מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מינית מוקדמת-בן 11אור13/09/2008
אצל בני אובחנה התפתחות מינית מוקדמת .נאמר לנו שאין צורך בטיפול תרופתי לעצירת ההתפתחות אלא אם מבחינה פסיכוסוציאלית אנו חושבים שיקשה עליו להתמודד עם ההשלכות. א. מה הסכנות העתידיות בלקיחת התרופה? ב. כמה זמן חולף מרגע שיש שיעור בבית השחי ושפם קטן עד לצמיחת זקן? ג. מה קורה אם מפסיקים את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ17/09/2008לא ברור לי מתי החלה ההתבגרות המינית המוקדמת - האם לפני גיל 9 שנים ?
במקרה זה יש צורך בברור
בהנחה שמדובר בבגרות מינית מרכזית - כלומר תהליך ביולוגי תקין שרק החל מוקדם מידי - קיים טיפול יעיל בעצירת ההתבגרות. הטיפול הוא הפיך (כלומר ההתבגרות מתחדשת עם הפסקת הטיפול) וללא תופעות לוואי משמעותיות
עלייך לדון עם האנדוקרינולוג המטפל ספציפית אודות בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת תריס בתינוקתאביבית13/09/2008
לפני כשלושה שבועות ילדתי בת בניתוח קיסרי , ביום ה-5 לשחרור נלקחה בדיקת דם ל- TSH , אני סובלת מתת פעילות הבלוטה מס' שנים במשך ההריון הערכים היו תקינים למעט בתחילת ההריון בחודש הראשון מעט גבוה TSH 7 . הערכים שהתקבלו בבדיקת הדם - TSH 6.69 T4 33.7 עליי לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים , בשיחה עם רופאה מבית החולים לא התרגשה ולדעתה הערכים יסתדרו היות ומרבית התינוקות נולדים עם ערכים גבוהים . האם כך ? לשתי בנותיי כשנולדו גם בוצעה הבדיקה שיצאה תקינה . האם יש קשר לאיזון הבלוטה בתחילת ההריון? האם יש סימנים חיצוניים שמעידים על תת פעילות , עליי לציין כי יש לה יציאות רבות במשך היום יתכן והערכים הסתדרו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות של בלוטת המגן
פרופ' אלי הרשקוביץ13/09/2008ערך של TSH-6.69 אינו מדאיג בגיל זה
לעיתים,אם הסובלת מתת תריסיות כתוצאה מדלקת אוטואימונית מעבירה נוגדנים דרך השליה הפוגעים (זמנית) בתפקוד הבלוטה. זה אינו מצב שכיח. מעקב אחרי תפקודי הבלוטה ילמד על המגמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה וסכרת ילדיםלימור12/09/2008
ישלי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים לאחרונה סובל מקוצר נשימה,באחד הפעמים קיבל חמצן ויתר הפעמים מטופל באינהלציה. בחודש הקרוב אנו זימנו תור לרופא מומחה לנשימת ילדים. ניתקלתי במאמר המציין שיש קשר בין קוצר נשימה לסכרת ילדים. בהתאם לנתונים שהועלו יש מספר דברים שמתקשרים לי עם בני חזר לעשות פיפי וזה לא מפריע לו קוצר נשימה, ירידה במשקל עייפות כאבי בטן(עצירות,שילשולים) מה עליי לעשות???
בדיקה אצל רופא
פרופ' אלי הרשקוביץ13/09/2008כל החששות יבואו על פתרונן קרוב לוודאי בבדיקת רמת גלוקוז במרפאת קופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיון הורמונליות.רינה10/09/2008
בתי בת 4.5 שנים היא נולדv במשקל 4.8 ק"ג ולאורך כל השנים מימדי גופה גדולים אחוזון 90 . כיום שוקלת כ23 ק"ג. היא מרטיבה בלילה מספר פעמים ולרוב אינה חשה בכך. קיים שיעור בגב ובגפיים ופלומה מעטה בפות. החזה שלה מעט נפוח ( יתכן שזהו שומן בלבד) ברצוני לדעת האם יתכן שלכל התופעות הללו יש קשר הורמונלי. האם עלי לבצע בדיקות מעמיקות יותר וואם כן אלו בדיקות. אודה לך על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008לכל התופעות בגוף יש הקשר הורמונלי, אך כל מה שאת מתארת יכות גם להיות נורמלי. ילדים צריכים רופא ילדים אחת לשנה גם כשהם בריאים כדי לדבר על הדאגות האלו בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאמא דואגתחגית09/09/2008
בתי בת תשע וחצי ולפני שבועות מספר התחילה להרגיש נפיחות/בליטות בפטמות.האם ברור שזו התחלת ההתבגרות,או שזה יכול להיעלם? היא גבוהה מאוד(1.42), רזה מאוד(25 ק"ג)ומאוד ילדותית, לכן זה מדאיג אותי. אם זו אכן התפתחות מינית(מוקדמת)-תוך כמה זמן ניתן לראות ממש שדיים?(אני דואגת לה בחברה,כי כל חברותיה עדיין ילדות ממש קטנות.היא גם הרבה יותר גבוהה ורזה מהן.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008בגיל 9 וחצי כ40% מהילדות כבר החלו בהתבגרות שלהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבגלי08/09/2008
שלום רב יש לי 2 ילדים הבת בת 5 הבן בן 3.5 שנים, ביצעתי להם בדיקות דם שיגרתיות, יצאו להם 2 תוצאות גבוהות. תוצאה אחת זה קולסטררול רע כמעט עובר את הנורמה הגבוה, והתוצאה השניה זה TSH שגם עובר את הנורמה, לשניהם הבדיקות גבוהות אותם הפרמטרים. חזרנו על הבדיקה פעמיים ע"מ לשלול טעות מעבדה. אני בלחץ מה עושים? תודה מראש גי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008הולכים לרופא הילדים. ךבדיקות מעבדה יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתפנינה08/09/2008
ביתי מטופלת בזריקות דקפפטיל כל 28 יום השבוע הייתי אצל הרופא והוא ראה התפתחות (בציצים) והוא אמר שצריך להוריד ל-21 יום, השאלה שלי האם זה נפוץ שזה קורא ואם זה התפתח ולא נעצר זה מסוכן איך שהוא? אני נורא בלחץ מזה גם ככה קשה לה אם הזריקות ועכשיו עוד להוריד ל-21 יום. הודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008אן אמנם ילדתך זקוקה לטיפול, ואינני יודע זאת - מטפלים יותר מידי, אז זה די שכיח שיש לעבור לזריקות כל 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פנינה13/09/2008אז אין סיבה לדאגה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גיל עצמותבר08/09/2008
בני בן 17 גובהו 173 משקלו 60 ק"ג, מפותח מינית. בשנה האחרונה לא גבה בכלל רופאת ילדים שלחה אותו לצילום גיל עצמות שבו נמצא כי ההתפתחות הגרמית מתאימה לגיל 19 עם סטיית תקן (STANDART DEVIATIONׂ, של 15 חודשים. מה זה אומר? שהוא סיים לגדול? מהי הסטייה. אנא עזרו בפרשנות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008זה נכון. הוא סיים לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת ו tsh נמוךסיגלית08/09/2008
שלום רב, בתי בת 9 ושלושה חודשים. צילום כך יד 10 וחצי. גובה 1.44 ס"מ מבנה גוף רזה, שוקלת 37 . מהיום בו נולדה אחוזון 95 (תמיד הכי גבוהה ותמיד נראית גדולה מגילה). הגובה שלי 1.57 ס"מ ושל בעלי 1.88 ס"מ. אני קיבלתי מחזור בגיל 14 ותמיד הייתי הכי קטנה בכל הפרמטרים, כך שהגנים של הילדה הם כפי הנראה מהצד של בעלי. אימו של בעלי ואחותו קיבלו מחזור בגיל 10.5 ושתיהן 1.72 ס"מ. בגיל 8 ושלושה חודשים הופיעה הנצת שדיים ושיעור בפות. אנו במעקב של אנדוקרינולוג. לאחרונה ביצענו טסט הורמונלילדברי הרופא התוצאות תקינות כלומר ההורמונים האחראים על ההתבגרות המינית נמצאים בפעילות אך לא "בהשתוללות". לעומת זאת ה tsh - 0.32 cortisol-106 לטענתו עקב תוצאות אלו הוא רוצה שהילדה תעשה בדיקת mri במוח כדי לשלול ציסטות ועוד דברים שאני לא מסוגלת לכתוב מרוב שהפחד משתק אותי. מה דעתך ? האם יש מקום לדאגה ? האם באמת חיוני לערוך MRI אני בלחץ נוראי שכן יקח זמן עש שיאשרו לנו את הבדיקה. האם גם אתה היית נוהג כך ושולח לבדיקה זו ? או בודק פרמטרים נוספים. באם הנך זקוק לנתונים נוספים מהבדיקות אשמח להעביר לך. אודה לך מאוד על תשובתך אמא על סף התמוטטות מרוב דאגה.
לא הייתי ממהר
פרופ' אלי הרשקוביץ08/09/2008ההתבגרות המינית החלה בתחום הגיל הנורמלי להופעת בגרות מינית .
רמות ה TSH נמוכות ומצדיקות בדיקה חוזרת שלהן ושל רמות FT4 מכל מקום אין לכך קשר ל "ציסטות" במוח.
רמות הקוטיזול אינן ברורות באיזה יחידות מדובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh נמוך
סיגלית08/09/2008cortisol 0 - 106 שים לב ליחידות לקבלת ערכים ביחידות ug/dl יש להכפיל תוצאה ב 0.036 cortisol 30- 537 cortisol60 - 761 תוצאות נוספות ft4 - 13.5 ft4 -8.03 אשמח לקבל תשובתך. האם אתה ממליץ לחזור על הטסט ואם כן על איזה חלק ? אבקש לציין כי הבדיקות התבצעו במשך שעה וחצי (ארבע פעמים קיבלה זריקה) תודה רבה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחווד שניה
פרופ` זאב הוכברג11/09/2008אני מציע שתקבלי חוו"ד נוספת אצל אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
סיגלית13/09/2008האם כוונתך חוות דעת בנוגע לצורך ב mri ? שאלה נוספת ברשותך : האם יש שוני בין בדיקת tsh במהלך טסט הורמונלי בו מזריקים לגוף חומרים (כפי שעברה הבת שלי, לבין בדיקת דם רגילה שבודקים בה tsh ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
סיגלית13/09/2008ה- TSH יצא תקין בתוך הגבולות והתוצאה טובה יותר מפעם קודמת 0.5 לעומת 0.32 . האם לאור הבדיקות דלעיל שכולם בתחום הנורמה (בוצעו במהלך בדיקות רגילות ולא טסט הורמונלי) האם עדין יש מקום לדאגה או שמא לחזור לרופא המטפל עם התוצאות המעודכנות. אשמח לקבלת תשובה על כל השאלות. תודה רבה לך סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל
פרופ` זאב הוכברג17/09/2008חוו"ד נוספת היחס לבעיית הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהטלי07/09/2008
בני בן עשרה חודשים. ב 5 החודשים הראשונים היה באחוזון 20 מבחינת הגובה וב 5 החודשים האחרונים באחוזון 25. האם סביר להניח שגם בגיל הבגרות יהיה בסביבות אחוזונים אלה, או שאין קשר הדוק? עד כמה הגובה בגיל הזה מנבא את הגובה בגיל הבגרות?
הגובה תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2008ובגיל זה אין מתאם טוב לגובה בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני התפתחות מינית ובעיות כגדילהאהובה05/09/2008
שלום רב, בתי בת 11 וגובהה 1.32 מ' (הנמוכה בכיתה). רופא הילדים מרגיע אותי בכל פעם כשמציין כי היא עקבית בתוך 5-10 האחוזים הנמוכים בעקומת הגדילה. בצילום כף יד נמצאה מתאימה לגילה. בחצי השנה האחרונה צמחו לה שערות ערווה וניצני שדיים. האם יש מקום לבחון עיכוב ההתפתחות המינית? האם יש להתפתחות זו השפעה על הגדילה? האם יש מקום להבדק אצל אנדוקרינולוג ילדים ואם כן, אילו בדיקות רצוי להביא לפגישה על מנת שתהיה יעילה? תודה, אהובה
אין תועלת
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2008אין תועלת בעכוב ההתבגרות המינית לשפור הגובה הסופי אצל בתך. הדבר עלול אף להזיק !
אם אכן נמוכה כל כך מציע מעקב לוודא התבגרות וגדילה תקינים בשנים הקרובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בגרוןאני04/09/2008
שלום,ביתי בת ה 9.5 סובלת מהשימוטו כבר שנה ומטופלת באלטרוקסין ומאוזנת. בחודש האחרון אני מרגישה לה בלוטב בגרון באמצע ,האם יש קשר להשימוטו?האם זה טיבעי?באולטראסאונד לפני חצי שנה הכל היה בסדר תודה.
לא ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2008המיקום המדויק אליו את מתכוונת. אם את חשה בגוש על בלוטת התריס יש לפנות לאנדוקרינולוג להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
אני08/09/2008הבליטה היא בגרגרת האם שם זה בלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ייתכן
פרופ' אלי הרשקוביץ08/09/2008ולפיכך אני ממליץ על בדיקה חוזרת אצל הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13וחצי בעית גובהרוצה להתנדב02/09/2008
יש לי בעיה אני בן 13 וחצי והתחלתי להתבגר מוקדם ולכן גם הייתה לי קפיצת גוה משמעותית בגיל 11 ו12 אך כבר שנה האחרונה אני כמעט ולא גבהתי אפילו שנה וחצי ממש בקושי וכל יום אני רק רואה איך חבריי עוקפים אותי בגובה ואני הופף מהכי גבוה להכי נמוך, האם תהיה לי עוד קפיצת גדילה או שאני אמשיך לגבוה 3-4 ס,"ב שנה עד שאני אפסיק (עכשיו אני בסביבות ה 1.71-1.72) אני מקווה להגיה לפחות ל1.83 האם אני יכול? , קראתי שחומצות האמינו - שארגינין ואורניטין מעלים את רמות הורמון הגדילה בגוף בעת לקיחתן האם זה נכון? בבקשה עזרו לי
אין בעיה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/20081.71-1.72 הוא גובה בהחלט סביר כגובה סופי שאולי הגעת אליו מוקדם כי התחלת להתבגר מוקדם.
הערכה מפורטת יותר תוכל לקבל אצל הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא
רוצה להתנדב12/09/2008שאני שחיין תחרותי ולא אגיע לרמה גבוה אם אהיה פחות מ1,85 לא עניתה לי על השאלה השניה: האם ארגנין ואורניטין מעלים את רמות הורמון הגדילה, אני חושב שלא עגעתי לגובה הסופי שלי מפני שאני ממשיך לגבוה רק בקצב נמוך יותר, כאשר הלכתי לרופא אמרו לי שאהיה 1.87 אבל זה רק על סמך גילי ולא על סמך גיל העצמות אך הם אמרו שבכל זאת טווח הטעות יכול להיות עד 5 ס"מ, האם זה אומר שאהיה מינימום 1.82
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2008אורניטין וארגינין עשויים להעלות רמות הורמון גדילה אך לטווח קצר דקות עד שעות מזמן המתן
טווח הטעות אינו מאפשר לנבא במדוייק את הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעולה של בלוטת התריס לנערהנעה02/09/2008
בתי בת 15.5 יצא בבדיקה: TSH 12.14 T4-FREE 8.6 בנוסף, יצא בבדיקה שאין לה דלקת. בשנה האחרונה היא סובלת מהשמנה וחוסר אנרגיה. ממה נובעת הבעיה? האם יש טיפול אלטרנטיבי, בשילוב גוף-נפש (כמו: הומיאופתיה, קינסיולוגיה...)? האם ניתן לדחות את הטיפול הרגיל בהורמונים ב- 5 שבועות, בכדי לנסות שיטות חלופיות, כי הבנתי שמתן הורמונים עלול לנוון את הבלוטה ולגרום לכך שתצטרך לקחת אותה כל החיים. תודה על תשובתכם.
דרוש טיפול
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2008מדובר בתת תריסיות.
ייתכן שזה מצב זמני אך רוב הסיכויים הם שלא וידרש טיפול ממושך.
מתן ההורמון אלטרוקסין אינו "מנוון" את הבלוטה אלא מהווה טיפול תחליפי לאותו הורמון שחסר.
איני בקיא בטיפול רפואי "תחליפי"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהההtamar01/09/2008
שלום, אני בת 15. ורציתי שתגיד לי מה הדברים האלה אומרים? כי אני לא הצלחתי להבין וקיבלתי את זה . הודעה על ממצאי הערכת גדילה: ממצאי הבדיקה: טווח הנורמה אחוזון אחוזון 75 בעקומת גובה לגיל 95-------------5 אחוזון 75 בעקומת משקל לגיל 95-------------5. אחוזון 75 בעקומת BMI לגיל 95-------------5 תודה.
הבהרות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2008את נערה גבוהה עם משקל שתואם לגובה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)