מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטה בעצםאורלי09/09/2007
שלום,
לפני למעלה מחודש הבחנתי בבליטה בחלק הקדמי של השוק. בסמוך לבליטה היה סימן כחול שנעלם בינתיים. אני לא זוכרת בבירור אם קיבלתי מכה או לא.
הבליטה עצמה קשה ואינה כואבת. ממישוש היא מרגישה כמו חלק מהעצם.
מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות כתוצאה ממכה? (שטף דם?) כמה זמן שטף דם יכול להתקיים? האם צריך לעשות צילום או להמתין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בעצם
ד''ר דן צין15/09/2007אורלי שלום ושנה טובה,
לעתים אכן חבלה בשוק עם שטף דם תחת מעטפת העצם יכול לגרום לבליטה נוקשה למשך זמן רב, אפילו שנה. אבל בד"כ זוהי תוצאה של חבלה משמעותית שזוכרים.
ממליץ ללכת ולהיבדק. השאירי את ההחלטה לגבי צילום לרופא.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך שמאל..קובי09/09/2007
כמעט שנה סובל מכאב בברך שמאל בעקבות מכה שהפכה לטראומה והכאבים באו אחרי שנה מהמכה תוצאות הmri הראו שיש עיבוי בגיד הארבעה ראשי ללא בצקת משמעותית בהיקף התהליך.. נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק.
לסיכום: נראה שמדובר בפרגמנט קטן שנתלש, ללא תזוזה משמעותיתבמאחז גיד הארבעה ראשי לפיקה וללא ממצא מפרקי מיוחד...
אני יציין שהכאבים השתפרו ממה שהיו נוראים אבל לא מספיק עדיין יש כאב אני מחזק את הברך בתרגילים עצמאי בבית אבל לא עוזר לי הדלקת ממשיכה..ויש כאבים אני גם אמור לעבור ארטוסקופיה..
אבקש חוות דעת מה יש לי ??? בתודה קובי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך שמאל..
ד''ר דן צין15/09/2007קובי שלום ושנה טובה,
הממצא ב-MRI מעיד על נזק באחיזת הגיד הארבע ראשי לפיקה. יתכן ןמדובר בדלקת כרונית במקום. חשוב שתיבדק ע"י אורטופד שיודא שהכאב שאתה חש אכן מתאים לממצא ב-MRI.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםעדי09/09/2007
שלום,
לאימי מושתלות פלטינות ברגליים עקב תאונת דרכים ובכל חילופי עונה היא סובלת מכאבים עזים.
מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר דורון נורמן09/09/2007לעיתים הוצאת קיבוע פנימי לא משפרת את הכאב. יש לבדוק האם המדובר בקיבוע שטחי או בקיבוע הדורש ניתוח מורכב להוצאה. בכל מקרה רצוי לפנות לאורתופד המנתח ולהחליט אלו קיבועים להוציא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאתפוסדניאל ח.04/09/2007
דר. שלום,
אובחנתי כסובל מפלתפוס והלוקס ולגוס בכפות הרגליים.
רציתי לשאול האם קיים קשר בין בעיה זו לבין כאבים בעמידה בברכים וכפות רגליים מהם אני סובל והאם בעיה זו יכולה לגרום בעקיפין לכאבי גב (שממש מתחזקים בעמידה)?
מה הפתרון המומלץ לבעיה זו על מנת להקל הכאבים המתוארים?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאתפוס
ד''ר יבגני שויחטמן08/09/2007שלום דניאל
פלאתפוס אחד מסיבות לחלוקס וולגוס
שתי בעיות יכולים לגרות לאי איזון בהליכה ובעקיפין לכאבי ברכיים וגב
בדרך כלל מדרסים לםי מידת גבס עזרים אך לפעמיים נדרש טיפול ניתוחי
לקבלת תשובה יתר פרטנית יש לפנות לאורטופד כף רגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...אייל04/09/2007
שלום !
שמי אייל- בן 22 בעוד כ-3 שבועות.
לפני כחודשיים וחצי החלו לי התכווצויות שרירים בעיקר מאחורי ברך שמאל.
וכשבועיים לאחר מכן כאבים חזקים בצד שמאל של הגב, בעיקר בגב העליון, בדיקת דם שעשיתי נמצא חוסר בחומצה פולית-לקחתי כדורים(5 מ"ג ביום) , לפני כחודש טסתי לחו"ל לגור בהולנד ולאחר יומיים החלו לי כאבים חזקים בצד שמאל של הצוואר ובעורף ובעיקר בצד שמאל מתחת לבית השחי השמאלי, עשיתי שוב בדיקת דם שנמצאה תקינה לחלוטין. לאחר הרבה מנוחה ומשככי כאבים הכאבים אכן נעלמו אולם לאחר 10 ימים חזרו- מלווים בקושי להירדם ושינה לא טובה, וכאבים מעמוד השידרה הצווארי לאורך כל היד, הרגשה של כאבים, נימול ושריפה בשתי כפות הידיים לרוב היום וכאבים לאורך כל הגב ובכתף השמאלית, התכווצויות שרירים באצבעות ובזרוע מן הכתף הרגשה של דקירות בבוהן הרגל השמאלית והתכווצויות שרירים בשתי הרגליים מאחורי הברכיים בעיקר ובכפות הרגליים לעיתים.
לאחרונה החלו גם כאבים בצד שמאל של המפשעה בתחילת הירך(בשריר- רק שאני יושב או נוגע במקום)
כמו כן היחלו בעיות עיכול קשות שכוללות עצירות, צואה משתנה מפעם לפעם אך בעלת ריח חריף, הרגשה של אי התרוקנות, שתן צהוב כהה בעיקר בלילה ובחילות מרובות לאורך כל היום ובעיקר אחרי האוכל.
לאחרונה היחלו גם מיגרנות וסחרחורות לפרקים.
עשיתי שוב בדיקת דם בפעם השלישית אשר נמצאה תקינה לחלוטין.
כנ"ל גם צילום חזה ובדיקת דם סמוי בצואה- הכל תקין.
פיזותרפיסט בהולנד איבחן לחץ בצד שמאל של הגב ובכתף ופיזותרפיסט נוסף לא יכל לאבחן את הבעיה או לראות משהו מכיוון שאמר שכל הגב תפוס וזה הופך את האבחנה עבורו לבלתי אפשרית.
מהם השערותייך ?
האם התופעה מוכרת שכאבים שהחלו בצד השמאלי של הגב התפשטו לשתי כפות הידיים ולרגליים.
האם מדובר בבעיה אורטופדית או בנוירופתיה ?
האם ההשפעה על העצבים זמנית והפיכה ?
האם מערכת העיכול יכולה להיות קשורה לכך או שזה סיפור אחר -התיאבון שלי לא נפגע.
מקווה שתוכל לכוון אותי ולעזור לי, קצת קשה לעשות את כל הבדיקות בהולנד מבלי מה עלי לבדוק קודם...
אני חוזר לארץ ב-27 לספטמבר אך בינתיים אני מפחד שהמצב ידרדר אם לא אטפל ואבדוק מה שצריך.
סליחה על כמות המידע ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר דן צין04/09/2007שלום אייל,
אכן המון פרטים. התמונה המצטיירת היא של איזושהי מחלה סיסטמית ולא בעיה אורטופדית מקומית. הכתובת צריכה להיות רופא פנימי טוב / ראומטולוג / נוירולוג ולא פיזיותרפיסט. צריך לבצע בדיקה גופנית מדוקדקת לחפש סימנים נוספים מעבר לתלונות, ממצאים אובייקטיבים שניתן לשייך לפתולוגיה ספציפית. לפי החשדות תופנה לבדיקות שונות, לא רק בדיקות דם. למשל - בדיקת הולכה עצבית (EMG).
אל תזניח.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי היא לגבי ניתוח הלוס ולגוסkfir03/09/2007
ערב טוב
שמי כפיר ואני בן 24 בקרוב אצטרך לעבור ניתוח הלוס ולגוס יש לי מספר שאלות
1.מהם הסיכונים הקיימים כתוצאה מהניתוח?
2. האם יש סכנה לאי חזרה לפעילות ספורטיבית מלאה,ז"א כדורגל,ריצה וכו
3.מהו הליך ההחלמה המקובל?ומשך ההחלמה
4.בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הלוקס ולגוס
ד''ר דן צין04/09/2007שלום כפיר,
ניתוח לתיקון ציר הבוהן הגדולה ברגל דורש בד"כ ניסור העצם וחיבור מחדש בעמדה אחרת. אז מתחיל תהליך של איחוי הדומה לאיחוי שבר. מכאן ניתן להבין שההחלמה אינה קצרה, לפחות חודש וחצי - חדשיים. צפוי שלאחר ניתוח מוצלח תוכל לחזור ולעסוק באותן הפעילויות בהן עסקת קודם.
הסיכונים: כאב ממושך, זיהום , הפרעות תחושה בבוהן, צלקת רגישה, חזרת העיוות.
רוב המנותחים מרוצים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכמה חופשית משוחררת לא יציבהיעל03/09/2007
שלום,
בעקבות פציעה בחדר כושר לפניי 4 שנים שלא ממש אובחן מה הנזק
שכמת יד ימין שלי כאילו משוחררת- בדכ סבלתי מכאבים בנקודה הכי שמאלית למטה של השכמה קרוב לעמוד השדרה היכן שהמעויינים נמצאים- אני מניחה שיש נזק שם - כי שם כואב לי ונזק בטוח ייש כי הכתף שלי שמוטה פנימה - אין מה שיחזיק אותה וכואב במיוחד כשאני מרימה ידייםב 90 מעלות
איזה תרגילים אני יכולה לעשות לחזק את השריר שאחראי על היציבות?וועל אחזקת השכמות ( הרמבואידים ?)
אגב ..כואב לי אפילו כשאני עושה הליכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שכמות
ד''ר דן צין04/09/2007שלום יעל,
ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט מנוסה ובהמשך גם מדריך טוב בחדר כושר שידריכו אותך לבצע תרגילים מתאימים ובצורה נכונה.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאילן02/09/2007
שלום רב, עברתי לאחרונה ניתוח החלפת מפרק ואני סובל מכאבים נוראיים. האם תוכלו להמליץ לי על תרופה להרגעת הכאבים מלבד אופטלגין (אני סובל מלחץ דם+סכרת). השפעת האופטלגין לא מספיק חזקה, ובנוסף האם יש תרופה שיכולה להביא גם לשיפור מצב הרוח, כיון שלא קל לסבול כאבים ללא הפסקה (די מדכא).
תודה רבה, אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יבגני שויחטמן04/09/2007שלון אילן
במידה שלאחר ניתוח החלפת מפרק יש כאבים צריכה להיות סיבה
צריך לבדוק העם מדובר בדלקת או זיהומי או שינוי עמדת פרוטזה
לפני שמחפשים תרופות לכאבים אני ממליץ לפנות לאורטופד מנתח ולבצע בדיקות לבירור כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היד הקדמית והכתף ביד ימין כואבותסתיו31/08/2007
אני עושה אימוני כושר בבית ועובד על עלייה במסה (היפרטרופיה) ולא העליתי משקלים כבר חודש, וביום מסוים לאחר האימון הייתה לי פעילות מאומצת של הרמת משקלים כבדים (לאחר האימון) ובאימון שהיה אמור להתקיים אחרי שבוע הרגשתי שביד קדמית ובכתף ביד ימין אני לא יכול להרים את המשקלים שיכלתי להרים לפני זה (אבל ביד שמאל כן יכולתי) וגם השרירים כאבו קצת, אז החלטתי לקחת הפסקה מהאימונים לשבועיים ומרחתי משחות שאמורות לעזור ועכשיו השרירים כבר לא כואבים אבל הם עדיין חלשים וטווח התנועה של הכתף קטן יותר, למשל כשאני מרים את הידיים לצדדים בלי משקולות ויוצר את הצורה "T" אז אפשר לראות שביד ימין הכתף עולה אבל רק חלק מהדרך ואת החלק השני השריר שנקרא טרפז עושה וביד שמאל הטרפז מתכווץ אבל קצת ורואים הבדל בין יד ימין לשמאל.
אני חושב שיש שם דלקת אבל אני לא בטוח, אז אני רוצה לדעת מה זהו מה אפשר לעשות בבקשה אם אפשר לפי הפרטים שנתתי כאן
סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היד הקדמית והכתף ביד ימין כואבות
ד''ר דן צין01/09/2007סתיו שלום,
יתכן שיש דלקת אבל יכול להיות במדובר בנזק רציני יותר הנובע בעומס יתר.
לך להבדק. יתכן וכדאי לעשות בדיקת אולטראסאונד של גידי הכתף.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסים ורכיבה על אופנים.הדר29/08/2007
שלום רב לכם!
אני בת 24 . כשההיתי בצבא לפני כ- 4 שנים בערך בנדקתי אצל אורטופד ברכיים שאיבחן כי אני סובלת משחיקת הסחוס בדרגות 2 ו 3 בבירכיים.
יש לי גם ספונדילוליסטזיס דרגה 2 בחוליה האחרונה בעמ"ש (כנראה מולדת) שלדעתי גרמה לי לבעיות בבירכים.
שאלתי היא האם רכיבה על אופניים יכולה לעזור לי לחזק את שרירי הירך ובכך להפחית את כאבי הברכיים או שהרכיבה עלולה להחמיר את המצב?
ואם רכיבה כן יכולה לסייע האם ישנו הבדל במעמסה על הברכיים אם רוכבים במישור או בעלייה?
אודה מאוד אם תוכלו לענות לי על כך
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוסים ורכיבה על אופנים
ד''ר דן צין30/08/2007שלום הדר,
אכן חיזוק שרירי הירך חשוב מאד להקלת כאבי ברכיים ומניעת החמרת הפגיעה בסחוס. רכיבה על אופנים יכולה להיות יעילה (ומהנה) אך חשוב לא להגזים. ראיתי כבר הרבה נפגעי ספינינג שהגיעו עם ברכיים כואבות.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הידקרן29/08/2007
שלום רב,
אני סובלת מכאבים חזקים בשורש כף היד. מדי פעם אני חשה ב"זרמים" או בדופק באזור הכואב.
התופעה כבר התרחשה בעבר, אך תחבושת אלסטית בד"כ הקלה על הכאב והבעיה עברה מעצמה.
כעת הכאבים חזקים למדי, וקשה לי להשתמש ביד.
מה זה עלול להיות. יש לציין שסבלתי לפני שנים רבות משבר במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף היד
ד''ר דן צין30/08/2007שלום קרן,
התאור שלך מחשיד לדלקת גידים. גשי לאורטופד לבדיקה.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםדיאנה28/08/2007
נער בן 16 הסובל מכאבים ברגליים עד כדי קושי בעמידה זמן רב על הרגליים. מתקשה לכופף את הרגליים.
באבחון אצל אורטופד - כנראה יש דלקת בסחוס של הברך.
קיבל ארטופן פעמיים ביום - ואין הרבה שינוי בכאב.
כמו כן לאחרונה סובל מנקישות בשיניים במשך היום עד כדי 1/2 נעילה של הלסת - קיבל מתקן מיוחד שישן איתו בלילה.
שאלתי - האם יש הקשר בין השניים ?
והאם יש עוד פעולות שאפשר לעשות למניעת הכאבים ברגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים ובלסת
ד''ר דן צין30/08/2007לכאבי ברכיים בצעירים סיבות שונות. ממליץ לחזור לאורטופד להמשך ברור והמלצה על טיפול נוסף. אני משתדל לא לתת תרופות לילדים ונוער אלא טיפולים יותר ספציפים לבעיה, כגון פיזיותרפיה או שינוי פעיולת גופנית.
לגבי הלסת - ממש לא ברורה לי התמונה. שאל את רופא השיניים המטפל לגבי קשר אפשרי לכאבי הברכיים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולסיגל28/08/2007
מזה כשנה כאבים בקרסול, בעיקר בבוקר .כאבים חזקים גם בכל מצב של הליכה לאחר מנוחה / ישיבה.
שקיעת דם 80
1.5 CRP כרקע כאבים באזור הפוביס כשנתיים, לפני שנה כאבים חזקים בירך שהוקלו רק לאחר זריקת קורטיזון.
מיפוי עצם ציין קליטה מוגברת באספקט קדמי של הקלקנאוס הימני, קליטה מוגברת מינימלית סימטרית בקרסוללים וקליטה קלה ב-MATATARSOPHALANGEAL JOINT וקליטה מוגברת בSYMPHYSIS PUBIS
מבקשת עיצה לאיזה רופא לפנות (אורטפד ראומטולוג?) ומה יכולה להיות הסיבה לממצאים.
מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסול
ד''ר דן צין30/08/2007שלום סיגל,
הכאבים במקומות שונים בגוף ובדיקות המעבדה מחשידים למחלת מפרקים דלקתית.
ממליץ לפנות בהקדם לראומטולוג, חבל לסבול.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בכתףרינת26/08/2007
שלום מזה שבועיים יש לי קליקים בכתף השמאלית והכאבים ממש לא סימפטיים. מה עושים? וממה זה בא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בכתף
ד''ר דורון נורמן27/08/2007הופעת קליקים בכתף יכולה להופיע מגורמים שונים ואינה בהכרח מדגימה פתולוגיה משמעותית. יש צורך בבדיקת אותופד לזהות את מקור הכאב. האם הכאב במנוחה? במאמץ?, בהרמת היד ? משך הכאב וכו'.לפי סוג הכתף להתאים את בדיקת ההדמיה הרצויה: צילום ,אולטרסאונד, MRI ארתרוסקופיה וכו'. כאב במשך שבועיים ללא טראומה או תלונות אחרות נובע בד"כ מדלקת ויש מקום לטיפול בנוגדי דלקת כטיפול ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבמיטל26/08/2007
שלום רב,
אני בת 30 , שנה ושלושה חודשים לאחר לידה ראשונה (בעזרת אפידורל). 1.63 ס"מ שוקלת 58 קילו. לפני הלידה שקלתי 50 ק"ג.
לפני כחמש שנים עברתי תאונה בג'יפ (בטיול ג'יפים) הנהג נכנס לבור עמוק , ישבתי מאחורה ולא הייתי חגורה ונפלתי לתוך המקום שנמצאות הרגליים. ברוך השם לא נגרם שום נזק אך היו לי כאבי גב איומים (נתנו לי זריקת וולטרן וכדורי אביטרן שהפיגו את הכאבים לזמן מה כמו קסם) בצילום שעשו לי בבית החולים נאמר לי שנולדתי עם עקמת קלה בגב.
עד היום אני סובלת מכאבי גב למשל אני עומדת מעל רבע שעה עשרים דקות (כשאני שוטפת כלים, עומדת לבשל) אני מרגישה בצדדים של העמוד השדרה כאבים . בהריון סבלתי מכאבים איומים עד כדי הרגשת שריפה , בגב התחתון במיוחד .
(עליתי 30 קילו בהריון וילדתי בת במשקל של ארבעה קילו) .
אני עדיין מניקה את ביתי בת השנה ושלושה חודשים ואני יודעת שחלק מן התרופות אסור ליטול בהנקה (כמו למשל אתופן שעזר לי מאוד) . כעת אני שוב בהריון בסוף חודש ראשון והכאבים לא מרפים. צילום אסור לעשות לנשים בהריון אז מה כן אפשר ואיפה להתחיל??
אודה לכם על תשובתך, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר דן צין27/08/2007שלום מיטל,
צריך להתחיל בבדיקה אורטופדית מסודרת על מנת לשלול בעיה משמעותית.
להמשיך ע"י פעילות גופנית סדירה לחיזוק שרירי גב ובטן ושיפור תנועתיות עמ"ש. ניתן לפנות גם לרפואה אלטרנטיבית, אבל בכל מקרה חשוב לברר קודם השפעה אפשרית על ההריון.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)