבלת תשובה
חיים22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחוס ברכיים
ד''ר רון ארבל26/03/2009שלום רב
סביר בהחלט להניח שפעילות של רכיבה על אופניים ו/או שחיה יהיו לך יותר נוחים מהליכה במקרה של שחיקת סחוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז החלמה לאחר ניתוח בקרסולרצון16/03/2009
לפני כשבועיים עברתי ניתוח בקרסול - ניקוי זיזים ושחזור רצועה. עוד כשבוע אני מתחיל פיזוטרפיה . אני מרגיש שיש התקדמות טובה בהחלמה ואני רוצה לעשות הכל כדי לחזור לעבודה. שאלתי היא האם חימום הקרסול עם מיים חמים יכול לסייע לזירוז ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום.
ד''ר יחזקאל טיטיון17/03/2009לא. זה לא ישנה כלום.
הזמן והטיפול הפיזיוטרפי בהמשך יעשו את שלהם.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח hallux valgusirit15/03/2009
אני עומדת לעבור ניתוח להסרת האלוקס וואלגוס ואצבע פטישית ברגל שמאל , בתחילת השבוע הבא, ובו זמנית גם לתיקון תוצאות ניתוח כזה ברגל ימין שנעשה לפני ארבע שנים ולא היה מוצלח. האם כדאי לנתח את שתי הרגליים בו זמנית ? האם אין זה מאריך את תקופת ההחלמה או מוסיף סיבוכים לתהליך ? אודה לכם על תשובה מהירה, הניתוח נועד לתחילת השבוע הבא אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו- צדדי
ד''ר יחזקאל טיטיון17/03/2009האם כדאי לנתח את שתי הרגליים בו זמנית ?- בד"כ לא זה מאוד מגביל וכואב.
האם אין זה מאריך את תקופת ההחלמה או מוסיף סיבוכים לתהליך ? לא רק מקשה על החיים יותר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור יונה יניבענת14/03/2009
אני מפנה את שאלתי אלייך היות ודוקור ארבל לא משיב לךי מסיבות שלא ידועות לי עברתי שבר ריסוק בטיבייה פלטו לפני 3 שנים אני סובלת מבריחות של הברך ןאלו תוצאות האם אר אי: קיימת אי סדירות וחוסר רציפות קורקטלי בפלטו הטיבאלי הלטראלי הארכת זמני הרפייה בלשד העצם תת קורטיקלי בפלטו הטיביאלי הלטראלי ולאורך איזורי הקיבוע שהוצא מוקד של האטרכה זמני הרפ]ייה בלשד העצם בחלק הקידמי בקונדיל הפוממלי הלטרלי מתאים לבצקת לשדית עכירות בשומן של הופה מתאים למצב לאחר ניחתח המניסקים שמורים .ה acl +pcl מעובים מתאים לנזק כרוני ללא עדות לקרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך
ד''ר יונה יניב16/03/2009לפי הבדיקה יש לך נזק ניכר למשטחים המפרקיים אבל הרצועות נראות שלמות. יש צורך בצילומי רנטגן רגילים בנוסף וכמובן בבדיקה קלינית כדי לדעת מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסולנמרוד12/03/2009
שלום רב, לפני כחודש שברתי את הקרסול שלי (פטישון חיצוני בגובה הסינדסמוזיס+פטישון אחורי+שבר בפיבולה) ועברתי נ יתוח (שחזור פתוח של הקרסול, קיבוע פנימי בעזרת לוחית וברגים של הפטישון החיצוני+תפירה של הדלטואיד). כעת אני מחלים מהניתוח ומצבי טוב. אני לפני גיוס ונקבע לי פרופיל צבאי 97. שאלתי היא האם פציעה כזו, וההשלכות העתידיות שלה, עלולה להוריד לי את הפרופיל הצבאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יחזקאל טיטיון15/03/2009עניתי לך בפורום אחר.
בהחלט סביר כי יורידו לך פרופיל, לפחות זמנית.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץמקס12/03/2009
שלום , בשבוע הבא אני מתגייס לשירות קרבי בצה"ל ואני סבלתי בשנה האחרונה משברי מאמץ וקשת גבוהה , לאחר מנוחה של חודשיים וביקורים חוזרים אצל האורוטופד שלי הוא איפשר לי לחזור לפעילות ואימונים אבל התחלתי להרגיש שוב כאבים ( מן דקירות כאלו בכפות הרגליים) ואני חושש שהשבר מאמץ עדיין לא עבר אחרי החודשיים. רציתי לשאול האם זה נורמאלי? אני יכול להתגייס לשירות קרבי במצב כזה? ואם אלו באמת סימפטומים לשבר מאמץ אז איך זה יכול להיות שאחרי מנוחה של חודשיים לא עבר אצלי השבר מאמץ? (שבר שהיה בדרגה בינונית) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון15/03/2009רציתי לשאול האם זה נורמאלי?- יש לחזור לפעילות באופן מאוד הדרגתי אחרת השברים חוזרים.
אני יכול להתגייס לשירות קרבי במצב כזה? - לדעתי לא.
ואם אלו באמת סימפטומים לשבר מאמץ אז איך זה יכול להיות שאחרי מנוחה של חודשיים לא עבר אצלי השבר מאמץ? עובדה.
פנה לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)