מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- הורמון גדילה למבוגריםגילי06/08/2008
מה המינון המומלץ כיום למתן הורמון גדילה אצל מבוגרים? מבוגרים ללא הורמון גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התגובה
פרופ` זאב הוכברג07/08/2008המינון נקבע על ידי הרופא לפי התגובה, והוא שונה מאדם לחברו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהטלי05/08/2008
האם זה נכון שהורמון גדילה משתחרר אצל תינוקות בעיקר בין השעות 20:00 ל 24:00, כך שאצל תינוק שהולך לישון בשעה מאוחרת ישתחרר פחות הורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008גדילת התינוקות ב6-9 חודשים הראשונים לחיים אינה מושפעת ברובה מהורמון הגדילה.
הורמון הגדילה מופרש במרווחים שונים לאורך כל היממה אך יותר בשינה (לא דווקא בלילה) לעומת מצב העירנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גפים קצרותלולו05/08/2008
בני בן 9 חודשים. מאז לידתו יורד בעקומות הגובה (נמצא מתחת לאחוזון 3 בגובה ומשקל, אך המשקל תקין ביחס לגובה). רופא ילדים איבחן שהגפים קצרות ביחס לגוף והפנה לבדיקת אנדוקרינולוג (יש תור רק בעוד 3 חודשים). לציין שכפות רגליו פונות החוצה ב- 90 מעלות. קשור?? מה זה אומר? עד כמה הבירור דחוף? איפה אפשר לקרוא על זה חומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה להשיב
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008צריך להתרשם בהקדם ממצבו ולבדוק אם אכן הגפיים הם קצרות יחסית לגוף .
לכפות הרגליים המוטות החוצה אין קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוךסיגי05/08/2008
בני בן 11 שוקל 30 ק"ג וגובהו 1.38 , עשיתי לו צילום שורש כף היד ונאמר כי מתאים לגיל 10, ברצוני לדעת איפה הוא עומד מבחינת עקומת הגדילה? ומתי מחליטים לתת הורמון גדילה? יש לציין כי אני 1.60 ובעלי 1.75 , במשפחתי יש לי אח נמוך 1.65 וכל משפחתה של אמי הם נמוכים, האם יש קשר?
אחוזון 25 בערך
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008זו קומה תקינה לחלוטין ובהנחה שגיל הצמות שלו הינו 10 הרי גובהו מתאים לאחוזון 50 שלילד בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתליאת04/08/2008
לבתי בת ה-6 ו-10 חד' הופיעו ניצני שדיים.היא נמצאת באחוזון 25 בגובה ובאחוזון 50 במשקל.בצילום כף היד מתאים לגיל 4.5 עד 6 ו-10חד'. בבדיקות דם- ESTRADIOL קטן מ- 250 LH-קטן מ- 0.2 FSH -1.5 TESTOSTERONE-קטן מ- 0.7 FREE ANDROGEN INDEX-0.6 ESTRADIOL-98 לא נבדק FREE T4 בטענה שאין צורך אם TSH תקין.האם זה נכון והאם יש צורך בבדיקות נוספות? האם הבדיקות תקינות? האם יש צורך בטיפול הורמונלי או אחר? אודה על תשובתך.
זו התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008לא ברורות לי באיזו יחידות מבוטאות רמות האסטרדיול.
בכל מקרה מן הראוי לבצע תבחין GNRH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת מאד
ליאת07/08/2008רציתי לשאול לפי איזו בדיקה נקבע כי מדובר בהתבגרות מוקדמת. האסטרדיול E2 קטן מ- 250 PMOL/L.דיאסולפט 0.45 .אסטרדיולPMOL/L E2 SENS -98.האם זה תקין? תאודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
פרופ` זאב הוכברג08/08/2008המעקב אחר התקדמות סימני ההתבגרות חשוב יותר מבדיקת הדם. ב9 מכל 10 ילדות במצב של בתך ניצני השדיים נישארים ניצנים ואין צורך בבדיקות או טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להתפתחות בשדיים..דחוף!אורית04/08/2008
שלום, אני בת 11 וחצי ויש לי בעיה שדיי מטרידה אותי: אני ילדה מאוד שטוחה,כלומר שאין לי בכלל ניצנים,אבל התחילו לי שיערות במפשעה ואני מתחילה להשתמש בדאודורנט כי מתחיל להסריח לי בבית השחי. כל הבנות בשכבה שלי (מאוד) מפותחות,חלקן עם ניצנים,אבל חלק קטן,השאר עם חזה גדול. אני בין הבנות הבודדות שאין להן חזה בכלל!. זה מאוד מביך אותי כי רוב הזמן צוחקים עליי שאני שטוחה ו'פלטה',בעיקר שאני בבריכה עם ביקיני. השאלה שלי היא מדוע כל הבנות בשיכבה שלי מפותחות מאוד,גם כאלה שקטנות ממני,חוץ ממני?!?. אשמח אם תענו לי בהקדם, נוי.
אל תדאגי
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008יש לא מעט בנות במצבך בגיל 11.5. כל אחת וקצב ההתפתחות שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני שדייםפזית04/08/2008
ביתי בת 11 והתחילו להופיע אצלה ניצני שדיים, היא טוענת שזה כואב לה בעיקב בצד ימין - בבדיקה שעשיתי גיליתי בצד ימין שהמקום קשה ויש גולה קטנה ובצד השני קשה אבל אין כלום האם זה דבר נורמלי? תודה
תקין.
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008זו תמונה אופינית לתחילת הנצת השדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בבית השחי בילדה בת 7יפית03/08/2008
שלום, בתקופה האחרונה שמתי לב להופעת ריח זיעה עז מבית השחי של בתי בת ה-7 ואכן כשהסתכלתי ראיתי שהחל צימוח פלומה דקה מאוד בבית השחי. שאלותי הן על מה הדבר מעיד, האם נורמלי ותקין בגיל זה, האם דורש בדיקות נוספות? האם אפשר להתחיל שימוש בדיאודורנט מגיל זה? אודה לכם על תשומת הלב ומענה לשאלותי משום שאני מעט מוטרדת מנושא זה. יפית.
ממצא די שכיח
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008וברוב המקרים ללא משמעות רפואית חריגה.
אך בכל מקרה עקב הגיל הצעיר ממליץ בדיקה על ידי אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשוב.אנה03/08/2008
אני בת 14.5 וגובהי 1.47. אני מודאגת בקשר להתפתחות שלי מכיוון שיש לי מבנה גוף קטן מאודד ואני מפחדת לא לגבוה יותר ולא לגדול יותר. אם חשוב לציין שקיבלתי מחזור בגיל 12. יחסית לשאר הילדים בגילי אני נמוכה מאוד, וקטנה מאוד מבחינה גופנית. גם ההורים שלי לא גבוהים, בערך 1.60 כל אחד מהם. האם יש סיכוי שאני אהיה גבוהה או שמא אני אשאר בגובה הזה? =( עוד דבר שמדאיג אותי הוא התפתחות החזה. החזה של אחותי בת ה- 15.5 הו במידה DD80 ושל אימה שלי הוא D85. שלי בניגוד אליהם A70. אם חשוב לציין שגם החזה של סבתי מצד אבא גדול אך מצד אימא יחסית קטן. האם החזה שלי יגדל עוד או שגם מבחינת גדילת החזה אני נעצרת? ההתפתחות של אחותי הייתה מהירה מאוד, כבר בכיתה ה' היה לה חזה די גדול וההתפתחות שלי היא איטית מאוד, לכן אני לא מוצאת מקום להשוות בינינו.. האם אני עוד אגדל ויתפתח או אשאר בגודל הדיי מזערי הזה? האם אתם ממליצים ללכת לרופא? אשמח לתשובה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש..
אנה03/08/2008משקלי הוא 36 קילו. אם זה חשוב לאבחנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יהיה שינוי משמעותי בגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008אם אכן קבלת מחזור לפני שנתיים וחצי.
לגבי החזה איני יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת בהשפעת יותרת הכליהמיכל03/08/2008
ביתי בת 9.3 שנים, במעקב אצל אנדוקרינולוג כשנה עקב שיעור בערווה. בביקורת השבוע - גיל עצמות 11, ללא שיעור בית שחי וללא התפתחות חזה, בדיקה הורמונלית תקינה. הרופא אמר שבמקרה שלה נראה שהורמוני יותרת הכליה משפיעים מקומית על השיעור בערווה ולכן לא בטוח שטיפול בדקפפטיל יעזור. וכנראה היא תהיה נמוכת קומה. ביקש שאשקול בכל זאת טיפול בדקפפטיל. האם האבחנה שלו נכונה ? האים במקרה זה הטיפול בדקפפטיל מתאים, ואם לא מה עלי לעשות? תודה.
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008יתכן שבתך סובלת מצורה לא קלסית של היפרפלזיה של בלוטת האדרנל. ניתן לאבחן זאת באמצעות תבחין ACTH ואף על ידי בדיקות גנטיות. קשה לי לקבל "השפעה מקומית על שיעור הערווה" בנוכחות גיל עצמות מתקדם בשנתיים כמעט.
במקרה זה טיפול בדקהפפטיל אינו מועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3.4נתנאל03/08/2008
ביצענו צילום כף יד לביתי בת השלוש וארבעה חודשים. תוצאות הבדיקה הראו שהגיל הוא שנתיים וחצי. מה עושים ? יש טיפול ? יש סיבה לחשש ודאגה ? תודה,
הצילום הוא רק אמצעי עזר
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2008לכן אני ממליץ לך לחזור לרופא שהזמין את הצילום ולשאול אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10.5 ש'אהובה03/08/2008
שאלה למומחים. ביתי בת 10.5 נולדה 1300 ק"ג בשבוע 35. היום בגובה 1.21 מ'. בדיקות הורמוני גדילה תקינות .אך גודלת נורא לאט. האם הורמוןגדילה יעזור להאצת הגדילה?
יתכן שכן
פרופ' אלי הרשקוביץ03/08/2008בתך נולדה קטנה לגיל ההריון .
ממליץ שתפני בדחיפות לאנדוקרינולוג ילדים עם נתוני גדילה קודמים שלה (ביחוד בשנתיים הראשונות לחייה )על מנת להעריך באופן פרטני את האפשרות לטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד03/08/2008
שלום ! אני בת 14.7 ובגובה 1.48 לפי מה שהבנתי אני מתחת לנורמה. ובעלת משקל עודף. חשוב לציין שאני די מפותחת ומאומצת (אין באפשרותי לדעת את גובה הוריי הביולוגים) מרופאת המשפחה נאמר לי שאם ארד במשקל רגבה בצורה משמעותית וכי המשקל פוגע בגדילה. האם זה נכון ? ואם כן- אם ארד במשקל בצורה משמעותית זה יפגע בגדילה ? או שאם ארד לאט יותר בלאו הכי אגיע לגיל שבו מסתיימות העצמות לגדול ? בברכת שבוע טוב, ובתודה מראש .
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/08/2008אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא על מנת שיעריך את מידת התפתחותך .
אם הגדילה הסתיימה ברובה לדיאטה (אותה אני ממליץ לעשות בפקוח דיאטנית) לא תהיה השפעה על הגדילה.
בכל מקרה לדיאטה מדורגת יש יתרון מבחינת הסכוי לשמור על המשקל שהושג. דיאטה דרסטית מידי עלולה גם לפגוע במחזור .
מומלץ לשלב פעילות גופנית ביחד עם הדיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקותשרה30/07/2008
בתי בת 4, אובחנה כצליאקית לפני קצת יותר משנה. הופנתה לבדיקות עקב חוסר שגשוג (גובה אחוזון 3 בעבר אחוזון 50-75, משקל מתחת לאחוזון, בעבר זהה לאחוזון גובה) להלן תוצאות הבדיקות tsh 4.07 בטווח הנורמה (בין 0.35-5.5) ft4 15.8 בטווח הנורמה (בין 10.3-19.7) thyroid Peroxtidose 41.2 על הנורמה (בין 0-35) omatonedin 36 מתחת לנורמה (טווח בין 50-289). מה משמעות התוצאות? אם אכן קיימת בעיה מה המשמעות והחומרה שלה ומה דרכי הטיפול? מודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלקי
פרופ` זאב הוכברג01/08/2008הבדיקות הללו תקינות, אך אין זה שולל שלילדה יש בעיה. חשוב להתייעץ עם מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Estradiolסגול29/07/2008
שלום רב, האם רמת אסטרוגן <20 pmol/l אצל ילדה בת 3.5 תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג01/08/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)