מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- אלטרוקסיןאני19/08/2008
שלום,ביתי בת ה9 אובחנה בתת פעולה בבלוטה (השימוטו) ומטופלת 3 פעמים בשבוע 20 מל אלטרוקסין ,מאוזנת מההתחלה.עברה שנה ,הבדיקות טובות שאלתי:האם אי פעם נוריד את התרופה לתמיד?זה לכל החיים?וכמובן האם יש מצב שללא הכדור הבלוטה תעבוד בחזרה ?תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שלא
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2008השימוטו היא מחלה ההורסת לאיטה את בלוטת המגן. ברוב המקרים שיש כשלון של הבלוטה המצב אינו הפיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מעוכבתנעמה17/08/2008
שלום בתי בת 15 בעלת חיך שסוע והיא אינה גובהת ומשמינה כבר הרבה זמן. האם בעיות של חסימה באף מפריעות לגדילת הילדה? חשוב לציין כי היא רזה מדי ואינה עולה במשקל.. היא אוכלת, בדיקות הדם שלה נמצאו תקינות ואין לה אנמיה והיא אוכלת ארוחות סדירות. לאחר בדיקת גנטיקה לא נמצאה שום תיסמונת. מה יכולה להיות הבעיה לכך שהיא אינה מתפתחת כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעוץ אנדו ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ17/08/2008חסרים נתונים בשאלתך, אך חיך שסוע עשוי להיות קשור לפגיעה בהיפופיזה. ולכן שאלות של גדילה והתפתחות מינית באות בחשבון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהרועי16/08/2008
מצטער עם אני בגיל מאוחר מדי בשביל לשאול פה בפורום אבל לא מצאתי איפה. אני בן 18 והגובה שלי הוא 1.77. אבא שלי 1.84 אח שלי 1.82 ובערך כל המשחה מהצד של אבא שלי גבוהים. אני לא נמוך אני יודע..הבעיה היא שקראתי שתזונה לא נכונה יכולה למנוע ממך להגיע לגובה התורשתי שלך. במשך שנים רבות לא הייתי אוכל ארוחות בוקר ולא לוקח אוכל לבית ספר ורציתי לשאול האם זה יכל להשפיע? יש כבר מה לעשות בגיל הזה? תודה :)
לאנ נראה לי שזה השפיע
פרופ' אלי הרשקוביץ17/08/20081.77 הוא גובה מתאים . יש הרבה גורמים המשפיעים על הגובה.
בגילך קרוב לודאי שלא יחול שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט אמרו לי שתזונה נכונה היא גורם
רועי17/08/2008חשוב בתהליך הגביהה? יכול להיות שאני יגבה עוד או שזה ישאר ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ18/08/2008ע"פ גיל העצמות שלך - מחושב על סמך צילום רנטגן של כף יד שמאל ניתן לדעת אם עוד תגבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון נמוך אצל נער בן 19בדוי15/08/2008
שלום אני ספורטאי מתחרה ומצטיין בג'ודו לפני כשנה התנסיתי בחומרים אנאבוליים לשיפור הביצועים שלי בספורט הם נורא עזרו אבל הפסקתי איתם וכבר חצי שנה שרמות הטסטוסטרון שלי נמוכות מהרגיל חשבתי שזה יסתדר עם הזמן אבל אין שום שיפור מבדיקה לבדיקה הבנתי שקיים דבר שנקרא HRT ׂ(hormone replacement therapy) שלוקחים טסטוסטרון חיצוני השאלה שלי האם טסטוסטרון במינון נמוך (לא גבוה כמו שלקחתי) יכול עדיין להמשיך לדכא את ההיפוזיה או שיש סיכוי שהמערכת תתאושש ביחד עם טיפול שכזה? אני לא יכול לחכות עם זה יותר יש לי המון בעיות בחיים האישיים בגלל זה ומצבי רוח וכמובן שלא נדבר על זה שאני כבר לא ספורטאי מצטיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד לא יודע לענות לי?
בדוי17/08/2008שאלה פשוטה סהכ"... האם תחליף הורמונלי זמני ימשיך להשבית את המערכת ההורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ18/08/2008מצטער על האחור בתשובה.
מתן טסטוסטרון גורם לדיכוי היפופיזארי. על מנת שההיפופיזה תתאושש יש להפסיק את הטיפול.
אני ממליץ לך לפנות למעקב אנדוקריני לקבלת טיפול פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית עם חוסר בטסטוסטרוןשיר14/08/2008
שלום רב, אני מאמנת כושר גופני ויש לי מתאמן בן 14 הסובל מהשמנת יתר וחוסר בטסטוסטרון (מאובחן) הייתי מעוניינת לדעת האם יש פעילות גופנית שלא מתאימה או מתאימה יותר למצבו והאם הטיפולים ההורמונליים משפיעים על הפעילות או על תאבון או השמנה? בתודה מראש שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להתאמן
פרופ` זאב הוכברג14/08/2008ילד עם חסר מאובחן בטסטוסטרון מקבל בודאי טיפול מחליף בהורמון.
לילד כזה, כמו לילדים אחרים בטרם התבגרות, יש כמובן נפח ראות, חוזק שריר, תפוקת לב והמוגלובין נמוכים יותר. אין לצפות ממנו לכושר כמו זה של מתבגרים או מבוגרים.
אך אין מניעה שייתאמן ככל יכולתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לפטמהאמא14/08/2008
בתי התינוקת בת 5 חודשים. בשבוע האחרון הופיעה נפיחות מתחת לאחת הפטמות. אין נפיחות במקומות נוספים, ואין אודם, חום או תגובת בכי למגע. רופא ילדים בדק אותה ולא מצא סימנים של דלקת. נאמר לי לחזור לביקורת בעוד כמה ימים ושייתכן שיפנו אותנו לאנדוקרינולוג. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות כזו. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` זאב הוכברג14/08/2008לנפיחות מאחורי הפטמה קוראים שד. זהו סימן לפעילות הורמונלית. המצב די שכיח אצל תינוקות ודורש בדיקת מומחה רק אם ממשיך לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
אמא16/08/2008תודה על התגובה המהירה. האם הגיוני שמופיע רק בצד אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה - בת 9גלי14/08/2008
שלום פרופ' הוכברג. בתי בת 9.1 וגובהה 127 ס"מ. משקל 25 ק"ג. מיום שהיא נולדה היא שוברת עקומות באופן עקבי כלפי מטה. גובהי 1.74 ובעלי 1.78. הבת נולדה במשקל 4.050 ק"ג והיתה באחוזון גבוה מבחינת גובה (סביב 75) בגיל חצי שנה. מאז - כאמור שוברת עקומות בהתמדה. בשנת החיים הראשונה סבלה מאוד מאוד ממה שהתברר בסופו של דבר כאלרגיה/רגישות לחלב ולסויה. האלרגיה התבטאה בהקאות מיידיות במגע עם כל תחליפי החלב, אולם מעבר לכך - החל בגיל חצי שנה היא הפסיקה לגדול לחלוטין (לא עלתה במשקל) במשך כחצי שנה. בסופו של דבר הסתבר שהיא היתה רגישה למוצרי החלב שאני אכלתי ועברו אליה בהנקה. כשהפסקתי בעצמי לצרוך מוצרי חלב - בבת אחת חזרה לגדול ופיצתה על העצירה במשקל. שבירת עקומות הגובה בולטת בעיקר החל מגיל 5. נכון להיום עברנו את כל הבדיקות האנדוקריניות המקובלות, כולל בדיקת הורמון גדילה עם קלונידין. כל הבדיקות תקינות. כן נשללו לחלוטין אלרגיות למיניהן ונשלל צליאק. (לא בדקנו רגישות ללקטוז). כיום אוכלת מוצרי חלב אך לא רבים ואין סימנים בעייתיים מיוחדים. האם ההאטה בגדילה עשויה להיות קשורה לבעיות הרפואיות שהיו לה בשנת החיים הראשונה? האם יש משהו שניתן לעשות כדי "לתקן" את הבעיה/לפצות על ההאטה? האם יש טעם לנסות להימנע לחלוטין מחשיפה לחלב? יש לציין שמלבד הקומה הנמוכה היא ילדה בריאה, שמחה ובעלת התפתחות תקינה (אם כי במראה - נראית צעירה מגילה, מעבר לקומה הנמוכה...). תודה רבה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין עוד שגיל העצמות נמצא כחצי שנה
גלי14/08/2008פחות מגילה הכרונולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה
פרופ` זאב הוכברג14/08/2008הסיפור דורש שיחה ממושכת יותר עם אנדוקרינולוג מאשר הפורום הזה מאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני עוד אגדל בעתיד?שלומי13/08/2008
שלום אני בן 14 וחמישה חודשים. הגובה שלי 1.73. בגלל החופש הלכתי תמיד לישון בין 2-4 בלילה וקמתי בין שעה 10 לבין שעה 1. האם גובהים בשינה כזאת שהיא לא בלילה? עד איזה גיל גובהים ומה עלי לעשות עלמנת לשמור על ההתפתחות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לאמר
פרופ` זאב הוכברג13/08/2008משך השינה אינו משפיע על הגדילה.
ילדים גדילים עד שהם מסיימים את התפתחותם המינית.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי השינה
שלומי14/08/2008זה משנה אם יושנים ביום או בלילה? חבר שלי אמר לי שאם יושנים בצהריים למשל זה לא משפיע על הגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ` זאב הוכברג14/08/2008כאמור, אין קשר בין שינה לגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיליעל12/08/2008
בתי בת 9 עם ניצני שד במגמת התפתחות. טסט gnrh העיד על תחילת התפתחות מינית. האם יהיה נכון לטפל בדקפפטיל על מנת למנוע הופעת המחזור בגיל צעיר? האם הטיפול בטוח בטווח ארוך? והאם זו אינדיקציה מספקת לצורך התערבות?
אין צורך בטיפול
פרופ' אלי הרשקוביץ12/08/2008הופעת ניצני שדיים בגיל 9 הינה תופעה נורמלית. גיל 8 שנים נחשב לגבול המוקדם הנורמלי להנצת שדיים. לפיכך איני רואה מקום לברור או טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל12/08/2008תודה על תשובתך. אני מבינה שאין אינדיקציה רפואית אך שאלתי היא האם אינדיקציה נפשית של התמודדות עם התבגרות בגיל צעיר היא מספקת לצורך הטיפול?
שאלתך נכונה
פרופ' אלי הרשקוביץ13/08/2008אך מניסיוני וגם מניסיון הספרות רוב רובן של הבנות מתמודדות עם המצב בהצלחה.
מעבר לכך האם הפיתרון לבעיה "הנפשית" למצב שהוא בסופו של יום תקין מחייבת טיפול הורמונלי.
אולי מוטב לשקול שיחות או יעוץ פסיכולוגי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת פפטיד ?אורלי11/08/2008
1. האם קיימת תסמונת כזאת, ואם כן האם אפשר להפנות אותי למאמרים בנושא ? 2. מהם הקרטריונים לקבלת הורמון גדילה ? האם יש גיל מינימום ? תודה אורלי
איני מכיר
פרופ' אלי הרשקוביץ12/08/2008מעולם לא שמעתי על "תסמונת פפטיד". פפטיד הוא רצף של חומצות אמינו או בעצם מבנה של חלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמון גדילהלולו11/08/2008
בני בן 9.5 חודשים, נמצא בירידה מתמדת בעקומות הגדילה (בעיקר בגובה) מאז לידתו, ומתרחק אפילו מאחוזון 3... עשינו בדיקת הורמונים ולהלן התוצאות: הורמון גדילה: 8.47 M IU/L IGF-BP3 1.45 MG/L IGF1 EYI N-20 NG/ML מה אומרות התוצאות הנ"ל?? לאיזה כיוון להמשיך? יש לנו תור למרפאה אנדו' רק בעוד חודש וחצי. עד כמה זה דחוף לזרז את הביקור במרפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות דפוס: IGF1 קטן מ-20.
לולו11/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ12/08/2008קשה לי להשיב כיון שחסרים נתוני גדילה של הילד ונתונים אודות גובהך וגובהו של בעלך.
בירידה במשקל ובגובה בשנת החיים הראשונה נובעת לרוב מבעיות תזונה, זהומים, רגישות למזון או מומים שונים
הורמון גדילה אינו משפיע על הגדילה בששת החודשים הראשונים וגם בששת החודשים הבאים השפעתו הינה שולית.
רמות GH ו IGFI אינן תומכות בחוסר בהורמון גדילה.
אני ממליץ קודם כל על ברור רפואי כללי על ידי רופא הילדים המטפל כולל הערכה דיאטטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותתמר11/08/2008
יש לי כמה שאלות: אז דבר ראשון יש הרבה שאומרים שהגדילה והתתפתחות של החזה וכדומה נפסקים אחרי שנה וחצי של וסת, יש כאלה שאומרים אחרי 3 שנים ויש כאלה שאומרים שזה עד גיל 18 וכמובן שזה יכול לגדול אחרי לידה. רציתי לשאול מתיי באמת הגדילה והתתפתחות נפסקים??? שאלה שנייה: האם יש סיבות לכך שהחזה יקטן או יעצור את התפתחותו מוקדם יותר מאשר לאן שהוא היה צריך להתפתח ??? למשל ספורט מסויים? או אולי משהו שקשור לעור מתחת לחזה? תודה...
זה אינדיבידואלי
פרופ' אלי הרשקוביץ11/08/2008גודל החזה משתנה מאשה לאשה ומושפע מגורמים שונים כמו גנטיקה, הריונות, שמוש בגלולות והנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת שבעשלומית מב"ש10/08/2008
אצל אנדרקרינולוגית בב"ש היא בדקה את ביתי וטענה שמדובר בטרנר ביקשה שאעשה עוד בדיקות+צילום בכף יד חזרתי לרופא המשפחה שטען שביתי שמנה מאוכל ולא מפעילות הורמונלית ולא צריך לבדוק ולדקור את הילדב במשך כל היום ואני כמו כל אמא מפוחדת הפנמתי והמשכתי בפעילותי מדי שנה אני מבצעת בדיקת סוכרת +בדיקת TSH ותודה לאל הם תקינים מה שמפריע לי לאחרונה שביתי משמינה בצורה רצינית היא שוקלת 41 ק"ג וגובהה 1.19 ס"מ הפות שלה נפוח למדי והחזה שלה גם נפוח אציין שהיא מפוחדת מבדיקות וגם שאני רוצה להציץ ולבדוק לעומק אם ישונו שיעור באיבר מינה היא מתנגדת מאוד אני דואגת מאוד למצבה מבקשת את התיעצותכם בענין הצילום לפני כ4 שנים התאים לכף יד של ילד בן 3
אי בהירות
פרופ' אלי הרשקוביץ11/08/2008ראשית, מאד לא סביר שבתך סובלת מתסמונת טרנר כיון שגובהה הוא בסביבות אחוזון 25 שהוא לא אחוזון נמוך.
קשה לי לחוות דיעה על השמנת בתך ולגבי החשד להתפתחות מינית קודמת מבלי לבודקה..
אני ממליץ על פניה לרופאה שעוקבת אחריה לשם הערכה מחודשת (לא בהכרח מחייב בדיקות דם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה09/08/2008
שלום בני בן שנה ושלושה וחצי חודשים. מיום היוולדו שמר על אחוזון 75 ומעלה בגובה ומשקל בגיל שנה אורכו היה 78.5 ס"מ ומשקל 11 ואתמול נמדד משקל נשאר זהה וגובהו 79.5. הוא ירד לפי אחות טיפת חלב לאחוזון 50+. יש לציין כי היה חולה מאד ואושפז בבית חולים למשך שבוע לפני חודש. בד"כ אוכל יפה וילד פעיל. הבנתי מהאחות כי בין גיל שנה לשנתיים לא מוסיפים לגובה בקפיצות גדולות כמו בשנה הראשונה (בה הוא הוסיף לגובהו 2 ס"מ בממוצע כל חודש). אך עדיין 1 ס"מ ב 3 חודשים נראה לי מועט מדי.... יש לציין שרמת ההמגלובין שלו מעט נמוכה 10.7. האם זה יכול להיות קשור לברזל, האם יש מקום לדאגה? והאם יש מקום לבירור בשלב זה ? (ההורים אינם נמוכים , 1.88 ו-1.65). תודה אם מודאגת מאד
מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ10/08/2008ראשית, טעיות במדידת הגובה הינן שכיחות מאד בגיל הזה.
העובדה שבנך היה חולה מאד עשויה להסביר ירידה (זמנית ) במשקל.
חוסר ברזל (אם קיים) עשויי להיות מלווה בחוסר תאבון.
הייתי ממליץ על מעקב אצל רופא הילדים אחר גדילתו ומצבו הכללי של הילד בחודשים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס לילדהמריאנה07/08/2008
לפני כשנה התגלה לבת שלי ( בת 7) תת פעילות בלטת התריס TSH 7.2 T4 15.5 מאז הפרמטרים אינם משתנים. אנחנו עושים בדיקת דם כל 3 חודשים. כמו כן עשינו בדקת פעילות בלוטת התריס והרופא אנדוקרינולוג ממליץ על טיפול הורמונלי. האם אפשר להיות במעקב כל עוד הפרמטרים נשארים ללא שינוי? האם חייבים להתחיל בטיפול תרופתי? אין כול סימן לבתי שמראה על תת פעילות. היא רזה, גבוהה, לא מרגישה עייפות ולומדת טוב. רמת ויטמין D נמוכה יחסית (23). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מבין
פרופ` זאב הוכברג08/08/2008נשמע שיש לך רופא שיודע מה הוא מדבר. תשמעי לעצתו.
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)