מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- משקל נמוךשושי05/02/2009
שלום! בתי בת השלוש וחצי מאוד רזה, מגיל אפס היא אוכלת מעט. היא נמרצת מתפתחת מצוין באינטלקט ובגובה היא באחוזון נמוך, במשקל מגיל אפס היא מתחת לגרף, היא גדלה בעקביות מגיל אפס אבל איטי מאוד. הלכתי לרופא באופן פרטי שהמליץ על בדיקת הורמון גדילה צילום כף יד לביקת גיל עצמות. הפנתי את בקשתו לרופאת הילדים שאמרה שאין צורך בבדיקות הללו . היא מכירה את הילדה מגיל אפס וזהו האופי שלה. ע"י רופאת הילדים שללנו רגישויות למניהם ותפקוד בלוטת התריס. מה דעתכם להחליף רופאה? או לפנות ליעוץ נוסף?ללחוץ את הרופאה על מנת לקבל את הבדיקות? היא טוענת שהבדיקות פולשניות ולא נעימות. האם זה נכון או ששיקולים כספיים לחסוך לקופה עומד מול עיניה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שתסמכי עליו
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009חשוב שרופא הילדים יהיה כזה שאת סומכת עליו. אם יש לך ספקות, אינך סומכת עליו ואז צריך להחליף רופא. מאידך יתכן והוא צודק ואין צורך בבדיקות. לכי לראות אנדוקרינולוג מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת הורמון גדילהאורית04/02/2009
בתי בת 9 ו-3 חודשים גובהה 1.20 משקלה 26. בתוצאות בדיקות הורמון גדילה התברר שיש חוסר של הורמון גדילה להערכה מחצית. יש לי התלבטות מאוד קשה באשר למתן ההורמון. לפי הערכת הרופאה וזה לא ודאי לפי החוסר של ההורמון היא תצמח עם מתן ההורמון בין 4 ס"מ ל-10 ס"מ במקרים הטובים. ההתלבטות שלי היא ההשלכות של מתן ההורמון בעתיד מה לעשות האם להסתפק בילדה בגובה של 1.50 ובריאה או לתת הורמון ולקחת סיכונים לגבי ההשפעות בעתיד. אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתלבט
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009זאת סיבה טובה להתלבט. הדרך הנכנה להתלבט היא לקבל חוות דעת נוספת מאנדוקרינולוג מנוסה ממרכז רפואי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא גדלרותי03/02/2009
נועם בן שנה וחצי,שוקל 8.500ק"ג וגובהו 71 ס"מ(עפ"י טיפת חלב מלפני שבועיים). עפ"י כל העקומות וגם עפ"י אחות טיפת חלב זה קצת חריג בעיקר הגובה. אציין שגם אני ובעלי לא גבוהים במיוחד(אני 1.57 ובעלי 1.70) כאשר היה בן 10 חודשים עשינו לו בדיקות דם וגיל עצמות עפ"י החלטת רופאת הילדים לאחר שעלה 90 ג' ב-3 חודשים. גיל העצמות יצא 3 חודשים ורוב הבדיקות יצאו תקינות. היום נכנסתי לתוצאות בדיקות הדם שלו מאז וראיתי שיש תשובה לאחת הבדיקות שלא הגיעה יחד עם השאר. הבדיקה הראתה את תוצאה ה- IGF-1 = <3.25 כאשר הטווח הרשום הוא 6.4-43. (growth hormone= 7.760ׂ) אציין שמעבר לגדילה,הילד מתפתח בצורה נהדרת-התחיל ללכת בגיל שנה וחודש,מתחיל לקשקש כמה מילים ולדברי הגננות במעון- מתנהג בהתאם לגילו ואף מעבר. אחיו של נועם- בן 3 ומבחינת משקל וגובה התפתח לפי הנורמה. הבנתי שזהו הורמון גדילה, האם עלי לדאוג או לבצע עוד בירורים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר משמעות
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009בדיקת דם להורמון גדילה היא חסרת משמעות, אלא אם כם עושים אותה תוך כדי תבחין הורמונלי הכולל כמה בדיקות דם. מה שבאמת חשוב הוא האם הילד שומר על אחוזון קבוע או יורד. אם יורד, חשוב לבצע כמה בדיקות, ורופא הילדים יודע אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור באיזור הפותמיטל @03/02/2009
הי, אני אם לתינוקת בת חמישה חודשים. לפני כ3 חודשים החלו לצמוח לה שערות שחורות על הפות (וגם בשפם). חששתי מבעיה אנדוקרינולוגית ולניגשתי לרופאת הילדים. לאחר שבדקה אמרה כי ייתכן שזה נובע משימוש במשחה המכילה חומר סטרואידי,ומאז שביתי נולדה אני משתמשת במשחת וולדה- קרם קנדולה לאיזור החיתול. הרופאה בדקה במרכיבי המישחה ולא ראתה חומר סטרואידי, אך עדיין סבורה כי מדובר במישחה שגרמה לשיעור. האם הגיוני? ומה עלי לעשות, כי אני מאוד מוטרדת מהעניין... האם ייתכן כי השיער ינשור מעצמו?? תודה רבה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לחכות
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009אם זה היה הורמונלי חיצוני, זה צריך להעלם בתוך 3 חדשים. השערות נושרות. אם זה מתגבר, לכי לראות אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפטיל בחו"לליאת03/02/2009
ביתי בת 9.5 מטופלת מזה 8 חד' בדקפפטיל. בעוד כשבוע וחצי אנו טסים לארה"ב למשך חודשיים. בשיחה טלפונית עם חברת התעופה, הובהר לי כי לא אוכל לשאת צידנית עם מזרקים לתוך המטוס. אני קצת חוששת להכניס את הצידנית למשך זמן רב כל כך (כ-24 שע') לתוך המזוודה בבטן המטוס. אולי למישהו יש רעיון- איך אוכל להעביר את הזריקה בלי לקלקל אותה ובלי להסתבך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במטוס
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009בבטן המטוס הטמפ 4 מעלות. זה עדיף על הקבינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת יותרת בכליהמירב רון03/02/2009
שלום רב, לפני כמה ימים קיבלנו תשובה כי ביתי בת ה 8 וחצי סובללת מפגם בבלוטת יותרת הכליה אשר מייצרת הורמון קורטיזון ברמות נורמה (קצת נמוך, אבל נורמה) אך קיים מחסום. כתוצאה מכך מופרשים הורמוני מין באופן מוגבר (יש לה התפתחות של אניצי שדיים ללא שיעור). ע"פ הרופאה המטפלת נצטרך לתת לה הורמון קורטיזון באופן מלאכותי אשמח אם תוכלו להוסיף לי מידע לגבי השפעות של הורמון קורטיזון שניתן באופן מלאכותי (האם יש השמנה, שיעור, בריחת סידן) האם יש טיפול אלטרנטיבי והאם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת בברכה , מירב רון (אמא של שירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
פרופ` זאב הוכברג05/02/2009אם מדובר בטיפול ממושך, אולי לכל החיים, כדאי תמיד לשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת מאודמעיין02/02/2009
שלום, בני החמוד בן 6.5. אתמול הבחנתי אצלו בשיערות עדינות ובהירות (לבנות) באזור האשכים. מרחוק לא ניתן להבחין בהן, אולם כאשר מסתכלים מקרוב הן נראות לעין. (למען האמת, יכול להיות שהן היו שם כבר קודם, אבל רק עתה שמתי לב לכך). במלבד זאת, ני אינו שעיר כלל, גובהו ממוצע ולא נראית לעין הגדלה משמעותית של האשכים. שאלתי היא האם זוהי תופעה נורמאלית או שמא זהו סימן להתבגרות מוקדמת? או האם רק הופעת שיער ערווה משמעותי (כהה) הנו יכול להעיד על התבגרות מוקדמת? האם יש מקום לדאגה? האם עלי לפנות לברור לשלול בעיה בריאותית? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין בעיה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/02/2009אך ממליץ לך לקחת אותו לבדיקת רופא ילדים מנוסה או אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מתלבטתמיכל01/02/2009
התחלנו מעקב התפתחות מינית מוקדמת עם ביתי בת ה-8 לפני חצי שנה, לאחר כל הבדיקות הרופאה החליטה שיש צורך להתחיל בזריקות להאט את הגדילה למשך שנה וחצי (נכון לצילום כף היד מתאימה לגיל 10 -בחצי שנה היא צמחה לפי הנתונים בשנה וחצי). שאלתי היא -האם יש בעיה בריאותית בנושא, למעט הנושא החברתי באם נחליט שלא להתחיל טיפול? ומה "התאריך" הסופי שניתן להתחיל טיפול מבלי שיהיה מאוחר מידי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ01/02/2009השיקולים לטיפול בבגרות מינית מוקדמת כוללים
עצירת סימני מין ומניעת האי התאמה בין מראה הילדה להופעת שאר בנות גילה כן יש ניסיון לשפר את הגובה הסופי (אין שפור אם ההתבגרות המינית החלה לאחר גיל 6 שנים)
אם מטפלים אז עדיף מוקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מתלבטת
מיכל01/02/2009כלומר, בשלב הזה מאחר והיא בת 8 הטיפול לא יהיה אפקטיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מבחינת הגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/02/2009אבל הטיפול יעצור את ההתפתחות המינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמממ בעיית גובהחסוי01/02/2009
אני בן 16.5 אני מטר 68 עכשיו זה קצת נמוך.. האם לגודל המיטה יש קשר לזה?
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/02/2009גודל המיטה אינו משפיע על הגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתיפית31/01/2009
שלום, אצל בתי בת ה -9 אובחנה לפני כחודשים התפתחות מינית מוקדמת. לדברי האנדוקרינולוג, עליה להתחיל לקבל זריקת decapeptyl embona אחת לחודש. שאלות: 1) האם מדובר בתהליך כואב לילדה? 2) האם אין סיכון בקבלת ההורמון? 3) מה עלול לקרות במידה ולא נזריק את ההורמון? האנדוקרינולוג לא ציין בעיית גובה. נתוני הילדה - גובה כיום: 140, שיעור באזורי בית השחי והערווה, ניצי שדיים - ההתפתחות החלה לפני שנה. נתוני ההורים: גובה 175 לשני ההורים, ואין בעיות של התפתחות מוקדמת במשפחה אודה לקבלת תשובה
טיפול להתבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ01/02/20091. מדובר בזריקה אחת ל 28 ימים למשך מספר שנים. לעיתים הזריקה כואבת
2. אין סיכון ברור בקבלת ההורמון. כל תופעותיו הינן הפיכות
3. שאלה זו עליך להפנות לרופא שהחליט לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יפית02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל טסטוסטרון ופגיעה בכליותחייל30/01/2009
שלום אני חייל כבן 18 וחצי הסובל מnephrolithasis ו-nephrocalcinosis. המצב הראשון הוא מצב של אבני סידן במערכת המאספת של הכליה(המצב השכיח) והמצב השני הוא אבני סידן בתוך הכליה(מצב לא שכיח). בעקבות כך המצב שלי בכליות הוא רגיש. עקב צמיחת זקן דלה עשיתי בדיקה של הורמונים שם נמצא שהכול תקין. בכל זאת אני מעוניין למרוח קצת מהג'ל על מנת לזרז את צמיחת הזקן. השאלה היא האם כדאי לי לעשות את זה והאם יש סיכון שאפגע בתפקוד הכליות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונים
פרופ` זאב הוכברג31/01/2009לא לוקחים הורמונים למטרה כזאת. זה חזק מידי. אצל הרבה בנים שיער הפנים מגיע רק בגיל 21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הבדל בין גילוח עם מכונה לסכין?
חייל03/02/2009אני מתגלח עם מכונה. אם אני אתגלח עם סכין יכול להיות שזה ישפיע על הגדילה של הזקן שלי? תודה, אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום כף ידשירי30/01/2009
בני בן 12 וארבעה חודשים. בבדיקת צילום כף יד נמצא מתאים לגיל 11 בבדיקה שנערכה לפני עשרה חודשים נמצא מתאים לגיל 10.6 בבדיקה כתוב שזה תואם את הנורמה גובהו כיום 139 ס"מ בדיקות דם ושתן נמצאו תקינות האם ניתן להעריך את גובהו הסופי כיום לפי תוצאות בדיקות אלה. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כדאי
פרופ` זאב הוכברג31/01/2009ניתן אך לא כדאי. הורים וילדים לא צריכים לדעת מראש את העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניופרגיומהענבל29/01/2009
שלום רב. בתי בת החמש עברה לפני שלוש שנים ניתוח להסרת גידול הקרניופרגיומה בעקבות הגידול והסרתו נפגעה בלוטת יותרת המח ואנו צורכים הורמונים - אלטרוקסין הידרוקורטיזון מינרין והורמון גדילה. בנוסף נפגעו עצבי הראיה. בכנס שנערך הבנו שהפגיעה ההורמונלית משפיעה גם על המצב החברתי והנפשי . האם החסר ההורמונלי יכול לפגוע גם בשיניים בגדילת השיער ועוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` זאב הוכברג31/01/2009ללא טיפול, נפגעות הרבה מערכות, אך עם טיפול, הרוב חוזר לתקונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקורטיזון...????אני28/01/2009
האם לקיחת התרופה הידרוקורטיזון מונעת שיערות יתר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במצבים
פרופ` זאב הוכברג31/01/2009רק במקרים מאוד מיוחדים. האנדוקרינולוג יגיד לך אם גם אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטןקרן28/01/2009
שלום,קראתי קצת שאלות,ותשובות שלך, הייתי אצל אנדוקרינולג עם בני בן השנתיים אשר המליץ על 4 זריקות כל אחת של 1000UNITS שאלתי היא האם המינון לא גבוה מידי,לפי תשובה אחת שלך הבנתי שמינון של 100 הוא גבוה, או שכל מקרה לגופו.... אני מאוד מודאגת ,צריכה להתחיל עם הזריקות שבוע הבא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה
פרופ` זאב הוכברג31/01/2009זה נשמע הרבה. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)