מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לציפרקלסקרן29/11/2009
שלום רב,
הייתי מטופלת בציפרלקס (כדור אחד ביום- 10 מ"ג) במשך השנתיים האחרונות עקב דיכאון.
החלטתי לפני כשלושה חודשים שאני מפסיקה עם הכדורים ועשיתי ירידה הדרגתית- לשבועיים של חצי כדור, שבוע של רבע כדור ואז הפסקתי. מאז שהפסקתי עם הכדורים אני מרגישה שנעלמה לי שמחת החיים ויותר מזה- אני מאוד עצבנית. בזמן האחרון אני גם מרגישה מעט חרדות.
נדמה לי שהיה לי תהליך גמילה מאוד קשה, ועכשיו אני שוקלת לחזור לכדורים. רציתי לדעת מה ההשלכות של לקיחת הכדורים באופן קונסטנטי. אני מרגישה שנוצרת לי אליהם תלות שאני לא כל כך מחבבת.
אשמח לחו"ד מהירה.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס.
אילן ללבניקוב09/12/2009קרן שלום רב,
התופעות שציינת ידועות ומוכרות בספרות המקצועית כבר שנים רבות.
בדרך כלל תופעות הלוואי של התרופה הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
לגבי שמחת החיים והחיוניות הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם צמחי מרפא כגון ג'ינסנג קוריאני, ג'ינקו בילובה, רודיולה ומאקה. ישנן פורמולות מצויינות להחזרת המרץ והאנרגיה לחיים.
בכל מקרה, כדאי לעבור יעוץ נטורופטי שיעשה טיהור של מערכת העיכול והכבד ויעזור לך לעבור זאת ביתר קלות וללא תופעות לוואי על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לדורמיקוםדולידו גבי29/11/2009
שלום רב,
אימי צריכה לעבור קולונסקופיה והיא אינה מגיבה טוב לדורמיקום
האם יש תחליף והיכן
תודה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורמיקום.
אילן ללבניקוב09/12/2009גבי שלום רב,
דורמיקום היא תרופה דומה מאד לואליום או אסיוול. היא גורמת לישנוניות ומפחיתה חרדה.
הבעיה העיקרית עם התרופה, כאשר ניתנת במינון גבוה, היא ישנוניות יתר, ולכן הייתי ממליץ לך לשאול בעצת הרופא המטפל שיתאים לה תרופה אחרת עם פחות תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בוולטרן אחרי החזרת עובריםשרון28/11/2009
אחרי החזרת עוברים (אתמול) ונתפס לי הגב...
מפחדת לעשות מסאג' בשלב זה, אבל האם מותר לפחות להשתמש במשחת וולטרן כדי להקל על הכאב?
האם זה עלול באיזו דרך חו"ח להזיק לקליטה?הרבה תודה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב09/12/2009שרון שלום,
אני ממליץ לך לשאול את הרופא המטפל במצב של הריון או הנקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ואלכוהול...חסויה28/11/2009
אני בת 18 ואני מטופלת ברואקוטן כבר כמעט חודשיים... רציתי לשאול מה הנזק בשתיית אלכוהול תוך כדי הטיפול ומה יקרה אם אני אשתה לא בכמות גדולה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ואלכוהול.
אילן ללבניקוב29/11/2009שלום רב,
שימוש ממושך ברואקוטן (איזוטרטינואין), הנלקח דרך הפה עלול להביא לעלייה ברמות שומנים בדם, ודבר זה מגביר את הסיכון של דלקת הלבלב ומחלות לב וכלי דם.
חשוב לדעת כי יש לבצע בדיקות תקופתיות של רמות שומנים בדם ושל תיפקודי הכבד כדי שלא יגרם נזק מצטבר אשרעשוי להשפיע על מערכות נוספות בגוף.
איזוטרטינואין גורמת לרגישות לשמש, ועל כן חובה לשים קרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש, אפילו הקצרה ביותר. תופעות לוואי נוספות: יובש באף ובפה, דלקת בשפתיים ויובש וקשקשים בעור מופיעים אצל רוב המטופלים עם איזוטרטינואין. אם מופיע כאב ראש המלווה בתסמינים כגון בחילה והקאה, כאב בטן עם שלשול או דם בצואה, או אם מופיע טשטוש הראייה, יש להיוועץ ברופא מייד.
מומלץ להגביל את כמות השתייה החריפה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו.
כמו כן, יש לתרופה זו אינטראקציה עם תרופות אחרות כגון:
אנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין, דוקסיציקלין, מינוציקלין עלולה להגביר את הסיכון של לחץ בגולגולת המוביל לכאבי ראש, בחילה והקאה.
תכשירים המייבשים את העור : תכשירים קוסמטיים וסבונים רפואיים וכן תכשירים לטיפול בפצעי בגרות מגבירים את הסבירות ליובש וגירוי בעור, כאשר משתמשים בהם יחד עם איזוטרטינואין.
ויטמין A : תוספות של ויטאמין זה מגבירות את הסיכון של תופעות לוואי מאיזוטרטינואין.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לשלב בטיפול גם קרם על בסיס טבעי הנקרא דרמה דורון של חב' וולדה המכיל צמחי מרפא ושמנים אתריים לטיפול בבעיות עור ולחידוש תאי העור בצורה טבעית, התוצאות בהרבה ממטופלי היו מצויינות,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעהשי לאופר28/11/2009
אני אדם לחוץ מאוד בטרוף ורציתי לברר איזה תרופה הכי חזקה שתרגיע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים להרגעה.
אילן ללבניקוב29/11/2009שי שלום רב,
קודם כל שלוות נפש זה אחד הדברים החשובים ביותר שיש לבני האדם כדי להלחם במחלות, להגן על הלב ולשמור על איכות חיים ואורך חיים בריא. לכן, אני מאוד ממליץ לך לתרגל את אחת השיטות הבאות לשמירה על החוסן הנפשי והגופני ולאיזון גוף-נפש לאורך שנים: שיטת מוח אחד, דמיון מודרך, מדיטציה, הילינג וכדומה אצל מטפלים המומחים לכך.
אני ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה החיונית למצבך כמו גם פורמולות טבעיות של צמחי מרפא המסייעות רבות לאיזון המחזור הנפשי ולהרגעה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.
אני ממליץ ע ל פורמולה טבעית של חב' טינקטורה טק הנקראת סטרס סטופ. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים להרגעה ממתח וסטרס. למניעה ניתן לקחת 20 טיפות פעם ביום. לשינה לוקחים 30 טיפות בלילה.
שבוע טוב ורגוע,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימים בארץ או בחו"לשמרית26/11/2009
כדורי סידן ציטראט שניתן לבלוע בקלות והם לא בגודל של כדורגל?
אודה לשליחת המלצה על מוצר זה או אחר או ע"ג הפורום , או באם אדרש אז דרך האימייל הפרטי שלי זה ממש דחוף וחשוב כי אמא לא יכולה לבלוע את הכדורים הגדולים ולכל היותר מסוגלת לבלוע קפסולה בגדול רגיל...
תודה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה סידן.
אילן ללבניקוב29/11/2009שלום רב,
למתקשים בבליעת כדורי סידן גדולים, אני ממליץ מאוד על משקה סידן על בסיס טבעי המכיל גם ויטמין D 400 יחב"ל, מגנזיום ואבץ אשר חיוניים מאוד לספיגה אופטימלית של הסידן בגוף וללא כל תופעות לוואי. ישנן חברות מצויינות בשוק כמו NSP(משקה קלמגדי) או SUPHERB. יש לקחת כף אחת פעמיים ביום וניתן לערבב במים או במיץ לאחר הארוחה. הסידן בנוזל נספג בצורבה יוצאת מן הכלל ולא גורם לתופעות הלוואי של הכדורים(עצירות, כאבי בטן וכדומה).
חשוב גם לאזן את התפריט היומי על ידי תפריט עשיר דל דגי ים, פירות וירקות.
כדי למנוע אוסטיאופורוזיס מומלץ ביותר לבצע פעילות גופנית על בסיס יומי קבוע של 40 דקות ביום כגון הליכה, שחייה ופלדנקרייז,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Cדורית24/11/2009
ביתי לוקחת פריזמה, 2 כדורים ביום. האם ניתן לתת לה ויטמין C לבני נוער שיש בהם גם אבץ.
האם בכלל יש בעיה כלשהיא עם פריזמה וצמחי מרפא או תוספי מזון כמו B12.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה וצמחי מרפא.
אילן ללבניקוב25/11/2009דורית שלום רב,
לפריזמה יש אינטראקציה עם תרופות רבות ובהן:
מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של פלואוקסטין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים.
תכשירי דיגוקסין, וארפארין, קומדין : פלואוקסטין עלול להגביר את השפעתן של תרופות אלה, וייתכן שיהיה צורך בההפחתת המינון שלהן.
טריפטופאן : נטילה בו-זמנית של שתי התרופות עלולה לגרום עצבנות, אי שקט וכאבי בטן.
ליתיום : ניצפו שינויים ברמת הליתיום באנשים שנוטלים את שתי התרופות.
וארפארין : יש שינויים בקרישת הדם כולל הגברת הדימומים.
נוגדי דיכאון טריציקליים : השפעתם עלולה להתגבר וייתכן צורך בהפחתת מינונם.
תרופות נוגדות פסיכוזה, כמו האלופרידול וקלוזאפין : עלייה ברמות של תרופות אלה בדם.
בנזודיאזפינים כמו דיאזפאם : הזמן שדיאזפם נמצא בדם מתארך.
נוגדי פרכוסים, כמו פניטואין, קארבאמאזפין : תיתכן עלייה בריכוז תרופות אלה בדם והגברת פעילותן.
תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית : השפעתן על מערכת העצבים המרכזית עלולה להתארך ולהתחזק. ייתכן שיהיה צורך להקטין את מינונן.
אין מניעה לקחת את הפריזמה עם ויטמינים כלשהם ובכללם ויטמין C, אבץ וויטמין B12.
לגבי צמחי מרפא: לא מומלץ לשלב את התרופה עם צמח הנקרא היפריקום.
אין מניעה לשלב את התרופה עם צמחי מרפא אחרים.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פמינטגל24/11/2009
האם מינון ההורמונים בגלולות פמינט נחשבות להרבה או קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמינט.
אילן ללבניקוב25/11/2009גל שלום רב,
הפמינט היא גלולה יחסית חדשה למניעת הריון בעלת מינון נמוך של אסטרוגן. המינון הנמוך מבטיח פחות כאבי מחזור וכאבי ראש והרבה פחות בחילות והקאות.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמינט
גל25/11/2009ואפשר למצוא אותה גם בצבא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמינט.
אילן ללבניקוב29/11/2009גל שלום,
למיטב ידיעתי ניתן להשיג את רוב הגלולות גם בצבא, אך כדאי שתפני שאלה זו לרופא המטפל שלך,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצבא
גיא07/12/2009מחלקים גלולה בשם לודן.
כדי לקבל פמינט עליך לגשת לרופא היחידה שיתן לך קופון לרכישה בסופר פארם. ממה שידוע לי זה אמור לעלות 23 ש"ח שזה ממש לא הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזל וחומצה פוליתטל24/11/2009
שלום
קיבלת יאת תוצאת בדיקת הדם שלי והרופאה שלי אמרה לי שאני צריכה ללכת לקנות כדורי ברזל שבאים ביחד עם חומצה פולית.
רציתי לשאול 3 דברים.
1. עד מתי אני אמורה לקחת את הכדורים האלו? עד מתי שנגמרת לי הקופסא?
2. זה תוסף ויטמני רגיל? כמו כדורי ברזל רגילים רק עם עוד תוסף של ויטמנים?
3. האם מותר לי לקחת את זה ביחד עם גלולות למניעת היריון?
תודה רבה
אשמח לתגובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וחומצה פולית.
אילן ללבניקוב25/11/2009טל שלום רב,
לגבי המינון ומשך הטיפול יש להיוועץ ברופא המטפל.
הברזל + חומצה פולית מגיעים ב-2 צורות: כימית וטבעית.
אני ממליץ על ברזל בכמוסות על בסיס טבעי כיוון שספיגתו טובה יותר ואין הוא גורם לתופעות לוואי שונות כמו עצירות ו/או כאבי בטן וכדומה.
מומלץ לשלב עם הברזל גם חומצה פולית, ויטמין C(הברזל נספג טוב יותר בסביבה חומצית), וויטמין B12.
כדי ליהנות מהיתרונות הרבים ביותר מהטיפול התרופתי בתוספות ברזל כדאי לקחת אותן יחד עם מיץ תפוזים המכיל ויטמין C. אל תקחו את גלולות הברזל עם חלב, עם קפאין, ועם מזונות עם כמות רבה של סיבים, וכן לא בשילוב עם נוגדי חומצה.
אפשר למנוע אנמיה אם אוכלים את הכמויות הנכונות של ברזל בכל יום. מזונות עשירים בברזל כוללים בשר, ביצים ודגנים מלאים או מזונות מועשרים בברזל. אפשר גם לקבל ברזל ממזונות רבים אחרים, כולל אפונה, קטניות, שיבולת שועל, שזיפים ותאנים.
אין כל מניעה לשלב ברזל וגלולות,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטילרבקה22/11/2009
שלום
אני בת 53
לאחרונה אני מרגישה מאד שמנה ולא מצליחה לרזות גובהי הוא 162 ס"מ שוקלת 72 קילו
עליתי כ- 10 קילו ב- 5 שנים האחרונות
התחלתי לקחת רדוקטיל אך אני לא מרגישה שהוא מונע ממני תאבון
האם זה ייתכן?
האם ישנו כדור אחר?
ולמה הוא לא מונע ממני תאבון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל.
אילן ללבניקוב23/11/2009רבקה שלום רב,
יעילות הרדוקטיל נתמכת במחקרים קליניים שונים, אשר בוצעו על למעלה מ 6000 אנשים. נמצא, כי רדוקטיל יכול לסייע בהפחתת קילוגרמים נוספים (עד כפל בתוצאות הפחתת המשקל), בהשוואה לקבוצות ביקורת, שביצעו דיאטה ללא נטילת התרופה. תוצאות מייטביות נצפו במחקרים בהם ניתנה התרופה יחד עם סדנאות קבוצתיות לשינוי אורח החיים, ואימוץ תפריט דיאטטי מאוזן (1200-1500 קלוריות).
בכל מקרה,
אני ממליץ לך לפנות לנטורופט מומחה שיתאים לך תזונה מאוזנת כולל צמחי מרפא להגברת חילוף החומרים, שריפת שומנים והורדת התיאבון ואולי גם פעילות גופנית מתאימה,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח נטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טופמקסאפרת20/11/2009
האם יתכן בהפסקת טופמקס (הדרגתית ומתונה) קשיים בשינה?
האם יכול להשפיע על משך השינה (מתעוררים אחרי כמה שעות ואי אפשר להרדם יותר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופאמאקס ושינה.
אילן ללבניקוב23/11/2009אפרת שלום רב,
התופעה שאת מציינת ידועה ומוכרת ברפואה והיא חלק מתהליך הגמילה מהתרופה.
תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: סחרחורת, טשטוש, קשיי שינה, חולשה, עצבנות, שלשול או עצירות, בחילה, כאבי פרקים, כאבי שרירים, איטיות פסיכומוטורית. לחולים עם היסטוריה של אבנים בכליות מומלץ להגדיל את צריכת המים כדי להפחית את הסיכויים להיווצרות אבנים.
אני ממליץ לך לשלב פורמולה ייחודית של צמחי מרפא אשר תסייע לך להירדם ולשמור על שינה עמוקה וטובה. ישנן פורמולות מצויינות ובהן זו של חב' טינקטורה טק הנקראת סטרס סטופ , יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום להרגעה, בלילה ניתן לקחת 30 טיפות בקצת מים לפני השינה,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןטליה19/11/2009
מהם היתרונות של אינסולין ארוך על NPH , הבדלים במנעת היפו ונושא השמנה- יש הבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - הבדלים.
אילן ללבניקוב23/11/2009טליה שלום רב,
נובורפיד, הומלוג ואפידרה - שייכים לקבוצת אינסולינים "מהירי-פעולה", אשר מתחילים לפעול מיד לאחר הזרקתם, ומשך ההשפעה שלהם בגוף - קצר. כתוצאה מכך הם מתאימים להורדת רמת הגלוקוז העולה בדם בעקבות ארוחות.
בכל זאת, לפי דיווחי החברה היצרנית (חברת סנופי-אבנטיס), אפידרה מתחילה להשפיע מהר יותר (מרגע ההזרקה), והיעילות שלה אינה תלויה בעובי שכבת השומן התת-עורי, כלומר: גם באנשים בעלי עודף משקל היעילות של האינסולין טובה באותה המידה כמו היעילות אצל אנשים רזים.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי היפויים?
זהר28/11/2009יש הבדל בין NPH לבין אינסולינים ארוכי טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוגליקמיה.
אילן ללבניקוב29/11/2009זהר שלום רב,
אני מחדד את תשובתי, לנטוס עדיף על פני אינסולין בזאלי מהדור הישן, לדוגמא NPH בכך שהוא גורם לפחות ארועי היפוגליקמיה כאשר הוא ניתן במינון לילי- לפני השינה. הסיכון לחוות היפו עם לנטוס קיים אך קטן משמעותית מסוגי אינסולין ישנים יותר. לפעמים מתיחסים לתכונה זו כ'מניעת היפו' למרות שאין כאן מניעה אלא חוסר גרימה של היפו. (אני מקווה שזה ברור).
במידה וזקוקים לטיפול באינסולין לילי בכדי להוריד את רמת הסוכר בצום, ללא ספק לנטוס או לבמיר עדיפים על NPH הישן.
שיטה נוספת להמנע מהיפו לילי היא להתחיל במינון נמוך של אינסולין לילי ולעלות בהדרגה עד שמגיעים ליעד הסוכר הרצוי בבוקר.
כמו כן, חשוב ביותר לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת וניתן לשלב צמחי מרפא מצויינים לשמירה על איזון הסוכר לאורך כל היום באופן קבוע על ידי נטורופט מומחה,
שבוע מצויין ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין ארוך
טליה02/12/2009האם יש הבדל בין לנטוס ללבמיר? לא ממש זוכרת איפה אבל קראתי שיש ביניהם הבדלים מבחינת הזרקות יכול להיות שזה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסולין.
אילן ללבניקוב09/12/2009טליה שלום רב,
כיום קיימים שני תכשירי אינסולין ארוכי טווח: לנטוס ולבמיר.
הלנטוס פעיל כ - 24 שעות ולפיכך מזריקים אותו פעם ביממה (בשעה הנוחה לך). לגבי הלבמיר - יש אנשים הזקוקים לשתי זריקות של לבמיר ביממה.
אכן לנטוס ולבמיר שייכים לאותה קבוצת אינסולין ואופי פעילותם דומה מאד. השילוב ביניהם בטיפול אינו נפוץ.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיןדנית19/11/2009
רציתי לדעת אם הכדור הזה משווק בארץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמרין קרם וגינאלי
ז.ר.15/01/2013ומה לגבי השימוש בקרם וגינאלי?קימות אותן תופעות לוואי?
(לפי ההוראות המצורפות התשובה היא כן!) אז מסוכן להשתמש???.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבלבלתי
דנית19/11/2009התכוונתי לכדור פרמרין
תודה מראש וסליחה על הטעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרמרין.
אילן ללבניקוב23/11/2009דנית שלום,
למיטב ידיעתי התרופה מאושרת לשיווק בארץ, אך הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם טיפול נטורופטי שיתאים לך תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות לאותה המטרה וללא כל תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקה ותופעותיונתן17/11/2009
שלום רב, האם תופעות של קור, צמרמורות והרגשת שפעת(אין צינון, שיעול או כאב גרון) יכולה להיות תופעת לוואי של 225 מ"ג ליריקה?
סובל מתופעות אלה בפעם השנייה בשבועיים וחצי האחרונים.
בנגלה הראשונה(לפני שבועיים וחצי) זה היה למשך 5 ימים ועכשיו כבר יומיים.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה.
אילן ללבניקוב24/11/2009אבי שלום רב,
תופעות הלוואי הנפוצות של הליריקה ( פריגאבאלין) הן: סחרחורת, עייפות, יובש בפה, בחילה, עצירות או שלשול, עלייה במשקל. רוב תופעות הלוואי הן קלות, וחלקן חולפות לאחר מספר שבועות טיפול. יש לדווח לרופא במקרה של: התנפחות הידיים והרגליים, ראייה מטושטשת, בעיות ריכוז או זיכרון, רעד בגוף.
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בכדי לבדוק אפשרות של תרופה חלופית עם פחות תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש קבוע בתרופותרוני שלידור17/11/2009
שלום רב
אני משתמש באופן קבוע בגלולות שונות - בוקר וערב, שאלתי היא האם נכון שגלולות חשופות מתחמצנות? יש לי קופסא עם חלוקה לפי ימים אך לצורך שימוש בה עלי להוציא הכדורים מאריזתם המקורית גם למשך שבועיים, האם יש בזה נזק?
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ואיחסונן.
אילן ללבניקוב24/11/2009רוני שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשמור על התרופות בקופסת תרופות, אך יש להתחשב בהוראות היצרן ולשמור אותן במקום קריר ויבש כדי למנוע חשיפה לשמש ו/או לחות גבוהה. יש לבדוק כל תרופה לגופה,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)