פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון יתר
    אורית
    15/03/2010

מה ושים אם לקחתי בטעות מינון יתר של פרפנן(ולוקחת קבוע גם:פוסיד,פרדניזון,אלגוליזין פורטה,מוטוליום לבחילה)
    אני מרגישה ממש רע-עיפות וחולשה אבל לא מסוגלת להרדם באופן אבסורדי.
    מה לעשות?מתי זה יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון יתר

הוספת תגובה

• פרפנן.

אילן ללבניקוב
    16/03/2010

אורית שלום רב,

לא ציינת אם המינון יתר הוא חמור ובאיזו רמה מדובר.

אם ההרגשה שתיארת ממשיכה מספר ימים אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך כדי שיבדוק זאת לעומק.
    שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיפרסון
    איתן
    15/03/2010

שלום, רציתי לדעת האם דיפרסון היא תרופה יעילה נגד דיכאון וחרדות,הבנתי שהיא טבעית ואין לה תופעות לוואי כמו התרופות הכימיות, אבל האם היא באמת עוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    דיפרסון

הוספת תגובה

• דיפרסון.

אילן ללבניקוב
    16/03/2010

אלונה שלום רב,

דיפרסון הינה פורמולה טבעית לדיכאון על בסיס צמחי מרפא ייחודיים המסייעים לשיפור מצב הרוח, והעלאת רמת הסרוטונין במוח. הצמחים הנמצאים בפורמולה בטוחים לשימוש ללא מרשם רופא ואין להם תופעות לוואי כלשהן.

הפעילות הרפואית של הפורמולה: אדפטוגנית. הצמחים מעודדים ייצור סרוטונין במוח, ומסייע לסובלים משינויים במצבי רוח חרדה, דיכאון ונדודי שינה מאחר והם עשירים בחומצה האמינית טריפטופן שבעזרת הוויטמין ,הופכת במוח לסרוטונין.

לגבי הצלחת הטיפול יש תוצאות טובות מהרבה מטופלים, אך כפי שאומרים אין חכם כבעל נסיון ולכן המלצתי היא לנסות את המוצר ולהיווכח באופן אישי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש רב באופטלגין
    אני
    15/03/2010

הי.
    סובל שנתיים מכאב גב חזק. לוקח באופן קבוע כ-3-4 כדורי אופטלגין ביום.
    1.האם זה שימוש סביר או שעשוי, בטווח ארוך, להזיק?
    2. לעיתים שהכאב חזק אני משלב אטופן/אביטרן/ארקוקסיה - 1-2 כדורים ביום. האם אין בעיה
    לקחת יחד עם אופטלגין?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש רב באופטלגין

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    15/03/2010

אליהו שלום רב,

ראשית כל, האם ניסית לשלב בטיפול את הרפואה הטבעית כגון:שיאצו, דיקור סיני או נטורופטיה? אני יודע מנסיון עם הרבה מטופלים שסבלו מכאבי גב חזקים ואף מפריצת דיסק שהאקופונקטורה ממש מצילה חיים ושיפרה את איכות חייהם בצורה מרשימה ומהירה.

האופטלגין משמשת לשיכוך כאבים ולהורדת חום. בארה"ב ובאנגליה ממליצים שלא להשתמש בתרופה זו אלא במצבים מיוחדים, וזאת עקב הסיכון של דיכוי מוח העצם המלווה את השימוש בתרופה זו.
    אני לא ממליץ להשתמש בתרופה במשך יותר משבוע ללא ידיעת הרופא.
    בהצלחה ורפואה שלמה,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה,
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

אני
    17/03/2010

שלום רב,
    לא ציינתי - אני סובל מבקע דיסק L5 S1. בשנתיים האחרונות כאב החריף. בשנה הראשונה ניסיתי דיקור, כירופרקטיקה, זריקות אפידורל שלא כ"כ עזרו.
    בשנה האחרונה חי פחות או יותר על משככי כאבים, אותם אני מחליף כל חודש - אביטרן, וולטרן, ארקוקסיה, נקסין, קספו, אטופן.
    כיון שכדורים אלו מזיקים לקיבה אני "מתגבר" עם אופטלגין.(בעיקר לפני השינה ע"מ להירדם).
    רופא המשפחה אמר לי שאין שום בעיה לצרוך אופטלגין על בסיס יומי.לאחרונה שמעתי בחצי אוזן שאופטלגין לא כ"כ מומלץ ואני מבין שאתה מסכים עם זה.
    שאלותי:
    1. האם אקמול, דקסמול, או כדור אחר, פחות מזיק מאופטלגין ?
    2. האם צמחי מרפא עשויים לעזור?
    3. המלצה על כירופרקט ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

גיורא
    15/03/2010

אליהו שלום. אני סבלתי מפריצה של שני דיסקים בגב, כאבים שקשה בכלל לתאר במילים, הייתי מאושפז חודש ימים בבית חולים והרופאים אמרו לי שאין מה לעשות חוץ מניתוח דחוף. כבר עמדתי לקבוע תאריך לניתוח ואז שמעתי על כירופרקט אחד שעושה נפלאות, נתתי לזה צ'אנס ואחרי 3 מפגשים החיים שלי השתנו. אין כאבים ולא עושה ניתוח, כבר עברו 4 שנים וטפו טפו הכל טוב. תמיד כדאי לנסות רפואה אלטרנטיבית, לא הייתי הולך לכל כרופרקט כי מי שלא מקצועי יכול לעשות לך נזק ובמקומך הייתי מנסה דיקור סיני כי אני יודע בוודאות שזה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

אני
    17/03/2010

תודה על תגובתך.
    גם אני סובל מפריצת דיסק L5S1. ניסיתי הרבה טיפולים שמרניים ואת כל סוגי הכדורים נוגדי דלקת.
    כירופרקט, מטעם הקופה, לא עזר ולעיתים אף הזיק.
    יש לך המלצה על כירופרקט טוב?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

גיורא
    18/03/2010

תראה לכירופרקט שדיברתי עליו קוראים יוסי דבוש, אני יודע שיש לו קליניקה בזיכרון יעקב (כשאני הייתי אצלו הוא עבד בחצור הגלילית בצפון הארץ). נסה להתקשר 144 ותבקש את הטלפון שלו. בהצלחה, ואני באמת ממליץ גם על דיקור סיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמוקסיצילין - מינון יתר?
    גלי
    14/03/2010

שלום
    יש לי דלקת בשן בינה שהתפתחה לדלקת גרון. רופא המשפחה רשם לי מוקסיוויט פורטה 500 מ"ג 4 פעמים ביום ל 5 ימים. ראיתי כי המינון 750-1500 מ"ג ליום, עפ"י החישוב שלי אני מקבלת 2000!!! האם מדובר במינון יתר? מה לעשות כדי להשלים פאזה טיפולית ולא לגרום לעמידות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמוקסיצילין - מינון יתר?

הוספת תגובה

• לא מינון יתר

יעקב רבייב
    15/03/2010

היי אילת

מינון של מוקסיויט יכול להגיע במקרים מסויימים ל 3000מ"ג ואפילו יותר.
    זה מאוד תלוי במשקל האדם, בסוג האינפקציה וברגישות האדם לתופעות לוואי.
    בדר"כ לטיפול דנטלי זה 3 פעמים ביום, אך 4 פעמים ביום זה גם אפשרי.

אם את לא בטוחה אז ההמלצה זה לדבר עם הרופא

שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום ושאר ירקות עגומים :-)
    ד
    14/03/2010

בת 54 , עם סיום הווסת התחילו גלי חום מלווים בכאבי ראש חריפים. (ההרגשה היא כאילו מישהו מכווץ לי את המוח). הם מופיעים גם ביום גם בלילה,אבל בלילה מתלווה אליהם הזעה. איכות השינה שלי הפכה למשהו בלתי נסבל-אני פשוט מותשת. כבונוס ,אני סובלת גם מהתקפי חרדה. בשארית כוחותי-בלא שום הגזמה-אני ממשיכה לתפקד , (כמורה בחטי"ב ותיכון.. HELP)אבל קשה לי מאד.
    אסור לי לקחת הורמונים (בגלל קריש דם בוריד בעבר).
    אכילת סויה לא הקלה כלל. בעבר קיבלתי ויאפקס XR נגד דיכאון מז'ורי. קראתי שויאפקס יכול להועיל לגלי החום ואני מבינה שאני מועמדת כמעט מושלמת :-)
    האמנם? או שמא עדיף לנסות פמארל? האם רופא המשפחה שלי יכול לתת לי מרשם לויאפקס XR ? מהו המינון המינימלי שיכול להיות אפקטיבי ?
    תודה רבה :-)

הוספת תגובה

• יעוץ רוקחי ונטורופטי.

אילן ללבניקוב
    15/03/2010

ד. שלום רב,

התופעות שאת מציינת ידועות ומוכרות ומנסיוני העשיר עם הרבה מטופלות ניתן להתגבר עליהן גם בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. ישנם צמחי מרפא מצויינים לאיזון המחזור ההורמונלי ולטיפול בכל תופעות גיל המעבר, כך שאין צורך לדאוג ובטח שלא לסבול כיוון שיש פתרון מצוין לכך.
    הטיפול הטבעי בקליניקה מבוסס על התאמה אישית של צמחי מרפא למטרות השונות(אצל כל אישה יכולות להופיע תופעות שונות) ותזונה מדוייקת לאיזון המחזור ההורמונלי.

1.טיפול תזונתי לתופעות גיל המעבר.

דיאטה צמחונית: העשרת התזונה במזונות עשירים בפיטואסטרוגנים. צריכה מוגברת של פיטואסטרוגנים בתזונה מסבירה את העובדה מדוע סימפטומים שמקושרות למנופאוזה, נדירים בתרבויות שהדיאטה שלהם מתבססת על מזון מהצומח העשיר בפיטואסטרוגנים. סויה: צריכה מוגברת של סויה חשובה בעיקר במצבים של יובש בנרתיק ומניעת סרטן השד. האיזופלבנואידים והפיטוסטרול של פולי הסויה יוצרים אפקט אסטרוגני, ככול שפולי הסויה מכילים פחות חלבון, הם מכילים יותר איזופלבנואידים.

2. צמחי מרפא לתופעות גיל המעבר.

במחקרים על בע"ח נמצא שפיטואסטרוגנים מתחרים על הרצפטורים לאסטרוגן, ולכן מסייעים במניעת מכניזם של הסיכון לסרטן. הפיטואסטרוגנים מאזנים את ההשפעה של אסטרוגנים. לפיטואסטרוגנים שונים יש פוטנציה מחליפת אסטרוגן שונה מהאחד לשני. ככל שפוטנציה זו נמוכה יותר, כך טוב יותר מאחר וכך הם מתפקדים יותר כאנטי אסטרוגנים.
    הצמחים השימושיים:
    Angelica sinensis – צמח מרגיע בעל השפעה קלה הדומה לפעילות אסטרוגן.
    Vitex agnus castus – גורם להגברת ייצור והפרשה של LH ועיכוב שחרור של FSH , פעילות זו מובילה לשינוי ביחס אסטרוגן/פרוגסטרון.
    Glycyrrhiza glabera – מתחרה ברצפטורים של פרוגסטרון ובעל פעילות הדומה לאסטרוגן.
    Cimicifuga / קוהוש שחור– מחקרים הראו כי הצמח מפיג גלי חום, דכאון ויובש וגינלי.
    גלי חום אצל נשים לאחר גמר המחזור מופיעים בגלל פעולה לקוייה של ההיפותלמוס כתגובה לסביבה דלת אסטרוגן. פיטואסטרוגנים שמקורם בקוהוש השחור נכנסים לזרם הדם ומגיעים אל ההיפותלמוס, שם הם נקלטים בקולטני Er ביתא ומחקים את פעולת האסטרוגן וכך יש הקלה בגלי החום. מאחר והקליטה בקולטנים מועטה ביותר, אין הוא מעלה את הסיכון לסרטן השד.
    ישנה פורמולה מצויינת המכילה צמחים אלו ונוספים והיא נקראת פורמולת גיל המעבר של חב' טינקטורה טק, אני ממליץ על 30 טיפות פעמיים ביום בקצת מים לפני הארוחה.

3. ספורט ואורח חיים ל תופעות גיל המעבר.

לפעילות פיזית קבועה יש השפעה ויכולת להוריד את תדירות גלי החום. הפעילות הגופנית מפחיתה את הסיכון לחלות באוסטיאופרוזיס ומחלות לב וכלי דם וסרטן.

בהצלחה וחג שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וכאבים
    נינה
    14/03/2010

האם ויפאקס XR מטפל גם בכאבים הנלווים לדיכאון? ואם כן - האם ניתן לקבל מרשם מרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וכאבים

הוספת תגובה

• דיכאון וכאבים

יעקב רבייב
    15/03/2010

שלום נינה

ויאפקס יכול לטפל בכאבים או לעזור בשיפור הכאב, אם כי לא מותווה לכך.
    אם את יכולה לקבל מרשם מהרופא זה כבר תלוי בו.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסיד ונוגדי דלקות
    אורית
    13/03/2010

זה נכון שפוסיד ונוגדי דלקות בלי סטראוידים(כמו נקסין ואדוויל)יכןלים לגרום ביחד לבעיות?
    עשיתי בדיקות דם ולא יצא טוב:קרטאנין,אשלגן,נתרן...

לקביעת תור
    סגירה
    פוסיד ונוגדי דלקות

הוספת תגובה

• התנגשות

יעקב רבייב
    15/03/2010

היי טניה

אכן יש התנגשות בין השתיים.
    שתי התרופות מתחרות על תעלות הפינוי במערכת השתן וכתוצאה מכך המשתן נהיה פחות אפקטיבי - מה שאומר עליה בלחץ דם.
    בנוסף חיבור השתיים יכול להוביל להרעלת כליות בשימוש ממושך בדר"כ ובמקרים נדירים גם בשימוש קצר טווח.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וקסיקוט+ליריקה 3X75מ"ג+קלונקס 0.5 מ
    gsbv
    13/03/2010

שבת שלום ,
    עברתי ניתוח גב תחתון משהו מאוד נרחב וגדול, בערך כחודשיים וחצי לאחר הניתוח אנוכי, קיבלתי לצורך שיכוך הכאבים את התרופות שרשמתי בכותרת, אוסיקוט 8 מ"ג X4 פעמים ביום, יחד איתו גם ליריקה 3X75 צ"ג + קלונקס 0.5 מ"ג 1 ביום.
    רציתי לדעת האם אפשרי להעלות קצת את מינון הקוסיקוט כי את הליריקה העלו לי רק אתמול בעוד כדור, ק מכיוון שלא חשבתי גם על אפשרות העלאת המינון בתרופה שרשמתי אני שואלת את עצתך, וכמובן שמחר אתקשר לרופאה המטפלת שנתנה לי את המרשם, אל דאגה אני אדם אחראי מאוד. רציתי לומר לך שהכאבים הם אכן בלתי נסבלים ויש לי אפשילו תחושה של הדמות במספר מקומות בגוף שהופיעו מיד לאחר הניתוח בעוצמות שונות וכעת העוצמה היא הכי קשה, כך שלכן אני פונה אליך, לשמוע גם את חוות דעתך המלומדת.
    תודה רבה ושבת שלום עדנה

הוספת תגובה

• העלאת מינון

יעקב רבייב
    15/03/2010

היי עדנה

זה רק הרופא יכול להחליט כיוון שלתרופה ישנן תופעות לוואי אשר קורות בהעלאת מינון וכיוון שהוא מכיר אותך, אז הוא ידע עד לאן אפשר לסחוב את המינון.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרוקסולין
    אורית
    12/03/2010

שלום.בעלון של התרופה רשום שצריך להפסיק אותה לפני שעושים בדיקות לתפקוד בלוטת התריס.זה נכון?
    ושאלה נוספת-התרופה יכולה להחמיר סכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    זרוקסולין

הוספת תגובה

• זרוקסילין

יעקב רבייב
    15/03/2010

היי טניה.

בנוגע להפסקת התרופה לפני תפקוד בלוטת התריס אני מייעץ לך לשאול את הרופא.
    אך אני יכול להגיד כך, זרוקסיליו שהוא סוג של משתן בדר"כ גורם לאיבוד ולאגירה של מלחים מסויימים דרך השתן, יכול להיות שבדרך עקיפה זה משפיע על תפקוד בלוטת התריס.
    ישנו מצב בריאותי מסויים שקוראים לו hypoparathyrodism (תת פעילות של של הורמון PTH - פאראתירויד הורמון) שיכול להתבטאות באיבוד סידן. משתנים כגון זרוקסילין (שהם ממשפחת התיאזידים) יכולים לעזור באגירת הסידן ובמניעת אבידתו דרך השתן).

בנוגע לשאלתך השניה התשובה היא כן - התרופה יכול להוריד את סבילות הגוף לסוכר ובכך להחמיר סכרת. אם זאת, אני מכיר המון סכרתיים אשר נוטלים תרופה זו.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי הרגעה ללא מרשם (מיועד ליעקב)
    יוסי
    12/03/2010

שלום,

באופן כללי אני טיפוס היסטרי ולחוץ. לאחרונה, בגלל עומס בעבודה ובמשפחה אני לחוץ עוד יותר. אשמח אם תוכל להמליץ על כדורים חזקים להרגעה ונגד מתח שהם ללא מרשם. חשוב לי שהיו חזקים- כל מיני רגיעון על סוגיהם לא מדגדגים לי ובודאי שלא משהו טבעי.

אני זקוק למציל הזה כדי לאזן את חיי

אודה לך אם תוכל לנקוב במספר כדורים אפשריים,
    בברכה
    יוסי

הוספת תגובה

• בחזרה אליך

יעקב רבייב
    14/03/2010

אהלן יוסי

תראה, מספר הכדורים המרגיעים הקיימים ללא מרשם שהם לא מוצרי טבע כמעט ושואפים לאפס.
    רוב המוצרים הקיימים הם מוצרי טבע אך ישנם יותר טובים וישנם פחות טובים - עניין של ניסוי ותעיה.
    מוצרים שטובים להרגעה הם בעיקר NERVEN DRAGEE שהוא אומנם מוצר טבעי אך מיוצר ע"י חברת תרופות שוויצרית. המוצר השני יכול להיות טיפות ולריאן שנרשם ע"י הרבה רופאים.
    עוד מוצר שיש לי ניסיון איתו זה מוצר הומאופתי שקוראים לא NERVO HEEL. היתרון שלו על גבי אחרים הוא שהוא פחות מרדים.

ישנם בנוסף כדורים כימיים אשר השימוש העיקרי בהם הוא לשינה. אותן תרופות מכילות חומר אנטי-היסטמיני (נוגד אלרגיה) אשר תופעות הלוואי שלהן הן הירדמות והרגעה.
    לדוגמא - SLEEP AID או TONIGHT - אפשרי גם לנסות אותן אך העדיפות הראשונה שלי הן התרופות לעיל

תנסה את אחד מאלה ותחזור אלי עם תשובה.

שבוע שקט ורגוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרבן בהנקה

לאה
    24/03/2014

האם ניתן לקחת נרבן בהנקה? אני שבועיים אחרי לידה ולא מצליחה להרדם. אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרבן בהנקה - תגובה

יוסי מצקל
    27/03/2014

על פי הוראת היצרן יש לקבל אישור הרופא לשימוש בנרבן בזמן הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה וחרדה
    אסמתי
    11/03/2010

בן 43 אסמתי משתמש בסימבורקט 160 פעמים ביום (מזה שנה) , לאחר כ-8-10 שע' משאיפה אחרונה מתחיל קוצר נשימה רופאת המשפחה אמרה לקחת רגיעון.
    בבית מרקחת המליצו לי על "איזי די" ו/או B-REST
    אני לוקח שבועים ברצף 25 טיפות איזי די ולא מרגיש הבדל קיצוני
    מה ההבדל בין המוצרים
    והאם ידוע על משהו טבעי לאסמה (ידוע על על מגנזיום,זרעי פישתן ותא )

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה וחרדה

הוספת תגובה

• אסתמה

יעקב רבייב
    12/03/2010

היי יובל

אני אשמח לדעת קודם כל מתי אתה לוקח סימביקורט (באילו שעות של היום)?
    והאם יש איזה סוג של אלרגן שאתה יכול לזהות שאתה נמצא לידו בשעות שזה קורה?

ישנם כמה טיפולים אלטרנטיבים לטיפול באסטמה ועל כך כדאי להתייעץ עם אילן הרוקח שמנהל את הפורום אך אוכל לומר לך שקיים משאף או פילטר אשר עשוי מהמלח אשר נמצא במערות המלח באירופה. ישנם הרבה אנשים אשר נוסעים עד לאירופה בשביל לשבת שם במערות לכמה חודשים בשביל לשפר את את תיפקודי הריאה האסטמתית. אז מה שעשו, פשוט הצליחו לשים את המלח הזה במשאף ובפילטר לחדר. מנסיוני עם המוצרים גיליתי שזה עובד בצורה לא רעה בכלל וזה שיפר את תפקודי הריאות לכמה אנשים שאני מכיר.

בנוגע לחרדה
    איזי דיי מכיל קופלקס ויטמיני B וכמה חומרים אחרים, B קומפלקס מכיל רק קומפלקס של ויטמיני B.
    אם המוצרים הנ"ל לא עזרו לך שווה לך לנסות NERVO HEEL או NERVENE DARGEE אני יודע שהם טובים לחרדה בצורה מדהימה.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ליעקב
    גלית
    11/03/2010

הי יעקב
    אני מאוד אוהבת את התשובות שלך
    האם אתה נותן ייעוץ אישי?
    אם כן איך יוצרים עמך קשר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ליעקב

הוספת תגובה

• תגובה

יעקב רבייב
    12/03/2010

אהלן שני

אני מדי פעם נותן יעוץ אישי, והמקום הכי טוב והכי זמין להשיג אותי הוא דווקא טלפון הבימ"ק כמעט בכל שעה עד 8 בערב ( ראי טלפון מטה) שם אני נמצא רוב היום.
    בנוסף אשמח לעזור לך תמיד דרך הפורום.

אשמח לעמוד לרשותך
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי קודאין ולוסטראל
    גלית
    10/03/2010

בזמן כאבי מחזור אני לוקחת כל 4 שעות קודאין 15 מ"ג
    (אני אלרגית לשאר משכחי הכאבים(NSAID)
    ועכשיו אני על לוסטראל 25 מ"ג באופן קבוע עלייה כל מס' ימים
    איך אני משלבת בינהם כי קראתי שלא כדאי?
    תודה

הוספת תגובה

• שילוב

יעקב רבייב
    10/03/2010

היי שני

האינטרקציה בין לוסטרל ל- קודאין גורמת לקודאין להיות פחות אפקטיבי כך שרמת שיכוך הכאב תהיה פחותה במידה מסוימת.
    האינטרקציה היא לא הכי קריטית.
    מה שאולי את כן יכולה לנסות לגבי הכאבי מחזור זה מגנט שקוראים לו TAKE CARE. זהו מגנט שנתפס לתחתונים ואמור לעזור לכאבי מחזור.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אינסולין
    מיכאל
    10/03/2010

אני מעוניין לדעת אם המינון של לנטוס נקבע לפי גובה+משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון אינסולין

הוספת תגובה

• תשובה

יעקב רבייב
    11/03/2010

שלום מיכאל

לפי הספרות המקצועית:

לסוכרת סוג 1 0.5-1 units/kg/day

לסוכרת סוג 2 - מעלים את המינון בהדרגה עד שמגיעים לרמת גלוקוז בדם בצום לפחות מ - 100mg/dl

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוטיקאזון לעומת אמוקסילין בהריון
    איילה
    09/03/2010

אני בשבוע 25 להריון. סובלת מדלקת אוזניים קשה (יחד עם פוליפים באף ואסטמה).

שני רופאים- שתי גישות שונות- האחת בעד מתן אנטיביוטיקה עד סוף ההריון ולאו מוחלט על
    התרסיס... והשני תרסיס בלי אנטיביוטיקה.

אני לא מטופלת הארץ והתשובות הן מאוד מבלבלות

מה עלי לעשות? מה הבטוח ביותר? לתינוק ולי?

מודה מראש!

הוספת תגובה

• תרופות בהריון.

אילן ללבניקוב
    10/03/2010

איילה שלום רב,

אני תמיד ממליץ בזמן ההריון לשאול בעצת הרופא המטפל בכדי למנוע סיכונים מיותרים.

לגבי הפלוטיקאזון: במחקרים בחיות מעבדה במנות נמוכות מהמנה המירבית לשאיפה בבני אדם התגלו פגמים בעוברים האופיניים לתרופות קורטיקוסטרואידיות. אין מחקרים מבוקרים בנשים בהריון. יש לשקול את הסיכון לעובר לעומת התועלת.

לגבי אמוקסילין: אין די נתונים בבני אדם. למרות שבטיחות השימוש באמוקסיצילין עדיין לא הוכחה, נראה שהתרופה בטוחה לשימוש. בניסויים בבעלי חיים לא נצפה נזק לעובר. פניצילינים נחשבים כאנטיביוטיקה הבטוחה ביותר לשימוש בתקופת ההריון וההנקה.

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא שהוא גם נטורופט כך שיוכל להתאים לך טיפול משולב של תרופות והומיאופטיה הבטוחה לשימוש בתקופת ההריון,
    אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה,

שבוע טוב ובהצלחה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב על התשובה! אך כרגע

איילה
    10/03/2010

כיוון ואני לא חיה בארץ ( אלא בהולנד), התשובות שאני מקבלת הן חלקיות במקרה הטוב.

כאן הגישה היא נגד תרסיס ולחלוטין בעד האניביוטיקה- אך הבעייה שלי נותרת בעינה. דלקת אוזניים קשה, דלקת גרון ושאר הבעיות, ולקיחת אינטיביוטיקה, בפעם השנייה תוך חודש, לא נשמע לי כמו פיתרון טוב.
    רופא שהוא גם נטורופת אינו בנמצא...

מה עלי לעשות כדי למצוא פיתרון יעיל ובטוח?

שוב- מודה לך מקרב לב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בהריון.

אילן ללבניקוב
    11/03/2010

אני תמיד ממליץ בתקופת ההריון להיוועץ ברופא בכדי למנוע נזקים מיותרים,

הפתרון הכי בטוח ויעיל הוא לשאול רופא המומחה בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה