מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גיל עצמות וקומה נמוכהמרגלית זכותא16/02/2009
בני בן 17 ו10 חודשים ,גובהו 1.66 בצילום גיל עצמות שנעשה היום נתברר כי גיל עצמות מתאים לגיל 19. האם זה אומר שלא יגבה יותר? האם יש מה לעשות? כפי שזכור לי לא הייתה התבגרות מוקדמת . אמא מודאגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
פרופ` זאב הוכברג21/02/2009הוא גמר לגדול, אך למה זאת סיבה לדאגה? הוא הגיע לגוה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכהסימה16/02/2009
בני בן 11 ו- חמישה חודשים במעקב אנדוקריני עקב קומה נמוכה ב- 2006 עבר בירור מקיף כולל תבחין גירוי אשר הדגים מלאי תקין של הורמון גדילה גיל עצמות מתאים לגילו בדיקות דם תקינ ות כולל תפקודי תריס תקינים ס.ד תקינה הוא גדל באופן עקבי מתחת לאחוזון 3 בגובה ובמשקל יש לציין שהוא נולד פג שבוע 32 לידה ספונטנית רגילה יש עוד שתי בנות גבוהות ומתפתחות יפה לגילן האמא בגובה 1.58 והאבא בגובה 1.78 בשיחה האחרונה המליצו על מתן הורמון גדילה בהתוויה של lss במימון עצמי למרות שהורמון הגדילה תקין האם כדאי לתת את ההורמון ? כמה זה ישפיע על הגובה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ISS
פרופ' אלי הרשקוביץ16/02/2009שאלה קשה !
ISS אינו מצב הומוגני אלא מהווה בעצם כינוי לקומה נמוכה מסיבות לא ידועות כאשר לכל ילד הסיבה שלו כמובן.
באופן תאורטי יתכן כי הפרשת הורמון הגדילה שלהם הינה נמוכה לצריכהם למרות שעל פי ההגדרות (השרירותיות) ההפרשה היא "תקינה".
בילדים הדומים לבנך נמצא כי טיפול ממושך ( כ 7 שנים) מגיל צעיר שפר את הגובה הסופי ב 5-7.5 ס"מ בממוצע. ישנם ילדים שהגיבו יותר והיו גם ילדים שלא הגיבו בכלל.
אני מניח שבנך יהנה פחות מתוצאות הטיפול עקב גיל התחלה מאוחר יחסית אך אין לדעת בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשרון16/02/2009
אני בת 14,גובה 1.56,משקל 57,באיזשהי הודעה פרופ' אלי הרשקוביץ כתב שאחרי קבלת הוסת הראשונה גדלים 6 ס''מ,זה אומר שהגובה הסופי שלי יהיה 1.62?,חוץ מזה,חברה שלי(יותר קטנה ממני) קיבלה וסת ראשונה בגיל 11(אני ב11 וחצי),והיא הייתה יותר נמוכה ממני,עכשיו היא יותר גבוה והגובה שלה הוא 1.70,למה זה קורה?!,אולי יש לי איזושהי בעיה?! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממוצע
פרופ' אלי הרשקוביץ16/02/2009המספר 6 ס"מ גדילה לאחר קבלת המחזור הוא ממוצע. קיים כמובן טווח אפשרי, אך נדיר שבת תגדל יותר מ10 ס"מ לאחר קבלת המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההא אוקי...
שרון16/02/2009תודה,עוד שאלה,אני בת 14,יכול להיות שאני לא יגבה ו1.56 זה הגובה הסופי שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו??
שרון23/02/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ24/02/2009תלוי כמה זמן חלף מקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמ..
שרון26/02/2009קיבלתי מחזור קצת לפני גיל 12,ועד עכשיו לא גבהתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
שרון03/03/2009ועוד משהו:האם כדי לי לבקש הפניה לאנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת לבת 8מירית16/02/2009
שלום רב, ביתי כיום בת 8 בדיוק, לפני חודשיים הבחנתי בשיעור בבית השחי ללא שיעור במפשעה או ניצני שדיים. רופא ילדים הפנה לצילום כף יד שתאם את גילה הכרונולוגי. כיום לאחר חודשיים השיעור התגבר בבית השחי עדיין ללא סימנים נוספים. רופא הילדים שבדק אותה שוב לאחרונה התייעץ עם אנדוקרינולוג שבינתיים לא הורה על בדיקות נוספות. גובהה של ביתי 131 ס"מ ומשקלה 30 ק"ג. אני מאוד חוששת לגבי המשך התפתחות שכן כל חברותיה לכיתה צנומות וילדותיות והיא עשוייה להפוך נשית מוקדם מידי. אודה לעצה כיצד להמשיך מכאן, האם לבצע בדיקות דם הורמונליות ? תודה מראש.
התפתחות מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ16/02/2009התאור שאת מציינת אינו מתאים להתחלת התבגרות מינית "אמיתית" מבחינה הורמונלית אלא כנראה פעילות של בלוטת יותרת הכליה המפרישה הורמוני מין זכריים. ייתכן ומדובר בעודף פעילות אך תתיתכן גם גם רגישות של איבר המטרה (בלוטות השיער)
עקב ההתקדמות המהירה ממליץ על בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים ובצוע מספר בדיקות הורמונליות בסיסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף הורמונים זכרייםרויטל15/02/2009
מה המשמעות של עודף הורמונים זכריים אצל תינוקות בנות? מה יכולה להיות המשמעות בעתיד בגיל הבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זיכריים
ליאת וזגיאל16/02/2009היי שמי ליאת גם לי יש את השאלה ששלאת אשמח עם תעדכני אותי בתגובה שתקבלי יש לי ילדה בת 8 חודשים עם הורמונים זיכריים מה זה אומר לגבי העתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תלוי מה הסיבה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/02/2009יש מספר מצבים הגורמים לכך חלקם מסכני חיים וחשוב לדעת מה בדיוק הגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת - ילדה בת 4.5שלומית15/02/2009
שלום רב, בתי בת 4.5 . בשנה האחרונה ממש צמח לה חזה. היא מתלוננת הרבה שבגן צוחיקים שיש לה ציצי שמן כמו בלון. גובה- 1.14 משקל 21 היינו אצל אנדוקרינולוג ילדים - לפיצילום כף יד מתאימה לגיל 6. שדיים טאנר 3 ללא שיעור מיני והפרשות. כעת אנו עושים בדיקות דם הורמונליות נוספות ואולטרסאונד אגן קטן. אבקש לציין כי כאשר נולדנ היתה לה בליטה בחזה, אמרו לי בטיפת חלב שזה כלום. רק לשים לב שזה לא גודל. בגשיל שנה לקחתי אותה לאוטופד לצורך משהו אחר והוא ראה ואמר שזה בסדר כל עוד אין הפרשה מהפטמה? בחצי שנה האחרונה, החזה ממש גדדל לה (לצוך ההדגמה כמו ילדה ממוצעת בכיתה ב') שאלתי היא: הפרופ' שאצלו היינו אמר שלדעתו אין מקום לתרופה ולעזוב את זה. האם כל הדבר? אני בהיסטריה לחלואין. פוחדת שהילדה תעצר עם הגדילה וכן מהקטע החברתי. מה עלי לעשות? מה מומלץ? בברכה ותודה על תשובה.
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009לדעתי ילדתך זקוקה לברור סיבת ההתבגרות המינית המוקדמת ובהקדם האפשרי.
בנוסף בגיל כה צעיר מתחייב מתן טיפול בהתאם לסיבה שגרמה לתהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר - תינוקליאת14/02/2009
בני בן החצי שנה החל להשתער לפני כחודשיים בגבו, בפניו, בבית השחי , סביב לפטמות ובאיבר המין. התהליך היה מהיר ועקבתי אחר כל שערה שנוספה. בני טופל במשחת הלוקום - בגלל אטופיק דרמטטיס. הפסקתי כמובן את הטיפול במשחה לפני שלושה שבועות - אך עדיין אין שינוי. ביקרתי אצל אנדוקרינולוגית שאמרה שאינה מתרשמת שיש בעיה מיוחדת ושראתה תינוקות שעירים יותר. ביקשתי לעשות בדיקות לילד וכך עליי לעשות. בשיחה עם רופא העור הוברר כי במינונים אותם קיבל הילד כנראה שזו לא הסיבה. אשמח לדעת האם יכולה להיות בעיה כזו הקשורה בהורמונים? במידה וכן כיצד מטפלים בבעיה? האם השיער ינשור? תודה - ליאת
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009בדיקות הדם יוכיחו אם עודף הורמוני מין זכריים הם הסיבה להופעת שיעור יתר . אם כן יש לברר את הסיבה.
קשה לדעת בשלב זה ומבלי לראות את התינוק האם השיער ינשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון המשך
דידי15/02/2009מינון נמוך עד כדיי 2 טיפות בלבד ליום לילדה בת עשר???תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dדידי14/02/2009
שלום,האנדוקרינולוג של ביתי בת ה10 שנים אמר שהיא זקוקה לויטמיןd בטיפות כפי שתינוקות לוקחים.הוא אמר לי לתת לה 2 טיפות ליום לדעתי המינון נמוך ,מדוע לתת מינון שמיועד לתינוק?היא הריי גדולה..בנוסף איך מעלים את הויטמין הזה באופן טיבעי חוץ מחשיפה נכונה לשמש?תודה ויום טוב אני.
ויטמין D
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009קיימות מספר דרכים להעלות את כמויות ויטמין D בגוף. השאלה אם קיים חוסר אמיתי או שרק מדובר ברמות בתחום הנמוך של הנורמה. כאשר אין מדובר ממש בחוסר ניתן לתת מינונים נמוכים לאורך זמן
אכילת מוצרי חלב ובשר (כבד) יעלו את רמות ויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרדודה14/02/2009
שלום רב, אחיינתי היפה והמתוקה בת ה-5 נולדה עם שיער עודף.לצערי השיער לא נשר.אני רוצה לציין שבמהלך ההריון של אחותי היו לה בעיות הורמונליות וגם היא השתערה אך השיער נשר לאחר הלידה.בכל אופן האחיינית שלי שאלה לפני כשבוע את אמא מדוע רק לה יש שיערות על הגוף ולילדים אחרים לא.ממש עצוב לי שכן החברה בימנינו אתה יודע,הילדים הם יכולים להיות אכזריים ועוד היום בעידן שבו כל הילדות כבר מודעות למראה כבר מגיל צעיר מאוד.איזה פיתרון יש לנושא הזה?האם ניתן בגיל כזה להסיר שיער לצמיתות?ואם כן באיזו שיטה אתה ממליץ? אודה לך על תשובתך, בברכה, הדודה המודאגת.
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009אני מניח ששעור היתר נמצא בכל אזורי הגוף ולכן לא מדובר כאן בבעיה הורמונלית
הייתי מתייעץ עם רופא עור לגבי הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד - ילד בדיכאוןאמא מודאגת13/02/2009
שלום רב אחייני בין 15 ושמונה חודשים עשה צילום כף יד ובו נאמר שהצילום מתאים לילד בגיל 15 ולפי מה שהרופא הראה לאחותי הרופא אמר שהעצמות כמעט סגורות והוא יעלה רק במס' ס"מ. מה עושים האם כדאי ללכת לעוד התייעצות והאם הזריקות האלה יעזרו.
גיל עצמות
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009בגיל עצמות 15 אין צפי לגדילה משמעותית נוספת
טיפול הורמונלי לא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתיפעת13/02/2009
שלום, ביתי בת 6.5 ולפני שבוע הבחנתי אצלה בבלוטה בשד השמאלי, כמו זו שיש לפני גדילה של חזה. היא מאוד גבוהה לגילה, 1.25 תמיד הייתה באחוזון מאוד גבוה ונולדה גם עם שיעור יתר, בדיקות הדם יצאו תקינות ואילו צילום כף היד שלה תאם לילדה בת 8 שנים ועשרה חודשים. השאלה שלי היא האם הטיפול שיתנו לה (יש לי תור שבוע הבא) יגרום לה להיות ילדה נמוכה מהממוצע בעתיד? והאם יש תופעות לוואי לטיפול?
קומה בהתבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009ע"פ הנתונים שציינת נראה לי שהטיפול עשוי לשפר את גובהה ביחס למצב לו בחרת להשאירה ללא טיפול.
תופעות הלוואי הינן מינימליות (עשויה להיות רגישות וכאב במקום ההזרקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10אסנת12/02/2009
בני בן 10, עם שיער ערווה ומעט פצעונים. ריח זיעה מגיל 8 ובקיעת שיניים מתקדמת בשנתיים מגילו. האם התפתחותו תקינה או שנדרש ביקור אצל אנדוקרינולוג?
התבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009אם אכן התפתחותו המינית החלה לפני גיל 9 שנים, דרושה הערכת אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקורטיזוןאמא100412/02/2009
בני בן 11, סובל מסימני שיעור, בלוטת יותרת הכליה אותרה כמפרישה הורמון יתר. בשל חשש מקומה נמוכה הומלץ להתחיל להשתמש בכדורי הידרוקורטיזון , 5 מ"ג פעמיים ביום. לא אובחנו סימני התבגרות מינית. שאלותי: 1. האם זהו טיפול מומלץ (ביחס לתופעות הלוואי האפשריות)? 2. האם קיים טיפול חליפי בעל שיעור הצלחה גבוה יותר (למיטב הבנתי, סיכויי ההצלחה אינם גבוהים)?
בלוטת יותרת הכליה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009אני יוצא מהנחה שבנך סובל מפעילות יתר של בלוטת יותרת הכליה עקב פגם אנזימטי (חוסר ב21 הידרוקסילאז לא קלסי ?)
אם כך הוא המצב, הידרוקורטיזון הוא אכן הטיפול בגילו של בנך הדרוש כאשר יש הופעה מוקדמת של סימני מין. יש לדאוג שהמינון שהמינון יותאם ע"פ שטח הגוף תוך מעקב אחר קצב הגדילה, געיל העצמות ורמות ההורמונים של הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונליורד12/02/2009
בתי בת 9 וקיבלה מחזור ללא סימני התבגרות נוספים הבנתי שנהוג לתת היום זריקות לא נעימות במיוחד כדי לדחות ככל האפשר את ההתבגרות המינית. אם אני מבינה נכון, המטרה היא לדחות את הופעת המחזור. אבל אם הווסת הגיעה ראשונה, ללא התפתחות שדיים או שיער - יש בכלל רלוונטיות לטיפול ההורמונלי ולניסיון לדחות כאן משהו? בנוסף, אם לאור גיל העצמות שתואם את הגיל הכרונולוגי אין חשש מבחינת המשך הצמיחה, איזה מטרות נוספות בר טיפול כזה להשיג? תודה
דימום וסתי
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009הופעת דמם מהנרתיק ללא התפתחות סימני מין הינה ממצא נדיר.
לכן לפני ששוקלים טיפול הורמונלי "לעצירת ההתפתחות המינית" אני ממליץ לפנות לרופא להערכה ובדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעה מוקדמתרמונה12/02/2009
שלום רב, האם בקיעה מוקדמת של שיניים קבועות , יכולה להעיד על האצה בהתפתחות, מתחת לאיזה גיל מומלץ לערוך בירור ,אם בכלל? תודה, רמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי המצב הפוך.. :)
ורד12/02/2009בתי בת 9, קיבלה מחזור וכל השיניים בפיה הן שיני חלב שטרם נפלו...
הופעת שיניים מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ15/02/2009מצב זה לכשעצמו אינו מחייב ברור רפואי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)