מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- איבר המין אצל בן 12דני28/07/2008
אני אבא בן 35 , איבר המין שלי קטן יחסית ,אורכו 13 ס"מ והוא גם אינו עבה כלל. לבני בן 12 יש איבר דומה כפי שנראה שמתפתח.האים יש דרך להאצת גדילת איבר המין בגיל ההתבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל הנראה אין צורך
פרופ' אלי הרשקוביץ29/07/2008אם איבר המין מתפתח אין צורך במתו טיפול חיצוני. ברוב המכריע של המקרים איבר המין הוא בגודל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
דני29/07/2008ככל הנראה איבר מינו יהיה כשלי, האים מתן הורמון מסוים יכול לשנות . אינני רוצה לחכות לגיל שבו כבר לא תיהיה אפשרות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פניה לרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ30/07/2008אם אתה ממשיך לדאוג תפנה לרופא לבצוע הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת ההורמון
דני30/07/2008רציתי לדעת אים האפשרות בכלל קימת , והאים צריך לעבור בדיקה מסוימת כדי לבדוק את רמת ההורמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה
דני03/08/2008בבקשה ענו להמשך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופא המטפל ישקול
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008את הצורך בבצוע בדיקות הורמונליות שניתנות כמובן לבצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טסטאורלי28/07/2008
שלום רב, בננו בן השנתיים וחצי נמוך קומה לגילו. מגיל 11 חודשים הוא במעקב צמיחה משום שהיתה לו עצירה אחת בעקומה ומאז הוא ממשיך לצמוח וכעת הוא באחוזון 3. ביצעו לו המון בדיקות דם ואחת מהם על פי הרופא מעידה על הצורך בבדיקת תבחין (טסט) של הורמון הגדילה - IGF יצא מאד נמוך (מתחת ל-25). יש לו גם חוסר בברזל למרות טיפול ממושך (20 טיפות ביום). אני צריכה לציין שאני,בעלי ואחותו מאד גבוהים במשפחה. למרות שהוריי נמוכי קומה. אנחנו ימים ספורים לפני הטסט ומאד חוששים ממנו. שאלתי היא האם לא כדאי לחכות עם זה כמה שנים כשהוא יגדל קצת? במידה ונחליט לא לבצע את הבדיקה עכשיו אלא רק בעוד 5 שנים למשל, האם נוכל להזיק לו פרט לעובדה שיהיה כנראה נמוך קומה? נודה לכם מאד על תגובה מהירה מפאת זמננו הקצר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חששות מוגזמים
פרופ' אלי הרשקוביץ28/07/2008בהנחה שהחשד לחוסר בהורמון גדילה הוא מבוסס, מן בראוי לאבחנו מוקדם ככל האפשר על מנת למקסם את תוצאות הטיפול בהורמון הגדילה במידת הצורך.
מן הראוי ואף חשוב שתשוחחי עם הרופא על חששותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותm27/07/2008
שלום. אני הרה בשבוע ה18 ושיניתי את מינון האלטרוקסין רק בשבוע האחרון. בבדיקת דם שעשיתי בשבוע 12 הערכים היו: TSH 15.95 וה T4 FREE 16.3. כאשר ראיתי את התשובות התקשרתי לאנדו המטפל שלי ובשיחה החפוזה הוא אמר לא לשנות מינון עד שאני מגיעה אליו. התור הקרוב אליו היה רק לאחר חודשיים לכן קבעתי לרופאה אחרת ובבדיקת דם שעשיתי כשבועיים לאחר מכן הערכים היו: ה-TSH 27.77 ו- T4- FREE 14.2. קראתי שיש קשר בין חוסר איזון לירידה ברמת הIQ של העובר. האם זה נכון? האם הסטטיסטיקה פועלת לרעתי? רוב הסיכוים שכן תהיה פגיעה? מה ממליצים במצב כזה? אני חרדה מאד.....
להעלות מינון !
פרופ' אלי הרשקוביץ27/07/2008קיים קשר בין חוסר איזון קל בתפקודי בלוטת התריס אצל נשים הרות במחצית הראשונה של ההריון לבין פגיעה (אם כי קטנה) במנת המשכל של התינוק.
לפיכך אין להמתין ויש להוועץ בדחיפות עם הרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה שאלה נוספתלילך27/07/2008
שלום האם קיים מצב שבו יש בגיל מסויים קיים חוסר בהורמון גדילה ובהמשך החיים הערכים משתנים לערכים נורמליים?! יש המון סיפורים על ילדים שהיו נמוכים באופן משמעותי בגלאים קטנים ("הייתי הילד הכי נמוך כולם היו ראש מעלי כולם צחקו עליי" וכו...) ואח"כ בגיל ההתבגרות הם גבהו באופו משמעותי והיום הם 180 ומעלה - שאלתי - האם ייתכן מצב שבו ילדים בגיל צעיר נמצאים במצב של חוסר בהורמון גדילה ובגיל ההתבגרות זה משתנה?! או איך מסברים את התופעה שבהתחלה ילדים מהסוג שציינתי צומחים לאט באופן משמעותי ואח"כ צומחים הרבה ומצמצמים פערים ומעלה מזה?! תודה על תשבותך לילך
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ27/07/20081. קימים מצבים נורמליים בהם הילד גדל לאט בשלבים מסוימים ובהמשך גדילתו מואצת, אחד המצבים השכיחים נצפה בילדים המתבגרים מאוחר.
2. החלטת הרופא המטפל לבצע תבחיני גרוי להורמון גדילה צריכה להתבסס על ניתוח קפדני של נתוני הגדילה של הילד כולל קצב הגדילה.
3. תבחיני הגרוי אינם מהימנים ביותר (לכן נדרשים שני תבחינים ) במקרים רבים מאד עד 70 % נמצא כי ילדים שהוגדרו כחסרי הורמון גדילה "מבודד" (כלומר ללא חוסרים הורמונלים נוספים וללא רקע אורגני כגידול מוחי או הקרנות) נמצאו בבדיקות חוזרות לאחר שנים כבעלי הפרשה תקינה של הורמון גדילה ! מאידך כאשר קיים רקע אורגני או גנטי וכו כאשר ערכי הורמון הגדילה בטסטים נמוך במיוחד (מתחת ל 3 ) תהיה התאמה באבחון החוסר גם לאחר בדיקה מחודשת.
4. לאור כל הנ"ל אני ממליץ לך לחזור ולהתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסחסוי24/07/2008
נולדתי עם תת פעילות בלוטת התריס אני לוקחת כל יום אלטרוקסין אני לוקחת את התרופה ולועסת. בלי מים וכל יום לפני השינה בלילה, כיום אני בת 23 ואני מאוזנת, אך שאלתי האם יכול להיגרם לי נזק על ידי לקיחת הכדור בצורה כזאת בהמשך?
שום נזק
פרופ' אלי הרשקוביץ27/07/2008לקיחת הכדור היא תקינה. תביאי בחשבון שכאשר תתכנני להכנס להריון יש מקום למעקב צמוד יותר ולהעלאת המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות - בן 6קרן24/07/2008
בני, בן 6 וחודש, התחיל להסריח מבית השחי. בבדיקות יצא ש-Testosterone total=0.04 ng/ml, וש-Testosterone Bioavailable=0 ng/ml. ברקע - תת פעילות של בלוטת התריס (מטופלת ומאוזנת, TSH=4.3) וסכרת (מאוזנת, A1C=7.9). כל שאר הבדיקות ההורמונליות בטווח הנורמה. מה משמעות שני ערכי הטסטוסטרון? התפתחות מוקדמת? שום התפתחות? תודה מראש
בשלב זה מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ27/07/2008אם אין עדות לעודף הורמוני מין זכריים ואין התקדמות בסימני מין (שעור מיני, גדילת האשכים ואיבר המין) ואין גם גדילה מואצתאז הייתי עוקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש פין שמבצבץאמאשל24/07/2008
קראתי לא מעט הודעות ותשובות לגבי העניין הזה, ועדין יש לי שאלה. ילדי הבכור בן 7.7. הברית שלו לא היתה פשוטה. להבנתי היתה עורלה מאוד צמודה לפין עצמו. הוא גם די סבל לאחר מכן במשך מספר ימים (לעומת הבן הקטן שלי שעבר את זה מאוד בקלות). הפין שלו מבצבץ החוצה. הוא תמיד רק בצבץ החוצה. כלומר כס"מ וחצי או שניים שמבצבצים. בעצם רק הראש מבצבץ החוצה. מבחינת גנטיקה, לאביו פין תלוי ובגודל מעל הממוצע (אין לי מושג לגבי איברי המין של הצד שלי של המשפחה) לפעמים, כאשר משתין, יוצא עוד קצת פין (ומגיע בערך ל 3 ס"מ). לא יצא לי לראות את הפין שלו בזקפה פעמים רבות, פעם פעמיים, ואז הוא מגיע לגודל תקין נראה לי ביחס לגילו (משהו כמו 5 ס"מ). הוא נמצא באחוזון 95 הן מבחינת גובה והן מבחינת משקל, אך עניין הפין היה מגיל מאוד צעיר גם כאשר היה צעיר יותר ורזה (עד גיל 4 היה ילד רזה למדי). השאלה היא האם ללכת לאנדוקרינולוג או לאורולוג. השאלה היא גם למי ללכת? העניין הוא שאני לא רוצה כמובן להתחיל לגרום לו לתסביכי פין. את מי שזה בעיקר מטריד הוא הסבתא מצד האב. אבל היא נוטעת בי חששות שאולי אנחנו מניחים למשהו שצריך לטפל בו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג24/07/2008קשה לענות ללא בדיקה.
התייעצי אם רופא הילדים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת פגים קיצונייםי'23/07/2008
שלום רב, בני התאומים נולדו בשבוע 25. תאום 1 שקל 636 גרם בלידתו, ותאום 2 שקל 786 גרם. כיום הם בני 4 ובריאים. תאום 1 מטופל באלטרוקסין עקב תת-פעילות בלוטת התריס, הוא נמצא במעקב אנדוקרינולוגי ומאוזן. מאד לידתם הם גודלים ומצמצמים פערים בהדרגה. רק בסביבות גיל שנתיים הם נכנסו לעקומות הגדילה הרגילות, אבל בינתיים הם ממשיכים לטפס באחוזונים לאט לאט. (גרף הצמיחה שלהם עולה בשיפוע מעט חד יותר מהעקומות). כיום הם נמצאים בסביבות אחוזון 30 (תאום 1) ו-25 (תאום 2) בגובה, ובסביבות אחוזון 15 (שניהם) במשקל. שאלותי: 1. האם הם צפויים למצות את מלוא פוטנציאל הגדילה הגנטי שלהם, או שמא הוא נפגע בשל הפגות הקשה? 2. גובהי 1.63, וגובה בעלי 1.80. מה צפוי להיות גובהם? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים
פרופ` זאב הוכברג24/07/2008הם ימצו את גובהם הגנטי.
הורים לא צריכים לדעת את גובהם הבוגר של ילדיהם בגיל 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה+ טיפול?הדס22/07/2008
שלום בתי בת 11 וגובהה 137.5 ס"מ ללא כל ניצי התפתחות מינית בשנה וחצי האחרונות גבהה 6 ס"מ בלבד וירדה מאחוזון 13 לאחוזון 4. גובהי 159 ס"מ וקיבלתי מחזור בגיל 16. האם יש אפשרות לטיפול והאם הוא ישפיע מבחינה הורמונלית? תודה הדס
אין צורך כנראה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/07/2008קצב של 6 ס"מ לפני תחילת התבגרות מינית הוא קצב גדילה תקין. הסיבה לירידה באחוזוני הגובה היא שבגילה אחוז משמעותי מאיץ את גדילתו עם התחלת ההתבגרות, שאצל בתך מאחרת (כפי שהיה גם אצלך).
בשלב זה הייתי ממליץ על מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוךשיר22/07/2008
בני בן 14 . נמוך ורזה ממרבית בני גילו. גובהו 152 ומשקלו 40 ק"ג. גובהי 158 וגובהו של בעלי 180 בני החל לאחרונה התבגרות מינית. מעט שער בבית השחי ושיעור ברגלים. לפני כשנה ערכנו לו בדיקה של גיל עצמות והצוצאה היתה שנה איחור. האם לדעתך יש מקור לדאגה ומה לדעתך יהיה גובהו הסופי?
אין מקום לדאגה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/07/2008אם רק עתה החלה ההתבגרות המינית יש לצפות לעליה ניכרת בגובה (מעבר ל 170-175)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת של ילדהנעמה21/07/2008
שלום, בתי בת 9 והתבגרותה המינית (שדיים) מוקדמת, כבר מגיל 6. אני חוששת מכך שגובהה יעצר וכן שתקבל מוקדם ווסת. האם ניתן לטפל בה בזריקות, האם הטיפול יעיל ואינו כרוך בסיכון? מה תדירות הזריקות? (הערה: לפי צילום כף יד שמאל, היא נמצאת שנה מעל גילה). תודה רבה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ22/07/2008קיים טיפול יעיל ובטוח לעצירת התבגרות מינית מוקדמת. הטיפול כולל זריקה אחת ל28 יום.
אני ממליץ לך לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזויי גובההחסוי21/07/2008
בני בן ה17.5 פעיל בענף הספורט מגיל 8 לפניי כחמש שנים לפי בקשת המועדון בו הוא פעיל ערכנו לו צילום בכף היד כדיי לחזות את גובההו. נכון לגילו הוא רחוק כ 10 ס"מ מהחיזוי שחזו לו. האם חיזויי זה נכון? האם צריך לבצע חיזויי נוסף? עד איזה גיל ניתן לגבוהה והאם יישנו טיפול אשר יכול לעודד צמיחה זו?
חזוי גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/07/2008צילום גיל עצמות כאמצעי לחיזוי גובה אינו אמצעי מדויק. ראשית קריאת גיל העצמות דורשת מיומנות, סבלנות ובסופו של יום היא גם סוביקטיבית (תלוית בודק) . תחזית זו תלויה גם בפער בין גיל העצמות לגיל הכרונולוגי של הילד.
אם בנך אינו גדל בשנה האחרונה אין טעם לבצע צילום נוסף כיון שזהו כנראה הגובה הסופי. אין גיל אחד לסיום הגדילה. סיום הגדילה קורה ...בגיל בו קצב הגדילה הוא פחות מ1 ס"מ לשנה. אצל רוב הבנים הגדילה מסתיימת עד גיל 18-19.
פער של 10 ס"מ בין התחזית ובין הגובה הממשי נראה לי משמעותי ולכן כדאי להתיעץ עם הרופא לראות אם אין סיבה רפואית לפער זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה הגובה הסופי שלי?תומר21/07/2008
אני בן 14.4 גובה : 1.69 גובה האם 1.61 גובה האב 1.86-7
בסביבות 180
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2008אך זו הערכה בלבד ולא מדע מדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא בסדרחסוי20/07/2008
הוא בכלל לא שאל את הילדה אם הוא יכול להיסתכל והילדה ממש מדוקת מזה והיא ממש לא רוצה ללכת לרופאים בגלל זה מה אפשר לעשות {ולפסיכולוג היא לא מסכימה ללכת} מכיוון שהיא לא אוהבת ששואלים אותה שאלות ונכנסים לה לפרטיות
לשוחח עם הרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2008הערכת התפתחות המינית היא חלק מבדיקה של ילדה נמוכה בת 13 שנה.
מובן שכל בדיקה צריכה להעשות בהסכמת המטופל. אני מציע לך לשוחח עם הרופא אודות המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUGRאמא של להלה19/07/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים וחודשיים. נולדה בשבוע 35 וחצי, משקל 1.735. עם הזמן נכנסה לעקומות. כיום שוקלת 10.3 ק"ג - אחוזון 7 לערך, וגובהה 85 ס"מ (אחוזון 25 לערך). השאלה היא בעיקר בעניין המשקל - היא לא אכלנית גדולה, בלשון המעטה, מסרבת להרבה מאכלים , אין סבלנות לשבת ליד השולחן וכשכבר יושבת אוכלת כמויות מעטות. האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות? בדיקת סיבות לחוסר תאבון? מאכלים שחשוב להכניס לתפריט שלה בכל זאת? האם מומלץ במצב כזה להתיעץ עם דיאטנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג19/07/2008העדם המקצועי ביותר להדרכת הורים בנושא האכילה הוא רופא הילדים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)