מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשריר כבר הרבה זמן...שלומית19/02/2009
שלום רב. אינני יודעת אם אני כותבת בפורום המתאים כי איני יודעת מה מקור הכאב שלי. כבר כשבועיים יש לי כאב בשוקיים- ברגל ימין בלבד ומרגיש כמו כיווץ שרירים. הכאב מורגש רק כשאני מותחת את השוק- בישיבה. בהליכה לא מורגש. פשוט קמתי בוקר אחד עם כאב בשריר והייתי משוכנעת שמדובר בכיווץ שרירים רגיל- למרות שלא עשיתי שום פעילות גופנית או מתיחה מסויימת של הרגל. זה כאב מאוד בימים הראשונים ועכשיו כמעט ולא מורגש- כאמור רק בתנוחה מסויימת שבה שריר השוק נמתח (כשאני מתיישבת ונשענת על הרגל) אבל זה עדיין שם כבר שבועיים וזה מטריד אותי ואני מתחילה לחשוב שמדובר במשהו מעבר רק שאין שאין לי מושג מה זה יכול להיות. אשמח לעזרה ולהכוונה לאיזה רופא לפנות לבדיקה. וגם- האם יש סיבה לדאגה? אני אשה בת 34, בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה להודעה שלי
שלומית19/02/2009לא הסברתי כראוי בהודעתי היכן הכאבים- ברגל מעל הברך- לא יודעת אם זה ירכיים או שוקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון23/02/2009אני ממליץ לפנות ראשית לרפא המשפחה. אולי בעיית כלי דם? אולי בעיה אורתופדית? אולי אחרת? לכן כדאי לפנות לרופא המשפחה שיחליט לגבי המשך הבירור.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקרין17/02/2009
יש לי אצבע שבורה זה כבר כמה שבועות האורתופד ,הייתי עם תחבושת כשלושה שבועות ולאחר מכן נעשה לי קיבוע בסופו של דבר הרופא הציע להוריד את התחבושות ולפנות לפיזיותרפיה ועדיין האצבע לא מתפקדת וכואבת מאוד שאלתי היא כזאת : הוצע לי תפקיד במעדנייה בסופר בתור קופאית שכולל פריסה של מזונות במכשירים , אריזה , שקילה וכדומה.. האם כדאי במצב של האצבע לעשות עבודה כזאת? אני חוששת שזה יסב נזק לאצבע בעקבות עומס שיוטל עליה . מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע
ד''ר יונה יניב18/02/2009שבר באצבע מתאחה תוך 3-6 שבועות. אם האורתופד בדק והפנה להפעלה הרי הפעלה תהיה טובה לאצבע, יש צורך בצפיה בצילומים ובדיקה קלינית בכדי לדעת אם את יכולה לבצע מאמצים אבל כעקרון אם הכל בסדר - אז כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף יד שהעצם התרסקה בוגילה17/02/2009
אמא שלי נמצאת בבית חולים עם שבר בשורש כף היד שבו העצם התרסקה. היא כרגע לפני צילום סיטי. מה אתם ממליצים לעשות על מנת לטפל?? להמשיך עם קיבוע באמצעות גבס או ניתוח או משהו אחר??? אני מקווה שתשלחו לי תשובה בהקדם כיוון שמדובר באירוע שקורה עכשיו ונדרש להחלטות !!! תודה ויום טוב, גילה קריב 052-5521510
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשרש כף היד
ד''ר חגי אמיר17/02/2009שלום גילה,
דבר ראשון לנשום עמוק ולא להכנס ללחץ.
בבית החולים בו נמצאת האמא יסבירו לכם במה מדובר, איזה סוג שבר, מה אפשרויות הטיפול , ומה הם ממליצים.
במידה ולא יראה לכם תמיד אפשר להזמין יועץ כף יד חיצוני, כדוגמת דר' יניב הנכללת בהנהלת פורם זה, לחוות את דעתו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר חגי אמיר
גילה17/02/2009תודה על התגובה המהירה. בבית החולים אמרו לאמי שהעצם זזה ולכן צריך לעשות ניתוח. היא מפחדת לעשות את הניתוח, האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה?? תודה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יונה יניב
גילה17/02/2009איך אפשר לייצור קשר עם המומחית הנ"ל? גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר רדיוס
ד''ר יונה יניב18/02/2009שלום גילה
שבר בשרש כף יד, אם רוצים לעשות CT נראה כי השבר הוא תוך מפרקי. הCTבא כדי להראות את מידת התזוזה של חלקי השבר ומכאן האם יש צורך בניתוח או שהתזוזה היא כזו שניתוח לא ישפר יותר והעמדה מתקבלת. כמו כן יש להתחשב בגיל האם.
אני עובדת בבי"ח שיבא במחלקה לכיר' של היד וכן ב"מדיקס" בהדר יוסף, טל. 036482333
מקווה שעזרתי
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עליוןאורן17/02/2009
שלום רב, אני בן 28 ולפני כחודשיים החלו להופיע כאבים באיזור העליון שמאלי של הגב. אורתופד בדק חשד לפריצת דיסק ושלח אותי לרנטגן אבל זה לא חשף שום ממצא. הכאבים חזקים במיוחד בבוקר לאחר שינה, ומתחזקים בתנועות מסוימות וגם בתנוחות מסוימות בזמן השינה. אופי הכאב דומה לדקירה שמזכירה התכווצות שרירים (אני חושב שההתכווצות של השריר היא בתגובה לכאב). מה יכול להיות הסבר לתופעה הזאת והאם יש בדיקה שיכולה לאתר את הבעיה? תודה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עליון
ד''ר חגי אמיר17/02/2009אורן שלום,
לפי מה שאתה מתאר יתכן וזה נזק ממקור דיסק בין חולייתי ויתכן שזה רק נקע של אחד המפרקים הבין חולייתיים באזור.
בכל מיקרה, לדעתי יש מקום להוועץ עם כירופרקטור כדי לקבל טיפול ידני עם מניפולציה לגב העליון, יתכן וזה יעזור.
לעיתים גם מסג' טוב עוזר.
כל זאת בליווית מעקב אורטופדי.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ לא לרוץ למניפולציה
דן18/02/2009חסרים פרטים מקדימים על הרקע לכאב, האם הופיע משמיים או בעקבות מאמץ או טראומה שקרתה אפילו מס' ימים קודם ? לפעמים -ביחוד בגב עליון - צילום רגיל אינו מספיק אבחנתי ואם הכאב ממשיך הייתי ממליץ גם על מיפוי עצמות. אגב, גם פיזיותרפיסט של קופ"ח יכול לעזור לא חייב כירופרקט....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לילדיםקרן17/02/2009
שלום רב, אני לא יודעת אם זה המקום לשאול ביתי היקרה בת שנתיים ותעבור עכשיו למיטת נוער, הזמנתי מיטה מאוד יקרה ושכחתי לשאול על המזרן, עכשיו התקשרתי ונודע לי שהם נותנים מזרן גומי אויר לבן ולשדרג לגומי כחול כרוך בעוד הוצאה. לשאלתי מה ההבדל בין המזרנים, האם כדאי להשקיע עוד סכום כסף? ובכלל, איזה מזרן מומלץ לילדים להתפתחות גב תקינה. עוד אוסיף שזו מיטה וחצי שמתעתדת לשמש עד גיל הצבא (כגודל ההשקעה) תודה רבה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן לילדים
ד''ר חגי אמיר17/02/2009שלום קרן,
ראשית חשוב לציין כי ילידם ישניים על כל סוגי המזרנים שנים רבות החל משינה על ריצפה קשה כמעט ללא ריפוד כלל וכלא על מזרוני קפיצים רכים ביותר. הגוף של הילדים מתרגל לכל ולרוב אין השפעה גדולה על התפתחות הגב. לא ידוע לי על מחקרים שבוצעו לאורך שנים המשווים שימוש בסוגי מזרנים שונים בגיל הילדות והשפעתם על כאבי גב במהלך החיים. אולם מנסיוני, ואיננו דל במיוחד, לא ניראה לי כי יהיה לכך שוני רב פרט להרגל של הילד לשון על מצא רך או קשה.
באופן כללי רצוי תמיד מזרן גומאויר במידת קושי בינוני עד רב. הדבר תומך טוב יותר בגב ומונע התקשתות הגב בזמן השינה בצורות שאינם פיזיולוגיות.
שוה להשקיע קצת יותר ולקבל מיזרן יותר קשיח עם שכבות חזקות יותר שיחזיק מעמד לעוד מספר שנים ולא יאבד את צורתו.
מקוה שהבהרתי את עמדתי בנושא.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צד ללא ממצאים דחוף ביותר!!מאי17/02/2009
אימי בת 83 פעמיים בתוך שבועיים נפלה !!! עקב סחרחורת (כתוצאה מורטיגו) והחליקה במורד הקיר ונחתה על הישבן כתוצאה מכאבים בצד ,בחלק של הישבן העליון מותני ובפעם הראשונה צילומים לא הראו כי כל פגיעה למעט לדברי הרופא שינויי מבנה??שמישום מה לא ניראה בצילום כלל ,לכן הופתענו מההבחנה כמו כן במכתב הפניה לפיזיוטרפיה נאמר : גב גמיש,לסג שלילי דו צדדית כוח גס שמור, החזרים תקינים ! ובכל זאת פזיוטרפי - עד כאן לגיטימי, במהלך אותם שבועיים שוב החליקה במורד והפעם במורד הארון ושוב על אותו פלח , מכה! מאחר והתווספו בחילות והקאות ותחושה לא טובה פינינו אותה למיון לא נערכו צילומים (אין צורך כך נאמר מאחר ושוב בבדיקה אורטופדית הכל היה בסדר לדיברי הרופא הבודק במיון (היא לא!! קיבלה מכה בראש!!!!! וודאי!!! רופאת אף אוזן וגרון ווידאה בבדיקה מעמיקה כי הינה סובלת מוורטיגו ואט אט אפילו צעדה במחלקה באופן מאוזן. לאחר אבחנה והפניה לטיפול פזיוטרפי מיוחד לורטיגו שוחחרנו ממיון ומישום מה הכאבים ממשיכים ורק באותה נקודה. מטופלת באלגוליזין ואופטלגין יש הקלה אבל גם רופא המשפחה שביקר אותה שוב ושוב בביתה לא היבחין בכל כתם או סימן למכה ומשהו לא ניראה הגיוני מפעת גילה המתקדם 83 ובהיותה ניצולת שואה אני לא יודעת לאן ומה עוד ניתן לעשות לבדוק אולי קיים הבט אחר לתופעה.\אנא עיזרו לי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים במיון אינם האבחנה הסופית
דן18/02/2009בגילאים האלה כאשר ממילא הצילומים עמוסים בשינויים מפאת הגיל קשה לעיתים לאבחן שברים קטנים ו/או סדקים בחוליות או בצלעות למשל . מומלץ מיפוי עצמות . וכמובן לברר מדוע היא "צונחת" מדי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והערכה ושאלה נוספת דחופה!!!!
מאי18/02/2009אכן ביקשתי תור למיפוי והיום בבוקר האמא אמרה ליע כי כימעט טאין לה מתן שתן (רק טיפות) למרות שהיא הולכת לשירותים לנסות או כביכול לחץ?? האם קיים קשר??? כי הקיבה פועלת כרגיל וטוב! שוב תודה והערכה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לטיפול רופא המשפחה
דן18/02/2009לא לאינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר נקע בקרסולרועי16/02/2009
הקעתי את הקרסול לפני לפחות חודשיים אין לי כאבים אבל עדיין יש לי נפיחות בקרסול. האם צריך לטפל בזה ? ואם כן אז איך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
ד''ר יחזקאל טיטיון17/02/2009שוה להבדק אצל אורתופד לראות שאין נזק, אבל אם אין שום כאב ואתה מרגיש טב, בד"
כ לוקח עוד קצת זמן וזה עובר. אתה חכול ללכת עם חבישה אלסטית להקל על הנפיחות, או לחבוש את הקרסול בלילה כשאתה ישן עם עלה של כרוב ירוק כי זה מוריד נפיחות. רק לא לספר לאף אחד שאני אמרתי לך...
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב כף רגלמיכל16/02/2009
שלום רב אני סובלת מכאבים בכרית האחורית של כף הרגל ,בעקב,ובדפנות העקב תרופות nsaid לא עזרו וכן מידרסים למרות שהם תואמים את כף רגלי. ממה נובע הכאב בעיקר בצידי העקב?והאם יש קשר לדורבן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב
ד''ר יחזקאל טיטיון17/02/2009יש סיבות רבות לכאבים בעקב ולפי תאורך לא ניתן להגיע לאבחנה.
פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותtאבי16/02/2009
מצאו לי סקוליוזיס טורקו לומבלי . שינויים אוסטיאוארטיטיים. אכילס טנדיניטיס מימין. פלנטר פסנציטיס משמאל. ממש לא ברור האם מישהו יכול לפרש לעיברית מובנת? האם יש טיפול? ומהו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יחזקאל טיטיון17/02/2009יש לך כל מיני ממצאים במיפוי שלא קורלציה קלינית בבדיקה פיזיקלית, לא אומרים שום דבר.
פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירכייםרבקה16/02/2009
אחת לכמה זמן מופעים כאבים ליומיים שלושה בברכיים כאשר אני מנסה לקום מישיבה. אין כאבים כשאני מנסה להתיישב או כשאני הולכת. לאחר כשלושה ימים זה עובר וחוזר לאחר זמן מה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המידע
רבקה17/02/2009ידוע לך כמה זה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיר המכשיר
יפה17/02/2009עד כמה שאני יודעת הוא עולה כ 1900 ש"ח, אבל ניתן גם לנסות אותו לחודש במחיר 400 ש"ח שיורדים ממחיר הרכישה, אם את בסוף קונה אותו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה, שוב תודה גדולה על המידע
רבקה18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןלינור16/02/2009
שלום, אני שנה לאחר תאונת דרכים כאשר במך השנה עברתי פיזוטרפי ורפלקסיולוגיה ללא שינוי אני עם כאבי גב חזקים בצורה תמידית עם קושי להרים דברים או להיות בתנוחה מסויימת לאורך זמן כאבים בברכים עם איבוד שיווי משקל למשך כמה שניות. קיבלתי נובוקו ואגוליזין - שלא עזרו בכלל ואף החמירו את המצב בצילומים נמצאו: מספר קשרים קטנים על שם "שמורל" בחוליות L1-L2 במיפוי : קליטת יתר קלה דיפוזית בברך שמאל בהשוואה לימין שאר הממצאים תקינים מה אפשר לעשות עם הקושי בתנועה/ בהרמת דברים ועם הכאב * אני מטופלת בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לאחר התאונה
ד''ר חגי אמיר16/02/2009שלום לינור.
קשה לדעת לאור תאורייך במה מדובר, סביר שמדובר בכאב שגרם לאי שימוש בשרירים מייצבי הגב וכעת קשה לצאת מהמצב של חולשה של השרירים וכאב כשמתחילים לאמצם.
יש מקום לבדיקה יסודית וקביעת תכנית לשיקום שרירי הגב, ועם הזמן ככל שהגב יכנס לתנועה תקינה מיוצבת היטב סיכוי טוב שהכאבים יוקלו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי אימונים בבריכה טיפולית - הידרו'
דן18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי אימונים בבריכה טיפולית - הידרו'
דן18/02/2009הידרותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי וונדרפלקס
ירון19/02/2009מנסיון ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת כתף בחדר כושרמוטי אברהם15/02/2009
שלום לפני יומיים ביצעתי תרגיל בחדר הכושר שבו אני אוחז משקולת בשכיבה בשתי ידי מוריד ומעלה מאחורי הכתפיים. המשקל כנראה היה כבד לי מדי ותוך כדי מתיחה לאחור הרגשתי את הכתף כאילו יוצאת ממקומה .הצלחתי להרים את היד וחשתי כאב לא קשה מדי באיזור. המשכתי להתאמן. לאחר האימון הרגשתי כאב בתנועה של של הכתף כן בבוקר שאחרי כאב שלא חלף גם אם התכף אינה בתנועה מין כאב תמידי באיזור. לפי מה שקראתי הבנתי שמה שעברתי היה תת פריקת כתף אם כי איני בטוח. שאלתי היא האם עלי לגשת לאורטופד או לחכות מינימום ימים שהעניין יסתדר מעצמו. חשוב לי להדגיש כי הכאב אינו בלתי נסבל ואינו חזק מאוד אם כי מן הסתם לא נוח. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף בעת פעילות
ד''ר חגי אמיר16/02/2009מוטי שלום,
אכן זה נשמע כמו תת פריקה אולם יכול להיות גם כל מיני נזקים ומרעין בישין אחרים.
בכל מיקרה אם אי הנוחות ניסבלת הייתי מחכה מספר ימים לפני שתפנה לאורטופד.
בשלב זה תן מנוחה לכתף למספר ימים, ואחר כך תחזור בהדרגה לפעילות. ברוב המקרים נזקים קטנים מסתדרים מעצמם. גופנינו ניבנה בצורה מופלאה המתקנת את עצמה, וברוב המקרים בצורה מושלמת.
אם הכאב לא יחלוף תוך מספר ימים אז יש מקום לפנות לאורטופד לסיוע.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT לעצם scaffoldמעיין15/02/2009
בצילומי רנטגן שעשו לי מצאו חשש לשבר בעצם הסירה ובעקבות כך החליטו לקבע את היד בגבס. בצילומי CT שנערכו 10 ימים לאחר מכן התקבלה תשובה כי לא ניתן לשלול שבר בעצם. שאלתי היא כמה זמן צריך להישאר בגבס לאיחוי שימנע ממני בעיות בעתיד? האם 39 ימים מספיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסירה
ד''ר יונה יניב16/02/2009בדכ"ל לשברי עצם הסירה יש צורך בגבס לתקופה מעט ממושכת יותר משברים רגילים ואנחנו מקבעים ל8 שבועות. אם בCT אין לשלול אבל גם אין בבירור שבר, לדעתי ייתכן ויש שבר ללא תזוזה או שבר שהוא "חלקי" ואז 39 ימים - מספיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץשלומית14/02/2009
שלום! לפני כחודשיים וחצי התחילו לי כאבים ברגל מעל הקרסול, הלכתי לכמה אורטופדים ולאחר בדיקות של רנטגן, מיפוי עצמות וCT התגלה שכנראה יש לי שבר מאמץ בפיבולה. הרופא הורה לי לנוח שבועיים ,ולא להתאמץ 6 שבועות .לאחר כ 6 שבועות ניסיתי להתאמץ וחזרו לי הכאבים אז הלכתי לעוד אורטופד שהורה לי לנוח עוד 6 שבועות בטענה שכנראה לא נחתי מספיק אז השבר לא עבר. עכשיו זהו השבוע השלישי ומשום מה בימים האחרונים חזרו לי הכאבים אחרי שכבר הם התחילו לדעוך... אשמח לדעת מה זה אומר..האם הכאב החמיר או שמדובר בתופעה נורמלית בתהליך הריפוי של העצם הפגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ
ד''ר יונה יניב15/02/2009בשבר מאמץ של הפיבולה, ייתכן שהצורה בה מועבר העומס על הרגל איננה תקינה, זה יכול לנבוע ממבנה לא תקין של כף הרגל ויכול להיות שכדי לשנות את מעבר העומס על הרגל ישצורך במדרסים.
בנוסף - כן, לפעמים יש צורך במנוחה הארוכה מ6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשבר מאמץ
לינוי15/02/2009תודה על התשובה שכחתי לציין שאני גם משחקת כדורסל ואני בשירות לאומי בגן של ילדים עם CP מה שכולל גם הרמות ועומס על הרגל. במשך השבועיים הראשונים של הפציעה לא הרמתי ילדים ואני כבר לא משחקת 8 שבועות כדורסל האם בשלב זה, השבוע השלישי אני יכולה להתחיל לאמץ את הרגל בהדרגה כמו הליכה ממושכת או הרמת ילדים או שלחכות עד שיעבור לגמרי? וגם איך אפשר לדעת שמותר לנסות לאמץ את הרגל בלי לפגוע בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מאמץ
ד''ר יונה יניב16/02/2009הרמת ילדים כן הליכה וריצה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בכף הרגלדרור14/02/2009
אני מנסה לחזור באיטיות אך בנחישות לריצות למרחקים בינוניים 10-15 ק"מ, אך כבר בחימום לאחר 500 מטר, שריר התאומיים בעיקר ברגל ימין, בתחושת קיווץ גדולה, ולאחר 2-3 ק"מ הרגשת הרדמות כף רגל ימין לא מאפשרת להמשיך לרוץ. רץ בנעליים שהותאמו היטב (1062 NB) והם אינן לוחצות- משוחררות היטב, גם גרביים לא לוחצות. מתיחה טובה, משחררת את הנימול אך לאחר המשך ריצה- שוב חוזרת התופעה בן 44, כושר גופני טוב, עודף משקל קטן, ב CT מאובחן L4-5, בקע אחורי מרכזי גורם ללחץ ניכר על השק התקאלי, נקבים בינחוליתיים חופשיים, מבנה גרמי תקין L5-S1 בקע אחורי מרכזי גורם ללחץ ניכר על השק התקאלי, נקבים בינחוליתיים חופשיים, מבנה גרמי תקין רקמות רכות פרהווטבליות שמורות אודה מאוד להתיחסות מיקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר יונה יניב15/02/2009מקור הנימול ותחושת הכיווץ יכולים לנבוע מלחץ דיסקלי אבל יש לשלול גם אפשרות של תסמונת מדור כרונית בשוק של רגל ימין. ראשית - האם הנימול חולף סתם במנוחה- כלומר בהפסקת הריצה בלבד, בלי שתעשה מתיחות? האם הנימול חולף בכיפוף או ביישור של הגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)