מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגנזיום ציטראטג10/11/2009
שלום
מה ההבדל בין מגנזיום אוקסיד או הידרוקסיד ו מגנזיום ציטראט.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום.
אילן ללבניקוב11/11/2009ג. שלום רב,
הצורה הנפוצה ביותר של תוספי מגנזיום בישראל היא מגנזיום ציטראט, וקיימת צורה נוספת (יותר חדשנית) של מגנזיום בצורת מגנזיום אוקסיד. החברה המייצרת את תוסף מגנזיום אוקסיד טוענת לספיגה טובה הרבה יותר של המינרל.
הערה כללית - כאשר נוטלים תוסף המכיל מגנזיום ציטראט/אוקסיד/כל צורה אחרת, חשוב לברר כמה באמת נספג בגוף וכמה מופרש כפסולת.
חשוב לבדוק שהמגנזיום מגיע ממקור טבעי ולא סינטטי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ליפיטור וקרסטורעמי09/11/2009
האם ניתן לשלב טיפול של ליפיטור וקרסטור בו זמנית?
ואם כן מה ייתרון בו על פני טיפול באחד מהם בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב09/11/2009עמי שלום רב,
הליפיטור(אטורבאסטאטין), כמו תרופות אחרות ממשפחת הסטאטינים, מעכבת את פעולת האנזים הדרוש לייצור כולסטרול בכבד. כתוצאה מכך יש ירידה ברמת הכולסטרול הכללית, ברמת הטריגליצרידים, וברמת ה LDL, הנחשב כגורם סיכון עיקרי להתפתחות מחלות לב. כמו-כן, יש עלייה ברמת ה HDL, המביא לפינוי הכולסטרול מהדם, ואשר רמות גבוהות שלו קשורות בסיכון נמוך למחלות לב.
אטורבאסטאטין מיועדת לחולים הנמצאים בסיכון גבוה להתפתחות מחלת לב או שבץ. היא ניתנת לאותם חולים אשר לא ניתן לאזן את רמות הכולסטרול שלהם באמצעות תזונה נכונה בלבד.
יחסית לתרופות אחרות מאותה משפחה, לאטורבאסטאטין יש יכולת גבוהה יותר להוריד את רמות ה LDL.
הקרסטור(רוזובאסטאטין), כמו חומרים אחרים ממשפחת הסטאטינים, מעכב את פעולת האנזים הדרוש לייצור כולסטרול בכבד: HMG-CoA Reductase. כתוצאה מכך, יש ירידה ברמת ה LDL, הנחשב כגורם סיכון עיקרי להתפתחות מחלות לב, וברמת הכולסטרול הכללית.
יחסית לסטאטינים אחרים (כגון: atorvastatin, pravastatin, simvastatin), רוזובאסטאטין נקשר טוב יותר לאנזים HMG-CoA Reductase, ועל כן מוריד את רמת ה LDL באחוזים ניכרים יותר.
כמו-כן, רוזובאסטאטין מביא לירידה קלה ברמת הטריגליצרידים, ולעלייה קלה ברמת ה HDL, המביא לפינוי הכולסטרול מהדם, ואשר רמות גבוהות שלו קשורות בסיכון נמוך למחלות לב.
רוזובאסטאטין מיועד לחולים עם רמות גבוהות של כולסטרול בדם, אשר אינן ניתנות לאיזון באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית בלבד.
רוב תופעות הלוואי של רוזובאסטאטין הן קלות וחולפות עם הזמן. באופן נדיר, רוזובאסטאטין עלול לגרום לפגיעה קשה בשרירים, ועל-כן יש לדווח לרופא במקרה של כאבי שרירים ומיחושים לא מוסברים, חולשה או עוויתות. כמו-כן, אין להשתמש במינון גבוה של התרופה (40 מ"ג) בחולים עם סיכון למחלת שרירים (מיופתיה / רבדומיוליזיס).
בכל מקרה של שילוב תרופות, מומלץ לשאול את הרופא המטפל.
אני ממליץ גם לשלב בטיפול הטבעי את הכמוסות המכילות אומגה 3 ממקור צמחי כגון כמוסות פישתן אורגניות, יש לקחת כמוסה אחת 3 פעמים ביום לאחר הארוחה להורדת הכולסטרול והשומנים בדם כמו גם לאיזון הסוכרים ולחץ הדם בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תתכן ירידה בהמוגלובין בגלל כדוריהודית09/11/2009
אמי בת 84 עברה התקף לב ושכבה בפוריה ועשו לה צינתור ושמו לה 2 סטנדים וכן עברה ניתוח השתלת קוצב לב. למחרת דממה ואבדה דם רב ורמת ההמוגלובין הגיעה ל- 7.6. קבלה עירוי של 2 מנות דם. ויצאה מבית החולים עם רמת המוגלובין 9.1. כדוריות אדומות 3.1 המוטוקריט - 28.2 . בבית החולים הפרטי שבו היא נמצאת כעת עשו לה בדיקת דם ב- 2/11/09 והיה לה המוגלובין: 9.8 כדוריות אדומות 3.41 המוטוקארט 30.4. היא נשלחה לבית חולים וולפסון בחשד שיש ל צהבת בגלל בילורובין 1.2 . במיון עשו לה בדיקות דם והיה לה המוגלובין 9.8 . התברר שיש לה צל בריאות ולכן אושפזה ללילה אחד ביום חמישי ושוחררה ביום שישי למחרת. היום יום ראשון ורופא מבית חולים וולפסון קבל את תשובות הדם של אמי מיום שישי בבוקר (ביום ששוחררה) והוא צלצל לבית החולים הפרטי ואמר כי ההמוגלובין שלה ירד ל- 8.9 וצריך לתת לה עירוי דם.
איך יכול להיות שאמי הגיעה ביום חמישי בצהרים לבית חולים וולפסון עם רמת המוגלובין 9.8 ולמחרת בבוקר ירד ל - 8.9? האם הכדורים שהיא מקבלת כמו: קרטיה, פלויקס, סימוביל, גאסרו 40, קראון 10000,נובונורם נגד סכרת, אינסולין לאנטוס, נורבקס, וסקס. גורמים לה לדימום? הייתכן שאחד או כמה מהכדורים כמו קרטיה או סימוביל והם גם גורמים להצהבת עור פניה וגורמים לה לדימומים פנימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב09/11/2009רונית שלום,
קצת קשה לענות על שאלה מסוג זה באינטרנט ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק זאת, כיוון שהוא מכיר את אימך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום ויוכל לתת לך מענה מדוייק,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה והשמנהשגיא08/11/2009
האם זיפרקסה גורמת להשמנה? והאם יש משהו שאפשר לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמת גם גורמת
שרון09/11/2009אין ממש משהו לעשות
אפילו אם לא תאכל- לא בטוח שזה יעזור..
וזה גם לא בריא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה והשמנה.
אילן ללבניקוב10/11/2009שגיא שלום רב,
התרופה נסבלת טוב על ידי רוב החולים. תופעות הלוואי השכיחות כוללות ישנוניות ועלייה במשקל.
התרופה חדשה בשימוש, ולכן אין עדיין נתונים לגבי ההשפעות ארוכות הטווח שלה ולכן אני ממליץ לשלב גם תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר מסייעים גם בשמירה על המשקל וגם למטרה שלך,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות פחות משמינות
שגיא14/11/2009האם יש תרופות פחות משמינות? אני בקושי אוכל אבל משמין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
חגית14/11/2009כמעט כל התרופות משמינות פחות מזיפרקסה
יש למשל את הסוליאן שנחשבת ככזו שלא גורמת בכלל להשמנה
התייעץ עם הרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מודאל ותופעות לוואי שלהיונתן07/11/2009
שלום רב,
יש לי כמה שאלות בנוגע לתרופת מודל (מודאל) – חומר פעיל: סולפיריד
ראיתי באינטרנט שתרופה זו גורמת לאין אונות אצל גברים (חוסר תפקוד מיני/חוסר זקפה), אבל לא רשום בעלון לצרכן של התרופה שהיא גורמת לתופעה כזאת, אז מי צודק? האם ידוע לך שתרופה זו ו/או חומר הסולפיריד גורמת/גורם לאין אונות אצל גברים?
אם תשובתך לשאלה הראשונה היא חיובית, אז יש לי עוד שתי שאלות :
החל מאיזה מינון יש סכנה שתגרום לאין אונות? כלומר מהי הכמות (במ"ג ליום) ומשך הזמן (משך זמן השימוש בתרופה) שבהן מתחילה להיות סכנה שהתרופה תגרום לאין אונות?
האם התרופה גורמת לאין אונות אצל כל מטופל שמשתמש בה? (תופעת לוואי שכיחה? ) או שהיא גורמת לאין אונות רק בחלק מהמטופלים ע"י תרופה זו ? (תופעת לוואי נדירה?)
נא לעזור לי במידת האפשר
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל ותופעות לוואי.
אילן ללבניקוב10/11/2009יונתן שלום רב,
המודאל(סולפיריד), נמצאת בשימוש נפוץ לטיפול בסחרחורת, במצבי לחץ, בדיכאון קל ולהקלת בחילה והקאה אצל אנשים המקבלים טיפול כימי. היום משלבים לעיתים תרופה זו בטיפול בתסמונת המעי הרגיז ובכיב התריסריון. תופעות הלוואי השכיחות כוללות חוסר מנוחה, עצבנות, עליית לחץ הדם, הפרשת חלב מהשדיים ואימפוטנציה אצל גברים.
תופעות הלוואי המסוכנות יותר כוללות תנועות בלתי רצוניות ודיכוי פעילות מוח העצם.
כך שלפי המידע הנ"ל תיתכן פגיעה בכוח הגברא ולכן רק לאחר השימוש ניתן יהיה לדעת בוודאות אם היא אכן תשפיע עליך בצורה כזו. לא ניתן לדעת באיזה ריכוז נגרמת תופעת הלוואי כיוון שזה תלוי במצב הפיזי של כל משתמש לחוד.
בכל מקרה,
ניתן לשלב צמחי מרפא ותזונה נכונה על ידי נטורופט מומחה למטרה שלך וללא כל תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תופעות לוואי
דוד05/09/2016קבלתי מודאל לצורך טיפול במעי רגיז. לוקח כרגע כדור אחד ליום. סה"כ שבוע. מרגיש עייפות משמעותית, קצת כאב ראש והשפעה מסויימת על מצב הרוח בעיקר בבוקר. אין שינוי בעניני העיכול.
הרופא שלי בחו"ל.
ממליץ בינתיים להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין 500דניס מילוביץ07/11/2009
היה לי חום גבוה וכאבי גרון. רופא מביקור חולים שהזמנתי הביתה מצא : שפעת ודלקת בגרון (אודם ו"השקדים נפוחים) , ורשם לי : אוגמנטין 500 - 3 פעמים בים - במשך 10 ימים + פפברין הידרוכלורית 80 מג. בדרך כלל כל התקררות או אודם בגרון עוברים אצלי אחרי שאני שותה הרבה. עוד לא התחלתי את הטיפל כי לא נוח לי עם התוצאות לואי בקשר לאוגמנטין. אפשר אנטיביוטיקה אחרת ?
בתודה מראש. דניס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב08/11/2009דניס שלום,
אני תמיד ממליץ לשאול את הרופא המטפל שלך, כך שתוכל לבקש חוות דעת נוספת ממנו בכדי להיות בטוח שזהו הטיפול המתאים בשבילך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין לנטוסדנה07/11/2009
האם מזריקים את הלנטוס רק פעם אחת ביום? ומתי צריך להזריק (בוקר/ערב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתיעץ עם רופא
ליאת08/11/2009בדרך כלל לא משנה אבל כדאי להתיעץ עם רופא מתי צריך להזריק את הלנטוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שפג תוקפהאלינור06/11/2009
שלום,
לקחתי "רוקסט פלוס" (לשיכוך כאבים ולהורדת חום) ולאחר מכן שמתי לב שפג התוקף של התרופה בערך בשנה וחצי. משהו שצריך לחשוש ממנו או פשוט לדאוג לא לחזור עליו בעתיד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג תוקף.
אילן ללבניקוב08/11/2009אלינור שלום רב,
לגבי תרופות שפג תוקפן, מומלץ תמיד לבדוק לפני שנוטלים אך אם אין לך תופעות לוואי חמורות כלשהן אין לך צורך לחשוש.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטייהרותי.ש.06/11/2009
שלום!
בתכנית של רפי רשף בערוץ 10 שמעתי שלא מומלץ ליטול את תרופת הקרטייה (אספרין)
למניעה, אלא רק למי שהיה אירוע, בעיות לב...
אני בת 54 ולוקחת עפ"י המלצת רופא המשפחה כבר שנה קרטייה (אין לי בעיות לב)
לחץ דם גבוה שמטפלת בו באטקנד ואמלודיפין .
האם להמשיך עם הקרטייה או להתייעץ עם רופא המשפחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטיה.
אילן ללבניקוב08/11/2009רותי שלום רב,
אני תמיד ממליץ לשאול את הרופא המטפל ולא ללכת לפי הנחיות מתוכניות טלויזיה, כיוון שלא ידוע מי עומד מאחורי התוכנית, כך שכדי לקבל חוות דעת מקצועית אמיתית עדיף לשאול את מי שמכיר אותך והוא הרופא המטפל שלך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין 500mgאריק05/11/2009
ערב טוב,
ברצוני לדעת מה הסיכון בלקיחת כדור אופטלגין 500mg
2-3 פעמים ביום? (הכאבים נובעים עקב ניתוח שעברתי בכליות וזה הכדור היחיד שמרגיע לי קצת בכאבים)
האם קיים סיכון כלשהוא בלקיחת אופטלגין והאם קיים סיכון בשימוש במינון של 2-3 כדורים ביום שכל אחד מהם 500 מ"ג?
מודה מראש על העזרה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטלגין.
אילן ללבניקוב08/11/2009אריק שלום רב,
פריחה ותגובות אלרגיות קשות אחרות מהוות את תופעת הלוואי השכיחה ביותר. דיכוי מח העצם מהווה תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת.
אני ממליץ לפנות לרופא ולבקש שיחליף לך לתרופה אחרת עם פחות תופעות לוואי,
ניתן גם לשלב טיפול טבעי אצל נטורופט מומחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סותרי חומצה והריוןמרי04/11/2009
היי
האם לקיחת prilosec otc
בכל יום יכול לפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב08/11/2009מרי שלום רב,
לגבי שימוש בתרופות בהריון מומלץ תמיד לשאול רופא לפני השימוש.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לסכרת 2 ושכיחת ליפידורבעל04/11/2009
בעלי סובל מסכרת 2 והשמנת יתר. מה דעתך על הטיפול שקיבל. האם יש תופעות לוואי והאם צריכים להזריק (לדיכוי התיאבון) לכל החיים?! ובכן הוא קיבל:
GLUCOMETER FREESTYLE
BYETTA PREFILLED PEN (M) 5MCG 5M
שאלה נוספת ברשותך: אני מקבלת קבוע ליפידור 10 מ"ג, יומיים אחרונים לא לקחתי (לא שמתי לב שהתרופה נגמרה...). האם יש נזק או סיכון כלשהו שמפסיקים בבד אחת לקחת ליפידור???. הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב05/11/2009שרה שלום רב,
כפי הנראה בעלך זקוק לתרופות שהוא מקבל ולכן מומלץ להמשיך בטיפול הרפואי.
תופעות הלוואי שעלולות להופיע הן:
בחילה (לרוב חולפת עם המשך השימוש), הקאה ושלשול.
תופעות נפוצות נוספות: סחרחורת, כאב ראש, ירידה בתיאבון, גירוי בקיבה, בעיות בעיכול, הזעה מוגברת, עצבנות וחולשה.
תוארו מספר מקרים של פנקראטיטיס חריפה המתבטאת בכאבי בטן חזקים המלווים בהקאות.
ניתן כמובן לשלב תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר יסייעו לו לאזן את רמות הסוכר בדם ולשמור על רמת כולסטרול מאוזנת. על ידי שילוב הרפואה הטבעית ניתן יהיה(באישור רופא כמובן) לבצע שינויים במינון התרופות ואולי להמשיך עם צמחי המרפא וללא תופעות לוואי.
הייתי ממליץ לשניכם לפנות ליעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום שיתאים לכם תזונה מאוזנת וצמחי מרפא.
לגבי הליפידור אין סיבה לדאגה פשוט יש לקחת מיד כשזוכרים זאת,
שבת נהדרת,
דר.אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהdalia04/11/2009
שלום רב,
אשמח לשמוע על משחה או ייעוץ לגבי סבוריאה שמלווה אותי בחילופי עונות. הסבוראיה מלווה בגירודים ובאדמומיות
אני מורחת סבוקלם הוא רק מפחית אבל תופעה זו חוזרת מידי פעם ואני מתוסכלת מכך.
יש לציין יתרה מכך שאני מטפלת היטב בעור הפנים עם חומרים היפואלרגיים
תודה על התייחסותכם
בברכה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה.
אילן ללבניקוב04/11/2009דליה שלום רב,
ישנו טיפול נטורופתי במקרה של סבוראה והוא כולל כמה נושאים : תזונה, טכניקות הרפיה, תוספי מזון וצמחי מרפא. מבחינה נטורופתית התגובה של העור המתבטאת ב סבוראה מקורה מאי סבילות למזון מסוים. במסגרת הטיפול הנטורופתי מאבחן הנטורופת לאיזה מזון אצלך קיימת אי הסבילות הזאת. כמו כן יש מזונות המחריפים את המחלה ויש מזונות המקלים. על ידי תזונה ניתן להוריד את רמת הדלקתיות בעור. סבוראה היא מצב המקושר עם מתח נפשי ותרגול טכניקות הרפיה כגון נשימות בטן או דמיון מודרך, בהחלט יעיל. מאותה סיבה מומלץ לעסוק בפעילות גופנית קבועה. לגבי תוספי המזון וצמחי המרפא יש לגשת לנטורופת שימליץ לך, לאחר תשאול יסודי, מה מתאים לך.
בכל מקרה אני ממליץ כעזרה ראשונה על קרם המבוסס על צמחי מרפא והנקרא קרם קלנדולה של חב' WELEDA, מומלץ למרוח כל כמה שעות על האיזור,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.
אשמח לעמוד לרשותך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיסיל טבליות 250מ"גמודאג03/11/2009
שלום
בהמשך להודעה הקודמת ששלחתי:
האם מותר לקחת את טבליות הלמיסיל בערב? בין השעות 18:00 ל- 21:00 בערך? כי במשך היום אני לא נמצא בבית ואינני מעוניין לקחת את התרופה איתי לכל מקום שאני הולך אליו.
אודה לך מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסיל.
אילן ללבניקוב04/11/2009שלום רב,
לא נראה לי שהשעה חשובה אך מומלץ לאחר הארוחה.
יש לקחת לפי הוראות הרופא ולכן מומלץ להתיעץ איתו לגבי שעת נטילת הכדור,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה עקשניתמודאג03/11/2009
שלום רב,
אני בן 24, יש לי פטריה במפשעה ובציפורן ברגל, לשם כך אני משתמש בתרופת למיסיל טבליות ולמיסיל קרם לצורך טיפול בפטריה שבמפשעה.
האם lamisil once מתאים גם לטיפול בפטריה שבמפשעה? או הוא מתאים לכף הרגל בלבד ?
האם מותר להשתמש ב- lamisil once על אותו אזור נגוע אחרי שכבר השתמשתי בלמיסיל קרם ? הכוונה היא למרוח lamisil once על אותו אזור נגוע שכבר מרחתי עליו למיסיל קרם, האם מותר? או תהיה תגובה בין שתי התרופות ? או שזה מסוכן מסיבה אחרת?
מה ההבדל בין למיסיל קרם לבין למיסיל דרמג'ל? איזה תרופה יותר "חזקה"? ולאיזה מהם יש יתרונות אחרים ובאיזה מהן עדיף להשתמש ?
תודה רבה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסיל.
אילן ללבניקוב04/11/2009שלום רב,
הלמיסיל מתאים גם לשימוש במפשעה וגם לשימוש בכף הרגל.
אין צורך לחזור על השימוש אם כבר מרחת את הקרם כיוון שהחומר הפעיל טרבינפין חודר לעור במהירות ומגיע לריכוז פונגיצידי (הרג הפטרייה) בשכבה העליונה של העור (סטראטום קורניאום) תוך 30 דקות. הטרבינפין ממשיך לחדור לעור ברציפות במשך 13 יום ובכך גורם להשמדה טוטאלית של הפטרייה.
מתן חד פעמי של למיסיל ONCE יעיל כמו טיפול של 7 ימים בלמיסיל קרם, ספריי או דרמג'ל.
למיסיל דרמג'ל מכיל פורמולה ייחודית במרקם ג'ל המעניק תחושת קירור והרגעה מיידית של הגירוד וקוטל את הפטריות. התכשיר הינו בעל טווח רחב של פעילות אנטיפטרייתית ומעניק הגנה מהדבקה חוזרת למשך שלושה חודשים. מבדקים סנסוריים הוכיחו כי מריחה של למיסיל דרמג'ל מעניקה תחושת קירור ללא שארית שמנונית.
אין הבדל משמעותי ביעילות הטיפול בין צורות המשחה השונות.
יש למרוח שכבה דקה של למיסיל Once על שתי כפות הרגליים לגובה של 1.5 ס"מ .אין להרטיב את הרגליים במשך 24 שעות מרגע המריחה.
כמו כן, אני ממליץ על שימוש בקרם טבעי על בסיס שמן עץ התה לטיפול בפטריות, מומלץ למרוח 3-4 פעמים ביום וניתן לשלב עם הטיפול התרופתי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)