מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכתףמרים02/03/2009
אני בת 45 בריאה בד"כ. לפני 3 שבועות התחלתי להרגיש כאב קל בצד השמאלי העליון של השכם השמאלי. זה לא הפריעה לי יותר מידי אך שהמצב המשיך יותר משבוע ואף החמיר מעט התחלתי לחמם את המקום, למרוח וולטרן ולבקש מסג'ים מבני המשפחה. כל זה לא הואיל והמצב החמיר אז ניגשתי לרופא המשפחה. זה נתן לי אטופן 400 פעמיים ביום. מצב השכם השתפר מאוד מהר מאוד , אך למרות שהמשכתי בטיפול במשך שבוע הכאב עבר להתמקד מצידו השני של השכם - מאחורי בית השחי השמאלי. מאז היום בבוקר יש לי תחושת נימול קלה בקצוות של שתי אצבעות ביד שמאל. הכאב אינו חזק במיחד אך הוא מטריד ותחושת הנימול באצבעות קצת הלחיצה אותי. אשמח לקבל הסבר לכאב והצעה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד''ר יונה יניב02/03/2009העצב הכי טובה - לכי להבדק אצל אורתופד כדי לברר מהי תחושת הנימול ואם יש צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי c.t. ע"ש מותני l1-s1נעמי01/03/2009
בתשובה ל בדיקה הנ"ל רשום שבl2-3 l3-4 l4-5 יש בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי שינויים ניוונים קשים במפרקים הפצטריים עד שאגיע לרופא אשמח לדעת מה פירוש הנ"ל. תודה על תשובה מהירה ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???
נעמי03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי c.t. ע"ש מותני l1-s1
ד''ר יונה יניב04/03/2009הפירוש הוא שיש לך בלטי דיסק (לא פריצות) ב3 גבהים בע"ש מתני ובנוסף יש שינויים ניוניים בין החוליות - כלומר שחקת סחוסים ובניית "עודף" עצם. כל הנ"ל יכולים לגרום לכאבים אבל יכולים גם שלא, תלוי במקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגר פינגר
נעמי04/03/2009נקבע שיש לי טריגר פינגר באצבע יד ימין, ועלי לעבור ניתוח מאחר שבכל פעם שיש כיפוף באצבע הישור גורם כאבים. למי עלי לפנות? האם יש מומחה לכף יד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגר פינגר
ד''ר יונה יניב05/03/2009לפעמים גם אורתופדים מן השורה מטפלים בטריגר פינגר וכמובן כירורגים של היד ויש, כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת מרפקנירית01/03/2009
אמי בת 73 חולת דימנציה, נפלה לפני כחודש וחצי ופרקה המרפק. לאחר ברור מעמיק ע"י צוות אורתופדיה באכילוב, הוחלט על ניתוח, אך התורים מאוד ארוכים ואמי בסוף הרשימה. שאלתי היא האם אפשר לקבל רשימת רופאים פרטיים ממולצים לניתוח הנ"ל. תודה רבה נירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת מרפק
ד''ר יונה יניב02/03/2009פריקת מרפק לפני חודש? ואיך טופלה? ומה מצבה היום? חסרים לי נתונים, גם על רמת התפקוד שלה ומה מפריע לה היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוי עצמותמוטי28/02/2009
שלום עקב פציעה במהלך אימון,יש ליוכאבים בכף רגל ונשלחתי למפוי עצמות. לא ידוע מקור הכאבים.האיתי אצל מספר רופאים וקיבלתי מספר חוות דעת.מפגיעה בגיד דרך דלקת ועד סדק. השאלה שלי אם מפוי עצמות יכול לגלות גם בעיות בגידים ברצועות דלקות וכדומה,או שהוא מיועד לגלות אך ורק פגיעות בעצם כגון סדק או שבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב02/03/2009כן, ניתן לראות במיפוי גם דלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה למיפוי עצמותמיטל28/02/2009
שלום, אני בת 28 בדר"כ בריאה לפני שנתיים שברתי את עצם הזנב. בעקבות כך החלו בחודשים האחרונים כאבים חזקים בברכיים ובג התחתון. נשלחתי למיפוי עצמות ובתשובה נאמר: קיימת קליטה מוגברת קלה דיפוזית בברכיים בולטת בפטלה השמאלית. קליטה קלה ב sacroiliac joint. rt+lt וב rt symphysis אין לראות קליטה פתולוגית בעצם הזנב. קליטה קלה בגוף חוליה s1 וב- spinous process של חוליות מותניות. לסיכום: אין לראול קליטה פתולוגית בעצם הזנב. יתר הממצאים במפרקים- שינויים ארטריטים. האורתופד אמר לי שיש לי דלקות במפרקים ושלח אותו לריומטולוג. אשמח אם תוכל לפרט לי במה מדובר ע"פ ההבחנה הנ"ל.. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנב שבור?
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום מיטל
ע"פ התשובה של המפוי נראה שבעיתך איננה בעצם הזנב וכאביך היום אינם נובעים מהחבלה שהיתה לך לפני שנתיים.
ממצאי המפוי מצביעים על קליטה מוגברת במפרקים שונים ולכן עשה נכון רופאך שהיפנה אותך לברור מחלת מפרקים סיסטמית אצל רוימטולוג.
הבראה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה שמאל כמעט חצי שנהאוהד27/02/2009
שלום רב, מזה כ- 5 וחצי חודשים אני סובל מכאבים במפשעה שמאל הכל החל מריצה כשירדתי לכביש ממדרכה גבוהה והרגשתי באזור כאב חד כמו דקירת סכין לאחר יום לא יכולתי ללכת והיה לי באיזור כמו מן שטף דם וצלעתי, השבתתי את עצמי מפעילות ספורטיבית כ- חודש וכמובן שמרחתי משחות כגון וולטרן ולאחר חודש הכאב חזר בדיוק אחרי 10 דקות ריצה שהשריר כבר חם ואז אני לא מסוגל להמשיך. הלכתי לרופא המשפחה ששלח אותי לאורטופד, לכירוג ,לצילום אולטראסאונד, וצילום רנטגן, בצילום לא נמצא דבר אין לא בקע לא קרע ובלוטות הלימפה תקינות כירוג בדק אותי ושלל בקע ושלח אותי לאורטופד והאורטופד שלח אותי לפיזיותרפיה. כל הסאגה הזאת נמשכת כבר 5 חודשים כרגע אני מתחיל טיפול פזיוטרפי ורציתי לציין כי כאשר בדקו אותי הכאב לא קיים גם עם ילחצו אותו בכוח אני חושב שהכאב הוא מהאדקטורים לונגוס או ברויס בכל אופן אני ממש סובל מזה!! מה לעשות ?? חוץ מטיפול פזיוטרפי??? תרגילים לחיזוק בבית או לרוץ לאט ולעשות מתיחות ?? אובד עצות רוצה לרוץ מרתון ברלין שנה הבאה למה זה קורה לי!!! אני הייתי רץ 15 ק"מ והיום אני בקושי גומר 5 ק"מ בכל אופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפשעה
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום אוהד
ע"פ מכתבך אתה סובל מדלקת כרונית של הגידים המקרבים של פרק הירך.
הטיפול הינו פזיוטרפיה יעודית ורק במידה והדבר לא עוזר יש מקום לשקילת ניתוח של הגידים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה במרפק.תהילה26/02/2009
היי, אני רקדנית, אתמול באמצע חזרות במחול (על ריצפה רגילה, וחלקה) החלקתי על הריצפה ונפלתי על צד שמאל. קיבלתי מכה מאוד חזקה במרפק,אני לא יכולה לישר את היד. הייתי היום אצל אורטופד והוא אמר שתוך שבוע זה אמור לעבור. הבעיה היא ביום רביעי אני אמורה לגשת ל2 בגרויות במחול. אין מצב שאני ניגשת בלי חזרות. ואני חייבת לגשת לבגרות בתאריך שלה.אין אפשרות לעשות במעוד אחר. מה אני יכולה לעשות כדי שהיד תבריא תוך יום? האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר רון ארבל28/02/2009בד"כ אין קסמים של רפוי תוך יום.
בכל מקרה האם עשית צילום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה לעבודת חקראור26/02/2009
שלום שמי אור ואני עושה עבודת חקר בנושא: הקשר בין שימוש ממושך במחשב לבריאות האדם? הייתי מאוד שמח אם תוכל לענות לנו על מספר שאלות: 1.האם פגיעה בגוף לאחר שימוש ממושך במחשב? 2.האם הייתה ממליץ על מספר מסוים של שעות על המחשב?, אם כן כמה שעות ולמה? 3.האם קיימת שעה מסוימת ביום בה עדיף להיות על המחשב על פני שעה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=46 id=link]ארגונומיה, סביבת עבודה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=46 id=link]ארגונומיה, סביבת עבודה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה ישנה בגיד אכילס שמסתמנת כחוזרליאור26/02/2009
שלום רב, שמי ליאור, חייל משוחרר ומשוגע ספורט אתגרי. לפני שנה הייתי בחופשת סקי (סנובורד ליתר דיוק) ונפצעתי בגיד אכילס הימני בזמן ביום הרביעי לחופשה (מתוך 8). המשכתי לגלוש תוך שאני "מתדלק" משככי כאבים וטיפולים פיזיותרפיים משולבים אולטרסאונד באתר ע"ב יומי. סיבת הפציעה הייתה נעלי הסנואובורד: הסבירה הראשונית היא שכנראה לא הידקתי מספיק את הנעל, מה שגרם לרגל לנוע בתוכה ולהשתפשף בעקב הנעל, שגרם לגירוי רציני שבסוף הפך לדלקת וכאבים נוראיים. כשחזרתי לארץ המשכתי בטיפולי אולטרסאונד ובתרגילי מתיחות לגיד, ולאחר חודשיים עברה הפציעה. אתמול, כמו אלפים נוספים, פקדתי את החרמון ליום גלישה נוסף, אך הפעם הגעתי מצוייד בנעליים חדשות, המציעות את שיא הטכנולוגיה בהגנה על העקב (הכוללות ריפוד מיוחד בעל קוצים קטנים המונעים מהרגל לנוע, סוליה הבנויה מקצף מיוחד המסתגל ומקבל את מבנה הרגל וכמובן גרבי גלישה איכותיות בעלות ריפוד כפול למניעת שפשופים) בנוסף על הידוק מקסימלי של הרגל. למרות זאת, לאחר יום גלישה בודד, חזרה לי רגישות לעקב (יש לציין, רק לעקב ימין - הרגל האחורית בגלישה שבעצם מתפקדת כ"הגה" ועושה את מרבית התנועה) ואדמומיות שמקדימה דלקת. לאחר ההקדמה הארוכה, שאלתי היא כזאת: היות ובעוד שבועיים אני נוסע שוב לחופשה נוספת בת שבוע, ואינני רוצה לסבול מכאבים, מה ניתן לעשות כדי למנוע את חזרתה של הפציעה (רפואה מקדימה, תחבושות וכו')? (יש לציין כי כמות הרווח בנעל אינה רבה.) נא להימנע מפתרונות כגון - "פשוט לא לגלוש", זה לא פרקטי למכורים כמוני. תודה מראש, ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה בדיקה של אורתופ' / פיזיותרפ'
דן26/02/2009תשןבה חלקית ללא בדיקה. כנראה שהריפוי שלך לא הושלם ולא ביצעת תרגילי שיקום לגיד ולקרסול ככלל. תוך שבוע זה כנראה גם לא יקרה, אבל אולי יקרע...-)) עצה מהמותן לטווח הקרוב ,תנסה לבצע טייפינג (קיבוע הקרסול ע"י רצועות פלסתרים מיוחדות) אצל פיזיותרפיסט המתמצא בזה. רופא יכול גם להזריק לך קורטיזון לגיד (פיתרון מידי ,אבל לא אפקטיבי תמיד. חזרה על הזרקות כאלה עלולה לגרום נזק לגיד - עד קרע) בדיקה של הארגונומיה והביו מכאניקה שלך בזמן הגלישה. - טווח רחוק. תהנה בגלישה ותתדאג שהשיא יגיע בהדרגה ובסוף הנופש... דן פיזיו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי מכה יבשה במרפקלי26/02/2009
שלום.
בתי בת ה-9 נפלה לפני עשרה ימים וקיבלה בין היתר מכה יבשה במרפק.
היא מתלוננת מאז על כאב במרפק, חיצונית לא נראה כלום.
אין נפיחות ואין ראיה לחבלה, האם יש צורך להגיע לאורטופד או לבצע צילום, או שזו מכה יבשה ועם הזמן זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה לצלם
דן26/02/2009עלולה להיות תזוזה במשטחי הצמיחה של העצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפירת מניסקוסכרמי26/02/2009
שלום עברתי ניתוח ארתוסקופיה היה לי קרע במניסקוס המדיאלי (ידית דלי) בניתוח תפרו לי את המניסקוס......מתי מומלץ להתחיל בפיזיוטרפיה ומה הוא משך ההחלמה מסוך ניתוח זה (של תפירה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפירת מניסקוס
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום כרמי
שאלותיך מצוינות אך עליך להפנותם לרופא שניתח אותך הואיל וקיימים פרוטוקולים שונים לטיפול פזיוטרפיה לאחר תפירת מניסקוס וכל מנתח מאמץ את הפרוטוקול שהוא חושב כנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שבר ברגל- שוקכהן יוסף24/02/2009
שלום, עברתי לפני כחודשיים ניתוח בשוק הרגל עקב נפילה. הניתוח כלל קיבוע עם פלטינות. לאחר כשבועיים נוצר זיהום במקום הניתוח ושוב נשלחתי לניתוח. במהלך הניתוח עשו לי "הטריה" וניקזו לי מוגלה רבה. מרגע הניתוח ועד היום (כמעט חמישה שבועות) הינני מקבל אנטיביוטיקה ישירות לוריד כל יום באמצעות "פיק ליין". נותר לי עוד כשבוע לסיום הטיפול. ולשאלתי, שמתי לב לאחרונה, שכשעתיים לפני הטיפול האנטיביוטי (שמתבצע בשעות הערב)הרגל בה נעשתה הניתוח (באזור של הניתוח) נעשית חמה למגע וכך כל הלילה עד הבוקר. במהלך היום הרגל בטמפרטורה רגילה לחלוטין האם תופעה זו היא הגיונית או שלדעתך זה מראה על בעיה כלשהי בריפוי של הרגל? אודה לתשובתך. בברכה, יוסי כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשוק
ד''ר רון ארבל28/02/2009יוסי שלום
נראה לי שמדובר על נפיחות וחום של "סוף יום"
במידה והיתה בעיה סביר להניח שהנפיחות והחום היו במשך כל היממה ולא רק בסופו של יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל24/02/2009
שלום דר אני בן 42 סובל מי nf1 ומים סקוליוזיס וקיפוזיס קשה [63] מעלות הברתי 2 נתוחים בהדסה הצל פרופסר רובין [זל] היום אני סובל מי כהבים חזקים בעקמת הים nf1 פוגעת בעקמת שוב קי בבדיקת של mri של רוש אודגם תהליך מיצר מקום בתוך הגת המחילתית שזה קנרי [מנינגיומה] מה עלי לאסות בקשר לבעיות של גב ]י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=216 id=link]נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון לגדילההילה24/02/2009
שלום, אני בת 17 וחצי, גובה 1.50 רציתי לדעת האם ניתן בגילי להזריק הורמונים? מהם תופעות הלוואי? במקרה ועברתי טיפול להסרת שיער ובלייזר, ייתכן כי הורמון הגדילה יפחית את יעלותו של הלייזר?
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון לגדילההילה24/02/2009
שלום, אני בת 17 וחצי, גובה 1.50 רציתי לדעת האם ניתן בגילי להזריק הורמונים? מהם תופעות הלוואי? במקרה ועברתי טיפול להסרת שיער ובלייזר, ייתכן כי הורמון הגדילה יפחית את יעלותו של הלייזר?
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)