מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מינית מוקדמת?רוזי03/10/2008
שלום בתי בת 3.5. בימים האחרונים אני מבחינה אצלה בניצני שדיים. מאז אני "לא בן אדם". האם הדבר מאותת על בעיה? הגדילה שלה תיעצר מוקדם? עלולה להיות לה בעית פוריות? הגובה שלה רגיל לחלוטין. תודה, ואנא, ענו מהר, אני לחוצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008כדאי להראות לרופא הילדים ולהתייעץ איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותיעל דן03/10/2008
האם יש קשר בין הסינדרום הנ"ל לבין אי צמיחת שיער בקצב הרגיל באיזור העורף? שכן זה מה שקורה לביתי בפועל בכל הקרקפת יש צמיחה רגילה שלשיער ואילו באיזור העורף השיער לא צומח או צומח באופן איטי ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008חוסר השיעור בעורף אינו קשור לתסמונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבויאמא מודאגת02/10/2008
שלום רב, בני כבן שנה ועשרה חודשים נולד עם פין חבוי וקטן. לפני כחודשיים בצענו זריקות פרגניל ובצענו בדיקת דם של הטסטוסטרון. היום בביקור אצל האנדוקרינולוג מסר כי הזריקות צלחו ורמת הטסטוסטרון שלו צמחה מ0.9 ל - 3.5 וגודל הפין נראה תקין. טוען כי מומלץ (לא חובה) לתת שוב בגיל 3.5 עוד מנה מהפרגניל על מנת לחזק את בטחונו העצמי של הילד כשמסתובב עירום. מס' שאלות: 1. האם אין סיכון במתן הזריקות הללו? 2. למה הפין נשאר חבוי? הרופא טוען כי הילד שמנמן, למרות שלפי כל הדעות הוא לא שמן כלל. 3. האם פין יכול להשאר חבוי לנצח? האם ניתן לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצליח
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008הטיפול הצליח שהרי הפין גדל. חבוי בשומן אין משמעו שהילד שמן. הפין גדל שוב בגיל ההתבגרות. אני לא נותן עוד זריקות בגיל 3. הטיפול בטוח.
עם זאת, עליית הטסטוסטרון אינה מספקת. כדאי לדון על כך עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת לבן 13ניב02/10/2008
יש לנו בן 13 ולפי הצילום כף יד מתאים ל14,גביהתו נעצרה ורצינו לדעת מה יש לעשות?שמענו שיש תרופה חדישה ב20 אחוז יכולה לגורם לפגיעה באון הגברי שלו- מה עושים? תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008גיל העצמות יכול להקדים ולאחר בכמה שנים, וזה אינו דורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמעלה לאט במשקלורד02/10/2008
שלום לך, בני נולד במשקל 2780 ובסוף החודש הראשון שקל 3150. (אורכו עלה מ-46 ל-49). כמו כן נולד עם אורך פין 2.1 ס"מ. רציתי לשאול איזה מעקב זה דורש ומה כדאי לעשות. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008כשיגיע לגיל 8 חדשים, תראי את הפין לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילליאור01/10/2008
שלום רב, בתי בת ה-10 החלה לפני חודשיים לקבל זריקות דקפפטיל עקב התפתחות מינית מוקדמת. אבקש לדעת האם לטיפול הנ"ל עלולות להיות השלכות עתידיות בנוגע ליכולתה להרות,או בנוגע לשכיחות גידולים סרטניים או כל השלכה משמעותית אחרת. בתודה מראש, ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח
פרופ` זאב הוכברג04/10/2008זאת תרופה מאוד בטוחה, ואינה מפריעה לפוריות בעתיד.
עם זאת, זה מאוד לא מקובל להתחיל טיפול כזה בגיל 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל-המשך
ליאור06/10/2008פרו'פ הוכברג שלום רב, בהמשך לתשובתך- אם כן מהו הגיל המומלץ להתחלת טיפול בדקפפטיל ומהן ההשלכות האפשריות להתחלת טיפול זה בילדה בת 10 ? בתודה מראש על תשובתך, ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים גבוהים בדיקות הורמוןלילך30/09/2008
שלום האם נבדקו בעבר אנשים שנמצאו עם חוסר בהורמון גדילה ולבסוף לא טופלו בשום תוסף ובכל אופן גבהו לגובה רגיל נורמלי לפוטנציאל הגדילה האישי שלהם - האם היה כזה מחקר?! לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר בהורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/10/2008שאלתך אינה פשוטה.
ראשית ההגדרה של חוסר בהורמון גדילה הינה מורכבת.
חוסר בהורמון גדילה מאובחן כאשר מתקיים שלוב של קומה נמוכה(במקרים של חוסר מולד), קצב גדילה איטי ועדות מעבדתית לחוסר בדמות רמות הורמון גדילה נמוכות מערך סף של 10 בשני תבחינים שונים.
יודגש כי ערך הסף הוא שרירותי - בעבר השתמשו בערכים נמוכים יותר.
כיום ידוע כי חוסר בהורמון גדילה הוא רצף קליני/מעבדתי ולא תופעה של הכל או לא כלום (חסר מוחלט).
בעקרון ככל שהילד נמוך יותר , גודל לאט יותר, ורמות ההורמון בתבחינים נמוכים יותר כך גדלים הסיכויים לחסר "אמיתי" או מוטב לומר משמעותי בהורמון גדילה. ילד כזה נזקק להורמון גדילה ויגיב הייטב לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בהורמון גדילהלילך30/09/2008
שלום בני בן כמעט 9 הוא כרגע 120 אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוג שינו שני טסטים של הורמון גדילה ונמצא חוסר שני המקרים , צילום כף יד שווה לילד בן 5 עשינו MRI ולפחות לפי המכתב שקיבלנו (עוד לא ביקרנו אצל הרופא) הכל תקין בדיקות הדם שלו תקינות יש לו מעט חוסר בברזל האם העובדה שה MRI יצא תקין יגרום לזה שלא נעבור את הוועדה האם למעט העובדה שנמצא שיש לו חוסר חלקי בהורמון גדילה יש אפשרות שהסיבה לגדילה האיטית שלו נובעת מסיבה אחרת ?! GH (30') 0.78 NG/ML GH (60') 0.43 NG/ML GH (90') 6.37 NG/ML GH (120') 8.11 NG/ML GH (150') 2.22 NG/ML GH (180') 1.14 NG/ML 150'זמן-GLUCOSE (6) תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ01/10/2008גובה נמוך, קצב גדילה איטי בשלוב עם חוסר בהורמון גדילה -ע"פ תוצאות שני תבחינים- מהווים אינדיקציה לטיפול בהורמון גדילה ללא תלות בתוצאות ה MRI.
לבנך יש סיכויים טובים להנות מתוצאות הטיפול.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת התפתחות מינית בילדה נמוכהבת 8מרים28/09/2008
אתמול גיליתי גולה מאחורי פטמת צד ימין, בחזה של ביתי בת השמונה. לרחתי אותה היום לרופא והיא שלחה אותי לאנדוקרינולוגית בטענה שזה כנראה התפתחות מינית מוקדמת. שתי בנותי מאוד נמוכות באחוזון 4 - הבכורה בת 11 ואין לה עדיין סימנים של התפתחות מינית. האם העובדה שביתי בת ה8 מאוד נמוכה מגדיל את הסיכוי שירשמו לה הורמון לעיכוב ההתפתחות המינית? אני מאוד דואגת. מה הן תופעות הלואי של הורמון מעכב זה? תודה, כהן מרים
חסרים נתונים
פרופ' אלי הרשקוביץ29/09/2008ראשית עלייך לוודא שאכן מדובר בבגרות מינית מוקדמת ומה הגורם לה.
גיל 8 הוא גיל בתחום הנורמה להופעת סימני מין, אם כי הוא צעיר כמובן מהממוצע. עצירת ההתבגרות המינית לא תשפר את הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון גדילהאיריס28/09/2008
בני בן 11 ו5 חודשים נמצא במעקב אנדוקרינולוגי . גובהו 131 ס"מ שוקל 30 ק"ג. צילום כף יד מתאים לגיל 10. הוא צומח על אחוזון 3 פחות או יותר בעקביות. לא נמצא חסר בהורמון גדילה וכל הבדיקות (כולל גסטרוסקופיה) תקינות. נאמר לנו שגבוהו הסופי יהיה בסביבות 162 ס"מ. גובה האם 154 ס"מ גובה האב 176 ס"מ. אח בן 21 174 ס"מ ואחות בת 16 157 ס"מ. האם כדאי לשקול מתן הורמון גדילה? ברצוני לציין כי התחיל שיעור בפיוביס אך גודל האשכים 1/5.
מתן לא מוצדק
פרופ' אלי הרשקוביץ29/09/2008טווח הגובה החזוי לבנך ע"פ גובה ההורים הוא 161.-181.5 וע"פ גיל העצמות גובהו אמור להיות בסביבות 167 ס"מ. לא הייתי ממליץ להפוך אותו מילד בריא "למטופל"
הטיפול גם אינו באינדיקציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בבית שחי ובפוביסאילנה מהדרום26/09/2008
ביתי בת 8 וחצי לפני כחודש צמחו לה שערות בבית השחי וכן פלומת שיער בפוביס נשלחתי לצילום כף יד תוצאות גיל העצמות מתאים לגיל 10 וחצי ביתי מתלוננת על כאבי בטן האם יתכן שהיא עומדת לקבל מחזור ? כמה זמן מאז סימני התבגרות אמור להופיע המחזור ? היא לא בוגרת בכלל נפשית ולא הייתי רוצה שתקבל מחזור לפחות עד גיל 11 יש דרך למנוע את זה ? איזה בדיקות נוספות צריך לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ` זאב הוכברג26/09/2008אין קשר בין שיעור לבין מחזור, שמופיע בממוצע כשנתיים וחצי אחרי הופעת השדיים.
חשוב יותר, אין חשיבות לרצונך באשר למועד הווסת של הילדה. זה אינו בידי ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהyossi26/09/2008
שאלתי אם אני עוד אגבה, הדוקטור אמר לי שעל ידי צילום היד יכול הרופא לדעת. השאלה שלי היא איפה אפשר לעשות אתהבדיקה הזאת? אני גר בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג26/09/2008פנה לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסגלי25/09/2008
שלום יש לי בת בגיל 5 ובן בגיל 3, עשיתי להם בדיקות דם כלליות, ויצא שה:TSH שלהם הינו מעל הנורמה 6.5 כאשר הנורמה הינה עד 4. חזרנו 3 פעמים על הבדיקה והתוצאה לא השתנתה. ה:T4 תקין, בבדיקת נוגדנים שביצע הרופא, התגלה כי הגוף אינו מייצר נוגדנים כנגד הבלוטה, משמע מבחינתו זה תקין. הוא אמר שאין שום טיפול לבעית ה:TSH. האם בכך עלי לסיים את הפרשה? או שעלי לדוש ללכת לאנדוקרינולוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג26/09/2008אני ממליץ לחזור על הבדיקות אחת ל3 חדשים במשך שנה ולעקוב אחרי גדילת הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני עוד אגבה?יוסי משה24/09/2008
שלום רב, אני בן 19 והגובה שלי הוא 160 אני רוצה לדעת בבקשה האם יש עוד אפשרות שאני אגבה? פשוט זה ממש מטריד אותי שאני נמוך תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלום
פרופ` זאב הוכברג25/09/2008על ידי צלום כף היד יכול הרופא לאמר אם עוד תגבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהבר24/09/2008
בני בן ה12 מקבל הורמון גדילה כחודש וחצי - אין לו חוסר. עם קבלת הורמון הגדילה החל אצלו מעט שיעור באיבר המין (לא בבית השחי) ונראה כי הפין והאשכים גדלו. היום הופיעה לו גולה בפיטמה. האם הילד נכנס להתבגרות מינית וכיצד זה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול ? האם יש קשר בין הטיפול להאצת ההתבגרות ? (גובה הילד 133 ס"מ והוא גבה כ 1.5 ס"מתחילת הטיפול )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט
פרופ` זאב הוכברג25/09/2008הורמון גדילה מזרז מעט מאוד את ההתבגרות. כדאי לחשוב שוב אם באמת רוצים את הטיפול הזה. נסו חוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)