מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגיל27/10/2009
לפני שלושה ימים עקב דלקת גרון חריפה התחלתי בקבלת טיול אנטיביוטי של מוקסיויט וחל שיפור גדול אבל חום שהיה לי לא ירד והתחלתי בשיעול כבד בצילום שנעסה לי היום אובחן שיש לי דלקת ראות והתחלתי בקבלת זינט .
שאלתי :האם יש צורך להמשיך גם במוקסיויט שעוזר לי בדלקת גרון.
תודה גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון.
אילן ללבניקוב28/10/2009גיל שלום רב,
לגבי שילוב תרופות אני ממליץ להיוועץ ברופא המטפל.
בכל מקרה, מומלץ מאוד לשלב בטיפול צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון ואת החיידקים הידידותיים הנקראים אצידופילוס. ישנה פורמולה מצויינת על בסיס טבעי הנקראת חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום לטיפול, למניעה לוקחים 20 טיפות פעם ביום בקצת מים.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםטליה ישראל26/10/2009
שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה בדלקת פרקים, הדלקת אובחנה בברך, הביאו לי סטרואידים ונקסין,
הייתי לוקחת סטרואים כ-20 מ'ג ולאחר זמן מה, התחלתי להוריד במינון כמובן בהחלטה של הרופא,
שאלתי היא:
כאשר התחלתי לקחת את הסטרואים הופיעו לי שערות בלחיים כמו זיפים כאלה של גברים וזה לא היה לי, רציתי לדעת עם זה ירד ינשור משהו? אני לא לוחקת סטרואים כבר חודשיים ועדיין יש לי את השערות האלה..
ועם יש אפשרות לעשות משהו שזה יעלם?
אשמח עם תענה לי בהקדם האפשרי
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים ושיעור יתר.
אילן ללבניקוב27/10/2009טליה שלום רב,
לסטרואידים ישנם תופעות לוואי רבות.
תרופות ממשפחת הסטירואידים (קורטיזון), או תרופות אחרות כמו הפניטואין, ציקלוספוריןA, ומינוקסידיל יכולות לגרום לאחר שימוש ממושך בהן להופעת שיעור יתר.ברוב המקרים מצב כזה הוא הפיך ויעלם לחלוטין כאשר התרופה תופסק או כשהמינון שלה יופחת באופן מהותי.אם הטיפול בתרופות אלו הכרחיוימשיך שנים רבות יש לשקול הסרת השיער בדרכים שונות.
התופעות מתחילות מתופעות לוואי מינוריות, כמו: נשירת שיער הראש ושיעור יתר בגוף ובפנים, אקנה ופצעים המופיעים בעיקר בפנים, כתפיים, גב וחזה.
תופעות לוואי יותר קשות, כמו: הפרעות בתפקודי הכבד והכליות, הפרעות מנטליות, עד כדי התקפי זעם בלתי נישלטים, טרשת עורקים עד כדי תעוקות חזה ועלייה בלחץ הדם.
הייתי ממליץ לך לפנות למומחה לקוסמטיקה שיספק לך פתרון הולם לשאלתך ,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוויקס ו Q10שרה א26/10/2009
האם מותר לקחת Q 10 כאשר לוקחים פלוויקס. כמו כן ברצוני לדעת אם אפשר לקחת אומגה 3 וגם שמן פישתן. אני סובלת מרמות גבוהות של כולסטרול למרות נטילת אזטרול מדי יום ו 2 כדורי כרסטור בשבוע. תודה עבור תגובתך. שרה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוויקס ו-Q10.
אילן ללבניקוב27/10/2009שרה שלום רב,
לגבי שילוב פלוויקס ו-Q10 אני ממליץ לפנות ליעוץ נטורופטי שיבדוק את מצבך ואז ניתן יהיה לקבוע בוודאות אם אין חשש לאינטראקציה ביניהם. באופן כללי אין מניעה לקחת אותם במקבילך אך מומלץ להפריד מספר שעות ביניהם.
לגבי שמן פישתן, אין מניעה לקחת אותו עם התרופה אך להפריד מספר שעות ביניהם.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xefo ו - אלטרולטדניאל26/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם קיימת בעייתיות לקחת את התרופות xefo ו - אלטרולט ביחד או
באותו היום.
אודה לכל התייחסות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות.
אילן ללבניקוב28/10/2009דניאל שלום,
אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל אך מומלץ לבצע הפרדה של כשעה בין נטילתם.
בכל מקרה את האלטרולט לא מומלץ לקחת עם התרופות הבאות:
תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית : כל התרופות מסוג זה מגבירות את ההשפעה של אמיטריפטילין על מערכת העצבים המרכזית.
בארביטוראטים : אלה מפחיתים את ההשפעה הנוגדת דיכאון של אמיטריפטילין ועלולים להגביר את השפעותיו הרעילות במינון עודף.
עישון כבד : עלול להקטין את ההשפעה הנוגדת דיכאון של אמיטריפטילין.
תרופות להורדת לחץ דם : אמיטריפטילין עלול להפחית את יעילותן של תרופות מסוימות להורדת לחץ דם.
מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : תרופות אלה יחד עם אמיטריפטילין עלולות לגרום לתגובות קשות ומסכנות חיים: חום התקפי עווית ועירפול חושים.
חומרים סימפאתומימטיים : המצויים בכדורי מרץ, נוגדי תיאבון, או בתכשירים המכילים חומרים אלו המשמשים לטיפול בשיעול, נזלת או אסתמה עלולים לעורר השפעת מצטברת של עליית לחץ הדם וגירוי הלב (טכיקרדיה).
[חומרים אנטיכולינרגיים כגון אטרופין, אורפנאדרין, נוגדי פרקינסון. ייתכן חיזוק ההשפעה על עליית לחץ הדם וקצב הלב.
סימטידין : מוריד את פירוק התרופה בכבד ובכך מעלה את ריכוז התרופה בדם.
וארפארין : ייתכן שתוגבר השפעתו הנוגדת קרישה.
ציסאפריד : סיכון לאי סדירות בקצב הלב. יש להימנע משילוב זה.
לגבי הקספו,
תופעות הלוואי השכיחות של לורנוקסיקאם כוללות גירוי במערכת העיכול, החמרה של תסמיני כיב עיכולי והחמרת סכנת הדימום ממערכת העיכול. לעיתים נדירות נצפתה רעילות בכבד ובכליות בחולים שנטלו תרופה זו.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמולגיורא25/10/2009
האם נטילת אקמול כדי להוריד חום יכול לפגוע בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול וכבד.
אילן ללבניקוב28/10/2009גיורא שלום רב,
מינון עודף של פאראצטאמול הוא מסוכן ועלול לגרום נזק חמור לכבד.
מינון גבוה של תרופה זו עלול להיות רעיל לאנשים הצורכים אלכוהול באופן סדיר, גם אם לא בכמויות גדולות.
המינונים הרגילים הם:
מבוגרים: 1 גרם - 500 מ"ג למנה עד למינון מירבי של 4 גרם ליום. ילדים: עד גיל שנה: 20 מ"ג לק"ג למנה; מגיל שנה עד 5 שנים: 120-250 מ"ג למנה; מגיל 6 עד 12 שנים: 250-500 מ"ג למנה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםטליה ישראל25/10/2009
שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה בדלקת פרקים, הדלקת אובחנה בברך, הביאו לי סטרואידים ונקסין,
הייתי לוקחת סטרואים כ-20 מ'ג ולאחר זמן מה, התחלתי להוריד במינון כמובן בהחלטה של הרופא,
שאלתי היא:
כאשר התחלתי לקחת את הסטרואים הופיעו לי שערות בלחיים כמו זיפים כאלה של גברים וזה לא היה לי, רציתי לדעת עם זה ירד ינשור משהו? אני לא לוחקת סטרואים כבר חודשיים ועדיין יש לי את השערות האלה..
ועם יש אפשרות לעשות משהו שזה יעלם?
אשמח עם תענה לי בהקדם האפשרי
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים ושיעור יתר.
אילן ללבניקוב28/10/2009טליה שלום רב,
לסטרואידים הצלחה טיפולית מרשימה, אך גם תופעות לוואי רבות. חלק מתופעות הלוואי הן התופעות אותן את מתארת. עלייה בתיאבון, שיעור יתר, מצבי רוח, הפרעות שינה, עלייה במשקל, בצקות והתפתחות סוכרת הן חלק מתופעות הלוואי, אם כי הן יותר מתאימות לטיפול ממושך בסטרואידים.
לגבי טיפול בשיער אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אצל מומחה לקוסמטיקה שיבדוק את עורך ויתאים לך טיפול הולם,
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה טיבעית להרים את רמת הטסטטסטרוmoshe24/10/2009
היש כזו תרופה?....1961
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא.
אילן ללבניקוב25/10/2009משה שלום רב,
כמובן שניתן להגביא את ייצור הטסטוסטרון בגוף בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.
אני ממליץ על פורמולה מצויינת שהרכבתי על בסיס צמחי המרפא הבאים:
תמצית בטיפות של הצמחים הבאים:
שיבולת שועל,
סירפד,
מרווה רפואית,
דקל ננסי,
ג'ינסנג קוריאני.
ניתן לשתות 20 טיפות מהתמצית פעמיים ביום בקצת מים או מיץ.
ניתן גם להכין חליטה מהצמחים (30 גרם מכל אחד), ולחלוט כפית בכוס מים חמים פעמיים ביום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוליאןרן23/10/2009
התחלתי להשתמש בסוליאן לפני כמספר שבועות והתרופה מסייעת לי מאד ועוזרת לי נגד ההזיות ומחשבות השווא, השאלה היא אם היא תמשיך לעזור לי האם יהיה אפשר להוריד במינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן.
אילן ללבניקוב25/10/2009רן שלום רב,
התרופה הנ"ל היא תרופה חזקה למדי ולכן חשוב לשים לב לתופעות לוואי.
תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות: קשיים בשינה, חרדה ועצבנות קלה. תופעות שכיחות נוספות הן עצירות, בחילות, הקאות, עליה במשקל וישנוניות.
כמו כן, ייתכנו תופעות במערכת הלב וכלי הדם כגון: האטה בקצב הלב, הארכה מבודדת של מקטע QT באקג, ירידה בלחץ הדם.
תופעות במערכת התנועה: נוקשות שרירים בעיקר בשעת תנועה, רעד בשעת מנוחה ותנועות בלתי רצוניות.
כמו כן, בקרב נשים ייתכנו תופעות כגון: הפרשת חלב מהשדיים והפסקת הווסת ובקרב גברים תיתכן הגדלת החזה ואימפוטנציה.
בכל מקרה של תופעות לוואי חשוב לפנות לרופא המטפל בהקדם האפשרי.
לגבי שינוי מינון יש להיוועץ ברופא המטפל וניתן גם לשלב צמחי מרפא באישור נטורופט אשר מסייעים רבות וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקסרינה22/10/2009
שאלה ראשונה:
לקחתי כ-3 חודשים טופמקס 50 מ"ג בוקר ו50 מ"ג ערב כדי לרדת במשקל, בהתחלה זה עזר אבל המינון כבר לא עוזר, האם זה יתכן? מפני שהתחלתי להיות רעבה, בהתחלה זה סתם לי את התאבון ועכשיו לא.
שאלה שניה:
האם יכול להיות שטופמקס מוריד את הלחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס להרזייה?
אילן ללבניקוב27/10/2009רינה שלום רב,
התרופה מיועדת לשימוש אחר(למניעת מיגרנה) מאשר להרזייה ולכן הדעות חלוקות בנוגע ליעילותה למטרה זו ובטיחותה.
ה"טופמקס" מדכאת את התיאבון גם למי שלא סובל מאפילפסיה ומיגרנות, אך בדרך נרשמות לא מעט תופעות לוואי, כמו נימול בידיים וברגליים, עייפות, בחילות, פגיעה ברשתית העין ותופעות נוירולוגיות החל מבעיות קשב וריכוז ושינויים במצב הרוח וכלה באיבוד הזיכרון לצמיתות.
ייתכן ולחץ הדם הנמוך נגרם בעקבות שימוש בתרופה אך מומלץ להיוועץ ברופא כדי לשלול אפשרויות אחרות.
הייתי ממליץ לך לבדוק אופציה אחרת להרזייה כגון: אקופונקטורה וצמחי מרפא כולל שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית כיוון שאין תרופת פלא להרזייה רק כוח רצון והתמדה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לבחור צעירדנה22/10/2009
שלום,
האם קיימים תכשירים טבעיים למריחה על הקרקפת
באיזור שמזוהה כנשירת שיער מסיבה הורמונלית בגבר ?
( revivoge -saw plametto -שמן דקלים -DHTלחסימת השפעת )
מדובר בבחור בן 22 שמתחיל להתקרח מלפנים ולמעלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער.
אילן ללבניקוב28/10/2009חנן שלום רב,
ראשית כל, מומלץ לקחת תוסף תשונה המכיל ויטמינים ומינרלים שונים כגון אבץ,ברזל וסידן אשר מונעים נשירה ומחזקים את שורשי השיער.
כמו כן, אני ממליץ על שמפו ומרכך טבעיים על בסיס רוזמרין וסירפד אורגניים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודאלאיה21/10/2009
האם יוד נחשב חומר לא בריא? (אני לא מתכוונת במצבי אלרגייה קיצונית)
אני שואלת כיוון שעומדת לעבור היום סיטי בטן עם שתיית יוד כחומר ניגודי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד.
אילן ללבניקוב28/10/2009אלאיה שלום,
אם הכוונה לבדיקת ניצול יוד רדיואקטיבי אז בבדיקה זו בודקים את כמות היוד הרדיואקטיבי שמצטברת בבלוטת התריס לאחר נטילת היוד דרך הפה. הבדיקה משמשת להערכת התפקוד של בלוטת התריס. בתהליך יצירת התירוקסין מנצלת בלוטת התריס יוד. פעילות יתר של הבלוטה תגרום לניצול יתר של יוד, ואילו תת-פעילות תגרום לתת-ניצול של יוד. יחד עם זאת, בדיקה זו מדויקת לאבחון פעילות יתר של בלוטת התריס (תירוטוקסיקוזיס) יותר מאשר לתת פעילות של הבלוטה (היפותירואידיזם).
הסיכון מבדיקה זו הוא זניח. כמות החומר הרדיואקטיבי שביוד זעירה ביותר ואינה גורמת לנזקים ארוכי טווח. אנשים הרגישים ליוד שנמצא בתזונה (למשל, רגישות לצדפות) עשויים לפתח רגישות לאחר נטילת טבליות היוד. יש ליידע את הרופא על רגישות ליוד.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןאורית20/10/2009
רציתי לשאול אם יש הבדל משמעותי במניעת היפוים בין אינסולין לנטוס לNPH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הבדל,
הילה20/10/2009עם לנטוס יש סיכוי לפחות היפויים והוא עוזר למנוע היפויים כיוון שאין לו פעילות שיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבוליזםנטליה19/10/2009
האם קיימות תרופות על מנת לזרז את חילוף החומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבוליזם.
אילן ללבניקוב22/10/2009נטליה שלום רב,
כמובן שישנם צמחי מרפא לשיפור המטבוליזם אך אני ממליץ לעשות זאת בצורה מסודרת עם יעוץ נטורופטי כיוון שלא לכל אחד זה מתאים ויש לבדוק אינטראקציות עם תרופות וצמחי מרפא.
בכל מקרה, פירות וירקות משפרים את חילוף החומרים כמו גם שתייה רבה של מים במשך היום.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעיםרונן19/10/2009
שלום, גם אם כמובות שמן פשתן עדיפות על כמוסות שמן דגים, אני עדיין מבקש לדעת האם לא עדיף לקחת זרעי פשתן? אני מאוד לא מתלהב מנטילת 2 כמוסות נוספות (אני כבר נוטל 3 תרופות + תוספים אחדים), ומעדיף לקחת את הדבר האמיתי. האם יש הוכחות כמותיות ברורות לכך ש-2 כמוסות עדיפות על 2 כפות זרעי פשתן? מהם הנתונים בנדון? רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פישתן.
אילן ללבניקוב15/11/2009רונן שלום,
כפי שכתבתי כבר בעבר, זרעי הפשתן עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות השומן ה'טובות' האלה מעוררות עניין בקרב החוקרים שמחפשים מוצרים להורדת רמת הכולסטרול, לייצוב רמת הסוכר בדם, להפחתת הסיכון ללקות בסרטן השד, הערמונית והמעי הגס, וכן זיהומים דלקתיים שמלווים במחלות, דוגמת אסתמה.
אני ממליץ על לקיחת הכמוסות, כיוון שכך ידוע הריכוז המדוייק של חומצות השומן וספיגתן טובה ומהירה יותר מאשר הזרעים והפעילות שלהם כך חזקה יותר להורדת הכולסטרול ושמירה על לחץ דם תקין. ניתן כמובן לקחת גם את הזרעים, אך יש לטחון אותם במקום ולשמור במקרר בשביל לשמור על טריותם. הזרעים גם טובים לבעיות עיכול כגון עצירות וכדומה.
המנה היומית המומלצת היא 2-1 כפות גרגרים טחונים, ועד כפית שמן ליום (מומלץ להשתמש בשמן קר, למשל כתוספת לסלט).
המלצתי לשימוש בזרעים כתזונה בריאה היא: לפזר זרעים טחונים על קערת דגנים, סלט או יוגורט, להכניס זרעים לקציצות בשר, להוסיף זרעים טחונים לבלילה של פנקייק, עוגיות או כל מאפה אחר, לצפות נתחוני עוף, שניצלים או דגים בזרעים הטחונים ואפו בתנור, מומלץ גם להכין רוטב לסלט משמן פשתן וחומץ.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוקנס ובונדורמיןטליה19/10/2009
שלום רב,
האם ניתן לקחת יחד באותו הזמן קלונקס ובונדורמין.
תודה רבה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ובונדורמין.
אילן ללבניקוב28/10/2009טליה שלום,
מדובר בשתי תרופות מאותה משפחה (בנזודיאזפינים). במקרים מסוימים יכולות להיות תגובות בין תרופתיות משמעותיות לצרוף שתי תרופות מאותה משפחה - אנא בדקי את הנושא עם הרופא המטפל.
לגבי הבונדורמין:
תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית : כל התרופות שיש להן השפעה מדכאת על מערכת העצבים המרכזית. כולל אלכוהול, עלולות להגביר השפעות אלה של ברוטיזולאם.
תאופילין : בעל פעולה מעוררת המנוגדת לפעולתו המרגיעה של ברוטיזולאם. יש להגדיל את מינון התרופה על מנת ליצור השפעה מרגיעה. עם הפסקת הטיפול בתאופילין, יש להפחית בהתאם את מינון ברוטיזולאם.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)