מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבוקטאסמתי27/06/2010
לאחר גלישה באינטרט באתרי רפואה למינהם הדעות חלקות לגבי שימוש לאורך טווח ארוך בסימבורטק. לא בגלל הסטרוידים אלה יותר בגלל מרחיבי הסימפונות. אולם כאמור חלק אומרים שזה מעולה כטיפול מונע לאורך הרבה שנים, חלק אומרים זה רק כיבוי שריפה ל12 שעות, ואפילו לאורך זמן יש צורך להגביר מינון מכיון שהגוף מתרגל
הפסקתי את השימוש לאחר שנה וחצי של שימוש ברצף - ואני לא יודע מה לעשות - אומנם אומנם אני שורד אבל יש לי קושי נשימתי ומצד שני אני לא רוצה להידבק לסימבורטק,
יש עוד אינפורמציה על הסיבורטק שיכולה לעודד או להפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב27/06/2010שלום רב,
ניתן בהחלט לסייע לך בטיפול ומניעה של האסטמה על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ולאחר מכן המלצות של תזונה אישית ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא לטיהור וחיזוק מערכת הנשימה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי, אך לשם כך יש להגיע לאיבחון בקליניקה ורק לאחר מכן ניתן יהיה להתאים לך את הטיפול האלטרנטיבי המתאים עבורך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתופעת לוואימשה26/06/2010
האם לתרופה בשם איטרנול יש תופעות לוואי של גזים... ולמשך כמה זמן זה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב27/06/2010משה שלום רב,
לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו אך ייתכן ואתה רגיש לאחד המרכיבים ו/או שזה כתוצאה מעיכול חלש אצלך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פרקוסט 5דני25/06/2010
עקב ניתוח משתמש מזה כשבוע בפרקוסט 5 שלוש פעמים ביום. לשיכוך הכאבים
האם אפשר להפסיק את השימוש בתרופה לחלוטין מידית או יש לעשות זאת הדרגתית בגלל הרכב החומר שבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב27/06/2010דני שלום רב,
כאשר מדובר בשימוש ממושך, הפסקת הטיפול באופן פתאומי ללא הוראת רופא, עלולה לגרום לתופעות לוואי (בחילה, שלשול, הקאה, שיעול, הזעה), שכן הגוף מתרגל לתרופה (אין מדובר בהתמכרות). לכן הפסקת הטיפול תעשה תמיד בהדרגה ובפיקוח רפואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדיןזאב25/06/2010
שלום אני בן 39 ונוטל קומדין
רציתי לקחת גינסנג סיבירי כי אני בזמן האחרון מרגיש עייפות כי אני לוקח גם תרופות אחרות
יש לי ויטמינים ללא ויטמין K
שמעתי שה גם הגינסנג וגם הויטמינים משפיעים על הקומדין
האם זה נכון ומה אפשר לעשות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב27/06/2010זאב שלום רב,
לפי מחקרים מקצועיים עדכניים ניתן לקבוע בוודאות כי להרבה תרופות יש אינטראקציה עם תוספי מזון כגון ויטמינים וצמחי מרפא ולכן חשוב ביותר להתייעץ עם איש מקצוע המומחה גם בתחום הרפואה הטבעית.
כך לדוגמה, נטילת ויטמין K (ויטמין החיוני לתהליכי קרישה) במקביל לנטילת התרופה קומדין (תרופה נוגדת קרישת דם ולדילול הדם), עלולה להפחית או אף לנטרל את פעילות הקומדין. לעומת זאת, התוספים אומגה 3 וויטמין E יכולים דווקא להגביר את פעילות התרופה, שכן בדומה לה, הם פועלים כנוגדי קרישה. בעקבות זאת, בייחוד כשהם ניטלים במינונים גבוהים, הם עלולים להגביר את הסיכון לדימומים.
בין הסיכונים האפשריים של השילוב בין מדללי דם ותוספי מזון:
לצמח הפוקוס (Fucus) ולצמח ה-דנשן (Danshen) עלולות להיות השפעות מדללות דם בדומה להפרין.
צמח האלפלפא וקו אנזים Q10 עלולים להעלות את הנטייה לקרישת דם, ובכך
לבטל את ההשפעות של התרופות לדילול הדם.
צמח הג'ינסנג וצמח ההיפריקום-St. Jhons Wort עלולים לשנות את צורת ההתפרקות בדם של קומדין ושל תרופות אחרות לדילול הדם.
חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת. יש להיוועץ ברופא על שינויים תזונתיים משמעותיים מתוכננים, כמו דיאטת הרזיה. כמויות גדולות של מזון שמכיל ויטמין K (בעיקר ירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי ותרד) יכולות להשפיע על פעולת מדללי הדם.
הייתי ממליץ לך לעבור יעוץ נטורופטי שיתאים לך באופן אישי תזונה נכונה וצמחי מרפא שלא יתנגשו עם התרופות אותן אתה נוטל כיוון שיש חשיבות רבה לטיפול טבעי הנעשה על ידי מומחה בתחום התרופות ובצמחי המרפא כדי למנוע אינטראקציות מיותרות, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במדללי דם בד בבד עם ויטמין Eמאירה25/06/2010
אני סוכרתית דמוי 1, בעלת לחץ דם גבוה וסובלת מאוסטוארטריטיס במפרק הירך.
בשל לחץ הדם הגבוה - מקבלת מדלל דם
לצורך כאבים בשרירים - לוקחת ויטמין E
האם יש התנגשרות בין שתי התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב27/06/2010מאירה שלום רב,
טוב עשית שפנית ליעוץ לפני נטילת תוספי תזונה, כיוון שיש חשיבות רבה לאינטראקציות בינם לבין התרופות מבחינת השפעת התוספים על פעילות התרופה ותופעות הלוואי של התרופות. אני תמיד ממליץ לכל מי שנוטל תרופות ובכלל לשאול בעצת איש מקצוע המומחה גם בצמחי מרפא לפני שילובם בטיפול ולו רק כדי למנוע סכנות מיותרות.
התוספים אומגה 3 וויטמין E יכולים להגביר את פעילות התרופות מדללות הדם, שכן בדומה להן, הם פועלים כנוגדי קרישה. בעקבות זאת, בייחוד כשהם ניטלים במינונים גבוהים, הם עלולים להגביר את הסיכון לדימומים. ולכן יש להיוועץ ברופא לפני נטילתם יחדיו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהמוטי25/06/2010
שלום, אני מתעורר בסביבות 3 בלילה לאחר כ-5 שעות שינה ולא מצליח להרדם יותר. במשך היום סובל מעייפות ונרדם " מת מעייפות" בסביבות 10 בלילה. כיצד אני פורץ את "מעגל הקסם" הזה ומצליח לישון עד הבוקר כדי להיות עירני יותר במשךהיום והערב? האם כדורי שינה יעזרו ואיזה?.
אילן ללבניקוב25/06/2010מוטי שלום רב,
ניתן בהחלט לטפל בבעיית השינה שלך, אך לצורך כך יש להגיע לקליניקה לשם איבחון מדויק של מצבך הפיזי ונפשי. ניתן לעשות איבחון אירידיולוגי ועל ידי כך לדעת מה הסיבה לבעייתך ולפתור אותה מהשורש. לאחר האיבחון ניתן להתאים לך באופן אישי תזונה ייחודית וצמחי מרפא ועל ידי פורמולה מתאימה תוכל לחזור לישון בשקט וללא כל תופעות לוואי שינה עמוקה וטובה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותרופותלילך24/06/2010
שלום רב, אני חולת אנקילוזינג ספונדליטיס , בשבוע ה10 להריוני עם טיפול בעבר בתרופה יומירה. כעת, הפסקתי עם התרופה בגלל ההריון אך הדלקת במפרקים הסקרואילאטיים חזרו ובגדול.
האם ניתן לקחת נקסין בהריון?
האם ניתן לקחת נרות אביטרן?
אדוויל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ רפואי.
אילן ללבניקוב25/06/2010לילך שלום רב,
בכל הקשור בטיפול בהריון ובהנקה אני תמיד ממליץ לפנות לרופא המטפל בלבד המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום ולכן יודע מה מתאים לך באופן מדויק למצבך,
בהצלחה ושבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למסיל קרם לילדה בת שנה וחצישרונה24/06/2010
רופאת ילדים נתנה לנו מרשם ללמסיל קרם לילדה בת שנה וחצי הסובלת מפטריה על הפנים.
על האריזה של למסיל, רשום שהתרופה היא מעל גיל 12. האם אנחנו יכולים למרוח את המשחה לילדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסיל לילדים.
אילן ללבניקוב25/06/2010שרונה שלום רב,
אני תמיד ממליץ כשמדובר בילדים להיוועץ ברופא המטפל, כיוון שהוא בדק את הילדה ויודע בדיוק למה היא זקוקה וככל הנראה מניסיונו עם מטופלים רבים זו התרופה המתאימה לה. בכל מקרה, תוכלי לבקש דעה נוספת מרופא ילדים,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DISEPTYL FORTEשירן23/06/2010
שלום רב,
ניתנה לי אנטיביוטיקה לחיידק במעיים ,התחלתי לקחת את התרופה אתמול בערב ומהבוקר אני מרגישה שכפות הידיים שלי חלשות נורא ומידי פעם רועדות במקצת. האם זה תקין? להפסיק את התקופה?
אני אמורה לקחת גם בערב... מה לעשות?
תודה רבה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב24/06/2010שירן שלום רב,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל כדי לבדוק את תופעות הלוואי.
תופעות הלוואי של קו-טרימוקסאזול הן שילוב של תופעות הלוואי הנגרמות על-ידי שני המרכיבים של התרופה, וכוללות בעיקר פריחה, בחילות והקאות, ולעיתים נדירות כאב בלשון, הפרעות בדם וצהבת. כמו כן, חל איסור להשתמש בקו-טרימוקסאזול במקרה של חוסר באנזים G6PD, בעקבות סיכון מוגבר להמוליזה.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיוראקסלדליה23/06/2010
האם אפשר להשתמש בתרופה זו ל- ORALE LICHENPLANUS
שנמצאת לאחר שנים רבות במצב גרוע
תודה על תשובתכם
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב24/06/2010דליה שלום,
המוצר הוא למעשה תרחיף של תאי דם לבנים המתקבל מתורמי דם צעירים (גילאי 18-40) ובריאים. התאים עוברים שפעול בתהליך ייחודי ובטיחותי המביא לתוצאות קליניות מצוינות. לתאי הדם הלבנים תפקיד מהותי בתהליך המורכב של ריפוי פצע. המאקרופאגים, המהווים מרכיב חיוני בקיוראקסל, מסוגלים לקטול חיידקים, לנקות את הפצע ולגרות את אזור הפצע לשגשוג של רקמה בריאה עד לסגירתו.
לגבי שימוש במוצר למטרה שציינת יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורפטי אשר מסייע להחזיר את הגוף לאיזון מבחינה בריאותית וללא תופעות לוואי על ידי התאמה אישית של תזונה נכונה וצמחי מרפא,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה לאינסוליןטל23/06/2010
שאלתי היא כזאת, לחולת סוכרת 2 שמאוד מתנגדת לקחת כדורים כל היום יכול להתאים אינסולין ארוך שאותו פשוט מזריקים אחת ליממה? הערכים שלה גבוהים וחשוב לי שתתאזן ולא לראות אותה מזלזלת בסוכרת ובעצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ נטורופטי.
אילן ללבניקוב24/06/2010טל שלום רב,
לגבי מינון האינסולין יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
ניתן בהחלט לסייע לה על ידי יעוץ נטורופטי אישי אשר מסייע רבות בשמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא, אשר מנסיוני עם הרבה מטופלים מאזנים מהר וביעילות את הסוכר בדם וללא כל תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטרייהתהילה23/06/2010
שלום רב,
אני אמא לתינוקת בת 7 שבועות. מזה שבועיים אני סובלת מפטרייה בשדיים.
הגניקולוג נתן לי שתי משחות, אותן עליי לערבב ולמרוח על השד: בטאקורטן וניזורל.
לתינוקת הוא נתן ניסטטין (2 טיפות ביום, אם כי קראתי שהמינון המומלץ הוא 2CC שזה הרבה הרבה יותר מ-2 טיפות)
במקביל, מאחר ואין הטבה משמעותית במצב, פניתי ליועצת הנקה שהמליצה על נטילת JARRO DOPHILUS עבורי, ולתינוקת אבקת ביוטיקיד. באשר למינון היא אמרה שאשאל את הרוקח, וזה אמר שאתייעץ עם רופא/יועצת הנקה לגבי המינון. על גבי האריזה מופיעה התייחסות למינון רצוי החל מגיל חצי שנה.
האם זה אומר שלא כדאי להשתמש בטיפול זה לתינוקת? והאם כדאי להוסיף כבר מגיל כה צעיר תוספי תזונה?
מהו הטיפול שעליי לקחת, עבורי ועבור בתי?
מודה לכם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב24/06/2010תהילה שלום רב,
אני ממליץ לך לעקוב אחר הוראות היצרן לפרוביוטיקה לתינוקות ולתת רק לפי מה שרשום על האריזה, כלומר מגיל חצי שנה כיוון שלא ידוע מספיק על התופעות בגיל צעיר יותר. את יכולה לקחת פרוביוטיקה אך יש להיוועץ ברופא המטפל לפני כן לצורך המינון המדויק המתאים לך. כמו כן, לפי המלצות טיפת חלב ניתן למרוח מחלב האם על השד כיוון שהוא מכיל גם חומרים המחזקיםאת מערכת החיסון ועשויים לטפל בדלקת,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפלוקאן
תהילה27/06/2010תודה רבה על התגובה.
יועצת ההנקה הסבירה לי כי אם לא תהיה ברירה והפטרייה לא תעבור בדרכים אותן ניסיתי יהיה עליי לקחת דיפלוקאן כפתרון אחרון.
ידוע לך משהו על תרופה זו? האם יש איזשהם סיכונים בנטילתה בזמן הנקה??
תודה ושבוע מקסים,
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ.
אילן ללבניקוב27/06/2010תהילה שלום רב,
תמיד שמח לעזור... לגבי התרופה, בטיחותה בהנקה לא הוכחה. יש להיוועץ ברופא ולשקול תועלת מול הסיכון.
שבוע טוב ובהצלחה רבה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להשיג את צמח ההיפריקוםמיטל22/06/2010
שלום,אני מעוניינת לקחת את צמח ההיפריקום כתוסף צמחי ולא כתרופה (רימוטיב)
באיזו צורה הוא מגיע?(יבש/נוזלי)
איזו צורה הכי יעילה לצריכה?
היכן ניתן להשיגו? (בית מרקחת של הקופה/סופרפארם/חנות טבע)
ומי יכול לספק לי מרשם לתוסף כזה (אני בקופ"ח כללית)
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפריקום.
אילן ללבניקוב23/06/2010מיטל שלום רב,
היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל הסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים.
ניתן להשיגו בצורה של תמצית בטיפות, כמוסות או צמח לחליטה בתי מרקחת הומיאופטיים ו/או בתי טבע נבחרים. אני ממליץ על תמצית של הצמח בטיפות, כיוון שספיגתם טובה יותר מהכמוסות וההשפעה ניכרת מהר יותר.
ניתן גם לפנות לרופא המטפל בקופה ולבקש מידע על הצמח,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלאצין - תופעות לוואי שבועיים אחרימיאו21/06/2010
לפני יותר משבועיים, רופא השיניים שלי רשם לי טיפול של חמישה ימים בדלאצין סי, לדלקת חמורה בשן הבינה (ארבעה כדורים ביום).
נטלתי את התרופה בדייקנות כאשר בין נטילה לנטילה, לקחתי פרוביוטיקה.
ביום השלישי בערך התחילו לי שלשולים, אבל הרופא אמר שהם יחלפו בתום הטיפול.
שבועיים אחרי עדיין יש לי שלשולים חריפים מאוד, ולא רק - בימים האחרונים הצטרפו אליהם גם צרבות, כאבי בטן ובחילות. בנוסף ירדתי 2 קילו במשקל (ללא שינוי מיוחד בתזונה) ואני מרגישה כאבי שרירים, מאוד לא אופיניים לגוף שלי (בת 25, בריאה כמו שור בשגרה).
ניסיתי ליטול קל בטן, פחם פעיל ולאכול אוכל של קלקול קיבה (אורז, תפו"א) - אבל לא היה שום שינוי בכלל.
הלכתי כבר פעמיים לרופאת המשפחה - שלא נתנה לי שום תשובה קונקרטית - היא רשמה לי קולוטאל ומשהו נגד בחילות (לא לקחתי את זה - היא עצמה אמרה לי שזה בסך הכל נועד להקל עלי לעבור את הסימפטומים).
שאלתי את הרופאה לגבי הפניה לגסטרו או לבדיקת דם - והיא טענה שאין צורך.
מישהו נטל את התרופה וחווה סימפטומים דומים? רעיונות לגבי מה לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב21/06/2010שלום רב,
תופעות הלוואי העיקריות של הדאלאצין הן בחילה, אי נוחות בבטן ושלשול. לעיתים גורמת קלינדאמיצין להתפתחות דלקת קשה מאוד של המעי הגס הנגרמת על-ידי חיידק הקלוסטרידיום דיפיציל.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך טיפול,
שוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלאצין סי
th10/06/2011גם אני קבלתי מפריודנטית את הדלאצין סי, ואני עוברת סיוט עם דלקת המעי הגס, אני מטופלת בציפרולוקס ופלאג'ל. על חוויות נוספות את יכולה לכתוב לי למייל.
בבריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלאצין - תופעות לוואי שבועיים אחרי - תגובה
מיה טל11/06/2011יש לבנות את הפלורה של המעיים מחדש.
תנסי להמנע ממאכלי חלב, אנא קחי פרוביוטיקה, דיסת שבולת שועל עם מים יכולה לעזור, אם המיחושים לא עוברים אנא בקשי הפניה לגסטרואנטרולוג. בקשי מהרופאה לשלוח אותך לברור לגבי רגישות לתרופות, כמו כן ניתן לפנות לדיאטניות שמתמחות בבעיות גסטרואנטרולוגיות, אך לבד מהדסה איני יודעת היכן למצוא אותן.
המון בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלילך21/06/2010
אני לוקחת גלולות פלורט כדי להסדיר את המחזור. עד עכשיו לא ממש הקפדתי על שעה קבועה. האם זה קריטי במקרה של קיום יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.
אילן ללבניקוב21/06/2010לילך שלום רב,
אין חשיבות לשעה, אך חשוב להקפיד לקחת בכל יום באותה השעה כיוון שהטיפול הוא מחזורי וזאת כדי למנוע שינויים בהשפעת התרופה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)