מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיד הרגל קצרמירב25/10/2007
שלום יש לי בן4/5 הוא הולך על עצבאות רופא אורטפד שלו אמר גיד קצר צריך לעשות מתיחת שירירים אנחנו עושים את התרגילים כבר 4חודשים שום דבר לא עזר מצריך לעשות אם צריך ניתוח ואם ניתוח מסובך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על אצבעות
ד''ר דן צין27/10/2007שלום מירב,
מציע שתקחי את בנך להבדק ע"י אורטופד ילדים, לא תמיד הליכה על אצבעות נובעת מקיצור של גיד אכילס, ואם כן צריך לבדוק על איזה רקע הקיצור. האורטופד גם יוכל להחליט אם יש צורך בניתוח להארכת הגיד. הניתוח אינו מסובך אך כרוך בקיבוע בגבס אחריו.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל קצרהירון25/10/2007
שלום. שמי ירון וברצוני לדעת האם רגל קצרה בטווח של 1.3 ס"מ ל-1.7 ס"מ, על סמך שלוש בדיקות שעברתילפני שנה : אחת על ידי כירופרקט , שנייה על ידי רופא ראומטולוג ושלישית אצל יצרן מדרסים מחייבת מדרס עם הגבהה , מדרסביציקת גבס, שהלכתי איתו במשך הזמן האמור? אני פשוט מעוניין להסיר את ההגבהה , הגבהה של סנטימטר , אך נתקלתי בהתנגדות של יצרן המדרסים בטענה שזה יזיק לי !!!!!!!!! יש לציין שהמדרסים ממלאים פונקציה נוספת: תמיכה לפלטפוס וששילמתי הון על המדרסים: כמעט 1000 שקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל קצרה
ד''ר דן צין27/10/2007שלום ירון,
מקובל שהבדל באורך הרגליים של עד 1.5 ס"מ הוא חסר משמעות ואינו גורם נזק או מפריע בתפקוד.
אם במילא אתה משתמש במדרסים, ניתן בהחלט להוסיף חצי ס"מ ברגל הקצרה. זה לא צריך להשפיע על מחיר המדרס.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאורטופד בכיר לברך!דפני25/10/2007
לפני כ-12 שנה עבר אבי תאונת עבודה שבו הברך התרסקה ולכן נאלץ לעבור ניתוח ברך מאוד מורכב שכולל השתלת פלטינות ועצם. היום הוא סובל מכאבים במקום ובנוסף הרגל לא יציבה. נאמר לו שכנראה הסחוס שם מאוד נפגע. מיותר לציין שאיכות חייו נפגע ואנחנו לא יודעים עוד לאן המצב עלול להידרדר. אני מעוניינת לקבל שם של רופא מומחה בתחום שהוא גם מנתח עם נסיון בברך ושיוכל לתת ייעוץ ואבחנה. הנושא מאוד דחוף!
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בברך
ד''ר דן צין27/10/2007שלום דפני,
בכל מרכז רפואי ישנו לפחות מנתח אחד אשר עוסק בבעיות ברכיים מהסוג שאת מתארת. יתכן מאד שאביך זקוק לניתוח להחלפת הברך. התייעצי עם האורטופד המטפל לגבי מומחה באזור מגוריו של אביך. חבל לחכות.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגידים ברגלשירי23/10/2007
שלום..לפני 5 שנים בערך עברתי ניתוח בקרסול שמאל (עקב נפילה מסתבר), הניתוח היה לתיקון העיוות בפיבולה..כביכול העצם התעקמה שמה(היא בלטה כלפי חוץ)..ובגלל זה גם ההליכה הייתה עם נטייה עקומה.. הניתוח לא בדיוק צלח..מדרסים לא עזרו ממש וגם פיזיותרפיה לא.חל טיפה שינוי בהליכה לטובה אבל עדיין הנטייה ללכת עקום נשארה ומפריעה....למרות שחיצונית העצם כבר לא בולטת..מביקורי אצל אורטופד לפני כשנה נודע לי כי יש אי ספיקה משמעותית של הגידים הפרונאלים ומומלץ לבצע ניתוח של העברת גיד..(אני בת 18 כיום) וחוששת מניתוח נוסף כי איני בטוחה כבר בדברי הרופאים...וחושבת שהשיתוק של הגידים נבע מהניתוח עצמו (כביכול בטעות) אולי את\ה יכול\ה להציע לי פתרון אחר מניתוח לתיקון הבעיה או להמליץ על מומחים איתם אוכל להתייעץ בנוגע לכך..
תודה:]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגידים ברגל
ד''ר דן צין27/10/2007שלום שירן,
לעתים חבלה לקרסול גורמת לנזק לגידים הפרונאלים, ולא תמיד מאבחנים זאת מייד.
לא כל כך ברור לי איזה ניתוח עברת ולמה.
מכיון שזהו תחום עיסוקי, אשמח לבדוק אותך ולייעץ.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמותליאת16/10/2007
שלום רב,
שמי ליאת ונשלחתי ע"י 2 רופאים מומחים (אחד מהם רופא מנתח) לבדיקת מיפוי עצמות עקב כאבים בברך ימנית- וחשד לקרע במיניסקוס.
לאחר בירורים, הבנתי שהבדיקה הינה כרוכה בקרינה גבוהה- ואף חלילה עלולה לפגוע בפוריות.
ברצוני לדעת האם יש אכן סכנה לפגיעה ? ואם כן, האם MRI היא יכולה לשקף אותם ממצאים ?
(מה השוני בין הבדיקות למעט כמות הקרינה לעומת חוסר הקרינה בMRI ?) .
האם דחיית הבדיקה ואולי הניתוח בעקבותיו יכולה לגרום להדרדרות במצב הברך?
אנא לתשובתך בהקדם.
תודה רבה וכל טוב
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר דורון נורמן16/10/2007כאבים בברך יכולים להגרם מסיבות רבות. אם השאלה הספציפית היא לראות קרע במניסקוס הרי שבדיקת MRI עשויה לעזור הרבה יותר טוב לאבחנה. היתרון בבדיקת מיפוי עצם שהיא כוללת את כל השלד הגרמי ויכולה לאזור באבחנות נוספות מחוץ לברך. לעיתים יש חשד שהכאב בברך מקרין מאזור אחר בגוף ולכן מעדיפים מיפוי.
בהתיחס לכמות הקרינה הבדיקה נעשת גם באנשים צעירים. לגבי הקרינה יש לשקול מומחה באיזוטופים שהיא התמחות שונה מאורטופדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות C.Tסולי15/10/2007
שלום לכולם.
כרגע קיבלתי את תוצאות ה- C.T
זה נראה לי ממש מלחיץ וממש לא דומה למה שהרופא אמר לי, מאחר והוא לא עובד היום בבקשה אם תוכלו לומר לי מה זה אומר:
במרווח L4-L5: שינויים אוסטיוארטרוטים קלים במפרקים הפצטאלים, בלט דיסק כללי מינימלי המשיק לשק הטקאלי.
במרווח L5-S1: זיזים אחוריים בחוליות הסמוכות.
בקע דיסקלי מרכזי גדול עם הסתיידויות בהיקפו ולחץ ניכר על שק הטקאלי ולחץ קל במהלך של השורש הימני.
רשום שכל השאר תקין
בבקשה עזרה זה לא נשמע לי כמו סתם פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק
ד''ר דורון נורמן16/10/2007לפי התשובה יש בקע דיסק בגובה L5/S1 אשר לוחץ על שורש ימני. החשוב ביותר היא המשמעות הקלינית: האם יש חולשה של שרירים ? האם יש הפרעה תחושתית? הCT עצמו אינו המדד החשוב. האותופד צריך לטפל בחולה ולא בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות גרמיות על העקביםאיילת13/10/2007
שלום רב,
השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו עם בליטות גרמיות על העקבים מאחורה בשתי הרגליים.
התופעה קיימת כבר הרבה שנים ולא ברור ממה זה נובע. בטיפול האחרון קיבלתי משחה אנטי דלקתית ופיזיוטרפיה, ללא הצלחה. זה מפריע לי מבחינה תפקודית וגם אסטתית. באחד היעוצים שהייתי נאמר לי שזה הצטברות של נוזלים בין הרקמות ואין הרבה מה לעשות, האם זה אכן כך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות גרמיות על העקבים
ד''ר דן צין27/10/2007שלום איילת,
בליוטת גרמיות על העקבים יכולות ללהפריע מאד בנעליים. לעתים אכן יש תהליך דלקתי מקומי כתוצאה מהלחץ המתבטא בהצטברות נוזלים מקומית ונפיחות.
הפתרון השמרני הוא שימוש בנעליים שאינן לוחצות בעקב או במדרסים בעלי מבנה מיוחד אשר מרחיק את החלק האחורי של הנעל מהעקב. ניתן גם להביה מעט את העקב למניעת מתח בגיד אכילס.
לעתים כל זה לא עוזר מספיק ואז צריך לנתח. בניתוח מורידים את העצם הבולטת ואם צריך גם מנקים את איזור החיבור של גיד אכילס לעצם העקב.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tear RCיעקובי12/10/2007
לכבוד
רופאי הפורום
הנדון: קרע מלא של הסופרא - ספינטוס
ד"ר שלום רב.
בתאריך 18/9/2007, החלקתי בעבודה ממים שהיו ע"ג הרצפה ונחבלתי בכתף שמאל.
בממצאי האולטרה סאונד נרשם בין היתר כדלקמן:
" there is full - thick. tear of the lateral part of M "
בסיכום הממצאים נרשם: " tear RC ".
מאידך, רושם הרופא במכתביו לביצוע הטיפולים השונים (מיפוי וכו') " קרע מלא של הסופרא - ספינטוס" (לא ברור לי הבדל. מאמין שקיימת זהות).
כיום אני מבצע פזיוטרפיות ומקבל כדורי איבופן 600 מ"ג .
אני מצליח להוריד את היד כלפי מטה, אני לא מסוגל להרים את היד בכלל כרגע כשהתנועה הינה צידית וכלפי מעלה פשוט משותק (כ- 10%), מסוגל חלקית (20%) להרים את היד מכיוון הבטן לפנים, הזזת היד אחורה מהגב לכיוון העורף בתנועה ישרה כ- 30%.
נ.ב: אני יליד 1960
שאלותי ד"ר הינם כדלקמן:
1) מה המשמעות של "קרע מלא של הסופרא - ספינטוס" ו/או RC ?
2) האם נדרש ניתוח של הגיד במקרים דנן?
3) האם לאחר ניתוח נשארת הגבלה בתנועות היד?
4) מהי לרוב ההגבלה של תווך תנועת היד בקרע מסוג זה באם לא מבוצע ניתוח של הגיד?
5) האם אצטרך לקחת כדורים נוגדי דלקת לעולמי עד?
6) במהלך הימים האחרונים התחלתי לשמוע "קליקים", בעת הסיבובים למציאת תנוחה נוחה לשינה . התחושה שלי כאילו משהו שבור, סדוק ו/או עומד להיתפרק (בצילום רנטגן ביום הפגיעה - לא נמצאו עדויות לשברים בכתף)?
7) האם ללא ניתוח ועם פזיוטרפיות והתעמלות מכשירים לחיזוק השריר אני יצליח לחפות על גיד קרוע?
8) הרופא נתן לי לבצע מיפוי עצמות וכן CT. מה המטרה של כל אחת מהבדיקות הנ"ל.
אודה לך על תשובתך המהירה לשאלות שבנדון .
נ.ב: הרופא שלי הפנה אותי למרפאת כתף באיכילוב בשאלת ניתוח .
לא יודע כרגע מה להחליט הדילמה קשה?
בברכה,
יעקובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tear RC
ד''ר דן צין19/10/2007יעקובי שלום,
קרע מלא של גיד סופראספינטוס (שהוא חלק של RC), המופיע לאחר חבלה, בגילך - לדעתי צריך לשקול ברצינות טיפול ניתוחי. לך להתייעץ באיכילוב.
לא ברורה לי מטרת הבדיקות הנוספות.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tear RCיעקובי12/10/2007
ב"ה יום רביעי 12/10/2007
לכבוד
רופאי הפורום
שלום רב.
הנדון: קרע מלא של הסופרא - ספינטוס
ד"ר שלום רב.
בתאריך 18/9/2007, החלקתי בעבודה ממים שהיו ע"ג הרצפה ונחבלתי בכתף שמאל.
בממצאי האולטרה סאונד נרשם בין היתר כדלקמן:
" there is full - thick. tear of the lateral part of M "
בסיכום הממצאים נרשם: " tear RC ".
מאידך, רושם הרופא במכתביו לביצוע הטיפולים השונים (מיפוי וכו') " קרע מלא של הסופרא - ספינטוס" (לא ברור לי הבדל. מאמין שקיימת זהות).
כיום אני מבצע פזיוטרפיות ומקבל כדורי איבופן 600 מ"ג .
תווך התנועות של יד שמאל: אני מצליח להוריד את היד כלפי מטה, אני לא מסוגל להרים את היד בכלל כרגע כשהתנועה הינה צידית וכלפי מעלה פשוט משותק (כ- 10%), מסוגל חלקית (20%) להרים את היד מכיוון הבטן לפנים, הזזת היד אחורה מהגב לכיוון העורף בתנועה ישרה כ- 30%.
נ.ב: אני יליד 1960
שאלותי ד"ר הינם כדלקמן:
1) מה המשמעות של "קרע מלא של הסופרא - ספינטוס" ו/או RC ?
2) האם נדרש ניתוח של הגיד במקרים דנן?
3) האם לאחר ניתוח נשארת הגבלה בתנועות היד?
4) מהי לרוב ההגבלה של תווך תנועת היד בקרע מסוג זה באם לא מבוצע ניתוח של הגיד?
5) האם אצטרך לקחת כדורים נוגדי דלקת לעולמי עד?
6) במהלך הימים האחרונים התחלתי לשמוע "קליקים", בעת הסיבובים למציאת תנוחה נוחה לשינה . התחושה שלי כאילו משהו שבור, סדוק ו/או עומד להיתפרק (בצילום רנטגן ביום הפגיעה - לא נמצאו עדויות לשברים בכתף)?
7) האם ללא ניתוח ועם פזיוטרפיות והתעמלות מכשירים לחיזוק השריר אני יצליח לחפות על גיד קרוע?
8) הרופא נתן לי לבצע מיפוי עצמות וכן CT. מה המטרה של כל אחת מהבדיקות הנ"ל.
אודה לך על תשובתך המהירה לשאלות שבנדון .
נ.ב: הרופא שלי הפנה אותי למרפאת כתף באיכילוב בשאלת ניתוח .
לא יודע כרגע מה להחליט הדילמה קשה?
בברכה,
יעקובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בRC
ד''ר יבגני שויחטמן15/10/20071. RC מורכב מ4 גידים אחד מהם סופרקאספינטוס
2. טיפול ניתוח מומלץ לאנשים צעירים במידה שטיפול שמרני כולל טיפול בתרופות , PH לא עוזר
3. ישנה אפשרות של הגבלה מינימאלית בתנועות לאחר ניתוח
4. בד"כ לאחר תקופה ישנו שיפור בתנועות עד 90-100 בהרמה לצד ולפנים
5.טיפול בתרופות למספר שבועות בלבד
6.צריך לבדוק "קליני" את הקליקים
7. יכול להיות
8.CT -לבדוק שאין שבר או סדק באזור מיפוי -לא ברור
9.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליסטזיס ודיקור סיניבן א10/10/2007
שלום
האם יש למישהו מכם ניסיון או אינפורמציה לגבי תרומה של טיפול בדיקור לשיכוך כאבים ולשיפור איכות החיים של סובלים מספונדילוליסטזיס?
אצלי האבחנה (כמעט ודאית - מחכים לCT) לספונדילוליסטזיס L4 - L5 עם הקרנות מעצבנות ומטרידות שמגיעות מהאגן עכוז אחורי עד לשוק (בצד החיצוני).
היציעו לי טיפול כזה לשיפור משמעותי בכאבים.
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליסטזיס ודיקור סיני
ד''ר יבגני שויחטמן15/10/2007ספונדילוליסטזיס או גלישה של חוליה עליונה על תחתונה מצב שגורם לאי יציבות של עמוד השדרה
יש לבצע בדיקות CT וצילומים דינאמיים בכיפוף ויישור כדי לקבוע המשך טיפול
לגבי דיקור סיני -זה יכול לעזור לכאבים על ידי שחרור ספזם שרירים אך לא לתקן ספונדילוליסטזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - שאלה קצרה נוספת
בן א15/10/2007אני טריאתלט
אני נמנע מריצה כרגע לפחות עד הCT
אבל רוכב.
אין לי שום כאב ברכיבה . האם יש בעיה עם לרכב על אופניים?
אני גם חושב לחזור לשחות (שחיין מקצועי לשעבר) , האם יש איזו בעיה או המלצה לא לשחות או לרכב.?
אני מזכיר עדיין אין CT קבעתי תור יקח עוד קצת זמן.
(באופן כללי מצבי השתפר מאוד כאשר רק דבר אחד נשאר עיקבי - הכאבים שלי הם בעמידה. אז ישנה הקרנה לעכוז אחורי שמאלי , אגן ושוק (הצד החיצוני) )
תודה רבה על תגובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםלאחר נפילה ביד שמאלשרון צורדקר09/10/2007
שלום רב שמי שרון לפניי שלושה חודשים נפלתי על יד שמאל בחדר מיון לא נמצא שבר.לאחר יומיים הייד התנפחה והוחלט לגבס לחודש ימים.לאחר חודש עדיין כאבים הוחלט לחדש את הגבס ולעשות מיפוי עצמות.
לאחר מיפוי נמצא כי שבר באגודל בתהליך איחוי ודלקת.
בוצע הורדת גבס עדיין הגבלה בתנועה מזה שלושה חודשים לסרוגין מרגיש נמלים ביד שמאל כאילו נרדמת והופכת לצבע עור משונה
רציתי לדעת מדוע יש כאבים חזקים אם לא רואים שבר בצילום רגיל מה גם שעברו כבר שלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד
ד''ר דן צין10/10/2007התאור של כאבים, נפיחות ושינוי צבע הנמשכים זמן רב לאחר חבלה עם שבר מינורי (אובחן רק במיפוי) מרמזים על אפשרות של התפתחות תסמונת כאב מסוג CRPS (או RSD בשמה הישן). חשוב לקחת תרופות נגד כאבים ולנסות להפעיל את היד. מציע לך להתייעץ עם האורטופד המטפל לגבי פניה למרפאת כאב.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגיל 24יוני08/10/2007
אובחנתי לפני כ12 שנה עם עקמת קלה ומאז לא הלכתי לרופא גב.
כיום אני מתאמן בחדר כושר ומרים משקלים של כ-50 ק' (25 בכל יד)
לאחרונה החלו לי כאבי גב חדים בצד אחד של הגב ואמי אומרת שכשאני מתכופף רואים את אותו הצד בולט יותר.(אם אני עושה מתיחות לגב אז זה חולף)
האם זה יכול להיות קשור לעקמת? יש צורך לפנות לרופא לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל 24
ד''ר דן צין09/10/2007שלום יוני,
העובדה היא שאתה לא רגוע לגבי מצב הגב שלך ולכן כדאי ללכת ולהבדק.
בדר"כ עקמת איננה קשורה לכאבי גב. ההבדלים באמך רואה בין הצדדים יכולים לנבוע מהתכווצות של השרירים בצד אחד של הגב, כפי שאכן אתה חש. נוח מאימונים מסםר ימים, חמם את הגב ועסה אותו. אם הכאב ממשיך, פנה לבדיקה.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרע במיניסקוסגיא07/10/2007
שלום רב,
אני סובל מזה כחודשיים מכאבים בברך. לאחר בדיקה אצל רופא הוא חושד בקרע במיניסקוס.
נשלחתי לצילום רנטגן ומיפוי עצמות. בעת בירור של הנושא נאמר לי שמיפוי עצמות (spect) אינה בדיקה טובה לבעיה זו ויש צורך ב MRI. האם אמנם כך?
מזה שנים רבות אני שומע קליקים בברכיים בעת תנועות שונות שלהן. האם יש קשר בין הדברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרע במיניסקוס
ד''ר דן צין09/10/2007שלום גיא,
בדר"כ קליקים בברכיים אינם קשורים לקרע במניסקוס.
מיפוי עצמות ספקט היא בדיקת עזר טובה לאישור אבחנה של קרע במניסקוס, אך הבסיס העיקרי לאבחנה הוא הבדיקה הגופנית. היתרון העיקרי של MRI הוא שהבדיקה אינה כרוכה בקרינה כמו המיפוי. החיסרונות הינם המחיר והזמינות של הבדיקה.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקomer221007/10/2007
אני סובל מאוד מזה כשנתיים מכאבים עזים בידיים כולל הרדמויות ידיים.
טופלתי פעמיים (כל פעם כ 10 טיפולים) בכירופרטיקה , מה שהעביר את הכאב ניתן לומר כמעט לחלוטין.
ביצעתי mri ולהלן התשובה :
c5-c6 בקע שמאלי ופורמינלי שמאלי וזיז פורמינלי שמאלי בינוני עם לחץ בינוני על חוט השידרה ושורשי שמאל
c6-c7 בקע וזיז פורמינלי ימני בינוני עם היצרות תעלת שורש ימנית
לפני כשבועיים החלו שוב כאבים של הצוואר , הכתף , דקירות באזור הברכיים.
ברמה שאני לא מצליח לנהוג , לתפקד , לישון בלילה
מה אתה מציע לי ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד''ר דן צין09/10/2007שלום עומר,
קודם כל גש להיבדק. אם הבעיה היא "רק" כאבים, ניתו לנסות להתגבר על ההתקף ע"י תרופות ואולי עוד כירופרקטיקה או שיטה אחרת. במידה ויש סימנים של פגיעה עצבית צריך להתחיל לחשוב על ניתוח לסילוק הדיסק הלוחץ על שורש העצב. כך גם אם הכאב נמשך בעצמה גבוהה זמן ממושך או שתדירות ההתקפים גבוהה ופוגעת מאד באורח חייך.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קבועים ברגליים וכף הרגלעינב07/10/2007
הי שמי עינב, אני בחורה בת 28 בריאה, לפני מס' שנים החלו בפתאומיות התכווצויות שריר בכפות הרגליים בתחילה חלפו מהר כשהפעלתי לחץ על הרגל ובהמשך אחת למס חודשים הופיעה כיווץ עם כאב בלתי נסבל לרבע שעה ארוכה, הלכתי לאורטופד והוא נתן לי הפנייה למדרסים ( בעקבות קשת בכף הרגל) ונפיחות בחלקה התחתון של הרגל.
היום אני קרוב לשנה עם מדרסים בקושי מצליחה לאירועים חריגים לנעול עקב קטן... פשוט כואב ואני מפחדת שייתפס השריר.
הבעיה: בחצי שנה האחרונה לא נתפס השריר בכף הרגל, אך!!! כל הגוף כואב בעיקר השוקיים יש עליהן לחץ תמידי, מאמץ של הליכה קטנה מעייף אותי כואב לי אחרי מאמץ בכל הגוף, גם במנוחה יותר כואב כשקצת קריר, ותמיד קפואות לי האצבעות ברגליים?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קבועים ברגליים וכף הרגל
ד''ר דן צין09/10/2007שלום עינב,
מתוך הסיפור אינני מצליח למצוא הסבר ברור לתלונותיך ולכן אין לי גם פתרון קסם. צריך לבדוק אותך היטב ואולי להתיעץ גם עם נוירולוג וראומטולוג.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)