מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד בן 3 ו- 8 חודשים גבוהה לגילוריבה21/06/2011
שלום,
יש לי ילד שגדול לגילו גובה 1.08 שוקל 22 , רופאת הילדים שלחה אותנו לבצע צילום כף יד
תוצאות הבדיקה: גיל העצמות מתאים לבן 4 שנים ורואים התגרמות של עצם הסירה אשר בד"כ מופיעה רק בגיל 6.
יש סיבה לדאגה?
אגב אבא שלו 1.90 (שחקן כדורסל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 ו- 8 חודשים גבוהה לגילו - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011אין די בנתונים. יש צורך לראות את כל עקומת הגדילה ולבדוקת את הילד, וזאת יעשה רופא הילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות TSHטל20/06/2011
שלום,
בני עוד מעט בן 12, ילד אשר סובל מבעיות שונות כגון חרדות , הפרעת קשב וריכוז ובשל כך נוטל כדורים פסיכיאטריים. הילד הוא ילד שמן וכתוצאה מכך החזה שלו בולט במקצת.
ערכנו לו בדיקות דם תקופתיות ושאלתי היא בקשר ל -TSH : בבדיקות מעבדה כתוב שטווח הנורמה הוא 0.4- 4.20 ובני קיבל תוצאה של 4.22 שאף סומנה כמחוץ לטווח ובצבע אדום. האם התוצאה היא תקינה, האם יש קשר להשמנה ?
בברכה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמות TSH - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2011הערך תקין למעשה.
בילדים שמנים יש עליה קלה ברמות TSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, האם הפעלת כוח פיזי על העצם הואמוקו20/06/2011
גורם חשוב בגדילה ?
מה שאומר שכמה שיושבים יותר או שוכבים ככה פוגעים בגדילה ?
צריך ללכת הרבה ?
זה ידוע כי ילדים המשותקים בפלג גוף אחד החלק הזה גדל פחות ללא קשר להפרעה הורמונאלית ?
תודה על מענה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי, האם הפעלת כוח פיזי על העצם הוא - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2011פעילות גופנית תחזק את העצם אך לא בהכרח תגרום להתארכותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בשביל גדילהG19/06/2011
רציתי לשאול אם יש מזון מיוחד שצריך לאכול בשביל לגדול ?
או שצריך לאכול רגיל כמו כולם? מה שאומר:
בוקר (פרוסה עם משהו) צהריים (בשר ,אורז, תפוח אדמה)
ערב(ביצה,גבינה, אבוקדו, עגבניה)
תודה!
תזונה בשביל גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2011התזונה צריכה להכיל מספיק קלוריות ולהיות מאוזנת כך שתכלול את אבות המזון והויטמינים והמינרלים בכמות מספקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שצויין זה לא מספיק
ףך21/06/2011אבות המזון והויטמינים והמינרלים
?
בוקר (פרוסה עם משהו) צהריים (בשר ,אורז, תפוח אדמה)
ערב(ביצה,גבינה, אבוקדו, עגבניה)
מה כבר עוד אפשר לאכול ? מה אנשים אוכלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שצויין זה לא מספיק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011לא נוכל להרצות כאן על תזונה נכונה. אפשר להתייעץ עם דיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהטלי19/06/2011
בני בן 13 בהתייעצות שערכנו עם אנדוקרינולוג פרטי ולפי בדיקת צילום כף יד אמר לנו האנדוקרינולוג שהילד יגיע לגובה מקסימלי של 1.65 ביצענו בדיקות 2 בדיקות של הורמון הגדילה והבדיקות יצאו תקינות, האם מומלץ לתת באופן פרטי את הורמון הגדילה?
תודה
גובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2011לא ומשתי סיבות:
1. גובה 1.65 הוא גובה בתחום התקין
2. לא צפויה תועלת מטיפול בגיל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתmnco17/06/2011
שלום רב,
יש לי תאומות כמעט בנות 7.
לאחרונה שמתי לב כי צמח לשתיהן שיער ערווה ובנוסף הן מאוד מאוד גבוהות יחסית לגילן (גם אני מאוד גבוהה).
לאחר שקראתי קצת מידע אני מאוד חוששת שמדובר בהתפתחות מינית מוקדמת ,השאלה -חוץ מהנתון הזה מה עוד יכול להעיד על התפתחות מינית?
אגב, שתיהן יחסית שעירות ברגליים ואין שיער בבית השחי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית מוקדמת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011שיער ערווה קשור לתהליך המופיע כשנתיים לפני ההתבגרות המינית. ההתבגרות מתחילה כשמויעים ניצני שדיים.
עם זאת, שעור מיני בגיל 7 הוא יחסית מוקדם וכדאי להראות לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה תיאורטית,צח17/06/2011
אם שוכבים כל היום במיטה ולא זזים גובהים יותר ? בגלל הקטע של כח המשיכה?
ואם זה לא נכון וגובהים פחות אז מה הסיבה בעצם ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלה תיאורטית, - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011אף אחד לא עשה את הנסיון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 12.הגובה שלי 1.53.ומשקלי 32.אנוממי16/06/2011
ברצוני לדעת אם המשקל שלי מתאים לגובהי ולגילי ואיך אני יכול להשמין יותר בצורה בריאה של מסת שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 12.הגובה שלי 1.53.ומשקלי 32. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011תחפש ברשת עקומות גדילה ותבדוק בעצמך.
כדי להגביר מסת שרירים יש להתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!!מומו16/06/2011
אני מתבייש להגיד את זה אבל לא ידעתי את מי עוד לשאול,
אני יתחיל ממשהו אחר הלכתי לבדיקות לפני חצי שנה לרופא בקשר
לגובה שלי אני בן 15.5 בגובה 1.55 כרגע, שלחו אותי לרופא כמוך ועשיתי בדיקות
דם, שתן, עצמות, הכל היה בסדר בעצמות היו בגיל 14 אבל זה היה לפני חצי שנה
עכשיו יש לי בעיה ששמתי לב אליה בזמן האחרון, שאיבר המין שלי ממש קטן כמו של ילד
קטן אני לא יודע אם צריך להגיד את זה פה, אבל בזקפה הוא מגיע ל12.5-13
אולי פחות ואני ממש בדכאון בגלל זה, כי לחברים שלי יש פי 4 יותר משלי
כשאיבר המין שלי רפוי בקושי יש לו אורך אני רואה קצת אורך ויש את הכיפה וזהו
מה אני עושה, אין לי בעיות רפואיות כנראה כי בדקתי כמו שאמרתי לך למעלה
ורציתי לשאול אם זה בסדר? למה אני ממש מתבייש מיזה, ואם אפשר בעתיד לעשות
הגדלה אולי גלולות, ניתוח, משהו קראתי לפני כמה זמן שיש משהו טבעי לזה והוא עובד
זה נכון? בבקשה תן לי תשובות לשאלות וכל עזרה שאני יכול לקבל מימך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה!! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011את הפין מודדים בזיקפה. הגודל הנורמלי הוא 10-16 סמ'.
אין אף אדם עם פין פי4 משלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתה
momo18/06/2011אני מדבר כשהוא רפוי לא שהוא בזקפה זה פי 4 משלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011אינך יודע מה גודל הפין הרפוי אצל חבריך. אינך רואה אותו אצלם כשהוא רפוי לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה גדול לבת 13גי'סון16/06/2011
שלום רב.
ביתי בת 13 בעלת חזה מפותח מאוד בצורה קיצונית
האם אתה רואה מקום לבדוק את הנושא??
יש לציין שאנו כהוריה גבוהים מאד.
בנוסף לחזה הגדול,מבנה גופה גדול.
אשמח לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה גדול לבת 13 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011אין מחלה הגורמת לשדיים גדולים. זאת תכונה אישית. כשתהיה בוגרת היא תחליט בעצמה אם זה לטעמה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת
גי'סון19/06/2011תודה על התשובה.
ברור לי שהיא איננה חולה בכלום
אך האם עודף של הורומון מסויים יכול לגרום לחזה לגדול ככה.
ואם כן..האם יש בדיקות או טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011התשובה שלילית. אין הפרעה הורמונלית גורמת לגודל השדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה סמאבי15/06/2011
בני בן 10 שוקל 24 קג גובהו 128 סמ.בדיקת הורמון גדילה תקין מבנה עצמות כף היד מתאים לגיל 8.בשישה חודשים אחרונים גבה 3סמ.רציתי לדעת אם עליה של 3סמ יחסית לגובהו תקין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה סמ - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/20113 סמ' ב6 חדשים זאת גדילה מצוינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמה מוגדלת אצל תינוקתליאורה גיל15/06/2011
התינוקת בת שנה ושלושה חודשים, מזה כשבוע פטמה אחת מנופחת וגדולה בהרבה מהשניה. ממש עכשיו חזרתי מרופא המשפחה שהפנה אותי לאנדוקרינולוג - ועוד לא הספקתי אפילו לקבוע לה תור. אין לי מושג מה זה אומר, וזה רק גורם לי ליותר חששות. אולי תוכלו להסביר לי מה זה יכול להיות, או להאיר לי קצת את הנושא - האם זה דבר נדיר או שכיח אצל תינוקות בגילה, או כל דבר אחר שקשר לנושא
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמה מוגדלת אצל תינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011הופעת שד מראה שיש פעילות של ההורמון הנשי. זאת תופעה שכיחה בגיל זה. בדר"כ היא נורמלית וזה חולף, אך לעתים יש מחלה הגורמת לעודף הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרותאפרת15/06/2011
בני בן 9 ו8 חודשים מתי מתחילה ההתבגרות אצל בנים וכיצד יודעים זאת? יש לי בנות מתבגרות לגבי הבן אני לא יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011הסימן הראשון אצל בנים הוא גדילת האשכים. 6 חדשים אח"כ מתחיל שיעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה עד איזה גיל ומתיאפרת15/06/2011
שלום , עד איזה גיל אפשר לתת הורמון גדילה לבת ומתי מוצאים לנכון לתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה עד איזה גיל ומתי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011הורמון גדילה נועד לילדים חסרי הורמון גדילה. אז מטפלים בהם עד סוף הגדילה - אצל בנות בערך בגיל 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותאורנה15/06/2011
בני בן 10.7. מיום היוולדו ועד גיל 6.6 היה מבחינת גדילה באחוזון 90. כשעלה לכיתה א' התחיל לקחת ריטלין. מיד לאחר תחילת לקיחת התרופה קצב הגדילה נעצר ובמשך שנה לא גבה בכלל. היום הוא נמצא באחוזון 63 מבחינת גובה ובאחוזון 57 מבחינת משקל: גובה 142, משקל 31. בצילום כף יד שמאל נמצא שגיל העצמות מתאים לגיל בין 8 שנים ו-10 חודשים לבין 10 שנים. אשמח להסבר על ממצאי הבדיקה ועל הערכה האם ישנה בעיה כלשהי המצדיקה התערבות כלשהי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/06/2011מבלי לבדוק את הילד - נשמע שהכל בסדר אצלו. בגיל זה ילדים סוטים קצת מהוו הקודם שלהם. יש להראות הנתונים לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)