מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרע דרגה 3 וא"ס רצפת האגןלידה שניה22/08/2011
שלום,
אני כרגע בהיריון שני אוטוטו שבוע 38. מאחר והיה לי קרע דרגה 3 בלידה הקודמת, הומלץ לי על ניתוח קיסרי הפעם. כיוון שהפעם נראה כי העובר קטן יותר (הערכה של 2700 לפני כשבוע) לעומת בלידה הראשונה (3665 שבוע 41+3) אני עדיין מתלבטת לגבי הצורך בניתוח (מעדיפה ללדת רגיל). בעקבות התלבטות ניגשתי לבצע א"ס של רצפת האגן בבי"ח תל השומר על מנת להעריך (או לנסות להעריך) את הנזק שנגרם לי. אני מעתיקה את התוצאות ומבקשת את חוות דעתך. חשוב לי לציין כי הרופא המטפל אמנם ממליץ על ניתוח קיסרי כדי לא להסתכן בקרע נוסף אך מעט מסתייג מהבדיקה הזאת.
התוצאות הן:
שארית שתן בגבול הנורמה. צוואר סגור. מבצעת כיווץ סביר אך לא מבצעת ולסלבה כלל.
פרינאום נייד אך לא מתרשמת מצניחות.
לבטור אני - תקין ללא avulsion או ballooning.
ספינקטר אנאלי-
מדדי אורך EAS 13 מ"מ דק.
ממדי רוחב - רירית שמורה
בשעה 12 -
שרירי טרנסברסלי - 2.7
EAS- 2.4 דק
IAS-1.7 דק
מודגם חסר בEAS בשעה 10-14 בכל התחנות.
UAS דק אך במראה תקין.
המלצות: פגיעה ספינקטרית משמעותית בEAS - רצוי להימנע מלידה רגילה. מומלץ פיסיותרפיה של רצפת האגן לאחר הלידה.
אשמח לחוות דעתך המקצועית בעניין. האם העובדה שהעובר כרגע קטן יותר צריכה להשפיע על החלטתי? האם כדאי לנסות לידה רגילה? מה אומרות התוצאות הנ"ל? האם אכן הפגיעה נראית חמורה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע דרגה 3 וא"ס רצפת האגן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/08/2011מצטרף לחוות דעתם של רופאי תל השומר
נראה שעברת פגיעה בשרירי רצפת האגן לפי הממצאים שמורים גם בבדיקת על קול פרינאלי שעברת במכון בתל השומר.
לידה נוספת יכולה לעבור בשלום אולם במידה ויגרם בנזק נוסף קיים סיכוי לפגיעה תפקודית של הסוגר האנאלי, משמעו קלינית בעייה בשליטה על יציאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות המקרה הנ"ל
מודאגת7724/08/2011הי
אני אחרי לידה ראשונה, שהסתיימה בוואקום ובקרעים דרגה 3
לאחר הלידה הרגשתי קצת קושי בשליטה על הסוגרים
אך כעת הכל בסדר (אני 3 חודשים אחרי לידה)
אני דואגת שמא בהריון הבא אסור יהיה לי ללדת רגיל ואאלץ לעבור קיסרי
או שזה לא אומר כלום?
או שאהיה חייבת לעבור בדיקות כמו הגברת שבהודעה לעיל ולפי זה יוחלט?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות המקרה הנ"ל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/08/2011לא מדובר בהמלצה גורפת לכול מקרה של קרע דרגה 3
מצריך בירור והערכה לקראת לידה הבאה
בהצחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)