מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גיל עצמות- התבגרות מינית מוקדמת?מריומה26/03/2009
בתי בת 7.5. לאחרונה הופיעה תחילתה של פלומה בבית השחי ובערווה . ביצענו כפי הנחיית רופא ילדים צילום כף יד, ועולה כי גיל העצמות שלה הינו 8 ו-10 חודשים. מה המשמעויות? ההשלכות? הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג27/03/2009הכל נשמע נורמלי. חזרי לרופא והוא יסביר לך בפירוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מריומה28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלנלירון26/03/2009
אני בן 14.7
גובה 153.5
משקל 41 קילו
מובחן לילד כקומה נמוכה.
גובה הורי : 175,156.(האב 175).
גובה אחיי:182,178,179 כולם עברו את גיל ה20.
דודים : דוד מצד האם 1.86 ועוד דוד מצד האם 1.77 בערך .. מצד האב האחים שלו 1.74-1.78 בערך כולם ואחותו 1.70.
סבא מצד האב 1.90 בערך ..
גיל עצמות : 12.9 (אך בדקתי גיל עצמות שהיתי בן 14.1 .) אז אינני יודע מהו גיל העצמות המדויק אך כנראה מעל 13.
מה יהיה גובהי בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג27/03/2009נראה לי שיהיה לך גובה נורמלי כשתהיה גדול. אינך צריך לדעת אותו כבר עכשיוץ חכה ותראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
לירון28/03/2009אבל כמה בערך .......? יש סיכוי שאני יהיה 176 שאני יהיה גדול?
ויש איחור בגיל עצמות של שנה וכמה חודשים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון גדילה כשאין חסראירית26/03/2009
שלום,
בני בן ה-7.5 גובה 106 ס"מ עבר 3 בדיקות לגילוי רמת הורמון הגדילה. 1 יצא לא תקין ו-2 תקינים. בצילום כף יד תואם גיל 4.5-5. קיבלנו המלצה לתת לו הורמון גדילה. אנחנו מאוד מתלבטים. אני ובעלי בגובה 1.68-9.
תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ
פרופ` זאב הוכברג27/03/2009לפני טיפול כל כך דרסטי וממושך, כדאי לשמוע חוות דעת נוספת (ולא ברשת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מדכא התפתחות מיניתאמא26/03/2009
שלום,
ביתי היום בת 5.8 והוחלט לאחר מעקב מתמשך לטפל בDECAPEPTYL CR 3.75. מגיל 3.5 יש לה ניצן שד אחד בצד שמאל והשד השני תקין ולא מתפתח. בהתחלה בעצת רופאת ילדים טופלנו אצל כירורג ילדים שאמר שאין מה לדאוג.עשינו אולטרסאונד והתגלתה ריקמת שד. בערך בגיל 4.5 הופננו לאנדוקרינולוג שביקש לערוך מס' בדיקות : 1 צילום כף יד המראה גודל המתאים לכמה חודשים יותר מכפי גילה.2 בדיקה של הזרקת הורמון בבי"ח ובדיקת דם כל 1/4 שעה,שיצאה גם תקינה.3 בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות. הרופא הזמין אותנו למעקב כעבור 4 חודשים וביקש להגיע עם אולטרסאונד שחלות ,שהראה נפח שחלות מוגדל וריבוי זקיקים יחסית לגילה,שלילה של גידול. כמו כן תוצאות בדיקות MIU FSH0.3 LH 0.07MIU וASTRODIAL שעדיין מחכים לתשובה.
גובהה של הילדה הוא 1.24 ומשקלה 26 ק"ג.כמו כן השד השמאלי ממשיך לגדול באיטיות אך בעיקביות,כים גודלו כאגוז.הרופא החליט על מתן של DECAPEPTYL במחזורים של 28 יום והזמין לאולטרסאונד מח. אני כולי חששות ואימה.
רציתי לדעת האם אילו פרמטרים שמצדיקים תרופה(היום הילדה אמורה לקבל זריקה ראשונה) ? והאם חוץ מהשמנה,כפי שציין הרופא, עלולים להיות תופעות לוואי נוספות? והאם טיפול כזה עלול לפגוע בפריון עתידי?
בברכה ותודה מראש, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר
פרופ` זאב הוכברג27/03/2009תכנית הבדיקות והטיפול נראית סביר.
סביר גם לפני טיפול כל כך ממושך לשמוע חוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10.5 קיבלה מחזוראמא מודאגת25/03/2009
שלום,
בתי בת 10.5 בעלת נצני חזה+ שיעור מעט בבית השחי + שיעור בפות קיבלה פעם ראשונה ב22/1 ולאחר מכן בתאריך 9/2 ושוב 2/3 ולבסוף ב24/3
יש לציין שהיא ממש כועסת על הענין הגיבה בהתחלה יעם בכי והם תלונות מדוע היא? ולמהזה קורה? אבל אם הסבר וקריאת ספר אז היא מעט מקבלת את הענין אבל קשה לה מאוד עם תכיפות המחזור
לאחר הפעם הראשונה הלכתי להתיעצות למכון אנדוקרינולוגיה עם צילום כף יד האומר כי המימיצאים מתאים לגיל עצמות 11 שנים וכן בבדיקה הגובה שלה הינו 145.6 ומשקלה 37.8 ק"ג
הרופאה מסרה שזריקות עצירת ההתפתחות ניתנים עד גיל 11 וכעת לא ניתן לעשות דבר, ושבתי נמצאת בסקאלה הנורמלית והיא תגיע בערך לגובה 160-162 (הבאתי לה את פנקס טיפת חלב)
יש לציין שגובהי הינו 168 ובעלי 178
שאילותי הן:. האם "נרדמתי בשמירה" ? ז"א האם לאור המימצאים הללו באמת לא ניתן לעשות דבר?
האם לא ניתן לקבל זריקות שיעצרו את המחזור ? האם אחרי קבלת המחזור אין כבר מה לעשות ?
האם שכיחות המחזור הינה נורמלית? האם הזמן בין מחזור למחזור הינו סביר?
אם לא הולכים על אופציה של זריקות האם יש טיפול אחר ?
האם הגובה שלי ושל בעלי אינו פונקציה שצריך להתייחס כשקובעים מה יהיה הגובה של בתי? האם המחזור "דופק " את הכול י?
כמו כן יש לי בן בגיל 8.5 וגובהו 123 ומשקלו 24 האם גם אותו אני צריכה לקחת ליעוץ?
אני לא רוצה להרגיש שוב שנרדמתי בשמירה האם יש צורך לעשות משהו אצלו?
המון שאלות ואנא תתיחס לכולם כי אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר
פרופ` זאב הוכברג25/03/2009מחזור בגיל 10.5 אינו נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט שיעור אצל בן 7sha325/03/2009
בני בן ה-7 הסב היום את תשומת ליבי לכך שצמחו לו מעט שערות , שנראות מעבר לפלומה הרגילה, על אזור האשכים, ושערות ספורות בצד הפין. כילדה אני חוויתי התפתחות מינית מוקדמת, ובעלי לא. האם הסימנים הללו מבשרים על כך אצלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך אחר
פרופ` זאב הוכברג25/03/2009שיעור בבושת הוא תהליך המקדים את ההתבגרות ולא חלק ממנה. אם זה יתגבר, כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה אצך פעוט בן שנתייםתמר25/03/2009
שלום
בני נולד עם TSH 15 כשבמהלך השנה וחצי היו תנודות בערכים בין 5-9 כאשר FT4 תקין
בחצי השנה אחרונה הבלוטה התאזנה אך שוב הערך עלה ל 8 עם FT4 תקין ושוב נמסר לא לקבל טיפול רק לבצע מעקב, האם יש חשש שללא התערבות תרופתית יכול להיווצר נזק התפתחותי קוגנטיבי (לאחרונה אובחן עי טיפת חלב כחשש לעיכוב בדיבור - ממתינים לאבחון התפתחות הילד)
האם יש קשר בין השניים ? האם זה נכון לבצע מעקב בלבד ?
תודה מראש תמר
פרופ` זאב הוכברג25/03/2009כמובן שאין אפשרות לייעץ על טיפול ברשת. כללית זה נשמע סביר לא לטפל במצב זה, תלוי בהרבה פרטים נוספים כגון גדילת הילד. וכן, יכול להיות קשר להפרעת קשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מגובהי הנמוך .אור25/03/2009
שלום ,
שמי אור ואני בת 15 , שוקלת 48 ק"ג , וגובהי : 1.49 .
הלכתי לרופא משפחה ולאחר בדיקות דם התברר שיש אצלי עליה בבירור ב :
ON PROGESTERON 17 .
חשוב לציין שהופיעה אצלי הווסת לראשונה בגיל 12 .
מה ממצא זה אומר לדעתך ? והאם בכל זאת אפשר לעשות משהו בנוגע לגובה שלי ( מכיוון שקיבלתי את הווסת מימזמן ) .
אשמח לשמוע את חוות דעתך .
תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגמר
פרופ` זאב הוכברג25/03/2009בגילך כבר לא גדלות הבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולסטרול לילדה בת 4מילי25/03/2009
שלום רב,
לאחרונה מצאו אצל בתי בבדיקות דם קולסטרול ברמה של 222 (היא בת 4 ו-4 חודשים).
הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול לקרות (אנחנו מקפידים על תזונה מאוזנת, לא הרבה ממתקים,
לא מטגנים בבית). היא מעט מלאה (21.5 קילו).
רופאת משפחה הפנתה לדיאטנית אבל מגלישה באינטרנט הבנתי שכדאי להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג.
אשמח לקבלת עזרה ואם אפשר הפניה למידע רלוונטי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ` זאב הוכברג25/03/2009בעיות אלו מטופלות על ידי רופאים גסטרואנטרולוגים המומחים בתזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית צמיחה?מאיתאי24/03/2009
בתי בת 5 ו-9 חודשים. גובה 113 ס"מ, משקל 20 ק"ג. הגובה מתאים לאחוזון 47.6, וקיימת שבירה של האחוזונים, לאחר שבמדידות קודמות (לפני 8 חד', 15 חד') היתה באחוזונים 70-80. סה"כ צמחה ב- 15 החודשים האחרונים 3 ס"מ בלבד ועלתה במשקל 4 ק"ג. הרופאה המטפלת גילתה דאגה מהממצא הנ"ל, הפנתה לצלום כף יד, לפיו גיל העצמות מתאים לגיל הכרונולוגי: 5 ו-9 חודשים, וכעת סבורה כי יש צורך בהמשך ברור. האם יש מקום לדאגה מהעצירה היחסית בגדילה? מה הברור הנדרש כעת? (לציין כי בעברה רפלוקס כלייתי דו"צ, עברה הזרקת דפלוקס בגיל 3, US עדכני תקין, ללא הידרונפרוזיס). בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבה לדאגה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009קצב הגדילה שציינת מדאיג למדי, וזאת בהנחה שהמדידות נכונות.
בהעדר תלונות מצידה וממצאים בבדיקה גופנית הייתי משלים את הברור הראשוני לקומה נמוכה כולל בדיקות לשקיעת דם, ספירת דם, כימיה מלאה, פרופיל ציליאק, תפקודי בלוטת התריס רמות IGFI.
במקביל הייתי בודק שתן לכללית. עליית המשקל תוך עצירת הגדילה מחייבת גם בצוע איסוף שתן לקורטיזול חופשי.
מכל הנ"ל אני בטוח שתביני כי מוטב שהילדה תהייה במעקב אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בפות אצל תינוקתדנית23/03/2009
שלום רב בתי בת חצי שנה, נראית ושוקלת יותר מגילה (כ-9 ק"ג), נולדה בלידה רגילה (כ3.5 ק"ג), הריון תקין, יונקת. לפני כחודשיים הופיעו שערות (פלומתיות) על הפות ולא ייחסתי לכך חשיבות. כיום נראה כי השיערות מתכהות/מתרבות אם כי עדיין פלומתיות. אני כמעט בטוחה שבהיוולדה לא היו שם שערות.... האם תופעה נורמאלית? יש לציין כי מעט שעירה עם או ללא קשר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009ע"פ הפרטים שציינת יש בהחלט מקום לברור הורמונלי.
אך ברוב המכריע של המקרים אין מדובר בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידיםטל23/03/2009
שלום, אני בת 21 ,בריאה בדר"כ , פעילה גופנית עם תזונה מאוזנת,ללא עודף משקל, נוטלת גלולות קרוב ל4 שנים (לפני כחודשים עברתי מדיאנה ליסמין.) לפני 3 שבועות בצעתי בדיקת דם והלן הממצאים הבאים - טריגליצרידים - 272 tsh - 6.33 Free Thyroxine (FT4) -12.2 כולסטרול - 211 Non-HDL Cholesterol-152 HDL-58 LDL-97 רציתי לדעת מאיפה נובעת רמת הטריגליצרידים הגבוהה? האם קיימת תת פעילות בבלוטה? האם ישנו קשר? מה עליי לעשות? לתשובתך באמור אודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
טל23/03/2009שלום, אני בת 21, בריאה בדר"כ , פעילה גופנית עם תזונה מאוזנת,ללא עודף משקל, נוטלת גלולות קרוב ל4 שנים (לפני כחודשים עברתי מדיאנה ליסמין.) לפני 3 שבועות בצעתי בדיקת דם ולהלןהממצאים הבאים - טריגליצרידים - 272 tsh - 6.33 Free Thyroxine (FT4) -12.2 כולסטרול - 211 Non-HDL Cholesterol-152 HDL-58 LDL-97 רציתי לדעת מאיפה נובעת רמת הטריגליצרידים הגבוהה? האם קיימת תת פעילות בבלוטה? האם ישנו קשר? מה עליי לעשות? לתשובתך באמור אודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרעה קלה בבלוטת המגן
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009שאינה מחייבת טיפול אלא מעקב בשלב זה.
העליה ברמת הטריגליצרידים הינה קלה אינה מחייבת טיפול ויכולה לנבוע מסיבות גנטיות
הייתי חוזר על הבדיקות בעוד חודשיים שלושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית אצל בת 12אורלי23/03/2009
שלום רב, עד עכשיו ביתי בת ה12 לא הראתה סימנים של התפתחות מינית ודבר זה פגע בה מצד החברות,שלכולן יש כבר חזה אבל כעת החלו לה כאבים בפטמה אחת ובצד השני לא קורה כלום. האם יש סיבה לדאגה?,האם זה נורמלי? תודה מראש.
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009גדילה אסימטרית של השדיים שכיחה מאד בגיל ההתבגרות. בהמשך מושגת סימטריה.
גם גיל הופעת ניצן השד תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לילדה בת 10ליאורה23/03/2009
נכדתי בת 10 לפני מספר ימים היתה תופעה של דימום קל מאד, אשר נפסק למחרת. מהן הבדיקות אשר יש לעשות כדי לראות מהו מצבה ההורמונלי. עד כמה ניתן לעצור את קבלת המחזור בשלב זה, כדי שתמשיך לגבוה. גובהה כיום 138 בברכה ליאורה
בדיקת רופא אנדוקרינולוג ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009להערכה של ההתפתחות המינית.
מחזור בגיל זה הוא בהחלט בגבול הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי!טלי22/03/2009
אני בת 15 והגובה שלי הוא 159,אני יותר נמוכה מכל חברותי,ואני לא גובהת יותר 1.האם אני אגבה עוד? 2.אם לא,האם יש ניתוחים או משהו כזה לגובה?! תודה מראש!
גובה סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ24/03/2009אם טרם חלפו שנתיים מיום שקבלת את המחזור יש סכוי שתגבהי
אם הגעת לגובה הסופי שהוא סביר למדי לא מומלץ כל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)