מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי מזון וחריגה באנזימי כבדאירית11/12/2009
שלום לך
לפני כשנה נטלתי CQ10 ובבדיקות הדם עלו (אמנם בצורה מתונה יחסית) שני אנזימי כבד וחרגו מהנורמה.הפסתי ליטול את התוסף, ערכתי בדיקה חוזרת והכל שב לנורמה.
לפני כחודשיים התחלתי שוב לקחת מיגוון של תוספים:ויטמין D, E,C וכמו כן בי קומפלקס, מגה גלופלקס, אבץ ו-ל גלוטאמין.
בבדיקות שוב נראתה חריגה ב-AST ו-AST
האם שמעת כבר על תופעה דומה?
אשמח לשמוע ממך חוות דעת
חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד.
אילן ללבניקוב17/12/2009אירית שלום רב,
העלייה באנזימי הכבד יכולה לנבוע ממספר גורמים כמו פגיעה בתאי הכבד, דלקת וכדומה. לכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך שיבדוק את תפקודי הכבד ואז יוכל לתת לך מענה מדוייק לשאלתך,
שבת נהדרת וחג שמח,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סיבי פוסיליום בהריוןאנה11/12/2009
שלום,
היתי רוצה לדעת האם מותר להשתמש בסיבי פוסיליום (האבקה של לייף) בהריון לטיפול בעצירות/מניעת טחורים.
אם כן, אשמח לדעת לגבי אופן השימוש המומלץ (כמה פעמים ביום מותר, האם מותר בסמוך ללקיחת הברזל וכמה זמן בכלל מותר השימוש). כמו כן, אשמח לדעת אם לא צפויות תופעות לוואי כלשהן.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בהריון.
אילן ללבניקוב13/12/2009אנה שלום רב,
באופן עקרוני אני תמיד ממליץ בתקופת ההריון וההנקה לשאול בעצת הרופא המטפל.
ניתן גם לשלב תזונה בהריון נגד עצירות, תוכלי לנסות אחד מ-3 המתכונים הבאים או לשלב ביניהם:
1. לוקחים כף גדולה של שמן זית ומערבבים עם מיץ לימון. שותים בבת אחת, על קיבה ריקה, בבוקר. אם העצירות היא קשה או כרונית, כדאי לעשות את הטיפול במשך שבועיים רצוף. לאחר שבועיים יש לעשות הפוגה של 5-4 ימים ולבדוק אם מערכת העיכול חזרה לפעולה תקינה. ניתן לחדש את הטיפול כל יומיים.
2. שוטפים 5 שזיפים יבשים גדולים, משרים בכוס מים למשך הלילה. בבוקר, על קיבה ריקה, שותים את המים. אכילת השזיפים תגביר את האפקטיביות. עושים את הטיפול 10-7 ימים רצוף. אחרי כן עוברים לכל יומיים.
3. מניחים כפית זרעי פשתן בכוס מים רותחים ל-5-7 דקות, מסננים ושותים. ניתן להוסיף צמחי תה לטעם (לזרעי הפשתן אין טעם). לשתות 2 כוסות יום יום, בוקר וערב.
לגבי הפסיליום, ניתן להשתמש בהריון אך יש להזהר ולכן אני מעדיף שהרופא המטפל ייתן מענה מדוייק, כיוון שלכל אישה יש רגישויות שונות ומצב פיזיולוגי שונה.
בכל מקרה, מומלץ מאוד לשתות הרבה מים ולאכול פירות וירקות המכילים סיבים טבעיים לשיפור פעולת הקיבה ולהגברת חילוף החומרים באופן טבעי.
ישנו גם סירופ טבעי הנקרא אל-צירות של חב' הדס.
זהו סירופ ייחודי טעים במיוחד המאפשר פעולה תקינה של תהליך העיכול, סירופ יעיל ללא תופעות בלתי רצויות וללא חשש להתרגלות. מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד. מתאים גם לנשים בהריון. ללא תוספת סוכר. הוראות שימוש: ילדים עד גיל 6: 1-3 כפיות לפי הצורך. ילדים מגיל 6-12: 1-3 כפות לפי הצורך. מבוגרים: 2-3 כפות לפי הצורך. ניתן להגדיל את הכמות לפי הצורך. מומלץ לשמור במקרר.
הסירופ מכיל סורביטול, שזיפים, תאנים, בתוספת תמציות של: פסיליום, שומר, קימל, זנגוויל, כוסברה.
שבוע טוב וחג חנוכה שמח!
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROPECIAMIKE11/12/2009
שלום
הנני לוקח פרופציה כ 8 שנים
אני עושה בדיקות דם כלליות מידי שנה ואסור לילתרום דם
האם יש חשש מהמשך לקיחת התרופה
איזה עוד בדיקות עלי לעשות ומה לבקש מרופא העור שאליו אני מוזמן לביקורת שבוע הבא
ניסיתי מינוקסי אך לא הרגשתי בנוח עם השימוש והרגשתי יובש מסוים בפה ולכן הפסקתי
ישנם ימים שאני לא לוקח פרופציה אך בגדול כ 8 שנים נוטל התרופה.
קראתי בעיון את ההוראות של התרופה אך כל תופעות הלואי לא חלות עלי
אך אני מעונין לדעת את כל ההשלכות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
יעקב רבייב12/12/2009שלום טוביה וחג שמח
פרופסיה ( חומר פעיל פינסטריד 1מ"ג) הינה תרופה לטיפול בהתקרחות אצל גברים.
אותו החומר הפעיל שקיים בפרופסיה ניתן גם במינון של 5מ"ג לטיפול בבלוטת ערמונית מוגדלת אצל גברים ( שם התרופה היא אבודרט)
מבחינה רפואית פרופסיה מונע יצירה של הורמון פעיל של טסטוסטרון וכתוצאה מכך מונע התקרחות, אך גם ידוע שכתוצאה מכך החשק המיני יכול לרדת, אימפוטנציה זו אפשרות ולפעמים גם בעיות של הגעה לשפיכה וירידה בנפח השפיכה יכולות לקרות . למרות זאת, המחקרים הראו שהסבירות שתופעות אלו יקרו הן יחסית נמוכות (מתחת ל-2%).
תופעות לוואי נוספות הן פריחה או תגובה אלרגית אחרת (התנפחות שפתיים או פנים), וכאבים באשכים.
השימוש בפרופסיה עלול גם להפריע לבדיקת גילוי סרטן הערמונית אך הרופא המטפל צריך לדעת שהנך נמצא על פרופסיה ולכן להתאים את בדיקות המעבדה בהתאם.
בזמן שהנך נוטל פרופסיה חל איסור עליך להכניס אישה להריון כיוון שתרופה מופרשת בזרע. עליך להפסיק לכמה חודשים לפני שתרצה לעשות כן. בנוסף אסור לאישה בהריון לבוא במגע עם הכדורים.
השימוש בפרופסיה הוא יעיל כל עוד לוקחים אותו. ברגע שמפסיקים לטול את התרופה, מצב הנשירה ההתחלתי יכול לשוב תוך 12 חודשים מרגע ההפסקה. מחקר שנעשה של פרופסיה לאורך חמש שנים הראה שהתרופה היתה יעילה ותופעות הלוואי היו נסבלות ומינוריות. מה הן תופעות הלוואי ואחוזי היעילות מעבר לחמש שנים - על זה עוד צריך לעשות מחקר.
מה שאני כן ממליץ זה לוודא שבדיקות כבד הן תקינות (כי אם לא זה יצריך שינוי מינון לתרופה) ולעקוב אחר גודל החזה כיוון שפרופסיה יכולה לגרום לגדילה של החזה - אם ישנו שינוי בגודל עם הזמן עליך ליידע את הרופא המטפל.
הרבה בריאות וחג חנוכה שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי-נורמיטןאנונימוס09/12/2009
האם לכדור נורמיטן קיימות תופעות לואי?
לאחר 3 ימי טיפול X 2 כדורים ביום, אני מרגישה בסחרחורת קלה,בחילה,כאב בחזה ,חולשה כללית ועייפות.
האם זה יכול להיות קשור לנורמיטן?
האם קיימת תקופת הסתגלות לתרופה זו? אם כן, כמה זמן?
האם ישנם סוגים אחרים של כדורים ליתר לחץ דם, עם פחות תופעות לואי?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
יעקב רבייב10/12/2009היי אנונימוס
נורמיטן היא מבין התרופות הותיקות לטפול ביתר לחץ דם אשר פועלות על הלב, והיא מגיע במינונים של 25, 50 ו-100 מ"ג. המינון ההתחלתי המומלץ ביום (ואני מדגיש את המילה ליום) נע בין 25 - 50 מ"ג אז אנא ודא\י שהנך נמצא\ת על מינון זה כיוון שלא צויין איזה מינון של כדור נלקח בשאלתך.
תופעות הלוואי שצוינו עלולות וקורות בטפול בנורמיטן אך חלקן חולפות או נשארות מתונות עם המשך הטיפול.
למרות הנאמר לעיל, תופעת הלוואי המטרידה אותי ביותר בשאלתך היא הכאב בחזה ועל כן אני ממליץ לחזור לרופא המטפל שיבדוק אותך - יכול להיות שזהו סימן אזהרה שצריך לבדוק בנוגע לתרופה.
קיימות תרופות אחרות לטיפול בלחץ הדם אך זה הרופא המטפל בוחר. בחירתן נעשית על בסיס גיל, מחלות ברקע, תרופות אחרות, פרופיל תופעות לוואי, גורמי לחץ הדם ומחקרים קליניים. כך שבחירת תרופה זה נושא מושכל. לעיתים אנשים מטופלים על יותר מתרופה אחת לטיפול בלחץ דם.
.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתן ותרופותדנה08/12/2009
שלום רב, אני נוטלת גלולות דיאנה ואנדרוקור 10 כטיפול בבעיות הורמונליות (עודף טסטוסטרון). לאחרונה שמעתי על הרבה יתרונות של שמן הפשתן ואני רוצה להתחיל לצרוך אותו. קראתי באינטרנט ששמן הפשתן משפיע על הורמונים בגוף. רציתי לברר האם נטילה של שמן פשתן ביחד עם התרופות עלולה לשבש או לפגוע בפעולתן של התרופות או שאין השפעה?
רציתי גם לברר מהי הדרך המומלצת לצריכת שמן פשתן- על קיבה ריקה לפני האוכל או ביחד עם האוכל? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פישתן ותרופות.
אילן ללבניקוב09/12/2009דנה שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את שמן הפישתן עם ההורמונים הנ"ל.
לגבי האנדרוקור, יש לשים לב לתופעות הלוואי הבאות:
תופעות לוואי נפוצות: עייפות, מצב רוח ירוד, שינויים בצמיחת השיער, תופעות בעור, אנמיה, נטיה לעליה במשקל וירידה בדחף המיני.
בנשים - רגישות או גודש בשדיים, דימום קל "בין-מחזורי" .
במינון גבוה התרופה עלולה לגרום לפגיעה בכבד, על כן יש צורך במעקב שגרתי אחר תפקודי הכבד ובמקרה ונגרם נזק יש להפסיק את הטיפול.
מצבים נדירים: אוסטאופורוזיס, פריחה, קוצר נשימה ומיחושים בלתי רגילים באיזור הבטן העליונה - יש לפנות לרופא.
נמצא גם שמינון גבוה עלול להוריד את יכולת ייצור הקורטיזול בגוף בזמן מצבי דחק.
התרופה בנוסף עלולה לשנות את חילוף החומרים של הסוכרים בגוף ולכן יש השפעה בקרב חולי סוכרת.
אני ממליץ מאוד על כמוסות שמן פישתן בריכוז של 1000 מ"ג. יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה.
שבוע נפלא ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופותא.08/12/2009
אני לוקחת את התרופות הבאות:
1.סרטראלין-פעם ביום.
2.נורמיטן 25 מ"ג פעמיים ביום.
רציתי לדעת איך הכי נכון לקחת את התרופות במהלך היום והערב.
יש לציין שיש לי קיבה רגישה ואני בולעת כדורים עם אוכל.
האם צריך מס' שעות מסויים בין כדור לכדור?
אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופות
יעקב רבייב08/12/2009היי א.
אין אינטרקציה משמעותית בין התרופות שציינת (אפשר לקחת ביחד או בהפרש של שעות).
נורמיטן פעמיים ביום זה בדרך כלל בוקר וערב שזה בהפרש של 12 שעות כך שאנו מקבלים כיסוי מושלם כל היום - אך עדיין שווה לשאול את הרופא האם לזה הוא התכוון.
בנוגע לסרטרלין, זה די שנוי במחלוקת חלק לוקחים בערב וחלק בבוקר - כדאי לדבר עם הרופא המטפל. בכל אופן אני יודע שיש אנשים שכאשר לוקחים את התרופה בלילה חשים סוג של קושי הירדמות ולכן להם מומלץ לקחת את התרופה בבוקר.
תרופה זו פועלת ל 24 שעות כך שלא משנה מתי ביום תיקחי אותה, היא עדיין תעשה את עבודה.
מומלץ לקחת סרטרלין על קיבה מלאה כיוון שהיא יכולה לגרות את הקיבה, ואפקט מלא רואים תוך חודש מתחילת השימוש. תרופה זו במשך היום עלולה לפגום בעירנות על כן מומלץ להיזהר בנהיגה או בהפעלת מכונה חשובה.
תרגישי טוב וחיזרי אלי אם משהו לא מובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל עדין...אשמח אם תענו לי על זה..אורית07/12/2009
לקחתי ברזל עדין של חברת סולגר 50 מ"ג וזה עשה לי בחילה... וגרם לי עקב כך להפסיק לקחת....
רציתי לשאול אותך.... האם יש ברזל עדין של חברה אחרת שלא עושה את ההרגשה הזו?
אני יודעת שיש גם חברות כמו "דרך חיים" או כמו "now"... מה כדאי לי לקנות..??
אני מאוד רגישה וקשה לי עם ההרגשה הזו של הבחילה בעיקר ובכלל קשה לי עם תופעות הלוואי... וגם.. רשום שרצוי לקחת את זה עם ארוחה בשרית אבל אינני אוכלת כל יום בשר.. ובטח לא פעמיים ביום... אז שוב.. של איזה חברה כדאי לרכוש?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
יעקב רבייב07/12/2009היי שפרה,
יש מגוון רחב של מוצרי ברזל הקיימים בשוק אשר חלקם מגיעים בנוזל וחלקם מגיעים בטבליות.
לרוב הברזלים העדינים כגון סולגר ועוד אחרים נוטים להיות עדינים למערכת העיכול עם ספיגה יחסית טובה. אם זאת, ידוע שכל אנדיוידואל מגיב אחרת לתרופה מסוימת ולכן יש את העניין של ניסוי ותעייה עד שמוצאים את המוצר הנכון.
אם זאת, ישנו מוצר של חברת maxi שקוראים לו maxi fe אשר מגיע במינונים של 25 או 50 מ"ג אשר מכיל אנזימי עיכול לשיפור ספיגה ומיתון תופעות הלוואי, יכול להיות שזה שווה ניסיון.
בנוגע לארוחה - אין זה משנה איזה סוג ארוחה אוכלים כל עוד זו לא ארוחה חלבית
כעיקרון ברזל נספג הרבה יותר טוב על קיבה ריקה כיוון שהסביבה חומצית, כיוון שאצל חלק מהאנשים לקיחת ברזל על קיבה ריקה מגרה את הקיבה ישנה ההמלצה ליטול את הברזל לאחר הארוחה.
מניסיוני, נטילת ברזל עדין נניח 50 מ"ג אחד ליום במידה מסוימת מספקת ( גם יעיל וגם בטוח) , אך זה תלוי עד כמה נמוך הברזל.
חשוב לציין שיש לערוך בדיקות דם אחת לחודשיים לראות מה רמת הברזל
מקווה שזה עזר לך והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת מאוד
אורית08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוביםיונתן06/12/2009
שלום רב, האם יש בעיה עקרונית לשלב בין ליריקה במינון של 150 מ"ג לקלונקס 0.5?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובים
יעקב רבייב08/12/2009אהלן תומר
ישנה אינטרקציה בין התרופות שציינת והיא יכולה להתבטות ביתר עייפות והירדמות, וקשיי נשימה במידה מועטה.
שתי תרופות אלו פועלות במערכת העצבים המרכזית וחולקות כמעט את אותו מנגנון הפעולה, לכל תרופה בנפרד יש את תופעת הלוואי שהיא עייפות והשילוב בין שני התרופות הוא סינרגיסטי (כלומר הן מגבירות את תופעות הלוואי אחת לשניה).
למרות שישנה אנטרקציה, השילוב בין התרופות הוא אפשרי אך הרופא המטפל צריך לעקוב אחריך בעיקר בהתחלה לראות כיצד אתה מגיב והאם אתה מסתדר עם השילוב.
יש לציין שלמרות שקיימות אנטרקציות בין תרופות, ישנם מספר רב של אנשים הלוקחים תרופות אלו ומסתדרים מצויין.
נניח והנך נמצא על השילוב אני ממליץ על זהירות בנהיגה והפעלת מכונה חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plavix לעומת אסידרקסיעקב06/12/2009
האם יש משמעות לנטילת כדורי פלויקס שמחירם כ-375. ש,ח לעומת כדורי אסידרקס שמחירם פחות מ-5% ממחיר הפלויקס. שניהם מדללי דם. מה היחוד והתרומה של הפלוויקס והאם ישנם תחליפים בצורת צמחי מרפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס ואסידרקס
יעקב רבייב08/12/2009היי יעקב
אני לא מכיר אישית את התרופה אסידרקס אבל ממה שיצא לי לבדוק ראיתי שזה סוג של משתן (תרופה נוספת ללחץ דם) ולא מדלל דם.
שני התרופות לא דומות - השילוב עוזר להוריד את הלחץ דם.
ישנם מספר חומרים טיבעיים אשר מדללים את הדם אך בדרך כלל הם אינם מחליפים תרופות קונבנציונליות כיוון שלחלק לא נערכו מחקרים קליניים ויעילותם לא מוכחת כמונעת אירועים שבהם דילול דם הוא הכרחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביג'יליעל06/12/2009
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם התרופה פרוביג'יל נמצאת בסל כיום להתוויה של הפרעת שינה?
או שרק להתוייה של טרשת נפוצה?
והאם יכול להיות שיש הבדל בין קופות החולים השונות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביג'יל.
אילן ללבניקוב09/12/2009יעל שלום רב,
הפרוביג'יל(מודפיניל), שייכת לקבוצה התרופות המעוררות העובדות על מערכת העצבים המרכזית, אך מנגנון פעולתה המדויק איננו ידוע. להבדיל מתרופות מעוררות אחרות היא אינה גורמת לתופעות לוואי כגון תחושת "היי" ויצירת תלות. כנראה מכיוון שפעילותה מכוונת למבנים ולחומרים ספציפיים במוח.
מודפיניל משמשת להגברת העירנות בחולים הנוטים לישנוניות בשעות היום, בעיקר בגלל הפרעה בשם נרקולפסיה, הפרעות בשינה בגלל עבודה במשמרות (SWSD) וכן כטיפול משלים במקרים של דום נשימה חסימתי בשינה (OSAHS).
שימושים נסיוניים במודפיניל הם במקרים של ADHD וטיפול בעייפות עקב טרשת נפוצה.
יש לשים לב לתופעות הלוואי הבאות:
התופעה הנפוצה ביותר היא כאב ראש, לרוב חולפת עם ההסתגלות לתכשיר.
תופעות נפוצות נוספות: יובש בפה, בחילה, שלשול, עצירות וסחרחורת.
תופעות לא נפוצות: כאב בטן, טכיקרדיה, אפיזודות חולפות של מתח, אי-שקט, ראיה מטושטשת, בלבול, עצבנות, נדודי שינה, אובדן תאבון ודיכאון. במצבים אלה יש לפנות לרופא המטפל.
דווחו מקרים של מאניה, פסיכוזה ופגיעה ביכולת הייצור של מוח העצם וכמו כן התכווצויות לא רצוניות של שרירי הפנים (נדיר).
לגבי התוויה בסל יש לשאול באופן ספיציפי כל קופה וקופה, כיוון שישנם שינויים רבים ועדכניים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D לתינוקותאור02/12/2009
שלום רב,
מומלץ לתת ויטמין D לתינוקות (משרד הבריאות), אולם מקריאה של החומרים הרשומים על הויטמין
עולה כי הוא לא כל כך בריא: סודיום פוספט; גליצרין; E 321 ועוד. אלו לא מומלצים ובוודאי לא לתינוקות. איך זה עולה בקנה אחד עם ההמלצה לקחת ויטמין זה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D לתינוקות.
אילן ללבניקוב08/12/2009אור שלום רב,
הויטמין D חשוב ביותר להתפתחות התקינה של התינוק ולכן אני ממליץ לך לתת לתינוקך את הטיפות לפי ההוראות. החומרים הנוספים נועדו לשמר את החומר הפעיל ולפי מידע של היצרן אין מניעה לקחת אותם גם בתינוקות,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקחת כדור לוסרטן?יפה01/12/2009
אני לוקחת כדור קרדולוק ועתה קבלתי גם "לוסרטן". האם לקחת את שני הכדורים ביחד בבוקר, או לקחת אותם בהפרש של כמה שעות?
עוד שאלה - אני לוקחת מולטיויטמין, אומגה 3 וכדור קלציום כל יום, האם יש מניעה כלשהי לקחת את זה עם הכדורים שהזכרתי לעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לחץ דם.
אילן ללבניקוב09/12/2009יפה שלום רב,
אין מניעה לקחת את התרופות במקביל, אך מומלץ להפריד בין נטילתן ולקחת אחת מהן בבוקר והשנייה בצהריים לאחר הארוחה.
לגבי הלוסארטאן חשוב לשים לב לאינטראקציות הבאות:
שימוש במלחי אשלגן, משתנים משמרי אשלגן ( אמילוריד, ספירונולקטון) יחד עם לוסארטאן עלול להעלות רמות אשלגן בדם.
תרופות להורדת לחץ דם : לוסארטאן מגביר את ההשפעה של תרופות אחרות להורדת לחץ דם. תופעה זו לעיתים רצויה, אולם יש להתאים את המינונים.
נוגדי דלקת לא סטרואידים ( נאפרוקסן, אינדומטאצין, פירוקסיקאם) עלולים להפחית מההשפעה נוגדת לחץ הדם של לוסארטאן.
ליתיום : לוסארטאן מעלה רמות ליתיום בדם, ועלולות להופיע תופעות לוואי חמורות של עודפי ליתיום.
לגבי המולטיויטמין יש לשים לב שלא יכיל את צמחי המרפא הבאים אשר גורמים לעלייה בלחץ הדם:
ג'ינסנג, ג'ינקו בילובה וליקוריץ.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימיקולטובה30/11/2009
שלום רב
בתי מטופלת בסימיקול עקב קוליק מטריד מאוד. האם התרופה באמת אינה נספגת כלל בגוף?
האם היא גורמת לעייפות (לי נדמה שכן...)
האם (למרות מה שכתוב בעלון לצרכן) אמורות להיות תופעות לואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימיקול
יעקב רבייב08/12/2009היי חגית
סימיקול נחשבת לתרופה יעילה ובטוחה אצל תינוקות, והספיגה של החומר למחזור הדם היא נמוכה.
לי לא ידוע על כך שסמיקול גורם לעייפות, אך ישנה דרך לגלות זאת והיא על ידי הפסקת התרופה או החלפתה. אם עם הפסקתה התשישות חלפה יש לשאר כי התרופה גרמה לכך, אם לא יש לבדוק מהו מקור הבעיה.
ישנו מספר רב של מוצרים ביניהם טיבעים והומאופתים אשר יכולים להקל על בעיות הגזים.
מה שגם עוד שווה לבדוק זה את טכניקת היניקה של בתך - יכול להיות שהיא גם בולעת אוויר - שווה להתייעץ עם טיפת חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לתרופהמ30/11/2009
שלום,
רציתי לברר האם לתרופת ראפסל שניתנת לחולי קרוהן יש השפעה על הפוריות אצל הגבר.
תודה רבה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראפאסל
יעקב רבייב08/12/2009אהלן מ.
התרופה ראפאסל משפיעה במידה יחסית פחותה על פוריות אצל הגבר ואני יכול להבין מאיפה הפחד נובע.
ישנה תרופה אשר קוראים לה salazopyrin, תרופה זו ניתנת לטיפול בקרון וכוליטיס - תרופה זו כן יכולה לגרום לבעיות פוריות וזאת עקב טיבעו של החומר הפעיל - לכימיה אני לא אכנס כאן.
כיוון שלתרופה שציינתי לעיל מספר תופעות לוואי רב, הגיע התרופה ראפאסל שנחשבת חדישה יותר וזאת ללא הגורם הבעייתי שנמצא בתרופה salazopyrin, ואצלה התופעות לוואי מתונות יותר כולל בעיית הפוריות.
בכל זאת, מומלץ לדבר עם הרופא המטפל אם בעייה זו מטרידה אותך ולראות איזה ניסיון יש לו בנוגע לתרופה זו ופוריות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- simvaxon בצרוף פרי הדראלונה29/11/2009
שלום רב
לפי הוראות הרופא אסור לקחת את התרופה simvaxon ביחד עם מיץ אשכוליות.
ברצוני לדעת אם ההמלצה הזו נכונה גם לפומלה ופומלית באופן ספציפי ולכל פירות ההדר באופן כללי יותר.
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות הדר
יעקב רבייב08/12/2009שלום אלונה
אפשר לומר ששטח זה של פירות ההדר עדיין נמצא בחקירה.
נכון להיום, למיץ אשכוליות יש את הפוטנציאל הגדול ביותר להתנגש עם סימבקסון, אך עם זאת גם עם הרבה תרופות אחרות. החומר שנמצא במיץ אשכוליות ובאשכוליות מונע פירוק של מספר תרופות ולכו מעלה את ריכוזם בדם - דבר שיכול לגרום לרעילות או לתופעות לוואי חמורות.
בנוגע לפומלה - ישנו מידע המציין כי האינטרקציה עלולה להיות דומה לזאת עם מיץ אשכוליות.
פירות הדר אחרים יחסית נחשבים בטוחים בגלל כמות מסוימת של ויטמין סי, אך כמו שאמרתי קודם שטח זה עדיין נמצא בחקירה.
שווה לציין שאין איסור חד משמעי ליטול מיץ אשכוליות עם סימבקסון כל עוד את מיידעת את הרופא המטפל על כך, כך שיוכל לנטר אותך. בנוסף, נניח וכן החלטת להתחיל לשתות מיץ אשכוליות, עלייך לשתות כמות קבועה של זה כדי למנוע שינויים ברמות התרופה בדם וזאת כמובן לאחר שהגעת להסכמה עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)