מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיפוש תרופהגלית03/11/2009
שלום, שאלה ארוכה ומסובכת
אני צריכה לקבל נוגדנים כתרופת דם שלא נמכרת בארץ. CMV IGG.
נאמר לי בבית החולים שיש לי 2 אופציות להשגת הנוגדנים.
אופציה אחת היא לטוס לגרמניה, לרכוש שם בבית מרקחת בשדה התעופה ולחזור.
אופציה שניה היא לתת לרוקח את מס הטלפון של היבואנית והוא יקנה ממנה וימכור לי כיוון שהיא לא יכולה למכור לאדם פרטי ישירות.
אני רוצה לברר מחירים, למצוא את האופציה הזולה מבין השתיים.
תוכל לעזור לי? להדריך אותי?
המוצר נקרא MEGALOTECT היצרן הוא BIOTEST.
זה UNITBODIS CMV. אני צריכה 200 יח לקילו. ז"א 15000 יח. משקלי 74 ק"ג, שבוע 27 בהריון CMV.
זה ממש ממש דחוף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב03/11/2009גלית שלום רב,
הייתי ממליץ לך לפנות לבית מרקחת אשר מייבא תרופות, תוכלי לנסות אצל בית מרקחת שור טבצ'ניק שבת"א או בר אילן שברעננה.
בהצלחה רבה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לכולסטרולגלית03/11/2009
האים SIMVAXON של DEXCEL
זו אותה תרופה כמו
SIMVASTATIN של TEVA ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב04/11/2009גלית שלום רב,
2 התרופות זהות במרכיביהן אך היצרנים שונים כלומר יש להן את אותו האפקט הביולוגי על הגוף,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותאביבה02/11/2009
האם ניתן ליטול אומגה 3 וגם אספירין?מה ההשפעה של כל אחת מהנל על תפקוד הלב ומערכת כלי הדם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ואומגה 3.
אילן ללבניקוב04/11/2009אביבה שלום רב,
אספירין הוא תכשיר נוגד-קרישה, ומעלה את זמן הדימום בבדיקות מעבדה. קלינית - לעתים הוא מגדיל מעט את הסיכון לדמם (אם כי במינונים הנמוכים שמקובל לתת כיום 75-100 מ"ג ביום, מקרי הדמם מועטים, יחסית).
גם לאומגה 3 פעולה נוגדת-קרישה, ומעלה את זמן הדימום בבדיקות מעבדה.
בנסיונות שילוב שני התכשירים, היו עדויות מעבדתיות לעליה בזמן הדימום המעבדתי, כך שהסיכון קיים, למרות שלפי הספרות הרפואית עד היום טרם הוכח כי השילוב בין השניים גורם לדמם קליני יותר מאשר כל אחד מהם בנפרד.
לגבי התפקידים השונים של החומרים הנ"ל:
1. אומגה 3 הן חומצות שומן החיוניות למספר תפקידים חיוניים בפעילות הלב וכלי-הדם: המסת טריגליצרידים והורדתם במהירות לרמה הנדרשת, העלאת רמת "הכולסטרול הטוב" (HDL) ויצירת יחס מתאים בין "הכולסטרול הטוב" ו"הכולסטרול הרע" (LDL), מניעת סתימות בכלי-הדם על-ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי-הדם, מניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב ומניעת דלקות בכלי-הדם. כמו-כן, חומצות אומגה 3 חיוניות לאיזון לחץ הדם וטמפרטורת הגוף, למנגנון קרישת הדם, לייצור הורמונים ועוד.
2. אספירין (Aspirin או Acetylsalicylic acid) היא אחת התרופות הידועות והנמכרות ביותר בכל הזמנים. האספירין הוא האב טיפוס של משפחת המדכאי דלקת שאינם סטרואידים (באנגלית Nonsteroidal anti-inflammatory Drugs או בקיצור NSAIDs). פעילותו הרפואית העיקרית היא בשיכוך כאב, אך הוא יעיל גם בהורדת חום הגוף, עיכוב הצמדת טסיות הדם (נקרא גם באופן שגוי "דילול דם") ומשמש כתרופה אנטי-קרישתית, ובטיפול בדלקות כרוניות כגון דלקת פרקים.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטרנולסוזי02/11/2009
אני נוטלת תרופה אנטי פטרייתית בשם איטרנול 2 כדורים ביום כל שבוע למשך חודשיים, לטיפול בקנדידה כרונית. אני יוצאת היום לארוע האם מותר לי לשתות מעט אלכוהול ?
או שעדיף להימנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטרנול.
אילן ללבניקוב03/11/2009סוזי שלום,
אני ממליץ לא לשלב אלכוהול עם תרופות ובעיקר לא עם אנטיביוטיקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ליפנור נמצאת בקבוצת ה-סטטינים?minty01/11/2009
שלום רב,
היום ישנם בעולם ארבעה סטטינים מרכזיים: פרבסטטין, סימבסטטין, ליפיטור וקרסטור. כאשר מדובר ביתר כולסטרול משפחתי יש להשתמש בסטטינים בעלי יעילות גבוהה בהורדת הכולסטרול, כגון ליפיטור במינון גבוה או קרסטור, שהנו תרופה המתאימה במיוחד לחולים בעלי סיכון גבוה לפתח מחלות לב.
שיטת טיפול נוספת הקיימת היום ביתר כולסטרול בדם באוכלוסייה הבוגרת היא שילוב של סטטינים
ואיזיטרול, שהנו תרופה ראשונה בקבוצה פרמקולוגית חדשה של מעכבי ספיגת כולסטרול (Cholesterol Absorption Inhibitor). לעומת הסטטינים, המונעים את ייצור הכולסטרול בכבד, מונע איזיטרול את ספיגתו במעיים.
כמו כן,
מומלץ ביותר לכל מי שנוטל תרופות מסוג הסטטינים לקחת בנוסף גם את האנזים קו Q10 במינון של 60 מ"ג ליום בכדי למנוע את נזקי הסטטינים ולחזק את שריר הלב ולהפחית את כאבי השרירים,
יש להיוועץ ברופא לפני נטילת התוספים בכדי למנוע אינטראקציה ביניהם לבין התרופות במקרה של נטילת מדללי דם כגון אספירין או קומדין,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים.
אילן ללבניקוב03/11/2009שלום רב,
היום ישנם בעולם ארבעה סטטינים מרכזיים: פרבסטטין, סימבסטטין, ליפיטור וקרסטור. כאשר מדובר ביתר כולסטרול משפחתי יש להשתמש בסטטינים בעלי יעילות גבוהה בהורדת הכולסטרול, כגון ליפיטור במינון גבוה או קרסטור, שהנו תרופה המתאימה במיוחד לחולים בעלי סיכון גבוה לפתח מחלות לב.
שיטת טיפול נוספת הקיימת היום ביתר כולסטרול בדם באוכלוסייה הבוגרת היא שילוב של סטטינים
ואיזיטרול, שהנו תרופה ראשונה בקבוצה פרמקולוגית חדשה של מעכבי ספיגת כולסטרול (Cholesterol Absorption Inhibitor). לעומת הסטטינים, המונעים את ייצור הכולסטרול בכבד, מונע איזיטרול את ספיגתו במעיים.
כמו כן,
מומלץ ביותר לכל מי שנוטל תרופות מסוג הסטטינים לקחת בנוסף גם את האנזים קו Q10 במינון של 60 מ"ג ליום בכדי למנוע את נזקי הסטטינים ולחזק את שריר הלב ולהפחית את כאבי השרירים,
יש להיוועץ ברופא לפני נטילת התוספים בכדי למנוע אינטראקציה ביניהם לבין התרופות במקרה של נטילת מדללי דם כגון אספירין או קומדין,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהמיכל01/11/2009
רציתי לדעת מה הסיכוי להשמין עם סוליאן -האם ידוע כאחת שגורמת לבעיות כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן.
אילן ללבניקוב03/11/2009מיכל שלום רב,
כמו לכל תרופה גם לתרופה זו תופעות לוואי אפשריות ולכן יש לשים לב לשינויים כגון:
הגברת הורמון החלב שיכול לגרום בנשים להפרשת חלב בשדיים ולהפסקת הווסת.
תופעות אלו משמעותיות רק באוכלוסיה מסוימת ולא בכל גיל הן רלוונטיות, אך בכל מקרה
יש להיוועץ ברופא מטפל.
תופעות במערכת התנועה: נוקשות שרירים המורגשת בייחוד בשעת תנועה, רעד בשעת מנוחה התכוונות פתאומית של שרירים, אי שקט פנימי מלווה בחסר יכולת לשהות במקום אחד וצורך להזיז כל הזמן את הרגליים, תנועות בלתי רצוניות.
תופעות במערכת לב – כלי דם: האטה בקצב הלב, הארכה מבודדת של מקטע QT באקג, ירידה בלחץ הדם.
עלייה במשקל.
נדירות מאוד: פרכוסים, תגובות אלרגיות ואירועים מוחיים, תסמונת נאורולפטית ממאירה
(NMS).
הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל לפני השימוש ולבדוק אפשרות לשלב צמחי מרפא או הומיאופטיה בטיפול עם נטורופט מומחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינוןהילה31/10/2009
אני כרגע לוקחת 75 מג ויפאקס ומצבי ממש מעולה אני מרגישה שהדיכאון נעלם וממש טוב לי, האם אפשר להוריד מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא על דעת עצמך
רלי31/10/2009את לא יכולה להוריד מינון על דעת עצמך אבל בתיאום עם הפסיכיאטר אין שום בעיה לעשות זאת. היתרון של ויפאקס זה שהיא משפיעה מאד מהר ופועלת על שני מנגונים גם הסרוטונין וגם האנדרנלין, לכן את מרגישה שיפור מהותי במצב בתקופת זמן קצרה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות.
אילן ללבניקוב04/11/2009הילה שלום רב,
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק איתו אפשרות כזאת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מאוחרות - הייתכן?אלקה יפה31/10/2009
אני לוקחת שלושה סוגי כדורים להורדת לחץ דם א. נורמלור 25 מ"ג ב. טריטייס 5 מ"ג
וג. אמלודיפין 5 מ"ג
כבר יותר משלוש שנים...בחודשיים הבאחרונים התחילו לי תופעות לוואי לא נעימות - שיעול יבש ומטריד וגם רעידות בידיים. רופאת המשפחה אמרה לי שיכול להיות שאלו תופעות לוואי מאוחרות של הטריטייס, לאחר שיותר משלוש שנים זה היה בסדר - התחילו עתה תופעות אלה....בינתיים - לפני כחודש וחצי, באישור הרופאה הפסקתי את הטריטייס ואני ממשיכה רק את השניים האחרים אך לצערי תופעות הלוואי לא נעלמות - האם יש לך הצעה - מה עלי לעשות? אל מי לפנות?
מחכה לתשובה מהירה ומחכימה - תודה - אלקה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי.
אילן ללבניקוב10/11/2009יפה שלום רב,
התופעות שציינת ידועות ומוכרות בספרות הרפואית כבר שנים רבות כך שאם אין לך תופעות חמורות יותר כל שניתן זה להתייעץ עם הרופא המטפל שיחליף לך את התרופה לכזו עם פחות תופעות לוואי.
בכל מקרה ניתן ומומלץ לשלב בטיפול גם צמחי מרפא המטפלים בשיעול וברעידות כמו גם טיפול אקופונקטורה שיסייע לך להפטר מתופעות הלוואי הללו,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילןת ונזקיםאלי31/10/2009
שלום למומחה, האם יש גם מחקר רציני על יעילותם ונזקיהם של סוגים שונים של סטטינים בתחום הקרדיו-וסקולרי? והאם קיימות תרופות המונעות את נזקיהם מבלי לגרום לנזקים אחרים? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי הסטטינים ומניעתם.
אילן ללבניקוב04/11/2009אלי שלום רב,
כמובן שישנם מחקרים מקצועיים לגבי הסכנות הטמונות בשימוש בסטטינים.
במחקר, שנערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, השתתפו 650 אנשים שנטלו סטטינים והתלוננו בפני הרופא שלהם על תופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים ו/או בעיות בתפקוד הקוגנטיבי, כגון פגיעה בזיכרון ופגיעה במיקוד המחשבה. התברר ש־32% מהחולים שסבלו מתופעות לוואי דיווחו שהרופא שלהם שלל לחלוטין את הקשר בין התופעות שמהן סבלו לתרופה שקיבלו. 39% אמרו שהרופא שלהם הודה ש"ייתכן" שהתסמינים קשורים לתרופה ו־29% אמרו שהרופא שלהם לא שלל את הקשר אך גם לא אישר אותו.
תופעות אלה הן תוצאה של חסימת ייצורו של חומר חשוב בגוף שנקרא קו-אנזים קיו 10. חומר זה נמצא בכל תא בגופנו, ויש לו תפקיד מפתח בהפקת אנרגיה בתאים. מאחר שייצורו הוא חלק מהתהליך שבו נוצר גם הכולסטרול, הרי שכשחוסמים את ייצור הכולסטרול, נחסם גם ייצורו של הקיו 10, וזהו ככל הנראה הגורם לכאבי השריר ולחולשת השריר.
לגבי מניעת הנזקים מומלץ ליטול את התוסף הטבעי הנקרא קו Q10 במינון של 60 מ"ג ליום לאחר הארוחה, אך יש להיוועץ ברופא לפני כן בכדי לבדוק שאין אינטראקציה לאלו הנוטלים גם אספירין ו/או מדללי דם למיניהם.
כמו כן, אני ממליץ על שילוב של כמוסות פישתן אורגניות, יש לקחת כדור אחד 3 פעמים ביום לאחר הארוחה להורדת הכולסטרול ולאיזון הסוכרים ולחץ הדם.
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונידין וצמחי מרפאיעל29/10/2009
שלום,
האם קיימת התנגשות בין קלונידין לבין התכשיר biocalm של אלטמן שרכיביו:
פסיפלורה - 250 מ"ג
כשותנית - 50 מ"ג
ל- גלוטמין - 100 מ"ג
ל- תיאנין - 100 מ"ג
ויטמין B1 -בריכוז 5 מ"ג
ויטמין B6 - בריכוז 5 מ"ג
פירידוקסל 5 פוספאט - 5 מ"ג
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונידין וצמחי מרפא.
אילן ללבניקוב15/11/2009סבטלנה שלום רב,
לא ידוע לי על אינטראקציה בין הקלונידין לצמחי המרפא שבפורמולה.
לא מומלץ לשלב בין הקלונידין לבין התרופות הבאות:
נוגדי-דיכאון טריציקליים : תרופות אלה עלולות להפחית את השפעתו של קלונידין
תרופות מרדימות : קלונידין מגביר את השפעתן של תרופות אלה על מערכת העצבים המרכזית.
חוסמי בטא, בולמי סידן ודיגוקסין : עלולים להגביר את הסיכון להורדת קצב הלב, ולגרום להפרעות במוליכות החשמלית של הלב אשר עלולות להוביל לחסם פרוזדורי-חדרי (AV block).
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשפעות הצפויות?
איל19/11/2009תודה על התשובה
האם ההשפעות הן בנות חלוף (ישנוניות וכו') או שמדובר על נזק לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי.
אילן ללבניקוב23/11/2009איל שלום,
ההשפעות הנ"ל אמורות לחלוף עם הזמן אך אני ממליץ לך לשלב גם טיפול נטורופטי ותזונה נכונה אשר מסייעים רבות למטרה זו,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקובל לתתגיא29/10/2009
תרופה נגד דיכאון (ויפאקס XR) לטיפול בגלי חום של גיל המעבר? עד כמה זה יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס וגיל המעבר.
אילן ללבניקוב10/11/2009גיא שלום רב,
אני תמיד מעדיף שהרופא המטפל יקבע מה הטיפול הרפואי המתאים למטופל, כיוון שישנם גורמים רבים הדורשים התייחסות לפני תחילת השימוש בתרופה.
לאחרונה החלו רופאים לרשום תרופות נגד דיכאון לנשים בגיל המעבר. אין להסיק מכך, שכל הנשים סובלות מדיכאון בגיל המעבר - אלא שנוגדי דיכאון הם כנראה התרופה המועדפת על נשים המחפשות דרכים חדשות להתמודד עם גלי חום.
לנשים הבוחרות לנסות תרופה נגד דיכאון לטיפול בגלי חום, אני ממליץ לעבור אבחון פסיכיאטרי ולהימצא תחת מעקב סדיר בשבועות הראשונים לאחר תחילת נטילת התרופה. לפי מחקרים מקצועיים, אצל מטופלות שיש להן היסטוריה של הפרעה דו-קוטבית או מאפיינים של אישיות מאנית, נוגדי דיכאון עלולים לעורר סימפטומים חמורים של מאניה.
התרופה עוזרת לחלק מהנשים אך לא ידוע מהן ההשפעות לטווח הארוך על נשים שאינן סובלות מדיכאון.
בכל מקרה,
אני ממליץ על צמחי מרפא אשר מסייעיים רבות לתופעות גיל המעבר בצורה טבעית וללא תופעות לוואי כלשהן, ישנן חברות מצויינות וכולן טובות,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא ברוררונן28/10/2009
אילן שלום רב, מתשובותיך עדיין לא ברור לי אם יש הוכחות ברורות לכך שכמוסות שמן פשתן נספגות טוב יותר מכמוסות שמן דגים, מחד, ומזרעי פשתן, מאידך. אודה לך מאוד על הבהרתך. רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פישתן וכולסטרול.
אילן ללבניקוב11/11/2009רונן שלום,
כפי שציינתי ישנם מחקרים מקצועיים רבים בנושא אותם תוכל לקרוא באתר המקצועי לרופאים הנקרא PUBMED
כמו כן, שמן פישתן מכיל ריכוז של חומצות שומן אומגה 3 אשר גבוה פי 6 מאשר שמן דגים וזמינותו לגוף גבוהה פי 3 כאשר הוא ממקור צמחי.
ואת ההחלטה לגבי מה עדיף, כל אחד צריך לעשות בעצמו אך בהתייעצות עם איש מקצוע כמובן,
מקוה שעניתי על שאלתך,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטורשרה28/10/2009
מאבקש לדעת האם כדור ליפיטור אינו מזיק לחולי פסוריאזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור.
אילן ללבניקוב28/10/2009שרה שלום,
לפי מחקרים מקצועיים השימוש בסטטינים בחולי פסוריאזיס דווקא גורם לשיפור המצב ולהפחתה בגירויים ובדלקתיות בעור, אך מומלץ להיוועץ ברופא לפני השימוש בכל תרופה,
מצורף מידע לגבי המחקר שנעשה:
reference:
Shirinsky IV et. al. Efficacy of Simvastatin in Plaque Psoriasis: A Pilot Study. J Am Acad Derm 2007: 529-31
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהדנה28/10/2009
אפשר לחלק כדור ארקוקסיה ל-2 ? רוקח אמר לי שאם לא כתוב שאסור אז זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה.
אילן ללבניקוב28/10/2009חנן שלום,
אין הוראות מיוחדות האוסרות על חציית הכדור ולכן ככל הנראה מותר לחצות אותו, אך אני ממליץ להיוועץ ברופא המטפל שלך לפני כן.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןאביטל27/10/2009
מה ההבדל בין סוגי אינסולין הקיימים במניעת היפויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין.
אילן ללבניקוב28/10/2009אביטל שלום רב,
אינסולין הוא הורמון המיוצר על ידי הלבלב. נוכחותו חיונית למיגוון פעילויות הקשורות בחילוף החומרים, שהמוכרת בהן היא בקרת רמת הסוכר בדם. אינסולין ידוע כתרופה מאז שנות ה-20, והוא ניתן בהזרקה כתוספת או כתחליף לאינסולין טבעי בטיפול בסוכרת.
קיים מיגוון רחב של תכשירי אינסולין, הפועלים לזמן קצר, בינוני או ממושך. לעתים קרובות נותנים שילובים של סוגים שונים של אינסולין.
אינסולינים Humalog, Novorapid
אלה הם אינסולינים אנאלוגים חדשים יחסית הדומים מאוד בפעולתם לאינסולין המיוצר באופן טבעי בגוף. הם מוגדרים כאינסולינים מהירי פעולה. יש להם זמן התחלה קצר ומשך פעולה קצר. הם מתוכננים להילקח בתוך 15 דקות מזמן הארוחה. האינסולינים מהירי הפעולה עוזרים לאנשים שקשה להם לשמור על לוח זמנים של הארוחות או שיש להם היפוגליקמיה לאחר הארוחות. משתמשים בהם לפני ארוחה על מנת לרסן את העלייה ברמת הסוכר שלאחר ארוחה, ולהורדה של רמת הסוכר כאשר יש צורך בתיקון מידי.
אינסולינים Regular, Actrapid
הם אינסולינים איטיים יותר מהאינסולינים מהירי הפעולה. משתמשים בהם לפני ארוחה על מנת לרסן את העלייה ברמת הסוכר שלאחר ארוחה, ולהורדה של רמת הסוכר כאשר יש צורך בתיקון.
אינסולין NPH, Insulatard
מכיל תוספת פרוטמין עבור זמן פעולה בינוני. הוא מספק רמת אינסולין בזאלית לגוף. בדרך כלל, משתמשים בו פעמיים ביום.
אינסולין Lantus
אינסולין אנאלוגי המספק רמת אינסולין בזאלית לגוף למשך כ-24 שעות. בדרך כלל משתמשים בו פעם ביום.
אינסולין Levemir
אינסולין אנאלוגי המספק רמת אינסולין בזאלית לגוף למשך עד 24 שעות. משתמשים בו פעם - פעמיים ביום.
אינסולין 70/30
(human) הוא תערובת של NPH 70% ו Regular 30%. בדרך כלל מומלץ על 2 זריקות ביום של אינסולין זה.
מקוה שעניתי לך על שאלתך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)