מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש עזרה לכאבים בשחמותאבחי24/09/2007
יש לי כאבים בשכמה בצד שמאל כבר 7 חודשים הכאב לא עובר לקחתי כדורים נגד דלקת מרחתי ולטרין שום דבר לא עוזר הכאב בדרך כלל יורד בעבודה אבל שאני מגיע לבית מתחיל כאב של שריפה במיוחד אים יש רוח על השכמה אז מתחיל השריפה רציתי לדעת איך אני מטפל בזה אים זה דלקת אוו שריר תפוס מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשכמה
ד''ר דן צין29/09/2007שלום אביחי,
מדובר בבעיה שכיחה יחסית אבל קשה לפתרון. בדר"כ מדובר בכאב מקרין מהצואר או בגרוי של עצב תחושתי מקומי. ראשית נסה לשנות משהו בסביבת העבודה, כגון שינוי תנוחת הישיבה מול השולחן, שינוי מיקום וזוית מסך המחשב, שינוי זוית המושב ברכב וכולי.
לטיפול ניתן לנסות דיקור סיני (אקופונקטורה).
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקיםטל24/09/2007
שלום,
אני בת 34.
ב-3 שנים האחרונות יש לי מדי כמה חודשים כאבים בכל הכגוף (בפרקים / עצמות) , מתחיל באיבר אחד ומתפשט... (ידים , רגליים, כתפיים וצוואר).
מטופלת באטופן. לא נמצא בבדיקות משהו מיוחד... (לפעמים CPR מעט גבוה).
היתה תקופה שהייתי מתעוררת בלילה עם כאבים במפרק הירך.
היום יש לי את אותם הכאבים ובאותו מקום במעבר מישיבה לעמידה (כשמתחילים ללכת לאחר ישיבה).
האטופן לא משפיע והרופא המליץ לי לקנות חומר בקופ"ח עם מרשם כמובן (ממשפחת הסטרואידים) ובהרדמה מקומית הוא יזריק לי, עדיין לא החלטתי אם להסכים.
1. האם יש פתרונות אחרים לדעתך?
2. האם אני יכולה להמשיך לעסוק בספורט (לצעוד, פילאטיס, יוגה, אירובי - שעה ביום).
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים
ד''ר דן צין29/09/2007שלום נטלי,
ממה שכתבת אני מתרשם שמדובר ההפרעה מפושטת המתבטאת בכאבים באזורי שונים של השלד. ממליץ לעבור ברור אצל ראומטולוג (מומחה למחלות מפרקים). זריקה מקומית בהחלט יכולה לעזור אבל רק מקומית, ולא תמנע הופעת כאב במקום אחר.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIאודי23/09/2007
שלום ד"ר.
אני בן 33.לאחר כאבים בכל שינוי תנוחה בברך הופניתי ל MRI.
התוצאות:" בצקת לשדית בהיקף המשטח הטריביאלי המדיאלי.ספק תהליך סהרוני תת קורטיקלי שטוח ללא עדות למעורבות של הקורטקס והסחוס. לא ניתן לשלול AVN התחלתי"
אודה על פיענוח הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI
ד''ר יבגני שויחטמן25/09/2007שלום
אין לתת אבחנה רק על סמך תשובה
צריך לבדוק ברך ולבדוק צילומים / דיסק של MRI
לפי משכתבת יא מספר אופציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה (בניתוח שחזור ACLׂסימה23/09/2007
איזו הרדמה מומלצת בניתוח שיחזור רצועות? הרדמה חלקית או כללית?
זה נכון שרק מי שמורדם באפידורל כלומר חלקית, אזי יהיה מחובר לו צינור עם חומר אפידורלי לגב התחתון במשך יום לאחר הניתוח?
איך ניתן להתגבר על הכאבים החזקעם שאחרי הניתוח?
בתוד,ה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה (בניתוח שחזור ACLׂ
יתרון של הרדמה אפידורלית - טיפול בכאבים לאח הניתוח דרך קטטר אפידורלית ופחות נזק אפשרי מחומרי הרדמה ( הרדמה כללית)
יתרן של הרדמה כללית - "חולה לא נמצא בניתוח" -לא מרגיש לא יודע כלום וטיפול בכאבים לאחר הניתוח ניתן לתת בדרכים שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב ACL+במיניסקוס במדיאליסימה23/09/2007
בעוד כשלושה שבועות אעבור ניתוח שיחזור ACL+תפירת מיניסקוס מדיאלי בברך שמאל.
היות ואני ספורטאית פעילה הוצעו בםני 2 סוגי ניתוחים:
1. לקיחת 2 גידים משריר ההמסטרינג ו"הפיכתם" למען רצועה במקום הקרועה
2. לקיחת תרומת רצועה ממת ושיחזורה במקום הקרועה.
שאלותי הם:
-איזה מסוג הניתוחים מומלץ יותר? מבוצע יותר בארץ?
-האם 2 הגידים המדוברים (של ההמסרינג) מספיק חזקים כדי לעמוד בעומס כמו של רצועה? שהרי גיד=מחבר בין עצם לשריר ולא מחבר בין עצם לעצם כמו רצועה?
-במידה ובחרתי באפשרות ה 1, האם תרומת השתל מהארץ טובה מספיק? כי הבנתי שמומלץ יותר על שתל מארה"ב? (שאגב עלותו היא 300$ בערך?!)
בתודה,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב ACL+במיניסקוס במדיאלי
שת שיטות מקובלות ומצליחות בעולם ובארץ
לכל מנתח יש גישה מעודפת עליו
שטלים בארץ טובים ואין צורך בשטלים מחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הליכה וכאבים ולחץ ברגלייםהאלמונית23/09/2007
שלום לכם.!
אני אישה מוגבלת, במהלך השנים הסתבכות בהליכה וכאבים ברגליים.
אני בת-51 המצב החמיר מגיל-40 נפילות, בחלקי הגוף, שבר בכף היד.
2. לאחר שנתיים שוב נפילה ברגליים, ברך פגוע עם עצם בולטת, מכף קרסול
הרגל נפגעה והחלימה, אבל ישנם כאבים נוראים בכפות ועקב הרגל,
לחץ בברכיים עם בועות וזעזועים שקשה לי לרוץ וללכת הרבה.
3 כאביים בשני הרגליים והברכיים לחץ ובועות עם נפיחות ברכיים ?
** אני סובלת מנפיחות בברכים והירכיים והאגן, וישנם סמני שטפי דם כלי
דם אולי שמשפעים על הלחץ במאמץ והכובד בהליכה.
איך אני יכולה למנוע את המצב כדי שאוכל ללכת ולא יפגע באיכות החיים
היומיומים שלי ? אנא תעזרו לי למנוע שהנכות שלא תהיה יותר מסובכת ?
בברכה וגמר חתימה טובה - אודה מתגובתכם בהקדם ! נאוה מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הליכה וכאבים ולחץ ברגליים
יתכן מדובר בבעיה סיסטמית
לדעתי יש מקום לבצע בירור מעמיק כולל מיפוי עצמות , בדיקות דם מורחבות ובדיקה של ראומטולוג
עם תוצאות יש להיבדק אצל אורטופד ולשקול דרכי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הגורמים לגביהתו של בן אדם?יותם23/09/2007
מה הם כל הגורמים והדברים שמשפיעים, לחיוב ולשלילה, על גביהתו של בן אדם ואיך הם מתחלקים באחוזים? אני מתכוון להכול: שינה, אכילה, הרמת משקולות, שכיבות סמיכה, פעילות גופנית, 'גורל'.
אני אשמח מאוד לקבל תשובה.
תודה רבה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הגורמים לגביהתו של בן אדם?
ד''ר דן צין29/09/2007שלום יותם,
לא אכתוב כאן מאמר סקירה על גדילה - מאמרים כאלה תוכל למצוא בקלות בחיפוש קצר באינטרנט.
העיקרון הוא שהעצמות מתארכות ומתעבות בתגובה להורמון הגדילה המופרש מבלוטת יותרת המוח. הפרשת ההורמון מוגברת בלילה ולכן חשוב שלא לשבש את השעון הביולוגי. הגובה הסופי אליו מגיע כל אדם נקבע גנטית. ישנם גורמים רבים העלולים להפריע לתהליך הגדילה התקין וניתן לחלקם לאלו המשפיעים על הפרשת הורמון הגדילה ואלו המשפיעים על גדילת העצמות.
שבר באזור הגדילה הוא הגורם השכיח ביותר המפריע להתארכות העצם, אך הוא ישפיע כמובן רק על עצם אחת ועלול לגרום לאי-שויון באורך הגפים. זיהום בעצם או במפרק או מחלות עצם אחרות עלולים גם הם לפגוע בגדילה. תת-תזונה או שינויים הורמונלים עלולים לגרום להפרעה כללית הגדילה.
זה על קצה המזלג. לך לחקור בעצמך.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד ימין - כאביםיעלי20/09/2007
אני שמאלית. בימים האחרונים פרק יד ימין שלי כואב, רבל רק שאני רוצה לפתוח פקק של בקבוק. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד ימין - כאבים
ד''ר דן צין22/09/2007שלום יעלי,
כנראה שמדובר בתהליך דלקתי, במפרק או בגידים, אך לפי התאור קשה לדעת. אם לא יעבור עוד מספר ימים גשי להבדק.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במרפק קרע חלקי בגידא.ק.19/09/2007
אני בת 31, כרגע בבית מטפלת בבנותי התאומות בנות שנה, סובלת בתקופה האחרונה משתי בעיות אורטופדיות מטרידות:
מזה כחצי שנה סובלת מכאבים במרפק ימין, אשר הוגדרו כדלקת, כטניס... הוזרקו לי שתי זריקות קורטיזון בהפרש של חודש ימים בין אחת לשנייה. הכאב חלף לחודש וחזר פעם נוספת. עברתי טיפולי פיזיוטרפיה, שבעקבותם חלה הטבה משמעותית ולפני כחודש, כחודש לאחר סיום הטיפולים הכאבים חזרו וכנ"ל הרגישות. במשך כל שעות היום יש על ידי רצועה. מה ניתן לעשות?
לפני כחודשיים החלו לי כאבים בכתף שמאל ולאחר כחודש בכתף ימין. הכאבים בדר"כ הופיעו בשעות הערב והלילה. הופניתי לבדיקת US ותשובה, גיד סופרה ספינטוס עובר השטחה מרכזית, עוביו המרכזי 0.39 ס"מ לעומת 0.45 בצד שני. מתאים לקרע חלקי אמצעי. בורסה - נוזל בכמות בינונית מעל לגיד SS שמאל. מה צריך לעשות?
האם יכול להיות שבעקבות התופעות הללו אני צריכה לעבור בדיקות דם כלשהן לרגישות ראומטית, או אם יש צורך לפנות לרמאטולוג?
תודה,
א.ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במרפק קרע חלקי בגיד
ד''ר יבגני שויחטמן20/09/2007שלום א ק
TENNIS ELBOW או דלקת בחיבור גידים מיישרי שורש כף יד למרפק יכול להיות תהליך כרוני וממושך
לדעתי יש מקום לחזור על זריקות ופיזיותרפיה ובמידה שלא היה שיפור לשקול טיפול ניתוחי
לגבי קרע חלקי בגיד כתף -הטיפול בדרך כלל שמרני
אני לא חושב שמדובר בבעיה ראומטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל וספינינגדנית19/09/2007
האם ספניניג עדיף על צעידה כי כך הלחץ על הברכיים קטן יותר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל וספינינג
ד''ר דן צין22/09/2007לחלוטין לא נכון. היתרון היחידי של ספינינג הוא שריפת הקלוריות הגבוהה. המחיר הוא כאבי ברכיים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בשריר המפשעהפאבל17/09/2007
דר שלום רב
אני עוסק הרה בספורט בעיקר בכדורגל,הרבה ריצה כושר גופני , באפריל היתה לי פציעה מאוד קשה כאשר במשחק כדורגל בשכונה ניסיתי לתת מכה לכדור ופיספסתי אותו ,והרגל שלי פשוט עפה באויר.הרגשתי כאילו ניקרע לי משהו במפשעה כאילו לוקיח חוט גומי וקורעים אותו לשתיים, הייתי במיון היה גם נפיחות גם שטף דם גדול ,שבוע אחרי זה עשיתי אולטראסאונד והתוצאה הייתה שיש מתיחה והשריר נימצאה במצב של פוסט טראומה אך עדיין היו כאבים חודש לאחר הפציעה עשיתי אולטראסאונד נוסף שהתוצאה הייתה "סימני קרע האינסרציה הפרוקסימלית בסימפידיס פוביס של שריר אדוקטורי מימין עם מוקדי הסתידויו" מאז ועד היום 5 חודשים לקחתי כדורים אנטי דלקתיים משחות וולטרן מסוגים שונים עברתי סידרה אחת של פיזיאוטרפיה של טיפול בעיקר בחשמל וחום ,עד היום יש לי כאבים!!!!!!! למרות שעבר כבר 5 חודשים , קשה לי לעשות תנועות חדות ,בקיצור ד"ר אין שום שיפור משום טיפול השאלות שלי הם :1.איזה סוג טיפול אתה יכול לעמליץ לי עוד.
2. קמה זמן החלמה מפציעה כזו?
3.האם רצוי להשתמש במכשיר tens מה הוא נותן האם הוא רק מחליש את הכאל לזמן מסויים או גם מטפל בפציעה ?
4.ובגדול מה ההמלצות שלך ?
תודה רבה פאבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בשריר המפשעה
ד''ר דן צין22/09/2007פאבל שלום,
אכן פציעה קשה לספורטאי. הטיפולים עד עכשיו התמקדו בהפחתת הכאב. עכשיו צריך להחזיר את השריר הקרוע לתפקוד תקין וזה אומר הרבה פיזיותרפיה, בעיקר מתיחות וחיזוקים.
TENS הוא טיפול שעוזר לעמעם את תחושת הכאב ואינו משפיע על הריפוי.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליסטזיס וחזרה לפעילות ספורבן א16/09/2007
שלום
אני שחיין וטריאתלט .
התחלתי לסבול מהקרנה לצד שמאל של האגן העכוז השמאלי, מפשעה שמאל עד השוק והרדמות חלקית של הרגל .
ממיפוי שערכתי (לצורך מטרות אחרות) עלה שם חשד לספונדילוליזס - שלאחר בדיקת רופא והתסמינים "שודרג"... לחשד לספונדילוליסטזיס ב L4L5
התחושה (בעיקר במנוחה היתה בילתי נסבלת (עמידה סטטית ) .וניגשתי לרופא מומחה שקבע :
CT
חגורת גב יפנית
פיזיותרפיה
ועצירת פעילות מלאה בינתיים.
שאלתי היא ( כבר 3 שבועות לפני שפניתי לרופא לא רצתי יותר ק שחיתי , ורכבתי), האם יש סיכוי לחזור לפעילות?
אציין שיש שיפור עצום בתחושה מאז ביקרתי אצל הרופא, פיזיותרפיה עדיין לא התחלתי (יש המון לוגיסטיקה לסדר) אבל אני חש שיפור משמעותי.
אני לא מצפה לאבחנה דרך המייל אבל לפחות מנסיון - האם יש סיכוי לחזור לפעילות או שהמצב הוא סופי? שמעתי שמועות שניתן .
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליסטזיס L4L5
ד''ר יבגני שויחטמן20/09/2007שלום
לספונדילוליסטזיס בין חוליות L4 וL5 -גלישה או תזוזה של חוליות
במידה שספונדילוליסטזיס ישן ויציב -אין המשך גלישה של חוליות - אין מניעה לחזור לפעילות גופנית
במידה שתהליך גלישה עדיין קיים - במיפוי עצמות חיובי יש להימנע מפילות גופני מאומצת למספר חודשים
בדרך כלל לאחר התייצבות של מצב ניתן לחזור לפעילות רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה !
בן א20/09/2007שאלה קטנה נוספת
איך יודעים שמצב התייצב? או שהגלישה לא הסתימה?
עברו כ10 ימים וההרגשה שלי היא הרבה יותר טובה. ישנה עוד תחושת חשמל קלה ברגל שמאל אבל הכאבים הרציניים חלפו.
יש לי זימון לCT האם זה אחד הדברים שהרופא ילמד מהם?
הוא אמר שCT זה עלמנת לברר על איזה עצב מופעל לחץ
תודה שוב וחתימה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מעל פרק כף הרגלעומרי15/09/2007
בימים/שבועות האחרונים יש לי כאב בינוני+ באזור שמעל פרק כך הרגל, בשתי הרגליים, מסביב, כאילו הידקו רצועות לוחצות חזק מאד מסביב, לגובה של כחמש-עשרה סטנימטר מעל המפרק.
אציין שלפני ארבעה חודשים נולד בני, ואני אמנם מבלה מדי פעם כשהוא על הידיים ואני עולה ויורד להרגיע אותו, אבל זה נראה לי מוגזם שזה דבר שלא אהיה מסוגל לעשות, הלא כן? מדובר אולי בכמה דקות כמה פעמים ביום, האם זו הסיבה לכאב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מעל פרק כף הרגל
ד''ר דן צין15/09/2007עומרי שלום ושנה טובה,
הכאב שאתה מתאר בהחלט יכול לנבוע מעומס יתר.
ממליץ ללכת להיבדק ולקבל טיפול מתאים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בקרסוליסמין11/09/2007
שלום רב,
יש לי בעיה שמציקה לי כבר המון שנים..
אני בת 21 ומגיל 14 בערך זה התחיל להיות דבר עיקבי (פעם בכמה חודשים).
יש לי קשת גבוהה מאוד בכף הרגל (ההפך מפלאטפוס), ובכל הליכה של יותר משעתיים הקרסול מתחיל להתנפח והאזור כולו נהיה אדום והכאבים איומים.
אז יש לי מידרסים ובאמת אני מרגישה שיפור אבל לפני חודש בערך המקרה חזר לי בכף הרגל רק שפעם ראשונה שזה קרה לי אחרי שלא עשיתי שום פעילות גופנית.
אני משוחררת מהצבא ואני בינתיים לא עובדת.
האם זה יכול להיות שנוצרת דלקת ככה סתם מבלי שום פעילות?
תודה רבה, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בקרסול
ד''ר דן צין15/09/2007שלום שירלי ושנה טובה,
אם את סובלת כבר שבע שנים, למה הפעם את מופתעת מחזרת הכאב? פעילות לא חייבת להיות עבודה או ספורט. לפעמים מספיק טיול, מעבר דירה או סתם יום עמוס בסידורים. יחד עם זאת יתכן ובאמת מצבך החמיר ונדרש טיפול נוסף למדרסים. לכי להבדק.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק אבל..
יסמין16/09/2007קודם כל שנה טובה וחג שמח!!
אני לא הייתי מופתעת פשוט עד עכשיו הייתי צריכה לעשות פעילות ממש משמעותית בכדיי שתיווצר דלקת ופתאום זוהי פעם ראשונה שלא עשיתי ממש כלום ונוצרה לי דלקת.
אני אלך לטפל בזה..
בכל מקרה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עבור ידיה קטועת רגלניב jokop09/09/2007
שלום רב,
יש לי ידידה מבוגרת כבת 80 בערך ניצולת שואה שרגלה נקטעה מהברך ומטה לפני 4 שנים עקב תאונת דרכים
עקב כך, היא לרוב על כסא גלגלים.
לעיתים רחוקות היא משתמשת בפרוטזה. אך הפרוטזה נופלת לה והיא נאלצת להתעסק איתה יותר מכפי כוחה ולכן היא פשוט לרוב כאמור עם כסא הגלגלים וספונה בביתה.
בתור ידיד שלה חשבתי אולי תוכלו לעזור לה אם יש לכם רעיון כלשהו
מקום מגוריה: בכרמל שבחיפה
תודה רבה
ניב
ידיד של הגבר' הנכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיעה בגיל המבוגר
ד''ר דן צין15/09/2007ניב שלום ושנה טובה,
הנסיון מראה כי אנשים מבוגרים, מעל גיל 70, מתקשים מאד להסתדר עם פרוטזה לאחר קטיעה. ההחלטה לנסות ולהתאים לה תותבת ראויה לציון, אך הכשלון אינו מפתיע. עדיף שתקבל עזרה צמודה וכך תוכל לחיות חיים סבירים גם בכסא גלגלים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)