פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח של mri ברך בבקשה.
    אלון
    31/03/2008

בקדמת הקונדיל הלטרלי קרוב אל קו האמצע מודגם נגע תת קורטיקלי בקוטר 6מ"מ

במישור הצד הפנימי,ובקוטר כ-3מ"מ בציר הסגיטלי עם אותות חריגים בסחוס המכסה בסמוך לא ניתן לשלול נגע אוסטאוכונדרלי התחלתי.

מודגמת קונטוזיה לשדית בהיקף המשטח הטיביאלי הלטרלי.

מודגמים מוקדים היפואנטנסים לטרלית לגוף המיניסקוס המדיאלי עם שינווים פוסט ניתוחיים? הסתידויות דרושה השווה לצילומי הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח

ד''ר שמואל לובושיץ
    02/04/2008

הבדיקה הדגימה חשד לפגיעה בסחוס המפרקי של הקונדיל החיצוני של עצם הירך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה
    דן
    30/03/2008

שלום ד"ר

בן 34, מזה שנים יש לי בעיה, כשאני הולך הרבה במאמץ אני סובל מכאבים קשים בשוקיים, בחלק הקידמי זה ממש חד, ובאחורי זה יותר תחושת לחץ ושריפה.
    הייתי בעבר אצל אורטופד שהתרשם שכנראה מדובר בתסמונת המדורים הקדמיים ויעץ לי, או לא ללכת, כלומר לנוח, או לעשות בדיקת לחצים ובמקרה הצורך ניתוח.
    למעשה אני חייב את ההליכה הזו מאחר ויש לי מעט עודף משקל, עליה בכולסטורול ובלח"ד, רציתי לשאול האם לפני שאני מנסה בדיקת לחצים (וניתוח) שהיא בדיקה פולשנית, האם יכול להיות שיש בעיה אחרת ? האם זה יכול להיות קשור לבעיות בכלי דם ?
    וכן בימים האחרונים עשיתי תרגילי שכיבות סמיכה (משהו שגם בעבר הייתי עושה) והופיע לי כאב במפרק כף יד ימין, וזה מונע ממני את האפשרות לעשות זאת (הכאב הוא רק בזמן מאמץ או כיפוף המפרק), וכן בלי קשר לזה גם במפרק קרסול ימין גם לא בזמן מאמץ.
    האם זה דורש בירור/ טיפול ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    01/04/2008

דן שלום.

עניתי לך לשאלה זאת בפורום אחר.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים מיוחדות לילד
    אורי
    30/03/2008

שלום רופאים נכבדים,
    לפני שנתיים וחצי נולד לי בן שמנמן, חייכן, מקסים ועצלן שהחליט להתפתח לאט (מידי) ומיד אפרט את הסיפור:
    בגיל 8 חודשים, הילד אובחן כהיפוטוני (קל) והודרכנו להושיב אותו למרות שלבד הוא לא עשה זאת. כמובן שאח"כ הוא בכלל לא חשב על להתחיל ללכת ולאחר בדיקות מקיפות (הכוללות בדיקות דם כלליות, בלוטת תריס,אנזימים וכו') לא נמצא משהו ספציפי והוחלט על פיזיותרפיה.
    כיוון שאנחנו חיים באיטליה, כשחזרנו לארץ הלכתי ל-2 מומחים נוספים שאמרו לי שלילד אין שום בעיה והמקרה שלו נקרא בז'רגון המקצועי - late walker... אמרו לי שעד גיל שנתיים הוא יתחיל ללכת ולא משנה מה נעשה (אגב, זה המקום לציין שכבר לפני גיל שנתיים הוא שקל 15 ק"ג, מה שלא הוסיף לו...). ובאמת, בגיל שנתיים ושבוע הילד התחיל ללכת. בהתחלה כמה צעדים ונפל אבל לאט לאט ראינו התפתחות והיום, בגיל שנתיים וחצי הוא הולך בכלל לא רע. אני עדין לא יכול להגיד שהוא הולך כמו כל ילד רגיל, הוא פחות יציב, הרגליים עדין במפתח כלפי חוץ (כפות הרגליים פונות עדין באופן קל כלפי חוץ) ולדעתי הוא גם לא משתמש עדין מספיק בברכיים (כשהוא צריך להתכופף הוא עובר למצב "ר", ז"א מתכופף עם פלג הגוף העליון ונשאר עם רגליים ישרות). בכל מקרה, כל יום רואים שיפור וזה העיקר.
    מה אני רוצה לשאול? שאלה טובה... :-)
    באותו מכון איטלקי בו טופלנו, הומלץ לנו להחליף לו נעליים כיוון שהיום הוא מסתובב עם נעלי ספורט של אדידס עם סוליה שטוחה, בלי תמיכה ספציפית בקשת כף הרגל, והתמיכה בעקב היא רכה ולא קשה.
    הומלץ לנו על 2 חברות נעליים - נטורינו (naturino) וקיקרס (kickers) רק שכאן באיטליה הן עולות יותר מ-400 ש"ח (במקרה הטוב) ואני אישית לא מכיר את החברות. בעוד שבועיים אנחנו מגיעים לביקור מולדת והייתי רוצה לדעת על אילו סוגי נעליים אתם הייתם ממליצים? לדעתכם, האם ניתן להשיג נעליים כאלה בחנות רגילה או האם צריך ללכת לעשות התאמה אישית אצל אורתופד? או אולי אתם ממליצים ללכת עם המלצת האיטלקים (במקרה שאכן החברות שהומלצו נחשבות לטובות ומחירן הוגן)?
    תודה רבה מראש,
    אורי.

לקביעת תור
    סגירה
    נעליים מיוחדות לילד

הוספת תגובה

• נעליים...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    01/04/2008

אורי שלום.

ילדים לא צריכים שום נעליים מיוחדות. הכי טוב לילדים זה ללכת יחפים. לא צריך קיקרס ולא שמיקרס. תקנו מה שנראה לכם יפה ומתאים, במחיר סביר, בלי מסמרים בולטים בתוך הנעל... שהילד יהיה מרוצה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת זריקות לירך עקב כאבים
    אתי
    30/03/2008

אני בת 68 וסובלת מקושי בהליכה מצד ימין, במיוחד כשאני קמה בבוקר, או כשאני קמה מישיבה ממושכת. לאחר מספר דקות העניין מסתדר ואני מתחילה ללכת רגיל, אבל גם עם כאבים. הרופא איבחן שזה אישיאס. בגלל שאני חולת סוכרת הוא לא הסכים לתת לי זריקות קורטיזון. העצה מצידו היתה לקבל במשך 5 ימים כל יומיים זריקה/זריקות שמכילים את החומרים הבאים:
    ABITREN 75 MG AMP75/3
    FLEXIN 30 MG/1ML 2ML AMP 30 MG
    BEDODEKAׂVIT. B12 1000MCGׁ AMP1
    וכל זה לחמישה ימים, כלומר הטיפול 10 ימים.

אני מבקשת לדעת אם הזריקות האלה מתאימות למצב שתיארתי, אם אין בהן נזק ואם יש טיפול אחר במקום זריקות.
    כמו כן, יש לי כאב בכתף שמאל-נוקשות שרירים פראורטברליים בבסיס צוואר שמאל. עשיתי צילום צווארי. האם הזריקות הללו שציינתי קודם יעזרו לי?
    (מטרת ההפניה של הרופא כפי שמופיעה המרשם: 5 סטים של 3 תרופות - זריקות אביטרן 75 מ"ג+פלקסין 60 מ"ג+בדודקה תוך שריריות 3 בשבוע.
    אודה לכם על תשובה מהירה
    בברכה
    אתי

הוספת תגובה

• זריקות

ד''ר שמואל לובושיץ
    02/04/2008

על פי תיאור הכאבים לא נראה לי כי מדובר בכאבים שמקורם בעצב הסיאטי...ממליץ לך בדיקה חוזרת ע"י מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fכאבים איומים בצוואר
    ש.א
    30/03/2008

אמי בת 65 סובלת מכאבים חזקים מאוד בצוואר , בצילום אוסאופטים קדמיים בגופי חוליות צוואריות, ספונילוליסטזיס ניווני C2-C3 דרגה 1, היצרות מרווח בין גופי החוליות , אוסטופאניה ניכרת.
    מה זה אומר וכיצד ניתן להקל עליה את הכאבים ולעזור לה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    fכאבים איומים בצוואר

הוספת תגובה

• צוואר

ד''ר שמואל לובושיץ
    02/04/2008

מומלץ טיפול שמרני-פיזיותרפיה, תרגילים עצמיים, תרופות נוגדות דלקת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק. מה אני עושה עכשיו?
    מירב
    29/03/2008

שלום רב.

מזה כשבעה חודשים כאבי תופת בשכמה השמאלית עם הקרנה עד לתחתית צידו השמאלי של הגב וגם הקרנה חלקית לאמצע הגב (תחושת בעירה ומתיחות ללא הפסקה), חוסר יכולת להגיע עם הסנטר לכיוון בית החזה, אבל אפשרות להטיית הראש עד הסוף אחורה + כאבים אשר מקרינים בצורה קשה לזרוע השמאלית. יצויין כי לא עברתי שום תאונת דרכים או משהו בסגנון, אבל יושבת כעשר שעות ביום מול המחשב.
    טופלתי במשככבי כאבים ונוגדי דלקות (ארקוקסיה, אתופן, פוינט) (אפילו הגעתי לבילינסון וקיבלתי מורפיום לילה שלם).
    ישנה הקלה של כשבוע והכאבים חוזרים פעם חזק יותר ופעם פחות, אבל כל הזמן ישנה מתיחות עצומה בגב. בקיצור - כאבים באים והולכים. כל יום אני מרגישה כמו "רולטה". איך אקום היום?

הרופאה שלי הפנתה אותי לבדיקת סי.טי. ובמקביל שלחה אותי לפיזיוטרפיה. לשאלתי, מדוע היא שולחת אותי לפיזיותרפיה טרם קבלת תוצאות הסי. סטי ענתה שרוב הסיכויים שמדובר בבלט דיסק או פריצת דיסק וגם אם לא - פיזיותרפיה זה תמיד טוב.

סוף סוף קיבלתי אישור לסי.טי. של עמוד שדרה צווארי. התוצאה שהתקבלה אתמול:

"C6-7 בלט דיסק לטרלי משמאל עם לחץ על השק ועל שורש משמאל.
    הנקבם הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין.

מאחר והרופאה שלי יכולה לקבל אותי רק בעוד כשבועיים, אני ממש אשמח לכמה תשובות לשאלות שמטרידות אותי מאוד:

א. אני מבינה שיש בלט שלוחץ על שורש העצבים השמאלי (ותקן אותי אם אני טועה...), אבל מה פירוש של "הנקבים הבינחולייתים חופשיים. מבנה גרמי תקין"?.

ב. מה הסיכויים שהבלט הזה יהפוך לפריצה? אני ממש רועדת מהמחשבה שזה יתדרדר לפריצה של הדיסק. (קראתי ב"גוגל" שבלטים עלולים להדרדר לפריצה והמחשבה הזו מקפיאה אותי שזה יקרה לי.). מה עלי לעשות כדי שזה לא יחמיר?

ג. האם הכאבים נובעים מדלקות שתוקפות אותי באיזור בו העצב נלחץ על ידי הבלט או מהלחיצה עצמה על שק העצבים? אני מאוד מבולבלת: הבנתי שהבלט לא חוזר למצבו הטבעי, אז איך זה שלפעמים אני זוכה לימים שקטים? פתאום הוא "מטייל" ולא לוחץ? ממה הכאב מגיע בעצם? מהדלקת או מהלחיצה עצמה?

ד. מה אני עושה עכשיו? יש לי פיזיותרפיה בשבוע הבא, אבל מכל כיוון אני שומעת דעות אחרות - לרוב נגד פיזיותרפיה. ממליצים לי מאוד על דיקור או טיפולי כירופרקטיקה להקלת וטיפול בבלט + אלכסנדר לשמירה על עצמי. הרבה אומרים שפיזיותרפיה זה חארטה (סליחה מראש מהמטפלים...).

אני ממש אובדת עצות מה לעשות? לאן לפנות? לא רוצה להתחיל במיליון סוגי טיפולים ולהתאכזב. האם ישנה מסגרת טיפולית מומלצת ביותר בה היית ממליץ לי להתחיל?

אנא, אודה לתשובתכם הדחופה לשאלותי.

תודה , שבוע טוב ובריאות לכולם.

הוספת תגובה

• דיסק צווארי

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/03/2008

שלום
    א. "נקבים חופשיים"- הכוונה שאין לחץ על השורש העצבי ע"י רקמה גרמית.
    ב. לא ידוע על גורם חיצוני שאת יכולה להימנע ממנו בכדי למנוע פריצת דיסק
    ג. שילוב של שני הגורמים: לחץ מכאני + תגובה דלקתית מקומית
    ד. כרגע יש לטפל בתסמינים-כאבים ולהתאזר בסבלנות. בד"כ הבעיה חולפת עצמונית עם ובלי טיפול ספציפי. בכל מצב בו חלה החמרה כמו פגיעה בתפקוד המוטורי יש לפנות לעזרה רפואית. מומלץ להיעזר בכל אמצעי המפחית את הכאבים לרבות רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור שבחלק מהמקרים עוזר רבות לשכך את הכאבים. ניתן לפנות למרפאות הכאב של קופות החולים ובעיקר-סבלנות. תרגישי טוב ובמהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצואר ובשכמות
    ציפי
    29/03/2008

שלום רב

לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים בשכמות(במיוחד בצד ימין) ובצואר
    קשה לי לסובב את הראש ולהזיז את הכתף.
    חיממתי את הכתף עם שקית כוסמת ומרחתיטראומיל-משחה הומופתית

איך מטפלים בבעיה ומה עושים להקל על הכאבים?
    תודה, ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצואר ובשכמות

הוספת תגובה

• צוואר ושכמות

ד''ר שמואל לובושיץ
    29/03/2008

שלום לך
    בד"כ מקור הכאבים הוא כייוץ לא רצוי ולא רצוני של שרירי...ממליץ פעילות גופנית, יציבה נכונה (בעיקר בעבודה), פיזיותרפיה ולנהל חיי יומיום נטולי מתחים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך
    צביה
    28/03/2008

שלום ד"ר .
    יש לי כאבים בברך כמעט שנה נשלחתי ל- MRI ולא נמצא דבר והרופא טוען שאין מה לעשות.
    היתכן שקיימת בעיה והיא תמצא רק ב- CT למשל או בדיקה אחרת ?
    כי בעייה קיימת מאחר ואני סובל מכאבים .
    האם יש בדיקות נוספות מעבר ל: MRI שכדאי לבצע ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר שמואל לובושיץ
    29/03/2008

שךום רב
    ממליץ להיבדק שנית לצורך חוות דעת נוספת ע"י מומחה נוסף ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרים ביד
    יוסי
    28/03/2008

לפני כשבוע וחצי בעקבות אגרוף לחלון
    נחכתכתי בבסיס האגודל...
    באזור התפר איני מרגיש תחושה...

האם זה מעיד על פגיעה בעצב?
    ואם יש פגיעה בעצב, בהכרח יש פגיעה בתנועה של הבוהן?

לקביעת תור
    סגירה
    תפרים ביד

הוספת תגובה

• תפרים ביד

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/03/2008

העצבים הם למעשה כבלים המוליכים סיבים מהמוח, במקרה של סיבים המוליכים פקודות להפעלת שריר ומאיבר המטרה למוח במקרה שעליהם להוביל אינפרומציה למוח (תחושת כאב, קור, חום ויברציות וכד'). על פי תיאורך, כנראה נחתך סיב עצבי זעיר המוביל תחושה מאזור הפציעה למוח ולכן אין לפגיעה בסיב עצב זה כל השפעה על פעולת השרירים האחראיים על פעולת האגודל הנמצאים באמה ובכף היד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחוסים הפוכים
    נמרוד
    27/03/2008

לפני זמן מה נמסר לחברתי ע"י רופא בצבא שצילום קרסול שעשו לה מראה על סחוסים הפוכים
    ניסיתי למצוא באינטרנט ובספרות תיאור למצב הפתולוגי הנ"ל אך ללא הצלחה.
    נכון לעכשיו אני מנסה פשוט לברר מהו המצב ואת שמו הרפואי כדי שאוכל לעשות חיפוש מאמרים
    אנא עיזרו לי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סחוסים הפוכים

הוספת תגובה

• הפוך על הפוך

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/03/2008

שלום רב
    לצערי הרב אין לי מושג על מה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש נואש

נמרוד
    28/03/2008

האם יכול להיות שמדובר במצב של סחוסים מעוותים
    מדובר בבחורה עם נקעים חוזרים ונשנים כאשר מספר רופאים שהסתכלו בצה"ל על הצילום אמרו לה שזה המצב.בנוסף גם אצל לאחותה הגדולה נמסר כי קיים אצלה מצב זהה וגם במקרה הזה מדובר על איבחון של רופא צבאי.
    אני שואל משום שאני גם סטודנט לפיזיוטרפיה ואת החיפוש אחרי הפתולוגיה התחלתי מהמרצים שלי שחלקם עם מעל 20 שנות נסיון בארץ ובעולם וגם הם לא ידעו על מה מדובר.
    אולי תוכלו לכוון אותי לכיוון חיפוש כדי לברר מידע......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעקב
    רחל
    27/03/2008

שלום, רציתי לדעת כעבור כמה זמן בממוצע מתאחה לגמרי שבר מלא בעקב?
    האם מדובר בשבועות? חודשים?
    האם מותרת דריכה מלאה רק כאשר השבר מתאחה לגמרי?
    בתודה מראש
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעקב

הוספת תגובה

• כמה זמן

ד''ר שמואל לובושיץ
    27/03/2008

בד"כ שברים מתאחים בין 5-6 שבועות...עד איחוי השבר בעקב מומלץ לא להעמיס עליו משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגלי הלם לריסוק הסתיידויות
    שרה
    26/03/2008

באיזה בי"ח בארץ מטפלים בגלי הלם לריסוק הסתיידויות בגידי הכתף?

האם משהו יכול להעיד מניסיונו על הצלחת הטיפול?

מהן תופעות הלוואי לטיפול?

תודה!

הוספת תגובה

• הלם

ד''ר שמואל לובושיץ
    27/03/2008

שלום
    אין כל הוכחה מדעית תקפה שטיפול זה אכן עוזר לטפל בתהליכים דלקתיים מלווים בשקיעת סידן במפרק הכתף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי ספקט ברך
    עדיה סוארי
    25/03/2008

בני עיקם את רגלו במשחק כדורגל ונשלח ע"י מרפאת הספורט למיפוי ספקט.
    בשל הרדיואקטיביות, האם ניתן לוותר על הבדיקה ולהסתפק בפיזיותרפיה
    מבלי לדעת במדויק אם מדובר בנזק לרצועה או למניסקוס?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי ספקט ברך

הוספת תגובה

• קרינה

ד''ר שמואל לובושיץ
    25/03/2008

שלום
    החשיפה לקרינה בביצוע בדיקת מיפוי שלד זהה או פחותה לכמות הקרינה בעת ביצוע צילומי רנטגן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בברך
    אלון
    24/03/2008

ניפגעתי בברך שמאל ישנם נוזלים בברך וקשה לי לכופף אותה ישנם כאבים בקדמת הברך מתחת לפיקה ובצידי הברך ,כמו כן במידה ואני עומד על רגל אחת ומוריד משקל גוף קדימה על אותה רגל אני לא מצליח לעמוד ישנם כאבים חזקים בצידי הברך.
    ביצעתי u.s ברך אך מבצע הבדיקה אמר כי קשה לו לראות מה קורה בפנים.
    האם בדיקה זו מהימנה לצורך קבלת החלטה על המשך טיפול?
    אורטופד המליץ לי על קיבוע imobilizer.
    אודה על חוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בברך

הוספת תגובה

• ברך

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/03/2008

שלום
    קיים קושי רב לייעץ במקרה כמו שלך ללא בדיקת הברך...מליץ להמשיך את הטיפול ע"י אורתופד מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באגודל ברגל
    אורי
    23/03/2008

שלום
    במהלך אימון ספורט , רגלי "נכנסה" במזרון כך שהתעקמה לי הבוהן ברגל.
    כרגע המקום קצת נפוח ואני מרגיש כאב קל בקיפולה של הבוהן, שאלתי היא- האם זה רק עניין של זמן עד שזה מתרפא כמו בנקע "רגיל" , או שמחוייבת בדיקה של רופא\אורטופד?
    תודה מראש
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באגודל ברגל

הוספת תגובה

• זמן?

ד''ר יחזקאל טיטיון
    24/03/2008

אורי שלום.

מאז ימי חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים...
    אם לא עובר תוך מספר ימים, פנה לבדיקה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה