מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- עיכוב גדילה בבני בן ה 13.5רפי21/05/2011
בני היה במשך שנים בעקומת גדילה אחוזון 40. מזה שנה חלה האטה משמעותית ובשנה האחרונה צמח 2 סמ בלבד ועומד על 153 סמ.
סימני מין משניים: שיעור ערווה בלבד.
מהו הטיפול המקובל והאם יש צורך בהתערבות בהורמוני מין ?
האם הורמון גדילה הוא הפתרון ?
רפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיכוב גדילה בבני בן ה 13.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ25/05/2011עליך לפנות לרופא הילדים להערכה ראשונית כולל תשאול , בדיקה גופנית ברור מעבדתי בסיסי. במידת הצורך תופנו לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילה מואץדנה20/05/2011
שלום רב
ביתי בת 10 חודשים יש לה שיעור יתר בכול חלקי הגוףץ בדיקת דם הראתה שרמת האנדרוסטנדיון היא 2.6, האם הרמה גבוהה ויש בעיה? שאלתי השניה גובהה של הילדה הוא 76 ס"מ משקל 9.800 והיקף ראש 46 הגובה שלי 155 ושל בעלי 180. הרופאה ממליצה לחכות עם צילום כף היד עד שתגיע לגיל שנה. אני מאוד מודאגת ומחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצב גדילה מואץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ25/05/2011לגבי רמת האנדרוסטנדיון יש לבדוק את הנורמה של המעבדה ביחס לגילה
מדדי הגדילה מלמדים שבתך נמצאת בטווח העליון של עקומות הגדילה.
נתון נוסף שלא ציינת הינו קצב הגדילה. עליך לשוחח עליו עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למומחיםשאלה20/05/2011
אני בן 16.1 . 172 ס"מ , 70 ק"ג. מידה 44.5-45 בנעליים.
יש לי שאלות בנוגע לגדילה:
1.יש לי ג'טינה מתחת לפטמות(כמו שיש למתגברים,זה נבדק וזה בסדר) מגיל 12,האם זה שזה לא נעלם עדיין וזה בגודל יחסית גדול-זה אומר שאני עוד אמור לגבוהה?
2.האם לכל נער יש שנת קפיצה-בה הוא גובהה הרבה -ביחס לשנים אחרות בהם הוא גדל בקצב מסוים?
3.האם נער בן 16 שלא מתגלח(אלא רק שפם וזה גם פעם בכמה שבועות) זה אומר שהורמון הטסטסורון/גדילה או משהו דומה לא מופרש , אז עוד אמור לגדול ועוד לא החל את גדילתו המסיבית?
4.האם יש קשר בין מידת נעליים לגובה?
5. האם 6-6 וחצי שעות שינה(מעטות) בלילה הן גורם מפריע לגדילה?
למומחים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ25/05/2011תשובות
1. אין קשר
2. בתקופת ההתבגרות יש בהחלט תקופה בה קצב הגדילה הוא מהיר מאד ביחס לשנים שלפני או אחרי
3. הופעת שפם וזקן מסמנים את שלבי הסיום של ההתבגרות המינית . זה בהחלט שכיח התאור שאתה מציג לגבי גיל 16.
4. יש קורלציה אך היא מאד לא אמינה
5. מומלץ לישון 8-9 שעות בלילה עבור גדילה אופטימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 , גובה 1.50מיתר20/05/2011
שלום רציתי לשאול שאלה בנושא הגובה.
אני בת 14 , גובה 1.50 ומשקלי 43. הגובה הוא בערך הדבר שאני הכי מתעסקת בו בזמן האחרון.
אני מוכנה לעשות ה-כ-ל בכדי לגבוה... רציתי לדעת האם יש איזה שהוא דבר שאם אעשה אותו אוכל להיות יותר רגועה לגבי גובהי ... גם אם זה יעזור לי רק בסנטימטר אחד.... האם יש איזה שהוא תרגיל גופני ספציפי שיעזור , מאכל מיוחד שמסייע , כדורים , תרופות וכד'...?
תודה רבה מראש ... אגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 , גובה 1.50 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/05/2011אין לך דרך להשפיע על שארית הגדילה שלך, שאת משכה ועצמתה אינך יודעת - פרט לעקבים :)
כדאי להשקיע בדברים שיש לך השפעה עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתבגרות מהירהד.ד20/05/2011
שלום רב
תודה על התשובות הקודמות אך לא קיבלתי תשובה לשאלה ,האם היתבגרות מהירה(לא מוקדמת) היא תורשתית,ושאלה נוספת ,האם יודעים מה הסיבות או הגורמים להיתבגרות מהירה (היתברות הנימשכת כשנה- לפי הבת הבכורה שהיתה במעקב)אך לא עלו על זה בזמן ולכן אני קצת נודניקית לגבי השאלות שלי
מצטערת,
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתבגרות מהירה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/05/2011אין מחלה שנקראת התבגרות מהירה. התבגרות אצל בנות נמשכת בין 2-5 שנים, וגם 2 וגם 5 הם נורמליים. הנטיה עוברת במשפחה אך לא ידוע על גן ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהגלית18/05/2011
שלום, שמי גלית, רציתי לשאול אני בת 35 ויש לי בעיה למרות שכל חיי לא הייתי גבוהה סה"כ 1.55 מ' לאחרונה גיליתי שאני יורדת בגובה באופן משמעותי, עשיתי כמה בדיקות בגלל כאבים שיש לי בגוף ובעקבות הירידה בגובה בין הבדיקות עשיתי גם צפיפות עצם וגיליתי ירידה של 6.4 ס"מ כיום הגובה שלי 1.48 מ' ורציתי לדעת עם יש טיפול לגיל שלי היום שאפשר לעשות משהו או שמא איחרתי את הרכבת , הדבר יוצר לי מועקה רבה וכן גיליתי כמה בעיות שיש לי בעקבות הבדיקות שעשיתי האם יש דרך לטפל בזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011כאן עונים לשאלות בעניין ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות מתקדם לבת שש וחציטלי18/05/2011
שלום
בתי בת 6 וחצי ותוצאות בדיקת גיל העצמות הראו:
לפי גרויליך ופייל התמונה מתאימה לגיל של 7 שנים ו10- חודשים בערך
האם זה בתווך הנורמה ?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות מתקדם לבת שש וחצי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011לבדיקה זאת אין משמעות אלא בהקשר של בדיקה ומדידה של הילדה. חזרי לרופא שבדק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר משמעותיגלי18/05/2011
שלום רב, ביתי, בת 10 , מאוד שעירה באיזור הרגליים/ידיים
ועכשיו גם שפם שדי בולט. זה מאוד מאוד מפריע לה חברתית.
סביר להניח שהיא ירשה את זה גם ממשפחתי וגם מבעלי.
משהדבר רק הולך ונעשה גרוע יותר, גם חברתית,החלטנו לטפל בבעיה ולהסיר שיער.
מה עושים? איך ואיפה מטפלים בילדה בגיל כזה? האם צריך לבצע בדיקות מסוימות בטרם ניגשים לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר משמעותי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011טפולים קוסמטיים עושים אצל קוסמטיקאית.
אין צורך בבדיקות רפואיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בבלוטות הלימפהדבורה18/05/2011
בתי בת 8 עם דלקות חוזרות בבלוטות הלימפה בבטן התחתונה ובאזור האוזן. ממה זה נובע ואיזו רופא מומחה יכול לסייע בבדיקה מקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בבלוטות הלימפה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011זאת בעיה יומיומית שרופא ילדים רואה ומייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גדילה בבן 13אורית17/05/2011
תודה על תשובתך, שאלתי היא איזה גורמים נוספים יכולים לגרום להאטה בגדילה
ומה הן הבדיקות השגרתיות לצורך האבחנה. האם כדאי להיוועץ ברופא הילדים או באנדקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית גדילה בבן 13 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011כל מחלה ממשוכת בילד גורמת להפרעה בגדילה.
כדאי להתחיל אצל רופא ילדים שיכול לראות את הילד במלואו, והוא יחליט אם יש צורך ביעוץ אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאמא16/05/2011
שלום,
בני בן 8 שבועות, נולד בשבוע 35 בניתוח קיסרי ללא חריגות.
עקב צהבת נלקח בירור בשבוע 6 לחייו שהעלה tsh 7, free t4 14.5 בבדיקה חוזרת לאחר שבוע tsh 6.5, free t4 17 נאמר לי שיש לעקוב ללא טיפול ככל הנראה תת תריסיות חולפת. בבדיקה היום (בן 8 שבועות) tsh 6.8 freet4 15. כל כמה זמן יש לחזור על הבדיקה, האם יש לטפל, מה הסיכוי שזה תת תריסיות חולפת, לציין בבדיקת הסקר יצא תקין.
הצהבת במגמת שיפור.
אודה על תשובתך
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/05/2011אין מקום לטיפול בשלב זה אלא למעקב אצל אנדוקרינולוג ילדים אשר ינחה אותך לגבי המשך הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא14/06/2011בבדיקה נוספת כשהיה בן 10 שבועת TSH 5.34 FT4 1.1 כאשר ערכי נורמה לFREE T4 בין 0.8-2, היה לנו תור לאנדוקרינולוג שבוטל עקב השביתה.... . הצהבת חלפה. רופאת הילדים אמרה כי אין צורך בטיפול א ואנדוקרינולוג עקב השיפור בבדיקה וכי נעקוב בעוד חודש בבדיקה נוספת, האם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011נשמע הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גדילה בת 4ליאת16/05/2011
שלום רב,
בתי בת 4 שנים וחודש. בחצי שנה האחרונה לא נרשמה עליה בגובה (משקל תקין). הילדה היתה תמיד באחוזון 50. כיום היא קצת מעל אחוזון 25. רופא מטפל שלח לבצע בדיקות הבאות:
1. TSH ו-T-4 (כל הערכים בגדר נורמה)
2. IGF-1(בנורמה)
3. קורטיזול בדם (10.99 ug/dL)
4. בדיקה ביוכימית תקינה
5. בדיקה המטולוגית תקינה
6.IgA (תקין)
7. Transglucominidase שלילי
8. DEAM.GLIADIN.PEPT שלילי
9. קורטיזול בשתן (איסוף 24 שעות) 14.84 ug/24 hr
cortizol/creatinin 0.240 gr/TV הערך הזה נמוך פי 5 מטווחי הנורמה.
בחודש האחרון נרשמה גדילה של 0.7 ס"מ. חשוב לי לציין שבשנה האחרונה הילדה סובלת מנזלת כרונית. בזמן האחרון מתבטאת כגודש קל באף (לא יודעת אם קיים קשר).
היתי רוצה לגשת לאנדוקרינולוג. איזה עוד בדיקות היתם ממליצים לביצוע להשלמת תמונה כוללת. האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת של קורטיזול בשתן? מה משמעות היחס של קורטיזול\ קריאטינין?
בעית גדילה בת 4 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/05/2011כל הבדיקות שציינת תקינות
בהנחה שלא מדובר בטעויות מדידה הייתי שוקל לבצע טסט לברור הפרשת הורמון גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון גדילה
ליאת17/05/2011פרופ' הרשקוביץ' שלום,
האם אתה מתכוון לטסט בו בודקים רמות של GH ותגובת הגוף אליו או בדיקה כללית לרמות ההורמון בדם? מי מורשה לרשום הפניה לבדיקה הנ"ל, אנדוקרינולוג או רופא מטפל?
האם הית במקרה הנ"ל לבקש הפניה לצילום רנטגן ליד שמאל לקביעת גיל כרונולוגי?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/05/2011מדובר בבדיקה הבודקת הפרשת הורמון גדילה. מזמין אותה רק אנדוקרינולוג.
הוא גם יחליט אם יש צורך בצלום גיל עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בלוטת התריסגולדי16/05/2011
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | *
0.1 (
0.35 )
5.5
|
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 )
19.7 *
21.7
|
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3 )
7 *
9.44
|
לפני יומיים ערכתי לביתי בדיקת דם ולהלן התוצאות :
האם זה מעיד על פעילות יתר ? והאם צריך להגיע בדחיפות לרופא לביקורת ? לתשובתכם אודה
תוצאות בדיקת בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/05/2011כן עדות לפעילות יתר. פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
גולדי27/05/2011שלום רב,
אכן על פי המלצתך פנינו שוב לרופא המטפל, אנדוקרינולוג ילדים - רופא מומחה מבית חולים איכילוב , הומלץ לקחת את הילדה למיון באיכילוב על מנת לזרז הליכים של מיפוי הבלוטה ובדיקות נוספות. ביום רביעי האחרון עשינו זאת , מיפוי הבלוטה הראה כי אין קליטה , בדיקות דם שקיעה, ספירה , כימיה מורחבת הכל תקין בדיקת בלוטת התריס הראתה מגמת חזרה לנורמה אם כן עדיין בפעילות יתר קלה. דופק תקין. יש לציין שזה קרה לה לפני שנתיים וחזר שוב עכשיו ומאז אנחנו במעקב של אותו אנדוקרינולוג מומחה,שגם הפעם בעצם ממליץ לא לתת טיפול תרופתי וטוען שע"פ הבדיקות שערך יתכן וזה יסתדר שוב כמו בפעם הקודמת. שאלתי היא האם אני צריכה חוות דעת נוספת ? והאם אני צריכה לקחת את הילדה לבדיקות מקיפות יותר ?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג27/05/2011עושה רושם שאתם בידיים טובות. שמעו בקול האנדוקרינולוג שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסוף שבוע נפלא לכם
גולדי28/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אולטרסאונד
גולדי30/05/2011להלן תוצאות בדיקת אולטרסאונד של הבת שלי :
א.ס תירואיד/ בלוטות המג
*סיבת ההפניה:
חשד לטירואידיטיס
: *ממצאי
בלוטת התריס US
~~~~~~~~~~~~
3.7 ס"מ. עובי האיסטמוס עד 0.5 ס"מ. *1.1* בלוטת התריס מוגדלת דיפוזית ,ממדי האונות עד 1.5
. מוגדרי מוקדיי הבלוטה הטרוגני, וואסקולרי ,ללא נגעי מרק
. הנייל הופיעו מאז הבדיקה קודמת מ 02.07.2009 השינויי
עד 1.0 ס"מ,ליבה של הקישריות שומנית. קיימת הגדלת קישריות לימפה צוואריות מימי
משמאל נצפו קישריות לימפה קטנות בודדות.
: סיכו
סימני טירואידיטיס והגדלה דיפוזית של בלוטת התריס.
האנדוקרינולוג שלה אומר שזה חלק מהתהליך של הבלוטה . אנחנו ממשיכים מעקב של בדיקות TSH . לי הוא אומר שזה לא צריך להטריד אותי.משום מה זה כן מטריד אותי . מה עליי לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/06/2011בשלב זה יש צורך במעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אתה מרגיע אותי מאוד
גולדי01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גדילה מגיל 16דקל אהרון15/05/2011
שלום, אני כיום בן 18 ועוד מעט מתגייס, ורציתי לדעת אם יש סיבה מיוחדת להפסקת הגדילה שלי מגיל 16? הלכתי אנדוקרינולוג והוא אמר לי שהתפתחתי כמו שצריך, כולל הורמון הגדילה, בדיקות דם, התפתחות מינית וכו'. אני בגובה 1.64 והגובה הממוצע של הוריי הוא 1.77, כשאבא שלי הוא 1.83.
אני לא מבין מדוע הפסקתי לגדול! אולי אני זה שבעצם יתחיל דור חדש של נמוכי קומה?
והאם זה באמת נכון שמפסיקים לגדול אחרי גיל 18? שמעתי מלא סיפורים מאנשים קרובים על שתפסו את הגובה במהלך השירות הצבאי. ושאלה אחרונה, איך זה שכול גבר שאני מכיר מגיע לגובה של אבא שלו, ולא לממוצע של שני ההורים?
כלומר, אני אמור להיות 1.83, ואין סיבה להפסקת הגדילה- זה מה שמטריף אותי!
הפסקת גדילה מגיל 16 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/05/2011אין לי הסבר למה צמיחתך הסתיימה כך. ייתכן והייתה בעיה רפואית בילדות, או לידה במשקל נמוך, איני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גדילה בבן 13tאורית15/05/2011
שלום רב,
יש; לי ילד בן 13 שנמצא במעקב מומחה אנדקרינולוג . עד כה גדל כ-5 עד 6 ס"מ בשנה והיה באחוזון 10, בבדיקה האחרונה שנעשתה בשבוע שעבר הסתבר שצמח רק 1.5 בחצי שנה.
לבני אין כלל סימני התפתחות מינית (בדיקת הרופא)
גיל העצמות כפי שנמדד לפי חצי שני היה 12 .
הרופא שלו ממליץ על מתן 3 זריקות טטוסטרון (0.3ML פעם כל חודש)
אשמח לקבל את חוות דעתך
תודה
בעית גדילה בבן 13 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/05/2011הטיפול שהוצע הוא טיפול מקובל. הייתי קודם לכך מוודא שאין סיבה אחרת להאטה בגדילה על ידי ברור שגרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)