מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגיד אכילסחן17/08/2007
שלום אני חייל בשירות סדיר, כבר מגיל צעיר הייתי הולך על קצעות האצבעות.
לפני כ-5 חודשיים התחלתי לחוש בכאבים בגיד אכילס, הכאב היה בא לידי ביטוי בזמן ריצה בעיקר וכשהייתי מתעורר בבוקר משינה הייתי מרגיש כאבים בגיד למשך 2 דקות הראשונות בזמן ההליכה.
הלכתי לרופא יחידה הוא הפנה אותי לאורתופד כללי, האורתופד נתן לי פיזיותרפיה וכדורים להורדת הכאב. הכדורים אכן עזרו והורידו את הכאב אך אנני רוצה לקחת כדורים שיורידו לי את הכאב כאשר זה לא פותר לי את הבעיה (המצב של הגיד יכול רק להחמיר מבלי שאני יהיה מודע לכך). בנוסף הוא נתן לי מדרסי גבס והגבהה קשיחה אך זה לא עזר לי.
לאור חוסר ההצלחה, הלכתי שוב לרופא יחידה והוא הפנה אותי הפעם לאורתופד שמומחה לכף הרגל (מנתח). האורתופד נתן לי שוב פיזיותרפיה + מדרסים הרבה יותר טובים ביו-מכניים. המדרסים אכן הרבה יותר טובים אך אנני חש שיפור במצב.
בחודש האחרון לא רצתי בכלל כדי לנסות להחלים את המקום, אך למרות ההפסקה כשהתחלתי לרוץ שוב הכאב חזר. האורתופד שמומחה לכף רגל נתן גם בהמלצת המכוון האורתופדי בהרצליה (זה שעובד עם הצבא) גרב תמיכה לגיד אכליס, הגרב הזו מאוד עזרה לי אך עדיין הכאב לא עבר.
שמעתי על ניתוח, הבנתי שניתוח שכזה הוא דיי מסובך ואני מניח שזה לא מומלץ בשבילי כי ריאתי אורתופד שמומחה לכף רגל (מנתח) והוא לא דיבר איתי על אפשרות של הארכת הגיד.
אשמח לשמוע על פיתרונות אפשריים לבעייתי,
בתודה חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגיד אכילס
ד''ר דן צין17/08/2007קיצור גיד אכילס הוא רק אחת האפשרויות לכאבים בזמן ריצה. צריך לנסות לברר יותר לעומק מה הבעיה בגיד הגורמת לכאב., ורק אח"כ להחליט על הטיפול המועדף. מציע שתחזור למומחה שכבר בדק אותך להמשך ברור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קצת בעייתי...
חן17/08/2007האורתופד (המומחה לכף הרגל) אמר לי שדרך שהצבא לא מספק שירותיים אורתופדים ברמה מספיק טובה כמו באזרחות. הוא אמר לי שמה שהכי יכול לעזור לי דרך הצבא זה המדרסים הביו-מכניים עם הגבהה של ס"מ 1.
מה בכול זאות אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך...
חן17/08/2007לא חייב להיות דרך הצבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בצבא
ד''ר דן צין17/08/2007סל השירותים שהצבא נותן הוא הרחב ביותר מכל קופות החולים. לגבי מדרסים - גם באזרחות קופות החולים לא נותנות לך כל מדרס שתרצה, אלא בעיקר דברים בסיסיים. על הדברים המיוחדים צריך לשלם. גם אז קורה שמשלמים הרבה והפתרון אינו מושלם. חזור לרופא שלך (שקרוב לודאי שהוא איש מילואים שרוב עבודתו באזרחות) ושאל אותו על איזה טיפול רפואי הוא ממליץ שהצבא לא מסוגל לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה מקצועיתרוני16/08/2007
שלום אני מעוניינת לדעת האם תחום האוסטאופטיה מקובל ומתקבל בברכה ע"י הרפואה המערבית / האורטופדים?
לתשובתכם אודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופטיה
ד''ר דן צין16/08/2007אוסטיאופטיה שייכת לתחומי הרפואה האלטרנטיבית, ואין לה את הבסיס המדעי המקובל ברפואה הקונבנציונלית. מסיבה זו, מרבית האורטופדים לא מכירים את האוסטאופטיה ולכן אינם מפנים לטיפול בשיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליזיסהדר16/08/2007
שלום רב.. מזה חודש אני סובלת מכאבים בגב התחתון.. ואובחן כי מדובר בספונדילוליזיס . הנני רקדנית. שאלתי היא האם ניתן להחלים מזה, ואם כן אז כיצד ניתן לסייע להחלמה ואץ לזרז אותה.
ואם זה יהיה בעל השפעות לעתיד תודה מראש הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליזיס
ד''ר יבגני שויחטמן16/08/2007ספונדילוליזיס זה סל של אבחנות קשורות לכאבי גב
יתכן שמדובר בכאבים ממקור שריר אך יש מקום לבצע צילום ושקול צעדים לזירוז החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהירון15/08/2007
בני בן ה-3.5 שנים החל לצלוע החל מיום שבת האחרון.
יומיים לפני הצליעה סבל מחום גבוה כ-40 מעלות חום. בסופו של דבר התברר שהוא חולה בסוג של דיזינטריה (מקבל כעת אנטיביוטיקה).
היינו אצל שני אורתופדים שאבחנו כי מדובר בדלקת חולפת של מפרק הירך (לא נעשה צילום רנטגן) -
לדעתם הצליעה צריכה לחלוף תוך 10 ימים.
אנחנו ההורים עדיין מודאגים - הילד הולך על קצות האצבעות אך לא מתלונן על כאב ואף רץ ומשחק
האם יש צורך בבירור נוסף.
במידה ולא תעבור הצליעה מה זה יכול להיות? אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה
ד''ר יבגני שויחטמן16/08/2007צליעה ללא חבלה לאחר מחלת חום בדרך כלל -דלקת מפרק ירך
לא צריך להילחץ דלקת חולפת תוך שבוע 10 ימים
צילום במצבים אלה לא תורך
בדיקת US יכולה להראות הרחבת מפרק ירך כתוצאה לכמות יתר של נוזל הפקרי
במידה שמופיעה חום או צליעה גוברת דלקת לפנות דחוף למוקד הרפואי לשקול טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאודליה12/08/2007
שלום! בעלי רצף לפני שבועיים הוא עבד על חול רטוב ועכשיו כואבת לו הברך וקצת התנפחה. שאלתי היא האם זה בגלל שהוא עבד על חול רטוב?האם זה דלקת? האם אפשר לטפל בזה בבית כי לא אוהב ללכת לרופא תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות בברך
ד''ר דורון נורמן13/08/2007הופעת כאבים ונפיחות בברך יכולה להגרם מתהליך זיהומי או דלקת ללא זיהום. יש כמובן צורך לדעת האם יש אודם או חום מקומי, האם קיים חום כללי, האם היה ארוע של חבלה. במידה ויש נפיחות קלה בלבד ללא חשד לזיהום ניתן לטפל בתרופות נוגדות דלקת ובמידה ואין שיפור יש כמובן צורך לפנות לאורתופד לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעמידהאמא11/08/2007
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים, ועדיין אינו עומד.
כאשר מעמידים אותו הוא בוכה מאד ומקפל את הרגליים כלפי מעלה.
לעומת זאת, מגע בכפות הרגליים עם הרצפה בתנוחת ישיבה או מגע של עיסוי בכפות הרגליים אינו מרתיע אותו.
אנחנו במעקב פיסיותרפי ואני לא רואה שום התקדמות, הוא עדיין אינו מוכן לעמוד.
קבעתי תור לאורטופד, אך בינתיים זה מאד מאד מטריד אותי, מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעמידה
ד''ר יבגני שויחטמן14/08/2007לדעתי לא מדובר בבעיה רצינית
אך קשה להתרשם ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! שאלה לגבי כאבים בכף הרגלליאת09/08/2007
שלום לכם,
שמי ליאת אני סובלת מבעיה של כאבים בכף הרגל בזמן הליכה
כמו-כן שום נעל לא נוחה לי, וכל נעל גורמת להופעת פצעים שונים..
אורטופד הפנה אותי לקבל מדרסים
כאשר פניתי לעשות זאת - המליצו לי על מדרסים ב 1700 ש"ח
- אני מתכננת לצאת לטיול תרמילאות ורוצה כמובן לא לסבול מכאבים כך שמוכנה להשקיע
שאלתי היא -האם המחיר מוצדק? והאם יש המלצה על סוג מסויים של מדרסים?
ועוד שאלה - הבוהן הקטנה של כף הרגל שלי מעין עקומה מהילדות... נראית כאילו שאני מכווצת את הרגל.. האם הדברים קשורים? והאם זה יכול גם לגרום לכאבים?
תודה רבה מראש על התשובות
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביםמ בכף רגל
ד''ר יבגני שויחטמן12/08/2007מחיר 1700 מוגזם
אני ממליץ על מדרסים ביאומכניים לפי נידת גבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידרסים ביומכניים
חיותה גרוס20/08/2007אכן, מידרסים ביומכניים אינם זולים אך גם איכותם מעולה. צריך רק להבין מהם המידרסים האלה,
ומדוע הם אחרים מכל מידרס אחר. יש רבים שמשתמשים בשם "מידרס ביומכני" וצריך לבדוק. אשמח
לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארכאבי צוואר08/08/2007
הנני סובלת מזה חודש ימים מתפיסה צוורית אשר משתחררת ומתלווה בכאבי ראש סחרורות בחילות וכד'
אינימצליחה לישון בלילה מרוב כאבים האם יש מישהו שיודע מה הסיבה לגרימת הכאבים האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007אין אפשרות לאבחן סיבה לכאבים ללא בדיקה
צריך לפנות לרופא משפחה ולבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלזיה של האגןאולי08/08/2007
דר' שלום, אני בת 24. אובחנתי כסובלת מדיספלזיה של האגן, בילטרלי. עשיתי מיפוי עצמות אך עדין אין תשובה. האם הדיספלזיה יכולה להיות בעיה במהלך ההריון והלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלזיה של האגן
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007דיספלזיה של האגן יכולה לגרום להגבלה בפיסוק רגליים -ולידה טבעי
לפעמים הומלץ ללדת בניתוח קיסרי אך זה תלוי ממידת הגבלה בתנועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב כפוףדוד07/08/2007
שלום רב.
אני בן 18 וכבר הרבה זמן שאני שם לב לזה שאני הולך עם כתפיים וגב כפופים(המצב שלי לא גרוע ברמה של ניתוח או משהו כזה).אני רוצה להתחיל ללכת עם גב זקוף וכתפיים ישרות.איך אני יכול לעשות את זה? יש איזהשהם תרגילים שיעזרו לזה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב כפוף
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007צריך לפנות למכון פיזותרפי ולהרשם לקבוצת יציבה וחיזוק שרירי גב ובטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטות בתוך הברךסמדר07/08/2007
כחודש ימים אני מתעוררת מצביטות חזקות וכאבים בתוך הברך. וזה מעיר אותי לעיתים קרובות דווקא מתי שהרגל במצב מנוחה. לפני מספר שנים באותו ברך עברתי ניתוח ארטוסקופיה, קרעתי את המיניסקוס. הצילום ברך תקין. מה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביטות בתוך הברך
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007במידה שכאבים ממשיכים יש מקום להיבדק על ידי אורטופד בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטות בתוך הברךסמדר07/08/2007
כחודש ימים אני מתעוררת מצביטות חזקות וכאבים בתוך הברך. וזה מעיר אותי לעיתים קרובות דווקא מתי שהרגל במצב מנוחה. לפני מספר שנים באותו ברך עברתי ניתוח ארטוסקופיה, קרעתי את המיניסקוס. הצילום ברך תקין. מה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב והדרדרותוכפיר06/08/2007
שלום רב,
יש לי בלט דיסק בגובה L5-S1 שנמצא לפני שנתיים בבדיקת CT. כאבים עזים החלו לפני חודשיים, שעברו לאחר חודש של מנוחה וטיפולי פזיותרפיה+שיאצו+כירופרקט.
לפני 3 שבועות חזרתי לאימוני כושר גופני וחדר כושר (פעיל מאד) וכבר כמה ימים סובל מכאבים באזור החוליות במרכז הגב.
האם גם באזור זה יכול להיות בלט דיסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב והדרדרותו
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007בלט דיסק יכול להיות בכל מקום העמוד השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסים באורתופדיהאור06/08/2007
יבגני שלום !
אני הידרותרפיסטית , עובדת בבריכה טיפולית עם אוכלוסית מבוגרים .
מופנים אליי מטופלים בהמלצת אורתופדים .
ברצוני ללמוד את תחום האורתופדיה בהרחבה . האם ידוע לך על קורסים שבהם אוכל להשתלב .
אשמח אם תיידע אותי
תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסים באורתופדיה
ד''ר יבגני שויחטמן08/08/2007ממליץ לפנות לאוניברסיטה -ללימודי המשך חוג לאורטופדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרביים אלסטיותאורלי05/08/2007
שלום
אני בהריות וכתוצאה מכך הופיעו לי דליות ברגלים.
לשם כך קניתי גרביים אלסטיות, אולם רציתי לקנות גרביים שמהבטן עד מתחת לברך (שנראה כמכנס 3/4) אך כל הגרביים התחילו מכף הרגל ומעלה.
שאלתי היא האם אני יכולה לגזור את הגרב כדי שיהיה קצת מתחת לברך כמכנס 3/4 מבלי לפגוע בגרב?
תשובתך תעזור לי
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרביים אלסטיות
ד''ר יבגני שויחטמן06/08/2007שאלתך אני ממליץ להפנות לרופא כלי דם מולא לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)