פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בפלטינה
    ניקול
    25/08/2007

לפני שנה אמי נפלה ושברה את עצם הירך. היא עברה ניתוח והושתלה לה פלטינה. היא עברה שיקום והצליחה ללכת די יפה, בעזרת מקל הליכה (ליתר ביטחון).
    השנה, משום מה, וללא נפילה, כאבה לה מאוד הרגל, צילמו וראו שהפלטינה שבורה.
    עקב גילה, הוצע לה טיפול שמרני בעזרת קיבוע חיצוני שיחזיק לה את הרגל. הבעיה שקיבוע זה מאוד כבד וקשה לה מאוד ללכת. נועצנו באורטופד נוסף שהציע להוריד את הקיבוע בכבד הזה ולתת לה ללכת כך. יש לציין שהעצם כנראה לא התאחתה כראוי והפלטינה השבורה נמצאת ברגל.
    אנחנו זקוקים לעצה, מה לעשות ולהפנייה לרופא מומחה לבעיה כזו.
    אודה מאוד על תשובתכם.
    ניקול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בפלטינה

הוספת תגובה

• שבר בפלטה

ד''ר דן צין
    25/08/2007

שלום ניקול,
    שבר שלא מתחבר או מתחבר שלא כראוי יוצר עומס יתר על הפלטה אשר עלולה לבסוף להשבר. אם השבר התחבר בעמדה סבירה, לא מוכרחים לעשות משהו. אבל אני מבין שהבעיה היא שאמך סובלת מכאבים חזקים. במקרה זה יתכן שהשבר המקורי לא מחובר או שנגרם שבר חדש.
    ההחלטה לגבי הטיפול תלויה בהרבה גורמים: מצבו הבריאותי של המטופל, מצבו התפקודי, מצב העצם ומצב המתכת. חשוב לשקול היטב את התועלת שבניתוח נוסף אל מול הסיכונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב,כתפיים...
    ללא שם
    25/08/2007

אוקיי אז ככה בזמן האחרון החלו לי כאבים בגב תחתון ובכתפיים ובאזור הגב שמאחורי הכתפיים
    היתי מתאמן בעבר ליפני חודשיים בערך במכון כושר פעם פעמיים בשבוע שעה אחת וליפני חודשיים לאחר ישיבה ממושכת הרגשתי אי נוחות בצוואר ובלי שום קשר לזה לא יצא לי להתאמן מאז והכאבים החלו באזורים שציינתי..
    אני יושב שעות רבות ביום במחשב בכיסא לא הכי נווח
    היתי ליפני איזה חודשד ניראה לי אצל הרופא והיא זהתה עקמת גב "קלה"
    כמו שהיא הגדירה כאשר הכתפיים לא באותו הגובה ובגב התחתון העמוד השידרה לא ישר זאת ההבחנה בערך..
    והפנתה אותי לאורטופד ועוד לא הלכתי והמצב החמיר הכבאים כבר בלתי נסבלים ...

עוד שבוע בית ספר ואני יזמין בינתיים תור לאורטופד מה אתה מציע לי לעשות בינתיים כדי להקל בכאבים עד לבית ספר?!
    התור לאורטופד יקח עוד זמן בערך מעל שבועיים..
    אני בן 17

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב,כתפיים...

הוספת תגובה

• כאבי גב עליון

ד''ר דן צין
    25/08/2007

חזור להתעמל (אל תגזים), שב נכון ופחות שעות, קבע תור לבדיקה אורטופדית.
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף חופשי בברך ימין
    אלינה
    24/08/2007

שלום,
    יש לי בברך ימין גוף חופשי מזה 20 שנה(אני בת 36 כיום). הוא נוצר בעקבות פציעה בשיעור ספורט בעת ריצה מהירה ונחיתה חזקה ממדרכה לכביש. חייתי עם זה בשלום עד שלפני שבוע בזמן עיסוי הרגל הסתובב הגוף החופשי ונתקע בין מפרקי הברך. אורטופד קופת חולים המליץ בדחיפות להוציא את החלקיק בארטרוסקופיה. בצילום החלק נראה תקוע שם. ביום יום זה לא מפריע אלא רק בתרגול היוגה שאני עושה. מה דעתך, האם ארטרוסקופיה אכן נחוצה ודחופה? האם יצליחו להוציאו החוצה מבלי חתך נוסף? מהו זמן ההחלמה בהנחה שאני בריאה ובכושר טוב?
    האם ישנה דרך להחזירו למקומו הרגיל מבלי לנתח ולהמשיך לחיות בדו קיום לעוד שנים? אם כן באיזו דרך?
    אשמל לשמוע חות דעתכם
    בברכה
    אריאלה

לקביעת תור
    סגירה
    גוף חופשי בברך ימין

הוספת תגובה

• גוף חופשי בברך

ד''ר דן צין
    25/08/2007

שלום אלינה,
    כל עוד הגוף החופשי (כנראה חתיכת סחוס שנשברה בארוע שאת מתארת) היה באיזו פינה בברך מבלי שהפריע - חייתם בשלום זו עם זה. עכשיו הוא כנראה זז למקום בו הוא מפריע ונתקע בין עצמות הברך. אין דרך להשפיע מבחוץ על מקומו בברך ולכן הטיפול המומלץ הוא אכן ארתרוסקופיה בה מוצאים את בגוף החופשי ושולפים אותו החוצה ללא צורך בחתך נוסף. ההחלמה בד"כ קצרה - כשבועיים.
    בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימול והירדמות
    מיה
    23/08/2007

במשך תקופה ארוכה אני קמה בלילה לאחר שיד ( ימין או שמאל) נרדמות לי וזה ממש כואב, יש תחושה של שיתוק מלא
    לוקח זמן עד שזה חוזר לתפקוד רגיל

מה מגלים בבדיקת EMG ? נזק בנקודות עיצבוב עצמם או בשרירים המתח החשמלי עובר דרכם ?
    במידה ומוצאים בעיה בבדיקת EMG ? מה סוגי הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת נימול והירדמות

הוספת תגובה

• נימול בידים

ד''ר דן צין
    24/08/2007

מיה שלום,
    התופעה שאת מתארת שכיחה למדי ונובעת כנראה מלחץ על אחד העצבים ביד. לפי הבדיקה הגופנית בד"כ ניתן לדעת איזה עצב לחוץ ואיפה. בדיקת ה-EMG בודקת תפקוד של עצבים ע"י מדידת מהירות ההולכה בעצב וע"י בדיקת פעילות השרירים המקבלים גרוי מאותו עצב. הבדיקה נעשית כדי לאמת את האבחנה המשוערת וכדי להעריך את מידת החומרה.
    אם הבעיה ממושכת ובדיקת הההולכה העצבית מראה הפרעה משמעותית, בדר"כ ההמלצה היא ניתוח לשחרור העצב הלחוץ.
    לכי להבדק. בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקות דם גליתי שחסר לי מגנזיום!!

יעל
    27/08/2007

מצאתי !!!! .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד ימין בשל עבודה ליד המחשב
    לילך קרמן
    23/08/2007

לאחרונה, כשאני עובדת ליד המחשב יש לי כאבים בצד האחורי של כתף ימין, בצד האחורי של החלק העליון של יד ימין, קצת מתחת לבית השחי הימני וכן זה מקרין לצלעות בצד ימין. אני מאמינה שזה בשל המחשב כי יד ימין היא היד הפעילה שלי (אני אוחזת בה את העכבר) ובצד שמאל אין לי כאלה כאבים. אני עושה מעט תרגילי התעמלות וזה עוזר מעט אך לא לגמרי.

הייתי אצל אורטופד בקשר לבעיה אחרת שלי והוא אמר שאשנה את התנוחה שבה אני יושבת. זה לא נשמע לי רציני. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למגר את הכאבים לגמרי? האם יש איזשהם תכשירים ו/או תרופות לכך? התעמלות מיוחדת? רופא אחר ללכת אליו?

הוספת תגובה

• כאבים בגלל מחשב

ד''ר דן צין
    23/08/2007

לילך שלום,
    למה את חושבת ששינוי תנוחת העבודה זו עצה לא רצינית? בעצמך את חושדת שזו הסיבה לכאבים, וכך ניתן יהיה לטפל בבעיה מהשורש. פתרון אחר יכול להקל אך הכאבים עלולים לחזור. ראי כמה אביזרים ארגונומים למחשב יש היום בשוק, וזה לא סתם.
    כל מה שאמרתי לא צריך לבוא במקום בדיקה גופנית יסודית לשלול בעיה אחרת.
    חפשי באתר זה ותמצאי כתבות הענין תנוחת העבודה הנכונה.
    בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפרק הירך
    דורון
    23/08/2007

האם מבחינה אנטומית מיפרק הירך שייך לאגן הירכיים או לרגליים?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפרק הירך

הוספת תגובה

• מיפרק הירך

ד''ר דן צין
    23/08/2007

מיפרק בהגדרתו הוא אזור מגע ומעבר בין שתי עצמות. במקרה זה המפרק הוא בין אגן הירכיים מצד אחד לבין עצם הירך, השייכת לגף התחתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בקרסול
    עידית
    22/08/2007

שלום רב,

אני בת 25 ,בריאה בדר"כ, אני בדר"כ רוקדת....בשבוע שעבר יצאתי מהריקודים עם כאבים בקרסול של כף הרגל בעת הדריכה.
    הלכתי לרופא כדי לבדוק במה מדובר,הוא טען שמדובר בלחץ בקרסול,לא פציעה כולשהי אלא לחץ על הקרסול ושלח אותי לצילום.
    חזרתי אליו למחרת עם הצילום והוא טען שהצילום מאמת את דברין בקשר ללחץ על הקרסול.
    וכששאלתי האם תזוזות על הרגל עלולות לגרום להחרפה במצב,הוא ענה שכן.
    הוא רשם לי תרופה בשם: "ARKOXY " ואמר לי לתת מנוחה לרגל,לא לרקוד,ולנעול
    נעליים שאינן שטוחות אלא עם עקב קטן.
    שאלתי אותו כמה זמן לדעתו ייקח לזה להירפא,והוא טען שמדובר בימים.
    על כן, חבשתי את הכף רגל וישבתי כשהרגל ישרה ומונחת על כיסא כדי שתהייה לגובה,
    ולקחתי את הכדור במשך שבוע.

אני מנסה מדי פעם לדרוך על הרגל כמו כרגיל ,כדי לראות האם היא חזרה לתפקוד מלא
    ועדיין קצת כואב לי בקרסול....אך אני מסוגלת ללכת.
    כשניסיתי אחרי שבוע ללכת למכון להתאמן ועליתי להליכה על ההליכון פשוט נורא כאב לי, ואני חוששת שזה נובע בעיקר מנעלי הספורט שנעלתי שמחזיקים את הרגל חזק ועושים לי כאבים יותר מהרגיל בדריכה, ולעומתם כאשר הלכתי לכיוון המכון כושר נועלת נעלים עם עקבים היו כאבים קלים
    בקרסול אך לא חזקים כמו בנעלי הספורט.

אחרי אותו שבוע שהיתי בהתאוששות בבית, חזרתי למכון התאמנתי רגיל,ואף רקדתי באותו הערב.
    נשארו לי עדיין מעט כאבים בקרסול בעת הדריכה אבל עדיין לא עבר לגמרי.
    השאלה היא: מתי יעברו כאבים אלו בקרסול סוף סוף?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בקרסול

הוספת תגובה

• לחץ בקרסול

ד''ר דן צין
    23/08/2007

עידית שלום,
    הסיפור נשמע כמו דלקת גידים סביב הקרסול. משך המחלה תלוי בעצמת הדלקת ובעומס המופעל. קשה לדעת מתי תחלימי לגמרי אך העובדה היא שאחרי שבוע של טיפול תרופתי את מרגישה הרבה יותר טוב. נסי לנוח עוד קצת ולא להעמיס על הרגל. אם לא יסתדר - חיזרי לרופא שלך.
    בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל...
    קובי
    22/08/2007

אני סובל מברך שמאל כתשעה חודשים בערך בגלל מכה שהכאבים באו אחרי הרבה זמן...בMRI שביצעתי נצא שיש בעיה בגיד הארבע ראשי....אבל מה שאני לא מבין למה מופיעים לי כאבים קלות בכול אזור של ברך ימין...............??? קובי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך שמאל...

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר נחום רוזנברג
    22/08/2007

קובי שלום
    שאלתך לא ברורה. תנשא בבקשה לנסח אותה מחדש ואני אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל.....!

קובי
    23/08/2007

קיבלתי מכה בברך שמאל אני כבר תשעה חודשים עם כאבים ביצעתי mri ובו נמצא שיש לי בעיה בגיד הארבע ראשי...הברך השתפרה והכאבים בה הופחתו ועכשיו מה שקורה יש לי כבר שבועים כאבים בברך ימין ..? מה קורה לי נמאס לי אני חושב שבעיית ברכיים היא בעיה לכול החיים ולא יודעים לטפל....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל.....!

קובי
    23/08/2007

קיבלתי מכה בברך שמאל אני כבר תשעה חודשים עם כאבים ביצעתי mri ובו נמצא שיש לי בעיה בגיד הארבע ראשי...הברך השתפרה והכאבים בה הופחתו ועכשיו מה שקורה יש לי כבר שבועים כאבים בברך ימין ..? מה קורה לי נמאס לי אני חושב שבעיית ברכיים היא בעיה לכול החיים ולא יודעים לטפל....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל...
    קובי
    22/08/2007

אני סובל מכאבים בברך שמאל מטראומה שקרתה לי כשנפלתי והכאבים באו מאוחר יותר אני כבר תשעה חודשים עם כאבים שירדו והופחתו בצורה משמעותית ביצעתי mri נמצא שיש לי כנראה בעיה בגיד ואני עבור לעבור אורטוסקופיה....אבל השאלה שלי למה עכשיו אני סובל מכאבים קלים כאלה בברך ימין וחולשה לפעמים.....תעזרו לי מה קורה לי..???? תודה קובי???

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך שמאל...

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר דן צין
    22/08/2007

כאב בברך אחת עלול לגרום לשינוי בצורת ההליכה ובחלוקת העומסים ובאופן משני לגרום לכאב בברך השניה.
    אני מבין שאתה מטופל היטב ומציע לך לבקש מהאורטופד שלך לבדוק גם את ברך ימין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר נחום רוזנברג
    22/08/2007

קובי שלום
    אם מדובר בכאבים בגלל בעיה כלשהי בגיד באזור הברך בדרך כלל הטיפול הוא פיסיותרפיה ומנוחה.
    כנראה שישנה בעיה נוספת שלשם טיפול בה הוצע לך בצוע ארטרוסקןפיה. לכן הנני ממליץ לברר אצל המנתח שלך מהי הסיבה המדוייקת לבצוע הארטרוסקופיה. בכל מקרה עם יש שפור בכאבים זהו סימן טוב המצביע על תהליך החלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות US קרסול שמאלית שאפקט מידאלי
    טלי
    21/08/2007

שלום אני בת 19 הסולבת מ NF1

הייתי רוצה לישאול אותך לגבי תוצאות הבדיקה שלי,
    טיביאליס אחורי-
    באזור הפטישון מעל הגיד רוכב גוש בגודל : 3.3*1.2 סמ".
    גבולותיו סדירים
    ללא זרומה בתוכו.

שאלתי האם הדבר מסוכן??

חשוב לי לציין בעיקר בלילה התחיל לכאוב לי המקום,לעטים כואב לי קצת שאני הוכלת
    איני חשה מגבלה בתנועת הרגל.

הרופא המטפל המליץ לרופא ממוחא יותר בבית חולים,שיגיד אם כדי ניתוח או לא.
    אני חוששת שאם אעבור עכשיו ניתוח דבר זה יפגע לי בהתגיסותי לצבא....

לפני שעשיתי את הבדיקה הרגשתי בדבר הזה לפחות שניים,אך לא עשיתי עם זה דבר רק השנה החלתטי העיר את תשומות ליבי לכך.

מקווה מאוד שתוכל לעזור לי.
    בתודה ויום נעים.

הוספת תגובה

• גוש בקרסול

ד''ר נחום רוזנברג
    21/08/2007

גלית שלום.
    גוש בגודל שאת מציינת אשר גורם לכאבים דורש ברור נוסף מעבר לבדיקת US שעשית. המצב יכול לחייב בדיקת MRI ובהתאם לתוצאה בצוע ביופסיה (מדובר בנטילת דגימה מהגוש לבדיקה במעבדה לשם הגדרתה) לכן הנני ממליץ אכן לפנות לבדיקה למומחה בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפולים האפשריים?
    ישראלה
    21/08/2007

לאחר תקופה ארוכה שבה אני סובלת מגרירת רגל ימין, וכאבים לאורך כל הרגל, וישבן ימני,
    וארחי שקיבלתי זריקות להקלה בכאבים מסוג צלסטון.

עשיתי בדיקת סיטי וממצאי הבדיקה העיקריים הם:

L3-L4: בלט דיסק מרכזי קל עם לחץ קל על השק הטיקלי, מפרקים הפאצטליים שמורים. קוטר של תעלה הספינלית תקין. כנ"ל בL4-L5

L5-S1SACRUM : הודגם בלט דיסק לטרלי ימני ניכר עם לחץ ניכר על נקב מימין, שומן האפידורלי מטושטש. מפרקים הפאצטליים שמורים.

אני בת 37 אחרי שלוש לידות רגילות, לא קיבלתי מעולם זריקת אפידורל. סובלת מעודף משקל של 30 ק"ג. זה המצב, אני סובלת מאוד ושיגרת חיי השתנתה בעקבות המצב והכאבים. מה הם הטיפולים העומדים לרשותי , ומה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים, אני לא יכולה לעמוד על הרגליים חמש דקות ברצף.

תודה, ישראלה

לקביעת תור
    סגירה
    מה הטיפולים האפשריים?

הוספת תגובה

• כאב סכיאטי

ד''ר נחום רוזנברג
    21/08/2007

ישראלה שלום
    את מתארת כאב ברגל שיכול לנבוע מפריצת דיסק בינחולייתי מתני אשר הודגם אצלך בבדיקת CT. בד"כ כאבים מסוג זה משתפרים לאחר מספר חודשים עם טיפול פיסיותרפי תומך אך לעתים ניתן להוסף לכך זריקה אפידורלית של סטרואידים אשר מחישה את תהליך ההחלמה. במקרים מסויימים אם הכאב בלתי נסבל לאורך זמן מבוצע ניתוח להוצאת הדיסק שפרץ. בכל מקרה כדאי להיבדק ולהיות במעקב אצל אורטופד גב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בידיים
    לילך קרמן
    21/08/2007

כמה בעיות: מזה שנתיים אני סובלת מטריגר פינגר באצבע הרביעית של יד ימין- עברתי שם פיזיותרפיה(אולטרטסאונד), זריקת קורטיזון. מאז הכאבים באים וחולפים והתנועה באצבע מוגבלת. לאחרונה, התקפלה לי האצבע בצורה כזאת שיכולתי לישרה רק בעזרת היד השניה. רופאת המשפחה אמרה שהיא ממליצה לי לנתח אך האורתופד בזמנהוף שלל זאת ושלח אותי שוב לפיזיותרפיה. לא נראה לי שזה עוזר כי התנועה עדיין מוגבלת והכאבים עדיין באים וחולפים. מה אתם ממליצים לעשות?

בחודש האחרון גם החלו לי כאבים באצבע הרביעית של יד שמאל וכן התקעויות. האורתופד הזריק לי שם זריקה (דיפרוספאן כמדומני). האצבע לא נתקעת מאז אבל יש כאבים מידי פעם ונוקשות מה. בתחילת חודש זה החלו לי כאבים גם באצבע השלישית באותה יד- היתה נפיחות קטנה, כאבים בתנוחות מסוימות של האצבע וכאבים בעצם שתחת האצבע. לקחתי כדורים נוגדי דלקת (אתרופן כמודומני) והוקל לי. הנפיחות נעלמה. אך יש כאבים מידי פעם בעצם ובתנוחות מסוימות. מה דעתכם?

תופעה נוספת שחוויתי בחודש האחרון- כאבים ודלקת בשריר העליון שליד המרפק (בכוון של כף היד) שמקרין לחלקים נוספים בחלק היד התחתון. קבלתי כדורים אך מידי פעם יש עדיין כאבים- אם בעקבות מאמץ או קפול היד או סתם. זה יותר טוב אבל עדיין קיימים כאבים.

מה הסיבה לכל התופעות הללו ומדוע הן קרו בפרק זמן קצר כ"כ של חודש-חודשיים? אלו בדיקות מומלצות? האם עלי לפנות גם להמטולוג\לבקש הפניה (הפיזיותרפיסט שמטפל באצבע יד ימין שאל האם ראה אותי המטולוג)?

סליחה על ריבוי השאלות. אקווה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בידיים

הוספת תגובה

• אצבע הדק

ד''ר נחום רוזנברג
    21/08/2007

לילך שלום
    הטיפול המוצלח ביותר באצבע הדק הוא על ידי ניתוח. הפעולה הניתוחית לשם כך היא בהיקף קטן ובהרדמה מקומית ובד"כ פוטרת את הבעיה. זריקה מקומית של סטרואיד אכן גם כן יכולה לשפר את המצב אך אם ההפרעה חוזרת כדאי לשקול התערבות ניתוחית.
    לגבי ההפרעה שאת מתארת במרפק יש לי רושם שמדובר במצב הקרוי" מרפק טניס" שזוהו תהליך ניווני מקומי קטן בגיד המשותף של השרירים המיישרים את כף היד. גם כאן זריקה מקומית בתוספת טיפול פיסיותרפי יכולים לעזור. מכיוון שהתאור שלך לא ברור דיו הנני ממליץ שתבדקי ע"י כירוג כף יד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בצוואר
    שרון
    21/08/2007

שלום לך

עברתי תאונה ב-4/2/2007 רכב צד ג' פגע בי מאוחר בצורה קלה הייתי במיון ולא נראה שיש משהו מיוחד

לפני כשבועיים התחילו לי כאבים מאוד חזקים בצוואר פניתי לאורטופד והוא הפנה אותי לבצע צילום בצוואר והתגלה כי יש פריצת דיסק בC4'C5'C6 ולכן שלח אותי לעשות C.T

קיבלתי את התוצאות ובהן רשום

במרווח C4-C5 מודגם בקע דיסק פרא מדיאני ימני הולחץ על השק הדורלי
    במרווחים C6-D1 מודגמים ארטיפקטים מאיזור הכתפיים המגבילים את הצפייה בתעלה הרכה
    בשאר המרווחים לא הודגמו בלטי דיסק משמעותיים
    בכל המרווחים מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות

אבקש לדעת מה זה אומר ומה הטיפול?

והאם זה יכול להיות קשור לתאונה שעברתי?

האם אני יכולה ללכת ברגל במשך שעה?

האם מנוחה עוזרת?

אודה לקבלת תשובה למייל [email protected]

שרון

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק בצוואר

הוספת תגובה

• מדוע אני לא מקבלת תשובה?

שרון
    21/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצואר

ד''ר נחום רוזנברג
    21/08/2007

שרון שלום
    אם לאחר התאונה לא היו לך כאבים בצואר והכאבים הופיעו רק בתקופה אחרונה קרוב לוודאי הם לא קשורים לתאונה. לבקע דיסק צוארי יש להתיחחס ברצינות במיוחד אם הוא מלווה בכאבים בצואר. כדי להחליט על המשך הטיפול ואופיו הנני ממליץ ליבדק בהקדם ע"י אורטופד גב. טווח הטיפולים האפשריים הוא רחב - מפיסיותרפיה עם מנוחה על להתערבות ניתוחית. ממצאי הבדיקה גופנית אמורים להצביע על הטיפול המומלץ. הליכה רגילה לא אמורה לסכן את מצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בצואר

ד''ר דן צין
    21/08/2007

שלום שרון,
    צילום הרנטגן לא יכול להראות פריצת דיסק אלא רק שינויים במרווחים שבין החוליות בהם נמצא הדיסק. כדי לברר יותר טוב נכון עשה האורטופד שמטפל בך ששלח אותך לבדיקת CT. פריצת הדיסק שהתגלתה בהחלט יכולה להסביר כאבים בצואר.
    לגבי הטיפול - הרי שהוא מתבסס בעיקר על משככי כאב וטיפול פיזיותרפי . יתכן גם טיפול ניתוחי. ההחלטה על ניתוח מתבססת על ממצאי הבדיקה הגופנית (האם יש לחץ משמעותי על חוט השדרה המתבטא בפגיעה עצבית) או על משך ועוצמת הכאב.
    אם את מסוגלת ללכת שעה, את רשאית לעשות זאת.
    לגבי הקשר לתאונה - קשה לדעת. קשה לבסס כאב שהופיע עכשיו על תאונה מלפני חצי שנה. מה גם שכנראה ישנם שינויים בין החוליות עוד מהתקופה שטרם התאונה.
    תהיי בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים
    מכי"ת
    19/08/2007

שלום,
    אני לאחר סיום קורס מכי"ות שהיו בו הרבה ריצות ומסעות. הברכיים שלי כאבו לי נורא במהלך הקורס כל פעם שהייתי קמה בבוקר אבל בגלל שנורא רציתי לעבור את הקורס המשכתי עם הכל כרגיל. עכשיו בבית מנסים לשכנע אותי שיכול להיות נזק תמידי לברכיים ושאני אלך לבדיקה גם אם זה אומר שיעיפו אותי מהדרכה. אני עדיין פוחדת ללכת לרופאים כדי שלא יעיפו אותי ורציתי לשאול אתכם אם אתם יכולים להסביר מה יש לי (בטח אתם מכירים הרבה מקרים כאלה) ואם אני באמת חייבת ללכת לרופא כי יכול להיות נזק תמידי או שאפשר להמשיך בשירות עם הכאבים והכל.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים

ד''ר דן צין
    19/08/2007

למ"כית שלום.
    כאבים בברכיים בקורס לא אומר שמעיפים אותך מיד מהדרכה. התופעה שכיחה ובדר"כ קשורה לעומס יתר בקורס. בדר"כ גם הכאב פוחת משמעותית עם תחילת ההדרכה השגרתית.
    בכל מקרה, אני ממליץ מאד ללכת להבדק כדי לדעת למה כואב. אח"כ תראי מה ממליצים לך ותחליטי מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ישור ברך ילדה בת 10
    אנה
    17/08/2007

יש לי ילדה בת 10 שכבר כמה חודשים אינה מצליחה לישר את ברך שמאל.
    בבדיקת mri המימצאים היו: מודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי.מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית ובגוף המניסקוס הלטרלי החשוד לקרע. מודגמת פרגמנטציה של הקרן הקדמית של המניסקוס. מוגדם חשד לפרגמנט מניסקיאלי מנותק מורם מאחורי ומדיאלית לקרן האחורית של המניסקוס בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטלים 15-18 סדרה 7) . המניסקוס המדיאלי מודגם תקין.
    המלצת הרופא לעבור ארטרוסקופיה
    שאלותי הן:
    1 מה יכולה להיות הסיבה לקרע ? האם זה מולד או תוצאה של פעילות מסוימת. ( הילדה לא ספורטאית)
    2 האם ארטרוסקופיה הטיפול היחידי או שניתן שיש דרך אחרת לטפל בבעיה
    3 האם תוכל להמליץ לי על רופא מומחה בתחום ארטרוסקופיה
    4 מהו זמן ההחלמה? אנו נמצאים בחו"ל בשליחות, תוך כמה זמן נוכל לטוס חזרה?
    5האם יהיה איזה שהוא נזק לעתיד?
    6 אחד הרופאים המליץ להוציא את כל המניסקוס. האם זה הכרחי ואם כן מה ההשלכות לעתיד
    תודה מראש
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אי ישור ברך ילדה בת 10

הוספת תגובה

• מניסקוס דיסקואידי

ד''ר דן צין
    17/08/2007

מניסקוס דיסקואידי הוא צורה מיוחדת מולדת של המניסקוס בצד החיצוהי של הברך. בגלל צורתו הוא נוטה יותר להיקרע, לא בהכרח עקב ארוע חבלתי משמעותי. הטיפול המקובל הוא אכן ארתרוסקופיה וכריתה חלקית של המניסקוס. מוציאים את החלק הקרוע ונותנים למניסקוס צורה דומה למניסקוס רגיל. זמן ההחלמה הצפוי הוא מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה