מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרק ירךמירי24/02/2009
שלום רב אימי בת 62, עברה לפני כ-8 שנים ניתוח פרק ירך עם הכנסת פרוטזה עקב נפילה ממדרגות בבלוק. בחודש האחרון יש לה כל מיני מיחושים במקום כגון עקצוצים וגם כובד מוזר משהו שעליו היא מתלוננת. לפני כ-6 חודשים עברה צילום אולטרא סאונד ברגל והכל היה תקין. היא שאלה בנוגע לזה רופאים שעובדים בקופ"ח כללית ויש שאמרו שניתוח פרק ירך מחזיק למשהו כמו 6 שנים, האם נכון הדבר? האם ניתוח כזה הוא לא לכל החיים? והאם יש החלפה של הפרוטזה ברגל שוב ? אני ממש דואגת לה כי היא לא אישה חזקה מאוד ויש לה רגישות גם בלב היא נוטלת כדורים, לחץ דם גבוה, ואינני יודעת מה עושים איתה הלאה כדי להיות בטוחים שהרגל בסדר . סליחה על כל אורכם של השאלות , זה ממש יעזור אם תוכלו לענות בהרחבה כי אין לנו עם מי להתייעץ מלבדכם. תודה מראש מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק ירך
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום רב
ראדשית חשוב לדעת האם עברה ניץוח של החלפה שלמה של הפרק או רק חצי פרק ואם כן איזה סוג משתל.
באופן כללי משתלי המפרקים אינם לכל החיים ולכל אחד אורך חיים אחר התלוי במספר גורמים.
לא בהכרח מדובר אצל אימך בהתרופפות המשתל.
יש להבדק ע"י אורטופד מומחה שודאי יפנה לבדיקות טרם יקבע עמדתו ואופן הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסויקי24/02/2009
שלו אני בת 33 + 2 (קטנים) ועקב כאבים רבים ברגל ימין, מפרק הירך, עשיתי לאחרונה m,r.i אשר מצא חסר בסחוס המפרקי ובכיפת הפמור ותחילת קרע קטן, הופניתי לפיזיותרפיה וקיבלתי מגה גלופלקס, הכאבים רבים מאד, מציקים ומגבילים ברמות של חוסר תפקוד, הליכה ונהיגה. אני מבינה שכרגע אני לא במצב ניתוחי, אבל בהווה הכאבים בלתי נסבלים. יש לכם הצעות טיפול נוספות? התור לפיזיו' הוא לעוד חודש וכמובן שהפיזיו' לא עוזר מיידי. תודה ושמח לתשובה ויקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי להתעניין ב MRI טיפולי
דן26/02/2009שמעתי בהרצאה על טכניקה חדשה למדי של טיפול בתהודה מגנטית לשיקום סחוס, מכון פרטי בפ"ת, הרופא הבודק ד"ר יוסלביץ. לכותב אין קשר למכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרק ירך כאוב
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום ויקי
ע"פ תאורך קיימת אפשרות לעזטר לך ע"י ארטרוסקופיה של פרק הירך עם הוצאת הסחוס החופשי .
כמובן שטרם החלטה על ביצוע הארטרוסקופיה את חייבת להבדק שוב ויש לבחון שוב את ממצאי ה- MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק 4-5lנעמי24/02/2009
עקב כאבי רגל שמאל וזרמים חזקים פניתי לרופא, לאחר שלילת "פקקת" באוטרה סאונד כלי דם הוסבר לי שזה פריצת דיסק ואני עומדת לעשות c.t. וemg בינתיים ברצוני לקבל עצה איך מפחיתים את הכאבים שהם בלתי נסבלים יומם ולילה. ואם אכן זה פריצת דיסק איך ממשיכים לחיות עם זה??? כדי למנוע התקפות כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיו, תרופות
דן26/02/2009א. חייב להבדק ע"י אורתופד ופיזיותרפיסט ולהתאים טיפול לתופעות שלך. ב. תרופות, תרגילים חימום, טיפול פיזיותרפי חשמלי ידני, דיקור, מזרון דק על הרצפה לא בהכרח הכל יעזור עליך לנסות מה מתאים לך. נסה ותהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, אודה לתשובהאתי23/02/2009
עברתי לפני כמה חודשים תאונה מאז אני סובלת מאוד מכאבים באיזור הישבן. הפנו אותי למיפוי עצמות עם התמקדות על עצם הזנב והישבן והתשובה שהגיעה היא כזו: (אשמח לפירוש התשובה) במיפוי - קיימת קליטה מוגברת ב - RT. SACROILIAC JOINT ובאספקט התחתון של ה - LT. SACROILIAC JOINT אי סדירות בעמוד שדרה כולו. קליטה מוגברת דיפוזית בברכיים בעיקר באספקט המדיאלי טיביאלי של שתי הברכיים ובפטלות. לסיכום: הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים ארטריטים מציעים קורלציה רנטגנית לאיזורים הרלוונטים קלינית. מה זה אומר? האם יכול להיות קשור לתאונה? מה הטיפול לזה? אני מקווה שזה לא משהו חמור. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בישבן
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום רב
ראשית בעיתך איננה חמורה.
נראה שמדובר בתהליך דלקתי במפרק הסקרואיליאקי(מחבר את עמוד השדרה לאגן) שיתכן ונגם עקב התאונה.
את חייבת בבדיקת אורטופד שישווה בין הממצאים הקליניים וממצאי המפוי ויתכן שיצטרך לשלוח אותך לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתף לאחר ניתוח לשחזור רצועותארז מ.23/02/2009
ד"ר שלום רב, הנני בן 20 ולאחר ניתוח של שחזור רצעות. במהלך הניתוח שוחזרו הרצועות הודגם נזק היל זקס, SLAP והוכנסו עוגנים לתמיכה ויציבות הכתף. לאחר 4 שנים פרקתי את הכתף מתוך שינה. במיון בוצעה החזרה למקום של הכתף לאחר צילום שהראה פריקה קדמית מלאה ורושם של נזק היל זקס. לאחר המקרה בוצע US ובו הודגם טנדניטיס של הבייספס עם תפליט במעטפת. השאר היה תקין וב.מ.פ. על כן, מספר שאלות לי אלייך. ראשית האם מה-US ניתן ללמוד על חוברת הנזק ועל מצב טיפול עתידי מומלץ? או שיש לעשות בדיקות נוספות כדוגמת MRI ARTHRO כשם שבוצע לפני הניתוח. שנית, האם יש לחכות לראות אם תיתכנה פריקות נוספות, או יש צורך בלנתח ארטרוסקופית או בחתך מלא וזאת משום שבכל פריקה נוצר נזק בלתי הפיך לרצועות ולראש העצם? בתודה רבה, ארז מ. ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך ההודעה מופנית ל-2 המינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר רון ארבל28/02/2009שלום ארז
אין ספק שטרם החלטה על ניתוח חוזר יש לבצע MRI חוזר ויתכן גם CT לראות המבנים הגרמיים.
בכל מקרה אני הייתי ממליץ לא למהר עם ניתוח חוזר אלא לעשות פזיוטרפיה ולהמתין לראות באם תהינה פריקות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן לאחר ניתוח בקרסולליאת23/02/2009
אמי, בת 74, שברה את הקרסול ועברה ניתוח לפני כחודשיים. למרות שהייתה בעקבות הניתוח מוגבלת כמובן לתקופה ארוכה, היא לא קיבלה קלקסן. האם יש סיכון ממשי בכך שלא קיבלה קלקסן? האם צריך לבדוק קיום של קרישי דם? או לתת לה קלקסן עכשיו ליתר בטחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן
ד''ר יחזקאל טיטיון23/02/2009מידה ועד היום לא פיתחה DVT, אין טעם כיום לתת קלקסאן. כמו כן במידה ואין סימנים קליניים ל-DVT אין צורך בבירור בעניין.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםדנה23/02/2009
שלום, אני עובדת מול מחשב כל היום וכבר זמן רב שאני חשה כאבים בשורש כף יד ימין (כנראה מהעכבר), שבאים לידי ביטוי גם ב"קנאקים" כואבים במיוחד. בשבועות האחרונים הכאב החמיר כך שממש קשה לי לעבוד ואני מרגישה כאבים כל הזמן, כולל בלילה, מתוך שינה. הדבר המוזר הוא שגם יד שמאל החלה לכאוב כמעט באותה מידה ואפילו, אולי אני מדמיינת, אבל אפילו הקרסוליים... הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר שהדבר היחיד שיש לעשות הוא לשנות הרגלי עבודה, אבל בכל זאת נתן לי כדורי ארקוקסיה, אותם אני לוקחת כבר ארבעה ימים. הוא לא בדק אותי כלל. הכאב לא נעלם, אלא עבר לאזור האמה ומקשה עלי מאד. האם כדאי לי לפנות גם לרופא מקצועי, למרות איבחונו של רופא המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה, כמובן...
דנה23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי פרקים
ד''ר יונה יניב24/02/2009כן!!! נחוצה בדיקת מומחה של היד וגםכנראה בדיקת ראומטולוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים באוזןטליה23/02/2009
שלום רב, האם ייתכן קשר בין בעיה בצוואר לתחושת לחץ וכאב באוזן ? אימי סובלת זה זמן מה מלחצים הולכים ובאים באוזן שמאל ועד כה לא נמצאה הסיבה. האם ייתכן שזה נובע מבעיה בצוואר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים באוזן
ד''ר יונה יניב24/02/2009במסגרת הבירור עליה גם לעבור בירור צווארי, למרות שבגילה יש בדכ"ל בעיות צוואריות אבל היא אכן זקוקה לבדיקת אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צלעותמורן23/02/2009
אני סובלת כבר במשך כמה חודשים מכאבי צלעות שבאים והולכים ואין לי מושג למי עליי לפנות. פניתי לרופא משפחה שטען עליי לפנות לאורתופד. פניתי לאורתופד והוא נתן אטופן 600 לשיכוח הכאבים ואומנם זה הרגיע אך הכאבים לא פסקו והם באים לי בתקופות. הצלעות ממש כואבות לי בייחוד בצלע השמאלית וכשיש לי כאבים קשה לי לנשום ואני מרגישה קושי בחזה. בנוסף אני מרגישה בידיים תחושה של נימול ואיבוד כוחות בידיים וברגליים...( אני לא יודעת אם זה קשור לצלעות). אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי למי לפנות על מנת לטפל בזה אחת ולתמיד כי עד עכשיו אף אחד לא נתן לי פיתרון לבעיה.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלעות
ד''ר יונה יניב24/02/2009עלייך לחזור לאורתופד ולספר שהכדורים לא הועילו, עלייך לספר גם על התופעות בידיים והוא צריך לעשות בירור. לא ניתן לענות על שאלה כזו בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאוכונדריטיס של הטאלוסטלי22/02/2009
שלום רב אני אישה בת 38 לפני 6 ימים נחבלתי בצורה חמורה ,עקב הרדמות הרגל בישיבה כאשר קמתי לא נהרגשתי שרגלי עדיין רדומה ונעמדתי עליה וכך נפלתי ונחבלתי בקרסול, לפי המימצאים, נקע בקרסול עם נפיחות יתרה בפטישון חיצוני ,שבר אוסטיאוכונדרלי בטאלוס לפיו האורטופד ממליץ על הניתוח,נעשה לי סד ולאחר כיומיים התנפחה והכחילה לי הרגל,כנראה שהיא לא היתה מורמת מספיק,הוסר הסד ושמו לי חבישת ג'ונסון.אני סובלת מכאבים עזים ביותר ,הכאבים רק מחמירים במיוחד כאשר הרגל למטה, הרופא המליץ על סיטי לפני הניתוח,שאלתי מה יכולות להיות ההשלכות במידה ולא אעשה את הניתוח ,ומהו זמן ההחלמה ממצב זה? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר.
ד''ר יחזקאל טיטיון23/02/2009במידה ויש נזק תוך מפרקי המפריע לרציפות המפרק או גורם לגוף חופשי בתוכו, זה יכול לגרום לשחיקה ונזג קשה למפרק.
לכן הטיפול המומלץ בד"כ הוא ניתוחי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים חמים מאוד ברגל ימיןג'נט21/02/2009
שלום רב , אני אמא לשלושה ילדים , בת כ-40 אישה בריאה בדרך-כלל , לא נוטלת שום תרופה לאחרונה יש לי זרמים כמו מים רותחים המתפשטים מכוון למטה ועולים למעלה מהשוק הפנימי לכוון הירך הפנימי , הכאב נמשך כ2-3 שניות ונעלם , וחוזר חלילה ללא שום סימן מוקדם מופיע שוב ונעלם, הכאב הוא חד פתאומי ובלתי נשלט. אבקש את דעתכם המקצועית ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=200 id=link]כאב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק במרפקגילת דשט20/02/2009
ביתי בת ה12 נפלה בבית הספר ונבדקה ע"י ד"ר קמחין -אורטופד ילדים מר"ג. ממצאי הצילום הצביעו על סדק במפרק וכי ידה תהיה מוחזקת בשבועיים הקרובים ע"י מתלה לצווארה, שאלתי היא אם יש לשחרר את ידה במשך היום מהמתלה? בתום השבועיים האם היא תצטרך פיזיוטרפיה? האם זה יפגע בכישוריה כרקדנית ? האם זה טבעי שהיא חשה בכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק
ד''ר יונה יניב22/02/2009לא פירטת במכתבך באיזו עצם מדובר אבל לפי הטיפול - כנראה בראש הרדיוס, ואפילו כנראה ללא תזוזה. אם זהו המקרה ניתן להוציא את היד מהמתלה להפעלה אם אין כאבים. בגיל 12 בדכ"ל אין צורך בפיזיותרפיה וכנראה גם לא תהיה פגיעה בכישורי הריקוד הנוכחים. שברים אכן כואבים ויותר מיומיים. לפעמים אפילו מס' חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםאיש20/02/2009
שלום ד"ר, אני בן 19 וחצי ויש לי תופעה שמטרידה אותי כבר מספר שנים. כאשר אני מתחיל לרוץ, לאחר דקה-שתיים אני מתחיל לחוות כאבי שרירים ברגליים, זהים לכאבי התכווצות שרירים. לאחר שהכאבים מתחילים אני ממשיך לרוץ, אך זה קשה מאוד, הכאבים מתגברים ואני מפסיק בסוף. אני מפסיק את הריצה לא בגלל סיבולת לב-ריאה, אלא בגלל כאבי שרירים, וזו לא נראית לי תופעה רגילה. הכאבים הם בעיקר בשרירי התאומים ובשוק. מה יכולות להיות הסיבות לכך ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד''ר יונה יניב22/02/2009עניתי על שאלה דומה לפני כשבועיים - יכול להיות שמדובר בתסמונת מדור כרונית - במהלך מאמץ יש הגדלה של נפח השריר מעבר לנפח המדור בו הוא נמצא. הבדיקה נעשית ע"י מדידת לחצים במדור לפני ריצה ואחריה. הפתרון הוא ניתוחי. אבל יש לפנות לאורתופד קודם כדי לאשר את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם מתחת לקרסול?אבי20/02/2009
שלום רב דר . שלשום במשחק קט רגל עם חברים התהפכה חזק מאוד רגל שמול ונפלתי על הרצפה והייה לי מאוד קשה לי לקום ולדרוך על הרגל . לא הלכתי לרופא או בית חולים . היגעתי הביתה אחרי כמה דקות וישר מים וקרח כחצי שעה מתחת לקרסול . הייה קצת נפיחות . אבל כאבים עזים . אחרי הקרח סמתי חבישה לתפיסת הקרסול . היום הכאב ירד כמעט חצי ויותר . אחרי שהורדתי את החבישה בלילה לפני שינה פשוט ראיתי אודם מתחת לקרסול בארוך כ4 ס"ם ורוחב 1 ס"ם . האמת פחדתי ורציתי לדעת מה זה האודם ואיזה טפול ממליץ. ומודה לך על כול עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד''ר יחזקאל טיטיון23/02/2009עניתי לך במסגרת פורום אחר.
פנה לבדיקה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלי הלם לדלקת כרונית בכתףאסתר19/02/2009
אני בת 35 ויש לי דלקת כרונית בכתף.
יש לי שני גושים, אחד של 9 מ"מ והשני 14 מ"מ.
אורטופד יעץ לי לפנות לטיפול בשיטת גלי הלם
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא זה.
האם זה יעיל, האם כדאי לעשות זאת ומה דעתה של הרפואה הקונבנציונלית בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי הלם - התלבטות
לילי20/02/2009בדיוק היום הייתי אצל אורתופד כתף בקשר להסתיידות הכתף שלי, שקיימת אצלי באופן כרוני מעל 10 שנים. חייתי עם הכאב עד שבשבוע האחרון "קפאה" לי הכתף - בכאבים עזים שלא אפשרו לי להזיז את היד כולה וגרמו לי סבל נוראי - אם במצב מנוחה ועל אחת כמה וכמה במצב תנועה. נראה שזריקת סטרואידים לכתף הקלה את המצב מאוד, אך רק ימים יגידו כמה זה עוזר ולאיזה טווח. שאלתי דעתו לגבי טיפול בגלי הלם והוא היה "סקפטי" (בצורה עדינה) ואמר שלדעתו מדובר בשרלטנות - ובדרך להוציא הרבה כסף מחולים. על פיו, אם הזריקה לא תעבוד, הפתרון היחיד הוא בניתוח ל"גירוד" הצטברות הסידן מהגידים בכתף. התאכזבתי מאוד כי כל כך בניתי על שיטת גלי ההלם מאחר ואני לא ששה ללכת לניתוח (מה גם שעל פי הרופא, לוקח עד שישה חודשים להחלים ממנו, כך שהסיפור לא פשוט) הייתי שמחה לקבל עוד חוות דעת ממשהו מקצועי לפני שאני מחליטה על דרך כלשהי - ובמיוחד לאור העובדה שטיפול בגלי הלם הוא טיפול פרטי ויקר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי הלם
ד''ר רון ארבל28/02/2009הטיפול בגלי הלם איננו שרלטני.
יש מספר רב של עבודות על הצלחות מאד טובות של טיפול בגלי הלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבות בנושא הטיפול בגלי -הלם
ראובן21/02/2009ריפוי בגלי-הלם חוץ-גופים ESWT Extracorporeal Shock Wave Therapy שאלות נפוצות לאילו אבחנות-רפואיות מתאים הטיפול? הטיפול בגלי הלם נכון למקרים הבאים : דורבן/דלקת כף–רגל --- Plantar Fasciitis / Heel Spur דלקת במפרק בירך --- Trochanteric Bursitis דלקת כתף /הסתיידות כתף ---- Calcific Tendonitis כתף קפואה ---- Frozen Shoulder / Adhesive Capsulitis מרפק טניס ---- . Tennis Elbow מרפק גולף ---- Golfers Elbow דלקת גיד-הברך --- Jumpers Knee דלקת גיד-אכילס --- Achilles Tendinosis איך זה עובד וכמה זמן אורך הטיפול ? ב 80% עד 90% מהמקרים די ב- 5 טיפולים במרווחים שבין שבועיים לשלושה . הטיפול אורך כ-20 דקות, בשכיבה או בישיבה, בהתאם לאזור המטופל. המטופל שוכב או יושב נינוח ואל מקור הכאב מוצמדת ממברנת סיליקון , ישירות על גוף המטופל ומאפשרת לגלי ההלם להתמקד באזור חיבור הגידים לעצם. בתום הטיפול המטופל ממשיך בשגרת יומו. האם הטיפול כואב ? הרגישות לטיפול משתנה מאדם לאדם, ועל-כן עוצמת הטיפול מותאמת בין השאר גם לתגובת המטופל. ל- Orthospec בקרה מדויקת על העוצמה ועל התדירות של גלי ההלם . מה בדבר תופעות הלוואי ? הטיפול אינו פולשני ואין בו תופעות לוואי, למעט מקרים ספורים של כאב מקומי ו/או אדמומיות קלה ו/או נפיחות מקומית חולפת . מתי חשים בשיפור ? למעשה הטיפול רותם את הגוף לרפא את עצמו. בחלק מהמקרים השיפור יורגש מיידית, ובמקרים אחרים עם התקדמות הטיפולים. בכל מקרה ,יש צורך בתקופה בת שלושה חודשים עד להערכה הסופית על ההשפעה המלאה של הטיפול. בנוסף, גלי ההלם משפיעים גם על קולטני הכאב , מטיפול לטיפול מתקיימת ירידה מוכחת בעוצמה ובתדירות הכאב. שיעור ההצלחה ? במרפאותינו הממוקמות בחמישה אזורים מרכזיים ונגישים בארץ, טופלו מאות חולים. הניסיון שלנו מלמד מכלי-ראשון על שיעור הצלחה הנע ברצועה שבין 80% ל- 90% . במי אי-אפשר לטפל ? נשים בהריון, חולים מתחת לגיל 18 , בעלי קוצב –לב , בעלי גידולים ממאירים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)