מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה???חסוי19/07/2008
שלום!!! בתי בת 13 והגובה שלה הוא 130 פלוס והמשקל הוא 28 הלכתי איתה לפרופ פיליפ משה והוא היסתכל לה באיבר המין ומישש את החזה אם זה תקין??? ולמה הוא עשה זאת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
פרופ` זאב הוכברג19/07/2008בגיל זה הגדילה קשורה קשר הדוק להתבגרות המינית.
כשהולכים למומחה להורמונים הו א בודק את פעילות ההורמונים - שדיים ואברי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא בסדר
חסוי20/07/2008הוא בכלל לא שאל את הילדה אם הוא יכול להיסכל והילדה ממש מפחדת ללכת עכשיו לרופאים בגלל זה מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקומת גדילהאורית18/07/2008
שלום, בני בן חמש ושבעה חודשים גובהו 110 ס"מ ומשקלו 18 ק"ג האם גובה זה תואם את גילו? לי הוא תמיד נראה נמוך ביחס לחברים בני גילו. יש לציין שגובהי 1.70 ושל אביו 1.79 במידה וגבה במהלך השנה האחרונה רק ב-3 ס"מ האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוםא הילדים
פרופ` זאב הוכברג19/07/2008לרופא הילדים יש עקומות גדילה, והוא יגיד לכם האם יש צורך בברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפר" הוכברג גובה וגנטיקהא.ד18/07/2008
לפר " הוכברג תודה רבה על תשובתיך ,רציתי לציין שהיאוש מהגובה הוא של הילדים ולא שלי ולשאול אם היית מציע לבצע בדיקות מיוחדות עם הילדה בת ה 7.5 תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג19/07/2008הסיבה לברור רפואי היא רק כשילד גדל רע - מתרחק מהאחוזונים, ולא כשהוא נמוך לטעמכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מבית השחי לבת 5 וחציי.א.15/07/2008
מזה כחודש לבתי בת ה-5 וחצי יש ריח חריף של זיעה בבית השחי. האם מדובר בסימן להתפתחות מינית מוקדמת מדי? זה ריח של הורמונים? היא מאוד גבוה ובאחוזון המאה לגילה. אבל גם אנחנו הוריה גבוהים. 173 ו1.83. האם זה מסוכן? לבתי השניה הריח התחיל בגיל 7. אנחנו ההורים לא סובלים מהזעת יתר ומריח יוצא דופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב
פרופ` זאב הוכברג16/07/2008שלב הריח קשור לשינויים הורמונליים של גיל 5-8, ואיננו קשור להתבגרות. זהו שלב, והוא עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ותורשהא.ד15/07/2008
שלום רב אני אמא לשלושה ילדים אני גובה 156 אבא גובה 173 הבת הגדולה בת 18 גובה 147 הבן בן 17 גובה 157 והבת בת 7 גובה 112 ,עם הבת הגדולה והבן היתי בבדיקות ומעקבים בקופ"ח וגם באופן פרטי כבר כשהיו בגיל 8 לדברי הרופאים הבדיקות היו תקינות גם צילומי כף היד וגם הטסטים להורמונים ,הרופאים ציינו שהפוטנציאל הגנטי של המשפחה הוא 10% אך משום מה שני הילדים הגדולים לא הגיעו למימוש הפוטנציאל הגנטי ,גם הבת הקטנה ניראה שצפויה להיות על אותה עקומת גובה מתחת לממוצע הגנטי וזה כמובן מיאש כי גם ככה אנחנו לא הורים גבוהים, שאלתי היא מדוע הילדים שלי לא מגיעים לגובה הגנטי שלי ושל בעלי? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה
פרופ` זאב הוכברג16/07/2008הגובה הוא תולדה של השפעת הרבה גנים, שכל אחד מהם עובר בתורשה, אך גם נתון לבקרה של גורמים חיצוניים בדור זה ובדורות הקודמים. הידע של היום לא נותן תשובות מפורטות מדוע כל פרט הגיע לגובהו. אולי בעתיד.
אך מה ליאוש ולגובה? אין כל הוכחה שאנשים נמוכים יותר הם מאושרים פחות או שיש להם איזה שהם בעיות פסיכולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי בלוטת התריסבר13/07/2008
בני בן 13 ערכנו לו בדיקות שגרתיות ובהן נמצא 4.20- 0.35 mIU/L <0.03 TSH 6.5- 3.5 pmol/L 8.7 T3- FREE 18.7- 10.8 pmol/L 23.7 T4- FREE 670- 180 pmol/L 242 VITAMIN B12 45.0- 7.0 nmol/L 34.0 FOLIC ACID מה משמעות תוצאות הבדיקה לגבי הבלוטה. אנא לתגבתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר פעילות של בלוטת המגן
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2008אם הבנתי נכון את התוצאות בנך סובל מיתר פעילות של בלוטת המגן.
מומלץ לחזור לרופא המטפל להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- precocious pubertyארז13/07/2008
שלום רב בתי היום בת 8 ולפני כ- 10 חודשים אובחנה כ- central precocious puberty. התגלה בעקבות סמני מין משניים מוקדמים (Tunnel 3, התחלת שיעור בפוביס וכיו"ב). MRI מוח פורש כתקין גיל עצמות בגיל 7 היה 8 ו- 10 חודשים. לפני 5 חודשים התחלנו בזריקות דקפפטיל אחת ל- 28 יום. לאחר 5 זריקות, היום בגיל 8 - גיל עצמות 11 שנים !!! האם ייתכן שלזריקות יש אפקט הפוך במקרים מסויימים ? חלה האצה ולא האטה בגדילה. זאת למרות שהרושם שלנו הוא שלא חלה התפתחות נוספת בסמני המין החיצוניים מאז התחלת הטיפול. האם מומלץ להמשיך או להפסיק ? לשנות תדירות הזריקות ? טיפול חלופי ? מה הפרוגנוזה לגבי גובה עתידי ? תודה מראש ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2008גיל העצמות ממשיך להתקדם בתחילת הטיפול בדקהפפטיל כיון שההשפעות המקומיות של הורמוני המין נמשכות לזמן מה גם לאחר דכוי הפרשתם מהשחלות.
בכל זאת עקב ההתקדמות המשמעותית של גיל העצמות הייתי מעוניין לדעת האם קיים דכוי מלא של הפרשת הורמוני המין והגונדוטרופינים על ידי הדקהפפטיל. במקרים מסוימים יש להגדיל את המינון או להקטין את מרווח הטיפול ל 21 יום.
טיפול חלקי עלול באופן פרדוקסלי להאיץ את ההתבגרות המינית אם כי במקרה זה הייתי מצפה להתקדמות בסימני המין, מצב שאינו מתואר עלידך.
ההחלטה לגבי המשך הטיפול צריכה להינתן בשתוף האנדוקרינולוג המטפל.
מבחינת הגובה הסופי , הספרות אינה תומכת בדרך כלל בטיפול אם ההתבגרות המינית החלה לאחר גיל 6 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורr13/07/2008
ביתי בת 16 עדיין לא קבלה מחזור, האם צריך להתחיל לבדוק מה הבעיה, או שאפשר לחכות עם זה? לאיזה רופא מומלץ ללכת? רפא נשים או לאנדוקרינולוג?
מומלץ מאד לבדוק
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2008ממליץ על אנדוקרינולוג ילדים או רופא נשים המתמחה בטיפול במתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים בדם לתינוקתבר10/07/2008
שלום, בתי בת 4.5 חודשים. בוצעו הבדיקות הבאות עקב חשד להיפוטירואידיזם בינקות (שכנראה הסתדר לפי בדיקות קודמות) וממופלזיה: TSH - 5.15 (בבדיקות קודמות 3.93, 4.09, 7.16, 38 - 4 ימים לאחר לידה). T4 - 16.4 (בבדיקות קודמות: 16.5, 15.5, 15.3, 24 - 4 ימים לאחר לידה). FSH - 4.8 LH - 0 כמו-כן, בוצע US שחלות, בו נצפתה ציסטה משני הצדדים. שאלותי הן: 1. עד הבדיקה האחרונה נראתה ירידה בולטת בערכי TSH ועליה בערכי T4, כיום נראה ששוב TSH מתחיל לעלות. האם מסתמנת שוב בעיה עם בלוטת התריס? האם דורש מעקב? 2. מהם ערכי הנורמה של FSH ו-LH בגיל 4.5 חד'? על מה מעידות התוצאות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - תוצאות ה-US
בר10/07/2008באגן הקטן, בסמוך לשלפוחית השתן דו צדדי, הודגמו ממצאים ציסטים עם ספטות בתוכם, אחד מימין בגודל כ- 1.04-0.78 ס"מ, השני משמאל, כ-0.98*0.83 ס"מ. מה זה אומר? מה זה ספטות? מה עושים במקרה כזה? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק
פרופ` זאב הוכברג11/07/2008הבדיקות ההורמונליות תקינות, וכן השחלות. אינני יודע מה הם הממצאים הציסטים עם ספטות (מחיצות). זה אינו בתחום האנדוקרינולוגיה, וכדאח להתייעץ עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד אחת קטנה יותר?סיגלית09/07/2008
שלום רב, לאחרונה הבחנתי כי לבתי יד אחת קטנה יותר גם בכף היד וגם הזרוע רזה יותר, בתי בת 6 האם יש צורך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג11/07/2008כדאי להראות לרופא הילדים. זה אינו בתחום האנדוקרינולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות מוקדמת?זמנית06/07/2008
הבן שלי בן 8 וחצי. בשבוע האחרון מצחו לו כמה נקודות שומניות סביב האף ואחת הפכה לחצ'קון. בנוסף הוא החל להתרברב שיש לו שפם. הפלומה נראתה במבט ראשון רגילה אולם במבט מדוקדק יש אולי קצת יותר שיער אולי טיפה יותר ארוך אולי טיפונת יותר כהה. כנ"ל בשער הערווה. אין קרי לילה לא שינה את יחסו לבנות, ואין שינוי במראה איברי המין. האם עלי להיות מוטרדת או שמא זה נרמלי לגילו? מה עושים עם חצ'קונים בבנים?
לא בטוח שמדובר בהתבגרות
פרופ' אלי הרשקוביץ08/07/2008אך מומלצת בדיקה אצל רופא ילדים.
לגבי הפצעונים מומלץ בשלב זה על שטיפות עם מים וסבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוךאביבית06/07/2008
שלום אני בן 14.5 וגובהי 1.60 מגיל 5 אני במעקב גדילה מכיוון שנולדתי פג. במשך 3 שנים אחרונות היתה עליה של 4 סמ בחצי שנה ובבדיקה האחרונה נאמר לי שגבהתי 3 ס"מ ושאלתי היא האם יש סיכוי שאני אגבהה עוד או שאני מסיים את הגדילה שלי עלי לציין שהורי הם נמוכים אמא שלי1.50 ואבא שלי 1.73 מה סיכויי?
סכויים טובים לגדילה נוספת
פרופ' אלי הרשקוביץ08/07/2008בתהליך ההתהתבגרות שלך עוד תגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של "ממופלזיה B2-5"? תודהבר05/07/2008
השאלהאינה ברורה לי
פרופ' אלי הרשקוביץ05/07/2008ייתכן ומדובר בהגדלת שד של תחילת ההתבגרות המינית -שלב 2 מתוך 5 , אך איני בטח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התבגרות כטיפול לגובה נמוךע.04/07/2008
שלום, בתי בת 13:4 ונמצאת באחוזון 7 בעקומת הגבוה. סימני מין החלו בכיתה ה' (שיעור בבית השחי) ובשנה האחרונה גדל החזה. בצילום כף היד נמצא גיל עצמות התואם לגיל 12. בהתייעצות עם אנדוקרינולוג ילדים הוא הציע להתחיל בזריקות לעיכוב ההתבגרות (DECAPAPTYL CR 3.7 MG) למשך כשלושה חודשים ולאחר מכן להוסיף טיפול בהורמון גדילה. ברצוני לשאול האם זה טיפול מקובל, האם יש סיכונים בעיכוב ההתבגרות, תופעות לוואי שכיחות? האם יש סיכון לצפיפות העצם, וההתפחות המינית בעתיד? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחר
פרופ` זאב הוכברג05/07/2008זאת החלטה גדולה מידי לאינטרנט. אני מציע לשמוע חוות דעת שניה מאנדוקרינולוג מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהשירה04/07/2008
שלום, קוראים לי שירה ואני יהיה בת 16 החודש (יולי). הגובה שלי הוא 1.60 ומשקלי הוא 46.5 ק"ג. בתחילת השנה קיבלתי מחזור בפעם הראשונה (באיזור סוכות בהיותי בת 15 ומשהו). שאלתי היא האם אני אגבהה ומה יהיה הגובה הסופי שלי. אבי 1.76 אמי 167 אחי 1.80. יש לציין הייתי אצל אנדרוקרינולוגית במעקב (הפסקתי) והיא טענה כי אני לא היה יותר מ 1.57 אך כבר עברתי את גובה זה. האם אגבה עוד? תודה מראש, שירה (:
צפויה גדילה נוספת
פרופ' אלי הרשקוביץ05/07/2008אך לא יותר ממספר ס"מ בודדים ככל הנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)