מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם תקיןיעל26/04/2011
בני עוד חודשיים בן שלוש
נולד ונשאר על אחוזון 3
כיום שוקל 11.500 וגובהו 89 ס"מ
ילד בריא אוכל טוב ושמח
רופאו לא מוטרד מכך אך אני קצת כן,
האם זה תקין ? האם יש בדיקות שכדאי לעשות, עד היום לא עבר שום בדיקה.
תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011אם הילד מתמיד על אחוזון 3 הרי שגדילתו טובה. אין צורך לעשות דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פרטי בהורמון גדילה - השתתפות?שיר26/04/2011
בני בן 15.8 שנים. מזה חצי שנה בבירור האטה בצמיחה. בשני טסטים הוכח חסר בהורמון גדילה, MRI מח תקין. גיל עצמות 13. ועדת משרד הבריאות לא אישרה טיפול בהורמון גדילה (לדברי האנדוקרינולוג שלנו בשל גילו המבוגר יחסית), אך הוא ייתן לנו מרשם לטיפול. החלטנו להתחיל טיפול באופן פרטי ומעוניינים לדעת האם קיימת השתתפות של הקופה (כללית) בהוצאה הכבדה הזו. והאם יש עדיפות לחברה מסויימת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פרטי בהורמון גדילה - השתתפות? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011נדיר שמטפלים בגיל זה, אך כבר היו דברים מעולם.
ק"ח כללית תומכת בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהיעל26/04/2011
שלום,
בני בן ה -19 בגובה 1.54. מגיל 10 היינו איתו במעקב גדילה רציני כולל סיטי בבלוטת הגדילה, וכל בדיקות הדם האפשריות, הכל הראה תקין ולדברי הרופא בני יהיה יותר מבעלי שהוא 1.70 ואני 1.60.- האם יש עוד סיכוי שהוא יצמח.
יש לי גם בן שהוא כמעט בן שמונה והוא 1.13 סמ- גם אצלו הורמון הגדילה תקין.
מה עושים????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011אין די פרטים כדי לענות. שאלי שאלות את את הרופא שמכיר את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוךבן26/04/2011
אני בן 16וחצי והגובה שלי 165.
גיל העצמות שלי 15 ואני עדיין גובהה אבל לא חושב שהרבה . אבא שלי בגובהה 189 ס"מ ואמא 155 ס"מ. מה יכול להיות הגובה שלי? והאם יש סיכוי שאני יפסיק עכשיו לגבוה? האם גיל העצמות מבטיח? יש לי הרבה שערות ערווה ומגלח זקן ושפם ועכשיו קצת מתחיל לי שערות בבטן.כדאי לי לבקש הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011לא מטפלים בבנים שהגיעו לגובה תקין כמו שלך, אפילו אם הגובה לא מוצא חן בעיניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלותיי האחרות
בן30/04/2011אוקיי אבל אני ישמח לדעת את תשובותיך בקשר לשאלותי האחרות.....אם זה בסדר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה
בן12/05/2011יש אפשרות שמשהו יעזור לי זה מאוד מטריד אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילה - גובהסיון24/04/2011
שלום,
בסקירה ראשונה של העובר בשבוע 16 נאמר לי ע"י הסוקרת כי העובר צפוי להיות "ילד גבוה". העובר היה באחוזונים ממוצעים כל ההיריון ונולד בשבוע 36 באחוזונים נמוכים בגובה, משקל והיקף ראש.
בגיל 5 ח' גובהו היה 62 סמ' ובגיל 7.5 ח' גובהו היה 71.5.
למעט הקפיצה הגדולה הזו, בשאר הפעמים שנמדד לא היו קפיצות בסדר גודל כזה.
כיום הוא בן 9.5 ח' וגובהו 72.5 סמ'.
שאלותיי: מה פשר הקפיצה הגדולה שהיתה סביבות גיל חצי שנה? זו לא טעות! על מה היא מעידה? ושאלה שנייה, האם הוא אכן צפוי להיות ילד/מבוגר גבוה מהממוצע? אפשר לדעת זאת מעכשיו?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה - גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011אין צורך לדעת מעכשיו את גובהו של הילד כשיהיה מבוגר. זה לא המשתנה החשוב ביותר בחייו. חכי ותראי.
קפיצות בגובה אפשריות מידי פעם - בעיקר באביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילרי קרצינומה אצל בת 15איילת24/04/2011
אצל בתי בת ה-15 אובחן ב- FNA חשש לפפילרי קרצינומה מגוש בגודל 8 מ"מ שנוקר.
לפי כל התרחישים היא כנראה תצטרך טיפול של יוד רדיואקטיבי לאחר הניתוח.
מקריאה ושוטטות בעולם הידע הענקי של האינטרנט הבנתי שקבלת יוד רדיואקטיבי היא מסובכת ביותר לפחות מהבחינה הנפשית .
איך ילד אמור לעבור דבר כזה? נכון, בתי נערה מתבגרת אך היא ילדה לכל דבר ובידוד מוחלט כדי לקבל את היוד נשמע לי נורא .
איך ילדים קטנים יותר עוברים כזה דבר? היכן בכלל עוברים את הטיפול הזה? אמרו לי שרק בקפלן ובבני ציון אפשר לעבור את זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילרי קרצינומה אצל בת 15 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011הטיפול ביוד רדיואקטיבי אינו קשה יותר מהידע שהיה סרטן שהוציאו אותו.
למרבית המזל המחלה היא בעלת ממאירות נמוכה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16.4 נעצר בגובה 164 כבר יותר משנגל23/04/2011
למי פונים לברור? האם כל אנדוקרינולוג יכול לשלוח לצילום כף יד? או שצריך לפנות למי שמתמחה בכך?
האם יתכן שמוצה פוטנציאל הגדילה? עד איזה גיל ניתן לגבוה והאם לתזונה יש חלק כלשהו באי הצמיחה מעבר לגנטיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה על שאלותי תודה.
גל25/04/2011רוב הבנים גומרים לגדול בין גיל 16-18. צלום לא ישנה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתך לצערי מזלזלת באינטיליגנציה
גל04/05/2011ברור שצילום לא ישנה אך ניתן יהייה לקבל אינדיקציה כלשהי אם יש סיכוי שיוסיף עוד קצת לגובהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתך לצערי מזלזלת באינטיליגנציה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/05/2011חכה ותראה. לא רצוי לדעת את העתיד ואמנם רובינו אינם יודעים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 16.4 נעצר בגובה 164 כבר יותר משנ - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 שיער ערוהלילך22/04/2011
שלום בני בן ה-10 הראה לי שצמחו לו 2 שיערות ערווה האם זה לא מוקדם מידי ?
שאר ההתפתחות מתאחמה לילד בגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 שיער ערוה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011בגיל זה מתחיל שעור מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה על התהיהלא ברור21/04/2011
אני בן 21 אחי בן 23 .
אני תמיד מדי יום שותה חלב 2 כוסות , אוכל ירקות ,פירות, גבינות.
לארוחת צהריים בשר, פרגיות, חזה עוף. אורז מלא וכאלה דברים "בריאים" עגבניות מלפפונים ומה לא מהמשפחה הזאת.
אחי לא נגע אף פעם בחלב. מקסימום טיפה למעלה בקפה לשנות את צבעו. לא נגע בירקות ופירות. הוא לא אוכל בשר.
כמו שאני אוכל פירות וירקות ככה הוא אוכל בורקסים ובצקים למיניהם...עכשיו שאני חושב על זה, הוא אוכל רק אוכל של בחוץ כל הזמן. בורגרים וכאלה. רוגעלכים, עוגות.קרואסונים. ארוחת צהריים הוא אוכל ספגטי. זה הכל בצקים.
קיצר הוא לא יודע מה זה סידן ומה זה ירקות. זה לא דברים שנכנסו לגוף שלו אף פעם.
והוא גבוה ממני ב 15 ס"מ. איך זה יתכן ? ההורים באותו גובה.
הבן אדם הגיע לגובה הפוטנציאלי שלו אני בטוח ב 100%
ולגביי לא נראה לי.
איך הוא הגיע לגובה הזה עם תזונה כזאת ?
אני תמיד עשיתי פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע והוא לא עשה.
הוא גם לא אוכל ארוחות בוקר. רק מהצהריים מתחיל עם הבצקים שלו
העוגות והעוגיות המתוקים. הוא מסוגל להחזיק מעמד הרבה זמן בלי לאכול, כל הבוקר.
לא מסתדר לי כל הקטע הזה. אומרים שאם לא אוכלים סידן לא גובהים . אז זה לא ברור לי איך הוא הגיע לגובה הזה ואני לא.
אשמח הסבר ? האם סידן זה חשוב לצמיחה לגובה ? או שהיה עדיף אם הייתי אוכל כמוהו ואז הייתי גם מגיע לגובה הזה שלו בטח..
איך עם תזונה כזאת מגעילה ולא מסודרת. בלי סידן בלי ירקות בלי בשר בלי ארוחת בוקר , הגיע לגובה כזה ?!
תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה על התהיה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011הסידן הוא רק מרכיב אחד ולא החשוב ביותר בתהליך הגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לגבוה גם בלי לאכול סידן ?
לא ברור23/04/2011מה המרכיב החשוב ביותר בתהליך הגדילה ?
לפחות שאם כבר שאלתי אז אדע במה מדובר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לגבוה גם בלי לאכול סידן ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/04/2011די
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקות דםאיריס21/04/2011
שלום רב,
עקב בעיה של שיעור רב ופצעים (בעיקר בגב) אצל ביתי בת ה- 15 הופנתי לאנדוקרינולוגית ילדים.
הופננו לבדיקות דם ואולטרסאונד.
באולטרסאונד אובחנה ככל הנראה שחלה פוליציסטית.
אבקש הסבר לבדיקות הדם.
TESTOSTERONE- TOTAL 1.60 nmol/L
ANDROSTENEDIONE 13.28 nmol/L
CORTISOL-BLOOD 516 nmol/L
ESTRADIOL (E-2) 93 pmol/L
17-OH-PROGESTERONE 4.71 nmol/L
LH 6.40 IU/L
FSH 5.20 IU/L
תודה רבה לתשובתכם
וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לבדיקות דם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011הבדיקה של אנדרוסטנדיון גבוהה. חשוב לחזור לאנדוקרינולוג להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת VMAדינה21/04/2011
שלום רב,
לבני בן 15 יש לחץ דם גבוה.לפי דבריהם של רופאים,הבירור הנפרולוגי והקדיולוגי תקין.
בוצע איסוף שתן של 24 שעות ובו ההערכים של VMA-USample-11.0 ng/ml.
VMA-Urine 24h-1/9mg/24h.
נפח השתן 1700 מ''ל.
קראטינין-24 שעות-1797 mg/24h
האם מדובר בדיקת תקינה מבחינת יתרת הכליה?
האם יש צורך בבירור נוסף מבחינת יתרת הכליה?
בתודה ובברכה,
דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת VMA - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011הערכים משתנים ממעבדה אחת לשניה. יש להראות התוצאות לרופא שביקש אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקפטטילזיווה21/04/2011
שלום,
ביתי במעקב אנדוקריני מגיל 7.4 עקב הנצת שדיים.
כיום בת 9, שדיים מתפתחותאך בקצב איטי, גיל עצמות 1.4 יותר מגילה הכרונולוגי, יש ריח זיעה כבר כשנה, אך אין שיעור בכלל.
בעוד חדשיים הרופאה המטפלת אמרה שתחליט אם להתחיל זריקות לעצירת ההתפתחות
האם יש סיכוי לקבלת מחזור ללא הופעת שיעור ? אני מאוד רוצה להמנע מהטיפול
אשמח לכל עיצה, חוות דעת
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות דקפטטיל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011מהתאור לא נשמע שבתך תקבל מחזור בקרוב. לא נשמע גם שהיא זקוקה לדקפפטיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה ביוטרפין -תופעות לוואיחיים21/04/2011
שלום,
בתי מטופלת מזה שנה בביוטרפין עקב טלסמיה אינטרמדיה לאחרונה
החלו להופיע כאבי גב וחזה .
האם ישנו קשר בין הגדילה לכאבים?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה ביוטרפין -תופעות לוואי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011לא מוכר קשר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה חשובהאורטל20/04/2011
אני בת 14.5 והגובה שלי הוא 1.42
אני מאוד נמוכה לגילי ואני רוצה לשאול עם יש אפשרות שיתנו לי הורמון גדילה. שהייתי תינוקת עשו לי בדיקת הורמון גדילה כדי לדעת עם חסר ויצא שלא חסר.
המידע הזה יכול להשתנות עם השנים ? כדי ללכת לבדיקה נוספת?
יש לי עוד שאלה אחרי שמקבלים מחזור גובהים? (עדיין לא קיבלתי) עד איזה גיל בנות גובהות ?
מקווה שתענו לי בהקדם. תודה מראש
אורטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה חשובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011אחרי המחזור הראשון בנות גדלות עוד 6-8 סמ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות מתקדםאפרת20/04/2011
שלום, בני בן 9 וארבע חודשים צילום כף יד הראה מתאים לגיל עשר, אני מאוד מודאגת מכיוון שיש לי בת שבהיותה בגיל 12 עשינו בדיקת כף יד גיל העצמות הראה 15 והיא נשארה מאוד נמוכה 147, האים יש לי סיבה לדאוג? אני שואלת מכיוון שההתפתחות על עקומת הגדילה של ביתי היתה לאורך כל השנים תקינה, אני פוחדת לפספס את הרכבת עם הבן, מה אתם מציעים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות מתקדם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2011בגיל זה טווח גילי העצמות הוא 7 עד 12. בנך לגמרי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)