פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר ניתוח שבר בקרסול
    סמדר נאוז
    03/04/2009

שלום רב,
    שמי סמדר ויש לי שאלה בקשר לאבי. לפני כחודש אבי (בן 60) עבר ניתוח לאחר שבר בקרסול (lateral malleolus) בניתוח הוכנסו 6 ברגים, ולאחר כמה ימים שמו גבס. לפני כשבוע הורידו לו את הגבס והרכיבו (air cast) ואמרו לו ניתן לדרוך על הרגל, וניתן להתקלח (להרטיב את המקום) . בנוסף נאמר שלא יהיו כאבים, וגם לא נתנו כל משחה טיפולית. מאתמול אבי סובל מכאבים בפיקה של הקרסול (היכן שביצעו את הניתוח) המקום נפוח ואדום, וניראה כי התפרים לא הגלידו.
    שאלותי הן: 1. האם יש מקום לבהלה, ולפנות למוקד חירום? 2.האם מותר לדרוך על הרגל, ולהרטיב אותה?

תודה רבה על העזרה
    סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר קרסול

ד''ר יונה יניב
    07/04/2009

יש מקום לדאגה, אבל יש צורך בבדיקה ע"י אורתופד וצילום בקורת לראות שהכל בסדר. לאחר הוצאת התפרים בהחלט מותר לרחוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים כרוניים באזור חיבור האגודל
    תום
    02/04/2009

דוקטור שלום,
    אני בן 25 וסובל מזה זמן רב מכאבים כרוניים. אנסה לתמצת את הבעיה והטיפולים שעברתי:

לפני 4 שנים, בצעתי עליית מתח על יד ימין. כתוצאה מכך החלו כאבים באזור המרפק הימני. לא לקחתי אנטידלקתיים בזמנו, רק פיזיוטרפיה ומנוחה. זה לא עזר, הכאבים הופיעו בכל פעם שאמצתי את האמה או זרוע (כגון הרמת משקולות או פעולות אקראיות שאמצו את היד).
    שנתיים לאחר הארוע, במהלכן עבדתי בצורה אינטנסיבית על המחשב כגרפיקאי, החלו אותם כאבים להחמיר ולהופיע גם כתוצאה מעבודת המחשב. הדבר הכריח אותי לעזוב את עבודתי.
    עברתי המון אבחונים שלא מצאו הבעיה ושלל טיפולים כולל טיפולים אלטרנטיבים שלא עזרו.
    הייתי ללא עבודה מספר חודשים בהם נחתי, עברתי דיקור תוך שרירי (IMS), הורגשה הקלה (אולי זה בגלל הפסקת העבודה על המחשב בכלל?.....) והתחלתי לשחות ונוצר שיפור משמעותי והכאבים ממש נעלמו ב90%.
    לאחר חודשיים של שחייה, באמצע שחייה שעשיתי, הורגש לפתע כאב באזור החיבור בין האגודל לאמה. הכאב נשאר עד היום (כבר מעל שנה !) ולא מרפה. הוא מכאיב לי גם בזמן עבודה במחשב ופעילויות יום-יומיות בעיקר לחיצה על כפתורים, כתיבה מאומצת, ציור וכו'. אני איכשהו מצליח להפחית את הכאבים ביום יום ע"י שימוש מועט ככל האפשר במחשב ומנוחה כמה שאפשר אבל זה לא עוזר.
    יש לציין שעל-אף שהכאבים בעיקר ביד ימין, לפעמים קורה שמופיעים כאבים גם ביד השמאלית באזורים דומים מפעילויות דומות. נוצר רושם שהגוף ממש רגיש !, וכאמור אני רק בן 25.
    הלכתי לרופאים מומחים רבים, חלק מאבחנים את הבעיה כתסמונת 'דה-קרווין', חלק ככאבים נוירו-פטים ואחרים פשוט לא יודעים מה לעשות.
    ד"ר, אני מיואש, אני כרגע בחופשת מחלה. אם הדבר לא ייפתר בקרוב אאלץ לעזוב את מקום עבודתי. אני חושש לפרנסתי ובכלל לבריאות היד שלי, לא אוכל לתפקד בלעדיה.
    מה עליי לעשות, אל מי לפנות?
    תודה מראש על ההתייחסות,
    תום.

הוספת תגובה

• דלקות

ד''ר יונה יניב
    05/04/2009

צריך לבחור רופא שאתה בוטח בו, להבדק, אם הבעיה היא רב - גידית/מפרקית, אולי אתה צריך להגיע גם לראומטולוג, ובהתאם - לטפל, ולא להתבלבל מאבחנות מרובות. ייתכן גם שדרך העבודה שלך לא תקינה ואז יש צורך באבחון של מרפאה בעיסוק וגם כאן - טיפול בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בכף יד בעצם המסרק ללא תזוזה
    maria
    01/04/2009

לפני כמה ימים כתבתי שאלה בנוגע לבני בן שנתיים שנפל על היד ואיבחנו לא פריקת מרפק ולא שבר כף היד.
    מאז עשינו צילום חוזר לילד ואורטופד שבדק אותו אמר שמדובר ב
    metacarpal fracture ללא תזוזה
    לאחר התיעצות עם אורטופד נוסף הוחלט לא לשים לילד גבס או תחבושת ונאמר לנו שתוך שבועיים זה אמור להחלים.
    האם זהו טיפול מקובל במקרים כאלה (או יותר נכון חוסר טיפול)?
    מהו זמן החלמה בפציעות כאלה? כמה זמן לוקח לנפיחות לרדת. הילד כבר 6 ימים עם יד נפוחה.

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    02/04/2009

אם אכן מדובר בשבר מטקרפלי ניתן לחבוש לו את לגבס (מה שהרבה! פחות נוח). ואכן צפוי שהיד תהיה נפוחה וכואבת כשלשה-4 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנדינוסיס (או OOS או RSI) בידיים
    נועם
    01/04/2009

אני סובל מזה מספר שנים מטנדינוסיס בכפות הידיים ובאמות כתוצאה משימוש יתר בידיים בתקופה שקדמה להתפתחות הבעייה.
    מאז, למרות שהפחתתי בצורה ניכרת את העומס על הידיים, אין שיפור בבעייה הכרונית, שפוגמת משמעותית ביכולתי לתפקד עם מחשב (כלומר, לעבוד וללמוד).

אורתופד שאליו פניתי אמר לי שאין פיתרון לבעיה ושאני צריך ללמוד לחיות עם זה (לאחר שהוא שלל בעיה עצבית והאולטרה-סאונד מצא רק היתעבות/נוזלים מסביב לגידים).

האם יש פיתרון?

הוספת תגובה

• טנדיניטס/טנדינוזיס

ד''ר יונה יניב
    02/04/2009

אינני יודעת באילו גידים מדובר אבל - 1. ניתן לבדוק סביבת עבודה במכון לריפוי בעיסוק בבי"ח שיבא, 2. שם גם תוכל לקבל טיפול בביופידבק כדי לשנות הרגלי עבודה לא תקינים.
    3. בתלות בגידים האמורים - ניתן לטפל בסדים, לקבל הזרקות סטרואידים או לעבור ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר או קריעת רצועות???
    ליטל
    01/04/2009

אמא שלי בת 68 חולת אוסטאופרוזיס, נפלה ונחבלה ברגלה, בחדר מיון אמרו שזה חשש לשבר חבשו אותה ואמרו לה שבוע ימים לשכב ולא לדרוך על הרגל, אצל בדיקת רופא בקופת החולים נאמר לה שזה קריעה של הרצועות בקרסול הרופא אמר ללבוש air cast ולדרוך על הרגל כרגיל.
    הרגל מאוד מאוד כואבת ונפוחה, מה לעשות???לחבוש ולנוח או להתהלך עם הכאבים והנפיחות, אמי אובדת עצות בבקשה עזרו לה.מה לעשות כדי שלא יגרם נזק בהמשך שיהיה בלתי הפיך.תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שבר או קריעת רצועות???

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר יונה יניב
    01/04/2009

אם אין שבר - חבישה אלסטית, אם לפי בדיקת הרופא יש צורך בair-cast אז גם כן והליכה!. לקחת נגד כאבים, לפעמים יש צורך בפיזיותרפיה להורדת נפיחות אבל בפירוש - הליכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלים וכאבי גב
    דנה
    31/03/2009

שלום רב,
    רכשתי מגפיים (בחברה מוכרת הידועה בנעליים האיכותיות שלה.) הנעליים בעלות עקב קטן ( בערך 3 ס"מ) לא מדובר בעקב סיכה, אלא בעקב מרובע וגדול שנראה נוח לחלוטין. האם ייתכן כי הנעליים גורמות לי לכאבי גב? הבחנתי כי לאחר שהות לא ממושכת איתם, אפילו שעות מעטות, הגב מעט כואב. חשוב לציין, כי בעבר עם נעליים דומות מחברה אחרת נתקלתי בבעייה זהה ( אם כי אני לא יודעת בוודאות להצביע על הק'שר הסיבתי בין כאבי הגב שהיו לי אז לבין הנעליים אותם קניתי), ודבר נוסף, יש לי ברגל את ההיפך מפלטפוס ( איני יודעת מהו המינוח המדוייק) וכתף אחת שלי נמוכה מהשנייה ( גם כאן איני יודעת את המינוח המדוייק של התופעה). אם כי, כל התופעות שתיארתי לא גורמות לי לכאבי גב מסוג כלשהו בדרך כלל.
    לתשובתכם אודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    נעלים וכאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב ונעליים

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

דנה שלום,
    את כניראה צודקת, יש קשר ישיר בין הנעליים שאת נועלת לכאבי הגב שלך.
    המיבנה של הנעל והעקב גורמים לומס על הגב ולכן הכאבים.
    נעלי את הנעליים רק כשאת רוצה להיות אלגנטית ולזמנים קצרים.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט וכאבי ברכיים
    דורה
    31/03/2009

שלום רב. אני בת 30, סובלת כשנתיים מכאבי ברכיים, בייחוד ברך ספציפית.. הבעיה היא שאני מאוד אוהבת ספורט והכל נהיה לי בלתי אפשרי. פיזיותרפיה בקושי עוזרת אגב. שלחו אותי לשחות אבל אני יודעת לשחות רק חזה, וזה יותר מכאיב. ספינינג אני ממש לא יכולה. אירובי לא, מדרגה לא. בעצם בתחום העלאת הדופק הספורט היחיד שאני מסוגלת הוא הליכה (וגם מתחיל לכאוב אחרי שעה..). אולי פספסתי משהו? איזה ספורט אוכל לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט וכאבי ברכיים

הוספת תגובה

• אפשר עזרה בבקשה?

דורה
    01/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

maria
    01/04/2009

תודה רבה על התשובה.
    עשינו צילום חוזר לילד ואורטופד שבדק אותו אמר שמדובר ב
    metacarpal fracture ללא תזוזה
    לאחר התיעצות עם אורטופד נוסף הוחלט לא לשים לילד גבס או תחבושת ונאמר לנו שתוך שבועיים זה אמור להחלים.
    האם זהו טיפול מקובל במקרים כאלה (או יותר נכון חוסר טיפול)?
    מהו זמן החלמה בפציעות כאלה? כמה זמן לוקח לנפיחות לרדת. הילד כבר 6 ימים עם יד נפוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט וכאבי ברכיים

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

גלית שלום,
    תנסי על מכשיר cross country הליכה אליפטית.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל לא אמרת אילו סוגי ספורט מומלצים

דורה
    02/04/2009

אודה על עזרתך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס
    יוספה
    31/03/2009

ברצוני לשאול מה ההבדל בין שבר דחיסה לטמת ? ולאיזה מהמונחים עונה התאור "הנמכה
    של החלק העליון והתחתון של גופי החולית ?" תודה, איריס.

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• טמת או דחיסה

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

יוספה שלום,
    אין הבדל בין דחיסה לטמת, האחד מתאר את הדחיסה הגרמית בתוך גוף החוליה והשני מתייחס להתמוטטות מבנה החוליה וקריסתו. שתיט מילים המשומשות לאותו ממצא רנטגני של הנמכת החלק הקידמי של גוף החוליה יחסית לגובה האחורי.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים אחרי פציעה
    אניהיא
    31/03/2009

שלום,

לפני כשנתיים ריסקתי את הקרסול ועברתי 2 ניתוחים- לקיבוע בברגים ובפלטינות ולאחר מכן הסרתם.
    יש לי הגבלה בטוחח התנועה בקרסול .
    לאחרונה יש לי כאבים בברך באותה הרגל , הרופא המטפל חושש שקיימת בעיה מניסקאלית בברך והפנתי ל- MRI ( במקביל לפיזיוטרפיה )

הרופא המליץ על נעליים עם רוקר קדמי או כדוגמת MBT או סוזאן.
    הבנתי כי מדובר על נעליים יקרות מאוד.
    מה ההבדל בין סוגי הנעליים?
    האם ישנו דגם /יצרן מומלץ ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נעליים אחרי פציעה

הוספת תגובה

• נעלי נדנדה

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

אניהיא שלום,
    מטרת נעלים עם סוליית נדנדה קידמית היא להוריד מהעומס מכף הרגל בעת העברת המשקל לרגל השניה ולמנוע מתח בקשת האורכית של הרגל מעבירת המשקל.
    אין כל תרומה או השתתפות של נדנדה קידמית בתנועות הקרסול. הקרסול עושה את פעולות הנדנדה מתחילת הצעד נושא המשקל ועד אמצע הצעד, בשלב זה הנדנדה הקידמית בסוליה אינה באה לידי ביוי כלל.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בכף יד לבן שנתיים
    maria
    30/03/2009

שלום,
    בני בן 2.3 נפל (לפי טענת הגננת) לפני 4 מים בגן. באותו יום בערב התנפחה לילד כף היד והוא כמעט ולא השתמש בה. במגע בכף יד מרגיש כאבים. ביום למחרת לקחתי אותו לרנטגן - הצילום יצא תקין, בלי עדות לשבר.
    היינו אצל רופאת ילדים - היא טענה שזאת פריקת מרפק והיא משכה לו את היד ו טענה שהיא החזירה את המפרק למקום.
    הכאבים לא עברו והיד עדיים נשארה נפוחה.
    אחרי הצהריים באותו יום היינו במיון,שם עשו צילומים של כל היד ושוב טענו שזאת משיכה/פריקת מרפק אבל כרגע הכל במקום.
    חזרנו אתמול לבית חולים למרפאת אורטופדיה (3 ימים מאז הנפילה) ושוב איבחנו לו פירקת מרפק. נקבע לנו תור לעוד שבוע למעקב.
    יש לציין שאין כמעט שיפור במצב של הילד. כף היד עדיין נפוחה וכואבת והוא לא משתמש בה.
    אני לא מבינה איך פריקת המרפק קשורה לנפיחות וכאבים בכף היד. יש לציין שהמרפק לא כואבת. הילד עדיין בקושי משתמש ביד החבולה.

תוכלו בבקשה להסביר לפי התיאור מה זה יכול להיות ואם האבחון שניתן עד כה קביל.
    שהילד לא טופל בשום צורה, אין לא תחבושת או גבס, היד תלויה באויר.
    אני מאוד חוששת שפיספסו פה טראומה יותר רצינית ממה שזה נראה.
    תודה
    מריה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בכף יד לבן שנתיים

הוספת תגובה

• נפיחות בכף יד

ד''ר יונה יניב
    31/03/2009

לפי סיפורך - מניע היטב את המרפק אבל לא משתמש בכף היד וכף היד עצמה נפוחה, את אכן צודקת והבעיה לא במרפק אתא בכף היד. בגיל שנתיים לא כל העצמות נראות בצילום רנטגן וגם אלו שכן, לא כל העצם נראית. הסיבה היא שחלק מהעצמות הוא עדיין סחוסי וסחוס - אינו נראה בצילום. לפי הסיפור אכן כן! יש לו שבר במקום כלשהו, כי חבלה לרקמה רכה בלבד אמורה לחלוף יומיים שלשה ובדכ"ל הילד כן משתמש ביד. לדעתי טוב תעשי אם תפני לייעוץ לרופא מומחה בכיר' של היד או אורתופד ילדים מנוסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת סי טי
    משה
    29/03/2009

שלום רב,
    עשיתי בדיקת סי טי בגלל כאבים בגב התחתון בשני הצדדים. בתוצאות הבדיקה כתוב כך:

L-4-L5 בלט דיפוזי אחורי קל של אנולוס פיברוזוס ללא עדות ללחץ על שק הטקאלי או על שורש עצב.

L5 - S-1 - סימני ספונדילוזיס דו-צדדית בקשת אחורית של חולי L5 עם גלישה קידמית דרגה 1 של גוף חוליה L-5 לעומת S-1. הודגם בקע אחורי ימני בחלקו פורמינאלי של דיסק במירווח L5-S1 עם היצרות של תעלה בינחוליתית מצד ימין וסימני לחץ על שורש עצב בתוך התעלה.

המבנים הגרמיים של החוליות, התעלה בספינלית, הפרקים הפצטליים והתעלות הנאורליות הבינחולתיות תקינים.
    הפרקים הסקרו-איליאקליים הודגמו תקינים.

אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין מה פרוש הפענוח

בתודה מראש,

משה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח תוצאות בדיקת סי טי

הוספת תגובה

• פיענוח CT

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

משה שלום:
    אנסה לתרגם כמה שניתן, למרות שאין לכל זה כל משמעות קלינית.
    מה שקובע אם יש משמעות או לא זה המצאות תסמינים קליניים כולל כאבים או פגיעה נוירולוגית.

L-4-L5 בלט דיפוזי אחורי קל של אנולוס פיברוזוס ללא עדות ללחץ על שק הטקאלי או על שורש עצב.

***בגובה שבין החוליה המתנית הרביעית והחמישית יש בלט קל של הדיסקית הסכוסית בין החוליות ללא לחץ על אברים עצביים.

L5 - S-1 - סימני ספונדילוזיס דו-צדדית בקשת אחורית של חולי L5 עם גלישה קידמית דרגה 1 של גוף חוליה L-5 לעומת S-1. הודגם בקע אחורי ימני בחלקו פורמינאלי של דיסק במירווח L5-S1 עם היצרות של תעלה בינחוליתית מצד ימין וסימני לחץ על שורש עצב בתוך התעלה.

***שינויים ניווניים של שחיקה במפרקים הבין חולייתיים שבין החוליה החמישית המתנית לבין החוליה הראשונה של עצם העצה שהיא המשך החוליות של עמוד השידרה המחוברות לעצמות האגן. עקב הניוון קיימת תזוזה של חוליה החמישית קדימה על פני החוליה העצית הראשונה. התזוזה כנראה גם גרמה לבליטה של הזיסית הסכוסית בין שתי חוליות אלה. הבליטה נכנסת לתוך תעלת השידרה בו עוברים העצבים של חוט השידרה ונוגעת באברים העצביים ויתכן שאף לוחצת על עצב מסויים מצד ימין.

המבנים הגרמיים של החוליות, התעלה בספינלית, הפרקים הפצטליים והתעלות הנאורליות הבינחולתיות תקינים.
    הפרקים הסקרו-איליאקליים הודגמו תקינים.

****שאר המבנים הבין חולייתיים נראים תקינים.

מקוה שעזרתי במשהו.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני הליכה למגובס רגל
    רבקה
    29/03/2009

שלום, ברצוני לדעת היכן בארץ ניתן להשיג אופן הליכה שנועד לאדם שרגלו האחת מגובסת.
    לאופן מושב להניח עליו את הרגל המגובסת. מצ"ב תמונה של המוצר.

לקביעת תור
    סגירה
    אופני הליכה למגובס רגל

הוספת תגובה

• אופני הליכה למגובס רגל

ד''ר יונה יניב
    31/03/2009

יש להפנות את השאלה לפורום אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה פורם ?תודה רבה

רבקה
    31/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני הליכה לגבס

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

שלום רבקה,
    אינני רואה לאיזה מיקרים משמשים אופניים אלה, אילו הגבס הוא לדריכה הרי שאין צורך באופניים, ואילו עם הגבס יש להימנע מדריכה הרי שלא ניתן ללכת בצורה זו עם האופניים האלה.
    יש פיתרונות טובים יותר להליכה עם גבס מאשר האופניים האלה.
    למוצר שבנדון אינני רואה יתרון.
    בברכה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוצאה מאוסטופורוזיס
    כרמלה
    29/03/2009

אני נוטלת אקטונל ורציתי לדעת אם מומלץ לשלב פיזוטרפיה עם זה כדרך טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    כתוצאה מאוסטופורוזיס

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס

ד''ר יונה יניב
    29/03/2009

פיזיותרפיה לא - זו אינה דרך טיפול באוסטאופורוזיס. אבל - יש צורך כן בפעילות גופנית ואפילו עם תוספת משקוליות לידיים ו/או לרגליים. כמו כן יש ליטול סידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בצוואר
    לינה
    28/03/2009

כבר כמה שנים יש לי כאבי צוואר ובזמן האחרון זה מאוד החמיר. הלכתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי לצילום רנטגן. עשיתי 2 ובפענוח כתבו "מרווחים בין חולייתיים, מנח וגובה החוליות שמורים."
    קודם כל, מה זה אומר?
    ואם זה אומר שהכל בסדר, איזו עוד סיבה יכולה להיות לכאבי צוואר המזעזעים האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בצוואר

הוספת תגובה

• גם לי המון כאבים בצוואר

ויקטוריה
    31/03/2009

הממון כאבים בצוואר חבל שיש כל כך בגלל עבודה שהרסה לי את הגב וגם את הצוואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצואר

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2009

לינה שלום,
    לכאב בצואר יכולות להיות הרבה מקורות. יש מקום לבדוק את הצואר ולראות מה מקור הכאב.
    לאחר מכן נוכל להמשיך לברור הדמייתי מדוייק, וטיפול בהתאםלמה שיימצא.
    דינה ,
    זה מתייחס גם לך.

בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיפוף האמה
    ארז
    28/03/2009

שלום
    במשך הלילה קשה לי לכופף את האמה ביד ימין.
    בבוקר לאחר מספר שעות הכאבים פוחתים וניתן לכופף את האמה.כך כמעט כל יום בחודשיים האחרונים.
    לא ברור לי מדוע
    אבקש את תגובתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיפוף האמה

הוספת תגובה

• אמה

ד''ר יונה יניב
    29/03/2009

לא ברור מהמכתב האם הכוונה לאמה - הפרק בין המרפק ושרש כף היד או לאצבע הארוכה בכף היד. בכל מקרה יש צורך בבבדיקה כדי לדעת מה מקור הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמה

ארז
    29/03/2009

הכוונה לאצבע
    אילו בדיקות מומלצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמה

ד''ר יונה יניב
    30/03/2009

בדיקה של אורתופד. לברר האם מדובר באצבע הדק או בעיה אחרת. לאחר הבדיקה יהיה עליו להחליט אם הוא זקוק לבדיקות נוספות ואילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה