מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שלום רב לרופאנטע06/06/2011
יש לי CAH (לא קלאסי ) ואני נוטלת סטרואידים פעמיים ביום 1 מ"ג פרנדיזון לאיזון הורמונלי.
אני בסביבות גיל 22
אני מאד רוצה לתרום דם, רציתי לשאול האם אני יכולה לתרום דם ???האם יש מניעה כלשהי?
אין לי מחלות חוץ מCAH ואיני נוטלת תרופות חוץ מפרנדיזון פעמיים ביום.
אודה לתשובתך
נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב לרופא - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/06/2011אין מניעה מבחינת ה CAH לתרום דם אך איני בטוח שתרומת דם אפשרית ממי שנוטל תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך..שובג'ון06/06/2011
בדקתי לאחרונה שוב, ואני 173 וחצי-אולי 174 ס"מ. אני בן 16 ו40 יום... אין לי כל כך תסמינים של התפתחות מינית...קצת זיפים על הפנים קצת שפם וגם זה צריך לגלח בפעם בשלושה שבועות עד חודש. באותו הגיל,אח שלי הגדול היה 183 סמ אולי יותר,אך היה לו כבר זקן משמעותי על הפנים,כמעט כמו של מבוגר. זה אומר משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לך..שוב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/06/2011כדאי שתפנה לרופא הילדים שלך על מנת שיעריך במדויק את ההתפתחות המינית שלך.
הופעת זקן היא מאורע מאוחר בתהליך ההתבגרות וקצב הגדילה אז מואט משמעותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גביההבר06/06/2011
אני כבר לא אוכל לגבוה יותר, אך בכל זאת רציתי לשאול האם זה נכון שניתן לגבוה במשך שנתיים בלבד מאז קבלת המחזור בפעם הראשונה?
אשמח לתשובה, תודה רבה!
גביהה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011בדרך כלל קבלת המחזור מציינת את השלמת רוב הגדילה. לאחר קבלת המחזור הבת תגבה בממוצע עוד כ 6 סמ (טווח של עד 10 ס"מ)גדילה זו מתרחשת בשנתיים לאחר לאחר קבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמשה06/06/2011
סרו-אימונו
ANTISTREPTOLYSIN O 87 U/ml 0 230
C-REACTVIEPROTEIN <0.08 mg/dI 0 .5
RHEUMATOID FACTOR <11.30 IU/ml 0 15
*ANTINUCLEAR AB Negative
DNA )ds) ab 3.0 IU/ml 0 6
COMPLEMENT C3 103 mg/dl 90 180
COMPLEMENT C4 17 mg/dl 10 40
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS bclgm - negative
HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml
HEPATITIS Be ab - negative
HEPATITIS bc ab tot, - negative
tsh-5.51 t4-free19.5
EOS.abs 1.0
EOS% 11.9
RBC 5.77
lg-total 1200.9H
ממצאים בבדיקה: שמורה ריריות לחות טוגור שמור מצב כללי טוב.אודם בגרון קל.שקדים לא מודלקים . אוזניים ללא סימני דלקת. ללא סימני גירוי מניגיאלי.ריאות נשימה בועית.ללא ציפצופים.ללא חירחורים. לב-קצב סדיר קולות צלולים.ללא אוושות.בטן רכה,כבד וטחול לא מוגדלים.צואר-ללא נפיחות
מה המשמעות הבדיקה ?
בדיקות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011עליך לחזור אל הרופא שהזמין את הבדיקות ולדון עמו בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה מהירהשני05/06/2011
שלום.
ביתי בת ה-6.5 ילדה מפותחת מאוד.לפני כ-8 חוד' לערך צמחו לה שיערות ערווה וניצני חזה.. ביקרתי היום אצל רופאת משפחה והיא ראתה גם פיגמנטציה בעורף. הרופאה שלחה אותנו לצילום כף יד ובדיקות דם וכמו כן גם הפנייה לרופא לאנדוקרינולוגיה. אני מאוד מודאגת. הילדה מלאה ושוקלת 47 ק''ג בגובה של 1.40 בערך.יש לציין כי היא מאוד דומה לחמי שהוא מאוד גבוה ומלא.
אודה לך אם תענה לנו על מס' שאלות.
1- מה ההשלכות של התפתחות מוקדמת?
2- האם יש סיכוי לחלות במחלה? ( שמעתי שיש אחוז מאוד קטן שהתפתחות מוקדמת עלולה להיות סימן לסרטן)
3- מה הטיפול המומלץ לעצירת ההתפתחות המינית? האם הוא קיים רק בזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
שני05/06/2011יש לציין שאני קיבלתי מחזור מוקדם בגיל 11 ובעלי גם התפתח מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד פרטים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011נראה שבתך החלה את התבגרותה המינית. היא עלולה לקבל מחזור בגיל צעיר למדי 8-9 שנים וכן גובהה הסופי עלול להיות נמוך מהמצופה. הנושא מחייב המשך ברור והערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להורמון הגדילהשאלה05/06/2011
רבים המחקרים המצביעים על כמות גדולה יותר של הורמון גדילה שמופרשת במהלך שינה בריאה במהלך גיל ההתבגרות,וישנם מחקרים רבים שמראים שחשוב לישון לפחות 8 וחצי שעות בלילה עד 9 וחצי שעות במהלך גיל ההתבגרות כדי להגיע למקסימום הגדילה.עכשיו שאלה בקשר לי:
מי באמת יכול להוכיח לי שלא מיציתי את פוטנציאל הגדילה?מי אמר שאם עכשיו אני אשן 7 וחצי שעות כל לילה אני לא אגיע למקסימום הגדילה שלי?ומי אמר שאם למשל עד גיל 14 ישנתי 7 וחצי שעות בכל לילה,ומגיל 14 ועד גיל 18 למשל אשן בקביעות 8 וחצי שעות עד 9 שעות כל לילה,אהיה יותר גבוה מאשר אם אני אשן 7 וחצי שעות באותה התקופה?הרי אף אחד לא יכול להוכיח את זה.אתם מבינים?
או שאני טועה.תעירו דעתכם בבקשה על העניין.
שאלה בקשר להורמון הגדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011שאלה מעניננת אך אין לי תשובה כי הנושא לא נבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב,אפשר עוד לגבוה בגיל 15?
שאלה08/06/2011התפתחתי מינית בשנה האחרונה אחרי שגבהתי בערך 10 ס"מ,אבל משום מה אינני מרגיש כל כך הבדלים בגובה בגלל שהרבה מאוד ילדים ונערים גדלים באותו הקצב שלי.עכשיו הפכתי להיות די שעיר בגלל ההתפתחות,אז 166.5 בן 15 החודש.אני אגבה עוד?אני מתוסכל מזה שאולי אני אהיה גמד ושאני אגבה עוד פחות מ10 ס"מ(לדעתי להיות פחות מ176 זה להיות נמוך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שאומרים שבשינה גובהים זה מיתוס
שלגד08/06/2011אין הוכחה שבשינה גובהים
הגדילה היא תהליך ממושך שנמשך שנים, נכון שלא גדלים בלילה.
ההורמון מופרש גם ביום.
לא הוכח כל קשר בין שעות השינה לגדילה.
אנשים הרבה פעמים מתבלבלים וחושבים שגובהים בלילה,אין בהכרח קשר בין הורמון הגדילה לגביהה.
יש את החישוב הזה שהוא קרוב דווקא:
בנים =גובה אב+ גובה אם+13 לחלק ל2
בנות= גובה אב+גובה אם -13 חלקי 2
מה ההורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש נורא לגובה שלי.גובהי 166.6
שאלה08/06/2011ואני בדיוק בן 15 החודש.גבהתי משנה שעברה באותו החודש כ9.5-10 ס"מ.מתחילת נובמבר גדלתי ב5.3 ס"מ.אלא שמבחינת התחושה איני מרגיש שאני גדל,מהסיבה שכולם גדלים איתי(בקרב אלו שאינם גדלים אני כן מרגיש שאני גדל ואני רואה איך אני מתקרב אליהם),אך ליד ילדים רבים בשכבה ובני דודים איני מרגיש כל-כך שאני גדל,כיוון שהם גדלים איתי באותו הקצב.אין סיכוי שהקצב שלי יוגבר?שפתאום אני אגבה עוד 10-12 ס"מ השנה(למשל יש סיכוי שבגיל 16 אני אהיה 176)?
עכשיו מה שמטריד אותי הוא שכבר התפתחתי מינית(וזה מה שגרם לקצב של 9.5-10 ס"מ בשנה האחרונה) = השתנה לי הקול,אני שעיר ברגליים,בירך ובמפשעה,יש לי שתי שערות בסנטר,מתחילות לצאת שערות באזור שמתגלחים.בבטן מתחילות שערות.בבית השחי יש יחסית הרבה.אגב,שאלה:יש ילדים שלא התבגרו מינית,אבל בכל זאת נשארתי בגובה שלהם(הם גובהים בקצב שלי,למרות שלא נראה שהם התבגרו מינית.ההורים שלהם נמוכים,איך זה הגיוני)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש נורא לגובה שלי.גובהי 166.6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/06/2011יש סיכוי טוב שתמשיך לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי תריס?ו04/06/2011
שלום. בן 6שנים.ביגלל תלונות של עיפות רבה הופנה לבדיקות.האם בדיקות אלו תקינות?
TSH5.3
T37.2
THYROGLOBULIN Ab <20
תפקודי תריס? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011חסרים ערכי של FT4 ערכי TSH מוגברים קלות אך איני סבור שבעיה בתפקודי בלוטת התריס מסבירים את העייפות. ממליץ על המשך מעקב אצל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד קטנטןקרן03/06/2011
שלום, בני בן שנתיים ו11חודשים, שוקל 8.6 ,נולד 2670 בשבוע 40, ינק ואחרי חודשיים התחיל לשבור עקומות גדילה- גובה, משקל והיקף ראש, היום קטנטן, עושה ועשה הכל באיחור- הליכה, דיבור וכו...אוכל מנות קטנות, שני ההורים קטנים אני 1.6 וגם בעלי 1.6 ורזים יחסית(בעלי טופל אצלך פרופסור הוכברג בעבר 10 שנים וקיבל הורמוני גדילה) בעבר היינו אצל רופא אנדרוקרינולוג ואצל רופא גסטרו שנייהם אמרו הורים קטנים רק להיות במעקב אף פעם לא הפנו לבדיקות, עכשיו רופא הילדים רשם -משקל והיקף ראש כמעט 4 סטיות תקן מתחת לממוצע גובה 2.5SD והלחיץ שמזמן היינו צריכים כבר לבדוק שאין בעייה, קבענו תור, האם המצב באמת חמור בשל הגיל ומה באמת צריך לעשות? תודה רבה ושבת שלום
ילד קטנטן - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011אני סבור שנתוני הגדילה של בנך אינם מוסברים רק על סמך הגובה שלכם. הייתי פונה בהקדם להמשך הערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו03/06/2011
אני בן 21 גובה :1.76 משקל 80 ק"ג
אני מתאמן במשקולות בעיקר על שרירי היידים והחזה עליתי במסה מעט 2 קילו תוך 5 שבועות ואני רוצה לעלות במסה יותר מזה והבנתי שטסטסטורון יכול לעזור לי מאד,לכן אני רוצה לעשות או זריקת טסטסטורון או ג'ל למי ולאיזה רופא אני צריך לפנות ואיפה אני משיג את זה?
שאלה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011השמוש בטסטוסטרון אינו מקובל למטרות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל ילדה בת 3אמא מודאגת02/06/2011
שלום רב,
ביתי בת שנתים ושמונה חודשים באחוזון 95 במשקל ובאחוזון 10 בגובה.
כמו כן היא שעירה מאוד בכתפיים, בגב וברגליים ולאחרונה החלו להופיע שערות מסביב לפיטמה.
עיניין המשקל נבדק ואנחנו במעקב תזונאית , אם כי התזונה שלה נמצאה מצויינת ותקינה.
בדיקות הדם נעשו לפני 7 חודשים ונמצאו תקינות לחלוטין.
האם נראה שיש קשר בין משקל לשיעור יתר? האם שיער זה ינשור או שהיא תישאר שעירה בצורה כזו? במידה והעניין הורמונלי- האם ניתן לטפל הורמונלית ואזי השיער ינשור?
אני ובעלי שיעירים אך נראה לי ממש מוקדם.....
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 עם שעירות יתר
לימור אליאס07/08/2014יש לי ילדה בת 4 גובה 95 ס"מ משקל 12 קילו אחוזון אם אני לא טועה 3.
שמתי לב שלביתי מאז שהיא נולדה יש שערות בכל הגוף כולל בית שחי וכולל האיבר שלה בעבר בני הגדול היה מטופל באנדוקרינולגיה ילדים בגלל שהוא היה מוריד את הסוכר של הגוף. הילדה שלי מאוד מניטורית לילדים בגילה האם אני צריכה לפנות ליעוץ אצל רופא אנדוקרינולוגיה.
אני גובה 1.70 ובעלי 1.87 כל פעם שאני מגיע למיון ילדים שואלים אותי למה היא רזה כולכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור אצל ילדה בת 3 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/06/2011השיעור אינו קשור למשקל ואף אינו הורמונלי על פי התאור, ומכאן שאין טיפול הורמונלי. מה שיש לילדה הוא במישור הקוסמטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוך + תוצאות של בדיקות דםהורים מודאגים02/06/2011
שלום רב,
בני בן 3.5, נמוך לגילו (אחוזון 5-10), אנחנו ההורים - גבוהים.
בבדיקות דם קיבלנו שתי תוצאות חריגות:
TSH: 7.51
Somatomedin C: 36
עד שיגיע התור לרופא אנחנו בלחץ. נשמח לקבל מושג כלשהו לגבי המשמעות של התוצאות הנ"ל ומה צפוי לנו בהמשך.
בברכה,
ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נמוך + תוצאות של בדיקות דם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/06/2011הבדיקות גבוליות ובדר"כ נהוג לחזור עליהן מקץ 3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טסט קלונידיןמטעמבו02/06/2011
שלום בני בן 4.5 עבר השבוע טסט קלונידין לגילוי חסר בהורמון גדילה וברצוני לדעת האם התוצאות תקינות:
0: 2.620
30: 14.400
60: 16.400
90: 10.200
120: 7.400
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות טסט קלונוידין- תוספת
מטעמבו02/06/2011מידע נוסף: הילד באחוזון 1>> וגיל עצמות תואם לגיל שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות טסט קלונוידין- תוספת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/06/2011הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מטעמבו03/06/2011תודה על תשובתך המהירה
מכיוון שתוצאות טסט הקלונידין היו תקינות, איזה כיוון נוסף ניתן לבדוק?
(תפקודי תריס תקינים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
מטעמבו03/06/2011האם ייתכן מצב שכתוצאה מהגירוי הופרש הורמון גדילה ברמה תקינה, אך בפועל ללא הגירוי ההפרשה אינה תקינה? האם יש דרך לברר זאת שכן הילד באחוזון נמוך מאוד ?( >>1). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/06/2011יש הרבה אפשרויות אחרות. חוסר בהורמון גדילה הוא סיבה יחסית נדירה להפרעת גדילה.
חזרו לאנדוקרינולוג והוא ידע מה כבר ידוע שאין לילד ומה עוד צריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מוקדת לבת 9אודליה לוין01/06/2011
אני אמא לילדה תאומה (לאח) בת 9,
בגיל 8, שמנו לב שהתחילה צמיחת שיער והנצת שד.
בגיל 8 ו-4 חד' נעשה צילום כף יד שהתאים לגיל 10 וחודשיים, גובהה היה 129 ס"מ ומשקלה 30.5 ק"ג.
כעת בגיל 8 ו-11 חודש, גובהה 133 ס"מ, משקלה 31.5 ק"ג.
באולטרסאונד רחם נמצא: אורך 34 מ"מ, עובי 23 מ"מ, רוחב 25 מ"מ, עובי רירית הרחם 2.5 מ"מ. לא נצפו שחלות וזקיקים בבדיקה.
בדיקות הורמונליות: טסטוסטרון 0.8, LH קטן מ0.1, FSH 1.3, אסטראדיול 151, פרוגסטרון 11.
ברצוני לציין כי הילדה עדיין ילדותית גם מעט יחסית לבנות גילה ואנו חוששים מאוד מתהליך התבגרות מוקדם.
האם לדעתך יש להתערב טיפולית בשלב זה, ואם לא מתי?
תודה מראש
א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מינית מוקדת לבת 9 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/06/2011בגיל 9 כבר למעלה מרבע מהילדות התחילו את התבגרותן. אין זה מוקדם. אין זה תפקיד ההורים לכוון את התבגרות ביתם לפי רצונם, אלא אם כן מדובר במחלה. וזה לא המקרה שלכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריטת שיער לילדהגליה01/06/2011
שלום , רציתי לדעת האם ישנה מניעה למריטת שיער לביתי, בת 10, בידיים
וברגלים.
היא מאוד שעירה , מה שמפריע לה מאוד , היא חשופה ללעג מהילדים בכיתה..
לדעתי זה לא סיבה הורמונלית אלא אסטית, ירושה מהמשפחה..
תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריטת שיער לילדה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/06/2011אינני רואה מניעה למריטת שיער. כמובן שזה בתחום הקוסמטי ולא ההורמונלי - שהוא המומחיות שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטן ועצירת גדילהתמר01/06/2011
הילד שלי בן 14 גובה 1.60 .סובל מפצעי בגרות שגורמים לו לצלקות.
שני רופאי עור המליצו על נטילת רקוטן.
בני מסרב לקחת בשל חשש מעצירת צמיחתו לגובה,נושא שמאוד מטריד אותו.
אני סבלתי בצעירותו מאקנה קשה ועור פני עם חטטים וצלקות רבות,מנסה לשכנע
אותו ליטול רקוטן.
מה דעתכם? האם יש אמת בטענה שרקוטן עוצר צמיחה?אודה לתשובתכם הדחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקוטן ועצירת גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/06/2011רקוטן איננו עוצר גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)