מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימני נקע\שבר של עצם הפטישון הלטרליאנה10/12/2007
שלום לכולם
נפלתי היום במדרגות על הקרסול, המשכתי ללכת למרות הכאב. כשחזרתי הביתה מתחת לעצם הפטישון ראיתי גוש קטן, כל האזור נראה בצקתי ורגיש במישוש, התחושה וצבע הגפה שמורים,אני כן מצליחה לדרוך אבל זה דיי כואב. השאלות הן א) מה עליי לעשות עכשיו ב)האם ניתן להבדיל בין שבר לנקע ע"פ תלונות והאם בכלל סביר שיהיה שבר בגיל 22 בעקבות נפילה ג) מהו הטיפול בשני המצבים
המון המון תודה מראש על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע או שבר...
ד''ר שמואל לובושיץ10/12/2007שלום לך אנה
הדרך היחידה לשלול קיומו של שבר היא ע"י צילום רנטגן...שבר יכול להתרחש בכל גיל....ממליץ לכן לפנות לאורתופד ע"מ שזה יפנה אותך למכון רנטגן לביצוע צילום של הקרסול...ובא לציון גואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי השתלת סופריון - כתמיכהבן א09/12/2007
שלום
לאור ה CT שלי בו עלו הממצאים של ליסטזיס דרגה ראשונה , ובלט דיסק L4- L5 .
הסימפטומים שלי הם כלל לא כאבי גב אלא הקרנות לעכוז עליון ותחתון מפשעה עד השוק , והפרעה רצינית בעמידה (בישיבה אין בעיות)
הרופא המליץ על השתלת סופריון .
הוא תיאר פרוצדורה פשוטה של כ 20 דקות בהרדמה מקומית , שנעשית רחוק מחוט שדרה (ללא כל קשר אליו - ביון הזיזים של החוליות - בצד החיצוני) ,ולכן גם הסיכון מינימלי. לפיו ש 80 % סיכוי שהתהליך יעזור.
האם מישהו מכיר ? התנסה ?
לפי הרופא במקרה הכי גרוע זה פשוט לא יעזור לי אבל רוב הסיכויים שזה יפתור ואוכל לחזור לפעילות מלאה ולעמוד וללכת שוב כמו בן אדם
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אליהו אדר10/12/2007הנושא יחודי לניתוח עמוד שדרה . ממליץ להתיעץ עם מומחה בתחום זה
דר' אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת גידיםדנה08/12/2007
שלום..
נפלתי מסולם ומתחתי גידים בקרסול..העצם כואבת יותר מכל..
האם מנוחה וקרח עוזרים?
הייתי במיון ועשיתי צילום רנטגן ונאמר לי שזו מתיחה..הכאבים נוראיים ואופטלגין לא עוזר..איזה כדור אוכל לקחת שישפיע?אולי כדאי שאלך לקבל זריקה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת גידים
ד''ר יבגני שויחטמן10/12/2007שלום
מתיחת גידים -נקע -קרח מספר ימים , תחבושת אלסטית במהלך יום 0 לא בלילה)
כאבים ונפיחות עד מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת פלטינות מהגבאורטל08/12/2007
שלום!
שמי אורטל אני בת 20 ולפני כ5 שנים עברתי ניתוח לעקמת בגב ובניתוח שמו לי פלטינות.
רציתי לדעת מה ההשלכות בהוצאת הפלטינות לעתיד הקרוב והרחוק? מה הסיכונים? כמה הוא זמן ההחלמה? האם ניתוח כזה הוא כדאי מבחינת חיים קלים לדוגמא פחות כאבי גב או זה לא משנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת פלטינות מהגב
ד''ר יבגני שויחטמן10/12/2007הוצאת קיבוע פנימי מעמוד השדרה בדרך כלל לא מומלץ אך במידה שבולט מיתחת לעור ומפריע בתיפקוד יום-יומי
אין סיבוכים מיוחדים בניתוח אך שיקום יחסית ארוך
הוצאת קיבוע לא משנה כאבי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום עמש"צבני05/12/2007
עקב זרמים וכאבים באצבעות הידים ובגפיים העליונות עשיתי בדיקת EMG שיצאה תקינה בדיקות דם שיצאו תקינות וצילום עמ"צ שהצביע על:
שינויים ניוניים קלים של c5-c6 עם התרות המרווח בינהם-דיקופטיה? יישור לוורדוזיס
מה המשמעות והאם זה יכול להסביר את התופעות מהם אני סובל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד''ר שמואל לובושיץ05/12/2007בני שלום
צילום רנטגן אינו יכול להדגים ממצאים העשויים לקדם את תהליך האבחנה במקרה שלך...רצוי מאד שתפנה למומחה בתחום כדי שיוכל להבין בדיוק מהם התסמינים מהם אתה סובל לבדוק אותך בדיקה גופנית ולהמליץ על בדיקות עזר נוספות במידת הצורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RHEUMATOID FACTORנאוה05/12/2007
שלום
אני בת 29 ולאחרונה התחילו להופיע אצלי כאבי פרקים. שורש כף היד, מרפקים, ברכיים.
האורטופד שלח אותי לבדיקות דם שחזרו, ונראות למיטב הבנתי, לא ככ טוב:
C-REACTIVE PROTEIN =0.32
RHEUMATOID FACTOR =<9.690000
לגבי הפרוטאין אני מבינה שהתוצאה מעידה על המצאות דלקת כלשהיא בגוף.
השאלה היא לגבי הבדיקה השניה. אני מבינה שערכים שליליים הם התקינים. האם הערך הנ"ל הוא שלילי או חיובי?
מה זה גדול מ.. גדול ממה?
ובנוסף, האם אפשר לקבל הסבר לגבי התוצאות עצמן? יתכן שמדובר בדלקת פרקים? גם בגילי?
תודה רבה :)
נאוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מפרקים
ד''ר שמואל לובושיץ05/12/2007לנאוה שלום
על פי תיאור התסמינים ותוצאות בדיקת הדם הייתי ממליץ לפנות למומחה למחלות מפרקים...ריאומטולוג...מחלות מפרקים יכולות לתקוף בכל גיל....
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, יש לי רק שאלה..
נאוה09/12/2007האם אפשר לקבל תשובה מעט יותר מפורטת לגבי התוצאות של הRHEUMATOID FACTOR?
כלומר, האם היא חיובית או שלילית?
נאמר לי שהתוצאה הנ"ל היא תקינה, למרות שהcrp מעט גבוה.
אך מתשובתך אני מסיקה שהתוצאות אינן תקינות..
ועוד משהו קטן שאולי יעזור: הESR=18.
אני מבולבלת
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות נוספות
ד''ר שמואל לובושיץ09/12/2007שלום רב
תוצאות בדיקות הדם שציינת בשאלתך דורשות "פענוח" ע"י מומחה בתחום (ריאומטולוג). הערכים משתנים ממעבדה אחת לשנייה ולכן לא ניתן לי לקבוע בוודאות את מצבך הבריאותי...מה עוד שנוכחות רמת פקטור גבוהה אינה מעידה דווקא על מחלת מפרקים אחת אלא יכולה להצביע על מספר מצבים פתולוגיים שונים...כמו גם העובדה שהעדר רמת פקטור גבוהה אינה שוללת באופן חד משמעי קיומה של מחלת מפרקים או אחרת...היות ותחום זה אינו מטופל בד"כ ע"י אורתופדים אני ממליץ שוב להפנות את שאלותייך בנידון לריאומטולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דחופהנעמי04/12/2007
מהי הדגשה סימטרית בקליטה אזור פריאטלי גולגולת משני הצדדים יכול להתאים לעיבוי עצם האם זה יכול להיות סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מרגיעה
ד''ר שמואל לובושיץ04/12/2007שלום
הסבירות שמדובר במחלה ממאירה אינה גבוהה כלל ועיקר. למרות זאת, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא מומחה בתחום המחלות הפנימיות-מטבוליות ולמומחה בתחום הנוירוכירורגיה ע"מ לבצע בדיקות נוספות בכדי לאבחן את הבעיה אם בכלל קימת בעיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזוסטוזיסנאור03/12/2007
שלום,
אני בן 22 ואיבחנו אצלי אקזוסטוזיס בזיז הציפורן של האגודל מה עושים במצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזוסטוזיס
ד''ר יחזקאל טיטיון03/12/2007נאור שלום.
אם זה מפריע הטיפול הוא בניתוח, להוציא את האקזוסטוזיס.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!אביב02/12/2007
שלום אני חייל קרבי יש לי כאבים בברכיים זה שנה. עשיתי מיפוי ספקט לפני כחודש. ואז מצאו לי את הבעיות הבאות:
חבלה בריקמות הרכות
מתיחה בגידים
דלקת בגידים
ויש לי שתי שאלות:
האם אוכל להמשיך לשרת כקרבי עם בעיות אלו?
ומהו זמן הריפוי לבעיות אלו בהתחשב בעובדה שאני במסגרת צבאית?
זה ממש דחוף אני ישמח אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים
ד''ר יבגני שויחטמן05/12/2007שלום
שתוכל להמשיך את השרות הקרבי
כאבים יכולים להמשיך זמן ממושך אך בדרך כלל עברים עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לכאב
אריה חביב08/12/2007יש פתרון לכאב בטכנולוגיה מתקדמת דבר איתי 0508818746
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ברגליםא02/12/2007
אני בת 37 יש לי זרמים והרגשת שרפה ברגלים עם כאבים מהגב התחתון ומטה כולל הברכים עשיתי בדיקות נירולוגיות c.t. ראש וכן EEG מכיוןן שהיו לי לפני חודשים זרמים בצד שמאל של הגוף והכל יצא תקין. התחושה צריבה מאוד מציקה האם זה קשור לתחום האורתופדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד''ר אליהו אדר05/01/2008התלונה מחייבת קודם כל הערכה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןשירי28/11/2007
יש לי כאבי גב תחתון לאחר שינה, אני ישנה על הצד. האם יתכן שבגלל המזרון או שעלי להיבדק?
בעיקרון הרבה פעמים גם בסוף היום יש לי כאבים כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד''ר יבגני שויחטמן05/12/2007פרט ממזרן ישנם הרבה סיבות לכאבי גב
לפני שמחליפים מזרן או מיטה יש להיבדק ולחפש סיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי פתרון
אריה חביב08/12/2007ישלי פתרון מנסיון אישי בכאבי גב תחתון תצרי איתי קשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסול ומתיחת רצועותג26/11/2007
לפני 3 חודשים עקמתי את קרסול ימין ונפלתי במדרגות
הרופא אבחן כנקע ומתיחת רצועות
עשיתי מיפוי עצמות וגם ct ממצאי בדיקת ה-CT:
מימין-מודגם שבר מחובר חלקית בפטישון האחורי המערב את המשטח הפרקי עם יצירת מדרגה בקוטר 2 מ"מ באספקט האחורי של המרווח הפרקי, ללא עדות לפרגמנט גרמי חופשי תוך פרקי.
הודגם תפליט תוך פרקי בכמות קטנה.
הודגם עיבוי של הרצועה הטלו פיבולרית הקדמית, לא ניתן לשלול קרע חלקי.
משמאל-המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים.
מודגם מהלך תקין של הגידים דו"צ.
אני עדיין סובלת מכאבים ולא יכולה לתפקד כמו שצריך.
מהם תוצאות הבדיקה ומה אתה מייעץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול ומתיחת רצועות
ד''ר יחזקאל טיטיון03/12/2007ג שלום.
סביר כי עדיין יש כאבים, מאחר והיה לך שבר. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פיזיוטרפי ולהתעזר בסבלנות. כמו כן להיות במעקב אורתופדי בקופ"ח באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכף הרגלרעיה25/11/2007
שלום
אני בת 33 מתאמנת בחדר כושר באופן קבוע מיזה מס' שנים אתמול החלו לי כאבים בכף הרגל בבוהן ובחלק הקדמי של כף הרגל (באיזור של הבוהן) הכאב הולך ובא
מה לעשות ?.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יחזקאל טיטיון03/12/2007רעיה שלום.
להוריד מעומס האימונים ולפנות לבדיקת אורתופד בקופ"ח באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותג'רייס25/11/2007
שלום
לפני שנה וחצי תוצאות ה CT היו :
L4 - L5 : בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על לחץ השק התקאלי. היפרטרופיה של ליגמנטה פלבה והצרוצ של התעלה.
בחודש בפרואר הייתי מעורב בתאונת דרכים חזיתית מאז הסבל הלך ועלה, הרעה וכאבים הן באזור הצוואר והן בגב התחתון
עקב החמרה במצבי נתבקשתי לעשות CT ב 22.7.07 ע"ש צווארי ומותני והממצאים שעלו כדלקמן:
C2 - C3 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט אחורי מרכזי קל.
C4 - C5: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט אחורי מרכזי קל.
C5 - C6: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט מרכזי קל.
L4 - L5: סחוס הדיסקית הבינחוליתית הודגם עם בקע אחורי מרכזי נרחב הגורם ללחץ ניכר על השק התקאלי ועל שורשי העצבים. קיימת היצרות ספינלית סגיטלית מ L1 - S1
1. מה מוצע לטיפול במצב החדש הנוצר? האם מצב זה יגרום לנתוח? (גב תחתון)?
2. האם ניתן לייחס את המצב החדש הנוצר הן בצוואר והן בבקע לתאונת הדרכים שעברתי?
3. האם נכון הדבר לקרוא לפגיעה בצוואר במקרה שלי צליפת שוט עם הסימפטומיים האפשריים כגון: כאב ראש וצוואר וכתפיים סחרחורת ...
4. האם הרגשת חולשה ביד ימין והרגשת הנימול בכף יד ימין ובמיוחד בזרת בקמיצה ובאמה מוצאה הפגיעה בצוואר?
5. באותה תאונה קבלתי מקה חזקה באזור המותניים הירכיים ולכמה ימים לא הצלחתי ללכת בצורה נכונה הכל חלף. היום בבדיקת אולטרה סוואנד עלה כי באספקט לטראלי הודגם בורסיטיס קל בבורסה טרוכנרית. האם התפתחות דלקת זו כתוצאה מאותה פגיעה? או כמו שרופא המשפחה שלי מניח שזה בגלל כאבי הגב וההקרנות כך שאתה נאלץ ללכת בצורה חסרת שווי משקל ועם הזמן נוצרה הדלקת ושהוא מאמין כי הדלקת תיעלם אם יטופל הגב.???
6. עשיתי פיזוטרפיה וזה לא עזר נטלתי סוגים רבים של כדורים לשכך את הכאבים ולמנוע דלקות וזה לא עזר... האם כדאי לבקר אצל כירופרקט?
דעותכם ומעניכם המסורים חשובים לי מאוד
אודה לכם על סבלנותכם לטפל בבקשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לג'רייס
ד''ר שמואל לובושיץ04/12/2007הברכה לך
לצערי, לא פירטת את התלונות הקשורות לגב התחתון. לפיכך, לא ניתן לענות לך לגבי ממצאי ה- CT של עה"ש המותני. כפי שידוע לך, אין מנתחים צילומים אלא חולים...לכן חשוב לדעת ממה אתה סובל...
לגבי עה"ש הצווארי: אין בממצאים המתוארים על ידך בכדי להסביר את התלונות על תחושת הנימול בידך הימנית. הייתי ממליץ להיבדק ע"י רופא לאחר שבצעת בדיקה אלקטרופיזיולוגית של שרירי ועצבי הגפיים העליונים (E.M.G) ע"מ לשלול (או לאשש) לחץ על עצב פריפרי, קרוב לוודאי באזור המרפק.
לגבי הקשר בין תלונותיך לבין הממצאים שתיארת ולבין תאונת הדרכים יש קושי רב לענות לך ללא סקירה מעמיקה של העבר הרפואי שלך ובדיקה גופנית שלך.
אני מאחל לך בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ארטריטייםח'21/11/2007
אשמח להבין מה המשמעות של שינויים ארטריטיים בפרק האינטר פלנגיאלי של הבוהן ובפרק המטטרזו-פלנגיאלי הראשון, ואיך ניתן לטפל בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
ד''ר יחזקאל טיטיון03/12/2007ח' שלום.
מדובר בשינויים ניווניים, כלומר שחיקה של הסחוס במפרק. ניתן לטפל שמרנית בעזרת מדרסים, פיזיוטרפיה, הזרקה מקומית וכ"ו. כשכלום לא עוזר, הטיפול בבעיה הוא ניתוחי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)